Pokaż pełną wersje : Diablo 3
Przed chwilą oficjalnie zapowiedziane! :D
http://www.blizzard.com/us/splash.html
http://eu.blizzard.com/diablo3/
Na głównej macie do wyboru: zobaczenie trailera lub gameplay.
OFICJALNY TRAILER
http://www.youtube.com/watch?v=EgbUSsblCSQ
http://img211.imageshack.us/img211/1052/6193003blog010br6.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/7148/beztytuuov3.png
Krótko, o kur... JA TO CHCE!!!
Domysłałem się z splashy że nowego Diablo zapowiedzą. Zresztą na boardzie bład popełnili i wczoraj było podforum (czy jak to nazwać) o Diablo 3. Napewno zagram.
Pozdrawiam
Necromantor
28-06-2008, 13:23
No,no nieźle się zapowiada zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)
Zapowiada się ciekawie. Podoba mi się, że zostali przy grafice '2d'
Zapowiada się ciekawie. Podoba mi się, że zostali przy widoku kamery z góry i grafice '2d'
Mnie też się to podoba. Dzięki Bogu że nie zrobili z tego jakiegoś kiczowatego 3dka!
@gra
Super, boskie, idealne. Zagrać w to trzeba będzie obowiązkowo.
http://www.youtube.com/watch?v=PELrYPUAcI8
http://www.youtube.com/watch?v=-XEFJHXCpVA
i inne, take a look xd
Sama marka już przekonuje i świadczy o czymś dobrym hehe ale trochę za mało w zwiastunie rzeczy z gry ale to będę się bardziej mógł zagrać jak nie wszystko zostanie pokazane przed premierom
kaxiorek
28-06-2008, 13:38
Zapowiada się ciekawie. Podoba mi się, że zostali przy grafice '2d'
Ty chyba tego gameplayu nie widziałeś toż to wszytko 3d jest tylko że ładnie w izometrii umieszczone :P
oj będzie sie działo :P
marzenia się spełniają!!!
Ty chyba tego gameplayu nie widziałeś toż to wszytko 3d jest tylko że ładnie w izometrii umieszczone :P
oj będzie sie działo :P
Napisał '2d' czyli nie FPP, ani nie możemy dowolnie manipulować kamerą. Co z tego, to lepiej, i wygląda świetnie! Do tego nie jest napakowane efektami, dzięki czemu słabsze kompy(jak mój) spokojnie odpalą Diablo.
Mniam mniam, jak tylko będzie to zamawiam kolekcjonerkę :D
Tuhamiid
28-06-2008, 13:53
8 lat czekania...i wkoncu jest, kiedy tego newsa na blizzard.com zobaczylem to sie ucieszylem jak dziecko co dostaje neo na komunie. WKOCNU !
Ciekawe ile trzeba bedzie nam jeszcze czekac na to cudo...
Jeśli mają gameplay to oznacza, że już trochę zrobili. Nawet jeśli w tym roku nie wyjdzie, na pociechę zostanie nam StarCraft 2.
ja tam czekam na:
Tego diablo 3
Starcrafta 2
Sacreda 2
i na Fable 2
@down
Ta gra nie wypuściła gry?
Skorpion
28-06-2008, 14:27
Ehh :) Jak żyje ta gra nie wypuściła gry który nie podbilaby serc milionow graczy na calym swiecie. Niestety znajac blizza gre zobaczymy pewnie najwczesniej za rok lub dwa. Ale zawsze jest jeszcze Starcraft 2 i oczywiscie WoTLK :)
Yoh Asakura
28-06-2008, 18:50
Diablo ? Idź tam, zaklikaj 666 wrogów, wróć do miasta, ulecz się, idź tam z powrotem, zaklikaj 666 kolejnych wrogów i tak ad infinitum ? Dziękuję, postoję.
Diablo ? Idź tam, zaklikaj 666 wrogów, wróć do miasta, ulecz się, idź tam z powrotem, zaklikaj 666 kolejnych wrogów i tak ad infinitum ? Dziękuję, postoję.
Ze niby tibia sie czyms rozni,jest lepsza???
Widać, że za wiele w to, to Ty nie pograłeś.
Diablo 2 jest to z pewnością najlepsza gra w jaką grałem. Teraz czekać tylko na 3.
Yoh Asakura
28-06-2008, 21:23
Widać, że za wiele w to, to Ty nie pograłeś.
W Diablo 2 grałem sporo. Przeszedłem podstawkę i dodatek. A zrobiłem to tylko dlatego, że wydałem na tę grę sporo kasy i jakoś głupio mi było ją odstawić po przejściu pierwszego aktu. Zieje nudą.
Diablo 2 jest to z pewnością najlepsza gra w jaką grałem. Teraz czekać tylko na 3.
W mało gier grałeś :D
Ze niby tibia sie czyms rozni,jest lepsza???
A kto tu wspomina o Tibii ?
Nigdy nie przepadalem za seria Diablo ale ta gra zapowiada sie conajmniej ciekawie :)
W Diablo 2 grałem sporo. Przeszedłem podstawkę i dodatek.
Rzeczywiście sporo... Próbowałeś kiedyś gry na battle necie? Duelów? Ukrytych questów? Mf'ania? Robienia słów runicznych? Handlu? Znalazłeś kiedyś Uber Diablo i uczestniczyłeś w Uber Tristram? Robienia Taxi? Jeśli przeszedłeś tylko raz tą grę, jeden poziom trudności, grałeś 1 postacią nie masz prawa mówić, że grałeś w nią sporo.
Teraz tylko czekac az wyjdzie i tylko te kolejki przed sklepami.
W diablo II gralem bardzo duzo, i nawet bym nie pomyslal o sciagnieciu pirata. W diablo granie na piracie to tak jak w tibi facc.
W grze, dobra jakosc filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=CtLivjYjdtg&feature=related
Zatharin
28-06-2008, 22:43
A dla mnie dla mnie najlepsya gra RPG w jaką grałem.
Hmm.. tylko ciekaw jestem ile to będzie kosztować ;)
Hmm.. tylko ciekaw jestem ile to będzie kosztować ;)
RPG, rotfl. Nie operuj pojęciami, których nie rozumiesz.
Ja ostatnio znów wróciłem do D2, a na D3 czekam z niecierpliwością. Mam tylko nadzieję, że do premiery zdążę zmienić komputer na mocniejszy.
A właśnie, jakie wymagania będzie stawiało Diablo III przed naszymi komputerami ? ;)..
btw. Na 1000000000000% kupie :)
@ripper
Grasz na BN Europa?
W ogóle gra ktoś na BN? Można by kiedy się na wspólną grę umówić ;)
Yoh Asakura
28-06-2008, 22:59
Rzeczywiście sporo... Próbowałeś kiedyś gry na battle necie? Duelów? Ukrytych questów? Mf'ania? Robienia słów runicznych? Handlu? Znalazłeś kiedyś Uber Diablo i uczestniczyłeś w Uber Tristram? Robienia Taxi? Jeśli przeszedłeś tylko raz tą grę, jeden poziom trudności, grałeś 1 postacią nie masz prawa mówić, że grałeś w nią sporo.
Na BN grałem jakiś czas. Nie spodobało mi się, więc zrezygnowałem. Dla mnie zieje nudą i nic tego nie zmieni. Po prostu nie przepadam za hackenslaszami.
Choć zazwyczaj kontynuacje starych hitów są do niczego, akurat o losy Diablo III się nie boję - to Blizzard, oni nie partaczą. ;)
Szkoda, że pewnie przyjdzie nam jeszcze długo poczekać...
.Matrik.
28-06-2008, 23:39
Jak za H&S'ami nie przepadam, diablo fanem nie jestem, to w trójkę będę musiał zagrać. Wygląda świetnie, a ta walka z mobami wspinającymi się na most jeszcze lepiej.
Epic!
cale szczescie ze do czasu premiery zbiore kase na nowego kompa ...
i w sumie juz nawet wiem czym bede grac.
Ja o wymagania się nie boję - widać że Blizzard nie robił cudów na kiju z grafiką, żeby wyglądała ładnie. Ich gry zawsze mają świetnie dostosowane wymagania do aktualnych sprzętów, a nawet tych słabszych, dzięki czemu gra nie podzieli losu Crysisa.
Obstawiam:
Dowolny dwurdzeniowy procesor
Karta GeForce 7XXX/ zalecany 8XXX
Karta ATI Radeon 19XX/ zalecany HD 2XXX/3XXX
1 GB RAM. Czy to tak wiele?
@down
Na mnie jednak zniszczenie przez barbarzyńcę kondygnacji, dzięki czemu kamienie zleciały na potwory. Wypas...
podoba mi się, że barbarzyńca na filmiku uderza w kilku wrogów naraz. ogólnie motyw z wspinającymi się potworami zrobił na mnie większe wrażenie, niż reszta, więc może powinien być na końcu.
btw trailer, gameplay, screeny - wszystko przywodzi mi na myśl LotR. i te golumy.
tarangoul
29-06-2008, 00:27
Ponoć były plotki że ma to być MMORPG ale naszczęście Blizzard chyba jednak nie ma zamiaru zepsuć tej gry.
Ciekawe czy dojdą nowe postacie.
Jak klikniesz w New Characters, to jest Witch Doctor.
Ja ostatnio znów wróciłem do D2, a na D3 czekam z niecierpliwością. Mam tylko nadzieję, że do premiery zdążę zmienić komputer na mocniejszy.
Grasz na bnecie?
Jak coś (wszyscy, nie tylko Ripper) - /w *lasooch, tylko przedstawić się.
Na samą myśl się podnieciłem <żart> ostatnio dużo gram w D2, więc czekam z niecierpliwością na D3. :D
..::QRAS::..
29-06-2008, 07:13
Graficznie przypomina bardzo Titan Questa :D
http://gry.onet.pl/1778778,,Diablo_III_potwierdzone,wiadomosc.html
@Lasooch
Później dam znać.
Diablo 2 ssało na całego, zwłaszcza przez kompletną utratę klimatu poczynając od trzeciego aktu. Mam nadzieję, że w "trójce" nie popełnią tego błędu, wciskając nas w jakieś bzdurne miejsca i zasypując równie bzdurnymi i irytującymi mobami (te małe fetysze z III aktu!). Z ulgą przyjąłem fakt, że będzie to nadal prezentowane z rzutu izometrycznego, bo prawdziwe h'n's istnieje tylko w tej postaci.
I mam pewność, że ta gra ruszy na moim rzęchu.
