zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Teaser VI - Nowe potwory

Fred Druid of Pacera
28-06-2008, 11:49
Letni update przyniesie nie tylko zupełnie przebudowane tereny, nowe opcje i tutoriale, ale także wiele nowych potworów. Niektóre z nich chcemy przedstawić Wam właśnie dziś.

Po aktualizacji, Cockroaches będą pierwszymi potworami, z którymi będą mogli spotkać się poszukiwacze przygód, zmierzający na wyspę Rookgaard. Miejscem gdzie je znajdziecie, będzie pokój Santiago, który jest nimi zainfekowany.
http://img524.imageshack.us/img524/4048/cockroachcy2uh5.jpg

Także rycerze i magowie będą mogli wypróbować nowe przedmioty dla poszczególnych profesji w podziemiach Island of Destiny. Za ich pomocą będą mogli zmierzyć się z niektórymi nowymi potworami.
Skeleton Warriors są bohaterami, którzy postanowili po śmierci pilnować pewnego miejsca. Łącząc ich siłę nieumarłej istoty i dumę wcześniejszego życia, sprawiają, iż młodzi adepci magii powinni naprawdę uważać przy potyczkach z nimi.
Rycerze natomiast będą mogli zmierzyć się z Dwarf Miners, którzy są bardzo dobrze znani z wyjątkowej siły i specyficznego usposobienia.

Zazwyczaj pierwszymi potworami, które są spotykane przez młodego podróżnika na głównym kontynencie są Gobliny. Te małe, zielone stworki zostały obdarzone dwoma, zupełnie nowymi gatunkami. Goblin Assassin jest na pewno najbardziej przebiegłym i wymyślnym stworzeniem z nich wszystkich, użyje różnych sztuczek, aby zwabić i zabić ofiarę, podczas gdy Goblin Scaveneger woli atakować z dystansu, używając do tego zatrutej broni.
http://img359.imageshack.us/img359/4223/goblinslargepy8.jpg

Kolejnym stworem, którego chcemy Wam przedstawić jest Wyrma. Jest ona bardzo silnym przeciwnikiem o nadzwyczajnej zwinności. Ma bardzo ostre kły, które przetną nawet najgrubszą i najtwardszą zbroję. Podobne do Wyrm są Sea Serpenty, które jak sama nazwa wskazuje żyją pod wodą, a nie na lądzie. Mimo tego nie są słabsze od swych kuzynek. Ich siła jest tak potężna, że stwory te mogą bez większego wysiłku zniszczyć cały statek, więc możecie sobie pewnie wyobrazić, co pojedynczy nurek lub pływacz może spodziewać się od tej bestii.
http://img174.imageshack.us/img174/281/wyrmgi0qm0.jpg http://img106.imageshack.us/img106/9530/seaserpentbs4ay0.jpg

Niektórzy nużą pogłoski, że nowy żywioł zbudził się ze snu. Stało się tak na skutek zaniedbania środowiska! Żywioły takie jak Earth i Energy już niedługo zapoczątkują kolejną wojnę na naszym świecie.
http://img524.imageshack.us/img524/9674/earthelementalvz2rl1.jpg http://img524.imageshack.us/img524/5066/energyelementalie8re0.jpg
Również i wysłannicy wody otrzymali nowy wygląd.
http://img174.imageshack.us/img174/6872/waterelementalqc9gg9.jpg
Następnymi potworami, z którymi będziecie mogli się zmierzyć, są Bog Raider oraz Wisp. Powstają one, gdy ktoś umarł z bólu lub przerażenia na mokradłach. Gnijące szkielety, całkowicie porośnięte roślinnością, formują właśnie te istoty. Bog Raiders są kierowani bardziej nienawiścią niż inteligencją, przez co robią z siebie przeciwników trudnych do pokonania. Natomiast Wispy powstają z dusz biedaków, którzy zginęli na bagnach. Nie są z natury złe, lecz zachowują się jak osoba chodząca we śnie nieświadoma swoich czynów. Jednakże ich dotyk wysysa życie co robi z nich również niebezpiecznych przeciwników.
http://img501.imageshack.us/img501/4967/bogriderszr1lv3.jpg
Na deser zostawiliśmy Grim Reapera. Jest on duszą tak samo jak Wispy, lecz różnica polega na tym, że jest on z natury zły. Kontroluje on ciało nieszczęśnika, którego akurat uda mu się posiąść. Celem Grim Reapera jest zadać jak największy ból i cierpienie. Najgorszą rzeczą jest to, iż nie da się ich zabić do końca, bo kiedy ich ciało zostanie zniszczone, ich dusze uciekają nietknięte.

GSlayeR
28-06-2008, 12:22
@Top
Ogólnie bardzo fajnie to zrobili teraz część pallów będzie łaziła z kuszami czy łukami (szczególnie na dragi) a nie tylko ze spearami...Nowe cloacki też są wporządku i wreszcie wprowadzili bronie godne hlvli :>

@Offtop
Najlepsze jest to, że mówiliście iż Supported Funsite wam nic nie daje a tu się okazuje, że dodatkowe informacje, które mogę znaleść np. na TibiaCity są tylko dla SF i wy ich nie posiadacie więc musicie kopiować z innych SF fotki a dodatkowe info się gubi ...

druidek123
28-06-2008, 12:26
przecież wczoraj to na tibia.com puścili ileż można czekać?? :( a tak to dobrze napisane i wreście i nareście są żywiołaku Energii :D
PS: jestem drugi :D

Miki94
28-06-2008, 12:27
Fajny będzie ten nowy update. Szczególni dobrze, że zrobili te tutoriale , nowe różdzki, łuki i kusze. Nareszcie będe nie tylko używał royalek, a potwory też spoko.

ErAgOg
28-06-2008, 12:28
Przecież tłumaczenie już od wczoraj jest w dziale Updates. x_X

@EDIT
Ooo, patrzę, a tamtego tłumaczenia już nie ma. Dlaczego zostało usunięte?

blldjk12
28-06-2008, 12:33
Zal mogli by juz zrobic ten uptade a nie dodawac teasery o ktorych juz wiemy >.<X(

LNey
28-06-2008, 12:33
bardzo dobre te nowe potwory i wcale nie tylko dla h lvli , chyba że dla kodoś 30lvl(bo taki właśnie PONOĆ potrzeba na bog raidera) to hight .I bardzo dobry pomysł z tymi łukami i kuszami , wreszcie skończą się te spear hunting.

Xana36
28-06-2008, 12:40
Plx dodać TEN http://images.wikia.com/tibia/en/images//f/f6/Grim_Reaper.jpg obrazek... gdzieś jeszcze jest wisp....

ErAgOg
28-06-2008, 12:41
Zastanawiam się jeszcze czemu tak samo jak w tłumaczeniu, które było w dziale "Updates", tutaj też nie ma tego obrazka:
http://img262.imageshack.us/img262/4371/grimnb1.png

;x

@edit
@up
sekundy...

Kusnier
28-06-2008, 12:43
Nie ma co, pospieszyliscie sie.

Rybzor
28-06-2008, 12:43
Przecież tłumaczenie już od wczoraj jest w dziale Updates. x_X

@EDIT
Ooo, patrzę, a tamtego tłumaczenia już nie ma. Dlaczego zostało usunięte?
Bo chyba lepiej żeby było w jednym miejscu - niusie : P

@nius
Potworki już znałem więc dla mnie to nic nowego. Tłumaczenie dobre, niektóre słowa trochę źle dobrane ale przeciętny czytelnik chyba tego nie zauważy : p. Aaa i jeszcze jedno; wystawianie tylu fotek w niusie do tak małej ilości tekstu nie jest dobrym pomysłem, prócz tego że fotki trochę ważą to nie za ładnie to wygląda. Lepiej walnąć wszystkie dodatkowe fotki (prócz tych z niusa) do jakiegoś postu w komentarzach i umieścić odnośnik do niego w niusowym poście.

Trochę spóźnione ale da rade : P

pepas
28-06-2008, 12:47
a od kiedy beda te potwory i bronie i tutorial???
x)

Tore
28-06-2008, 12:48
chyba pierwsze 3 osoby co napisały posta nie przeczytały tego bo chciały być pierwsze :P tak mi sie bynajmniej wydaje
@topic
Nowe stwory fajnie ale czemu informują nas o nich skoro my wszystko o nich wiemy z test serva .Wydaje mi się że to ostatni news za tydzień albo 1 lipca będzie update.:D

Agusialeczek
28-06-2008, 12:51
no i prawidłowo. coraz lepiej sie update zapowiada. i nic by sie nie stalo, gdyby zrobili wsrod graczy konkurs na potworki jakies. byloby duzo ciekawiej ujrrzec wlasnego potworka w grze ;]

Sienx
28-06-2008, 13:00
No no fajne potworki B) tylko niewiem kiedy bedzie ten letni update moze mi ktos powie ?;)

Monek666
28-06-2008, 13:00
No naprawdę te zapowiedzi już mnie nudzą.....
Niech w końcu napiszą kiedy dokładnie będzie ten update !

TupacAmaruShakur
28-06-2008, 13:05
Kiedy wogule ma byc ten update ?

Slythia
28-06-2008, 13:08
Nikt tego nie wie. Być może będzie już w ten wtorek, lecz są to tylko przypuszczenia.

Tore

wczoraj -.-

Juzefek
EH, kolejny potwory typu PoI?? Bynajmniej te ostatnie wyglądają na takie.

Tore
28-06-2008, 13:09
@up
pewnie lot też będzie sux :D

apokalipsy393
28-06-2008, 13:09
wczoraj -.-

LOL heheh ..

Tore
28-06-2008, 13:11
Ja czekam tylko na ten update ponieważ będą nowe grafiki które mi się przydadzą do OTS :D

Neavon
28-06-2008, 13:16
Ja czekam tylko na ten update ponieważ będą nowe grafiki które mi się przydadzą do OTS :D

ps. Kogo to obchodzi?

Rybzor
28-06-2008, 13:19
Niieee, nowych potworów zdecydowanie nie można nazwać potworami typu poi ;)

Aczkolwiek po update dostęp do poi monsters będzie ZNACZNIE ułatwiony. Będzie można sobie na nich polować bez konieczności robienia jakichś głupich dźwigni itp, wbijasz sobie w teleport kiedy chcesz i kiedy chcesz wychodzisz (tak tak, jak na OTSie :P)

Duerroz
28-06-2008, 13:20
@2xup
a kogo obchodzi, że cię to nie obchodzi?

@topic
Fajno, tylko późno

Tore
28-06-2008, 13:23
@UP
To samo chciałem napisać.:D
A ten bog rider czy jakoś tak to gdzie on występuje ??

Recatra
28-06-2008, 13:25
nom ładnie przetłumaczone tylko się trochę spóźniliście. Ja już połowę tego wczoraj wrzuciłem do działu potwory, ale post został usunięty :(

Neavon
28-06-2008, 13:26
@2xup
a kogo obchodzi, że cię to nie obchodzi?

@topic
Fajno, tylko późno

a kogo nieobchodzi, że mnie to obchodzi?

Duerroz
28-06-2008, 13:28
a kogo nieobchodzi, że mnie to obchodzi?

Nie obchodzi piszemy osobno!!!
I NIE MĘDRKUJ!!!

Neavon
28-06-2008, 13:29
[QUOTE=Duerroz;2146032]Nie obchodzi piszemy osobno!!!
I NIE MĘDRKUJ!!![/QUOTE

Naprawde??????????????

Yetj
28-06-2008, 13:29
Jak byście nie zauważyli tłumaczenie już wczoraj było na hunted.pl (http://hunted.pl) :p

Recatra
28-06-2008, 13:31
Jak byście nie zauważyli tłumaczenie już wczoraj było na hunted.pl (http://hunted.pl) :p

na forum też było! tylko ktoś usuną i cała moja praca poszła na marne!!

Duerroz
28-06-2008, 13:32
@up
O jej tylko nie płacz. Nie tylko ty napisałeś to tłumaczeni uwierz mi!

pepas
28-06-2008, 13:33
rozumiem ze po pierwszym lipca albo za tydzien bedzie juz ten tutorial??
x):baby:

Yetj
28-06-2008, 13:34
na forum też było! tylko ktoś usuną i cała moja praca poszła na marne!!

Bo widzisz tutaj się liczą redaktorzy a na hunted.pl każdy może wstawić swój news.

Recatra
28-06-2008, 13:36
O jej tylko nie płacz. Nie tylko ty napisałeś to tłumaczeni uwierz mi!

no wiadomo! tylko, że trochę się nad tym namęczyłem. mogli mi chociaż nie usuwać!!

A właśnie, że będę płakał ;(

Duerroz
28-06-2008, 13:37
@up
też napisałem, a mojego nawet nikt nie zauważył, i jakoś nie płacze.

@topic
No właśnie myślicie ze za tydzień jeszcze teser czy już up czy co? (nie pytam sie jak wiecie tylko jak myślicie)

Recatra
28-06-2008, 13:40
moim skromnym zdaniem będzie jeszcze jeden teser podsumowujący wszystko

zawsze tak jest

Tore
28-06-2008, 13:42
@Up zawsze tak jest ale po upie dają newsa podsumowującego .:D

GargoinX
28-06-2008, 13:44
LOL heheh ..

