PDA

Pokaż pełną wersje : Zbroje dające skile : Dobry czy zły pomysł?!

o4x
29-06-2008, 12:54
Jak wiemy update przyniesie nam nowe itemy. Jednymi z takich itemów będą zbroje dające magic lvl lub skila . Co sądzicie o tym ?.

Xevixon
29-06-2008, 13:04
Zuy pomysł.. Niech zrobia backpack dodajacy 5 lvli.

Erhion
29-06-2008, 13:06
Albo test na inteligencje przed założeniem konta. 80% by odpadło.

Befsztyk
29-06-2008, 14:26
zakladam ze zmiescilbys sie w tych 80%?

Aron Roar
29-06-2008, 14:31
@oftopic
Zauważyłem, że autor ciągle zakłada jakieś tematy na siłę. Fajnie sobie posty ponabijać?
btw To powinno się znajdować w dziale "Updates"...
@topic
Nic nie mówię bo nie wiem jak to ma dokładnie wyglądać. Na razie jest to jeszcze zapowiedź i trudno coś konkretnego teraz powiedzieć.

o4x
29-06-2008, 16:23
Aron Roar ja zauwazlem ze noobujesz :). A jak cie to nie interesuje to bb;]

Erhion
29-06-2008, 17:12
zakladam ze zmiescilbys sie w tych 80%?

Myślę, że się mylisz. To ty byś znalazł się w tych 80%. Wystarczy spojrzeć na twój podpis.

Pitek_Spox
29-06-2008, 17:53
Sucharski pomysł -.-

B robe 1mlvl i co najci będą w B robe łazić?

Żal

o4x
29-06-2008, 17:55
Niedługo to zrobią buty lecące z cyców które dają + 5 skilli shiedlingu -.- albo sworda np, sov ze bedzie dawac +4 sword skill ;P

Sir szofer
29-06-2008, 18:11
Zawsze możesz zmienić gre =) Nie samą Tibią człowiek żyje.

Vanhelsen
29-06-2008, 18:48
Mi by się spodobało, zawsze urozmaicało by to grę, umożliwiało stworzenie nam większego wachlarza postaci. Moim zdaniem, fajnie by było, gdyby kiedyś w Tibii pojawiło się w końcu "drzewko umiejętności". Rozdzielić np maga na maga ognia, wody etc...

p.s. Tak wiem, wymagało to by ostrych zmian w systemie gry (dokładniej postaci)

Erhion
29-06-2008, 18:50
Wieszok muszę przyznać, że dobry pomysł. Jednak wymagałby on wielkiego nakładu pracy, stworzenia wielu nowych czarów dla każdego żywiołu osobno, dopasowanie ich mocy itp. Także może kiedyś, ale na pewno nie szybko. :)

Up: No właśnie. ;)

Vickers
29-06-2008, 18:50
I think its not great idea :(

eisscheriann
29-06-2008, 19:32

od zawsze byłem za takim pomysłem, to naprawdę mogło by wiele zdziałać \m/

@co do tematu, nie mam pojęcia, zobaczymy po updacie jak to wypali (:

Aron Roar
29-06-2008, 21:01
Aron Roar ja zauwazlem ze noobujesz :). A jak cie to nie interesuje to bb;]

Podaj mi jakiś dowód mojego "noobienia"...

@down
Usiłuję tylko dociec dlaczego mnie oskarżają. -.-

eisscheriann
29-06-2008, 21:10
Podaj mi jakiś dowód mojego "noobienia"...

wlasnie dajesz przykład

Skrzat
29-06-2008, 21:30
Niedługo to zrobią buty lecące z cyców które dają + 5 skilli shiedlingu -.- albo sworda np, sov ze bedzie dawac +4 sword skill ;P

Nie placz, bo ten quest prawdopodobnie nie bedzie latwy. Armor nie bedzie dodwal +5, lecz zostanie zredukowany do 2, to jest test server.

Sucharski pomysł -.-

Żal

GM pisal na test servie ze to jest bug, i tylko druid i sorcerer beda mogli ich uzywac.

Jak dla mnie to dobry pomysl, knight bedziel mial co zrobic z kasa, wyda na nowe eq, bedzie otrzymywal mniejszy dmg, i bedzie mu schodzilo mniej potow. Ceny wzrasna co jest dobrze.