Wiadomo już parę faktów nt. Diablo 3:
-tak jak we wcześniejszych częściach, tereny będą generowane losowo,
-większy nacisk na skille,
-każdy przedmiot zajmuje tylko 1 miejsce(brak różnicy w rozmiarach przedmiotu),
-w grze będzie kilka klas, ale nie wiadomo ile dokładnie, jednakże nie będą takie same jak we wcześniejszych częściach,
-tryb kooperacji,
-ulepszony Battle.net i ulepszony system anty-cheaterski,
-gra będzie miała umiarkowane wymagania i nie potrzebuje DX10,
-potwory ze sobą współpracują aby jak najbardziej ci uprzykrzyć życie,
-dowolny wybór klas dla obu płci,
-losowe questy,
-trudniejsze potwory,
-ulepszony handel,
-nowy system zdobywania skarbów, przedmiotów, itp. np. podczas gry przez Internet przedmioty znalezione przez graczy będą dla każdego inne.
Nareszcie.
Bogu dzieki.
Ile to juz lat minelo od "diablo II"?(pytanie retoryczne dla tych niekumatych)
kombossik
29-06-2008, 12:22
Ja jednak zauważyłem że ta gra straci swój charakter biegać będzie się +2 postaciami (hmm... Dungeon Siege?) Jeden potwór będzie miał 10 nazw tak jak w Metinie lub innych grach tego typu (czyli Wilk > Głodny Wilk > Niebieski Głodny Wilk > Wilk Alfa > Wilk Alfa Niebieski) więc nie wiem czy to im dobrze wyjdzie po za tym grafa słaba (nie , wcale nie chce 3D ,ale chodzi o to że dosyć lipnie to wygląda) no i te kolory... Jestem jeszcze ciekaw jaki będzie scenariusz bo go też mogą zwalić.
W Diablo 2 grałem bardzo dużo i często wracałem do tej gry w Battle Necie też czasami grywałem , gdyż ta gra po prostu mnie kusiła ( xD ) , i wspominając dobrą grę zawsze będę miał na myśli Diablo 2.
Bardownik
29-06-2008, 12:33
Ja tam nadal w D2 gram i mnie nic w nim nie przeszkadza ;p
2D- Blizz, kocham Cię
Yoh Asakura
29-06-2008, 12:38
Pozwólcie, że zrobię lekkiego offtopa.
Od razu widać, jak kto traktuje swoje marki. Blizzard, który wie, że dla fanów Diablo to niemalże świętość, nie odstępuje od "2D" i trzyma się tego. Po prostu widać, że szanują to dzieło i im na nim zależy. A Bethesda dostała Fallouta i od razu robi z niego kolejną grę z serii TES. Gdyby szanowali tę serię, też by zrobili coś na wzór Blizzarda, jakieś "2D". Eh, aż humor się psuje, gdy sobie pomyślę, że taka seria jest bezczeszczona przez bandę partaczy.
Pozwólcie, że zrobię lekkiego offtopa.
Od razu widać, jak kto traktuje swoje marki. Blizzard, który wie, że dla fanów Diablo to niemalże świętość, nie odstępuje od "2D" i trzyma się tego. Po prostu widać, że szanują to dzieło i im na nim zależy. A Bethesda dostała Fallouta i od razu robi z niego kolejną grę z serii TES. Gdyby szanowali tę serię, też by zrobili coś na wzór Blizzarda, jakieś "2D". Eh, aż humor się psuje, gdy sobie pomyślę, że taka seria jest bezczeszczona przez bandę partaczy.
Grałeś? Widziałeś? To siedź cicho. To, że robią w stylu TES może wyjść tej grze na zdrowie, choć wszystko okaże się po premierze.
Bardownik
29-06-2008, 12:43
Oj nie wiem. Ja grałem w Fallouta i klimat mnie kusi do dzisiaj.
Niedługo zagram w Fallouta i nie poczuję tego samego
Taka metafora
Chciałbym wierzyć, że się jednak uda, ale... Fallout to Fallout
Yoh Asakura
29-06-2008, 12:58
Grałeś? Widziałeś? To siedź cicho. To, że robią w stylu TES może wyjść tej grze na zdrowie, choć wszystko okaże się po premierze.
Tak, na zdrowie. Fallout grą z seri "ej, a dlaczego 666 osoba mówi do mnie to samo ?". Coś mi tu nie pasuje. No ale koniec offtopa, to temat o Diablo.
Walekifa
29-06-2008, 13:43
Ej. Ale diablo będzie w 3d ; p nie wiem skąd macie info.. Nowoczesny silnik 3d pozwalający niszczyć otoczenie. Zapowiada się zarąbiście:
edit:
A ,już to tu dali ; p
sphinx123
29-06-2008, 13:46
Ten silnik to chyba będzie zmodyfikowany od WoW'a ;) Ale to tylko takie małe przypuszczenie...
Aaa, potwory z 3 aktu rzeczywiście były żałosne, szczególnie fetysze ziejące ogniem...
Jeden potwór będzie miał 10 nazw tak jak w Metinie lub innych grach tego typu (czyli Wilk > Głodny Wilk > Niebieski Głodny Wilk > Wilk Alfa > Wilk Alfa Niebieski) więc nie wiem czy to im dobrze wyjdzie
Ale przeciez w diablo2 juz to bylo... Najprostszy przyklad - diabliki. Najpierw byly czerwone, potem niebieskie, zolte i czarne.
po za tym grafa słaba (nie , wcale nie chce 3D ,ale chodzi o to że dosyć lipnie to wygląda) no i te kolory... Jestem jeszcze ciekaw jaki będzie scenariusz bo go też mogą zwalić.
Mi sie tam podoba, wole dobra gre z normalna grafika, niz cos pokorju Crysisa, ktory oprocz grafiki kwiczy na calej linii.
@Yoh : a skad wiesz, co oni zrobia z Falloutem? Co prawda straci swoj fajny widok 2d (szkoda), ale nie przesadzajmy - zmiana perspektywy wcale nie musi oznaczac zrobienia TES:Fallout... Blizzard i Bethesda prezentuja odmienne podejscie do sprawy, to wszystko.
Aaa, potwory z 3 aktu rzeczywiście były żałosne, szczególnie fetysze ziejące ogniem...
Mnie denerwowaly ich dzwieki :P
Ten silnik to chyba będzie zmodyfikowany od WoW'a ;) Ale to tylko takie małe przypuszczenie...
Dlatego nazwano je fetyszami, heh.
Vanhelsen
29-06-2008, 14:31
Yoh Asakura: Ale diablo to przedstawiciel H&S i trzeba mu w tym gatunku dać palmę pierwszeństwa. Od tej gry nie wymaga się zbyt wiele myslenia (a przynajmniej do czasów 2jki)
Hmm.. tylko ciekaw jestem ile to będzie kosztować ;)Na pewno nie jest to RPG... A cena? Pewnie 150,- za podstawkę, kto wie, może jakieś 250,- za EK? O ile będzie. Pamiętajmy, że jednak Blizzard ceni swoje dzieła...
Jeśli mają gameplay to oznacza, że już trochę zrobili. Nawet jeśli w tym roku nie wyjdzie, na pociechę zostanie nam StarCraft 2.Suprajs... SC2 przesunięty... Moim zdaniem, takie realne terminy to gwiazdka '09 dla SC2 i gwiazdka '10 dla D3
Graficznie przypomina bardzo Titan Questa :DTo samo pomyślałem! :D
Jak na razie gra mnie tylko urzekła. Zapewne skuszę się na EK jak wyjdzie :P
@up
No my już w połowie przeszliśym 3kę.
Mnie denerwowaly ich dzwieki :P
Dla mnie cały 3 akt był najbardziej wkurzający. Dzwięki, potwory, lokacje, wszystko strasznie zamulające i doprowadzające do depresji, najgorszy akt ever :|
Bardownik
29-06-2008, 15:05
Kocham bizzarda .
Ja juz sciaglem z neta Diablo ||| .
Bardzo fajnie sie gra .
No, a ja już dodatek przeszedłem.
Gra na którą się czekało 8 lat ;-). W sumie Diablo II to była moja pierwsza gra na pc. I z czystym sumieniem mogę powiedzieć że najlepsza gra w jaką kiedy kolwiek grałem.
http://www.youtube.com/watch?v=U_XMf2EsHnI&feature=related
Grafika 2d zachowana, klimat zachowany :), co jescze mówić. I pomyśleć że takie zaskoczenie =D. Co do aktu 3 to mnie się nie zbyt podobał, mapa, budynki itp. były w porządku ale wkurzające potwory: masakra.
Akt 5 rządzi! xD
Yoh Asakura
29-06-2008, 15:56
Mi sie tam podoba, wole dobra gre z normalna grafika, niz cos pokorju Crysisa, ktory oprocz grafiki kwiczy na calej linii.
Crysis ma baaardzo wiele do zaoferowania oprócz samej grafiki. Klimat ma fantastyczny, a strzelanie do wrogów sprawia ogromną frajdę - czego chcieć więcej od FPSa ?
@Yoh : a skad wiesz, co oni zrobia z Falloutem? Co prawda straci swoj fajny widok 2d (szkoda), ale nie przesadzajmy - zmiana perspektywy wcale nie musi oznaczac zrobienia TES:Fallout... Blizzard i Bethesda prezentuja odmienne podejscie do sprawy, to wszystko.
Sam fakt, że wywalili tryb turowy (!) nie nastraja mnie zbyt pozytywnie. Po prostu Bethesda, IMO, dobrych gier robić nie umie - czego świadectwem jest Oblivion i Morrowind, które dla mnie są beznadziejnie i bardzo, ale to bardzo, nudne.
@Topic:
Jeżeli już mówicie o cenie Diablo 3 - pewnie będzie kosztował około 120 zł. Na pewno nie więcej niż 150 zł, a po kolekcjonerce (o ile będzie) można będzie się spodziewać ceny rzędu 240~ zł.
Glon Elriel
29-06-2008, 16:05
Kazdy godo jakie to D2 było fajne a przypomnijcie sobie jak wyszło D1 na PS'a mhmm... <3
@up
IMHO morrowind jedna z najlepszych gier wszechczasów
#down
Brzydka grafika, przeraźliwie nudna, "martwi" NPC, nie ma żadnego klimatu. Czy to jest jedna z najlepszych gier wszechczasów ?
ta gra była innowacja ta swoboda działań... mhhhhmm to wszystko czyniło ja świętną...<jak na owe czasy>
Yoh Asakura
29-06-2008, 16:23
@up
Brzydka grafika, przeraźliwie nudna, "martwi" NPC, nie ma żadnego klimatu. Czy to jest jedna z najlepszych gier wszechczasów ?
@Down:
Nie, akurat Tibia do Morrowinda nic nie ma. Bo widzisz, w Tibii to "coś" tworzą inni gracze. A w Morrowinidzie jesteś skazany na to, co przygotowała ci Bethesda.
