PDA

Pokaż pełną wersje : Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :)

Nifro
30-06-2008, 11:32
Nie znalazłem żadnego tematu o podobnej nazwie więc postanowiłem zrobić nowy :)
Prosze was o to abyście umieszczali wasze propozycje dotyczące przyszłych Update'ów :D

1.Mogliby wprowadzic jeszcze dwa typy żywiołów, mianowicie "powietrze" i "woda"
Niestety zamiast wody jest lód, a zamiast powietrza energia,myśle ze mogliby wprowadzic 2 nowe co o tym myślicie, wiem że to jeszcze bardziej utrudnia całą strukture Tibi ;/ ale to może okazać się naprawdę ciekawe :)
2.Można by zrównoważyc opłacalność Expienia Każdej profesji...
3.Hmm K.Legi,B.legi,C.legi mają tyle samo Arm. trzeba wprowadzić jakąś różnice :)

Piszcie :D

Tore
30-06-2008, 13:16
Mogli by dać wyspę z dinozaurami :D

pilarq
30-06-2008, 13:23
dobre by było wprowadzenie opcji, którą uaktywniało by się na tibia.com po zalogowaniu, polegała by ona na tym, że po jej włączeniu można paść tylko 5 razy w ciągu dnia, a później blokada konta, był by to dobry sposób na hakerów którzy mieli by wtedy problem z szybkim rukowaniem wysokolevelowch postaci, można b y ją było wyłączyć za pomocą wprowadzenia r-k... co wy na to? ;D

Mogli by też wprowadzić skilla do cięcia skór, i chociaz po jednej rózdze dla magów która by zależała od mlv'a lub też chociaż skill dla wandów xD

Jak dla mnie system żywiołów w tibi jest do dupy. wprowadzili go niedawno, i np. mamy żywioł energi, od którego nie ma żadnych potwórów, po up bedą aż elementale.. o żal

PS: Nasze lamentowanie na ten temat i tak huja da xD

Piotrek Marycha
30-06-2008, 17:41
3.Hmm K.Legi,B.legi,C.legi mają tyle samo Arm. trzeba wprowadzić jakąś różnice :)
nie widzisz roznicy pomiedzy Blue i Knight legami? :S

Mogli by też wprowadzić skilla do cięcia skór, i chociaz po jednej rózdze dla magów która by zależała od mlv'a lub też chociaż skill dla wandów xD

uwazasz ze magowie jeszcze za mało dostali?

Spoilerek
30-06-2008, 18:13
wprowadzili by jakis system anty-botowy

RuDy15
30-06-2008, 18:39
Mogliby na servach non-pvp zrobić coś w stylu areny z OTS'ów żeby gracze mogli sie zmierzyć ze sobą a na 1 hp mogło by wyrzucać z areny. Moim zdaniem to by było GooD. ;p Przynajmniej by nie było tak nudno a byłoby to jakimś urozmaiceniem servów non-pvp. :D

Askaral
30-06-2008, 18:54
@Up no wlasnie jakies areny do bijatyki ale bez strat, sama zabawa by sie przydaly... no i cos zeby wreszcie pokonac boty, ale wydaje mi sie ze jakby chcieli toby juz dawno cos z botami zrobili ale wtedy przepadla by kaska za pacce :<
dlatego narazie nie gram w tibie i mam od niej odpoczynek, kto wie moze kolejny up albo kolejny cos zmieni....

Nifro
30-06-2008, 19:01
Co do Blue/Crown/Knight legów myślałem raczej o różnicy Arm. a nie Cap/kaski

Więcej Questów :)
np. Każdy Boss z Triangle of terror zrzucałby jakis item(część całego iTemka)
Po zdobyciu 3 częsci trzeba by iść do jakiejś sali z Jugernautami itp. itd.
(takie małe POI)
Po złaczeniu Całosci Pojawiał by się Boss
Mógłby wydawać takie odgłosy
"I am the master of triangle of terror"
"Let fight with me"
"Hahaha Die stupid Humans" :D
Nagroda to Demon Legi lecące z Tego boss'a
Boss 50k hp i 100k exp'a :)

Piszcie nie tylko o nowych miejscówkach ale tez itemach i potworach,czarach itd. :)

Wylansowany
30-06-2008, 19:07
Mogliby bardziej ZRÓŻNICOWAĆ, nie ZBALANSOWAĆ profesje. Bardziej rozróżnić sorca od druta, bo jedyne czym się teraz różnią tym, że walczą innymi żywiołami, i druid ma sio. DOdatkowo mogliby zrobić takie "klasy prestiżowe", że po XX lvl knight mógłby wybrać takową klasę i wiadomo, że każda miałaby plusy i minusy.

PS. Pewnie zaraz pojawi się Bloodwin i powie, że przydałby się test IQ...

Brandle
30-06-2008, 19:08
Z jakiej racji non-pvp ma dostać arenę ??? Jeśli chcecie sobie powalczyć to idźcie na servy pvp.

$orcerer
30-06-2008, 19:24
wprowadzili by jakis system anty-botowy

Jakby to zrobili to ich zyski by drastycznie spadly,bo wiekszosc ich klientow to boty,a na straty se nie moga pozwolic.

A co do areny na nup-pefupu...lol chcialoby sie,takie skutki...grania na non

Ale podoba mi sie ten pomysl z zroznicowaniem profem,bo to co zrobili z sorcem i drutem to....<ulubione slowo tibijskiej spolecznosci po lol>

Xylion
30-06-2008, 19:29
dobre by było wprowadzenie opcji, którą uaktywniało by się na tibia.com po zalogowaniu, polegała by ona na tym, że po jej włączeniu można paść tylko 5 razy w ciągu dnia, a później blokada konta, był by to dobry sposób na hakerów którzy mieli by wtedy problem z szybkim rukowaniem wysokolevelowch postaci, można b y ją było wyłączyć za pomocą wprowadzenia r-k... co wy na to? ;D

Jak dla mnie system żywiołów w tibi jest do dupy. wprowadzili go niedawno, i np. mamy żywioł energi, od którego nie ma żadnych potwórów, po up bedą aż elementale.. o żal

PS: Nasze lamentowanie na ten temat i tak huja da xD

świetny pomysł!! :D najlepszy skil cięcia skór :]

Vil
30-06-2008, 19:47

ja na to, ze jesli ktos cie hacknal to jest tylko i wylacznie twoja wina i Cipsoft ze swojej strony nie tylko nie powinien ci w niczym pomagac, ale i powinienes sie cieszyc ze nie skasuje ci konta za uzywanie nielegalnego oprogramowania tudziez account sharing.

Maks14
30-06-2008, 20:42
Ludzie poczekajcie chociaz az ten update wejdzie xd
A moje propozycje to:
1. Mozliwosc atakowania summona monka na non-pvp w party
2. Arena albo jakies pvp party albo cokolwiek zeby moznabylo jakos "ukarac" noobow

PS wiem ze nierealne ale napisac sobie moge xD

Agro'pol
30-06-2008, 20:50
Ja na ich miejscu wprowadził bym coś takiego jak "Account PIN Number"
Wyglądało by to tak :
Klikamy 2x na ikonkę Tibii, Włącza nam sie okno z grą jak do tej pory.
Klikamy Enter Account i wpisujemy acc number i password.
Nie było by to nic dziwnego gdyby nie fakt ze wyskakuje nam teraz okienko 3 które prosi nas o wpisanie pinu do kąta które oczywiście otrzymaliśmy/wymyśliliśmy sobie przy tworzeniu konta.
Moglibyście teraz zapytać "po jaka cholerę nam to skoro gejlogger i tak wyłapie PIN" A teraz odpowiem że po taka cholerę że w trzecim okienku logowania wyskoczy nam nie tylko miejsce na wpisanie PIN'u ale też klawiatura na której za pomocą myszki wpisalibyśmy ten PIN ;) Cyferki i literki na tej klawiaturze mogły by sie zmieniać miejscami aby uniknąć innych virusów, takich które na przykład rejestrują co dzieje się na ekranie.
Mam nadzieję że zrozumieliście co chciałem wam przekazać :P

Golda
30-06-2008, 22:06
@up
Pomysł super, w wielu grach spotkałam się z czymś takim w depo.

Co do moich propozycji to przydały by się śliczniejsze oufity dla pacc ;*

RuDy15
30-06-2008, 22:30
[QUOTE=Brandle;2151251]Z jakiej racji non-pvp ma dostać arenę ??? Jeśli chcecie sobie powalczyć to idźcie na servy pvp.

A chociażby z takiej że na pvp jak nie masz dobrych pleców to nawet deserta nie zrobisz. Natomiast arena do walk służyłaby dla zabawy a nie po to by ubijać kogo się tylko chce. Moim zdaniem gracze na non-pvp też powinni mieć jakąś szansę zmiezyć się ze sobą a nie tylko maniakalne wbijanie expa i patrzenie jak cie sie boterzy zwalają na spawna.

Natomiast co do sprawy boterów wszystko może było by bardziej przyjazne gdyby GM'owie odpowiadali na reporty a nie tylko na 1 z 1000 gram na securze już dosyć długo a na reporta dostalem odpowiedz tylko raz.:( Jednak z drugiej strony boterzy, praktycznie wszyscy jada na "Tibi Bot NG" a funkcja GM detected działa także jak GM jest na niewidce wiec wystarczy ze ktoś załączy głośniki i będzie słyszał jak coś się dzieje. Wniosek: Na boterów nie ma bata.

pilarq
30-06-2008, 22:33
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pilarq Pokaż post
uwazasz ze magowie jeszcze za mało dostali?

Taak, tak właśnie uważam, bo z jakiej racji mój kumpel z 20 pallem i 48 dista wali z rs hity po 100 w cyca, a ja z woi na 60 lv po 60 ?? uwżam także ze sorcem teraz sie nie opłaca grać, druid jeszcze jeszcze, ale to co zrobili z pallem to jest poprostu śmiech na sali...

Ogólnie fajne pomysły tutaj macie, ten pin też w miare, ale jak ktoś napisał że botowanie można już dawno było zlikwidować to nie wiem co on tu miał na myśli, bo chyba troche nie wyobrażam sobie jak niby można by to było zrobić :PP

Nikast Shynix
30-06-2008, 22:40
Wyglądało by to tak :
Nie było by to nic dziwnego gdyby nie fakt ze wyskakuje nam teraz okienko 3 które prosi nas o wpisanie pinu do kąta które oczywiście otrzymaliśmy/wymyśliliśmy sobie przy tworzeniu konta.
Moglibyście teraz zapytać "po jaka cholerę nam to skoro gejlogger i tak wyłapie PIN" A teraz odpowiem że po taka cholerę że w trzecim okienku logowania wyskoczy nam nie tylko miejsce na wpisanie PIN'u ale też klawiatura na której za pomocą myszki wpisalibyśmy ten PIN ;) Cyferki i literki na tej klawiaturze mogły by sie zmieniać miejscami aby uniknąć innych virusów, takich które na przykład rejestrują co dzieje się na ekranie.

Owntibia i tak wyłapuje podczas wysyłania na serwer, więc takie rozwiązanie nic nie da, zrozumcie to wreszcie i przestańcie dawać swoje genialne pomysły z klawiaturą ekranową!

yashima
30-06-2008, 22:47
Przekazuję wiadomość:

Ale większość keyloggów oparta jest o zapisywanie tego co stukamy na klawiaturze.
A wprowadzenie kodowania wysyłanych danych (że, innego niż teraz) nie powinno być dla sporej firmy problemem, prawda?

RuDy15
30-06-2008, 22:54
Ludzie poczekajcie chociaz az ten update wejdzie xd
A moje propozycje to:
2. Arena albo jakies pvp party albo cokolwiek zeby moznabylo jakos "ukarac" noobow

PS wiem ze nierealne ale napisac sobie moge xD

Co do atakowania "Monka" w party to byłoby dobre bo strasznie denerwujące jest jak pójdziesz trenić a co 5 min jakiś "noob" ubija ci slima :/

A tak apropo co do balansacji/zróżnicowania profesji mogliby zrobić coś żeby pogodzić profesje a nie w jednym upie ulepszyć sorców że są chodzącymi niszczycielami a w drugim że knight z sova leje po 400 z exori gran po 500 i siedzi na cave'ie przez 3/4 dnia. Mogliby zrobić coś żeby profesje ze sobą współpracowały a nie kłóciły która jest lepsza. Ja jak narazie pomysłu na to nie mam jakby to szło rozwiązać ale jak tylko coś mi zaświta to dam znać.

Pomażyć dobra rzecz...

Vil
30-06-2008, 23:03
A wprowadzenie kodowania wysyłanych danych (że, innego niż teraz) nie powinno być dla sporej firmy problemem, prawda?

Wracamy do pktu w ktorym Cipsoft ma to w dupie, bo o ile jeszcze moze zaproponowac rozwiazania uniemozliwiajace wlam na konto metodami hackerskimi, o tyle sprawa keyloggerow jest jasna - niby dlaczego maja wydawac kase na zabezpieczenia niwelujace skutki lamania z premedytacja regulaminu ?

Nifro
30-06-2008, 23:19
Ej czy mi się wydaje czy troszkę odbiegamy od tematu ? :P

Troszke to dziwne co do pall'a że nawet jeśli ma skille 60/50
wali z rs'a co ma 35 atk (chyba ;p) bije mocniej niż knight z tymi samymi a nawet lepszymi skillami i lepsza bronią...
Troszke to...
hmm brak mi słów...

Lenny_Valentino
30-06-2008, 23:41

Trenning roomy odrazu... Ludzie zastanowcie sie co wy piszecie bo zal dupe sciska...

1 Zwiekszysc roznice pomiedzy Drutem a Srocem!
2 Ujebac pala bo to jest mutant kurwa co na wszystkim moze siedziec bez problemu i w 80% mu sie zwroci
3 Zrobic wreszcie 3 addon bo ile mozna czekac (?)
4 Wiecej questow typu Anni, Arena zeby nie bylo servise... Powinni zrobic taka arenke od 250+ z jakimis rarami

Meshiam
30-06-2008, 23:55
nie każdym to się może spodobać ale pisze to co chciałbym żeby było w tibi.
to tak: chciał bym żeby na servach pvp nie można było dedać bez powodu, i żeby nie spamować ani starać się nie wyzywać od h*j, p*p*e*d*ol itp. dzięki temu tibia stała by się bardziej Role-play.

pilarq
30-06-2008, 23:59
japierdole dlaczego teraz ostratnia rózga dla druida i sorca i obydwie walą ze śmierci, nożesz kurwa japierdole, sorc to jest takie kurwa gówno!! a cipki jeszcze dają druidowi rózge ze śmierci, pallkowi nowe kusze i srusze, kurwaaa no czemu ja gram kurwskim sorcem ???

Hunter Of Mystery
01-07-2008, 00:28
Dla kazdej profesji kiedy sie dostaje promocje dac 2 klasy do wyboru, w miare przeciwstawne.
Zroznicowac druta i sorca, oraz sprawic, zeby oni na faccu troche przypominali te profesje(zwlaszcza druid)
Zwiekszyc role summonow, kiedys to byl bardzo dobry sposob na bicie mocniejszych mobow, teraz to jest totalna klapa.

Tihvelo
01-07-2008, 01:10
Pet system.

Quest na zwierzaka który ma funkcję atakowania każdego potwora lub tego co atakuje gracz (jak summon), wpisywanie mu nicku postaci która może go zaatakować (tak to oby momentalnie noobki go zabiły), lub nikt by go nie mógł atakować i byłby jak gracz, podążanie za graczem lub utrzymywanie pozycji.
Zwierzak by wbijał lvl-e i stawał się silniejszy, posiadał unikalny nick który by wybierał gracz, jadł (inaczej by zdechł).
No i różne rodzaje ich...