Zbędna wypowiedź.

chyba pierwsze 3 osoby co napisały posta nie przeczytały tego bo chciały być pierwsze :P tak mi sie bynajmniej wydaje
@topic
Nowe stwory fajnie ale czemu informują nas o nich skoro my wszystko o nich wiemy z test serva .Wydaje mi się że to ostatni news za tydzień albo 1 lipca będzie update.:D

@UP
To samo chciałem napisać.:D
A ten bog rider czy jakoś tak to gdzie on występuje ??

Nie można było tego wszystkiego napisać w jednym poście?

@Topic:
Co się dzieje z supporterami tej strony? Teaser przetłumaczony około 12h po wydaniu go na tibia.com, oj nie mogę się doczekać, aż wreszcie wybiorą tych modów... (dotyczy to też spamu, który można zauważyć na tych dwoch stronach). Imho potwory fajne i dobrze, że dodają jakieś nowe. Nudno by było jak by były cały czas te nowe stwory. No i fajnie, że dodali te nowe żywiołaki. Czas updatu przupuszczam na 1lipca, ale mogę się mylić. A nawet jakby tak było to bardzo dobrze z mojego punktu widzenia, bo 2lipca będę miał dobrego neta i będę mógł grać w tibie. (nie ma to jak radiowy net:/).

ErAgOg
28-06-2008, 13:47
Bo chyba lepiej żeby było w jednym miejscu - niusie : P

Ale mi się wydaje, że to nie jest to samo tłumaczenie, a tamto jednak było szybsze, więc powinno być (w/g mnie) dodane jako news z podziękowaniami dla tego usera co je napisał, a ono zostało usunietę ;x

Recatra
28-06-2008, 13:53
dzięki eragog, że chociaż Ty mnie doceniasz. Czasami sobie myślę, że nie warto się produkować dla dobra publicznego :(

Duerroz
28-06-2008, 13:55
@ErAgOg
tak ktoś zrobi w mierze fanarta np, małą grafikę do obliviona, to niech ją wykorzystają z podziękowaniem dla tej osoby??? Niekiedy trzeba coś zrobić samemu a nie korzystać z gotowców!! Zresztą ja to przetłumaczyłem pierwszy i h**a z tego mam nawet dziękuje. Mimo wszystko nie powinni tego usuwać.

Freemen69
28-06-2008, 13:58
Fajowe potforki super, że dali coś na rookgard :d ale ten Water Elemental wiele się nie zmienił -.- :d

cipek13
28-06-2008, 14:00
hmm... ta gra robi się coraz bardzie za*******a . Gdy chce z nią szkonczyć to pojawia się coś fajnego co niepozwalań kończyć.:)

Duerroz
28-06-2008, 14:18
Ciekawią mnie te Wyrmy. Silne są? I czym walą?

@2xDown
Teaser to zapowiedź nadchodzącej aktualizacji, w której ww przedmioty, rozwiązania, i potworki dopiero się pojawią.

Badek1910
28-06-2008, 14:22
Niedlugo tibia to bedzie Lineage II z grafika 2d...

Soanvig
28-06-2008, 14:27
O cochodzi z tymi całymi teasarami? próbowałem komendy items przy rozmowi ze sklepikarzem i nic.... to trzeba ściągniąc czy co???????proszę o pomoc.

Slythia
28-06-2008, 14:30
O cochodzi z tymi całymi teasarami? próbowałem komendy items przy rozmowi ze sklepikarzem i nic.... to trzeba ściągniąc czy co???????proszę o pomoc.
Są to po prostu zapowiedzi nadchodzącego Update ; ).

bubu123
28-06-2008, 14:34
spoko pomsył!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):)

Rybzor
28-06-2008, 14:34
dzięki eragog, że chociaż Ty mnie doceniasz. Czasami sobie myślę, że nie warto się produkować dla dobra publicznego :(
Niiee, pisać coś dla dobra publicznego to bardzo dobra rzecz. Twój temat pewnie nie łamał regulaminu, a że został skasowany miałeś/aś po prostu małego pecha, tak bywa. Na pewno poświęcanie odrobiny czasu dla dobra publicznego nie jest niczym złym, to się ceni ;) (niestety nie zawsze, ale w większości przypadków :P)

Aha, i na przyszłość zapisuj sobie swoje dłuższe teksty w jakimś pliku, żeby nie tracić efektów swojej pracy w tak głupi sposób :)
Ale mi się wydaje, że to nie jest to samo tłumaczenie, a tamto jednak było szybsze, więc powinno być (w/g mnie) dodane jako news z podziękowaniami dla tego usera co je napisał, a ono zostało usunietę ;x
No tak, wiesz w sumie po części podzielam Twoje zdanie. Ale aby umieścić takie tłumaczenie musi być one na prawdę na poziomie itp itd, tamtego nie czytałem więc nie wiem jak było, po za tym różnie to bywa (już nie będę się głębiej nad tym rozwodził)

Urugor
28-06-2008, 14:38
Widać że tibia sie rozwija w dobrm kierunku, cały czas coś dochodzi,, teraz jak widać urozmaicają palladyna, ale powinni troche przestać z knightem no i nareście nową różdżke drut i sorc dostanie :d
Ogólnie to ta gra bedzie za rok jak WoW :D
Ja czekam na update i jakiegoś ots :D pod nową tibie8o

Gardlo_Sobie_Podrzynam
28-06-2008, 15:13
Jak co pół roku... znowu nowe potwory, trochę nowych respawnów, dodany PoI-Like-Quest z broniami itp itd... tylko oczywiście nic nowego dla FACC'a...i zgodzę się, że tibia za niedługo przerodzi się w Lineage II, bo dodanie aż tylu nowych broni, tarcz i zbroi to dawno nie było...szkoda, kiedyś było lepiej.

OFFTOPIC:
No, a teraz napiszę parę słów na temat tego co tu się dzieję, na BYŁEJ supported fansite. Po pierwsze.. co to ma być za news? Ten PAN (wątpie czy ma chociaż 15 lat, patrząc na bogactwo językowe) wali takie błędy stylistyczne i gramatyczne, że głowa mała..nie dziwota, że Tibia.pl została wywalona z S.F....ogólnie wydaje mi się, że to właśnie dzięki tej stronie, scena polskiej Tibi upadła na samo dno. Prawie większość osób spotkanych przeze mnie kompletnie nie umie sie wysławiać po Polsku, a co dopiero używać innego języka. Już w samym tym temacie widzę słowa: "Lot" "paLLadyn"... bardzo ładnie spolszczone słowa..szkoda tylko, że paladyn się pisze przez JEDNO 'L'... btw. po co kradniecie obrazki z S.Fs? Czy dostaliście pozwolenie? Bo każda strona ma zastrzeżone prawa, czyli nie wolno używać zawartości stron bez zgody administratora (chyba, że dostaliście taką zgodę, w tym momencie zwracam honor!) Jeszcze sobie wrócę do spolszczania wyrazów...może trochę konsekwencji w czynach? jak już wszystko przerzucacie na polski, to wszsytko, a nie, że połowa słów pozostaje po angielsku...no i czasem też zwracajcie uwagę na poprawną formę podczas zmian językowych - używanie apostrofów chociażby.

Wylansowany
28-06-2008, 15:14
@Ryba
Dlaczego ostatnio "nefsów" nie piszesz? Po banie zabronili czy co :D

@topic
Fajnie, ale to teraz standard każdego kolejnego update, więc nic specjalnego ;)

@up
Ale to jest Polska...tui już nic nie zrobisz...:(

tarangoul
28-06-2008, 15:27
@Topic
Nie chce mi się pisać więc powiem fajnie.
@FACCe
To że nic nie ma dla FACCów jest dyskretną zachętą do kupienia PACCa.

Sienx
28-06-2008, 15:33
Jak co pół roku... znowu nowe potwory, trochę nowych respawnów, dodany PoI-Like-Quest z broniami itp itd... tylko oczywiście nic nowego dla FACC'a...i zgodzę się, że tibia za niedługo przerodzi się w Lineage II, bo dodanie aż tylu nowych broni, tarcz i zbroi to dawno nie było...szkoda, kiedyś było lepiej.

OFFTOPIC:
No, a teraz napiszę parę słów na temat tego co tu się dzieję, na BYŁEJ supported fansite. Po pierwsze.. co to ma być za news? Ten PAN (wątpie czy ma chociaż 15 lat, patrząc na bogactwo językowe) wali takie błędy stylistyczne i gramatyczne, że głowa mała..nie dziwota, że Tibia.pl została wywalona z S.F....ogólnie wydaje mi się, że to właśnie dzięki tej stronie, scena polskiej Tibi upadła na samo dno. Prawie większość osób spotkanych przeze mnie kompletnie nie umie sie wysławiać po Polsku, a co dopiero używać innego języka. Już w samym tym temacie widzę słowa: "Lot" "paLLadyn"... bardzo ładnie spolszczone słowa..szkoda tylko, że paladyn się pisze przez JEDNO 'L'... btw. po co kradniecie obrazki z S.Fs? Czy dostaliście pozwolenie? Bo każda strona ma zastrzeżone prawa, czyli nie wolno używać zawartości stron bez zgody administratora (chyba, że dostaliście taką zgodę, w tym momencie zwracam honor!) Jeszcze sobie wrócę do spolszczania wyrazów...może trochę konsekwencji w czynach? jak już wszystko przerzucacie na polski, to wszsytko, a nie, że połowa słów pozostaje po angielsku...no i czasem też zwracajcie uwagę na poprawną formę podczas zmian językowych - używanie apostrofów chociażby.

@Gardlo_Sobie_Podrzynam

Na prezydeta B) panie wielki

Davi
28-06-2008, 16:29
OFFTOPIC:

Zgadzam się.
Ale co do potworów to są wporzo :)

Pzdr

Trevo
28-06-2008, 16:37
Może tera będzie teaser 7,8,9,10 i na 10 sie skączy albo to ostatni i może 1 lipca będzie Update.

Te potworki zarąbiste i wogule ten Update jest Superowy:]:]:]:]:p

Sebnak
28-06-2008, 18:03
nie no potworki sa zarombiste :)
mysle ze 1 lipca bedzie ten update nie moge sie doczekac

Snagoth
28-06-2008, 18:22
Prawie większość osób spotkanych przeze mnie kompletnie nie umie sie wysławiać po Polsku, a co dopiero używać innego języka.

Nie badz taki hop :) Mowisz, ze osoba piszaca newsa robi bledy stylistyczne itd. Sam w tym zdaniu popisales sie swoja znajomoscia gramatyki/stylistyki. News byl tlumaczony na szybko by wszyscy dowiedzieli sie o nim jak najszybciej dlatego literowki sa normalna rzecza. Do tego slowa ktore pozostaly angielskie, mialy takie pozostac. Co do fotek to powiem tylko tyle - mylisz sie.

@topic
oby do update :)

izzo_rgen
28-06-2008, 18:24
OFFTOPIC:
Generalnie to masz racje. Ale nie sądzę, że dostali zgodę na to bo pewnie nawet nie ubiegali się o nią :] Myślisz, że inne S.F. by pozwoliły ?Ale z drugiej strony wielu osobą, którym nie chce się nawet wejść na inne supporty to się przydaje ; ) Chociaż.. nie znać języka obcego, w tym przypadku angielskiego w tych czasach jest wg. mnie ``problemem``.

@Topic
Update całkiem niezły.. co więcej bardzo fajny. Jak zawsze są plusy i minusy ale to na marginesie.

@DO OSÓB DYSKUTUJĄCYCH O PRZYSZŁOŚCI `TIBI`
Może lepiej `nie wybiegajcie` tak w przyszłość ? Jak Wam zacznie się nie podobać albo już się nie podoba to nie grajcie. Cipsoft się nie będzie martwić.

@UP

Nie badz taki hop Mowisz, ze osoba piszaca newsa robi bledy stylistyczne itd. Sam w tym zdaniu popisales sie swoja znajomoscia gramatyki/stylistyki. News byl tlumaczony na szybko by wszyscy dowiedzieli sie o nim jak najszybciej dlatego literowki sa normalna rzecza. Do tego slowa ktore pozostaly angielskie, mialy takie pozostac. Co do fotek to powiem tylko tyle - mylisz sie.
Wszyscy mogli się dowiedzieć w specjalnie przeznaczonym do tego dziale z TS. Zdjęcia + informacje. Jest tam sporo stron (też offtopujących) i można się trochę dowiedzieć :) A co do fotek to może i troche przesada z prawami do nich ale inne supporty mogą sobie po prostu tego nie życzyć.

Ikaring
28-06-2008, 18:45
W pierwszym poście jest napisane że palladyni nie będą chodzić już sperami.
Ale czemu jak dalej nie będą mieć wystarczająco cap aby udźwignąć co najmniej 1 bp of uh i 500 strzał lub bełtów?.100 strzał wydaje mi sie ze 80cap.
Mam nadzieje ze te nowe bronie będą ciut lżejsze :)

K4R0L
28-06-2008, 18:49
Również i wysłannicy wody otrzymali nowy wyglądWOW! Water Elemental! W życiu takiego nie widziałem...