Xerionis_Family
30-06-2008, 08:09
Świetny pomysł! Nareszcie super hardcore quest z itemami wartymi zachodu ;] niestety mam tylko 124lvl i nawet nie łudzę się, że to dam rade wykonać, ale zrobię wszystko żeby zdobyć zbroję dla palków +5 dista ;] cena nie gra roli w tym momencie :P oczywiście cash tibijski tylko... no i weźcie pod uwagę fakt, że naprawdę niewiele ludzi będzie to miało... jeśli jest tak jak czytałem. No ale hardcore hardcorem... zobaczymy co będzie. Niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba. XD

Inix
30-06-2008, 08:19
@oftopic
Zauważyłem, że autor ciągle zakłada jakieś tematy na siłę. Fajnie sobie posty ponabijać?
Niewiem co na tym forum daję nabijanie postów... :confused:
Do tego po co się z nim kłócisz jak uważasz że się nie zna? ;)

@topic
Narazie to jest test server więc nic nie wiadomo.

Był już temat na naszym forum,gdzie zostało wyjaśnione że B robe nie będzie dawać +1mlvl.

You Welcome
Inix

o4x
30-06-2008, 08:25
@oftopic
btw To powinno się znajdować w dziale "Updates"...
@topic
Nic nie mówię bo nie wiem jak to ma dokładnie wyglądać. Na razie jest to jeszcze zapowiedź i trudno coś konkretnego teraz powiedzieć.
Takie zgryzliwosci mozesz zostawic dla siebie :)

o4x
30-06-2008, 08:27
Nie placz, bo ten quest prawdopodobnie nie bedzie latwy. Armor nie bedzie dodwal +5, lecz zostanie zredukowany do 2, to jest test server.

GM pisal na test servie ze to jest bug, i tylko druid i sorcerer beda mogli ich uzywac.

Jak dla mnie to dobry pomysl, knight bedziel mial co zrobic z kasa, wyda na nowe eq, bedzie otrzymywal mniejszy dmg, i bedzie mu schodzilo mniej potow. Ceny wzrasna co jest dobrze.
To nie jest bug to tak zostanie a ten armor bedzie dawal + 5 dista i nie bedzie zredukowany :), ale z b robe sie zgodze ze tylko druid i sorcerer beda mogli uzywac :)

Inix
30-06-2008, 08:34
To nie jest bug to tak zostanie a ten armor bedzie dawal + 5 dista i nie bedzie zredukowany , ale z b robe sie zgodze ze tylko druid i sorcerer beda mogli uzywac

To jest TS :confused:
5+ do dista? To osoba z 110 distem będzie miała 115, więc będą musieli obniżyć siłę hitów żeby te armory nie dawały za dużo, z tego wynika ze na mniejszym lvlu ludzie będą bili mniejsze obrażenia. Myśle że tak nie zrobią.

Prosimy modów do przeniesienia do działu Uptade

ripper
30-06-2008, 08:41
z tego wynika ze na mniejszym lvlu ludzie będą bili mniejsze obrażenia. Myśle że tak nie zrobią.
Nawet jeśli nie ma ograniczenia lvlowego dla tych itemów, to przez długi czas żaden low lvl (chyba, że noobchar) nie będzie używać tych przedmiotów.

@topic
A czemu nie? Fajna sprawa. Przynajmniej nagrody zrobią się naprawdę warte zachodu, a nie będą służyć jedynie do zmienienia account balance.

Xylion
30-06-2008, 09:12
lipa. jak np. blue robe dodaje +1mlvl; to knight z 11 mlvl [chyba narazie najwiekszy] bedzie miec 12 ;/ a jak zbroja ma +5mlvl to knight z 10mlvl ma sd. ZJEBALI TIBIE. 8.11 było rox. ta tez moze byc super, tylko te durne itemki.

kiedys sie wiedziało ze np. najlepsze mpa. a teraz takie badziewie dochodzą...

dybos
30-06-2008, 09:38
lipa. jak np. blue robe dodaje +1mlvl; to knight z 11 mlvl [chyba narazie najwiekszy] bedzie miec 12 ;/ a jak zbroja ma +5mlvl to knight z 10mlvl ma sd. ZJEBALI TIBIE. 8.11 było rox. ta tez moze byc super, tylko te durne itemki.

kiedys sie wiedziało ze np. najlepsze mpa. a teraz takie badziewie dochodzą...