#up
A Tibia? Grafika 2d pixelowata, martwi npc totalnie. I nie mów mi że nic Tibia do tego nie ma, a jednak ma. Jest to Forum o Tibii, a konta chyba byś tu nie tworzył od tak.
sphinx123
29-06-2008, 16:27
W morrowindzie fajna była swoboda, no i jak na tamte czasy grafika. Na resztę przymykało się oko O_o
Akt 5 rządzi!Klimatu pierwszego aktu, zwłaszcza jak za oknem chmury, a najlepiej jeszcze ulewa, nic nie pobije.
Klimatu pierwszego aktu, zwłaszcza jak za oknem chmury, a najlepiej jeszcze ulewa, nic nie pobije.
Wy panowie sie na rzeczy nie znacie. Drugi, pustynny jest najlepszy - najciekawszy, ciekawie skonstruowana os fabuly, krajobrazy i potwory. Lepszy nawet niz 5! :p
Crysis ma baaardzo wiele do zaoferowania oprócz samej grafiki. Klimat ma fantastyczny, a strzelanie do wrogów sprawia ogromną frajdę - czego chcieć więcej od FPSa ?
Widzisz, dla kazdego cos milego. Jak dla mnie oprocz grafiki nie ma tam nic. Kto o nim za pol roku bedzie pamietal? Wydaje mi sie, ze bardzo malo osob... wole juz 3 raz przejsc ciekawego i innowacyjnego (jak na date swojego wyjscia) H-L2 niz grac w gre z fotorealistyczna grafika, przy ktorej po pol godzinie zaczne ziewac.
Sam fakt, że wywalili tryb turowy (!) nie nastraja mnie zbyt pozytywnie. Po prostu Bethesda, IMO, dobrych gier robić nie umie - czego świadectwem jest Oblivion i Morrowind, które dla mnie są beznadziejnie i bardzo, ale to bardzo, nudne.
Fakt, tryb turowy to cos charakterystycznego dla Falloutow. Co do reszty, zgodzic sie nie moge - mi sie Morrowind nawet podobal, a Oblivion byl naprawde fajny. Sa to gry specyficzne, nie przecze, ale gdyby Bethesda sie postarala i zrobila wielki, pasjonujacy swiat Fallouta, moglbym poswiecic nawet tryb turowy ;)
No coz, mam nadzieje, ze do czasu wyjscia D3 zdaze wymienic kompa. Diablo 2 bylo jedna z moich pierwszych oryginalnych gier i ani chwili nie zalowalem wydanej kasy :)
Yoh Asakura
29-06-2008, 16:54
Widzisz, dla kazdego cos milego. Jak dla mnie oprocz grafiki nie ma tam nic. Kto o nim za pol roku bedzie pamietal? Wydaje mi sie, ze bardzo malo osob... wole juz 3 raz przejsc ciekawego i innowacyjnego (jak na date swojego wyjscia) H-L2 niz grac w gre z fotorealistyczna grafika, przy ktorej po pol godzinie zaczne ziewac.
A ja nadal się upieram, że Crysis ma to "coś". Jest bardzo dynamiczny, ciekawy. Ale jego największym minusem jest zakończenie - człowiek nastraja się na walkę, a tu outro :(
Fakt, tryb turowy to cos charakterystycznego dla Falloutow. Co do reszty, zgodzic sie nie moge - mi sie Morrowind nawet podobal, a Oblivion byl naprawde fajny. Sa to gry specyficzne, nie przecze, ale gdyby Bethesda sie postarala i zrobila wielki, pasjonujacy swiat Fallouta, moglbym poswiecic nawet tryb turowy ;)
Wielki to on nie będzie, potwierdzone przez Bethesde. Jeżeli będzie robiony na wzór Obliviona - to etykietki "pasjonujący" doń raczej też nie przyczepisz, bo opustoszałe lokacje (ah, te puste lasy z Obka) jakoś specjalnie interesujące nie są.
@Topic:
A propos aktów - najgorszy bezapelacyjnie 3, a najlepszy 1. Jakoś najbardziej mi się spodobał.
Bardownik
29-06-2008, 17:09
Co do ceny D3; ja bym jednak obstawiał, ze nie przekroczy ona 100 zł, powiedzmy 99 zł.
Dlaczego? Dobrze wiemy jak cholerną kasę zarobi teraz Blizzard na nowym dodatku do Wow'a (nie mówiąc już o samym wowie). Wiemy, także że szanują oni graczy i to na ich poglądach opierają swoją pracę. Nie oznacza to, że D3 będzie rozdawane za darmo. Chcę jednak wierzyć, że D3 stanie się kolejną częścią, dostępną dla wszystkich, którzy oddychają klasykiem.
@up
No my już w połowie przeszliśym 3kę.
Dla mnie cały 3 akt był najbardziej wkurzający. Dzwięki, potwory, lokacje, wszystko strasznie zamulające i doprowadzające do depresji, najgorszy akt ever :|
Popieram. Trzeci akt to zawsze byla dla mnie katorga.Te wielkie dzungle, szukanie drogi i te wkurzajace moby. Najlepszymi aktami byly 5 i 2.
Niestety nie gralem przez battle neta bo mialem pirata, ale jak wyjdzie 3 to napewno kupie orginala
Bardownik
29-06-2008, 18:35
Jak dla mnie w 3 akcie było jedno z najlepszych bossowych legowisk. Te świątynie, Rada, Mefisto. Co prawda cała reszta aktu do dupy, ale końcówka była świetna ;]
darkfurby
29-06-2008, 18:39
Zanim Blizzard wypuścił WoW'a to Diablo 2 Lod była najbardziej popularną grą. można powiedzieć zapoczątkowała wszystkie inne. Poprostu to klasyk i nic tego nie zmieni, ta gra niszczy wszystkie dookoła...Ci, którzy wiedzą dokładnie co to jest d2 to na pewno mają wielki szacunek do tej gry. Natomiast Diablo 3 będzie wielką kontynuacją, która ogarnie cały świat.. :)
Jestem ciekaw w jaki sposób pokażą oni walkę dobra ze złem, bo naprawdę zapowiada się świetnie ;]...
Vanhelsen
29-06-2008, 18:51
Zanim Blizzard wypuścił WoW'a to Diablo 2 Lod była najbardziej popularną grą. można powiedzieć zapoczątkowała wszystkie inne. Poprostu to klasyk i nic tego nie zmieni, ta gra niszczy wszystkie dookoła...Ci, którzy wiedzą dokładnie co to jest d2 to na pewno mają wielki szacunek do tej gry. Natomiast Diablo 3 będzie wielką kontynuacją, która ogarnie cały świat.. :)
Jestem ciekaw w jaki sposób pokażą oni walkę dobra ze złem, bo naprawdę zapowiada się świetnie ;]...Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na półki. Diablo LoD ma już 7 lat! Sama 2jka jest jeszcze starsza! A mimo to nadal jest kupowaną grą! I to nie za 9,99,- czy 19,99,- ale za 50,-!!!
Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na półki. Diablo LoD ma już 7 lat! Sama 2jka jest jeszcze starsza! A mimo to nadal jest kupowaną grą! I to nie za 9,99,- czy 19,99,- ale za 50,-!!!
To tak jak CS, chociaż to są całkiem odrębne gatunki, no i CSa nie można nazwać grą która "zapoczątkowała" inne FPSy : P
Yoh Asakura
29-06-2008, 19:51
Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na półki. Diablo LoD ma już 7 lat! Sama 2jka jest jeszcze starsza! A mimo to nadal jest kupowaną grą! I to nie za 9,99,- czy 19,99,- ale za 50,-!!!
Cena nie wpływa na jakoś gry. A imho żądanie 50 zł. za 7-letnią grę jest trochę głupie. Fantastyczne gry, które też już młodością nie grzeszą, chodzą po np. 20 zł. - vide kolekcja klasyki BG. I imho więcej frajdy będziesz miał z przejścia BG niż Diablo ;) No i zawsze 30 zł do przodu.
Duke Dran
29-06-2008, 19:58
Krótko - Trzeba będzie kupić i zagrać.
Yoh coraz bardziej denerwujesz tylko ludzi w tym temacie. Wypowiedziales sie raz i starczy po co sie dalej wyklucac ze to i tak bedzie kicz i wogole lepiej w to nie grac ani bron boze kijem nie tykac.
@Yoh
Kwękasz i stękasz nad tym D3. Czort wie, jaki on będzie? Skąd wiesz, czy nie zmienią hns w czyste crpg? Nad wiedźminem też kwękałeś i stękałeś, a później chwaliłeś, jaka to piękna gra O_o I tak z wieloma osobami jest. Coś nowego, a - denne i nudne, bo poprzednia część lepsza, albo w ogóle kaszana all. Wychodzi gra i co się okazuje? Numero uno jakie kiedykolwiek istniało. Poza tym wiele osób zachwyca się BG, a dla mnie to też jest idiotyczna nawalanka, bo inaczej tam spraw załatwić nie można. Najlepiej poczekać do premiery i wtedy dyskutować, bo takie idiotyczne gdybanie jest bezsensu.
Yoh ma wyjątkowo rację co do D2. Przynajmniej częściowo. Gra raczej nudna. Fajny akt I i II, od trzeciego to już dobija. Nie no, to jest 'największy' h'n's, należą się honory, bo pierwszy i w ogóle, ale ja już wolę Sacreda. Ma jakimś trafem ciekawszy, jak dla mnie, grind. Też po sieci.
Aha, Obek i Morrowind nie ssą, przynajmniej nie w yohowy sposób. Za to Yoh ssie. ;> Zawsze miał denny gust.
A D3 pewnie chętnie obejrzę, ale nie wiem, czy kupię. Ostatnio zacząłem się martwić moim budżetem. ;pp
.Matrik.
29-06-2008, 20:26
Ostatnio zacząłem się martwić moim budżetem. ;pp
PWN3D! POWIEDZIAŁ TO MISZA! SZWECJA! CZTERY STÓWY OD PAŃSTWA!
Świat się kończy ;<
sphinx123
29-06-2008, 20:42
Pierwszy akt to ja z zamkniętymi oczami na siłę przechodzę xD Jeszcze więcej te lochy od Andariel mogły mieć kuvwa pięter _-_ Drugi akt mi się najbardziej podoba, bo egipski ;]
Vanhelsen
29-06-2008, 21:05
Cena nie wpływa na jakoś gry. A imho żądanie 50 zł. za 7-letnią grę jest trochę głupie. Fantastyczne gry, które też już młodością nie grzeszą, chodzą po np. 20 zł. - vide kolekcja klasyki BG. I imho więcej frajdy będziesz miał z przejścia BG niż Diablo ;) No i zawsze 30 zł do przodu.Oczywiście, że cena nie wpływa na jakość. Chodzi mi raczej o to, żę Diablo II jest grą która MIMO swojego wieku, MIMO ceny 50,- NADAL jest chętnie kupowaną pozycją! Nadal są ludzie, którzy uważają, że warto wydać 50,- na tą 7 letnią grę!