Soanvig
28-06-2008, 19:14
Aha thx za odp. Mi sie najbardziej podoba pomysł z tym okienkiem do kupowania. Nie będzie trzeba łazić do tych cholernych tabliczek i pytać się ko każdy przedmiiot żeby znać cenę,.

X_Dino_X
28-06-2008, 19:37
Mi sie najbardziej podoba pomysł z tym okienkiem do kupowania. Nie będzie trzeba łazić do tych cholernych tabliczek i pytać się ko każdy przedmiiot żeby znać cenę,.

Yhym.;) Mi się też ten pomysł podoba. Potwory wyglądają ciekawie i nowy sprzęt też 8o

Chcę już to wszystko zobaczyć naprawdę.

odkrywcaa
28-06-2008, 19:50
Czy ktoś wie albo domysla się czy będą nowe serwerki?

Rybzor
28-06-2008, 19:55
Ja wiem, kliknij mnie! (http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=19&a=41)

GargoinX
28-06-2008, 19:56

Pewności nie mam, ale wydaje mi się, że CipSoft szykuje dla nas nowy server. A dlaczego tak myślę? Ze względu na sondę na tibia.com pod tytułem (nie pamiętam dokładnie tytułu) "Jaką profesję wybrałbyś na nowym serverze?".

@Up:
Dlatego "pewności nie mam" xP

Rybzor
28-06-2008, 20:11
Pewności nie mam, ale wydaje mi się, że CipSoft szykuje dla nas nowy server. A dlaczego tak myślę? Ze względu na sondę na tibia.com pod tytułem (nie pamiętam dokładnie tytułu) "Jaką profesję wybrałbyś na nowym serverze?".

Jak dla mnie taka sonda bardziej mogła by służyć oszacowaniu jaka profesja jest najpopularniejsza, gdyby chciało się prowadzić dalszą balansację. Oczywiście idealny balans byłby wtedy gdyby każda osiągnęła po 25% głosów.

Mniej prawdopodobna jest teza, że sonda ta jest po to aby sprawdzić czy nowe serwery są potrzebne, wtedy raczej zrobili by prosto z mostu "czy porzuciłbyś swoją obecną postać dla gry na nowym serwerze" czy coś w tym stylu.

Gardlo_Sobie_Podrzynam
28-06-2008, 20:30
Nie badz taki hop :) Mowisz, ze osoba piszaca newsa robi bledy stylistyczne itd. Sam w tym zdaniu popisales sie swoja znajomoscia gramatyki/stylistyki. News byl tlumaczony na szybko by wszyscy dowiedzieli sie o nim jak najszybciej dlatego literowki sa normalna rzecza. Do tego slowa ktore pozostaly angielskie, mialy takie pozostac. Co do fotek to powiem tylko tyle - mylisz sie.

Co prawda, to prawda... źle użyłem tego sformułowania.

Do pisania newsów powinny być wyznaczane osoby kompetentne, umiejące pisać i tłumaczyć szybko nie potykając sie od strony gramat/ortogr etc.

A zdjęcia... no wiesz, część jest przeznaczona SPECJALNIE dla danego S.F. Kiedyś tibia.pl też miała swoje własne.

Rybzor
28-06-2008, 20:49
Ok to i ja coś dopowiem i po czepiam się : P

Sry mate, ale argument, że tłumaczenie wystawione 24h po ukazaniu się niusa na tibia.com, zostało pisane "na szybko" i mogą się tam znajdować błędy jakoś do mnie nie dociera (i pewnie nie tylko do mnie)

Sam tłumaczyłem niusy w 5 min po ukazaniu się, na szybko i chyba za często mi błędów nie wytykano : P
Po pierwsze.. co to ma być za news? Ten PAN (wątpie czy ma chociaż 15 lat, patrząc na bogactwo językowe) wali takie błędy stylistyczne i gramatyczne, że głowa mała..nie dziwota, że Tibia.pl została wywalona z S.F
Primo... co tu ma wiek do rzeczy? Niektórzy w wieku 15 lat potrafią osiągnąć więcej niż nie jeden 25 latek?
Secondo... jakość tłumaczenia to kwestia gustu, dla mnie nie było aż takie złe (nie wspominam, że przeciętny tibijczyk z przeczytania newsa wynosi jedynie wrażenia po obejrzanych obrazkach :P)
Throldo... wywalenie Tibia.pl z SF ma taki związek z niusami jak piernik z wiatrakiem ; d

....ogólnie wydaje mi się, że to właśnie dzięki tej stronie, scena polskiej Tibi upadła na samo dno. Prawie większość osób spotkanych przeze mnie kompletnie nie umie sie wysławiać po Polsku, a co dopiero używać innego języka. Już w samym tym temacie widzę słowa: "Lot" "paLLadyn"... bardzo ładnie spolszczone słowa..szkoda tylko, że paladyn się pisze przez JEDNO 'L'...
No, mogę się po części zgodzić
btw. po co kradniecie obrazki z S.Fs? Czy dostaliście pozwolenie? Bo każda strona ma zastrzeżone prawa, czyli nie wolno używać zawartości stron bez zgody administratora (chyba, że dostaliście taką zgodę, w tym momencie zwracam honor!)
Domyślam się, że kiepski z Ciebie prawnik. Gdyby Tibia.pl łamała w jakikolwiek sposób prawo umieszczając fotki z innych supported fansites, to pewnie ktoś z administracji strony czy nawet moderacji by zainterweniował.

Gardlo_Sobie_Podrzynam
28-06-2008, 20:58
No ok, z tymi obrazkami to przesadziłem...ale...ALE! i tak, jak dla MNIE branie tych obrazków z takim pierdzielnym napisem tibia.br or whateve' to mija się z celem... już lepiej dać tylko te obrazki co są na tibia.com, a powiedzieć, że reszta na S.Fs...takie moje zdanie...
Z tym wiekiem to zależy...bo rzeczywiście pojawiają się jednostki wybitne, ale właśnie w takim wieku (lat 15naście) używa się dość "niskolotnych" zwrotów, bo to tylko gimnazjum...oczywiście -> to tylko moje zdanie!

No, a co do tego wywalenia, to ja wiem, że to nie przez newsy... tylko, że jak strona może się uważać za SUPPORTED, jeśli siada już na stronie głównej? btw, w newsie wcześniejszym pojawiło się słowo: teaster... może chodziło o toster?

Rybzor
28-06-2008, 21:04
No ok, z tymi obrazkami to przesadziłem...ale...ALE! i tak, jak dla MNIE branie tych obrazków z takim pierdzielnym napisem tibia.br or whateve' to mija się z celem... już lepiej dać tylko te obrazki co są na tibia.com, a powiedzieć, że reszta na S.Fs...takie moje zdanie...
Racja, ja tam napisałem:
Aaa i jeszcze jedno; wystawianie tylu fotek w niusie do tak małej ilości tekstu nie jest dobrym pomysłem, prócz tego że fotki trochę ważą to nie za ładnie to wygląda. Lepiej walnąć wszystkie dodatkowe fotki (prócz tych z niusa) do jakiegoś postu w komentarzach i umieścić odnośnik do niego w niusowym poście.

Z tym wiekiem to zależy...bo rzeczywiście pojawiają się jednostki wybitne, ale właśnie w takim wieku (lat 15naście) używa się dość "niskolotnych" zwrotów, bo to tylko gimnazjum...oczywiście -> to tylko moje zdanie!

Weź pod uwagę to, że na stanowisko umożliwiające wystawianie newsów wybierane są m in właśnie te "wybitne jednostki" ;)

No, a co do tego wywalenia, to ja wiem, że to nie przez newsy... tylko, że jak strona może się uważać za SUPPORTED, jeśli siada już na stronie głównej? btw, w newsie wcześniejszym pojawiło się słowo: teaster... może chodziło o toster?
Być może, w końcu tosty to fajna sprawa, a tak poważniej; literówka, nigdy nie miałem dobrego zdania o osobach czepiających się takich błędów ;;

@down
Zależy co rozumiesz przez sformowanie "przeciętny tibijczyk" : P

Tihvelo
28-06-2008, 21:14
(nie wspominam, że przeciętny tibijczyk z przeczytania newsa wynosi jedynie wrażenia po obejrzanych obrazkach )

Przeciętny?
Moim zdaniem są to tylko odwrotności tych "wybitnych jednostek".

Topic:

Zapowiada się jeszcze ciekawiej.

Pozdrawiam

Kubaland
28-06-2008, 21:23
Super te potwory, chociaż większość ma mnie na strzała :)

Angelico
28-06-2008, 21:25
I tak wciaz uwazam, ze najlepiej jakby cofneli tibie do 7.6 ;] ;]

rooyallek
28-06-2008, 21:26
Ciekawe czy te monsters zmienią coś w miejscu dal expa 100+ ms ~~wątpie, chociaż te wyrm zapowiadają się nieżle.Zobaczymy

A powie ktoś w końcu kiedy ten update?? B)

Gardlo_Sobie_Podrzynam
28-06-2008, 21:27
Weź pod uwagę to, że na stanowisko umożliwiające wystawianie newsów wybierane są m in właśnie te "wybitne jednostki" ;)

Hmmm... no to patrz panie Rybo, jeżeli są to właśnie te wybitne, albo wybitniejsze jednostki to moim zdaniem powinny znać język angielski przynajmiej na takim poziomie, aby DOBRZE tłumaczyć newsy zamieszczane na tibia.com. Posprawdzałem sobie jak wygląda news na głównej stronie, a jak na rodzimej tibia.pl no i co ja widzę:
Santiago's cellar is infested with those nasty
natomiast na polskiej stronie mamy:
będzie pokój Santiago, który jest nimi zainfekowany.
Primo: jak pokój może być czymś zainfekowany?
Secondo: infested, a infected to są dwa różne wyrazy...
Terzo: Cellar - piwnica, a nie pokój... ;)

no i dalej...
The little green monsters got a facelift and were unified with two newly discovered relatives.
tłumaczenie:
Te małe, zielone stworki zostały obdarzone dwoma, zupełnie nowymi gatunkami
No po prostu nie pasuje tutaj słowo gatunek.. raczej, hmmm... odmiana, profesja... dunno

W sumie tyle się dopatrzyłem, wiem... może mało, może każdemu się przydarzyć, ale...jakbym zaczął sprawdzać po kolei wszystkie newsy, to zebrałoby się tego sporo. MOŻE!

GargoinX
28-06-2008, 21:37

A tu żeś przygrzał... wiek nie ma nic do rzeczy w takich sprawach. Owszem, może i masz rację, że większość dzieci używa tak jak ty to określiłeś "niskolotnych zwrotów", ale według mnie w gimnazjum to jest rzadkością. Może jeszcze w pierwszej klasie gimazjum takich zwrotów się używa, ale w wieku 15 lat, moim zdaniem używa się już bardziej "wyrafinowanych" (dobrze napisałem? 0o) słów. Więc mi tu nie pieprz nic o wieku x.X

Gardlo_Sobie_Podrzynam
28-06-2008, 21:52
No to przepraszam wszelkie osoby, które obraziłem tym postem... ale jak ja chodziłem do gima jakieś 3 lata temu, to poziom wysławiania się był PRZERAŻAJĄCO niski... no i tym się zasugerowałem... zasugerowałem się tylko moją wiedzą o przeszłości. Zresztą napisałem, że zdarzają się osoby wybitne...mam kumpla, który właśnie skończył gima i jego poziom retoryki jest BARDZO wysoki, tak samo jak znajomość języka angielskiego...

chosen_one
28-06-2008, 22:27
czemu potwory w tibii wygladaja jak pokemony? wg mnie grafa sie robi zbyt bajkowa. powinna byc bardziej mroczna. a tak w ogole to jestem ciekawy jak dlugo jeszcze tibia bedzie jechac na tym przestarzalym i prymitywnym enginie graficznym. teraz zadna gra by sie nie wybila z takim archaizmem.

darkfurby
28-06-2008, 22:42
Tak długo, aż ludzie nie stwierdzą, że ta gra to smieć i przejdą na WoWa albo jakiś inny czasopochłaniacz :P.

JUNIR
28-06-2008, 22:47
To że ktoś mówi tak a nie inaczej wogóle o niczym nie świadczy...pierdolicie głupoty o chuj wie czym, ja mówie jak mi sie podoba i nie uważam że jestes głupszy od was, byłbym gdybym was nie rozumiał

Cheetos
28-06-2008, 23:23
@Gardlo_Sobie_Podrzynam

Ehh.. ty to masz problem koleś,tu sie mówi o treaserze(nie wiem jak to sie pisze) a nie o błedach kogoś...
@topic
Nawet niezłe monstery

Rybzor
28-06-2008, 23:39
Hmmm... no to patrz panie Rybo, jeżeli są to właśnie te wybitne, albo wybitniejsze jednostki to moim zdaniem powinny znać język angielski przynajmiej na takim poziomie, aby DOBRZE tłumaczyć newsy zamieszczane na tibia.com

Hmm... najprościej ujmując: ludzie mają różne umiejętności... każdy może być dobry w czymś innym, w końcu to nie jedna osoba tworzy zespół.