Nifro
01-07-2008, 09:17
Moim zdaniem Ice Rapier powinien być podobny do assassin star, nie znikać za 1 uderzeniem tylko tak jak assassin'ka od 1 do 5 ciosów :)

Mogliby troszke Rook'a powiększyć żeby rookstayerom było troszkę lepiej, no nie wiem np. jakis quest na rook'u w stylu ANI tyle że w pokoiku byo by 8 soldów i 2 guardy z przodu :P oczywiście nie dalo by sie ich otworzyć...

Co do pall'a mam nadzieje że coś się zmieni, ale teraz sorc i drut mają najgorzej ;/
Niech zrobią miejscówke tylko dla druidów i sorców, jakieś słabe potworki ale strasznie mocno sie wcinają, mialy by bardzo mocnego def'a wiec pall nie mógłby tam expić chyba że z assków ale to WASTE...

To na razie tyle może jeszcze coś wymyśle :cup:

Golda
01-07-2008, 10:57
Co do klimatu rpg który kolega poruszył to przydał by się server takowy jeden tylko dla pacc a drugi dla każdego, gracze w rozmowach na chacie głównym musieli by odgrywać własne postacie, miodzio :)

Vil
01-07-2008, 11:24
pobozne zyczenia, do tego o kilka lat za pozno bo teraz liczy sie exp, a oprocz tego exp i exp.

chciał bym żeby na servach pvp nie można było dedać bez powodu

1. naucz sie pisac.
2. przenies sie na non-pvp.

Agro'pol
01-07-2008, 12:02
Mogliby też dać system który blokowałby wulgarne słowa ;D
Ktoś by napisał np."fuck" i nie pokazało mu tego słowa na defalut żeby inni gracze to zobaczyli tylko komunikat że nie wolno tak mówić ^^

Golda
01-07-2008, 12:05
@up
Popieram, w wielu mmo taki system się sprawdza to czemu nie w tibi ?

Agro'pol
01-07-2008, 15:55
Golda widzę że nieźle się dogadujemy ;p

Piotrek Marycha
01-07-2008, 16:18
Cyferki i literki na tej klawiaturze mogły by sie zmieniać miejscami aby uniknąć innych virusów, takich które na przykład rejestrują co dzieje się na ekranie.
keyloggery juz od dawna nie wyłapują bezmyślnie wszystkiego co wcisniesz na klawiaturze, tylko to co jest wysyłane do serwera
[QUOTE=Brandle;2151251]
A chociażby z takiej że na pvp jak nie masz dobrych pleców to nawet deserta nie zrobisz.
typowe myślenie człowieka który nigdy na pvp nie gral
japierdole dlaczego teraz ostratnia rózga dla druida i sorca i obydwie walą ze śmierci, nożesz kurwa japierdole, sorc to jest takie kurwa gówno!! a cipki jeszcze dają druidowi rózge ze śmierci, pallkowi nowe kusze i srusze, kurwaaa no czemu ja gram kurwskim sorcem ???
przestań grać, i mniej takich za przeproszeniem noobów tym lepiej
Moim zdaniem Ice Rapier powinien być podobny do assassin star, nie znikać za 1 uderzeniem tylko tak jak assassin'ka od 1 do 5 ciosów :), powinien też mieć tyle samo atk. czyli 85...
popieram, chociaz AS ma 65 dmg a nie 85

Niech zrobią miejscówke tylko dla druidów i sorców, jakieś słabe potworki ale strasznie mocno sie wcinają, mialy by bardzo mocnego def'a wiec pall nie mógłby tam expić chyba że z assków ale to WASTE...
tak, jeszcze ulepszyć sorców! w końcu 3x lepsze uzupelnianie many, przy jednoczesnym pogorszeniu leczenia sie knighta i paladyna, umożliwienie walki magom i druidom na odległość przy uzyciu strike'ow, 2-3 tańsze runy, teraz jeszcze nowe lepsze wandy to jeszcze za mało nie?!

Makuki
01-07-2008, 16:44
Wracamy do pktu w ktorym Cipsoft ma to w dupie, bo o ile jeszcze moze zaproponowac rozwiazania uniemozliwiajace wlam na konto metodami hackerskimi, o tyle sprawa keyloggerow jest jasna - niby dlaczego maja wydawac kase na zabezpieczenia niwelujace skutki lamania z premedytacja regulaminu ?

Do tego wiekszosc keyloggerow dziala tak ze wysylaja dane po przez IE. Wystarczy zablokowac IE firewallem, sciagnac Opere lub Firefoxa i sie cieszyc :P.

Duch Guardi
01-07-2008, 16:45
Test IQ ! i nic więcej

D4n1
01-07-2008, 16:47
Pet system.

Quest na zwierzaka który ma funkcję atakowania każdego potwora lub tego co atakuje gracz (jak summon), wpisywanie mu nicku postaci która może go zaatakować (tak to oby momentalnie noobki go zabiły), lub nikt by go nie mógł atakować i byłby jak gracz, podążanie za graczem lub utrzymywanie pozycji.
Zwierzak by wbijał lvl-e i stawał się silniejszy, posiadał unikalny nick który by wybierał gracz, jadł (inaczej by zdechł).
No i różne rodzaje ich...

co ty chcesz zrobic z tibi Darkeden na co ci zwierzak w tibi ?

Duerroz
01-07-2008, 17:01
Co do tego pomysłu z pisaniem, tzw klawiaturą ekranową:
start-wszystkie programy-akcesoria-ułatwiania dostępu-klawiatura ekranowa (xp i vista).

Jakby już mieli coś dawać, to niech to będzie coś przeciw botom, niby wiem zę nic nie dadzą ale by mogli.

Agro'pol
01-07-2008, 17:22
co ty chcesz zrobic z tibi Darkeden na co ci zwierzak w tibi ?

Na przykład po to żeby nosił itemki ;)

@UP
Najlepszy update byłby właśnie wtedy gdy wymyślą coś na boty ;d

malyjanek
01-07-2008, 17:27
1.Skill ciecia skorek bardzo fajny pomysl

2.Obnizenie expa za potworki o 50% (np gs daje 900 expa to dawal by 450) dlaczego? no sorki ale jak powstawaly nowe swiaty to tydzien i byly juz 40-50 lvl ;/ za duzo wysoko lvl postaci ale nie wiem jak to rozwiazac

3.) wyspy profesji ( a wiec 4 wyspy na ktore moze sie dostac tylko dana profesja np na wyspe druidow tylko druid) bylaby to wysepka na ktorej bylo by kilka expowisk i po jakims quescie dla danej profesji

4.) swiat non pvp dla graczy PACC (non pvp przeludnione przydalby sie taki server) i niech nikt sie nie sugeruje premia ze tam malo luda

5.)Wzmocnienie znaczenia SD i UH.TO byly kiedys priorytety druida i sorcerera ,teraz ludzie wola kupowac nic robic a Uhy sa juz prawie bezuzyteczne

6.)czestsze najazdy (raz na 2 tygodnie) na WSZYSTKIE miasta o tej samej porze

7.)Dodatkowe expowiska dla FACC (jestem pacc wiec mi to wisi) gdyz nie mozna sie kisic ciagle w tym samym (kazdy z nas byl kiedys faccem)

8.) obnizenie limitu ludzi na serwerze z 950 do 800-850 (pelny server = zajete expowiska = wieksze lagi)

9.) Wieksza liczba gmow w tym conajmniej 1 gm na kazdy swiat aby bylo mniej oszustow,botterow

Ninja'Brave
01-07-2008, 17:30
Niech wprowadza deszcz i parasolki bedzie zajebiscie bo i tak teraz to gowno a idzie coraz gorzej [; Takie jest moje zdanie

Nikast Shynix
01-07-2008, 17:51
Niech wprowadza deszcz i parasolki bedzie zajebiscie bo i tak teraz to gowno a idzie coraz gorzej [; Takie jest moje zdanie

Deszcz i śnieg to dobry pomysł, ale po co te parasolki?

--Cienius--
01-07-2008, 18:01
Postawienie 10 serverow nab-pvp

shoq
01-07-2008, 18:23
Arena na non-pvp! Spadłem z krzesła. Non-pvp = non player versus player = nie ma walk gracz kontra gracz. A jak nie ma, to nie ma. I tyle.
Może zróbmy nowy tryb rozgrywki, można lac ludzi, ale jak się ich zabije to nie tracą nic! Wtedy jak ktos bedzie na redzie kolo demona biec, to możnaby go dobic, przynajmniej by nic nie stracił :d

Macko121
01-07-2008, 19:16
Z jakiej racji non-pvp ma dostać arenę ??? Jeśli chcecie sobie powalczyć to idźcie na servy pvp.

A chociażby z takiej że na pvp jak nie masz dobrych pleców to nawet deserta nie zrobisz. Natomiast arena do walk służyłaby dla zabawy a nie po to by ubijać kogo się tylko chce. Moim zdaniem gracze na non-pvp też powinni mieć jakąś szansę zmiezyć się ze sobą a nie tylko maniakalne wbijanie expa i patrzenie jak cie sie boterzy zwalają na spawna.

Przy wybieraniu świata doskonale wiedziałeś co cię na nim czeka.
"On Non-PvP game worlds you are safe from attacks or damage by other
players."
I to się nigdy nie zmieni, a w ogóle zauważyłeś, że mapa Tibii jest identyczna na wszystkich światach? Wyobrażasz sobie, że na Securze czy Guardii jest jakaś arena, a na normalnym pvp co by tam było, pustka? Nie będą robić na serwerach różnic w spawnach potworów, zabudowie mapy, tylko dla tego, że przy tworzeniu postaci wybrałeś taki, a nie inny świat. Jakoś ja robiłem deserta kilka razy i nie potrzebowałem żadnych pleców, ale jeśli po wykonaniu ów questa pisze się do innych "pay 10k noobs" to sie nie dziw.

2.Obnizenie expa za potworki o 50% (np gs daje 900 expa to dawal by 450) dlaczego? no sorki ale jak powstawaly nowe swiaty to tydzien i byly juz 40-50 lvl ;/ za duzo wysoko lvl postaci ale nie wiem jak to rozwiazac

Tak, już teraz strasznie musi się expić na lvl 200+, a co dopiero gdyby było tylko 1/2 expa za potworki? Wszystkie high lvle retired = brak przypływu gotówki z pacców.

4.) swiat non pvp dla graczy PACC (non pvp przeludnione przydalby sie taki server) i niech nikt sie nie sugeruje premia ze tam malo luda

To mi się podoba.

5.)Wzmocnienie znaczenia SD i UH.TO byly kiedys priorytety druida i sorcerera ,teraz ludzie wola kupowac nic robic a Uhy sa juz prawie bezuzyteczne

Też tak uważam, ale jest to nie realne, gdyż Cipy nie robią czegoś, aby po dwóch upach to zmieniać na stary sposób.

8.) obnizenie limitu ludzi na serwerze z 950 do 800-850 (pelny server = zajete expowiska = wieksze lagi)

Zły pomysł, mało ludu = gorszy spawn potworków. Mieszkasz w Polsce, trzeba było brać niemiecki serwer i byś nie miał lagów.

Nie zauważyłeś, że dwie ostatnie różdżki dla sorca i druida zadają obrażenia od brakujących żywiołów? Tzn. jeśli Woi zadawało obrażenia od ognia, to nowe różdżki dla sorca (2 ostatnie) będą zadawały obrażenia od energii i obrażenia śmierci. To samo jest u druida, tylko inne żywioły. Średnia obrażeń 2 ostatnich różdżek u druida i sorca wynoszą 65, czyli tyle samo co z Woi i Hailstorm Roda. Po za tym po twoim nicku w grze widać, że nie jesteś zbyt inteligentny, a i raported za przekleństwa.

Maks14
01-07-2008, 23:57
Dobra dajcie juz spokoj z ta arena to bylo tylko ot tak napisane bo normalnie z tymi noobami cos sie robi.
Dla przykladu:
Slime slayer 40~~ sorc
Siedzi przez caly czas co sie tylko lognie na slimach kolo ef i nie wazne jaki by gosc mial lvl czy cokolwiek podejdzie zabije i powie cos w stylu "no train here becouse I said that" i to juz gdzies tak z tydzien codziennie. Dodam jeszcze ze ma brata na mniej wiecej tym samym lvlu i sie wymieniaja wzajemnie -.-

PS Rozwalaja mnie te reklamy google...
"tibia gold tibia cheats i cos tam z tibia a na koncu "ruchy plodu, czas ciazy "" xD

pilarq
02-07-2008, 00:43
1.Skill ciecia skorek bardzo fajny pomysl

Hehe no oczywiście mój pomysł, to by było zajebiste, czym większy skill tym częściej skórki lecą :)

Nie zauważyłeś, że dwie ostatnie różdżki dla sorca i druida zadają obrażenia od brakujących żywiołów? Tzn. jeśli Woi zadawało obrażenia od ognia, to nowe różdżki dla sorca (2 ostatnie) będą zadawały obrażenia od energii i obrażenia śmierci. To samo jest u druida, tylko inne żywioły. Średnia obrażeń 2 ostatnich różdżek u druida i sorca wynoszą 65, czyli tyle samo co z Woi i Hailstorm Roda. Po za tym po twoim nicku w grze widać, że nie jesteś zbyt inteligentny, a i raported za przekleństwa.

Zauważyłem, a ty nie zauważyłeś że śmierć jest żywiołem sorca, więc dlaczego druid ma mieć rózge od śmierci skoro sorc nie ma od lodu??? a po za tym reportuj se, jak chcesz to się nawet zesraj i tak mi możesz naskoczyć :) PS: Lol nicku się uczepił, ty masz pewnie maćko zaijaka auhsuhs LoL ;P :P

Hunter Of Mystery
02-07-2008, 00:51
Zauważyłem, a ty nie zauważyłeś że śmierć jest żywiołem sorca, więc dlaczego druid ma mieć rózge od śmierci skoro sorc nie ma od lodu??? a po za tym reportuj se, jak chcesz to się nawet zesraj i tak mi możesz naskoczyć PS: Lol nicku się uczepił, ty masz pewnie maćko zaijaka auhsuhs LoL ;P p
Wiesz, ze zywioly sorca to ogien i energia? Smierc to taki dodatek, tak jak dla druida teraz leczenie. Druid ma miec leczaca rozdzke? Dlaczego sorc nie moze zaklac broni knighta smiercia? Bo druid nie moze zaklac broni knighta leczeniem...

pilarq
02-07-2008, 00:54
Wiesz, ze zywioly sorca to ogien i energia? Smierc to taki dodatek, tak jak dla druida teraz leczenie. Druid ma miec leczaca rozdzke? Dlaczego sorc nie moze zaklac broni knighta smiercia? Bo druid nie moze zaklac broni knighta leczeniem...

dobra dobra, zawsze by się jakieś rozwiązanie znalazło... :P Śmierć to tylko dodatek, ale dla sorca nie druida!! B)B)

Egon_Abus
02-07-2008, 01:20
Przecież druid teraz ma Necrotic Rod (żywioł - śmierć).
Sorc ma Wand of Decay (żywioł - śmierć).
Nie rozumiem skąd pomysł, że śmierć to żywioł sorca... Bo co, SDki robi? Druid może robić HMMy, a energia wcale nie jest jego żywiołem... :roll:

druidek123
02-07-2008, 09:44
@Up no wlasnie jakies areny do bijatyki ale bez strat, sama zabawa by sie przydaly... no i cos zeby wreszcie pokonac boty, ale wydaje mi sie ze jakby chcieli toby juz dawno cos z botami zrobili ale wtedy przepadla by kaska za pacce :<
dlatego narazie nie gram w tibie i mam od niej odpoczynek, kto wie moze kolejny up albo kolejny cos zmieni....

tak jak na ronotsie tylko e tam na ronotsie po za arena runy sie traca a na arenie nie traca bo nie powinny bo to tylko zabawa:P i eby m summonowywal jakies potworki (te lepsze) i zeby nie zostawialy loota

Galo
02-07-2008, 15:03
A ja uważam że podstawą powinna być zmiana cen u NPC. To jest żenada że DSM kosztuje (na moim serwerze) 45 k a następne demon armor i MPA kosztują już kilka razy tyle. Poza tym takie MPA czy DSM może kupić na allegro nawet 8 lvl. Wszystkie itemy powinny wymagać jakiegoś lvla

Pozdrawiam Galo

Xana36
04-07-2008, 15:30
Ja bym chciał trochę urealnić Tibię...