BG również jest fenomenalną i kultową grą, w swoim gatunku oczywiście ;)
Można powiedzieć, że diabełek jest najlepszą grą H&S ale nie można mówić, że jest najlepszą grą ze wszystkich. Konia z rzędęm temu kto wyłoży mi logicznie wyższość diabełka nad CSem czy odwrotnie...
Gra raczej nudna. Fajny akt I i II, od trzeciego to już dobija.I ja się zgodzę. Oryginał z PK mam tylko dla pierwszych dwóch aktów, przy trzecim zawsze mam ochotę połamać płytki, a jak jakoś przebrnę przez to szambo, czwarty i piąty przechodzę z przyzwoitości (skoro zacząłem).
Heh, w końcu Blizzard to Blizzard ;)
Yoh Asakura
29-06-2008, 21:55
Oczywiście, że cena nie wpływa na jakość. Chodzi mi raczej o to, żę Diablo II jest grą która MIMO swojego wieku, MIMO ceny 50,- NADAL jest chętnie kupowaną pozycją! Nadal są ludzie, którzy uważają, że warto wydać 50,- na tą 7 letnią grę!
No tak, ale są też ludzie, którzy za mały flakonik perfum dadzą 500 zł ;)
@Down:
Za bilet na Euro nie dałbym złamanego grosza - ale za bilet na Emirates zrobiłbym niemalże wszystko.
I są też ludzie, którzy za denny kawałek papieru w stylu CDA dadzą 15zł. Znajdź swoje teksty, boyo.
I tak cię to nie zamknie, Yoh, ale napiszę to nieco inaczej: ty byś pewno dał dużo za bilet na Euro (w końcu tak kochasz ten sport, itp.), podczas gdy mi musieliby raczej płacić. Ogółem obejrzałem kilka meczy z czystej przyzwoitości.
@Down:
Za bilet na Euro nie dałbym złamanego grosza - ale za bilet na Emirates zrobiłbym niemalże wszystko.
Jako iż mieszkam w Anglii a Emirates jest na mojej ulicy to zapraszam =D. Bilety nie raz idzie zdobyć nawet do 5 funtów.
Co do Diablo III to na prezentacji ktoś wspomniał o tym że gra jest tworzona od 4 lat. I jest w stopniu niskim. Tak że myślę że poczekamy jeszcze z rok do 2 lat. Może więcej ;-)!
@akty: na singlu najgorszy 3. i najfajniejszy 1. Na bnecie (rushowanie) - najgorszy 2., bo mało można ominąć ; )
@łamanie płytek na a3: cóż, na singlu owszem, ale na multi nie ma z tym problemu, po prostu prosisz kumpla o pomoc i po 3 minutach jesteś w a4 (który jest imo całkiem fajny).
Imho Fallout 3 może być grą dobrą, ale to nie będzie to samo. I pod innym tytułem na pewno wydałby mi się lepszy.
Sam fakt, że wywalili tryb turowy (!) nie nastraja mnie zbyt pozytywnie.
Seconded.
@up
Może bez brawury, ale - imho - rzeczywiście świetna.
Za pierwszym, drugim, najwyżej trzecim razem, TES3 jest rzeczywiście świetny. Później wyłażą na wierzch niedoróbki i błędy, gra po prostu zaczyna męczyć. Życiowa rada: każdy mod ingerujący w rozgrywkę, a zwłaszcza w grafikę (czyli wszystko, oprócz nieprzkombinowanych house-modów, najlepiej w osobistym wykonaniu) rujnuje pierwotny klimat gry.
@Makuki.
Ależ oczywiście, że Diablo 3 nie wyjdzie wcześniej niż dwa lata. Pamiętacie, ile świat czekał na WoW? Warcraft 3? Ile czekamy na Starcraft 2? Swoją drogą, Starcraft jakoś nigdy mnie nie porwał, IMO najsłabszy cykl od Blizzarda.
I dobrze, zdążę coś odłożyć na boku. I może będę miał nowy sprzęt.
@Down:
Jeden pies.
Release Date: 12/31/08
http://www.gamespot.com/
Na dole strony, w dziale Most Popular. Jeśli to prawda, to możemy świętować. :D
@down
Ale brzmi optymistyczniej niż 2009-2010.
Duke Dran
30-06-2008, 18:18
Release Date: 12/31/08
http://www.gamespot.com/
Na dole strony, w dziale Most Popular. Jeśli to prawda, to możemy świętować. :D
Świętować to ja będę jak już wyjdzie. Możliwe, że będą jakieś przesunięcia czy cuś ale mimo to ja chcę jak najszybciej : ).
Diablo 3 będzie hitem :P. Tyle wiem :).
Ja bardziej czekam na Fallout online niż na Fallouta 3 :), gdyż tego 1 będą robili twórcy 1 i 2 :). Chociaż z ciekawości i tak kupie Fallouta 3 :P.
RPG, rotfl. Nie operuj pojęciami, których nie rozumiesz.Stary, jakbyś grał w Diablo 1 wersję demo to byś widział na ekranie powitalnym/pożegnalnym coś w stylu: "Diablo is RPG(Role playing game) that bla bla bla" :D
Zoliax, tak było napisane, bo wtedy nie istniał w ogóle gatunek h'n's. To właśnie Diablo go zapoczątkował.
sphinx123
30-06-2008, 19:46
Mam dziwne przeczucie, że D3 to będzie najszybciej sprzedawana gra w dzień premiery, twórcom GTA IV pały zmiękną <lol>
Mam dziwne przeczucie, że D3 to będzie najszybciej sprzedawana gra w dzień premiery, twórcom GTA IV pały zmiękną <lol>
A jak wyjdzie WotlK to wybucha i doznają samo-zaplonu .
A jednak chciałbym zobaczyć jeszcze jeden hit, a mianowicie:
DUNGEON KEEPER 3!!!!
http://img114.imageshack.us/img114/8929/dungeonkeeper01af1.jpg
A tam były już jakieś Rogue(nawet kiedyś grałem w Nethacka:P) i inne. Przynajmniej tak twierdzi ciocia Wikipedia.
A jednak chciałbym zobaczyć jeszcze jeden hit, a mianowicie:
DUNGEON KEEPER 3!!!!
http://img114.imageshack.us/img114/8929/dungeonkeeper01af1.jpg
O! Ja to chcę!
A jak wyjdzie WotlK to wybucha i doznają samo-zaplonu .
WotlK? A co to? ;o
edit: gugyl mówi, że dodatek do WoWa. No w sumie jak te 10 czy 15 mln graczy się rzuci do sklepów, to idd im pały wybuchną. Choć sam w WoWie nic takiego nie widziałem (zignorujcie to zdanie, nie grałem na globalu).
Yoh Asakura
30-06-2008, 22:30
A tam, Dungeon Keeper, my chcemy trzecią część tego:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/lba2.jpg
Duke Dran
30-06-2008, 22:51
Omg ludzie, a ja chcę 3D Sex Villa 2. Nie spamujcie. D3 to D3.
Necromantor
30-06-2008, 22:59
JA HCE TIBIE 2! :(8o:cup::evul::evul:;(;(:baby:X(:confused::D:(B): dance::fuck::oks::creature::balwanek::ban::ban:
Co to diablo 3 to premiera jest przewidywana na jesień 2009.
A tam, Dungeon Keeper, my chcemy trzecią część tego:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/lba2.jpg
Grałem w toto, tylko nie pamiętam, czy 1 czy 2. Jedyne co mi zapadło w pamięć to to, że ta gra nauczyła mnie słowa 'umbrella'. Jeej, jak to było dawno... nie miałem więcej niż 8 lat.
While I'm wishing:
http://www.calshop.biz/gol_2005-2006/immagini/Psx/FICHE%20O/COVERS/oddworld_abes_exoddus_pal-front.jpg
Królestwo za trzecią część utrzymaną w tej samej konwencji! Ba, księżniczkę dorzucę!
Yoh Asakura
01-07-2008, 00:05
Abe, to była gra. Jak byłem młodszy, to zawsze bałem się tych stworów z karabinami.
No ale zbaczamy z tematu...
Grałem w toto, tylko nie pamiętam, czy 1 czy 2. Jedyne co mi zapadło w pamięć to to, że ta gra nauczyła mnie słowa 'umbrella'.
To chyba dwójeczka, bo tam była karłowata pani, której trzeba było parasolkę oddać.
Jako, że jestem dzieckiem Blizzarda kupię. Ta firma w sumie mnie wychowała xD najpierw Warcraft 2, potem Diablo 2 razem ze Starcraftem... Potem Warcraft 3 no i WoW. Moje dzieciństwo jest kul dzieki nim ;p
Duke Dran
01-07-2008, 02:01
Jako, że jestem dzieckiem Blizzarda kupię. Ta firma w sumie mnie wychowała xD najpierw Warcraft 2, potem Diablo 2 razem ze Starcraftem... Potem Warcraft 3 no i WoW. Moje dzieciństwo jest kul dzieki nim ;p
Dokładnie bracie... ja również, ja również.
Tylko Diablo jedynki wam brakuje, bez tego ani rusz!:P
Swoją drogą, Starcraft jakoś nigdy mnie nie porwał, IMO najsłabszy cykl od Blizzarda.
imo jest to jedyny w tym rodzaju rts blizzarda, wiec raczej z reszta nie nalezy go porownywac.
Nie porównuję, tylko dla mnie nie jest aż tak dobry (ogólnie, nie w kwestii gatunku) jak Warcraft, Diablo, WoW. O ile w te trzy zagrywałem się miesiącami, Starcraft poszedł w niepamięć po przejściu misji fabularnych. Tu chodzi o gust.
Starcraft za tamtych czasów był grą JEDYNA W SWOIM RODZAJU!!!. Szczerze naprawdę nie rozumiem jak komuś mogła się ona nie podobać, ta grafa, dźwięk, fabuła miodzio!! W sumie ja też na sie wychowałem grach blizzarda każdy tytuł miałem i uważam, iż robią oni najlepsze gry ze wszystkich firm na całym świecie (chodzi mi o ilość hitów). Oczywiście poszczególne firmy robiły ciekawe gry "hity" porównywalne do gier Blizzarda, lecz one były jednorazówkami, gdyż później dana firma nic ciekawego nie wydawała.