Khelid
29-06-2008, 08:37
Fajnie, na update dlugo sie czeka , ale malo tych potworków itd.

Mam nadzieję, że te łuki i kusze będą naprawde przydatne -- > ( haha skonczy sie jescze na tym , ze te nowe dystansowe bronie wylądują na podłodze każdego depo xD)

PLague
29-06-2008, 09:11
Widać, że wyobraźnia CiPSoftowi dopisuje, świetne potworki. Swoją drogą, te wielkie karaluchy powinny być jakimiś end game'owymi mobami. ;)

AnArAki
29-06-2008, 09:17

OFFTOPIC:

<Ja juesztem PPAALLLAAADDIINN ktfury, JEST PALADINEM -.->

Serio - no i co ze napisal(a) paLLadyn ? przecierz to jeden H*J

Cheetos
29-06-2008, 09:48
@Gardło sobie podrzynam(czy jakoś tak) chyba pomyliłeś tematy..
bo tu sie nie dyskutuje o ortografii kogoś tylko o nowych potworkach,update
a ty wyjezdżasz z tekstem o ortografii X(.Jak chcesz lookać na ortografiie to nie siedź na tym forum,tylko bierz sie do roboty za nauczyciela..tam przynajmniej będziesz miał swój żywioł..

Gardlo_Sobie_Podrzynam
29-06-2008, 10:48
#up:
Nie, ja nie pomyliłem tematów. Napisałem tylko o tym, ja wygląda prawie każdy news tutaj... wiesz, nie znalazłem zbytnio żadnego topicu, żeby napisać co myślę. Czemu tylko nauczyciel może lookać na ortografię? Po to mamy taki język żeby go używać POPRAWNIE.
Ehh.. ty to masz problem koleś,tu sie mówi o treaserze(nie wiem jak to sie pisze) a nie o błedach kogoś...
A słownik na portalu wiedzy na onecie, to za długo się otwiera, żeby sprawdzić, tak?

#up2:
Nie to nie jeden kij... chodzi o to, że każdy jeden polaczek, którego spotkałem na Menerze, Guardii i Saphirze, nie umiał powiedzieć paladyn, na tym forum to samo... i powoli zaczynam się domyślać skąd taki świetny pomysł przemianować paladyna na paLLadyna...wiesz to jest RLY duża różnica, no ale Ty nie umiesz jej troszku zauważyć (jak prawie każdy PL)

AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.

Cheetos
29-06-2008, 10:54
To nie jest twój problem..on tak napisał jego sprawa bo teraz bedzie nie temat o nowych potworkach tylko o ortografii :topic:

kajzer404
29-06-2008, 11:21
Ja mam tylko nadzieje ze beda fajne quest bo mi tam nie zalezy na nowym wyglądzie darashi ja bbym wolal nowa wyspe jakies expiska czy cos a potworów malo mam nadzieje ze to nie wszystkr xD

Slythia
29-06-2008, 11:21
(..)AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.
Z jednej strony Cię rozumiem. Lecz z drugiej... Jesteśmy jednak tylko ludźmi i mamy prawo, by czegoś nie wiedzieć, by popełniać błędy. Nie każdy musi mieć talent do pisania tekstów. Nie oczekujmy od przeciętnego tibijczyka, który ma 12 lat, by posługiwał się poprawną polszczyzną. Mino wszystko język nasz jest stosunkowo trudny, w tym wieku najważniejsze jest, by przekazać poprawnie treść bez błędów ortograficznych - nad formą ów osoba popracuje w ciągu najbliższych paru lat. Często wystarczy dawać dobry przykład, poprawiać błędy... Gwarantuje, że takie działania przynoszą efekty.

Wracając do strony oraz supportu - wiele materiałów jest stosunkowo starych i można byłoby je poprawić. Jeśli zauważysz, że jakimś miejscu występuje dużo błędów i tekst wymaga poprawy - napisz to w odpowiednim temacie, lub też wyślij prywatną wiadomość (na przykład mi), a odpowiednie osoby postarają się go naprawić.

@topic
Nowe potworki tak średnio mi się podobają. Tylko na niektóre gracze będą polowali, gdyż reszta znów może okazać się nieopłacalna. Wszystko jednak zależy od ilości expa oraz lootu...

Edy
29-06-2008, 11:51
Czy w prawie kazdym temacie musi ktos sie klucic?:confused: Napiszcie co myslicie o temacie i koniec ,niekluccie sie.

@topic
Sadzilem ze bedzie wiecej potworkow. Ciekawe czy duzo bedzie nowych questow :]

Deros11
29-06-2008, 11:53
@topic
Nowe potworki tak średnio mi się podobają. Tylko na niektóre gracze będą polowali, gdyż reszta znów może okazać się nieopłacalna. Wszystko jednak zależy od ilości expa oraz lootu...

Z tym się zgadzam. Niektóre potwory wyglądają obiecująco ale np. Energy Elemental nie podoba mi sie wcale i moim zdaniem będzie kolejnym potworem tylko przeszkadzającym np. w expieniu lub robieniu questu. :confused:

Rybzor
29-06-2008, 12:06
AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.
Zawsze możesz kliknąć w "zgłoś sugestie". Domyślam się, że support nie ma każdej podstrony tibia.pl (których jest pewnie kilka tysięcy) w głowie :P

Z tym się zgadzam. Niektóre potwory wyglądają obiecująco ale np. Energy Elemental nie podoba mi sie wcale i moim zdaniem będzie kolejnym potworem tylko przeszkadzającym np. w expieniu lub robieniu questu.
No bo takie też są potrzebne.

@down
Ahahaha xd

Dawergo
29-06-2008, 12:57
Nie no co ty, a of to tylko dla pacc zrobili? (a według mnie powinni) Co wy ludzie chcecie, zeby wam na faccu wszystko dawali? Bez przesady...

Knight65748
29-06-2008, 13:12
Już nie mogę doczekać się tego update! Nowe potworki, bronie, extra.;) To okienko handlu też niezłe. Tylko kanał NPC jakoś mi nie pasuje.

Max_33
29-06-2008, 13:25
niezły update. Będę robił nowego paladyna to mi się te łuki przydadzą :) :D. Potworki też niczego sobie iten panel NPC:evul:

Rybzor
29-06-2008, 13:40
Mylisz się.
- tutorial na rooku
- gnomy (na pewno będą respić się też na kontynencie) - o, tutaj masz jeden resp. Cieszysz się?
- nowy system handlu z NPCami
- podpowiedzi w rozmowach z NPCami

- Znacznie poszerzone tereny na OF
- Amazon camp
- Tereny obok Thais
- Kusze, armory, specjalne przedmioty...

Ogólnie nie ma co gadać, że "nie dali nic dla FACC". Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Rybzor
29-06-2008, 13:47
A poza tym to od kiedy ich kosztuje cokolwiek zrobienie JEDNEGO większego respa?
No jak to, pomyśl, co ich to kosztuje... czas? Czasem może nerwy, a czas to pieniądz jak wiemy : P

Libatzione
29-06-2008, 13:49
Eee tam poco ten update'y :confused: Te nowe itemy mają dziwny wygląd, taki bajkowy... reszta nawet fajna.

Erhion
29-06-2008, 13:53
Co do Bloodwina: Aha, czyli stawiasz dwie różne rzeczy (samochód i gra komputerowa) na jednym poziomie? Jednak nie musieliśmy płacić żeby dodali DarkCathedral, poza tym FACC to wciąż duża cześć społeczeństwa w tibii i nie każdy ma enough pieniędzy na PACC. A poza tym to od kiedy ich kosztuje cokolwiek zrobienie JEDNEGO większego respa?

Tak stawiam, ponieważ obowiązuje tutaj jedna i ta sama zasada. Zapłacisz = masz. Ale ty jak widze jej nie rozumiesz.

Co ich kosztuje? Ryba ci odpowiedział. Kosztuje ich czas. Czas = praca jaka zostanie wykonana = opłata za prąd by można te prace na czymś wykonać = oddanie terenu dla facc = kasa stracona.

Kapujesz?

GargoinX
29-06-2008, 13:58
Eee tam poco ten update'y :confused: Te nowe itemy mają dziwny wygląd, taki bajkowy... reszta nawet fajna.

Już się domyślam co byś gadał jak by "tego update'y" nie było: "Czemu nic nie zmieniają w tej grze?", "Ta gra robi się nudna!". Robię update'y, żeby gra nie stała w miejscu, żeby gra szła do przodu. Co do wyglądu itemków: jak ktoś powiedział, że te itemy mają taki bajkowy wygląd, to ty też musisz tak powiedzieć? Nie. A jak by ktoś powiedział, że mają wygląd taki... np, pastelowy to też byś takich określeń używał? A według mnie te zbroje są bardzo ładne.

Gardlo_Sobie_Podrzynam
29-06-2008, 14:09
Tak, tak kapuje, wierz mi, mam trochę IQ...ale argumenty z tym czasem i tak do mnie nie przemówią NIGDY... bo przepraszam.. po co oni są tam w tej firmie? Właśnie po to chyba jest cały zespół mapperów pod opieką Lead Mappera i Pomysłodawaców, żeby pracowali...
Anyway, szacunek dla nich, za reedit kaz i kopalni, jedyną rzeczą która mi się nie spodobała w tym nowym Kazo to wejście i ten dłuuugi korytarz prowadzący do miasta (jakoś dziwnie wygląda IMO), a tak..ładnie to wygląda :)

pepas
29-06-2008, 14:32
a czy te "karaluchy" na rooku beda dla PACC??

Slythia
29-06-2008, 14:37
a czy te "karaluchy" na rooku beda dla PACC??

Są one częścią tutoriala, który będzie dostępny dla wszystkich graczy.

Erhion
29-06-2008, 15:41
Tak, tak kapuje, wierz mi, mam trochę IQ...ale argumenty z tym czasem i tak do mnie nie przemówią NIGDY... bo przepraszam.. po co oni są tam w tej firmie? Właśnie po to chyba jest cały zespół mapperów pod opieką Lead Mappera i Pomysłodawaców, żeby pracowali...
Anyway, szacunek dla nich, za reedit kaz i kopalni, jedyną rzeczą która mi się nie spodobała w tym nowym Kazo to wejście i ten dłuuugi korytarz prowadzący do miasta (jakoś dziwnie wygląda IMO), a tak..ładnie to wygląda :)

A co niby oni nie pracują? Pracują, pracują tylko dla tych osób, które im za to płacą (PACC).

Ps: Dzięki Atimcia za warna. Zieeew.

Aevolana
29-06-2008, 17:43
News byl tlumaczony na szybko by wszyscy dowiedzieli sie o nim jak najszybciej dlatego literowki sa normalna rzecza.

HAHAHAHAHA... news przez tibia.pl jest zwykle tłumaczony nie dłużej niż 3.5 godziny, teraz został przetłumaczony... ekhmmm no zostawię to spostrzegawczości publiczności.

Savierus
29-06-2008, 19:06
blablablablablablabla

mowa trawa, i *** wie co jeszcze.

niedlugo bedzie Mezny wojownik polecial po ukochana ale wpadl w lawe, tak powstal magma elemental. :D

dobra, na spokojnie. Update duży, potwory dosyć dosyć, ale przydałby sie bossy dla nizszych lvli i questy z ograniczeniem, np od 20 do 30 i nie byloby pomagania, czy tez napdania przez silniejszych.

powiem jedno, mnie obchodzi tylko jaki lvl i skile mam wiec jakies potwory na ktore pweie nwet nie trafie i nie pojde na nie mnie nie obhcodza, cos pozadniejszego dla tibijskiego swiata sie przyda bardziej.

orto jak ponizej :d

Driadek
29-06-2008, 19:33
A co niby oni nie pracują? Pracują, pracują tylko dla tych osób, które im za to płacą (PACC).

My nie możemy mieć o to do nich pretensji w końcu oni w ten sposób zarabiają. Nie dodając nic dla FACC tak jak by cipsoft zmuszał ich do zakupienia Premium Account z czym wiążą się dodatkowe pieniądze. Ludzie w tych czasach nikt nikomu nic za darmo nie da... no chyba że warna.

Mac-Graw
29-06-2008, 20:11
Moje tłumaczenie też poszło w... śmietnik xd

Ale cóż. ;] Na innej stronie chociaż piszą, kto o newsie poinformowal, albo kto tlumaczyl xd Czego tutejsi admini nie praktykuja :) Cóż... Mówi się trudno ;]

Erhion
29-06-2008, 20:45
My nie możemy mieć o to do nich pretensji w końcu oni w ten sposób zarabiają. Nie dodając nic dla FACC tak jak by cipsoft zmuszał ich do zakupienia Premium Account z czym wiążą się dodatkowe pieniądze. Ludzie w tych czasach nikt nikomu nic za darmo nie da... no chyba że warna.