Chyba nie wiesz co mówisz póki co to jest jeden z nielicznych update, gdzie wszystko mi się podoba. Wreszcie nie będzie tak, że Knight posiadający siłę fizyczną nie będzie musiał nosić tego co słabiutki mag, który z kolei poznał magię i powinien nosić rzeczy umagicznione.

Brawo dla Cipsoftu.

Strasznik
30-06-2008, 09:49

Tak trudno zrozumiec, ze CIP robi wszystko by lepiej zarabiac?? Jaki sens mialby taki test? Te 80% to kupa kaski :)

Co do update- zgadzam sie z Panem up

Erhion
30-06-2008, 10:10
Tak trudno zrozumiec, ze CIP robi wszystko by lepiej zarabiac?? Jaki sens mialby taki test? Te 80% to kupa kaski :)

Co do update- zgadzam sie z Panem up

Te 80% i tak pewnie nie kupiłoby pacca. :P

Poza tym to nie ma nic do kasy. :P

to knight z 10mlvl ma sd.

Naprawde uważasz, że cipy są takie głupie?:D

Inix
30-06-2008, 10:23
Nawet jeśli nie ma ograniczenia lvlowego dla tych itemów, to przez długi czas żaden low lvl (chyba, że noobchar) nie będzie używać tych przedmiotów.

Chodziło mi o to ze zmniejszą siłę skilli bo gdy komuś będzie dodawało 5+ to będzie za silnie, więc z tego wychodzi że na low lvlu nie będziesz miał tej zbroi i będziesz bił słabsze hity.

You Welcome
Inix

Argest Fog
30-06-2008, 10:34
Omg... ma 110 będzie miał 115 i co z tego? Bo mu się hity zwiększą? Zdobędziesz sobie odpowiedni dla maga/ druida/ rycerza i będziesz miał zabawę :n.

Inix
30-06-2008, 10:39
Hity będą za duże wtedy, jest różnica na skillu 90 a 95 co nie? Jeśli tego nie zmienią to będzie chyba zbyt duży OTS.

You Welcome
Inix

kaxiorek
30-06-2008, 11:25
Tak strasznie duże -.-'
I tak minie dość długi czas aż zrobia ten quest więc niewiem co tak marudzicie jak te itemki będa slabo\nie dostępne dla mas ;p

Vil
30-06-2008, 11:46
kiedys sie wiedziało ze np. najlepsze mpa.

kiedys kazdy niezaleznie od klasy konczyl uzywajac tej samej zbroi plytowej ( bo byla "najlepsza" co w zasadzie sprowadzalo sie do 1-2 pkt armoru wiecej ), co bylo absurdem.

Naprawde uważasz, że cipy są takie głupie?

naprawde uwazasz, ze przy aktualnym systemie magii to by cos zmienilo ?

Macko121
30-06-2008, 11:52
Zbroja dla paladyna dodająca umiejętność walki na dystans jest od 130 poziomu doświadczenia. Mam na myśli Master Archer's Armor, która do tego będzie dostępny z bardzo trudnego questa, więc nie będzie ich za dużo na serwerze. Pomijając takie światy jak Harmonia, gdzie po tygodniu pojawi się quest service ów zadania. Wszystkie rzeczy dodające poziom magiczny, takie jak blue robe czy wszystkie te księgi, będą mogli używać jedynie druidzi i magowie. Więc nie widzę możliwości żeby rycerz nagle zdobył 15mlvl.

You Welcome
Inix

Specjalisto nie popisuj się językiem, gdy nawet go nie umiesz. Powinno być you're welcome.

Macko121
30-06-2008, 11:57
Delete plx.

Erhion
30-06-2008, 12:18
naprawde uwazasz, ze przy aktualnym systemie magii to by cos zmienilo ?

Nie wiem, czy by to coś zmieniło. Chodzi mi o to, że Cipsoft mimo wielu głupich rzeczy nie dałby knightowi rzeczy, która zwiększyła by mu Mlvl o 5, obojętnie czy by mu to coś dało.