Vanhelsen
01-07-2008, 13:20
Starcraft za tamtych czasów był grą JEDYNA W SWOIM RODZAJU!!!. Szczerze naprawdę nie rozumiem jak komuś mogła się ona nie podobać, ta grafa, dźwięk, fabuła miodzio!! W sumie ja też na sie wychowałem grach blizzarda każdy tytuł miałem i uważam, iż robią oni najlepsze gry ze wszystkich firm na całym świecie (chodzi mi o ilość hitów). Oczywiście poszczególne firmy robiły ciekawe gry "hity" porównywalne do gier Blizzarda, lecz one były jednorazówkami, gdyż później dana firma nic ciekawego nie wydawała.Chodzi o klimat ;) Nie powiem, że SC mi się nie podoba, SC jest dla mnie grą obojętną, a to dla tego, że bliżej mi do klimatów fantasy niż s/f ;) StarCraft jest po prostu taką alternatywą WarCrafta dla fanów s/f ;)
Wiesz przed Starcraftem był Warcraft 2. Jak wyszedł SC all grali w niego :), ponieważ Warcrafta przebijał w każdym calu.
Ehh, zmieńmy nazwę tematu na Blizzard. :P A ja ide dalej rozwijać moją zabójczynię w D2LoD. :P
Xendriel
01-07-2008, 20:07
Gry Blizzarda mógłbym kupować w ciemno. Nie wydają ich tak często jak np. Electronic Arts, ale jak już coś wypuszczą, to murowany hit. Diabełka 3 nie mogę się już doczekać:)
MAM! Znalazłem płytkę z dodatkiem. Dzisiaj zaczynam gre Pala hammerem msg me /w *metiuq69 .
No to niezly momecik sobie wybrales bo niedawno byl reset laddera =P A dokladnie 17 czy tamm 18 czerwca chyba.
Duke Dran
01-07-2008, 21:58
http://www.gram.pl/news_8gvkHOe6_Nie_wszystkim_podoba_sie_Diablo_III. html
Co o tym sądzicie? Osobiście uważam, że gracze mają rację i ten drugi przerobiony screen jest o wiele lepszy i bardziej przypominający klimatem D2, który był wręcz satanistyczny i mroczny.
PS:
Chodzą też pogłoski jakoby zapowiedziane D3 było zwykłą mistyfikacją ... w co szczerze nie wierzę.
I nie ma bata ja sie podpisalem pod ta petycja. Btw blizzard jest raczej na tyle powazna firma ze takiego skurwysynstwa by chyba nie zrobili.
Duke Dran
01-07-2008, 22:08
I nie ma bata ja sie podpisalem pod ta petycja. Btw blizzard jest raczej na tyle powazna firma ze takiego skurwysynstwa by chyba nie zrobili.
No ja myślę. Mam nadzieję, że przemyślą sprawę z tą oprawą graficzną bo to naprawdę lepiej by wyglądało.
A tam, dadzą po prostu możliwość zwiększania kontrastu, zmniejszenia nasycenia kolorów i będze. Heh, próbowałem podpisać ale błąd był, a nie mam czasu na kombinowanie, bo trzeba wyjść z psem na spacer. :D
Ale faktycznie, jak jeszcze człowiek sobie przypomni mrok i gotyk jedynki to trójka wypada blado. I nie lubie serii Warcrafta. :P Nie wiem czemu.
A ja mysle ze nawet jak wyda bardziej cukierkowy czyli taki jak jest teraz to na bank pojawia sie jakies mody od graczy ktore ingeruja z grafe i bedzie mozna dalej grac goth na bnecie.
Duke Dran
02-07-2008, 08:01
A ja mysle ze nawet jak wyda bardziej cukierkowy czyli taki jak jest teraz to na bank pojawia sie jakies mody od graczy ktore ingeruja z grafe i bedzie mozna dalej grac goth na bnecie.
Właśnie czegoś takiego nienawidzę. Nie znoszę po prostu jakichkolwiek wprowadzanych modyfikacji przez inne osoby. Niech mistrzowie po prostu postarają się aby dogodzić wymaganiom graczy i wtedy będzie kul.
A jak nie bedzie ? To co ? Ja nbie zamiezam grac w 2 wow'a mnie juz 1 starczy teraz chce GOTH
KalasantyX
02-07-2008, 10:49
GW2... -.- A wiesz, że to nie temat czego się chce? Poza tym GW2 jest już robione i wątpię, żeby szybciej się ukazało, gdyby Blizzard nie ogłosił, że pracuje nad Diablo III.
Co do petycji to racja... jak tylko zobaczyłem jakiś film z bicia bossa (duriela?) to od razu pomyślałem o WoW. Ten drugi screen o wiele lepiej wygląda. I tak mam wrażenie, że ta gra będzie połączeniem GW+WoW+DII, ale pewnie i tak to kupię... w końcu blizzard;
Name Suggestions / Comments
14107. Makuki Signed.
Ja to popieram, widac roznice miedzy przerobka a wersja jaka ma byc. Co do 'release date' to na prawde mysle ze nie bedzie to w tym roku ani w nastepnym. 2010-2011 ;-).
Ta diablo 3 bedzie zwiastunem apokalipsy dlatego ukaze sie dopiero w 2012 xD
Mrrr ^^
Moja ulubiona gra :)
Czekam na Diablo 3, ale wątpie, że mi pójdzie.
Szkoda, że 3 nie będzie mieć takiej grafiki jak w 2.
Przyzwyczaiłem się, a poza tym miała swój klimat :]
sphinx123
04-07-2008, 17:52
Metale zaczynają narzekać że "trójka" będzie zbyt kolorowa xd Tak, najlepiej z tego powodu niech opóźnią premierę...
Prawdziwy fan na upragnioną grę powinien i do usranej śmierci czekać z uśmiechem na twarzy, że to już tuż tuż! :P
Też z niecierpliwością czekam, będzie single player(chociaż żeby to było za free'ko)
Wyszła nowa mmorpg cos w stylu a'la diablo - Magic World, podobniesz fajna: D
Diablczek
04-07-2008, 19:50
Chociaż to na 100% będzie ciągłe siekanie 43257265723052762/s potworków to jednak może zajże...
Cóż - wiadomo już, że raczej nie zobaczymy Nekromanty (chlipam z tego powodu) i na pewno nie zobaczymy Amazonki. Ciekawe, czy postawią coś na motyw questów itp, czy dalej pozostaną przy pierwowzorze hns. Co do osób przeklinających te tłuczenie potworków - w wielu grach jest prawie to samo, tylko więcej trzeba przejść, by do owych stworów dojść. W sumie, to wiele bardzo szanowanych tytułów niezbyt się różni od hns. Uważa się inaczej ze względu na fabułę (uwaga! nie możliwość rozwiązań questów itp!) i że gracz ma do dyspozycji np drużynę. Kwestia gustu, ale głupim rozwiązaniem jest pisanie, że D2 jest grą denna, a 3 będzie jeszcze gorsza. No i to pisanie "ściągają z tego, tamtego, to będzie kopia tego i tamtego". Można w ten sposób oskarżać wszystkie nowości. Nawet SC2 się osądza o zgapianie z WH40k. Ale skoro ściąga się patenty z gier powszechnie uznawanych za dobre, to chyba nie jest w tym nic złego? Omg, ale offtop ;p Co do kolorów - mnie się podobają, bo są jakieś realne. Czemu zawsze jak zuo wychodzi, to wszystko musi być zgniłe, czarne i ble? Od tego będą pewnie podziemia itp. Dość znacznie podoba mi się motyw z ukazaniem żywiołu broni. Ktoś zauważył, że barb machający młotem powoduje poruszanie się zasłony? Ciekawie, ciekawie.
Walekifa
04-07-2008, 22:10
No bez kitu dobrze powiedziane ; p Że zło panuje na jakimś terenie to nie znaczy że każde drzewo na nim musi być zgniłe.
Czemu zawsze jak zuo wychodzi, to wszystko musi być zgniłe, czarne i ble?
Bo inaczej wychodzi wilk w owczej skórze(bądź odwrotnie) i gracze są zdezorientowani. :D No i głupio trochę zmieniać charakter grafiki, skoro 2 poprzednicy, obaj będącymi już klaykami(taa, Diablo 1 też, w D1 wciąż da się grać na Battle.Necie!), byli tacy mhhroczni...
sphinx123
04-07-2008, 22:25
Hmmm... Tak najlepiej, podać wszystko graczowi na tacy, zero myślenia. Mroochny Las to musi być lokacja złych ! Może to Decard Cain dąży od "jedynki" do zawładnięcia światem, mimo tego że za darmo identyfikuje nam artefakty? ;)
Walekifa
04-07-2008, 22:28
JEZU SKOŃCZCIE Z TYM GOTH! To ma być gra dla wszystkich a nie gra dla Metali...
Może to Decard Cain dąży od "jedynki" do zawładnięcia światem, mimo tego że za darmo identyfikuje nam artefakty? ;)
W dwójce robi to, żeby nie wyjść na zimnego niewdzięcznika, a w jedynce każe sobie za to płacić. 100 sztuk złota od przedmiotu. ;]
JEZU SKOŃCZCIE Z TYM GOTH! To ma być gra dla wszystkich a nie gra dla Metali...
Goth jest dla gotów, a nie dla metali. I nie widzę związku między utrzymaniem klimatu 1 i 2 a preferencjami muzycznymi.
Walekifa
04-07-2008, 22:38
Goth jest dla gotów, a nie dla metali. I nie widzę związku między utrzymaniem klimatu 1 i 2 a preferencjami muzycznymi.
Oj no bo chodzi o to że wszyscy chcą "True Mroczną grę" i że jest za kolorowo. "Ma być Czarno i ch***j" I dziwne że tylko ludzie ubierający się na czarno tak piszą... Jest dobrze. A 2-gi akt w diablo 2 to był może w mrocznych klimatach? Nie,a był najlepszy.
Necromantor
04-07-2008, 23:02
Czarny Dla Muzynuf,bialy Dla Bialych,goth Dla Metali!
Oj no bo chodzi o to że wszyscy chcą "True Mroczną grę" i że jest za kolorowo. "Ma być Czarno i ch***j" I dziwne że tylko ludzie ubierający się na czarno tak piszą... Jest dobrze. A 2-gi akt w diablo 2 to był może w mrocznych klimatach? Nie,a był najlepszy.
Polemizowałbym co do tej najlepszości ; )
@Walefkija
Niebieski dżins, pomarańczowa koszulka i jasnozielone skarpetki. Mroczno, co?
A jeśli mnie pamięć nie myli to drugi akt wykonywało się głównie w podziemiach(kryptach, grobowcach). Pustynia jako taka była tylko do poruszania się. ;p
Ale i tak, moim zdaniem, dwójka nie ma tyle klimatu co jedynka, a ta była mroczniejsza i ciemniejsza. ;] To raczej jedynka powinna być wyznacznikiem dla któregokolwiek następcy.