Ja to rozumiem. Tłumaczyłem to samo innemu użytkownikowi.

pepas
29-06-2008, 20:58
Są one częścią tutoriala, który będzie dostępny dla wszystkich graczy.

dzieki :D
a mam jeszcze jedno pytanie czy jak mam juz konto i na to konto zaloze nowego hara to on bedzie mial tutorial?? czy to musze zalozyc calkiem nowe konto z numerem.:baby:
:baby:
??

Libatzione
29-06-2008, 22:08
@up: tak, musisz też usunąć Tibię i formatować dyski :p
Oczywiście ze nie musisz zakładać nowego konta.

manfred_007
30-06-2008, 01:01
No a ja z kolei ponarzekam :D
Ciekawi mnie kiedy dodadzą DEMON ARCHER i DEMON WARRIOR... ORSHABAAL CRUEL będzie później.... Nie wiem jak was, ale mnie już przestało bawić ciągłe powielanie pomysłów... I czekam na updejt 8.5 kiedy to znowu w Tibii pojawi się jakieś innowacyjne rozwiązanie godne wprowadzenia (kontrowersyjnego) aimbota, ogromna zmiana grafiki pomiędzy tibią 7.5 a 7.6 czy choćby "ładowanie" broni. To były upy które ewidentnie wpływały na jakość i całokształt gry. A teraz upek skupia się tylko i wyłącznie na powielaniu pomysłów.... Oprócz dwóch rzeczy które ewidentnie zasługują na plus (rozmowy z NPC i sprzedawanie itemków).

Dziękuje :) Teraz możecie mnie skrytykować ;)

@Scorponok
OMG... Nie zrozumiałeś aluzji? No to mi przykro...

jjakubos25
30-06-2008, 01:30
niewiem ale raczej napewno w ameryce sa poznij wakacje niz w polsce

Milten Magician
30-06-2008, 03:27
@up
Zle wiesz bo w ameryce sa wczesniej wakacje (zaczynaja sie na poczatku czerwca a koncza normalnie we wrzesniu)

Co do upa to sie nie wypowiadam bo rece mi opadly pare updatow temu...

Scorponok
30-06-2008, 05:00
Ten update wyraźnie był tylko "Bajerem", ale nie dziwię się. Na prawdę mślicie, że Cipsoft robi update pół roku? Wydaje mi się, że oni zaczynają kolejne prace jeszcze przed wprowadzeniem aktualnych, a poprzednie dwa upde były, khm...DUŹE. Za to, wtdaje mi się że za pół roku możemy się spodziewać czegoś ciekawego.

@manfred
"ORSHABAAL CRUEL będzie później"-nie, nie będzie. Orsh to boss, jest tylko jeden.

Ujo
30-06-2008, 08:17
Karaluchy-dobra przecierz newbie muszą na czymś expić.

Nowe gobilny-to są takie nowe gorsze orki dla nowych na mainie ale i tak będą padać jak muchy i napewna każdy będzie miał jakąs ceche związanoł z pewnym orkiem.

Wyrmy-Mało widzałem wyrm w jakiś grach Rpg dlatego + ale nie podoba mi się ich wygląd takie cieńkie sąa takie mają wielkie głowy.

Sea serpenty- Z tego co się nie myle to wygląd potworka zrobili już w tibi 8.1 czy 8.0 ale ich dół przypomina kształtem kamień.

Nolwe elementale
Earth elemnental-Nie wiem po co on skoro stone golem też kojaży się z ziemią
Energy elemental-przypomina mi pole energi takie co pusza np:mino mag.I nie wygląda zbyt ciekawie za bardzo chaotycznie bez budowy.

water elemental-A on poco skoro mamy już water elementala dodatkowo bardzo podobnego wyglądem i nazwą.

Bog raider-Na jeżdzce mi nie wygląda wyglądem przypomina mieszanke swamp trolla i slima

wisp-wszystko co moża o nich wyczytać mówi jedno to poprostu zwykły duch

Grim Reaper-Silniejszy duch i tyle co udało mi się domyślić z niego może bedzie summonował ludzi.

Potowry wyszły dobre

Rybeczka
30-06-2008, 09:31
Podobają mi się potwory, armory, nowe różdżki dla magów i druidów.
Update na +

GargoinX
30-06-2008, 09:40
Karaluchy-dobra przecierz newbie muszą na czymś expić.

Problem w tym, że te karaluchy nie dają experience. Karaluchy uciekają, nie dają expa i mają 1hp. Służa tylko do questa, gdzie trzeba jakiemuś NPC (Santiago, czy jakoś tak) przynieść nogi karaluchów.

neopostman
30-06-2008, 10:13
Problem w tym, że te karaluchy nie dają experience. Karaluchy uciekają, nie dają expa i mają 1hp. Służa tylko do questa, gdzie trzeba jakiemuś NPC (Santiago, czy jakoś tak) przynieść nogi karaluchów.

A wtedy ten NPC odwdzięcza się nam dając 100 expa : F.

Libatzione
30-06-2008, 10:18
Żal... NPC bedzie dawał expa za wcześniej ubite karaluchy?

GargoinX
30-06-2008, 10:27
Żal... NPC bedzie dawał expa za wcześniej ubite karaluchy?

Niedokońca. W cześniejszych teasreach była mowa, że przy niektórych questach, na grodą nie będzie tylko "nagroda ze skrzynki", ale również punkty doświadczenia. Akurat Santiego/Santiago czy inne ścierwo, za nogi karaluchów daje nam 100 experience.

Nifro
30-06-2008, 10:57
Hail Cipoft :p

Wrescie zainteresowali się bardziej "Tibią" niż zbieraniem kaski z pacc itp.

Co do tych nowych potworków :)
Dla mnie wyglądają świetnie, dodanie nowych żywiołaków wydaje się troszkę dziwnym pomysłem ale zobaczymy pózniej :D

Plinio18
30-06-2008, 10:57
Jezu następny update dostosowany tylko do paladynów ile można. :(

X(X(X( KNIGHT NIE MA SZANS X(X(X( ;(

Vivarus
30-06-2008, 11:20
@up
A knight nie dostał nowych broni?

Rybeczka
30-06-2008, 11:30
KNIGHCI czy to co macie wam nie wystarczy, 3 rodzaje broni, exori, potiony,exura(i cieszcie sie że to macie bo jakby wam zabrali exure to byśćie już żadnego czaru leczacego nie mieli),dużo capa,najlepiej trenuje sie wam shiedling!,DARMOWE EXPIENIE BO BRONIE WAM MANY NIE ZUŻYWAJA

TO CZEGO JESZCZE CHCECIE

a NP. DRUID
Nie robi SD, zjebali mu uhy, ma tylko 5 różdżek(tera dostanie wiecej),musi na exspowisko conajmniej bp manasków które kosztuja 1 k, musi ciągle uciekać przed potworem, śmieszny shiedling.

Elexantus
30-06-2008, 11:43
Popieram przedmówcę, powinni pomyśleć nad balansacją postaci bo magiem kompletnie nie opłaca się teraz grać zresztą wystarczy spojrzeć na statystyki na www.erig.net.
Jak dla mnie update się nie podoba, dalej jestem myślami z tibią 7.6, 7.92 i według mnie CipSoft chce zrobić z tej gry takie rpg jak Diablo itp. Dostawać exp za jakieś items, które wypadają z potworów - ściągnięte od silkroad, kalonline, knight online. Tibia była niezwykła własnie dlatego, że była inna, a teraz będzie tak samo jak reszta MMORPG. Podsumowując, update jest beznadziejny, może jeszcze niech wprowadzą obraz 3D też by się wam podobało?

LookamZzaRogu
30-06-2008, 11:55
OFFTOPIC:

Po części masz rację, ale:
1) Co ma wiek do pisania newsów?
2) Osoba, która pisała news i tak miała spóźnienie i musiała się spieszyć, więc nie dziwi mnie brak polskich znaków czy literówki.
3) Co do obrazków to troszkę przesadzasz... I tak są na nich zamieszczone loga innych stron etc.
4) Słowa po ang. - są one na tyle oczywiste dla graczy, że nie ma potrzeby ich tłumaczenia.

@Topic
Podoba mi się ten update, a potworki są w sam raz (niektóre dla low lvl'ków, inne dla high). Tak samo nowa broń i zbroje. :-) Tylko mogli też dać jakieś kusze...

Styervo
30-06-2008, 13:03
a NP. DRUID
Nie robi SD, zjebali mu uhy, ma tylko 5 różdżek(tera dostanie wiecej),musi na exspowisko conajmniej bp manasków które kosztuja 1 k, musi ciągle uciekać przed potworem, śmieszny shiedling.
A co chciałbyś, żeby druid (miłośnik natury, ciężko studiujący nad prastarymi księgami, przy kości za to z potężnymi siłami mentalnymi - teorytycznie :p) brał na klatę wszystkie ciosy i targał ze sobą tony żelaztwa? ^^ To że nosi ze sobą tarczę i ciężką zbroję już jest przegięciem, siła magów i druidów powinna opierać się na ich wiedzy, znajomości czarów i sprycie gracza a nie skillach i ekwipunku. Co do teasera to nie mam nic do powiedzenia... poza karaluchami raczej nic nowego nie zobaczę (chyba że jakiś pacc zlituje się i przytarga ze sobą trupa żeby plebsy mogły podziwiać ^^)
Mam nadzieję że dadzą w końcu coś mocniejszego do przywoływania

Rybeczka
30-06-2008, 13:22
@up
Chodziło mi tylko o porównanie knighta i druida

neopostman
30-06-2008, 13:39
DARMOWE EXPIENIE

Ty chyba masz zamiar nas obrażać tymi żałosnymi bzdetami. Darmowe expienie ? Lepszego żartu nie słyszałem : P. Podczas gdy ja na godzinke expienia na frostach wydaję 30-40 k, palladyn wydaje 10-20 k. Więc powiedz mi, gdzie tutaj jest darmowe expienie ;< ? na ratach ? Co do sorca, pytałem se wieeelu osób na ten temat i wydają....15-20 k. No przecież z SD w Frosty nie będą walić, tylko kupują gmp i exori vis/exura.
Następnym razem zastanów się co piszesz .__.

@ down
grałeś kiedyś w Tibie ?

Rybeczka
30-06-2008, 13:58
Ehh...Nie chodziło mi o frosty na 100lvl -.-, tylko np. o cyklopy na 20 lvl, sorrc musi na dzień expienie wziąć bp manasków a knight z dobrymi skikllami i enchantowaną bronią może tam siedzieć bez wydatku dłuższy czas.
ALE POLACY I TAK BEDĄ MARUDZIĆ

Vyohman
30-06-2008, 14:13
Ehh...Nie chodziło mi o frosty na 100lvl -.-, tylko np. o cyklopy na 20 lvl

GUAHAHAHHAHAAHAAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHAHAAHAHAA

sorry za offtop ale nie wytrzymałem ;/

Rybeczka
30-06-2008, 14:32
@UP
O co Ci chdozi?

RedFOg
30-06-2008, 15:36
zal ludzie jak sie wam nie podoba knight to po co nim gracie???

troche gralem knightem i zal.pl wogle expic sie nie da paladynem 8lvl na ghoule, slimy i cyklopy chodze a knight se kampi do 15 lvl na trolach.....

druid i mag maja najgozej runy drogie sa, mana potiony tez (ale kupowane hurtowo :D ) zeby isc na cos co im chociaz czesc wydatkow zwroci to party musza robic....

a knighty se jako blokerzy zarabiaja i jeszcze im skile rosna ZAL.PL panowie

postacie sa robione z mysla o walce w grupach raczej (knight blokuje, druid leczy blokera, mag wali runami a paladyn na dystans bije)....

co sie wam mazy?? toporek/miecz/ruzga co sami zabijecie caly Terror Triagle??

CipSoft chce utrzymac taki balans zeby zadna postac nie przewazyla i zeby sie wzajemnie uzupelnialy (wide party druid & knight. knight jako bloker skiluje druid go leczy i bije potwora)....

Na silniejsze potwory i bossy TRZEBA w grupach chodzic bo PADNIECIE!!!!

CipSoft nie chce armi superbohaterow co wszystkie bossy gry samodzielnie klada. jakbyscie pomysleli to byscie zauwazyli ze jak 2-3 knighty pojda w party na potwory to przy tych samych kosztach znacznie wiekszy loot i lepszy exp (3 knight na np. cyklopach exp po 48 i 3x wieksza szansa na dropniecie halabardy :d)

a czemu lepszy exp?? bo ja we np. 3 pojdziecie to polozycie wiecej cyklopow/stone golemow/czegokolwiek i to sie na doswiatzcenie przeklada

PRZYKLAD:
cyklop: exp 150

party 2 knighty:
exp 150:2 -1=74 / 75
liczba zabitych cyklopow i lootu 2x

PROSTE??

Rybeczka
30-06-2008, 15:54
Pytanie do tutorów, którzy byli na test servie
Czy jakieś potwory oprócz nowych goblinów i tych na wspie przeznaczenia będą na FACC arena?