Np.: Ze każdy kto ma domek, ma dla niego klucz, jak nie zamknie... to jego sprawa...

Zwierzaki mogą być.

Żeby każdy mógł sie uczyć wszystkiego. Np.: Mamy Druta, szukamy.... jakiegoś NPC, który jest drutem, ale nauczył się magii sorców. Idziemy do neigo, i za 2 razy większą kasę uczymy się czarów sorca. I tak ze wszystkim, żeby wszystko dało się zrobić, a profesja tylko cenę dawała.

Co do anty - key:

Podczas tworzenia konta w Tibii mamy wymyślić hasło 3, powiedzmy... 10 cyfrowe.

Podczas logowania, po wpisaniu acc number i pass, dostaniemy tabelkę na pass 3, wtym problem dla hackera, że komputer losowo każe podać cyfry, np.: podaj 1, 3 i 9 cyfrę pass 3.

Jurij1234
04-07-2008, 16:36
jako system anty-hakerski proponował bym blokadę ip, a wyglądało by to tak:
przy personalizacji otrzymywalibyśmy reckey i pin, a w opcjach konta moglibyśmy włączyć możliwość logowania się tylko z 1 ip. jesli chcielibyśmy zalogować się np. u kumpla musielibyśmy podać przy logowaniu pin. tak samo aby zalogować się na tibia.com z innego ip trzeba by podać pin. więc wszystkie owntibie i inne gowna bylyby na nic, bo żeby haker mógł się zalogować musiałby podać pin.

Piotrek Marycha
04-07-2008, 16:48
Co do anty - key:

Podczas tworzenia konta w Tibii mamy wymyślić hasło 3, powiedzmy... 10 cyfrowe.

Podczas logowania, po wpisaniu acc number i pass, dostaniemy tabelkę na pass 3, wtym problem dla hackera, że komputer losowo każe podać cyfry, np.: podaj 1, 3 i 9 cyfrę pass 3.
ale po co te losowe cyfry? za kazdym razem bylby inne przeciez, wiec hakier nie musialby ich znac, dostalby swoje przy logowaniu na kogos konto... bezsens

więc wszystkie owntibie i inne gowna bylyby na nic, bo żeby haker mógł się zalogować musiałby podać pin.
keylog mogłby wyłapać i PIN

Maks14
04-07-2008, 16:49
@up
A co z ludzi ktorzy maja zmienne IP ??

Nikast Shynix
04-07-2008, 20:01
@up

Wyłączają tą opcję.

Limaq
04-07-2008, 20:13
Ja bym chciał trochę urealnić Tibię...

Np.: Ze każdy kto ma domek, ma dla niego klucz, jak nie zamknie... to jego sprawa...

Zwierzaki mogą być.

Żeby każdy mógł sie uczyć wszystkiego. Np.: Mamy Druta, szukamy.... jakiegoś NPC, który jest drutem, ale nauczył się magii sorców. Idziemy do neigo, i za 2 razy większą kasę uczymy się czarów sorca. I tak ze wszystkim, żeby wszystko dało się zrobić, a profesja tylko cenę dawała.

Klucz - bezsens.. Wejdziesz odrazu na chate i masa noobow ci sie odrazu wwali..

NPC- Ta.. widze juz.. idzie Sorc z Exori.. Knight z Exura gran.. Pal z Exori flam.. Kolejny Bezsens..

Zwierzaki.. Tibia ma byc inna od wszystkich RPG.. to po co jej dawac zwierzeta.. Sobie pomysl jakby to wygladalo.. wszedzie zwierzeta za toba biegaja.. Kolejny Bezsens

Juzefek
04-07-2008, 20:29
Klucz - bezsens.. Wejdziesz odrazu na chate i masa noobow ci sie odrazu wwali..

NPC- Ta.. widze juz.. idzie Sorc z Exori.. Knight z Exura gran.. Pal z Exori flam.. Kolejny Bezsens..

Zwierzaki.. Tibia ma byc inna od wszystkich RPG.. to po co jej dawac zwierzeta.. Sobie pomysl jakby to wygladalo.. wszedzie zwierzeta za toba biegaja.. Kolejny Bezsens
Ale pamiętaj, że teraz się mlvl liczy :P

Zaachi
04-07-2008, 20:34
nowe profy :d
Archer - all paladyni by sie automatycznie ppo upie w archerów zmieniali

25hp i 10 many na lvl

a Paladyn to będzie nowa profa tak jakby bo:
knighci nie mogliby walić z cluba a za pały (lol) mogliby z niego walić

Mystlich
04-07-2008, 20:38
A moze tak zrobic PvP od levela np. 30 ?;)

Zaachi
04-07-2008, 20:42
Pomysł zaj****** ale i tak to nie przejdzie ;///

@DOWN

Ten nowy serv to nawet niezła rzecz ale i tak już dużo razy ten temat był poddawany pod dyskusję na tym forum.

A to miasto.
Wejdziesz do podziemi i co? Bugi czy trole?
Jak koło wulkanu to FE, dragi DLe, Demony itp.
A nie każdemu hlvl chciało by się przenosić z tego kazz, ankh lub edron po to, żeby mieć te moby pod ręką. I jeszcze jedno. W tym mieście nie sprzedadzą np. serpenta albo dragon shielda bo tam nie będzie low lvli!

jelon94
04-07-2008, 20:59
Moje propozycje są takie :
1)Nowe miasto (np. we wnętrzu lub blisko jakiegoś wulkanu)
2)Nowy Server, na którym można by się zalogować tylko za pomocą Tibii 7.4 lub 7.6. Wielu z nas chciałoby sobie powspominać stare, dobre czasy...:)

Pozrdawiam^^

Marina
04-07-2008, 21:00
Pomysł zaj****** ale i tak to nie przejdzie ;///

Twoje wymysły są poniżające. Wyjdź dziecko przewietrzyć mózg.

Zaachi
04-07-2008, 21:07
Twoje wymysły są poniżające. Wyjdź dziecko przewietrzyć mózg.

Po 1. Ja nie pisałem tego pomysłu z pvp od lvl.
Po 2. Jak ci się ten pomysł nie podoba to od razu nie wyzywaj tylko powiedz, że pomysł ci się nie podoba i już.

Jeżeli ten pomysł podoba mi się to moja sprawa i nie narzucisz mi swoich upodobań ;/.

Marina
04-07-2008, 21:28
Po 1. Ja nie pisałem tego pomysłu z pvp od lvl.
Po 2. Jak ci się ten pomysł nie podoba to od razu nie wyzywaj tylko powiedz, że pomysł ci się nie podoba i już.

Jeżeli ten pomysł podoba mi się to moja sprawa i nie narzucisz mi swoich upodobań ;/.

Nie wyzywam tylko wyrażam swoją opinię. Nie musisz na nią zwracać uwagi.

Mystlich
05-07-2008, 12:59
Co do PvP od levela to byłby to całkiem niezły pomysł^^

Pomyślcie:

Idziesz z kumplem , ty masz 80 level a twój kumpel 75. Nagle nachodzą na Ciebie h-levele i wyzywają Cię od największch <nie powiem co> i ty się wściekasz , twój kolega też i włączacie czachę........i co i bijecie sie z nimi a żaden 6 , 8 , 12 czy 20 level wam nie przeszkodzi bo będzie miał blokadę pk:D

Ba....nawet moglibyście bic się przy depo np. w Cralin gdize jest dużo 6-20+ leveli , którzy wam by nie przeszkadzali B)

nock keciron
05-07-2008, 13:17
PVP od levela to pomysł BEZ SENSU.
Przykład:
Stawiasz 6 levela w przejściu na fibulę, a za nim parcela, a ty w tym czasie możesz expic tam bez ograniczeń swoim main charem. Nikt tam nie wejdzie bo przeciez pvp jest od 30 czy tam 50 levelu.

edit: kolejny przykład - tłumy noobcharów, których nie można zabic blokujące gildie podczas opena oraz zapewniające jej bezpieczne schronienie na czas zniknięcia pz.

Jurij1234
05-07-2008, 14:00
@up

robią domene no-ip i już

keylog mogłby wyłapać i PIN
nie mógłby bo pinu u siebie się nie podaje

Jurij1234
05-07-2008, 23:40
Wiem, że są 2 posty 1 pod drugim ale one są o czym innym i tak jest czytelniej.

Przydał by się outfit Postmana.
Zwykły po misji 2
Z addonem-czapką po misji 4
Z addonem-trąbą u pasa po misji 8

Na zwykły addon wystarczy przynieść 50 skórek z minosów
Post Office Hat zamieniało by się na czapkę-addon
Posatman Horn zamieniało by się na trąbę-addon

Ci którzy wykonali już quest zapytali by tylko o uniform Kevina i otrzymywali by go za darmo (oczywiście bez addonów).
Dlaczego czapka i trąba jako addon items. Otóż mogą one służyć tylko jako ozdoba domku raczej. I nie pokazuje się ich za często. A tak to by prestiż dawały ;p.

Nifro
28-10-2008, 20:53
Podoba mi sie pomysł z Postman outfitem :)
ciekawe tez kiedy zostanie wprowadzony ostani z ToT(triangle of terror)
Zoralurk, a co do bosow z InQ quest to sa załosne :P
Wkorzystali stara grafike z pozmienianymi kolorami :]
Jakies zmiany w balansacji profesji tez by sie przydaly :D
moj biedny knight :<
...

Ada$
29-10-2008, 12:14
- ice rapier niszczy sie tak samo jak assassin star,
- wprowadzenie potiona leczącego dla palka od 130 lvl
- czar do zamiany 100 gp w platynke dla sorca, druta i palka i dodatkowy dla sorca i druta do zamiany 100 platynek w crystala.

Nifro
29-10-2008, 17:26
Cipsoft ma mnóstwo propozycji do next updatów lecz czasami pewnie boi sie je wprowadzać w zycie bo moze to zniszczyć kilmat tej gry :]

Niech zmienia enchanting broni, zamiast na częsc to na cala bron :P
Przynajmniej byloby to prydatne ;]
Czemu serpent sword ma czesc atk zmieniona na ziemie?
Dobrze ze juz dawno skonczyly sie te czasy kiedy musialem latac z Serpent Sword'em ;p

Macko121
30-10-2008, 22:08
nowe profy :d
Archer - all paladyni by sie automatycznie ppo upie w archerów zmieniali

25hp i 10 many na lvl

a Paladyn to będzie nowa profa tak jakby bo:
knighci nie mogliby walić z cluba a za pały (lol) mogliby z niego walić

Paladyn
10 hp + 15 many + 20 capa = 45

Knight
15 hp + 5 many + 25 capa = 45

Sorcerer/Druid
5hp + 30 many + 10 capa = 45

Twoja nowa profesja Archer
25hp + 10 many = 35; 45-35=10; wychodzi, że Archer musiałby dostawać 10 capa na lvl. Czyli jeszcze częściej musiałbyś wracać do dp po amunicję.

Piotrek Marycha
31-10-2008, 00:11
fajnie, archer który robiłby za blokera

Valariazz
05-11-2008, 22:59
-Pojawienie się ostatniego z Traingle of Terroer, nastepnie pojawialoby się Ruthless Seven(co 1 update 1 boss). Każdzy z nich powinien mieć swoje "mieszkanko", co wiązałoby się z nowymi terenami, czyli expowiskami i -byc moze- questami.
-Balansacja profesji. Nie bede mowil jak i co ma byc zmienione, ale...
ogolny powrot to przeszlosci bylby dobrym rozwiazaniem.
Knight - forteca, ktora moglaby zadawac wysokie obrazenia tylko na malym obszarze. Moglby dlugo siedziec na expowiskach (tak jak teraz - duzo capa)
MS - postac u ktorej latwo u deada, trudno o capa i leczenie... lecz tez najpotezniejsza, posiadajaca silne czary na wiele kratek, no i runy takie jak dawne sd.
ED - postac ktora dobrze leczylaby siebie innych, lecz posiadala mniejsze mozliwosci od msa jesli chodzi o sile atakow... problemy o cap tez nie bylyby nowoscia
RP - dobry na dystans, slaby w zwarciu(BARDZO slaby). Leczylby sie średnio bądź slabo, ale latwiej byloby mu uciekac (mniejsza wrazliwosc na paralize, przechodzenie przez m walle? xD moze tez wieksza szybkosc). [p za tym dobrze by bylo, jesli mialby spore problemy z amunicja. z pewnoscia nie moglby siedziec na huncie tyle co teraz
- jakis antybocik wbudowany w tibie :baby: ale na to nie mozna liczyć
-poprawienie grafik wielu przedmiotow (ale to na koniec)

gówno to da ale pofantazjowac mozna. jakbym mogl brac w tym jakis wiekszy udzial przemyslalbym to o wiele dokladniej... chyba z palem przesadzilem xD no ale co tam... jak juz pisalem - fantazja.

Hakuss
06-11-2008, 07:24
najbardziej to przydaly by sie odpowiedniki sd z różnych żywiołów. Z SD walne za 550 w smoka z lodowego sd juz by bylo za 600 zawsze cos :P
i jakieś obrażenia dodatkowe od żywiołów z flam spalanie np po 5 z frigo lekkie spowolnienie potworka/człowieka, tera to zartucie tam też po 5 i vis np 5hp na ture :P

ZapodajMuze
06-11-2008, 14:03
Zeby nie bylo pierdo******* exuhasta na przesuvvanie bo to jest poprostu smieszne , ze trap = dead , kiedys mozna bylo dac tego destroy fielda i przesunac a tera ogarnietej osoby z f bomba na hotkeyu nie da rady przesunac.