Nie odpowiada w stu procentach niektórym jak bardzo D2 była h'n's, jak bardzo w tym kierunku może iść Diablo 3... A w jedynce było właśnie znacznie mniej nawalania, nieraz walka z dwoma przeciwnikami sprawiała problemy, to samo ma miejsce i w dwójce, ale rzadziej, tam każdy prawie może wbiec w grupę przeciwników i wykosić wszystkich jednym atakiem. Zmienia się to może na poziomie Piekło, ale tak czy inaczej takie rzeczy mają miejsce.
Kurcze, gdzieś jeszcze mam płytkę podpisaną Diablo. W domyśle jedynka-może pójdę poszukać. :D
@A tam poradniki, przed poziomem Hell faktycznie aż tak trudno nie jest(hmm, no jednak też zależy jaką postacią ale w większości przypadków nie powinno być tak źle. ;d ). No ale z drugiej strony bardziej doświadczeni gracze mówią, że prawdziwe Diablo zaczyna się dopiero od piekła. Heh. No i to że można zginąć... Na to gra nastawiona, w jedynce w trybie SP śmierć prowadziła do załadowania gra. Albo znalazło się sposób na wyjście z trudnej sytuacji, albo było trzeba od nowa wszystkie poziomy przechodzić. :P W dwójce śmierć to norma i nie oznacza ona konieczności kombinowania. I zwykle można bez problemu ominąć przeciwnika. Chociaż wczoraj mi się padło pare razy w domu u Pana Grozy, ale nie znalazłem żadnego obejścia sytuacji. ;p
Nie, nie, nie, nie mówiłem, ze na piekle da się tak kozaczyć. Przed nim z pewnością, w trakcie już niekoniecznie. ;]
sphinx123
05-07-2008, 00:18
Co do poziomu trudności dwójki, to robiąc perfekcyjne postacie zgodnie z poradnikami, nie dziwię sie że ludzie nie mają trudności z zabiciem grupy potworów i wyjść z tego bez szfanku. Moja robiona samodzielnie asasynka sie czasami potrafi zamotać i zginąć ; )
moze i da sie rozmontowac grupki potworkow na piekle bez szwanku ale.. to na battlenecie z tymi gozu itemami :P na singlu to juz jest w ogole inna bajka ;P
Diablczek
06-07-2008, 07:22
http://www.gram.pl/news_8gvkHOe6_Nie_wszystkim_podoba_sie_Diablo_III. html
Co o tym sądzicie? Osobiście uważam, że gracze mają rację i ten drugi przerobiony screen jest o wiele lepszy i bardziej przypominający klimatem D2, który był wręcz satanistyczny i mroczny.
PS:
Chodzą też pogłoski jakoby zapowiedziane D3 było zwykłą mistyfikacją ... w co szczerze nie wierzę.
Brawo 34594 Signatures Total chociaż nie wiem czy to cokolwiek zmieni.
sphinx123
06-07-2008, 11:32
Dodadzą najwyżej opcje manipulacji kolorami specjalnie dla metali. Zresztą, dajcie Zamieci szanse, oni nigdy nie wydali średniej gry.
Vanhelsen
06-07-2008, 14:42
Dodadzą najwyżej opcje manipulacji kolorami specjalnie dla metali. Zresztą, dajcie Zamieci szanse, oni nigdy nie wydali średniej gry.Tak, ale możemy tworzyć takie właśnie listy by Diablo III nie było tylko dobrą grą ale było bardzo dobrą. Aktualnie zaprezentowana grafika przez Blizzard bardzo nawiązuje względem Titan Quest i jest taka lekko "bajkowa". Po za II aktem wszystkie w Diablo były "mroczne" i o to w tej grze chodzi!
A nie wydaje wam się, że mhroczność D2 była spowodowana tamtymi czasami i efektami, na jakie było ich stać? Najnormalniej w świecie mniejsza gama kolorów i 2D robiły swoje. Podobnie było z SC, czy nawet Warem (3 też przez wielu nazywana jest cukierkową). Chociaż sam przyznam, że dość ciekawiej wygląda przerobiony screen. Tylko wiecie - taki widok nie może być cały czas. Muszą być jakieś miejsca, gdzie jest jakoś ładnie. Przecież bronione osady, miasta, czy czort wie co jeszcze nie muszą być jakieś obskurne. Mogą emanować kolorkami. Ja bym chciał, żeby żywioły broni miały wpływ na światłocień (np. ognisty młot rzuca swoje światło itp). Co do aktów itp. Najmroczniejsze miasto - Akt 3, Najciekawszy akt - Akt 1, bądź drugi (ciężko mi się zdecydować). Cóż, Blizz i tak pewnie zrobi swoje, więc po co się rozwodzić?
sphinx123
06-07-2008, 15:35
Też nie myślicie ludzie trochę. Blizzard czerpie duże zyski z WoW'a, więc zatrudnieni tam art designerzy (nie wiem jak to powiedzieć, no ktoś projektujący grafikę) mają właśnie taki trochę cukierkowy styl. Nie będą przecież teraz zmieniali nagle pracowników. Nie widzieliśmy zresztą jeszcze wszystkich lokacji, a
mrok w poprzednich częściach był bez kitu rozwiązaniem na zamaskowanie małych możliwości technicznych tamtych czasów ;)
Vanhelsen
06-07-2008, 15:43
Też nie myślicie ludzie trochę. Blizzard czerpie duże zyski z WoW'a, więc zatrudnieni tam art designerzy (nie wiem jak to powiedzieć, no ktoś projektujący grafikę) mają właśnie taki trochę cukierkowy styl. Nie będą przecież teraz zmieniali nagle pracowników. Nie widzieliśmy zresztą jeszcze wszystkich lokacji, a
mrok w poprzednich częściach był bez kitu rozwiązaniem na zamaskowanie małych możliwości technicznych tamtych czasów ;)Widzę, nie wiesz jak się konkretniej odbywa tworzenie gier. Do każdego tytułu Blizzard posiada osobny team. To znaczy, że Art Desingerzy tworzący WoWa ze swoim cukierkowatym stylem nie mają w ogóle kontaktu z trzecim Diabełkiem, chyba, że Art Desinger w teamie DIII poprosi o jakąś kolerzeńską pomoc AD z teamu WoWa. Nad każdą grą pracuje osobny team tak by Blizzard mógł jednocześnie pracować nad WoWem, DIII, SC2 czy W4 ;) I w całej petycji chodzi o to, by desingerzy DIII trzymali klimat poprzednich części Diabełka
Graficznie przypomina bardzo Titan Questa :D
Mi też ;)
MUSZę W TO ZAGRAć jeśli będzie trzebało ulepsze kompa zrobie wszystko :D
Chociaż mam gips na nodze w te wakacje to ten info mnie rozweselił totalnie ;)
Zastanawia mnie to o czym będzie ta część : )
@up
podpowiem ci ze bedzie o siekaniu miliardow tysiecy potworkow ^^ czasem jakis boss sie trafi ;d
Shanhaevel
19-07-2008, 22:39
Diablo 3...
DO WANT!
@down
SPALIĆ GO! Z drugiej strony, ja jakoś nie wierzę, by Diablo 3 nie był świetny. : D
Ja szczerze przyznam - pierw ściągnę pirata. Spodoba się, kupię oryginała. Nie spodoba się, to pogram dalej w pirata. Ale zapowiada się ciekawie. Zobaczymy, co z tego będzie. Szkoda, że nie ma aktualizacji. Chociaż z drugiej strony to dobrze wróży. Możliwe, że wydadzą nagle grę ;D Kto by wyjawiał sekrety przed samą premierą. Nioch nioch nioch
ZenekGrab
23-08-2008, 00:48
nie mogę się doczekać kiedy będzie 3 część
whatever
24-08-2008, 21:38
nie mogę się doczekać kiedy będzie 3 część
spodziewana premiera - 2 kwartał 2009.
troche poczekasz.
z ostatnich informacji wynika ze najwczesniej w 2010.
Najlepiej zapomnijcie o dacie premiery. Najgorsze jest to, że nie będzie necro :(
Cóż, mają zrobiony pierwszy akt, cztery podstawowe profesje (male i felame). Niech robią dalej - zobaczymy, co im wyjdzie ;)
sphinx123
26-08-2008, 12:01
Nie będzie necro, ale witchdoctor ma przecież podobne czary ; p Ujawnili te 2 nowe profesje??
Shanhaevel
26-08-2008, 15:44
Nekro pewnie będzie, tylko w dodatku do D3.
Bardownik
26-08-2008, 16:39
Ma ktoś może jakiś link do podkładu muzycznego z trailera D3?
Zależy mi na nim.
I kolejne nowinki. Można po nich wnioskować, że trzecia odsłona gry będzie trudniejsza do przeżycia ;] Kule życia, które odnawiają procenty witalności i to w dość wolnym tempie, praktyczny brak portali miejskich. Czym jeszcze zaskoczy nas Blizzard? Na te i wiele innych pytań uzyskamy odpowiedź na zbliżającym się BlizzCon'ie.
@Shan
Ale czekać do dodatku i nie grać swoją fav. profesją :( To jest ból. Btw. ciekawi mnie, czy dalej będzie motyw ogniska przy wybieraniu postaci :)
nie bedzie necro, a gra bedzie latwiejsza (chociaz bardziej wymagajaca, co wcale sie wzajemnie nie wyklucza).
I jak wrażenia po ukazaniu się drzewek umiejętności i zupełnie nowej profesji? Jak myślicie, czy D3 stanie się jeszcze bardziej grywalne z nowymi pomysłami Blizzardu, czy może będzie wprost przeciwnie?
Mam bardzo mieszane uczucia.
Z jednej strony oldskulowość (rzut izometryczny i mechanika), a z drugiej stylizowana grafika wyraźnie na WoW, pogięta kolorystyka (Blizzard dodatkowo odrzucił petycję iluś tam tysięcy graczy o jej zmianę) i oklepany barbarzyńca.
Moze blizz sie przelamie i wypusci diabelka na Xboxa jak niepatrzec Diablo 1 Wyszlo na PS1
Ma ktoś jakieś informacje co do tego na jaki okres czasu planują premierę?
podobno w lutym 2009, ale niczego nie mozna byc pewnym jak z gta IV ;s
Blizz ostatnio pozytywnie zaskoczyl nie przesuwajac planowej premiery nawet o dzien, a bylo to wielkie wydarzenie. Miejmy nadzieje, ze w przypadku D3 bedzie tak samo.
Cygan Slejter
18-11-2008, 10:46
Moze Blizzard dotrzyma slowa tak jak z dodatkiem do WoW'a.