Savierus
30-06-2008, 15:55
KNIGHCI czy to co macie wam nie wystarczy, 3 rodzaje broni, exori, potiony,exura(i cieszcie sie że to macie bo jakby wam zabrali exure to byśćie już żadnego czaru leczacego nie mieli),dużo capa,najlepiej trenuje sie wam shiedling!,DARMOWE EXPIENIE BO BRONIE WAM MANY NIE ZUŻYWAJA

TO CZEGO JESZCZE CHCECIE

a NP. DRUID

A co chciałbyś, żeby druid (miłośnik natury, ciężko studiujący nad prastarymi księgami, przy kości za to z potężnymi siłami mentalnymi - teorytycznie :p) brał na klatę wszystkie ciosy i targał ze sobą tony żelaztwa? ^^ To że nosi ze sobą tarczę i ciężką zbroję już jest przegięciem, siła magów i druidów powinna opierać się na ich wiedzy, znajomości czarów i sprycie gracza a nie skillach i ekwipunku. Co do teasera to nie mam nic do powiedzenia... poza karaluchami raczej nic nowego nie zobaczę (chyba że jakiś pacc zlituje się i przytarga ze sobą trupa żeby plebsy mogły podziwiać ^^)
Mam nadzieję że dadzą w końcu coś mocniejszego do przywoływania

Ma racje ten knightcik co o frost dragonach, wy pallowie macie tak:

speary kusze luk, i walicie zazwyczaj z jednego co wam rosnie 3 razy szybciej ni jedno knighta, wasza specjalizacja walka na dystans, wiec po jaiego huja ma byc pall walczacy z bliska?

druidzi:
fani natury, zyja w zgodzie, inaczej uwazani za healerow, po to oni sa, rozdke dostali po to by mogli od czasu do czasu samemu sie obronic.

sorc: typowy zabijaka, ma wszytsko i na wszystkim moze expic,

a teraz co ma knight:
skille mu rosna ze sie tak wyraze slimaczo, po za tym expi przez dluzszy czas na slabych potworach, bo silniejsze sie nie opylaja z duzych nakladow kasy i wolnego bicia, fakt mamy 3 rodzaje broni, ale co z tego jak sorc druid i pall siecza z daleka a my musimy podbiegac.. do tego jestesmy najwolniejsi (zenada) jak idziemy na lepszego potwora, to bloczymy wam je, a gdzie tu widze podziekowania?????????????????

Jednym slowem knight ma najwiecej do dupy, mozecie sobie myslec cos innego, ale mnie to zwyczajnie nie obchodzi bo taki jest fakt.

a padly te potionki, no coz knigtowi najwolniej rosnie mlvl, to bylo wyzyskiwanie kngihtow zeby robic 4 mlvl i wzbogacac drutow.......

a druci, co im zwalili z uhach, czy ihach, maja ten luksus ze moga sobie sami robic leczace srodki

A zeby bylo najsmieszniej to dodam ze najczesciej zabijani sa knightci, i to doslownie do 50 lvl nawet przez nizsze lvle, gdzie nie maja plusu, predkosci......

Knigt powinnien byc taki :
silny, czyli niezle hity + umie udzwignac swoj ciezar eq co go nie spowalnia.
magia nie dla nas, to dali nam potionki, poprostu powinno sie ich bac, a nie

A:Jestes nowy?
B:tak
A: to na poczatek graj knightem, on jest dla noobow i nauczysz sie grac, potem mozesz sobie najwyzej zmienic postac.
B: oki

KOMENTUJCIE :HIHI:

Rybeczka
30-06-2008, 16:02
@up
Święta Prawda

Only_you
30-06-2008, 17:19
Też będe grać

Tihvelo
30-06-2008, 17:49
skille mu rosna ze sie tak wyraze slimaczo
Nie trenuj.

sorc druid i pall siecza z daleka a my musimy podbiegac

A komu najszybciej shielding rośnie?

to bloczymy wam je, a gdzie tu widze podziekowania?????????????

Ta, podziękowania ciekawe za co...

Mag traci pieniądze na ataki z dystansu runami,
Druid na mana potiony by go wyleczyć a on kradnie loota pisząc że "był pusty".

Trevo
30-06-2008, 20:59
@up
Zgadzam sie z tobą, ale jeszcze palki na E spear,P Bolt wydają kase a po 80 z assainkami.....
chociaż jak jest promocja to robią e Spear

walusprax
30-06-2008, 21:13
narzekasz jakby to bylo niewiadomo co ci rosna ci skile wolniej dlatego ze nie musisz tak jak paal wydawac po 2k na kamyki... tylko kupujesz za 1gp lub za free dostajesz knife i ci sie on nigdy nie skonczy nie tak jak kamyki a poza tym jestes knightem dlatego musisz podchodzic ...X(X(X(X(X(, a i jescze jedno knighci sa najszybsza profesja i maja najwiecej capa..X(X(X(X(X(X(X(X(

Trevo
30-06-2008, 21:19
@up
Jak masz 2 chara to se możesz pozbierać szmule..... xD Nietrzeba 2k dawać

juran_se_spychowa
30-06-2008, 21:58
eee... tutaj się powinno umieszczać swoje komentarze dotyczące Teaseru a nie "jaka profesja jest najlepsza"

topic@

update bardzo udany... dużo broni dla palków :D

do tych, co mówią że kina to ciota@

a kto ma największy udźwig? Hę? Z resztą, jak się ma kolegów to nie ważne jaką profesją sie gra, bo i tak jest fajnie :D

neopostman
30-06-2008, 21:59
paal wydawac po 2k na kamyki...

A czo za problem iść na gobliny/banutę i w godzinkę pozbierać ;o ? i jeszcze exp się ma (;o!) .

walusprax
30-06-2008, 22:11
Dzięx za zapro oczywiscie przyjete ;]

walusprax
30-06-2008, 22:13
ZSRR jest do dupy fuck yu komuchy

Elleshar997
30-06-2008, 23:03

".

Jakos o ile mi wiadomo to knightom i palkow shielding rosnie tak samo.
Pozatym palladyni stali sie evul pro wymiataczami w pvm jak i pvp, knight prawie caly czas musi siedziec na slabych potworach, a o pvp to nie ma co mówic.

Knight w chwili obecnej to postac, która musisz 3 razy dłuzej skillowac niz palka, a paladyn o tych samych skillach i tak walnie wiecej od ciebie i dotego na dystans, Palladyn to teraz maszynka do zabijania, a knight to zywy cel.

Deros11
01-07-2008, 00:36
No bo takie też są potrzebne.

Może dla urozmaicenia tak ale żeby też dawały jakiś loot a nie tylko expa i pole w które możesz wejść i dostać np.Poisona

Deros11
01-07-2008, 01:27
Po 1 co do profesji to każda moim zdaniem wydaje tyle samo kasy...

Knight : Potiony, Manasy i... potiony

Palladyn : Potiony, Ench|Royal|spiry-Assasiny , Manasy

Drut : Runy, potiony, Manasy

Sorc : Runy, potiony, Manasy

Po 2 co do tego ile Knight Wydaje na Frostach a ile Pall to myśle ze tyle samo...
Palladyn kupuje z 300 assasin starow + Manasy ~~50k

Knight wydaje tyle samo tyle że na same potiony i manasy

Po 3 Każda profesja ma swój urok

Pall-chodzi na dobre monsterki od 8 lvl (jak sie wie co się robi..) i przy 80 lvl ciśnie już Frosty.

Knight- od późniejszego lvl'u wszędzie możę chodzić sam gdzie chce i na co chce i bloczy.... Bloczenie to moim zdaniem dobra żecz gdzyż jest to potrzebne gdy sie idzie na hunta a z Siocherem nie musi miec w ogóle WASTE
a gdy loot idzie dla blokera to czasem macie Raj

Drut- no po poprzednim upie tez nie macie źle już od Bodajże 20-22 możecie solować dragi z rożdżką i exori frigo.

Sork- nie wiem nigdy sorkiem nie grałem ale jak widze kiedy sorkowie sie bawią w ue albo sd na wyższym lvlu to czasem zazdroszczę

Po 3 Co do tego uptadu tak jak mówiłem wyżej potwory mi sie nie podobają ale reszta jest Cacy.

Energy elemental jak ktoś wcześniej zauważył nie ma postury jest to beznadziejny prądzik... jestem na NIE

Earth elemental....Po co? jest stone golem i Gorlam (czy jakoś takoś) Jestem na +/-

Bog Rider- to pewnie będzie większy slim... jestem na +/-

Karaluch-Hmm jak ktoś grał w starszą tibie to pamięta że podobnie wyglądał bug i moim zdaniem to nawet fajne ^^ TAK

Gobliny-następna wersja orków.... tzn wcześniejsza wersja.... Nie

Wyrmy- coś nowego jestem na TAK

Water Elementalom zmienili tylko wygląd więc nie wiem o co wam chodzi...

a Sea Serpent- Może być ciekawie ;] Jestem na +/-

Chyba jeszcze był Grim Reaper więc też w sumie coś nowego Tak

Co do całej reszty (npc itemy itd )tak jak mówiłem Wszystko się podoba.

Moja ocena Summer Uptade 2008 8/10

Rybeczka
01-07-2008, 06:38
ZSRR jest do dupy fuck yu komuchy

Nie spamuj, prosze!

Khanar
01-07-2008, 08:24
Kiedy Bedzie upek?

Rybeczka
01-07-2008, 08:35
@up
Prawdopodobnie dzisiaj lub 7 lipca.

Trevo
01-07-2008, 09:05
Z kond wiesz????8o:p:p

Rybeczka
01-07-2008, 09:09
Analizacja poprzednich update i teaserów.

Dyzzio
01-07-2008, 09:44
Co jak co Ale Reaper Robi Duze Wrazenie :P
A To Drzewo Niewiem Jak Ciezko bedzie sie Bic:P

Rybeczka
01-07-2008, 09:51
Hmm..Myśle jednak że update pojawi się 7 lipca :o

Dami26
01-07-2008, 10:17
fajne te potforki żal nie moge dawać komntaża do tematu niżej jeżeli chodzi o te trade z npc to ja niewiem to nie działa ja pisze do npc hi a potem items i nic :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Rybeczka
01-07-2008, 10:21
@up
Ponieważ zostanie to dodane w update!

Patrokan
01-07-2008, 11:17
@up
Ponieważ zostanie to dodane w update!

B)Wszystko fajnie ale kiedy to update?? 8o

proszę o szybką odpowiedź :D

Develis
01-07-2008, 11:24
ile jest ych potworkow :cup:

Triq
01-07-2008, 11:28
B)Wszystko fajnie ale kiedy to update?? 8o

proszę o szybką odpowiedź :D

ile jest ych potworkow :cup:

Jakie dzieci, ja pierdole... Co do pierwszego "pana": NIE WIADOMO KIEDY BĘDZIE UPDATE!
do drugiego: Policzyc se juz kurwa nie mozna?

Patrickus
01-07-2008, 11:36
Analizacja poprzednich update i teaserów.
Mam takie pytanie: co to jest "analizacja"? To ma jakiś związek z dupą? :D

walusprax
01-07-2008, 11:36
Jakie dzieci, ja pierdole... Co do pierwszego "pana": NIE WIADOMO KIEDY BĘDZIE UPDATE!
do drugiego: Policzyc se juz kurwa nie mozna?

Zgadzam sie z przedmówca kurwa ciezko jest policzyc ja jebie, a co do upade
mial byc dzic ale cos sie czasowo nie wyrobili i bedzie za tydzien !!!:flaga_pl::flaga_pl::flaga_pl::flaga_pl::flaga_ pl::flaga_pl::flaga_pl::flaga_pl:

Naucz sie pisac Develis

Rybeczka
01-07-2008, 12:00
@2up
Chodziło mi o analizę przepraszam

Elitek70
01-07-2008, 12:33
Ma racje ten knightcik co o frost dragonach, wy pallowie macie tak:

speary kusze luk, i walicie zazwyczaj z jednego co wam rosnie 3 razy szybciej ni jedno knighta, wasza specjalizacja walka na dystans, wiec po jaiego huja ma byc pall walczacy z bliska?

druidzi:
fani natury, zyja w zgodzie, inaczej uwazani za healerow, po to oni sa, rozdke dostali po to by mogli od czasu do czasu samemu sie obronic.

sorc: typowy zabijaka, ma wszytsko i na wszystkim moze expic,

a teraz co ma knight:
skille mu rosna ze sie tak wyraze slimaczo, po za tym expi przez dluzszy czas na slabych potworach, bo silniejsze sie nie opylaja z duzych nakladow kasy i wolnego bicia, fakt mamy 3 rodzaje broni, ale co z tego jak sorc druid i pall siecza z daleka a my musimy podbiegac.. do tego jestesmy najwolniejsi (zenada) jak idziemy na lepszego potwora, to bloczymy wam je, a gdzie tu widze podziekowania?????????????????