Zamne
06-11-2008, 15:33
najbardziej to przydaly by sie odpowiedniki sd z różnych żywiołów. Z SD walne za 550 w smoka z lodowego sd juz by bylo za 600 zawsze cos :P

ale te lodowe sd wprowadzilo totalny imbalans, kazy by je kupowal zamiast sd, bo prawie wszystkie dobre potwory sa na nie odporne

-Balansacja profesji. Nie bede mowil jak i co ma byc zmienione, ale...
ogolny powrot to przeszlosci bylby dobrym rozwiazaniem.

czyli knight ktorego da sie zabic tylko zpingowaniem/combo z ue, a sorc masakrujący wszystko na swojej drodze z ue?
jak ja lubiłem tamtą "balansację"

SepterraCore
06-11-2008, 16:47
Runki: Curse(sorc), Freeze(druid), Drunk(obie)
Dla Palka: czar który działa jak Etheral Spear ale cofa potworka o 1 kratke
Dla Knigta: Czar który pozwoli zadać 2-5 hitów w jednej chwili z broni melee
Nowy quest: Npc w Thais i na Edron. 3 Rangi. Za opłatą 1R-200gp, 2R-500gp i 3R-1k dostajemy zadanie zabicia losowo wybranego potwora z całej Tibii.
1R- od Trolla do Orca Leadera. 2R- od Elder Beholdera do Bog Ridera.
3R Silniejsze od Bog Ridera. Po zabiciu go i rozmowie z Npc otrzymujemy nagrodę: 3x to co wpłaciliśmy+ exp też tyle ile wpłaciliśmy.
Awans na drugą rangę po zabiciu 10 potworków, na 3 po zabiciu 25
Quest można by wykonać raz dziennie.
Co o tym sądzicie?

Vil
06-11-2008, 17:00
Dla Knigta: Czar który pozwoli zadać 2-5 hitów w jednej chwili z broni melee

nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka sieczke by to wprowadzilo.

SepterraCore
06-11-2008, 17:26
Mam na myśli zwykłe hity jakie zadajesz z broni(bez dmg też)
Oczywiście za odpowiednią ceną many jakieś 100 mp

Vil
06-11-2008, 17:42
dobra troche teorii.

Kazdy wie ze zablokowac mozna 2 hity w ciagu tury walki ( 2 sek ). Kazdy nastepny atak w turze wchodzi na armor, co tez duzym zaskoczeniem nie jest. Wiemy rowniez, ze sposrod 2ch pierwszych atakow w turze istnieje pewna szansa ( okreslona shieldingiem ) ze atak nie zostanie zablokowany ( nieudany blok ale jednak blok ). Co malo kto wie, pierwsza sytuacja rozni sie od drugiej dosc znaczaco. W przypadku pierwszym cios wchodzi jak w maselko, obrazenia sa ograniczone jedynie armorem. W drugim - shielding zdaje sie absorbowac czesc obrazen. Latwo to zaobserwowac np atakujac hydre solo i z 2 kumplami, w drugim przypadku hity powinny byc odrobine wieksze. To tak w telegraficznym skrocie.

Wracajac do twojej propozycji: zaatakowanie typowego celu 5 razy w turze oznacza mniej wiecej tyle, ze 2 pierwsze ataki moga ( chociaz nie musza ) byc zablokowane, 3 nastepne zablokowane nie sa. Przy zalozeniu przyzwoitych skillow i uzbrojenia mozna swobodnie zalozyc, ze niezablokowane zadadza 200+ obrazen, w pewnych przypadkach nawet pod 350-400. Elementarna matematyka podpowiada, ze daje nam to od 1000 do nawet 1,5 tysiaca dmg na ture walki za zaproponowane 100 many, w pojedynczy cel. 6-8 sekund na demona.

Rav
06-11-2008, 17:49
Mam na myśli zwykłe hity jakie zadajesz z broni(bez dmg też)
Oczywiście za odpowiednią ceną many jakieś 100 mp

100many to faktycznie bardzo duzo

Valariazz
06-11-2008, 18:06
czyli knight ktorego da sie zabic tylko zpingowaniem/combo z ue, a sorc masakrujący wszystko na swojej drodze z ue?
jak ja lubiłem tamtą "balansację"

knight co do leczenia sie i przetrwania bylby taki jak na 7.0-8.0.... ms bylby troche slabszy niz za tamtych czasow, bo levele wielu graczy poszly w gore i byloby to z deka niesprawiedliwe... chociaz gdyby taki l'p moglby sie znow cieszyc starymi uhami, to tez byloby z deka niesprawiedliwe (w koncu za czasow eo, gdy on mial 290 lv o 400 w ogole sie nie myslalo, a teraz to tylko kewstia czasu)

Rav
06-11-2008, 18:21
bardziej kwestia bota i skryptow

ZapodajMuze
06-11-2008, 20:01
Mi sie przedevvszystkim nie podoba to ze vv tej grze nie ma zadnego elemntu zaskoczenia bo np Tylko sorc moze vv jednej turze vvalnac o vviele mniej z sd a vv drugiej vvalnac 200 vviecej z ue .

Xr3
06-11-2008, 20:49
- Jeśli chodzi o balansację, to uważam, że magowie powinni dostawać po 8hp na lvl. 120ed/ms z 70mlvlem, powinien np. z visa we frosty karać 180-260, a nie tak jak teraz - 130-200.

- Przywrócenie Amulet of Life i obniżenie jego ceny do 40k.

- Dodanie nowych miejsc do polowania na Demony.

- Ulepszenie loota z Wyrmów i PoI Monsters

- Usunięcie z Calassy MWE i zredukowanie obrażeń zadawanych przez Quara Predatory.

- Areny PvP w formie osobnych serwerów.

Moje kontrowersyjne pomysły biorą się stąd, że narzekanie na obecną Tibię i wspominanie z rozrzewnieniem starych czasów 7.4, jest pozbawione sensu. Można tylko ulepszać i naprawiać to, co zostało ostatnio wprowadzone.

^Trial^
06-11-2008, 20:59
Knight ze stara sila magi..
btw up
Mozna jeszcze pieprzyc to co jest spieprzone ;)

Zamne
06-11-2008, 21:07

ale imho to by zabilo normalne pvp, po co narazac sie na strate expa i skilli, gdy mozna pojsc na arene i tluc. rownie dobrze mozna by bylo wogole zmniejszyc straty po deadzie do 0

Freezy Eddie
06-11-2008, 22:21
ale imho to by zabilo normalne pvp, po co narazac sie na strate expa i skilli, gdy mozna pojsc na arene i tluc. rownie dobrze mozna by bylo wogole zmniejszyc straty po deadzie do 0
Bo pojsc PKowac random to zupelnie co innego niz duelowac sie na arenie z przygotowanym typem.

ZapodajMuze
06-11-2008, 23:02
- Jeśli chodzi o balansację, to uważam, że magowie powinni dostawać po 8hp na lvl. 120ed/ms z 70mlvlem, powinien np. z visa we frosty karać 180-260, a nie tak jak teraz - 130-200.

- Usunięcie z Calassy MWE i zredukowanie obrażeń zadawanych przez Quara Predatory.

Moje kontrowersyjne pomysły biorą się stąd, że narzekanie na obecną Tibię i wspominanie z rozrzewnieniem starych czasów 7.4, jest pozbawione sensu. Można tylko ulepszać i naprawiać to, co zostało ostatnio wprowadzone.

Rece mi opadly ... Czlowieku ty w ogole myslisz?

Parodia sama w sobie . Jaki sens by mialy wojny w tym momencie mi powiedz ?
Zeby mms i g legsy nie staly po 75k ( Tak jak jest tera ,pardodia) Tylko 30k?
To juz w ogole gospodarka upadnie dodam iż dla mnie loot w tibi powinien byc prawie zerowy wydaje sie to glupie ale eq powinno dawac w wiecej i byc ciezsze do zdobycia a nie , ze patrze na Celesta Thread i co 2 osoba 130 lvl ma zdjecie "Loot z frostow Dsm rh i 2 towerki <- 2h ".Nie liczac argumentu up dodam ze gruba wiekszosc 100 + ekow ma full seta na non-pvp co oznacza ze mimo wszystko te "Niezwykle rzadko z demona" to nie do konca tak niezwykle rzadko.

Jeszcze chcesz ulatwiac ta banalna gre ? Zeby 50 druid mogl sobie chodzic na quara hell i solo walic 150k/h czy do czego dazysz ?

Tego nie trzeba komentowac ale te zdanie tez mnie zdziwilo .
Albo wybierasz swiat lamusow i nudy albo swiat wojen albo swiat rozpierduchy , jak jestes waflem i grasz na serverach dla nygusow to sie tam kiś a nie "Expie latwo , w*******am sie wszystkim na exp place a zeby ktos mogl mnie dojechac to musze ŁASKAwIE wejsc na arene pvp " hahahaha . Smiech na sali .
Ludzie tak naprawde mowiac o starych czasach mysla o trudniejszej gre gdzie pvp bylo ciekwsze a nie tak jak dzisiaj liczy sie tylko okolnir i masa dzikusow na vencie . Jakby system walk hitow itp zmienili na stary + troszke poslabili tamtego sorca a polepszyli knighta i palla , mapke ulepszali a jak narazie zostawili taka jaka jest obecne to ta gra by la by wyjebana w kosmos . Dlaczego ? Zobaczacie jak bylo kiedys nawet hunty na glupich hydrach a teraz bylo KILKANASCIE wiecej miejsc gdzie ludzie nie dawali by rade smi tylko w teamie . Powiem tak , w starej tibi bylo piekne to , ze prawie zawsze byl potwor na ktorego mogles pojsc w grupie bo ci sie to bardziej oplacalo niz pojscie solo ( no dopoki Taifun nie wbil 280 lvla i mial profit na demonach , wiec cipsoft zaczal robic to cale gowno ) . VV przy obecnej mapce i powyzej podanych przeze poprawkach tibia bylaby idealna i w pvp i w exieniu ktore nie byloby ciagle solo. A i zapomnialbym o najwazniejszym przy takim scenariuszu zaczely by istniec takie rzeczy jak rary , gdyz ciezej ubic Poi monstera -> mniej poi weapon -> wieksza wartosc i szpan z przedmiotu .

@Xr3
Upadasz w moich oczach coraz nizej ostatnimi czasy bo zaczynasz pisac coraz wiecej pierdół , mniej sensownych konkretów i spamujesz gdzie sie da .
Mimo wszystko z szczerym uszanowaniem

Zapodaj'muze

Xr3
06-11-2008, 23:57
Rece mi opadly ... Czlowieku ty w ogole myslisz?
Tak.

Ten sam, co przed wprowadzeniem takiej zmiany.

Zeby mms i g legsy nie staly po 75k ( Tak jak jest tera ,pardodia) Tylko 30k?
A kto powiedział, że nie można zmniejszyć drop rate, albo dodać jakiegoś npca, który posiadał by opcję skupowania od graczy ww. itemów? Np. MMS - 140k, Golden Legs 220k itd... To wymusiło by na graczach, kupowanie eq po wyższej cenie.

Jeszcze chcesz ulatwiac ta banalna gre ? Zeby 50 druid mogl sobie chodzic na quara hell i solo walic 150k/h czy do czego dazysz ?
Tą wypowiedzią dajesz mi do zrozumienia, że nigdy nie byłeś na Calassie i nawet nie wiesz jakie moby się tam respią.

Tego nie trzeba komentowac ale te zdanie tez mnie zdziwilo .
Albo wybierasz swiat lamusow i nudy albo swiat wojen albo swiat rozpierduchy , jak jestes waflem i grasz na serverach dla nygusow to sie tam kiś a nie "Expie latwo , w*******am sie wszystkim na exp place a zeby ktos mogl mnie dojechac to musze ŁASKAwIE wejsc na arene pvp " hahahaha . Smiech na sali .
Z tym w*****niem się na resp to o mnie było?

A i zapomnialbym o najwazniejszym przy takim scenariuszu zaczely by istniec takie rzeczy jak rary , gdyz ciezej ubic Poi monstera -> mniej poi weapon -> wieksza wartosc i szpan z przedmiotu .

Masz po części rację. Spójrz na to jednak z tej strony, że itemy lecące z PoI monsters, są na ogół bezużyteczne. Dlatego też, ludzie ich nie chcą huncić.

@Xr3
Upadasz w moich oczach coraz nizej ostatnimi czasy bo zaczynasz pisac coraz wiecej pierdół , mniej sensownych konkretów i spamujesz gdzie sie da .
Mimo wszystko z szczerym uszanowaniem
W moim oczach, jesteś sztandarowym przykładem Nolifowego Tibiarza ze swoimi pixelowymi jądrami ze stali, któremu Tibia wyżarła wnętrze głowy i który ocenia osoby po tym, na jakim servie grają. Jak dla mnie, gówno osiągnąłeś w PvP, ponieważ gdybyś był w nim "kimś", to pozostał byś skromny, a nie ironicznie wyśmiewał wszystkich i chwalił się co to nie ty. Taifun, Aradna itp, zapracowali sobie na swoje miano w inny sposób niż kozacznie do innych z poziomu forum. Odnośnie starej Tibii, nie musisz się produkować - grałem w to wcześniej niż ty;).

Mimo wszystko bez uszanowania

Xr3

Valariazz
07-11-2008, 00:11
XR3

Przyznaj sie ze zapomniales, aby kolo tych nowych demonow schody sie pojawily

NO KUR*A

moze w ogole zamontujemy ruchome schody, takie, zeby demon w ogole nie mogl trafic? AFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

taki to tylko o sobie by myslal, o rozwiazaniach ktore by musze przypadly do gustu....
up/down zje*alo tibie tak bardzo, jak nic innego...

Xr3
07-11-2008, 06:52
@up
Na czym expisz?

Patysiak
07-11-2008, 07:08
Nie chce mi się cytować, ale:

1. Usunięcie massive odpada, tylko to sprawia, że calassa jest jako tako dobrym expowiskiem bez hordy 50lvl...
2. Generalnie bym się na amulet of life nie obraził, ale musiałby tak z 200k kosztować jak już.
3. Areny do umówionych walk, by się sprawdzić, ew za jakaś opłatą wejściową to nie jest wg. mnie taki zły pomysł.
4. Nie powinni za bardzo loota z potworów "bardziej expodajnych" ulepszać, tylko wręcz zminimalizować, by jakby ktoś chciał przycisnąć z lvl, to musiałby wybulić.
5. Może nie tyle miejsc z demonami, ale jestem za, by nadodawali co mocniejszych, nowych potworów ;)
6. Co do sporów X3ra i ZapodajMuze dziwi mnie, że tutaj nic Kurczakos nie napisał XD XD (bynajmniej pod koniec)

ZapodajMuze
07-11-2008, 14:29
Tak.

Ten sam, co przed wprowadzeniem takiej zmiany.
Paulistinha przy smierci traci 15kk expa i traci dla niego marne 100k a w tym momencie by tracil 40k i by szedl expic dalej .

A kto powiedział, że nie można zmniejszyć drop rate, albo dodać jakiegoś npca, który posiadał by opcję skupowania od graczy ww. itemów? Np. MMS - 140k, Golden Legs 220k itd... To wymusiło by na graczach, kupowanie eq po wyższej cenie.
Ty nic nie powiedzales o zmieniejszeniu rate i tyle powinno wystraczyc , a taki npc to by byl smiech na sali demony czesciej zrzucaja mms/g legs niz frosty rh i dsmy ,a gdyby wprowadzic takeigo smiesznego npc to juz w ogole kazdy 130 + master mialby 1kk w depo .

Tą wypowiedzią dajesz mi do zrozumienia, że nigdy nie byłeś na Calassie i nawet nie wiesz jakie moby się tam respią.
"Do tego darzysz?" , czytanie ze zrozumieniem \o7

Z tym w*****niem się na resp to o mnie było?
Nie nie bylo do ciebie bo nie znam twojego chara a i tak moja poprzednia wypowiedz na temat tych twoich aren potwierdza ze to smieszny pomysl.

Masz po części rację. Spójrz na to jednak z tej strony, że itemy lecące z PoI monsters, są na ogół bezużyteczne. Dlatego też, ludzie ich nie chcą huncić.
To sa POI monsters a nie dragi venore kolego .