Heh Diablo 3 to chyba najbardziej oczekiwana gra ostatnich lat :)
Wiadomo co do daty tyle, że będzie to na pewno po premierze nowego Starcrafta
Wiadomo co do daty tyle, że będzie to na pewno po premierze nowego Starcrafta
A premiera Starcrafta bedzie przed premiera D3. ;')
Hmm, z tego co widzę, to Starcraft 2 będzie również niczego sobie tytułem, więc dołączę go do kolejki oczekiwanych gier na PC, zaraz po D3, GTA4 i Mirrors Edge :P
Cygan Slejter
20-11-2008, 16:42
GTA IV to murowany oczekiwany hit :P
grałem na xbox360 i jestem pod wrażeniem :)
D3, GTA 4 i GW 2 to hity przyszłości :)
Jak do tej pory mamy już trzy klasy i kilka nowinek w sprawie ekwipunku (będą przedmioty klasowe). Podobno prace nad BN nie mają wpływu na wydanie D3. Blizz co roku chce wydać nową produkcję. Teraz pytanie: w 2k10 będzie to D3, czy może jeszcze inny tytuł, którego Blizz nie chce ujawnić?
Jeśli ktoś z was gra w D2, to msg me /w *Rad-x, a jeśli macie darmowe itemy, to też jestem otwarty na propozycje ;)
UP
grasz na LD czy NLD? ja mam 40+ uber barba na LD, z itemkami nie mogę ci pomóc bo sam biegam w shicie :S
jakby co to /w *vacik123
Shanhaevel
29-08-2009, 15:30
Oh wow, to Monk, z pewnością wypróbuję.
Jeszcze napewno wyjdzie klasa ktora poslugiwac sie bedzie bronia dystansowa : C Niestety nie ma zadnej dla mnie : X Witch doctor pol na pol.
Cygan Slejter
22-10-2010, 21:02
Miło mi oznajmić , że dosłownie kilka chwil temu została ogloszona piąta i ostatnia klasa w Diablo 3 :)
jest nią...Demon Hunter :)
Tia, mnie się bardziej podobało jak gadali o runach : P
Kupić to kupię ale jak oglądam filmiki, zapowiedzi i opisy innowacji to mi się niedobrze robi.
To już nie to co poprzednie 2 diabełki.
R.I.P. Blizzard
Demon hunter nie ma przypadkiem dual-wield'ować... KUSZAMI? Loloolololololoolo
Gdyby demon hunter był kimś a'la witch huntera z warhammera online to jeszcze odetchnąłbym z ulgą. Trochę by sie go przerobiło na inną epokę i idealnie by się wpasował do klimatu diablo ;)
Cygan Slejter
29-10-2010, 09:29
narzekacie a i tak kupicie i zagracie :)
Tak poza tym widzieliscie kiedys zeby Blizzard spierdolil jakas gre? Za duzo Tibii panowie.
'R.I.P Blizzard' (?) Predzej 'Diablo' w co i tak niewierze.
Na pewno kupię i zagram, ale parę lat po premierze. Ewentualnie 'zdobędę', chociaż single player pewnie będzie biedny, jak w D2. Znając politykę Blizzarda D3 będzie kosztować 200+ PLN, a moim zdaniem żadna gra nie jest warta takiej kasy.
Cygan Slejter
29-10-2010, 15:17
Mimo wszystko sa tacy fani co bez przeszkod kupia D3 nawet nie zwarzajac na cene :)
Kupię pierwszego dnia premiery, będę trzaskał od skur***yna narzekając jednocześnie, że to już nie to co 1 bądź 2 ;)
Innymi słowy kupię dla samego tytułu, może nie będzie tak źle
Cygan Slejter
29-10-2010, 17:39
Ze Starcraftem 2 wyszlo to mam nadzieje ze tu tez tak bedzie :)
Wydałem 159 pln na Starcrafta krótko po polskiej premierze i nie żałuję. Na Diablo ani Diablo 2 nie wydałem - patrząc z perspektywy czasu uważam, że gdybym wydał to bym teraz żałował. Analogicznie będzie z Diablo 3 - wypróbuję pirata i, gdy cena spadnie, prawdopodobnie kupię legit kopię jeśli gra będzie tego warta albo wydam sporą kasę, ale na box kolekcjonerski.
Vil znając D oraz D2 z doświadczenia i wiedząc czego się można spodziewać po mechanice D3, granie w diabełka jest przeznaczone wyłącznie na multiplayer ;) Na piracie (czytaj na singlu) tłukąc monotonnie potwory i zaliczając kolejne questy nie odkryjesz tej frajdy jaką daje duelowanie, handlowanie itemami, wspólne pomaganie w zadaniach i tak dalej...
O lol, patrz Vil - on Ci tłumaczy jakie korzyści płyną z grania multiplayer (na necie, z innymi ludźmi)! Powinieneś kiedyś spróbować tego trybu : P
Nie omieszkam.
A tak na serio - coś Cię chyba ominęło, bo akurat shardy D2 tak samo jak nieblizzardowe serwery SC działają bardzo dobrze, a w niektórych przypadkach (ICC, DoT i parę innych) nawet lepiej niż legit BN. Oczywiście nie wymagają cd keya.
Jeśli Blizz nie wprowadzi jakiś kosmicznych zabezpieczeń przed stawianiem serwów na silnikach pvpgn itp, to możemy się spodziewać, że pirat będzie gwarantował przynajmniej tak samo dobrą zabawę jak oryginał.
@Vil
Faktycznie ominęło mnie to, nie wiem może dlatego, ze grałem na oryginalu ;)
Jeśli tak to gratulacje choć ja tam po wielu cwaniactwach na prywatnych servach wowa itd.. nie mam zbytniego zaufania do piractw.
@Rybzor
No wiesz wolę mu wytłumaczyć tak na wypadek gdyby tego nie wiedział :evul:
@Topic
No i mam nadzieję, że odpuszczą sobie resety postaci (ladder - non ladder), choć to akurat baaaardzo złudna nadzieja.
SoulHunter
10-01-2011, 10:41
Teraz są tylko dwie firmy których gry kupiłbym w ciemno - jedna z nich to własnie Blizzard.
Jeśli Diablo 3 będzie tak dopracowane jak 2-ga część a będzie to kupię w ciemno
Dzisiaj rano beta ruszyła...
Oglądałem strimy i nie zawiodłem się :wiking:
Ja też, ale płatny auction house wzbudza we mnie dość duże wątpliwości.
AH nie będzie płatny, będziesz mógł go używać za darmo :P
Doskonale wiesz o co mi chodzi. Płacenie realną kasą za itemy w grze to skrajnie debilny pomysł, nie wiem skąd Blizzard to wziął. Pewnie Activision znowu się wpeirdala w ich sprawy :/
Lol? Płacenie realną kasą za itemy w grze istnieje odkąd powstało MMORPG. Puknij się w łep.
Jedyną różnicą jest to, że teraz zamiast na allegro i ebayu będziesz to robił na AH w grze.
Swoją drogą, tak się zastanawiam, co przeszkadza tym hejterom tego rozwiązania? Będzie to miało jakikolwiek wpływ na twoją rozgrywkę? Nie? Nie chcesz - nie kupuj/sprzedawaj.
Omg, wiem że są goldsellerzy w MMORPG, chodzi o to że w D3 będzie to legalne i Blizzard będzie brał kasę za wystawienie/kupienie przedmiotu na AH. To jest debilne. A wpływ na gameplay będzie to miało i to bardzo duży. Zasrane rozpieszczone dzieci multimiliarderów będą miały najlepszy armor w grze na 1 levelu, to jest kretyńskie. W WoWie też widać działalność Activision, dla nich liczy się tylko kasa, kasa i kasa, kto by kiedyś pomyślał żeby za prawdziwą kasę dało się kupować mounty do gry. Od kiedy Acti zaczęło ingerować w sprawy i gry Blizzarda, z WoWem jest tylko gorzej. I płatne streamy z BlizzCona, które kosztują w chuj drogo, a trzy lata temu były całkowicie za free. Blizz wpakował się po uszy wchodząc pod "opiekę" Bobby'ego Koticka, sami przyznali że tego żałują i WoW że nie miał wyglądać tak, jak wygląda teraz, nie to zamierzali.
Lord Dreathan
08-09-2011, 01:00
Omg, wiem że są goldsellerzy w MMORPG, chodzi o to że w D3 będzie to legalne i Blizzard będzie brał kasę za wystawienie/kupienie przedmiotu na AH. To jest debilne. A wpływ na gameplay będzie to miało i to bardzo duży. Zasrane rozpieszczone dzieci multimiliarderów będą miały najlepszy armor w grze na 1 levelu, to jest kretyńskie.
Ale jakby tego nie wprowadzili, to caly sprzet albo postac by kupili na allegro, wiec de facto to nie zmienia sie nic.
Już wolę, żeby kasa leciała do blizzarda/activision, niż na ebay.
Tyle w tym temacie, bo itemy "rozpieszczone dzieciuchy multimiliarderów" i tak by kupowali.
Cygan Slejter
08-09-2011, 09:46
To jest nieuniknione, a lepiej zeby blizzard zarabial niz ktos kto w ogole nie pracowal przy tworzeniu tej gry ;)
Ps: też się modlicie o klucz do bety?: p
To jest nieuniknione, a lepiej zeby blizzard zarabial niz ktos kto w ogole nie pracowal przy tworzeniu tej gry ;)
Ps: też się modlicie o klucz do bety?: p
jak mozna go dostac?
Trzeba mieć aktywną subskrypcję WoWa lub kupionego SC2 na koncie na battle.net i wypełnić beta profile.
Ja się nie modlę bo i tak wiem, że mam szansę mniejszą niż 1% :P
Swoją drogą jak tak oglądam te diablo 3 na streamach w HQ, to mi szkoda ludzi, którzy nie będą mogli sobie pozwolić na DX11, trochę kuleje antyaliasing i krawędzie wyglądają tak sobie :P
Automerged Doublepost
Diablo 3 jednak nie w tym roku :(
R.I.P :(
Lord Dreathan
11-09-2011, 22:54
Trzeba mieć aktywną subskrypcję WoWa lub kupionego SC2 na koncie na battle.net i wypełnić beta profile.
Starcraft 1, d2 oraz war3 takze wystarczaja.
Temat z 2008 roku, Diablo III 15 maja 2012.
In ur face, biatch.
Lord Dreathan
04-05-2012, 20:26
Nocne premiery Diablo 3 w calej Polsce, praktycznie w kazdym wiekszym miescie.
Tutaj spis http://media.wow-europe.com/diablo3/launch-events/pl/index.html
patrynio18
04-05-2012, 21:02
czekam na to diablo strasznie;d
souldare
05-05-2012, 13:03
chyba ja kupie w nocy
Ktoś może z okolic Gliwic?: D
Zło powraca, już dzisiaj : D
Jebać diablo.