Jednym slowem knight ma najwiecej do dupy, mozecie sobie myslec cos innego, ale mnie to zwyczajnie nie obchodzi bo taki jest fakt.

a padly te potionki, no coz knigtowi najwolniej rosnie mlvl, to bylo wyzyskiwanie kngihtow zeby robic 4 mlvl i wzbogacac drutow.......

a druci, co im zwalili z uhach, czy ihach, maja ten luksus ze moga sobie sami robic leczace srodki

A zeby bylo najsmieszniej to dodam ze najczesciej zabijani sa knightci, i to doslownie do 50 lvl nawet przez nizsze lvle, gdzie nie maja plusu, predkosci......

Knigt powinnien byc taki :
silny, czyli niezle hity + umie udzwignac swoj ciezar eq co go nie spowalnia.
magia nie dla nas, to dali nam potionki, poprostu powinno sie ich bac, a nie

A:Jestes nowy?
B:tak
A: to na poczatek graj knightem, on jest dla noobow i nauczysz sie grac, potem mozesz sobie najwyzej zmienic postac.
B: oki

KOMENTUJCIE :HIHI:

Zgadzam sie z tym panem.

Rybeczka
01-07-2008, 12:38
@up
I dlatego musiałeś cytować tekst na pół strony?

bmwbmw2
01-07-2008, 12:49
OK ale kiedy ma byćte nowe updejtingX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(:confused::evul::ev ul:

Rybeczka
01-07-2008, 13:35
@up
Ile można mówić że NIKT NIE WIE KIEDY BĘDZIE UPDATE!!!

Elite-Mistrz
01-07-2008, 14:05
@up
Ile można mówić że NIKT NIE WIE KIEDY BĘDZIE UPDATE!!!

Hehe niektórzy wiedzą ;)

ChrisTa
01-07-2008, 14:41
A ja mam andzieje ze zadnego update nie będzie tlyko usuną wszystkie bazy tibii i skonczą z tą "pseudo-grą" :]]]

wgutbier
01-07-2008, 15:33
UPDATE JUTRO :P od 12:30 cest wszystkie servery bede wylaczone no kilka Godzin :D Wkoncu Update :P

kombossik
01-07-2008, 15:40
Witam wiem że to nie związane z teaserem ale jeżeli jesteśmy przy temacie profesji to proszę zauważyć że knight baaaardzi nudno expi zobaczcie przykład
50 ek - gdzie expi? żułwie/małpy (tylko na powierzchni)/minoski
50 rp - gdzie expi? Dragi/tomby/necro co jeszcze!?

mówicie że pall wydaje 2k na 100 kamieni na skila powiadam wam że dałbym wam więcej byle żeby mi się skile szybciej wbijały (gram ek) po za tym ek może zapomnieć o laniu solo behe/gs itp bo musi do nich podbiegać , a pall co? leje z daleka i ma to w dupie a jak coś już go walnie to ma exure san która nieźle go leczy , a i exura daje pare razy więcej hp niż knightowi... Assasin stary to już przesada 80 rp może lać frosty (luzacko) behe (up/down) demony!!! (up/down)
a knight na tym lvlu co będzie bił ?? nadal żułwie ... no i dragi ale rp już od dawna mógł tam expić...Nie mówcie że macie przejebane bo musicie wracać do depo po rski bo bieżecie 30+ na klate (no wiadomo że nie mówie tu o 10 lvlu) i starcza wam to na dluuuugo... a po za tym te rski dają wam możliwość bicia z dystansu więc nie wiem w czym problem...

Nie będę mówił też o tym że knight nie ma żadnego sposobu na szybkie wbicie lvla rp gdy chce szybko wbić lvl bieże ass i idzie na frosty/dle (tak wiem że możliwe jest waste ale chodzi mi o najszybsze expienie) ms/ed biorą sd i również śmigają na frosty (można już od 45 lvl... był film gdzie 45 lvl w 1,5h wbil 2 lvl na frostach) a ek co może zrobić ?? z exori będzie dragi ciągnął?? a exori gran to już rzal...

Tufta_de_Rook
01-07-2008, 16:11
zgodze się z tym ale rzal pisze sie przez ż ;)

Savierus
01-07-2008, 16:15
UPDATE JUTRO :P od 12:30 cest wszystkie servery bede wylaczone no kilka Godzin :D Wkoncu Update :P

Na glówna strone tibii.pl, bo to jest w*****ajace, a jak nastepna strona poleci to znowu takie pytania padnol:

Kiedy update?

Dyzzio
01-07-2008, 16:28
o boze znowu update !! oni fest kombinuja denerwujace to jest :/ Z update an update coraz gozej jest

Rolvari
01-07-2008, 16:43
Witam musiałem zarejestrować się po przeczytaniu tych bredni na temat knighta.X( Nie będę się odnosił do każdego z osobna bo wszyscy brednie piszą, odniosę się tylko do tego pana up.

Jeżeli się nie umie grać to się chodzi ek'iem z 50lvl na żułwie/małpy (tylko na powierzchni)/minoski jak chcesz to możesz nawet iść na dl i wastować swoje marne gp wysępione od hight lvlow, na 50lvl ek powinien siedzieć np. na of'ie gdzie można dużo zarobić.

Jeżeli zrobiłeś knight to powinieneś się liczyć z tym że trzeba go wyskilować,
"mówicie że pall wydaje 2k na 100 kamieni na skila powiadam wam że dałbym wam więcej byle żeby mi się skile szybciej wbijały (gram ek)" pall musi tą kasę najpierw nazbierać więc ty w tym czasie sobie skillasz.

Z tymi behe/gs masz racje tylko że jak taki behe podbiegnie do palla to ten się może zesrać i nic mu nie pomoże Exura San, knight stanie i będzie tylko siorbał poty i manasy w miedzy czasie odpalał exori wasta będzie, ale lepiej stracić 2k za bp potów niż 100k za aol i blessy. A co do exury to ja jej w ogóle nie używam jedynie by spalić manę na te marne % mlvla.

Jeżeli ci się wydaje że z assasinami jest tak fajnie to możesz zrobić sobie pala i zobaczyć jak to jest. Jak chodzisz up/down to potworki są przy schodach i i tak zbierasz niezłe baty. A stary też kosztują. "80 rp może lać frosty (luzacko)" luzacko ale chyba z 2 pallkiem, równie dobrze knight tak może zrobić.

Z tym szybkim expieniem to też odwaliłeś każdy może szybko expić z wastą, a co do tych magów z 45 co idą na frosty, to można sobie zmniejszyć nieco waste czyszcząc ich dedy :D.

Elitek70
01-07-2008, 17:21
@up
2k mozna uzbierac w 1h, a w 1h knight sobie moze wiesz ile % wbic? phi... Nie mowie o skillach 50 czy 60 ale od 70 w gore.

KONIEC PYTAN "KIEDY UPDATE" BO UP STARTUJE JUTRO - w Niemczech o 12:30 to u nas o jakiejs 12:50.

Dyzzio
01-07-2008, 17:42
Tibia sie psuje wciaz z update an update nic ciekawego ze tak pwim normalka czemu sie bawi W Balace profesjami keidys bylo idealnie lol a teraz tak to zrobili zesami niewidza jak naprawic

Magodelia
01-07-2008, 17:52
Ja mam tylko nadzieję, że dodadzą jakieś nowe światy no-pvp. A up... hmm najlepiej jakby go w ogóle nie było :).

Kinderr
01-07-2008, 17:55
Ja mam tylko nadzieję, że dodadzą jakieś nowe światy no-pvp. A up... hmm najlepiej jakby go w ogóle nie było :).

a ja bym chciał aby wszystkie serwery non pvp zamieniono na pvp, wreszcie nooby nauczyły by się co to jest tibia hehe

Kinias
01-07-2008, 18:11
Summer update! Great news, tomorrow, July 2, we will launch this year's summer update. For this reason all game servers and the Tibia website will be offline for a few hours starting around 12:30 CEST. Thank you for your understanding.

^^^jednym slowem upade juz jutro:D8o8o8oB)

Tore
01-07-2008, 18:28
Proszę o zbanowanie Dyzzio za keylogera w podpisie dziękuje.
@down
Dałem raporta ale napisałem żeby wszyscy wiedzieli i żeby uważali

Kinderr
01-07-2008, 18:32
Summer update! Great news, tomorrow, July 2, we will launch this year's summer update. For this reason all game servers and the Tibia website will be offline for a few hours starting around 12:30 CEST. Thank you for your understanding.

^^^jednym slowem upade juz jutro:D8o8o8oB)

już ktoś napisał na poprzedniej stronie...

@Tore raport wystarczy ;p

Michnik of Celesta
01-07-2008, 18:47
Z tych nowych mobów tlyko wyrm , sea serpent i grim reaper są spoko , a reszta to już takie z braku pomysłów - gobo scavenger , lol goblin ścierwojad , jak to dumnie brzmi , oprócz tego te elementale 4 rodzaje choćby energy elementala , po co ? Widać , że nie mają pomysłów na nowe potworki , ale mimo to trochę nie mogę się jutrzejszego upa doczekać , głównie ze względu na itemy i thieves guild :P

KSWisloka
01-07-2008, 19:45
Szkoda tylko że nie bedzie nowych run.

Dyzzio
01-07-2008, 21:34
Potworki Sa Wpożadku Ale Reszta Będzie jak sądze do bani ...

odkrywcaa
01-07-2008, 21:48
Mam takie pytanko
Ile mniej wiecej trwa to updatowanie ?

Elitek70
01-07-2008, 22:50
Jak zawsze pewnie kilka godzin, zazwyczaj bylo z 5-6h chyba albo cos pokrecilem :P Teraz map nie wprowadzaja to moze byc krocej.

Rybzor
01-07-2008, 22:52
Mam takie pytanko
Ile mniej wiecej trwa to updatowanie ?

Jak zawsze pewnie kilka godzin, zazwyczaj bylo z 5-6h chyba albo cos pokrecilem :P Teraz map nie wprowadzaja to moze byc krocej.
Nie zupełnie 5-6. Ostatni (zimowy update) trwał ~3 godziny.

Thal
02-07-2008, 00:03
Jak dla mnie ten Update będzie udany :D:D:D

Howard-Webb
02-07-2008, 01:14
Ryba znowu ma bana? :| 8o

Kinderr
02-07-2008, 02:28
Ryba znowu ma bana? :| 8o

hahahahahahhah ciekawe za co tym razem :D

Attylla'Warrior
02-07-2008, 06:56
moim zdaniem zbedne sa tu cale zmiany wystarczyłoby że dochodziły by nowe potwery dla wysokich leveli a nie robić z tibi teletubisie bo to juz tak sie zaczyna dziac wiec nooby najwieksze sa zawsze najjjj podekscytowane że im cieknie po nogawgach ale nic trzeba z tym zyc ale ogolnie bym wolal by tibi tak na client 8.0 juz stanala w zmianach tylko podkreslam jeszcze raz potwory!!!
bo ta gra staje sie coraz łatwiejsza gdzie byle noob wbija 80level-.-

Santis404
02-07-2008, 09:52
:evul:ha da sie rapidshare oszukac wystarczy ressetnac kompa i co bżdylu

Santis404
02-07-2008, 09:54
post byl do tore bżdyle pedała jednego

keksxd
02-07-2008, 11:59
lol synek cie chyba jak masz stałe Ip to niestety Reset kompa nic nieda !!!
trza miec wtyczki do Firefoxa albo Premke (sie ma, sie wie)

Kinderr
02-07-2008, 12:11
lol synek cie chyba jak masz stałe Ip to niestety Reset kompa nic nieda !!!
trza miec wtyczki do Firefoxa albo Premke (sie ma, sie wie)

a jak ma się zmienne ip to wcale nie trzeba resetować kompa, wystarczy router... ale on tego jeszcze nie wie...

Sienx
02-07-2008, 13:46
To jest kurwa wielkie trzy literyX(
ZAL:X(X(
Tibia schodzi na psy te jebany Cipy dodali kurwa niepotrzebne bronieX( idzie sie w*****c na huj to komu po co kurwa poprzednim upie oddali magma boots na huj to kupuje jakies 3% ludzi w tibi to jest bez sensu nie lepije bylo jak byla tibia 7.6 jak bilo sie pod carlin trole z Wand of Vortex:evul::evul::evul: ?ale kurwa nie tera znow jakies ruzki dla magów/Drutów Cipsoft robi z tibia WoWa poprostu zaX(X(X( i cche powiedziec ze pierdole ta gre bede se pekowal sorcem i huj X(X(

Vlkyria
02-07-2008, 15:19
Mnie ruzki odpowiadaja ale kolega /\ nie

-----------------
Pisze sie "chuj"

Komputer siada;/

Vlkyria
02-07-2008, 15:25
Mnie ruzki odpowiadaja ale kolega /\ nie

-----------------
Pisze sie "chuj"

Komputer siada;/

Kinderr
02-07-2008, 17:14
Tibia schodzi na psy te jebany Cipy dodali kurwa niepotrzebne bronieX( idzie sie w*****c na huj to komu po co kurwa poprzednim upie oddali magma boots na huj to kupuje jakies 3% ludzi w tibi to jest bez sensu nie lepije bylo jak byla tibia 7.6 jak bilo sie pod carlin trole z Wand of Vortex:evul::evul::evul: ?ale kurwa nie tera znow jakies ruzki dla magów/Drutów Cipsoft robi z tibia WoWa poprostu zaX(X(X( i cche powiedziec ze pierdole ta gre bede se pekowal sorcem i huj X(X(

you made my day!

