PDA

Pokaż pełną wersje : Darmowe itemy po update?

Xeon95
30-06-2008, 09:08
Witam.
Jestem nowym graczem, a właściwie jeszcze nie bo dopiero zamierzam grać w tibie i mam pytanie dotyczące itemów.
W teaserze nr 4 pojawiła się informacja na temat wyspy przeznaczenia na które dostajemy eq.
Mam więc pytanie czy jak wyjdziemy w wyspy przeznaczenia to zabierają nam te itemy, które dostaliśmy, czy zostawiają?
Pytam, bo nie wiem czy czekać z założeniem postaci do jutra czy grać dzisiaj.

Spoilerek
30-06-2008, 09:16
itemy zostaja,przeciez dostaniesz je na poczatek swojej gry na mainlandzie

Itachi
30-06-2008, 09:17
Witam.
Jestem nowym graczem, a właściwie jeszcze nie bo dopiero zamierzam grać w tibie i mam pytanie dotyczące itemów.
W teaserze nr 4 pojawiła się informacja na temat wyspy przeznaczenia na które dostajemy eq.
Mam więc pytanie czy jak wyjdziemy w wyspy przeznaczenia to zabierają nam te itemy, które dostaliśmy, czy zostawiają?

A skąd wiesz ze jutro ma być UP? ;>

Xeon95
30-06-2008, 09:22
No cóż co do daty update to są moje wyliczenia.
A co do itemów to powiedzcie czy opłaca się czekać?

Duke Dran
30-06-2008, 09:25
Poczekasz = będziesz miał te itemy
Nie poczekasz = nie będziesz ich miał
Wniosek:
Wybór należy do Ciebie.

Itachi
30-06-2008, 09:26
nie opłaca sie

Undeadzik
30-06-2008, 09:27
Jak zalogujesz sie przed upem to nie dostaniesz itemkow
Jak po dostaniesz itemki
Teraz moj kumpel zrobil se chara i specjalnie na niego nie wchodzil jeszcze

Ps: Najlepiej poczekaj do jutra a jak jutro nie zrobia to graj

dybos
30-06-2008, 09:43
Jak w życiu nie grałeś w Tibię to pewnie w jeden dzień z rooka nie wyjdziesz. Więc poczekaj.:)

Xeon95
30-06-2008, 09:55
Dzięki.
A tak jeszcze poza tematem to jaki świat polecilibyście dla newbie, taki najlepiej bez noobów.

Erhion
30-06-2008, 10:00
taki najlepiej bez noobów.

Nie ma takiego.:D

Jurij1234
30-06-2008, 10:54
PvP - najlepsze moim zdaniem, zabijanie innych graczy jest karane najpierw skullami a później banem. Średnio zaludnione. Polecam Hibernę tam jest w miarę spokojnie.

PvP Enforced - Gracze mogą się bić ile chcą. Mało ludzi (w stosunku do zwykłych światów). Polecam np Infernę.

No PvP - wylęgarnia nOObów. Praktycznie codziennie kolejki (serwery są przepełnione) Ceny chyba najniższe ze wszystkich światów. Gracze nie mogą się zabijać przez co wiecznie ubijają twoje potwory, blokują drogę uczieczki, a gm jest raz na tydzień ;/ Gorąco nie polecam. Tu są takie światy jak Secura, Refugia.
Oczywiście jest to moja prywatna opinia i nie trzeba się z nią zgadzać.

Duch Guardi
30-06-2008, 11:32
No PvP - wylęgarnia nOObów. Praktycznie codziennie kolejki (serwery są przepełnione) Ceny chyba najniższe ze wszystkich światów. Gracze nie mogą się zabijać przez co wiecznie ubijają twoje potwory, blokują drogę uczieczki, a gm jest raz na tydzień ;/ Gorąco nie polecam. Tu są takie światy jak Secura, Refugia.

Hahah chciałbym żeby tak było, obecnie to GM widuję raz na miesiąc i to jeszcze na 10 min

Kimios
30-06-2008, 12:34
Witam.

Ja bym na twoim miejscu (czyli jak zaczynasz gracz) założył sobie chara teraz , byś sie trochę w to nauczył grać i dopiero potem. To jest moja rada .

Driadek
30-06-2008, 12:43
Jak widziałem screeny w teaserze to te itemy to szajs. Nie ma czekać specjalnie na nie, takie itemy to nawet początkujący gracze wyrzucają. Lepiej załuż teraz chara i naucz się grać.

Dytka
30-06-2008, 13:10
Podobno ma bys tak zeby wyjsc z rooka trzeba bedzie zrobic quest.
Trzeba bedzie zabijac potowery cos jak w svarground arena.
I na ta arene dostajesz eq chwilowe.

Quatro_Divine
30-06-2008, 13:14
Poczekasz = będziesz miał te itemy
Nie poczekasz = nie będziesz ich miał
Wniosek:
Wybór należy do Ciebie.

Nawet jak nie poczekasz i tak automatycznie wszystkich graczy tpnie na wyspe przeznaczenia po update nawet tych co robili roka juz dawno wiec rob teraz chara i tak bedziesz mial te itemki na 100% mowie prawde
Nie poczekasz = bedziesz mial te itemki
poczekasz=bedziesz mial te itemki
Wniosek:
Rob roka :/

Erhion
30-06-2008, 19:51
Jak widziałem screeny w teaserze to te itemy to szajs. Nie ma czekać specjalnie na nie, takie itemy to nawet początkujący gracze wyrzucają. Lepiej załuż teraz chara i naucz się grać.

A inne nooby zbierają. Proste. Taki obieg w przyrodzie. :D

Golda
30-06-2008, 22:10
Wydaje mi się że lepiej by było gdybyś rozpoczął grę po upie, po ss widziałam ze tibia będzie bardziej Friendly dla newbie więc będziesz miał milszy i lepszy start.

yashima
30-06-2008, 22:22
Przekazuję wiadomość:

Co wy tu pier**licie?!

Słuchaj, niektórzy w tym temacie są chyba niespełna rozumu.
1)Rób chara po upie
2)Przebieg rookgaardu:
-Zaczynasz w tutorialu z 1szym poziomem. Przejście tutorialu zajmuje max. 20 minut, a dostajesz na niego 150 exp (2gi lvl i 50%), łopatę i linę, za darmo.
-Idziesz na rookgaard gdzie klasycznie wbijasz 8my lvl i odwiedzasz Oracle! Oracle Figurine nie jest itememem do teleportowania, a jedynie pamiątką z rooka! NIE MA ŻADNEGO AUTOMATYCZNEGO WYSYŁANIA POSTACI 8+ !!!
-Pojawiasz się na Wyspie Przeznaczenia. Dostajesz tam darmowe eq które już zatrzymujesz! Musisz tam przejść duże podziemia, na końcu prawdopodobnie jest item potrzebny do wyjścia na main.
-Wychodzisz na main ze słabym, ale zawsze, ekwipunkiem. Niektóre jego części można sprzedać w sklepie, np. Brass Armor za 150gp, czy Ranger's Cloak za 80 (niepotwierdzone).

I PRZESTAŃCIE JUŻ PIERD***Ć ŻE ZMAINUJĄ ROOKSTAYERÓW!

Dziękuję
Michos

shoq
01-07-2008, 18:16
@up:
Ładnie powiedziane :)

zaksiu8
01-07-2008, 19:14
@up:
Ładnie powiedziane :)

No xD Ładnie ładnie xD