zaloguj się

Pokaż pełną wersje : skill=obrona

cipek13
28-06-2008, 21:58
Mam pytanie???
Czy skill ma wpływ na obronę jak mam bron dwuręczna.??? np. mam 65sword to rzadziej i mniej tracę życia niż miał bym np. 35sword.

Bo inaczej po co nam def. w broniach

Skrzat
28-06-2008, 22:24
Tak, shilding wplywa na obrazenia. Im wiecej bron ma def (dwureczna) tym mniejsze obrazenia. Bron + tarcza sie nie sumuja.

Vil
28-06-2008, 23:45
gdy nie uzywasz tarczy do szansy na blok wlicza sie skill walki bronia ktorej uzywasz.

kombossik
29-06-2008, 00:06
UP

czyli mając skille 100/90~ (a często takie sie ma) lejąc z ave będę obrywał mniej niż lejąc z sov + mms?? bo wtedy sword byłby większy niż shielding a ave ma 38 defa .

xoz
29-06-2008, 00:11
nie koniecznie, nie wiemy jak skil przeklada sie na defa

Vil
29-06-2008, 20:42
czyli mając skille 100/90~ (a często takie sie ma) lejąc z ave będę obrywał mniej niż lejąc z sov + mms?? bo wtedy sword byłby większy niż shielding a ave ma 38 defa .

mysle ze tak, ale glowy za to nie dam.

Mozna sie zastanawiac, czy uzywanie tarczy nie wplywa czasem na redukcje sily ciosow ( na zasadzie: ave i mms blokuje tak samo, ale jesli cos sie juz przebije to przy ave zada wieksze obrazenia ), niestety cholernie ciezko to sprawdzic.

Skrzat
29-06-2008, 21:36
mysle ze tak, ale glowy za to nie dam.

Mozna sie zastanawiac, czy uzywanie tarczy nie wplywa czasem na redukcje sily ciosow ( na zasadzie: ave i mms blokuje tak samo, ale jesli cos sie juz przebije to przy ave zada wieksze obrazenia ), niestety cholernie ciezko to sprawdzic.

Nie tak ciezko wystarczy wziasc walizke kasy i isc do cipsoftu.

Co do tematu, bylo wiele teorii. Niedawo nawt bylo update poprawiajacy cos tam zwiazanego z broniami, ale dokladnie nie wiem co.

Z drugiej strony, jezeli born ma defa, mniejszy attack niz axe, to musi do czegos slurzyc, na ozdobe by cipsoft tego nie robil. Moze kiedys nam to wszystko wyjasnia.

Quatro_Divine
30-06-2008, 07:30
UP

Sov+mms=40 shielda bo sov ma +3 do tarczy a ave ma 38~