Elexantus
02-07-2008, 19:07

Po pierwsze jaki osiągnąłeś najwyższy lvl - 20?
Po drugie trochę kultury, nie każdy ma 12 lat...
Po trzecie masz trochę racji z tym WOW-em

Adios720
03-07-2008, 12:42
Ja dzisiaj zostałem zsaatakowany przez wispa... dziwne to jakby... najpierw rzuca czar że jesteś pijany a potem atakuje normalnie (mi wzielo 29 hp)

Adrian-Amas
03-07-2008, 21:25
Mnie tez to zaatakowalo i tez pijeny bylem ale mi to wiecej wzielo:
20:52 You lose 16 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 19 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 25 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 Amas Nirel [12]: Exura
20:52 You lose 15 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 17 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 11 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:53 Amas Nirel [12]: Exura
20:54 You lose 11 hitpoints due to an attack by a wisp.
Ale ubilem :cup:

Jimmy5214
03-07-2008, 23:46
Nareszcie nowe potwory. Gra będzie bardziej ciekawa.

Losttibianos
04-07-2008, 00:52
Letni update przyniesie nie tylko zupełnie przebudowane tereny, nowe opcje i tutoriale, ale także wiele nowych potworów. Niektóre z nich chcemy przedstawić Wam właśnie dziś.

Po aktualizacji, Cockroaches będą pierwszymi potworami, z którymi będą mogli spotkać się poszukiwacze przygód, zmierzający na wyspę Rookgaard. Miejscem gdzie je znajdziecie, będzie pokój Santiago, który jest nimi zainfekowany.
http://img524.imageshack.us/img524/4048/cockroachcy2uh5.jpg

Także rycerze i magowie będą mogli wypróbować nowe przedmioty dla poszczególnych profesji w podziemiach Island of Destiny. Za ich pomocą będą mogli zmierzyć się z niektórymi nowymi potworami.
Skeleton Warriors są bohaterami, którzy postanowili po śmierci pilnować pewnego miejsca. Łącząc ich siłę nieumarłej istoty i dumę wcześniejszego życia, sprawiają, iż młodzi adepci magii powinni naprawdę uważać przy potyczkach z nimi.
Rycerze natomiast będą mogli zmierzyć się z Dwarf Miners, którzy są bardzo dobrze znani z wyjątkowej siły i specyficznego usposobienia.

Zazwyczaj pierwszymi potworami, które są spotykane przez młodego podróżnika na głównym kontynencie są Gobliny. Te małe, zielone stworki zostały obdarzone dwoma, zupełnie nowymi gatunkami. Goblin Assassin jest na pewno najbardziej przebiegłym i wymyślnym stworzeniem z nich wszystkich, użyje różnych sztuczek, aby zwabić i zabić ofiarę, podczas gdy Goblin Scaveneger woli atakować z dystansu, używając do tego zatrutej broni.
http://img359.imageshack.us/img359/4223/goblinslargepy8.jpg

Kolejnym stworem, którego chcemy Wam przedstawić jest Wyrma. Jest ona bardzo silnym przeciwnikiem o nadzwyczajnej zwinności. Ma bardzo ostre kły, które przetną nawet najgrubszą i najtwardszą zbroję. Podobne do Wyrm są Sea Serpenty, które jak sama nazwa wskazuje żyją pod wodą, a nie na lądzie. Mimo tego nie są słabsze od swych kuzynek. Ich siła jest tak potężna, że stwory te mogą bez większego wysiłku zniszczyć cały statek, więc możecie sobie pewnie wyobrazić, co pojedynczy nurek lub pływacz może spodziewać się od tej bestii.
http://img174.imageshack.us/img174/281/wyrmgi0qm0.jpg http://img106.imageshack.us/img106/9530/seaserpentbs4ay0.jpg

Niektórzy nużą pogłoski, że nowy żywioł zbudził się ze snu. Stało się tak na skutek zaniedbania środowiska! Żywioły takie jak Earth i Energy już niedługo zapoczątkują kolejną wojnę na naszym świecie.
http://img524.imageshack.us/img524/9674/earthelementalvz2rl1.jpg http://img524.imageshack.us/img524/5066/energyelementalie8re0.jpg
Również i wysłannicy wody otrzymali nowy wygląd.
http://img174.imageshack.us/img174/6872/waterelementalqc9gg9.jpg
Następnymi potworami, z którymi będziecie mogli się zmierzyć, są Bog Raider oraz Wisp. Powstają one, gdy ktoś umarł z bólu lub przerażenia na mokradłach. Gnijące szkielety, całkowicie porośnięte roślinnością, formują właśnie te istoty. Bog Raiders są kierowani bardziej nienawiścią niż inteligencją, przez co robią z siebie przeciwników trudnych do pokonania. Natomiast Wispy powstają z dusz biedaków, którzy zginęli na bagnach. Nie są z natury złe, lecz zachowują się jak osoba chodząca we śnie nieświadoma swoich czynów. Jednakże ich dotyk wysysa życie co robi z nich również niebezpiecznych przeciwników.
http://img501.imageshack.us/img501/4967/bogriderszr1lv3.jpg
Na deser zostawiliśmy Grim Reapera. Jest on duszą tak samo jak Wispy, lecz różnica polega na tym, że jest on z natury zły. Kontroluje on ciało nieszczęśnika, którego akurat uda mu się posiąść. Celem Grim Reapera jest zadać jak największy ból i cierpienie. Najgorszą rzeczą jest to, iż nie da się ich zabić do końca, bo kiedy ich ciało zostanie zniszczone, ich dusze uciekają nietknięte.

Earth Elemental mi zamknol 15 knighta xD;(

Adrian-Amas
04-07-2008, 03:59
Wisps weszły w życie, gdy ktoś umiera w bólu i strachu w torfowisk. Jako nieistotnej ducha, mobilnego torfowisk i bagien, nie możemy pozostawić im. Ich kontakt kanalizacji życia życie z wszystkich żywych stworzeń. Korzystają one z ich świetle, aby zachęcić ich ofiarami coraz głębiej w bog, co im wierzyć, że są one pozycji na światłach w pobliskiej wsi. Jeśli utracone wanderer wreszcie osiągnie Wisp, często jest on otoczony przez wielu z nich. Wisps są przyciągani przez organizm ciepła żywych stworzeń, tak i oni zachować dotykania ich ofiar ponownie i ponownie. Takie kontakty są opisane jako "spalanie zimno" i liczb. W świetle Wisps jest oślepienie i mylące, jeśli spojrzeć na niego bezpośrednio. Są to szybkie i trwałe, więc trudno jest im uciec, zwłaszcza w zdrajców bagien.Zakłada się, że Wisps nie są świadomi szkód wyrządzonych do istot żywych. Nie są one złe, lecz działa jak sleepwalkers, że przyczyną szkody bez realizacji tego, co się dzieje. Niestety, tego nie czynią ich mniej niebezpiecznych i ich "uczucia" jest rzeczywiście śmiertelna. Podobnie jak wszystkie duchy, są one uodpornione na ataki fizyczne i zajmuje dużo dobrej magii do tych tragicznych stworzeń. Będzie to jednak ich wolne duchy i umożliwić im opuścić tę sferę, aby ostatecznie wprowadzić Afterlife.

Wisps ma 115 hitpoints. Są one uodpornione na śmierć i uszkodzenie nie może być sparaliżowany. Co więcej, są one silne przeciwko fizycznej, ziemi, energii i szkody. Te stwory nie mogą być wezwani, ani o tym przekonany.

Wisps dodaje 65 punktów doświadczenia.
B)B)

muVilecc
04-07-2008, 09:19
jak spotkałem już pare razy tego wispa i mam go na jednego hita B)
dodam że z f sworda
1 raz mnei upił ale nie wiem czemu nie odczuwałem tego choć nie miałem d ringa
narazie tego tylko nowego potworka spotkałem w całej tibi :)

Redmann
04-07-2008, 10:10
gdzie mozna spotkac te wispy?

Update
04-07-2008, 10:22

Potwory tro raz aele to nie poi a dwa to to ze pow wyjsciu zrooka masz eq na starat;/

---------------------------------------------------------------------------
SELL TANIO!:
http://img391.imageshack.us/img391/3159/losttrb7.jpg (http://*********/itanz.jpg)
http://img391.imageshack.us/img391/3159/losttrb7.97d5f72f45.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=391&i=losttrb7.jpg)

moonsterr
04-07-2008, 11:12
Elo , czy ktoś wie gdzie na edron są te potworki Bog Raider bardzo prosze o pomoc czyli jak do nich dojsc

Update
04-07-2008, 11:25
niedaleko o cyclo polisjestjaskinia tam sa

moonsterr
04-07-2008, 12:08
ok thx zaraz obaczje
edit:
mozesz mapke zapodad? bo nie moge trafic

Masakrashi
06-07-2008, 16:00
Plx dodać TEN http://images.wikia.com/tibia/en/images//f/f6/Grim_Reaper.jpg obrazek... gdzieś jeszcze jest wisp....

Wlasnie ja widzialem tego "wisp-a"

znajduje sie przy veno przy swamp trollach

hmm,.. i gdzie male lvle mają expić?
ja sie tam wybralem z 10pall i mialem prawie hunta

tojest
-dobre
-upija
-znika jak Warlock ;\
- i wali duze wasty (hity) moze 20lvl dalby rade ale 8 czy 10 juz nie

pozdro jestem nowy:baby:

Masakrashi
06-07-2008, 16:09
:):):):)Mnie tez to zaatakowalo i tez pijeny bylem ale mi to wiecej wzielo:
20:52 You lose 16 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 19 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 25 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 15 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 17 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:52 You lose 11 hitpoints due to an attack by a wisp.
20:53 Amas Nirel [12]: Exura
20:54 You lose 11 hitpoints due to an attack by a wisp.
Ale ubilem :cup:

a kim jestes? ja pal slabe skile to wiadomo
ale dzisiaj jak niebedzie lagow to bedzie ok:) :p

Masakrashi
06-07-2008, 17:10
sry ze duzo pisze ale: ta ta
16:53 You lose 30 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:53 You lose 30 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:53 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:53 You lose 35 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:53 You lose 35 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 Royal pogromca malinek [10]: exura
16:54 Royal pogromca malinek [10]: exura
16:54 You lose 19 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 Royal pogromca malinek [10]: oi
16:54 You lose 26 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 You lose 13 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 You lose 16 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 You lose 33 hitpoints due to an attack by a wisp.
16:54 Royal pogromca malinek [10]: IHAAAAAAAAAA

troche sie leczy ale moze z 8hp

jejejejejejejeje :cup: :cup:

ma ok 125hp i 65expa, skąd wiem? bo nakręciłem

Murder10
06-07-2008, 21:47
X(X(X(X(X(X(no właśnie idziesz to wyroczni mam dać mapke??
X(

Masakrashi
11-07-2008, 14:56
tylko poisdze gdzie to jest i czy jest silne

pees. czy ktos gra na lucerze????

piszcie do Royal pogromca mlinek

xD pozdr

CrusainSasuke
17-07-2008, 04:48
Ja Niedługo dołączę Screena Ale w jednym miejscu widziałem potwora niema go nigdzie tibia.pl i inne strony fanowskie tibi nazywa sie on "Basilisk" Ma wygląd Snake :cup: Jak Zrobię Screena to wam pokaże B)

Powiem Tylko ze widziałem go Na Samym dole slimow W Kazordoon 3.Miejsce Skilowania Czyli na dol mamy rozgałęźnik Na prawo i lewo. To Idziemy lewo !! jak sie stoi skilujac idziemy 2 kratki do przodu i w lewo 1. Jesteśmy obok ściany na końcu ekranu widać jakieś pomieszczenie trzeba poczekać aż potworek podejdzie to go zobaczymy :D

CrusainSasuke
17-07-2008, 06:22
http://img518.imageshack.us/img518/3153/basiliskroxfz6.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=basiliskroxfz6.jpg)
Nie wierzycie Sprawdźcie np.Nicki z Trade
mój :baby: . A nawet jeśli ktoś tu kiedyś skilował niech przyjdzie sam zobaczy i doda komentarz :cup: Jupi jestem odkrywca 8o

--Cienius--
17-07-2008, 10:18
@up
Ale debil z ciebie to juz odkryto x lat temu -.-

AnArAki
17-07-2008, 16:55
Nie trenuj.

Ta, podziękowania ciekawe za co...

Mag traci pieniądze na ataki z dystansu runami,
Druid na mana potiony by go wyleczyć a on kradnie loota pisząc że "był pusty".

ale za to druid, pall czy sorc dostaje expa a knight nie "BO BLOKUJE" (nie bije, a blokuje)

Chuli
17-07-2008, 21:44
ale za to druid, pall czy sorc dostaje expa a knight nie "BO BLOKUJE" (nie bije, a blokuje)
party share exp debilu?