2x exp jest
Juz się kuźwa nudny z tą reklamą kmieciu robisz.
Myślisz, że ktoś wbije na forum osoby która spamuje i nie ukazuje żadnego profesjonalizmu i dodatkowo jest tam głównym administratorem? :|
FAIL cipo
Siedzę se w robocie a tu kierownik przynosi 14 egzemplarzy Diablo 3...
-Czy może mi pan kierownik po co to panu?
-4 go gablotki, jeden dla mnie, jeden dla Michała. A resztę na Allegro. Ok teraz idę do domu pograć w diablo. A ty pracuj...
-Panie kierowniku to dlatego Michał poszedł na chorobowe? I muszę za niego robić przez kilka najbliższych dni? Czy was nie poje***** z tym diablo?
-A chcesz urlop jak wyjdzie Guild Warsa 2?
-od środy do soboty po 8 godzin ? Nie ma sprawy...
Szantaż szefa. A tak na serio to problem z interesem będę miał w czwartek i jutro. Bo ludzi od CS , WoWa oraz LoL mam zawsze ale innych ubyło... chyba rozprowadzę D3 po kompach i powiadomię kilka ludzi że D3 na kompach
Koszmarny Leoric. Dziekuje, dobranoc. : D
Lord Dreathan
17-05-2012, 14:54
Koszmar 2 akt:D
Pepeszka.
17-05-2012, 19:28
Ostatni boss trochę mnie zawiódł, mogli się bardziej postarać. Ale tak to gra świetna ;D!
Słyszałem że już final bossa na inferno ubili, prawda? Jak tak to blizzard się nie postarał dając "bardzo wysoki poziom trudności"
Podobno było tak że testerzy testowali tak żeby ten poziom był naprawde trudny, powiedzieli stop a blizzard to powiększył x2.
Knight Patryk
17-05-2012, 19:34
Na razie to Belial padl na inferno. Przynajmniej sa jacys swiadkowie a nie gadanie o niczym. Walka nie jest taka latwa jak sie wydaje. Niektore teamy po 10 godzin probowali i im nie wychodzilo. Teraz wiekszosc teamow zbiera gear na Beliala bo im slabo szlo.
Akurat bossowie na inferno to nie jest takie jakieś mega wielkie wyzwanie moim zdaniem. Nie wiem czemu ale trudność na bossach w Diablo nie skaluje się jakoś znacznie. Nie dochodzą żadne nowe umiejętności, fazy itp. Jedynie mają więcej HP + większy dmg, a to akurat nie jest jakiś wielki problem, tylko tyle że walka dłuższa. Znacznie trudniejsze są niektóre kombinacje championów/elitek. Już na piekle można znaleźć takie kombinacje, które są praktycznie nie do zabicia... Chyba że w jakimś tam full BiS gearze.
Btw teleport maga z runką co umożliwia rzucenie go 4 razy w ciągu sekundy own :P. Swoją drogą brakuje mi trochę slotów na umiejętności. Jak mam LPM + PPM, to potem zostają tylko 4 skille, biorąc pod uwagę, że potrzebujemy co najmniej jeden pod survi (a najlepiej dwa), to okazuje się, że używamy 2 skillów do dpsowania -.-. Bez sensu.
Lord Dreathan
19-05-2012, 10:59
Akurat bossowie na inferno to nie jest takie jakieś mega wielkie wyzwanie moim zdaniem. Nie wiem czemu ale trudność na bossach w Diablo nie skaluje się jakoś znacznie. Nie dochodzą żadne nowe umiejętności, fazy itp. Jedynie mają więcej HP + większy dmg, a to akurat nie jest jakiś wielki problem, tylko tyle że walka dłuższa. Znacznie trudniejsze są niektóre kombinacje championów/elitek. Już na piekle można znaleźć takie kombinacje, które są praktycznie nie do zabicia... Chyba że w jakimś tam full BiS gearze.
Imo tez champy sa trudniejsze:D
Aktualnie 60 lvl i inferno juz zreszta od wczoraj i ... sciana. Nie mam szans. Barb 50k hp 8k defa i 7k dps. Ledwo schodza biale potworki : D A martwilem sie ze bedzie za latwo.
Aktualnie 60 lvl i inferno juz zreszta od wczoraj i ... sciana. Nie mam szans. Barb 50k hp 8k defa i 7k dps. Ledwo schodza biale potworki : D A martwilem sie ze bedzie za latwo.
: DDDDDD
Serwery mi wyłączyli :<. Można by pomęczyć się na inferno jak dobije lew : P
Pepeszka.
23-05-2012, 19:00
Piekło na hardcore zrobione :d
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YNOu9lQ-bLI
Czekamy na inferno xddd
Na inferno nikt tego nie zrobi lol : p. Tam jak będziesz miał pecha to zginiesz w pół sekundy na elicie która ma teleporta, stuna i jakiś mocny atak.
Zacialem sie na inferno Belialu. Jest niemozliwy do przejscia barbem. Ma ktos moze znajomego w akcie 3 lub 4?
souldare
27-05-2012, 21:47
Ja jestem jeszcze na piekle a jak nie mozesz bossa ubic to najlepiej kombinowac samemu bo jest wtedy slabszy a jak nie to z grupa 4 osobowa moze tam beda jacys co dadza rade
Duch Niespokojny
30-05-2012, 15:31
Dlaczego oglądając filmiki z Diablo 3 mam coraz bardziej nieodparte wrażenie, że to po prostu bardziej zaawansowana graficznie Tibia?
Zacialem sie na inferno Belialu. Jest niemozliwy do przejscia barbem.
http://www.youtube.com/watch?v=bvdnQ-AuoUs
Dlaczego oglądając filmiki z Diablo 3 mam coraz bardziej nieodparte wrażenie, że to po prostu bardziej zaawansowana graficznie Tibia?
Może dlatego, że stwierdzasz to oglądając filmiki?! =O
http://www.youtube.com/watch?v=bvdnQ-AuoUs
PsyStarcraft jest nienormalny. To glupie umieszczac jego filmy w dowodze ze sie da. Proste ze sie da. Wystarczy miec kilka skladow graczy podzielonych na farmerow, rusherow oraz campiacych AH - otrzymujesz itemy i przechodzisz he he.
Wkoncu udalo sie przejsc tego beliala po kilkudziesieciu godzinach farmienia itemow. Powiem tylko ze akt 3 sprawia jeszcze wiecej problemow niz akt 2. To jakas porazka dla melee class. Wizard i DH farmia sobie z palcem w dupie 4 akt z czego ja przy o WIELE lepszych itemach ledwo akt 2 (oczywiscie chodzi o elity)
Ogladales, a nie grales - twoje wrazenie jest bledne. Idiotyczne porownanie. Nawet nie warto komentowac.
Duch Niespokojny
30-05-2012, 20:42
Ogladales, a nie grales - twoje wrazenie jest bledne. Idiotyczne porownanie. Nawet nie warto komentowac.
Wkoncu udalo sie przejsc tego beliala po kilkudziesieciu godzinach farmienia itemow.
q.e.d.
Właśnie o coś takiego mi chodziło. Gdyby jeszcze nie ograniczenie levelu - wypisz wymaluj Tibia.
Poziom trudnosci poszedl w zla strone. Tylko jak zrobic i czy w ogole istnieje dobra strona? Wielkim minusem jest to ze normal, nightmare oraz pieklo bylo banalnie proste, a Inferno niemozliwe. Troche to glupie.
Porownanie farmienia itemow w Tibii, a Diablo... Bardzo nie lubie juz nawet wspominac o tej calej Tibii ale jezeli musze to tylko dodam ze itemy typu armor czy bron +2atk wiecej NIC nie dawalo. Tu jednak bardzo wiele. W Wowie zapewne tak samo trzeba bylo poswiecic setki godzin nad dopracowaniem gearu by dawac sobie rade troche dalej. Jeszcze jedna rzecz jaka mnie irytuje, a skoro juz porownuje Diablo do Wowa to to ze w Diablo Wizard oraz Dh moga sobie smigac nawet bez sredniego gearu oczywiscie ciagle wipe'ujac ale koniec koncow daja rade. W wowie raczej nie bylo takiej mozliwosci.
Lol Duch. Właśnie o to chodzi, że każda gra Blizzarda (w odróżnieniu od innych) kładzie bardzo duży nacisk na end-game, lub inaczej mówiąc żywotność gry. W SC2/SC1 jest to cała otoczka e-sportowa, w WoW są to rajdy, a w Diablo III jest to po prostu farmienie itemów, których system głównie opiera się na randomizacji statystyk. Nie możesz tam zaoferować niczego innego, tak jest po prostu skonstruowana gra.
Porównywanie farmienia itemów w Tibii i w Diablo jest debilne. Tibia nie miała takiej żywotności przez itemy ani nie były one jej najważniejszą częścią, to był po prostu element gospodarki. Było ich relatywnie mało i podtrzymywały jedynie handel. Żywotność tibii opierała się na braku ograniczenia w poziomie postaci. Porównywanie, że to taka sama gra jak tibia bo i tu i tu trzeba jedynie farmić itemy jest bez sensu.
Pepeszka.
19-06-2012, 22:58
Na inferno nikt tego nie zrobi lol : p. Tam jak będziesz miał pecha to zginiesz w pół sekundy na elicie która ma teleporta, stuna i jakiś mocny atak.
A jednak :D Wczoraj ujebali.
http://www.gamersbook.com/scene/news/kripparrian-does-the-world-first-hardcore-inferno-diablo-kill/
Witaj,
Pewnie każdy z was chciał mieć własny serwer Diablo III, aby móc testnąć działanie gry, tutaj macie adres do forum na którym już takie cudeńko zostało zamieszczone ;)
http://forum.e-pvp.pl/f680/wasny-serwer-diablo-iii-nowoae-63753.html
Pozdrawiam i polecam Diablo III
Pan i Wladca
01-07-2012, 21:55
Objaśnij mi ktoś jedno: są 4 poziomy trudności i na najwyższym jak się pada to postać się kasuje. Najwyższy jest inferno a czytam, że postać znika po śmierci na poziomie hardcore, czyli reszta poziomów to jest softcore? Chyba juz za stary na to jestem, objaśnij mi to ktoś.
Hardcore to nie poziom trudności, ale tryb gry. Jest tryb gry normalny, gdzie po śmierci postać nie znika i tryb hardcore, gdzie się kasuje. Poziomy trudności to normalny, koszmar, piekło, inferno.
Pan i Wladca
06-07-2012, 15:43
Danke mein fuhrer, ale zupełnie zapomniałem, że o to tu pytałem i juz mi ktos na battlenecie objaśnił :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.