Pokaż pełną wersje : Chcesz chodzic szybciej? Wejdz tu!
Jak kazdy doskonale wie szybkosc jest jednym z wazniejszych elementow gry.
Piszac ten temat mam nadzieje ze nie naginam zadnych slabosci Tibii.
Szybkosc rosnie proporcjonalnie do levelu. 80% graczy Tibijskich porusza sie za pomoca strzalek na klawiaturze. To cos dla nich. Teraz do rzeczy:
Wejdzcie w:
Start ---> Ustawienia ---> Panel sterowania ---> Klawiatura ---> Na gorze okna jest wlasciwosc "opoznienie powtarzania", przesun suwak najbardziej w prawo, po czym nacisnij OK.
Powinienes zauwazyc spora roznice w chodzeniu.
Powtarzam - zadziala jesli wczesniej uzywales strzalek. Testowalem to na Windows XP, nie wiem jak jest na innych wersjach.
Mam nadzieje ze pomoglem.
No nie pomyslalem o tym. Zobaczymy jak to dziala :D
Tak samo może też Częstotliwość powtarzania warto ustawić na Full.
Ja te opcje zawsze ustawiam na max w prawo.
Tibia jest spoko
Dka jest spoko
Ja nie jestem spoko
I jest fajnie.................
Tibia jest spoko
Dka jest spoko
Ja nie jestem spoko
I jest fajnie.................A co ma piernik do wiatraka?
A co do tematu...to naprawde dziala! Zem sie zdziwil :P
Petersaber
28-11-2004, 23:10
i to ma działać? zoabczymy..
Używając strzałek chodzimy wolniej niż za pomocą myszy - patrz artykuł na tibianews.net (secrets of tibia - speed). xx% graczy porusza się strzałkami, ale zapomniałeś dodać że tylko podczas walki:) Bo iść pół mapy za pomocą klawiatury to troche frustrujące...
Pozdrawiam.
edit: zresztą, co bede pisał, zaraz walne polskie tłumaczenie to każdy sobie sam przeczyta. Ale w dziale "propozycje art."
Panowie ja mam problem mam windows milenium. A jak wlasnie to zrobic na windows milenium ?
rafal<vaviec>
29-11-2004, 13:56
e beka:) albo mi sie wydaje albo serio chodzi szybciej
Jak to powiedzial moj zdolny kolega "me geniusz plx".
Ciesze sie ze dziala.
Ithelios
29-11-2004, 14:42
Kiedy zobaczyłem ten temat,pierwsza myśl jaka mi przeszła przez głowę "kolejny lamus wciska pseudo cheaty z key logiem".Jednak wypróbowałem ten sposób i musze powiedzieć,że w samej szybkości nie zauważyłem różnicy.Jednak zazwyczaj po przekroczeniu jednej kratki postać wykonuje niewielki przestój.I rzeczywiście,po zmianie przestój ten jest praktycznie niezauważalny :)
Czyli jak to zrobilem to mam dalej chodzic strzalkami jak chodzilem tak?
Nie bardzo kapuje xD
Ogólnie w systemie są dwa opóźnienia klawiatury przy wciśniętym klawiszu.
Pierwszy czas opóźnienia mówi, ile jest przerwy pomiędzy pierwszym a drugim wysłaniem naciśniecią klawisza. Drugi czas mówi ile jest przerwy pomiędzy kolejnymi przesłaniami naciśnięcia klawisza (Klawisz trzymamy cały czas wciśnięty).
Kiedy zobaczyłem ten temat,pierwsza myśl jaka mi przeszła przez głowę "kolejny lamus wciska pseudo cheaty z key logiem".Jednak wypróbowałem ten sposób i musze powiedzieć,że w samej szybkości nie zauważyłem różnicy.Jednak zazwyczaj po przekroczeniu jednej kratki postać wykonuje niewielki przestój.I rzeczywiście,po zmianie przestój ten jest praktycznie niezauważalny :)
Dokładnie miałem taki sam problem i dlatego jak była krótka odległość to musiałem klikać strzałkę a nie trzymać bo był ten przestój i się nie opłacało. A teraz jest wszystko ok. Hehehe.