W moim oczach, jesteś sztandarowym przykładem Nolifowego Tibiarza ze swoimi pixelowymi jądrami ze stali, któremu Tibia wyżarła wnętrze głowy i który ocenia osoby po tym, na jakim servie grają.
Pomijajac fakt , ze nie gram w tibie prawie w ogole tylko loguje sie na otsch enfo/elorze zeby pojsc sie bic to wytlumacz mi tylko jedna rzecz . Ilokroc ktos broni non-pvp to jest z Celesty/guardi/candii/nerany . Pod trzymuje moj niedawno napisany posc "Jezeli 120 master z dolery mi napisze to samo ( w tym przypadku te pierdoly z arena itp) to nigdy wiecej nie powiem nic o non pvp , slowo honoru." Jak dla mnie, gówno osiągnąłeś w PvP, ponieważ gdybyś był w nim "kimś", to pozostał byś skromny, a nie ironicznie wyśmiewał wszystkich i chwalił się co to nie ty. Taifun, Aradna itp, zapracowali sobie na swoje miano w inny sposób niż kozacznie do innych z poziomu forum. Nie mialem nigdy 150 ms'a ani na pvp ani na non-pvp mimo wszystko zawsze gralem na pvp i osiagalem jakies lvle a nie tylko candia na ktorej moge sie kazdemu wpierdolic na exp i robic co mi sie podoba . A jak uwazasz ,ze pvp to tylko wciskanie hotkeyi to pvp-enfo.no-ip.org , zapraszam dobry ots enfo z 50 lvlami pokaze ci czy jestem taki "vvafel". Nie chodzi mi o solo zadne bo to nie w tym rzecz tylko popkujemy razem i ci udowodnie to i owo.
Odnośnie starej Tibii, nie musisz się produkować - grałem w to wcześniej niż ty;).

Mimo wszystko bez uszanowania

Xr3
Twoim rzekomym graniem od poczatku tibi chwalisz sie gdzie tylko sie da co drugi post wyglada mniej wiecej tak "ja jestem majster i elo stary gracz nie pouczaj mnie synku bo rzekomo gralem w wieku 6 lat w tibie blablabla" i powiem tak "Jakbys byl starym graczem to bylbys skormny " bla bla bla . Bull shitJestes w tym momenciem dla mnie zerem tak jak ja dla ciebie . Pocwicz

Xr3
07-11-2008, 15:02
gdyby wprowadzic takeigo smiesznego npc to juz w ogole kazdy 130 + master mialby 1kk w depo
Owszem, lepiej, żeby każdy 130+MS miał 20k w depo i spamował na forach, że panuje imbalans...

Dążył bym do tego, aby to miejsce było przynajmniej czasami opłacalne, jeśli chodzi o hunty.

To sa POI monsters a nie dragi venore kolego .
Różnica dojścia do tych miejsc, mierzona jest prawie tylko w SQM.

Pomijajac fakt , ze nie gram w tibie prawie w ogole tylko loguje sie na otsch enfo/elorze zeby pojsc sie bic to wytlumacz mi tylko jedna rzecz . Ilokroc ktos broni non-pvp to jest z Celesty/guardi/candii/nerany . Pod trzymuje moj niedawno napisany posc "Jezeli 120 master z dolery mi napisze to samo ( w tym przypadku te pierdoly z arena itp) to nigdy wiecej nie powiem nic o non pvp , slowo honoru."
Ty w dalszym ciągu nie chcesz sobie uzmysłowić, że jedni wolą spokój, a drudzy krucjaty i dżihady na Daramie.

Nie mialem nigdy 150 ms'a ani na pvp ani na non-pvp mimo wszystko zawsze gralem na pvp i osiagalem jakies lvle a nie tylko candia na ktorej moge sie kazdemu wpierdolic na exp i robic co mi sie podoba . A jak uwazasz ,ze pvp to tylko wciskanie hotkeyi to pvp-enfo.no-ip.org , zapraszam dobry ots enfo z 50 lvlami pokaze ci czy jestem taki "vvafel". Nie chodzi mi o solo zadne bo to nie w tym rzecz tylko popkujemy razem i ci udowodnie to i owo.
Nie ucz ojca dzieci robić.

Piotrek Marycha
07-11-2008, 15:34
wtedy to by było "komu sie szybciej skonczy kasa", czysty ots, zero wartosci lvla

To juz w ogole gospodarka upadnie dodam iż dla mnie loot w tibi powinien byc prawie zerowy wydaje sie to glupie ale eq powinno dawac w wiecej i byc ciezsze do zdobycia
imho EQ głownie powinno sie zdobywac z questow, trudnych i kosztownych, tak żeby nie było takiego nadmiaru itemow

Albo wybierasz swiat lamusow i nudy albo swiat wojen albo swiat rozpierduchy , jak jestes waflem i grasz na serverach dla nygusow to sie tam kiś a nie "Expie latwo , w*******am sie wszystkim na exp place a zeby ktos mogl mnie dojechac to musze ŁASKAwIE wejsc na arene pvp " hahahaha . Smiech na sali . dobrze powiedziane <zółwik>

Owszem, lepiej, żeby każdy 130+MS miał 20k w depo i spamował na forach, że panuje imbalans... lepiej

Dążył bym do tego, aby to miejsce było przynajmniej czasami opłacalne, jeśli chodzi o hunty.
było grać paladynem albo knightem, chyba nie łudziłeś sie że sorcem zbijesz majątek?
Ty w dalszym ciągu nie chcesz sobie uzmysłowić, że jedni wolą spokój, a drudzy krucjaty i dżihady na Daramie.
no graj sobie spokojnie i zapomnij o tych arenach pvp
Nie ucz ojca dzieci robić
łoł

Tharion
07-11-2008, 15:41
@ZapodajMuze

Uwierz, że na non-pvp da się ujebać każdego.

@Xeremon
Ty wszędzie pierdolisz, jaka tibia jest trudna i zła, weź wyluzuj, i zrozum, że teraz ta gra jest już z nastawieniem na 7 latki..
Nigdy nie grałeś w 7.2~ to nie wiesz o co nam wszystkim chodzi.
Tu nawet nie tibia była "tym czymś" ale klimat, LUDZIE którzy grali wtedy.
Bez 10 latków z freee itemz! i wbijających 100 lvl w 2 miechy na bocie.

ZapodajMuze
07-11-2008, 15:52
Owszem, lepiej, żeby każdy 130+MS miał 20k w depo i spamował na forach, że panuje imbalans...

Nie widze zeby ktos z 130 sorcow narzekal na imbalans , moze dlatego ze oni juz maja kocurowata gre ?

To miejsce jest jaknajbardziej oplacalne tylko , ze nie dla sorca tak samo jak demony dla knighta.

Różnica dojścia do tych miejsc, mierzona jest prawie tylko w SQM.

<?>

Kto powiedzal , ze nie rozumiem ? Jezeli grasz na candii to sie tam nudz do konca ,a nie ze po 100 lvlu mozesz sobie popekowac.
wtedy to by było "komu sie szybciej skonczy kasa", czysty ots, zero wartosci lvla

To mialem na mysli piszac tamtego posta .

@up
wierze ale jak dla mnie to jest nudne , co kto lubi.

Tharion
07-11-2008, 16:03
@Up
Dla mnie nudne jest walenie w hotkeya...ale kto co lubi :)

@Down
new raids, new party features
Taaaa...

Andrealfus
07-11-2008, 16:13
widzieliście już 1 teaser na tibia.com? zapowiada się ładnie :)

Xr3
07-11-2008, 16:18
Grałem.

Nie widze zeby ktos z 130 sorcow narzekal na imbalans
To otwórz oczy...

To miejsce jest jaknajbardziej oplacalne tylko , ze nie dla sorca
A dla kogo?

SepterraCore
07-11-2008, 16:44
Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates > Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :)

Przestańcie sie kłucic... to forum nie jest od tego

ZapodajMuze
07-11-2008, 16:47
Grałem.
Udowodnij.

A dla kogo?
120~ ek.

@Up
Dla mnie nudne jest walenie w hotkeya...ale kto co lubi
w 15 osobowej grupie sei liczy tylko naciskanie hotkeya . Jak idzesz ubic w 3 osoby kogos to samo sd ci nie pomoze .

Askaral
07-11-2008, 18:13
@ZapodajMuze

Uwierz, że na non-pvp da się ujebać każdego.

@Xeremon
Ty wszędzie pierdolisz, jaka tibia jest trudna i zła, weź wyluzuj, i zrozum, że teraz ta gra jest już z nastawieniem na 7 latki..
Tu nawet nie tibia była "tym czymś" ale klimat, LUDZIE którzy grali wtedy.
Bez 10 latków z freee itemz! i wbijających 100 lvl w 2 miechy na bocie.

Taa, i teraz sie zacznie wyliczanie kto od jakiej tipjii gral. Bez 100 leveli wbijanych na bocie mowisz... A dachy pelne 11 levelowych uhmackerow na bocie byly lepsze?
Udowodnij.

Po prostu zalosne. Nie ma to jak segregowanie ludzi wedlug tego kto jak dlugo gra w tibie xD
ktos kto gral na 7.2 bedzie o wiele lepszy od osoby grajacej od np 8.2 ktora stracila na tipje tylko rok ze swojego zycia?

Co do pomyslu z arena - jak najbardziej jestem na tak. Fajowo by bylo sie tluc z ludzmi dla zabawy, bez strat po dedzie. Takie male urozmaicenie, wprowadzenie czegos ciekawego do tej gierki, mozliwosc zabawy bez mozliwosci stracenia kilku h egzbjenia. Ale dla niektorych juz sie nie liczy zabawa, i dlatego tylko potraficie najezdzac na cudze pomysly.

Co by wam, moi drodzy legendarni mastahowie pvp przeszkadzalo to, ze ktos sie dobrze bawi?

SepterraCore
07-11-2008, 22:49
Jest ino jeden problem odnośnie aren(na non-pvp)
Ludzie zamiast walczyć mogliby na sobie trenować ;)

Nifro
08-11-2008, 13:10
Tibia od kilku Upków staje sie coraz łatwiejsza..
Niegram od 7.2, a nawet 7.6 ale wbicie 80 lvl to teraz tylko kwestia czasu..
A terażniejsz ceny itemkow? Po prostu Żałosne..
Najbardziej lubie kiedy 8lvl stoi pod dp i pisze "Sell: magic plate armor" itp.
A teraz nie bede pisal jak wszyscy (1.Wiecej questow itp.),tylko po prostu zaniecham... :D

SepterraCore
08-11-2008, 15:41
Propozycja nowego miasta:
Podniebne(w chmurach xD)

Envim
08-11-2008, 16:11
dobrze zgodze sie z niektórymy opiniami i takze sie nie zgodze, ale powiem jedno i to bedzie prawidlowy komentarz... Nie ma co (jak dla mnie) tworzyc takich tematów na których sie komentuje co jest zle a co dobrze :] bo nikomu sie nie dogodzi 1 grą.. jak byla tibia 7,6 czy 7,2 .. moze bylo fajnie, dobrze.. ale tez niektórzy mieli lub mogli miec jakies zyczenia: zeby ulepszyc, jednym slowem bylo zle. Tera tibia 8,31 i tez mogli by cos ulepszyc i tez jest zle, nie rozumiem klutni x] i napewno Tibia zawsze bedzie tibią, jednym "piksele" sie podobaja a drugim nie takie zycie ; )
Pozdro all ;D
Co do tego co mogli by zrobic to nowe lepsze/gorsze miecze/axe/club'y... I nowe wypasione tereny > wiecej expowisk i bot'ów ashuashusahas< zart:P
wiecej expowisk i terenów (miast)^.-

Frapper
09-11-2008, 21:42
Propozycja nowego miasta:
Podniebne(w chmurach xD)

Ta, przynajmniej widzielibyśmy niebo.

Deeb
10-11-2008, 10:35
Witam wiem ze duzo osob pisalo o nowej postaci aczkowliek nikomu nie przyszlo do glowy o wykorzystaniu "Fist Fightingu" wiec mam propozycje na postac typu Assassin po promocji bylby Incalculable Assassin uzywal by "Katar-ow" (ostrza zakladane na Dlonie) oczywiscie dostanie jeszcze kilka typowych dla Zabojcy skilli od Cip-ow po takiej zmianie na Update to gra na pewno stala by sie o tyle ciekawsza ze duzo osob by chcialo sprobowac swoich sil "assassinem" ale gra ta postacia musiala by byc trudniejsza od zwyklych postaci... to taka moja mala propozycja:):D

PS : przepraszam za brak Polskich Znakow ale pisze posty z pracy i nie bardzo moge wprowadzic PL jezyk :(

<<<Peace>>>:)

Zamne
10-11-2008, 11:57
Taa, i teraz sie zacznie wyliczanie kto od jakiej tipjii gral. Bez 100 leveli wbijanych na bocie mowisz... A dachy pelne 11 levelowych uhmackerow na bocie byly lepsze?

podpisuje sie pod tym _/

ZapodajMuze
10-11-2008, 12:31
Co do pomyslu z arena - jak najbardziej jestem na tak. Fajowo by bylo sie tluc z ludzmi dla zabawy, bez strat po dedzie. Takie male urozmaicenie, wprowadzenie czegos ciekawego do tej gierki, mozliwosc zabawy bez mozliwosci stracenia kilku h egzbjenia. Ale dla niektorych juz sie nie liczy zabawa, i dlatego tylko potraficie najezdzac na cudze pomysly.

Co by wam, moi drodzy legendarni mastahowie pvp przeszkadzalo to, ze ktos sie dobrze bawi?

Imię: Mniszek
Profesja: Elder Druid
Gildia: :<
Świat: Celesta
Poziom: 110
Skille: 20/28
Poziom mag.: 72
Ostrzeżenia: /1 (2)

I to by bylo na tyle.

Xr3
10-11-2008, 12:56
@Up
Te twoje próby wywyższenia się ponad graczy z Non-pvp, wkroczyły już na taki pułap, że stajesz się coraz bardziej żenujący z każdym kolejnym postem. Twoje wypowiedzi to szczyt skrajności i ślepoty psychicznej. Weź sobie to do serca, zanim zbłaźnisz się po raz kolejny ripostą w moim kierunku.

Z dobrego serca radzę ci - skończ już i przestań się wypowiadać na temat non pvp, ponieważ na dobrą sprawę nic o tych serwerach nie wiesz, a wpieprzasz się ze swoimi złotymi myślami do każdej dyskusji z tym związanej.

Alanus Lutinum
10-11-2008, 13:14
@Up
Te twoje próby wywyższenia się ponad graczy z Non-pvp, wkroczyły już na taki pułap, że stajesz się coraz bardziej żenujący z każdym kolejnym postem. Twoje wypowiedzi to szczyt skrajności i ślepoty psychicznej. Weź sobie to do serca, zanim zbłaźnisz się po raz kolejny ripostą w moim kierunku.

Z dobrego serca radzę ci - skończ już i przestań się wypowiadać na temat non pvp, ponieważ na dobrą sprawę nic o tych serwerach nie wiesz, a wpieprzasz się ze swoimi złotymi myślami do każdej dyskusji z tym związanej.

Jedyna wypowiedź Xr3 z którą się zgadzam. Respect.

