Pokaż pełną wersje : Sorc vs Druid
Nie rozumiem tylko czemu "kiedyś" tibia 7.x gralo tylu sorców a teraz ich liczba sie zmniejszyła i sa zamieniani na druidów ?
Nie rozumiem tylko czemu "kiedyś" tibia 7.x gralo tylu sorców a teraz ich liczba sie zmniejszyła i sa zamieniani na druidów ?
Po update w którym dodali druidowi nowe czary i mass frigo druid stał się tak samo (a nawet bardziej) potężny niż sorcerer, gracze obecnie wybierają go głównie przez posiadanie czarów leczniczych i paralyze.
no dzięki, ale może ktoś jeszcze wyrazi opinie na temat druida ...
a) druidowi latwiej znalezc blokera,ja np. nawet z 40ymi ed chodze na frosty na arene gdzie latwo on i ja mozemy sobie poexpic a zeby sie zwrocilo wystarczy niewiele
b)druid stal sie istotniejszy na polach bitew dzieki paralizowi,takze ostatnia "balansacj" sprawila ze wszedobylskie ed z "exevo gran mas res" sa nieocenione na openach
c) wystarcza dwa slowa exura sio
d) kiedys druidem grali nieliczny bo byl najtrudniejszy,teraz jest najlepszy i dzieci update'ow zaczynajac gre grajac nim lub palkiem poniewaz obie te profesje najlatwiej moga w krotkim czasie sie wypegowac.
Ja tam wole sorca :P
Może na początku ma problemy ale później MS na tombach jest miodzio :D
No to fakt ze druidowi latwiej znalezc party bo juz 30 ed moze isc leczyc blokera na hydry
@topic
wszyscy wybieraja druida bo kazdy mysli ze bedzie na demonach expil z jego UE :) dla mnie i tak sorc jest the best xD
no dobra, druid jest stworzony do expienia w party, ale sorc jest nie zawodny w pvp :) ... gfb, fb, sd i inne :)
no dobra, druid jest stworzony do expienia w party, ale sorc jest nie zawodny w pvp :) ... gfb, fb, sd i inne :)
a od kiedy druid nie może używać gfb albo sd?
może je kupić, ale sorc w każdym momecie moze je miec ile tylko chce :P
Voxy'Blaze
02-07-2008, 14:34
W "dawnej" Tibii było tzw. UE+SD combo, co szybciutko masakrowało prawie każdego potwora. Oczywiście Druid nie miał takich możliwości z powodu posiadania jedynego czaru obszarowego Poison Storm. Druidzi służyli jedynie do robienia UH. Obecnie, po zbalansowaniu profesji możemy zauważyć dość równy wybór każdej klasy.
Wylansowany
03-07-2008, 08:16
@up
Tak, ale teraz sorc i druid sa prawie identyczni, poza tym, że mają różne żywioły...brakuje mi tego zróżnicowania między nimi :(
A ja mam pytanie, mianowicie na takim samym lvlu i mlvlu kto będzie walić więcej:
druid z exevo terra hur czy sorc z exevo vis hur?
W sumie to powiem że od początku gram druidem, i z każdym update'em mi sie bardziej podoba. Wybrałem druida bo kolega który mnie wciągnął w Tibie chciał mieć UH'makera, a ja sie wkręciłem. Na początku miałem mieć postać na max 25 lvl i ją sprzedać ale dość szybko kupiłem pacc i zacząłem ostro grać. Po sostatnich update'ach lodowa magia i wcześniejsze exura sio sprawiają, iż w mojej opinii druid jest najlepszą postacią znacznie przewyższającą sorcerera, a jak wiadomo postacie magiczne są najlepsze (tu oczywiście wielu się oburzy:p).
Do czego zmierzam: druid jest nie tylko lepszy od sorcerera, ale jest również najlepszą postacią w grze!!!
A ja mam pytanie, mianowicie na takim samym lvlu i mlvlu kto będzie walić więcej:
druid z exevo terra hur czy sorc z exevo vis hur?
teoretycznie tyle samo (sprawdzone)
pozdro :D
Grałem sorcem, wbiłem 63 lvl i doszedłem do wniosku, że sorca nie biorą na grupowe hunty, a właśnie to mi sie najbardziej w Tibii podobało. Mógłbym dalej bić lvle sam na ancient scarabach ale i tak skończyłbym na frostach i do końca swoich dni bym tam siedział, to mi nie pasuje w sorcu. Dlatego już nie gram ;/
Druid to ulubieniec każdego knighta :) W sumie na niższych lvlach porównanie tych dwóch profesji wychodzi na korzyść druida - właśnie ze względu na exura sio. Chyba, że chcesz robić runki, chociaż tutaj też druid nie jest taki zły - można robić icicle i avalanche. Na wyższych poziomach, powiedzmy 80-100+, niektórzy druidzi, a w tym i ja, mogą żałować tego, że nie mają UE sorca. Fajnie się z tym expi na frostach :p Z drugiej strony, druidzi maja frigo, a przecież z tym też się dobrze expi.
Podsumowując, obie te profesje są dość zbalansowane, ale druid poza świetnymi czarami ofensywnymi ma również exura sio, przez co jest opłacalniejszy/łatwiejszy. Do tego dochodzi też paralyze. Myślę, że to dlatego teraz każdy gra druidem :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.