Thx dla założyciela tematu. :)
To jest wlasnie to, czego szukalem. Zawsze sie dziwilem czemu chodzac strzalkami jestem wolniejszy, a o tym, ze to wina ustawien łindołsa to bym nigdy nie pomyslal :D. Gratz dla autora.
Dedemaniek The First
30-11-2004, 21:36
No gratz dla tych co te informacje nam podaja ale mam pytanko tylko ty chodzisz szybciej czy po prostu gra ???Jak coś to prosze o odp.
Tylko gra. Zebys ty szybcieech chodzil sprobuj szybciej poruszac nogami albo robic wieksze kroki.
Wow !
Dzieki, to działa ! Nie ma takich przestojów pomiędzy kratkami :D
Heh, nie ma to jak zbierac laury za kogos innego podal bys przynajmniej prawdziwego autora.
Z checia ja bym to zrobil ale na forum tibi akurat nie moge znalezc tego posta.I troche poprzekrecales text nie jest to sposob na "przyspieszenie tibi",tylko na unikniecie zacinek przez chodzenie na klawiaturze
Grunt to ukrasc pochwalic sie i powiedziec ze sie samemu zarobilo right ?
@Up
LoL nie wiem o co ci chodzi.
Po 1. Nie zbieram laurow.
Po 2. Prawie nigdy na zagladam na forum tibia.com.
Po 3. Chodzilo mi o to ze unikajac zacinek jestesmy szybsi od kogos kto ma zacinki.
Right?
Piecyk11
01-12-2004, 17:06
Heh to na serio działa. Ja mam właśnie XP i chodzi( tak mi się wydaje) szybciej. Dzieki Afinor za taki cwancyk. Poszukaj jeszcze pare takich... :D
Freesnake
02-12-2004, 19:05
czy w win 98 nie powiinno być na levo?
Jak to powiedzial moj zdolny kolega "me geniusz plx".
Ciesze sie ze dziala.
kocham cie mistrzu ! ale mam speeda :) jabadabadu ;D hyba ze mi lvl skoczyl to dlatego ? z 19 do 20 \? mozliwe ?:D
Mabaxu001
03-12-2004, 15:41
Nom, niezłe to jest. Mój 16lvl pall na V-1 jak wracam z rotow po tym osiąga takie speedy, że aż miło :)
ciemne dropsy
04-12-2004, 12:57
o kurna!!!!! ale jazda! :)
Heliwurab
04-12-2004, 13:09
Zrobiłem tak jak chcieli w topicu :D
Sprawdziłem tak: wziąłem tą klawiature z Panelu Sterowania,mialem włączoną tibie.i najpierw normalnie sprawdzilem.potem przesunalem i Zastosuj.BYŁO SZYBCIEJ! moze gdzies o 1/12 chodzenia ale szybciej.potem z max,przesunąłem na wcześniejsze,i chodziło wolniej.a więc zostawilem na max :D
@Up
LoL nie wiem o co ci chodzi.
Po 1. Nie zbieram laurow.
Po 2. Prawie nigdy na zagladam na forum tibia.com.
Po 3. Chodzilo mi o to ze unikajac zacinek jestesmy szybsi od kogos kto ma zacinki.
Right?
fakt masz racje to bylo gdzies na tibi.de
ide szukac ;]
Ehh a myslcie sobie ze to sciagnalem...Ja wiem co innego.
Zastanawialem sie czemu sam na to nie wpadlem...Jak looknolem w panel sie dowiedzialem. Od razu mialem to na max ustawieone :)
Może i działa ale ja miałem nastawione na max w prawo... szkoda Pozdro
Mistrz Yogi
06-12-2004, 08:08
Rulez!!!U mnie dziala bez zastrzeżeń :D
wOjTaSeQ
06-12-2004, 12:04
pewnie ze pomogłeś tylko u mnie nieema "Klatiatura" w panel sterowania :spam:
Kayoslayer
06-12-2004, 18:52
Jesteś od dzisiaj moim bogiem , ej a tak po za tym to sie przez lekkie lagi przbija :):) mniej lagów wiecej zabawy :P:P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.