Piotrek Marycha
10-11-2008, 23:21
@Up
Te twoje próby wywyższenia się ponad graczy z Non-pvp, wkroczyły już na taki pułap, że stajesz się coraz bardziej żenujący z każdym kolejnym postem.

zmuszał cie ktoś do gry na non pvp? to twój wybór

i jeżeli ktoś tu sie wywyższa to ty

ZapodajMuze
10-11-2008, 23:31
Nie chce mi się nawet odpowiadac bo siedzie u kolesia , ale ostatnia rzecza na ktorej mi zalezy to respekt u ludzi z forum . A jak juz sobie radzimy to znajdz sobie Xr3 jakis kolegow po za candią bo wszedzie widze twoje posty i Zawsze jak jestem na forum to jestes online . Wychodz ziomus czesciej z domu i przysiegam ci , ze niesamowicie mam w dupie opinie ludzi z forum. A ty juz nie wiem czemu spamujesz te posty do mnie odkad zgasilem ciebie i twoje pomysly. Pocwicz .

@edit
Co do pvp/non pvp to mialem 35 druida na neranie i juz mialem dosc tego przepelnionego ank po czym znienawidzilem non-pvp.

Tharion
11-11-2008, 01:28
@Up
Wiesz, jak jest przepełnione, to tym lepiej - więcej można ubić :>

Niemniej, nerana jest przepełniona jak cholera - wiem, bo właśnie się na nią przenoszę

Askaral
11-11-2008, 11:43
Imię: Mniszek
Profesja: Elder Druid
Gildia: :<
Świat: Celesta
Poziom: 110
Skille: 20/28
Poziom mag.: 72
Ostrzeżenia: /1 (2)

I to by bylo na tyle.
"Moge cie dotknac?"

zmuszał cie ktoś do gry na non pvp? to twój wybór

i jeżeli ktoś tu sie wywyższa to ty

A teraz przeczytaj wszystkie poprzednie posty ze stony 6 jeszcze raz, potem znowu i potem moze jeszcze kilka razy, i przemysl to co napisales.

Nie chce mi się nawet odpowiadac bo siedzie u kolesia , ale ostatnia rzecza na ktorej mi zalezy to respekt u ludzi z forum . A jak juz sobie radzimy to znajdz sobie Xr3 jakis kolegow po za candią bo wszedzie widze twoje posty i Zawsze jak jestem na forum to jestes online . Wychodz ziomus czesciej z domu i przysiegam ci , ze niesamowicie mam w dupie opinie ludzi z forum. A ty juz nie wiem czemu spamujesz te posty do mnie odkad zgasilem ciebie i twoje pomysly. Pocwicz .

Nie ma to jak zjechac kogos od no liferow, kiedy koncza sie argumenty.

@edit
Co do pvp/non pvp to mialem 35 druida na neranie i juz mialem dosc tego przepelnionego ank po czym znienawidzilem non-pvp.

A ja mialem 33 sorca, gralem na pvp rok (tam zaczynalem gre) i znienawidzilem pvp po pajmentach ktore chcieli wymusic 100+ pefaupejczycy na biednym 33 sorcu, bez powodu. :<

Cery
11-11-2008, 15:24
A ja mialem 33 sorca, gralem na pvp rok (tam zaczynalem gre) i znienawidzilem pvp po pajmentach ktore chcieli wymusic 100+ pefaupejczycy na biednym 33 sorcu, bez powodu. :<

Tylko, że tak nie jest wszędzie.

A na non-pvp expy są przepełnione zawsze i jest pełno noobów które wbijają się na respa i mają gdzieś wszystko.

Pozdrawiam
Cery.

Piotrek Marycha
11-11-2008, 17:17
tak tak biedaku, dla non pvp'owcow zawsze jest "bez powodu", moze za bardzo sie przyzwyczailes do non pvp i dla ciebie np kradziez czy wyzwiska to juz nie powod?

Askaral
11-11-2008, 19:31
tak tak biedaku, dla non pvp'owcow zawsze jest "bez powodu", moze za bardzo sie przyzwyczailes do non pvp i dla ciebie np kradziez czy wyzwiska to juz nie powod?

Czytanie ze zrozumieniem u ciebie lezy. Na pvp zaczynalem gre, wiec jak moglem sie przyzwyczaic do npvp?
Wiem, ze tak nie jest zawsze, to byl tylko przyklad. Jesli bym wszedzie wypisywal ile to ja nie wiem o pvp bo mam 33 sorca, to byloby to troche zalosne, nie uwazacie? A taki zapodajmuze mowi ze mial 35 druta na non i sie wypowiada jakby tam spedzil polowe zycia...

Piotrek Marycha
11-11-2008, 20:04
A taki zapodajmuze mowi ze mial 35 druta na non i sie wypowiada jakby tam spedzil polowe zycia...
napisał tylko że miał już dośc non pvp

Tharion
11-11-2008, 22:45
Tylko, że tak nie jest wszędzie.

A na non-pvp expy są przepełnione zawsze i jest pełno noobów które wbijają się na respa i mają gdzieś wszystko.

Pozdrawiam
Cery.

Wbiją się - wychodzą w ekspresowym tempie przez temple.
Np.
http://i392.photobucket.com/albums/pp4/Pele1337/Tibia/Frags%20-%20Astera/80rp.png

Cery
12-11-2008, 00:09
Wbiją się - wychodzą w ekspresowym tempie przez temple.
Np.
http://i392.photobucket.com/albums/pp4/Pele1337/Tibia/Frags%20-%20Astera/80rp.png

Tylko, że na większości respach nie ubijesz kogoś lub będzie to bardzo trudne.

Pozdrawiam
Cery.

Tharion
12-11-2008, 14:48
@Up
Niby gdzie :>

Cery
12-11-2008, 16:07
Mały resp dragów w ankh.

Vampy pod black water.

Amazonki, trole, roty ;p itp

Pozdrawiam
Cery.

Tharion
12-11-2008, 18:08
Ale kto tu mówi o 20 lvlach na trolach? tam i tak będzie masa ludzi.

Anylej TE vampy?
http://i392.photobucket.com/albums/pp4/Pele1337/Tibia/Frags%20-%20Astera/61mss.png

A na malym respie ankh to sens jest expic chyba tylko 40 lvlem xP no i da sie ubic, ale ssa nie mam takiego xP

Jakieś inne propozycje? xD

@Down
Akurat ta akcja trwała około 2 min.

A co do 75 rp....może być 72?
http://i392.photobucket.com/albums/pp4/Pele1337/Tibia/Frags%20-%20Astera/72rp.png

Cery
12-11-2008, 19:33
Tak :P Te Vampy ale zapewne było dużo cackania się. Bo nie wiem czy dałoby się zabić tam np 75 RP.

Aff nie mam pojęcia ;p

Pozdrawiam
Cery.

Piotrek Marycha
12-11-2008, 20:04
to troche śmieszne paść na tarpicie -3 ;// chyba ze ~30 lvl...

Tharion
12-11-2008, 20:40
@Up
kazdemu sie kiedys skoncza mf :<
Albo poleci na combo xP

Cery
13-11-2008, 00:17
Aff zawsze masz gotową odpowiedź ; D

Oczywiście do tego trzeba mieć ludzi zgranych i tych którzy ruszą pupe z respa.

Pozdrawiam
Cery.

Tharion
13-11-2008, 00:31
@Up
wiadomo
Trzeba mieć skilla, ludzi, i rozeznanie na servie.
No i nie bać się bana/delejta ;p

A 75 rp nie mam tylko dlatego że nigdy tam takiego lvla nie spotkałem xD

Pzdro.

@Down
Bo to ty je Pele robisz na akcjach XD

-Thug-
14-11-2008, 22:56
@Thar
Jak zwykle dodajesz moje ss'y.

A 75 rp nie mam tylko dlatego że nigdy tam takiego lvla nie spotkałem xD
Ale 96ek, co zawołał pól serva na pomoc to był :^)

@Cery
Teoretycznie da się ubić wszędzie.
W praktyce bywa różnie, bo wpływa na to wiele czynników takich jak liczba potów ofiary/czy zawoła kogoś do pomocy/czy wbije nam gm etcetc.
A tak na marginesie - kiedy wymieniłeś tar tomba -3 pojawił się na mej twarzy uśmiech xP. To jest akurat jedno z najbardziej banalnych miejsc do ubijania.

@down
Uwierz mi, nie przeżył byś :^)

Piotrek Marycha
15-11-2008, 23:50
A tak na marginesie - kiedy wymieniłeś tar tomba -3 pojawił się na mej twarzy uśmiech xP. To jest akurat jedno z najbardziej banalnych miejsc do ubijania.
ale to chyba dlatego ze zazwyczaj expia tam 40-50 sorki i drutki...

W sumie nie widziałem waszych akcji, wlasciwie nigdy nie grałem na non pvp, dlatego ciezko mi powiedziec, osobiscie jednak uwazam ze dalbym rade przezyc swoim 52 msem ;>

PS: dużą skuteczność macie? ;]

Xr3
16-11-2008, 09:37
A taki zapodajmuze mowi ze mial 35 druta na non i sie wypowiada jakby tam spedzil polowe zycia...
Wait... What?! Przecież on podobno ma Tibię w jednym palcu. Więc nasz zapodajmanieczki aka. Jondra ze Stali, nie wie co to znaczy zbrudzić swe ręce na przykład problemem high-levelowych "korporacji", których "agenci" biernie wbijają się innocentom na respy. Ten pjon na NoN-PvP zna się tak dobrze, co ja hostowałem Matrixa na kalkulatorze.

@Topic
Z otwartymi ramionami przyjął bym Tibijski odpowiednik WoWowych Battlegroundów. Co do tego, opinie są podzielone, więc mam świadomość tego, że po chwili spotkam się z falą krytyki w moim kierunku.

@down
jestem ciekawy ile razy widzales wolne dragi w edron hmm ?
Niestety na Candii są już publicznym expowiskiem.

A ja ci gwarantuje ze spora czesc graczy na non pvp to wafle
Jakoś cały czas wszystkich uogólniasz.

jakbys kiedys gral na tym pvp co ja to bym ci udowodnil
Może, gdyby była to Tibia 7.6, to może byś miał mi coś do udowadniania. Z zasady jestem skromny, lecz waflem siebie bym nie nazwał.

ZapodajMuze
16-11-2008, 10:00
Wait... What?! Przecież on podobno ma Tibię w jednym palcu. Więc nasz zapodajmanieczki aka. Jondra ze Stali, nie wie co to znaczy zbrudzić swe ręce na przykład problemem high-levelowych "korporacji", których "agenci" biernie wbijają się innocentom na respy. Ten pjon na NoN-PvP zna się tak dobrze, co ja hostowałem Matrixa na kalkulatorze.
Skoro juz na 35 lvl widze przepelnione respy to chyba cos znaczy bo jestem ciekawy ile razy widzales wolne dragi w edron hmm ? A ja ci gwarantuje ze spora czesc graczy na non pvp to wafle i na pvp by wbili 45 lvl padli by raz poplakali sie i wrocili by na swojego paladynka na harmonii przykra prawda . Na marginesie jakbys kiedys gral na tym pvp co ja to bym ci udowodnil jaka pizda jestes .

Askaral
16-11-2008, 17:55
Skoro juz na 35 lvl widze przepelnione respy to chyba cos znaczy bo jestem ciekawy ile razy widzales wolne dragi w edron hmm ? A ja ci gwarantuje ze spora czesc graczy na non pvp to wafle i na pvp by wbili 45 lvl padli by raz poplakali sie i wrocili by na swojego paladynka na harmonii przykra prawda .

Jakbys ruszyl tyleczek z expa, i pozwiedzal troche mapke tibii, porobil questy, z ktorych z pozoru nie ma zadnej nagrody (np Explorer Society) to bys nigdy wiecej nie palnal glupoty w stylu "nie ma gdzie expic". Ja gram na zatloczonym npvp, i jak tylko mam ochote gdzies policzyc biale cyferki to je policze, i to bez wchodzenia na "czyjes" ekspo. Znam pelno malych, duzych, cichutkich i glosnych, ladnych i brzydkich miejscowek, ktore czesto, o ile nie zawsze sa wolne, tylko dlatego ze polowie bucow nie chce sie zrobic questow ktore daja do nich dostep :<

Na marginesie jakbys kiedys gral na tym pvp co ja to bym ci udowodnil jaka pizda jestes .

A ja pkowac nauczylem sie dopiero na npvp. Na pvp zawsze obrywalem, nuubilem, dawalem ludziom uciec, i w koncu dalem sobie spokoj. Na Celescie gram juz okolo 2 lata. I to wlasnie na "noob-pvp" nauczylem sie tego, jak przeszkodzic innemu w ucieczce i jak samemu uciekac. Jesli ja bym gral na tym pvp co ty, to watpie zebys mnie zabil bez mniej niz 10 swoich kolegow/przydupasow.
Jesli koniecznie chcesz sie bic, to zapraszam na kolejny test server :confused:

ZapodajMuze
16-11-2008, 18:57
Jakbys ruszyl tyleczek z expa, i pozwiedzal troche mapke tibii, porobil questy, z ktorych z pozoru nie ma zadnej nagrody (np Explorer Society) to bys nigdy wiecej nie palnal glupoty w stylu "nie ma gdzie expic". Ja gram na zatloczonym npvp, i jak tylko mam ochote gdzies policzyc biale cyferki to je policze, i to bez wchodzenia na "czyjes" ekspo. Znam pelno malych, duzych, cichutkich i glosnych, ladnych i brzydkich miejscowek, ktore czesto, o ile nie zawsze sa wolne, tylko dlatego ze polowie bucow nie chce sie zrobic questow ktore daja do nich dostep :<

No spoko ale ja wole expic na tym dobrym expowisku wyciagajac ZALOZMY 50 k/h a nie 30k/h na "expowisku po quescie" . Znac mape tibi zeby jeszcze pozniej nie mogl kogos zabic lmao .

A ja pkowac nauczylem sie dopiero na npvp. Na pvp zawsze obrywalem, nuubilem, dawalem ludziom uciec, i w koncu dalem sobie spokoj. Na Celescie gram juz okolo 2 lata. I to wlasnie na "noob-pvp" nauczylem sie tego, jak przeszkodzic innemu w ucieczce i jak samemu uciekac. Jesli ja bym gral na tym pvp co ty, to watpie zebys mnie zabil bez mniej niz 10 swoich kolegow/przydupasow.
Jesli koniecznie chcesz sie bic, to zapraszam na kolejny test server :confused:
Powiem ci tak , moze nie jestem przesuperowym tibijczykiem bo nie lubie expic i dlatego glownie nie gram w tibie . Ale pvp to jest moja dobra strona , nigdy nie lubialem byc w teamie milardo osobowym i gniesc jak mrowke jedna osobe . Zawsze jak bilismy kogos z kolegami to 4+ ja osoby wystarczyly na kazdego ms/ed/rp no i wiadomo za czasow uhow z knightami tak latwo nie bylo wiec szlo 7-8 osob . A czy bysmy cie zabili w dwoch ,trzech czy pieciu to by iwylacznie zalezalo na czym bys expil .

Exodus
26-12-2008, 15:46
Co do waszej klotni nonpvp/pvp i aren.

Jak ktos idzie na PvP bierze pod uwage, ze ktos moge go huncic/nienawidziec itd praktycznie bez powodu, dlatego trzeba sobie umiec dac tam rade. W nagrode w przyszlosci moze samemu bedzie sam rzadzic i dzielic.

Jak ktos idzie na NoNpvp, bo nie chce rzadzic i chce miec spokoj (no jeszcze dochodzi duzy % ludzi, ktorzy nie poradzili sobie na pvp) to idzie tam. Moze i meczy sie z noobami, choc na low lvl pewnie sam to wykorzystywal, ale sobie mozolnie gra i wbija lvle. Nie biore pod uwage ludzi, ktorzy lamia zasady i "pkuja" na n pvp.

