Pokaż pełną wersje : Palek -> ilosc trzymanych w reku spearów a damage
Nie wydaje sie wam ze gdy w rece trzymamy tylko jednego speara to zadaje on slabsze dmg ale na dłuzej starczy, a gdy trzymamy ich z 10 to rozpadaja sie szybko ale walą wiecej i częściej trafiają?
Vasudanin
29-06-2008, 14:57
Nie, bo nie pisze
You see 4 spears (atk:100 def:0)
It weight 80 oz.
Tylko
You see 4 spears (atk:25 def:0)
It weight 80 oz.
Nieprawdaż? :)
@down
Daj link.
Byla o tym wzmianka na wiki po upie 8.0
Wszystkie wikipedie mają to do siebie, że każdy może tam napisać, co mu się żywnie podoba, więc tych informacji nie brałbym całkowicie serio.
Ale jak komuś się chce poświęcić parę godzin na robienie stosownych testów, to proszę bardzo, bo w sumie mogę się mylić. Po prostu nie widzę żadnego sensu w takim czymś.
@up
dokladnie, kiedys moj kumpel napisal ze inny kumpel ma Golden Bow.. a to bzdura byla
@topic
watpie w to
Mnie sie zdaje ze tak jest jak gram że rzadziej sie rozpadaja i sa celniejsze jak trzymam tylko jeden. Ale moze widze to co chce zobaczyc. Tak jak mowi kolega trzeba by zrobic testy
jak mam w łapie 20 RS to na jednego shamblera idzie jedna włócznia, jak mam jedną w łapie to mogę całego tomba wyczyścić.
topic. To idzie na innej zasadzie... Każda włócznia ma 3% szans na pękniecie i przy każdym żucie rośnie ona o 3%+2% potem 5%+2% i tak dalej i tak dalej...
I dlatego wydaje ci sie że jak masz jedną włócznie to dłużej ci zostaje bo masz farta. Zrobiłem testy...wiec wiem
jak mam w łapie 20 RS to na jednego shamblera idzie jedna włócznia, jak mam jedną w łapie to mogę całego tomba wyczyścić.
To sie nazywa przypadek ale watpie zebys jednym spearem wyczyscil calego tomba :)
topic. To idzie na innej zasadzie... Każda włócznia ma 3% szans na pękniecie i przy każdym żucie rośnie ona o 3%+2% potem 5%+2% i tak dalej i tak dalej...
I dlatego wydaje ci sie że jak masz jedną włócznie to dłużej ci zostaje bo masz farta. Zrobiłem testy...wiec wiem
czyli w twoich obliczeniach jednen RS starczy na okolo 20 uderzen.... to wszystko zalezy od lvl bo 66 rp 40 royal spearami expi 2h na piratach :)
to też zależy... możesz mieć pecha i 3 RS stracić przy pierwszym żucie a możesz po 20-25
Z zapowiedzi cipsoftu przed 8.0 upd mozna bylo wywnioskowac ze speary łamią się rzadziej na większym skilu a ilość pudeł zmniejsza się wraz z levelem.
Ja tam przy 58 distans, wbijam 30 k expa 20 spearami.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to że miałeś szczęście klepiąc 1 rsem tomba... Trzeba by było przeprowadzić dużą ilość testów żeby wyelminować czy to przypadek badz ustawienie gry. Ale z własnego doświadczenia wiem iż nie raz gdy zostawała mi 1 rska/ spear, padała po 1-2 uderzeniach.
@up
Ile twoj palek na allegro kosztowal? :(
@topic
Dane, ktore sa ogolnie dostepne:
Royal spear z kazdym uderzeniem ma +3% na zlamanie sie. Czyli za 30 rzutem ma 90%. Czynniki zewnetrzne tj. lvl, skill, eq, profesja, ilosc spearow NIE maja zadnego znaczenia.
A calego tomba nie da sie wyczyscic 1 spearem (nawet 1go poziomu).
A skad masz takie ogólnodostepne dane?
Poczekaj niech znajdę zeszyt z obliczeniami ooo mam.
10 spear
Max wytrzymała mi jedna 31 uderzeni
Min wytrzymała mi 1 uderzenie
31u-->100%
1-->X
1x100/31=3,2% w przybliżeniu 3%
No sorry 2up miałeś racje ja źle spojrzałem na obliczenie:(
A ja uważam, że to prawda! Wiecie dlaczego? Bo na początku huntu jak ma max ilość spearów to jest wypoczęty, a jak ma jednego to jest zmęczony po wyrzucaniu tej reszty. xD
Vasudanin
05-07-2008, 22:35
Po sześćdziesięciu rzutach włócznia ma Sto osiemdziesiąt dwa procenty, aby się złamać. Zalewasz kolego.
Z tymi % tak chyba nie jest ale głowy nie dam. Z tego co czytalem to np. small stones to mają 7% szans na rozwalenie i ten współczynik już nie rośnie po to byłby nonsens, poprostu szans po każdym rzucie wzrasta z rachunku prawdopodobieństwa -.-. A co do spirów mam dokładnie odwrotnie: mam 2 rs i 2% do nabicia i za c**a nie wbije ;p.
Uran of Aurea
06-07-2008, 22:57
@ pan up ma racje
Wspułczynnik może i rośnie ale nie o 3%.
Legend-Brolly
06-07-2008, 23:24
@Topic
Zależność czy, spear się szybciej skończy czy zadamy większego hit'a jest losowa, twój pomysł jest błędny. :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.