Ale proste i logiczne jest, ze cos za cos. Poszedles na non pvp, nie bedziesz mogl sie bic, chyba ze na tescie. Nie bedzie zadnych aren. Masz wala i sobie to uswiadom...

_*FunMN*_
26-12-2008, 17:48
No spoko ale ja wole expic na tym dobrym expowisku wyciagajac ZALOZMY 50 k/h a nie 30k/h na "expowisku po quescie" . Znac mape tibi zeby jeszcze pozniej nie mogl kogos zabic lmao .

Powiem ci tak , moze nie jestem przesuperowym tibijczykiem bo nie lubie expic i dlatego glownie nie gram w tibie . Ale pvp to jest moja dobra strona , nigdy nie lubialem byc w teamie milardo osobowym i gniesc jak mrowke jedna osobe . Zawsze jak bilismy kogos z kolegami to 4+ ja osoby wystarczyly na kazdego ms/ed/rp no i wiadomo za czasow uhow z knightami tak latwo nie bylo wiec szlo 7-8 osob . A czy bysmy cie zabili w dwoch ,trzech czy pieciu to by iwylacznie zalezalo na czym bys expil .

a może jeszcze twoja stara pkowała z tobą?

Tharion
26-12-2008, 19:21
Nie biore pod uwage ludzi, ktorzy lamia zasady i "pkuja" na n pvp.

Czemu? Bo ktoś nie chce klikać w hota by kogoś ubić? bo woli używać skilla niż f5 + sd + lvl?

Chce popekować w "stylu pvp" z ekipą? ide na otsa 7.6.

Oglądam jakieś camy z pvp, openek, smt, i na jakiś 90% nawet dobrego mwalla/f bomby ludzie nie potrafią rzucić, a potem? "zownia" hotem 200 eka, który nie ma szans potionami się wyleczyć nawet, i idą na forum rzuczać teksty "non-pvp didint happen" czy coś w tym stylu. Żałosne.

I oczywiście, jak zwykle dodam - nie mam nic do tych co grają na pvp, niech jednak nie pieprzą że pvp jest jakoś masakrycznie trudne, bo tak nie jest, i owszem, jest parę osób które MAJĄ skilla Pvp nadal, ale Ci nie rzucają tekstami non-pvp didint happen, i podobnymi.

The Chaotic Paladin
26-12-2008, 20:54
@Askaral
W 2 msów przy odrobinie szczęścia bym cię ubił na niewielkim terenie, w 3 ms/ed gdziekolwiek. Wystarczy 6 sorkow lvl ~45 zebys gryzl ziemie, wiecej nie trzeba.

Non-pvp = didn't happen. Jesli nie, to ubij goscia gdy sobie klepie runy stojac przy domku lub depo i jego IQ jest wieksze niz doniczki. Generalnie akcje na n-pvp to taka wersja trial akcji na pvp. Bo co mozna zrobic na n-pvp czego nie moznaby bylo zrobic na pvp. A odwrotnie? Troszke jest :)

Generalnie do gry przydaje sie troche glowy, a na didn't happen ida glownie dzieciaki, albo osoby ktorym sie naprawde niepowodzilo na innych serverach. Towar idealny to skrojenia.

Zarowno pvp jak i n-pvp jest masakrycznie latwe biorac pod uwage obecny poziom trudnosci Tibii. Tym bardziej ze zarowno na pvp jak i na n-pvp ludzie uzywaja botow do leczenia/trapowania/strzelania etc. Wiele akcji ktore ogladalem z n-pvp to wykonane przy pomocy botow - czytaj druid ma wlaczony skrypt na leczenie ekipy, kazdy z ekipy ma skrypt na leczenie siebie, do tego pot bomby, m-wall shootery, boty pamietajace o utamo vita i ogolnie robiace 70% roboty. Naprawde liczy sie wtedy tylko Ventrilo i koledzy, zarowno na pvp jak i n-pvp. Bo na takich hydrach srednio rozgarnietym knightem mozna wytrzymac wystarczajaco dlugo az koledzy przyjda, ktorzy takie hydry udupia weri fast i skonczy sie bajka w 'pkowanie'.

Slabosc 200+ knightow na pvp wynika z 2 czynnikow. Po pierwsze taki knight to nomen omen 135 knight z wieksza iloscia zycia, co naprawde pozwala mu przezyc pare sekund dluzej. Po drugie zrobienie 100 ms/ed w dzisiejszej tibii to bajka - jeden miesiac nie jest jakims szczegolnym wyczynem, gdyz juz od 40 lvla mozna z latwoscia kosic te 40/50k exp/h przy odpowiednich funduszach, kiedys wymagalo to umiejetnosci i czasu.

Glowna roznica pomiedzy n-pvp a pvp jest taka ze nawet jak na n-pvp wpadnie ci ekipa 30 typa to mozesz przezyc 20 minut na hydrach, dragach czy wiekszosci innych expowisk, na pvp jestes trup. Tym bardziej jak taka ekipa dorwie cie na plazach Darashii czy Ankrahmun.

Exodus
26-12-2008, 23:30
Czemu? Bo ktoś nie chce klikać w hota by kogoś ubić? bo woli używać skilla niż f5 + sd + lvl?

Chce popekować w "stylu pvp" z ekipą? ide na otsa 7.6.

Oglądam jakieś camy z pvp, openek, smt, i na jakiś 90% nawet dobrego mwalla/f bomby ludzie nie potrafią rzucić, a potem? "zownia" hotem 200 eka, który nie ma szans potionami się wyleczyć nawet, i idą na forum rzuczać teksty "non-pvp didint happen" czy coś w tym stylu. Żałosne.

I oczywiście, jak zwykle dodam - nie mam nic do tych co grają na pvp, niech jednak nie pieprzą że pvp jest jakoś masakrycznie trudne, bo tak nie jest, i owszem, jest parę osób które MAJĄ skilla Pvp nadal, ale Ci nie rzucają tekstami non-pvp didint happen, i podobnymi.

Jesli idziesz na non pvp tylko po to zeby bezstresoso blokowac itd to jestes noobem, proste. Sama nazwa NON pvp na cos wskazuje.

No i co do dalszej czesci posta. Granie na serverze PvP jest banalne, lecz w porownaniu to gry na nonpvp jest masakrycznie trudne, tak jak mowisz.

Tharion
27-12-2008, 01:00
No tak, na*******anie po hotach jest chuj trudne.....

No i jasne, wolę mieć skilla, taktyke, i używać mózgu do zabijania, zamiast bezmyślnie na*******ać moby przez 500000000h wbic 200 lvl i na*******ać w f5 podniecając się że ktoś pada, oczywiście jestem noobem, aleś mi pojechał, ide po żyletke x//////

R3T
28-12-2008, 14:31
Nic, no moze spella dla magow na usuniecie magicznej tarczy ;]

No i moze wieksza kara za ded typu pvm, pvp zostawic, tak zaglosowalem w ankiecie.

ZapodajMuze
08-01-2009, 16:51
W tibi powinny byc poty trwajace po ok 5sec ktore mozesz uzyc 1 na minute i by dawaly ci jakas tam odpornosc + z kazdego zywiolu runa SD podobna .

Pudiknight
10-01-2009, 17:04
Ja bym hcical zeby outfity dawaly jakies bonusy np
full barbarian +3 do axe
full warrior +3 do sword
full nobleman wiecej kasy z powora
noserman szybsze chodzenie po sniegu itp byloby fajnie bylby ses robienia addonow

przyadlyby sie wprowadzic blessed shield itp

wieksze frosty tzn nowe respy

lepsze poty dla knighta od 160 lvl 1+k hp

zmioenic atak assasinek do 40

po nacisnieciu na 100 gp zeby sie zmienialo w 1 plytnke

czary dla knighta odpornosciowe ze np na 10 minut masz 8% odpornosci od ognia

wydluzyc czas trwania nowych czarow dla knighta

Piotrekluzak
10-01-2009, 19:56
Wyglądało by to tak :

mślisz o maple story xD nie czytałem wszystkich stron tylko ze 2 i nie znalazłem tego ale można by zrobić żeby kasa się zamieniała z gp na platynki po kliknięciu na nie ppm8o

Albertus
15-01-2009, 16:46
Ja bym hcical zeby outfity dawaly jakies bonusy np
full barbarian +3 do axe
full warrior +3 do sword
full nobleman wiecej kasy z powora
noserman szybsze chodzenie po sniegu itp byloby fajnie bylby ses robienia addonow

przyadlyby sie wprowadzic blessed shield itp

wieksze frosty tzn nowe respy

lepsze poty dla knighta od 160 lvl 1+k hp

zmioenic atak assasinek do 40

czary dla knighta odpornosciowe ze np na 10 minut masz 8% odpornosci od ognia

wydluzyc czas trwania nowych czarow dla knighta

pokolej,

outfity to nieglupi pomysl , wrescie bylby jakis sens.

itemy tez dobry pomysl , wiecej itemow wiecej wyboru

frosty mysle ze sa dosc duze , nie lepiej nowe potworki na ktorych tez mozna fajnie poexpic?

mozna by mu dac poty ale od 200 levela

co do assasinek nie mam zdania

ta zamiana to juz by byl OTS bez przesady , chyba ze taki czar ktory zabieralby powiedzmy 30 many? wtedy to by uszlo

co do czarow , KNIGHT to DEBIL !!! on wogle powinien miec 4 czary , ale za to jest SILNY. i tak powinno byc ze knight wali z "aksa" a druid z "ruszczki"
ciezko to zrozumiec?

PS.
ja bym chetnie dodal wiele rzeczy

nowe potworki , nowe miejsca duzo nowych czarow nowe bronie nowe army itp.

i PRZEDE WSZYSTKIM ZROBIĆ COŚ Z BOTERAMI

LUDZIE CZY WY NIE WIECIE ZE OD BOTA MALEJE PRZYRODZENIE??? MÓJ KOLEGA BOTOWAL I PO MIESIĄCU MIAŁ 7 CM!!! ( z 15 )

Xr3
15-01-2009, 20:03
Nic, no moze spella dla magow na usuniecie magicznej tarczy ;]

Muszę przyznać, że opcja sama w sobie nie najgorsza, lecz w takim razie życzył bym sobie 8hp na poziom.

ZapodajMuze
15-01-2009, 20:22
Muszę przyznać, że opcja sama w sobie nie najgorsza, lecz w takim razie życzył bym sobie 8hp na poziom.

Zabij 300 sorca leczacego sie za cale hp kiedy dostaje sie 8 hp na lvl.

Xr3
15-01-2009, 21:13
@up
Bez problemu. Ventrilo spełnia swoją rolę.

Dragonit
15-01-2009, 21:54
Assasynki 40 ataku? Przecież to ma być najsilniejsza broń, mogą zmniejszyć o ile dodadzą coś na zastępstwo. Pomysł z addonami dającymi specjalne właściwości - very good idea.

Co do tego że kina to debil - czy taki barb w diablo2 ma czary jako takie? Nie. A ma umiejętności? Ma. Tak więc można dodać jakieś byle drzewko, cokolwiek, co zwiększa odporności i jakieś specjalne ciosy w postaci czarów - szerokie uderzenie (atakuje 2\3 kratki z przodu, oczywiście hit trochę mocniejszy od zwykłego), może szał ciosów (albo dwa ciosy na raz, albo że atakuje i w swojej rundzie i w rundzie przeciwnika), unik (unika zawsze pierwszego ciosu mele\dystansowego, o ile walczy z jednym przeciwnikiem) i różne takie ... ciekawa rzecz w sumie, inni też mogli by takie dać. Bo, szczerze, czym różnią się tibijskie postaci? Tyle samo hp, many i capa, tylko mlv i skile trochę (choć i tak czym wyższy lvl tym wyższe tamte). A tak to jedno rozwiązanie wyklucza inne i jak expisz to widzisz różniące się od siebie postaci i w ogóle, a nie to samo.

Vil
16-01-2009, 00:13
Bylo sobie stare dobre exori mort - na kratke do przodu, atak fizyczny, 20 many. Czemu nikt przez bite 11 lat nie wpadl, ze taki atak mozna dodac knightowi ? Nazwac to "bash" albo "hateful strike", dac dzieciom niech sie ciesza. Trywialne.

Xr3
16-01-2009, 00:35
Bylo sobie stare dobre exori mort
Próbowałeś kiedyś ubić tym czarem uciekającego Elfa Arcanista?

Vil
16-01-2009, 01:03
zanim zaczalem uzywac laptopa bez numpada nie mialem z tym wiekszych problemow.

Marecki666
16-01-2009, 08:13

Czakoje - 30 ludzi, małpy - 50 ludzi, frosty - 50 ludzi, dworki i inne syfy - podobnie.

ZapodajMuze
16-01-2009, 11:57
Próbowałeś kiedyś ubić tym czarem uciekającego Elfa Arcanista?
Nie ale jest milion innych potworow na ktorych mozna by bylo to uzyc .

Tharion
16-01-2009, 20:17
Czakoje - 30 ludzi, małpy - 50 ludzi, frosty - 50 ludzi, dworki i inne syfy - podobnie.

20 linijek skryptu na depositera i co za różnica? taki 70 ek ma 1k capa , to daje wycieczke do dp co 2-3h , i to jak się jest samemu na respie....

Sasukekeuhn
16-01-2009, 23:38
1) Kosmos:
*Możliwość latanie rakieta w kosmos Tibii ^^ na Marsa czy cos, co oznacza miasto i nowe potworki.
2) Arena gdzie można walczyć jak na na PvP i Non-Pvp
3) Tibia Music Players:
*Możliwość dodawania muzyki do Tibii bez włączania Winamp czy Window Movie Player ... mniejsze Lagi.
4) Więcej Expowis dla Facc ... czas pomyśleć o naszych graczach którzy nie maja pacc, zrobić jakieś miasto czy coś.
5) Bronie na "Fist Fighting" czyli jakieś rękawiczki czy coś w tym stylu.
6) Cien:
*Cien który rzuca dom/drzewa dało by to więcej koloru dla tibii.
7) Polski Server :D tylko dla Polaków.
8) War Npc:
*Jeżeli są Wojny nawet na Non-PvP mozna by było iść do NPC który się np. znajduje w Venore i zapisujesz własna Gildie na Wojne ... pomysł do dopracowania.
9) Guild Mission:
*Misje dla calej Gildi tak samo jak up ... npc zapisujesz gildie która chce iść i te osoby muszą tez iść do NPC i podać nick.

Albertus
17-01-2009, 11:21
no pomysly masz nieglupie , kosmos to napewno ironia

niezgodze sie tylko z dawaniem czegos dla facc , to sa darmozjady i powinny dostawac bardzo malo , powiedzmy tereny dla facc powinny byc tylko upiekszane (nowe graficzki skalek , drzewek miast itp.) no i czasem mozna dodac jakiegos pojedynczego viverna zeby kolejki na niego byly

Vil
17-01-2009, 11:31
areny na non-pvp to wymysl jakiegos dzieciaka, ktory na codzien boi sie o wlasna dupe za bardzo zeby grac na pvp, a chcialby okazyjnie skopac tylek komus o 30 leveli nizszemu, najlepiej jeszcze z mozliwoscia ucieczki w trakcie walki na wypadek gdyby okazalo sie, ze przeciwnik jest o 2 klasy lepszy.

Zrozumcie wreszcie, ze npvp jest po to, zeby nie dalo sie walczyc z innymi graczami. Od walki jest pvp - gdyby wprowadzono sterowane wojny nie dosc, ze polowa z i tak skromnej ilosci graczy pvp zaczelaby sie pchac na npvp ( z powodu opisanego wyzej ), to jeszcze wojen na nonpvp w koncu i tak by nie bylo - bo nie daloby sie nikogo do nich zmusic, a chetnych wbrew pozorom nie jest tak duzo.

A polski serwer to juz wogole kuriozum - i zaloze sie ze przynajmniej 1/3 normalnych graczy z Polski bylaby temu przeciwna.

Fagaro
17-01-2009, 12:43
A polski serwer to juz wogole kuriozum - i zaloze sie ze przynajmniej 1/3 normalnych graczy z Polski bylaby temu przeciwna.

Strach byłoby wejść na facc arene, jak się pojawiam w thais czy venore to do razu się nooby zbierają, podziwiają level, składają życzenia po czym przechodzą do proszenia o free items. A jak coś przypadkiem powiem po polsku na def to słyszę ze nie mam życia, jestem maniak (bo 200+ level), i złamas bo nie dałem noobowi nawet plate armora i ze dla mnie to nic nie warte a dla niego to szczyt marzeń (i to ja nie mam rl życia, a on który nocami śni o plate armorze ma)

Kojotes
17-01-2009, 13:41
areny na non-pvp to wymysl jakiegos dzieciaka, ktory na codzien boi sie o wlasna dupe za bardzo zeby grac na pvp, a chcialby okazyjnie skopac tylek komus o 30 leveli nizszemu, najlepiej jeszcze z mozliwoscia ucieczki w trakcie walki na wypadek gdyby okazalo sie, ze przeciwnik jest o 2 klasy lepszy.

Dodajmy jeszcze że żadna profesja nie jest w stanie zabić innej, na podobnym levelu, w walce 1 vs 1 (jeśli ktoś twierdzi że np. 100 knight jest w stanie zagrozić w realny sposób 100 sorcowi to niech wyjaśni w jaki sposób).

1 vs 1 praktykują tylko noobki z Carlin na low lev, normalnie coś takiego nie występuje. Jeśli już dojdzie do spotkania przeciwnych stron to albo są wzywani kumple, albo jedna strona ucieka, albo jednej stronie kończą się zasoby i dopiero wtedy ucieka (jeśli ktoś postanowi że jednak chce zmarnować co tam ma w bp).

Nom, wystarczy zobaczyć co się dzieje na takiej Celeście, gdzie ogromna część graczy pochodzi z Polski. A serwer PL-dedicated? Strach pomyśleć...

Ghard Lage
17-01-2009, 18:28
Nom, wystarczy zobaczyć co się dzieje na takiej Celeście, gdzie ogromna część graczy pochodzi z Polski. A serwer PL-dedicated? Strach pomyśleć...

No ale wiesz tibia nie jest wyjątkiem dzieci neo z polski biją wszelkie rekordy oczywiście te negatywne czy to winnych grach (na polskie districty w guild wars lepiej nie chodzić przynajmniej w tych pierwszych miastach) czy to w całym internecie (forum.tibia.pl bardzo dobry przykład). A szczerze mówiąc czasami są mniejsze lagi/pingi na amerykańskich serwerach niż na polskich (jakość polskich technologii->częste konserwacje).

Co do propozycji nie ma sensu się wysilać w tym temacie i tak nie zostaną one wprowadzone.

Dragonit
17-01-2009, 21:15
UP: Najlepiej jest zwracać uwagę tylko na złe strony, co tam że Polacy tacy dobrzy są we wszelakie gry internetowe, najlepiej tylko mówić o dzieciach Neo >.< Swoją drogą, ciekawe skąd wiesz jak jest na forach za granicą.

niezgodze sie tylko z dawaniem czegos dla facc , to sa darmozjady i powinny dostawac bardzo malo , powiedzmy tereny dla facc powinny byc tylko upiekszane (nowe graficzki skalek , drzewek miast itp.) no i czasem mozna dodac jakiegos pojedynczego viverna zeby kolejki na niego byly

Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów? Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra i możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy, a obrażać to możesz swoich kolegów na Twoim poziomie? I jeszcze ta złośliwość, skąd się w ludziach tyle zawiści bierze ...

Albertus
17-01-2009, 21:25
zawiść sie bierze z tad ze takie dzieci z facc proszą o więcej... rozumiem ze tibia to darmowa gra i nie mam nic przeciwko , ale dla graczy co grają za darmo powinni dodawać minimum takie jak opisałem , bo jaka była by sprawiedliwość ze jeden płaci a drugi nie a obaj dostają +/- to samo??

i dziwnym zbiegiem okoliczności jest tez może to ze to na facc większość to nooby? (jest kilku pozadnych graczy facc)

Xr3
17-01-2009, 21:31
Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów?
Owszem, jest. Twój post w zasadzie to udowadnia.

Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra
Na szczęście Tibia jest grą płatną. To o czym mówisz, to tak na prawdę Demo gry właściwej, którego korzystanie faktycznie jest bezpłatne.

możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy,
Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam), to gadał byś inaczej. Parszywy dzieciak-darmozjad...

Rocket Slayer
17-01-2009, 21:41
Znowu Dragonit vs Xr3....

Na szczęście Tibia jest grą płatną. To o czym mówisz, to tak na prawdę Demo gry właściwej, którego korzystanie faktycznie jest bezpłatne.
Nigdzie nie ma tego określonego jako demo, więc nie pisz, że tak jest. Zapłata jest tylko opcją. (Patrz tibia.com)

Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Sądzę, że gdyby były zmienione między mapą jaką ma facc a premium to by coś się w tym narzekaniu zmieniło.
Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam)
Za 90zł~ można mieć ciekawsze rzeczy -.^ Ja już nigdy nie wydam pieniędzy na tą gierkę widząc dokąd zmierza.

piramjida
17-01-2009, 22:00
Dodajmy jeszcze że żadna profesja nie jest w stanie zabić innej, na podobnym levelu, w walce 1 vs 1 (jeśli ktoś twierdzi że np. 100 knight jest w stanie zagrozić w realny sposób 100 sorcowi to niech wyjaśni w jaki sposób).
27 sorc/dru ubije maga na 27. 2 zerkami. Pewnie powiesz, ze to noobki z Carlin, ale na takim lvlu pvp 1 vs 1 ma najwiekszy sens bo kazda profesji juz wyksztalca zdolnosci charakterystyczne dla swojej profesji, ze tak powiem. :^)

Poza tym w przypadku powstania polskiego serwera - nikt wam tam nie kaze grac.

Vil
17-01-2009, 22:09
Nigdzie nie ma tego określonego jako demo, więc nie pisz, że tak jest. Zapłata jest tylko opcją. (Patrz tibia.com)

Na tym wlasnie polega demo, ze dostajesz darmowa, okrojona wersje. Pare osob powinno sie cieszyc, ze demotibia nie ma tak jak niektore gry okreslonego czasu uzytkowania ( dajmy na to maksymalny level na faccu nie moze przekroczyc 50 - co w wielu przypadkach jest calkowicie normalne i akceptowane ).

Najlepiej jest zwracać uwagę tylko na złe strony, co tam że Polacy tacy dobrzy są we wszelakie gry internetowe, najlepiej tylko mówić o dzieciach Neo >.<

Polacy sa swietni w gry internetowe, caly myk w tym ze Tibia nie jest pierwsza lepsza gra internetowa, tylko wylegarnia debili, i wlasnie z tym jest w srodowisku internetowym kojarzona. A sukcesy w normalnych grach sa akurat powszechnie doceniane, vide nasze reprezentacje progamingowe.

ZapodajMuze
17-01-2009, 23:08
150 mag jest w stanie ubic 150 maga sam 2 ue i spi . Tylko niech nie gada pierdol ze kazdy normalny 150 mag by sie wyleczyl bo istnieje cos takiego jak elemont zaskoczenia .

Tharion
18-01-2009, 00:36
150 mag jest w stanie ubic 150 maga sam 2 ue i spi . Tylko niech nie gada pierdol ze kazdy normalny 150 mag by sie wyleczyl bo istnieje cos takiego jak elemont zaskoczenia .

Uleczyłby się, uleczył.

Sasukekeuhn
18-01-2009, 00:48
no pomysly masz nieglupie , kosmos to napewno ironia

Odezwało się zdzierstwo ...mogę sie założyć o WSZYSTKO!! ze sam jak byleś kiedyś FACC to mazyles o więcej wiec nie sraj ... bo żałosny jesteś.

Następny High lvl który myśli ze jest pępkiem świata ...
... żałosne

Xr3
18-01-2009, 10:20
Odezwało się zdzierstwo ...mogę sie założyć o WSZYSTKO!! ze sam jak byleś kiedyś FACC to mazyles o więcej wiec nie sraj ... bo żałosny jesteś.

Następny High lvl który myśli ze jest pępkiem świata ...
... żałosne
Jeśli o mnie chodzi, to będąc darmozjadem nigdy nie narzekałem na ograniczenia związane z demem gry. Tym bardziej nie przeszło mi przez myśl, ośmielić się mówić jacy to Facce są biedni i że rzekomo więcej im się należy.

Następny Low lvl, który wyszedł z założenia, że skoro dobił 60 poziom "doświadczenia", to znaczy ma Tibię w jednym palcu (tak przypuszczam).

Askaral
18-01-2009, 10:54

Pseudo honorowe naparzanie sie to wymysl jakiegos nou lajfa, ktory na codzien musi liczyc sie z tym ze ktos go napadnie w 30 osob i bedzie odbijac swoj mozolny i bezsensowny lewel.

Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów? Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra i możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy, a obrażać to możesz swoich kolegów na Twoim poziomie? I jeszcze ta złośliwość, skąd się w ludziach tyle zawiści bierze ...

Ta zawisc bierze sie glownie dzieki jednej kascie facca, ktora zajmuje sie tylko i wylacznie spamowaniem na msg plz itenz kiedy ktos majacy 100+ lev wejdzie do depo.

Jest takie cos jak bot, ktory by go uleczyl nawet jeslisam by w tym momencie spadl z krzesla z zawalem.

Sądzę, że gdyby były zmienione między mapą jaką ma facc a premium to by coś się w tym narzekaniu zmieniło.

Nie, nic by sie nie zmienilo bo polaczki maja to do siebie ze zawsze narzekaja.

Następny Low lvl, który wyszedł z założenia, że skoro dobił 60 poziom "doświadczenia", to znaczy ma Tibię w jednym palcu (tak przypuszczam).

Nie jeden 60 facc level wie wiecej o tej grze niz jakis bezmozgi, wybocony w czelusciach laguny 200 ek.

Xr3
18-01-2009, 12:38
Nie jeden 60 facc level wie wiecej o tej grze niz jakis bezmozgi, wybocony w czelusciach laguny 200 ek.
Absolutnie nie uważam levelu za wyznacznik wiedzy na temat gry. Ja, mierzę to w stopniu ogarnięcia i tego, od jakiej wersji ktoś jest z grą na bieżąco.

Dragonit
18-01-2009, 15:43
zawiść sie bierze z tad ze takie dzieci z facc proszą o więcej... rozumiem ze tibia to darmowa gra i nie mam nic przeciwko , ale dla graczy co grają za darmo powinni dodawać minimum takie jak opisałem , bo jaka była by sprawiedliwość ze jeden płaci a drugi nie a obaj dostają +/- to samo??

i dziwnym zbiegiem okoliczności jest tez może to ze to na facc większość to nooby? (jest kilku pozadnych graczy facc)

Ja rzadko widzę proszące posty, i to głównie małe dzieci które jeszcze nie wiele nie rozumieją. Mówisz że mają dodawać minimum i tak jest, więc nie wiem co narzekasz.
I to nie zbieg okoliczności, tylko logika - facc jest dla wszystkich, więc nic dziwnego że jest tam więcej noobów. Tym bardziej, że na płatnym koncie szkoda czasu na siedzenie w depo i krzyczenie "free pacc!".

Owszem, jest. Twój post w zasadzie to udowadnia.

Kiedy zdasz sobie sprawę z tego jakie głupoty piszesz? Twoich teorii nie da się po prostu słuchać. Nie wiem czy próbujesz być śmieszny, czy piszesz na poważnie.

Tak ja RocketSlayer powiedział, nie jest tak mimo że ten fakt jest dla Ciebie bolesny.

Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam), to gadał byś inaczej. Parszywy dzieciak-darmozjad...

Taa, nie powinno tak być. Gratuluje braku podstawowej wiedzy z dziedziny ekonomi. A obrażać to możesz swoich kolegów nie mnie, wypraszam sobie. Widzisz, wyłożyłeś kasę ale nadal jesteś prostakiem bez kultury.

Jeśli o mnie chodzi, to będąc darmozjadem nigdy nie narzekałem na ograniczenia związane z demem gry

Ja też, i co?

Zego
18-01-2009, 20:23
Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

Tharion
18-01-2009, 22:47
Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

mam genialny pomysł - KUP PACC

Albertus
19-01-2009, 05:55
ja tez nigdy nie nazekalem ; cieszyłem sie z gry neewbiego a pacc kupiłem niedługo po tym jak zaczelem grac , bo mi kumple powiedzieli ze warto. i dziękuje im za to bo sie naprawdę opłacało

kolejny 15 level z carlin co narzeka ze za mało vivern na facc i są kolejki

Sasukekeuhn
19-01-2009, 22:40
@up
Niestety się mylisz ....

Mohammed
22-01-2009, 07:11
Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

Albertus
22-01-2009, 07:28
Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

no i do takich ludzi co nie nazekaja nic nie mam. Bo sie i tak cieszysz ze jest ten facc co jest za darmo.

BRAWO

a co do tego ze na facc same nooby , znajdziesz troche pozadnych ludzi ale takich to naprawdę ze swieczka szukac. co nie oznacza ze na pacc nie ma noobow

Mohammed
22-01-2009, 09:04
Naprzykład mój kolega ma 107 knighta a do 95 lvl miał Facc bo poprostu nie miał pieniędzy, i nie narzekał.

refresher
23-01-2009, 20:14
Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

Albertus
23-01-2009, 23:10
Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

a moze wyrownac wszystkie profesje zeby byla jedna? knajt ma duzo hp , palek na mp chyba nie nazeka a sorc i druid to nie knajt zeby miec duzo cap

Pirate Cutthroats
23-01-2009, 23:31

No pomysł z mniejszą wagą monet to całkiem przyzwoity. Mógłby zaistnieć w Tibii.

Więcej hp dla knighta? Nie, jest w sam raz, tak samo jak z maną i życiem dla innych profesji. Co może wypaść przydatnego z trolla, skoro to potwór dający 20 exp? To co leci to aż nadto. W ogóle to dziwne, że troll nie daje np. 500 expa i nie jest bardzo silny...przecież w innych grach RPG tak zawsze było.

kopacz1
25-01-2009, 16:45
Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

Virtus360
26-01-2009, 18:49
Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Albertus
27-01-2009, 12:01
Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

debilne pomysły... może wogle dać knajtowi 50000000 hp i czar za 10 many który leczy 100% , z takimi pomysłami to panu już podziękujemy

UP. pomysł z pvp dla rookstayerow nie jest zły , ale nie od 9 , powiedzmy od 20

Tharion
27-01-2009, 15:33
Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

Pirate Cutthroats
27-01-2009, 22:29
Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

bez przesady, w innych MMORPGach, w których występuje taki "rook" ma ograniczony dostęp lvlowy ale nie przenosi od razu. Może ktoś w końcu chciałby zrobić SS questa?