Pokaż pełną wersje : Ogólne Ban? Nie! Kasować botterów!
Sorcerereq
30-06-2008, 12:13
Shelbz z servera Antica założyl ciekawy temat na forum.tibia.com w dziale Proposals. Otóż proponuje on, aby NIE banować botterów, lecz odrazu ich kasować.
Co robimy ze wszystkimy botterami?
Jak możemy ich usunąc z gry raz na zawsze?
Jak możemy usunąc ich z Highscores?
Jak możemy uczynić niepotrzebnym granie na bocie, jeśli gramy ambitnie?
Jeśli i Ty uważasz, że botterom należy się większa kara, dopisz się!:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1978162&pagenumber=1
Jeśli boisz się o hacka, można trafić do tego tematu w następujący sposób:
1. Wchodzimy na www.tibia.com
2. Klikamy zakładkę Forum, następnie Community Boards
3. Klikamy w dział "Proposals"
4. Następnie wyszukujemy w spisie tematu Banish Botters? No. DELETE BOTTERS! (1516 sigs so far)
Wystarczy się zalogować, kliknąć "Post Reply" na dole strony i napisać "Signed" albo "I agree."
zgadzam sie tym juz sie podpisuje po co grac jesli bot robi to za ciebie teraz botterzy wogole nic sobie nie robia z GMow Ci zadko kiedy przyjda a jak juz przyjda dadza tego bana na miesiac i co botter przez miesiac robi nowa postac 100% na bocie i pozniej dochodzi do tego MC jakby kasowali to kazdemu by bylo szkoda tego 60lvla i by bylo znacznie mniej botterow mam nadzieje ze to co napisalem ma sens ;)
Libacjan
30-06-2008, 22:41
Nie zgadzam się z tym. Sam dostałem bana za bota i cudem się wylizałem od deleta, przez co już nie bocę. I nie czuję się J3B4NYM BOTEREM!!11 bo używam x-raya.
Name: Shelbz
Sex: male
Profession: Sorcerer
Level: 41
Co jakiś noob na 41lvl może wiedzieć o graniu sorkiem. Retardzi... Najpierw niech zobaczy jak sprawa wygląda z tej drugiej perspektywy.
Sorcerereq
01-07-2008, 11:04
Zły dział?
Dlaczego? To wydarzenie ogólne, CHYBA?... Do żadnego innego działy mi nie pasowało - w Inne zazwyczaj umieszczają pytania związane bezpośrednio z grą, a nie z forami...
Bring
Up
My
Z tego co pamiętam to takich propozycji było już wiele i żadna z nich nie weszła w życie, dlaczego? Odpowiedź jest prosta, $$$.
eisscheriann
16-07-2008, 12:32
Z tego co pamiętam to takich propozycji było już wiele i żadna z nich nie weszła w życie, dlaczego? Odpowiedź jest prosta, $$$.
dokładnie, mniej botterów - mniej pacców - mniejsze zyski.
Jeżeli kupiłem pacc zapłaciłem za niego własnymi pieniędzmi to nawet nie mogę być zbanowany ;] Mogę botowac i Gmowie Cmowie mogą mi dożo zrobić. Oczywiście graczy Facc za botowanie mogą banowac Deletowac ponieważ grają za darmo. Na tibia soft jest gdzies temat że ktoś im założył sprawę za bana i chyba ją nawet wygrał. Więc skończcie bo boty były, są, i będą. Myślicie że chce mi sie siedzieć przed komputerem całymi dniami i skilowac te durne pixelki i co 10 min dokładać kamienie, robić use na jedzeniu i wpisywać czar ?? jeżeli sądzicie że tak to jesteście tępymi nałogowcami którzy mogą grac po 24h i nie robi to wam zdanej różnicy ;) Pozdro
NocnyPasterz
16-07-2008, 12:42
$$$ :) I co sie liczy? Szacunek Bociarzy Ulicy
Jeżeli kupiłem pacc zapłaciłem za niego własnymi pieniędzmi to nawet nie mogę być zbanowany ;] Mogę botowac i Gmowie Cmowie mogą mi dożo zrobić. Oczywiście graczy Facc za botowanie mogą banowac Deletowac ponieważ grają za darmo. Na tibia soft jest gdzies temat że ktoś im założył sprawę za bana i chyba ją nawet wygrał. Więc skończcie bo boty były, są, i będą. Myślicie że chce mi sie siedzieć przed komputerem całymi dniami i skilowac te durne pixelki i co 10 min dokładać kamienie, robić use na jedzeniu i wpisywać czar ?? jeżeli sądzicie że tak to jesteście tępymi nałogowcami którzy mogą grac po 24h i nie robi to wam zdanej różnicy ;) Pozdro
To nie graj w ogóle...
eisscheriann
16-07-2008, 12:47
jezus, nie sądziłem ze dozyje momentu w którym sie bede z tobą zgadzał ;o
Co to za czasy, botterzy powinni dupy zamknąć i cicho siedzieć, a ci jeszcze normalnych graczy od nałogowców wyzywają. Boże kochany poratuj ! Jak dla mnie to właśnie botterzy nie potrafią przeżyć bez tibii, a że grać nie umieją, to 'bot activated'. Z góry uprzedzam, że mam w dupie co mi odpiszecie, bo jesteście ZEREM.
A po co ludzie puszczają CaveBoty tylko po to żeby wbić jak najwiekszy lvl i sprzedać chara na allegro lub pochwalić sie kolegom jaki to ja nie jestem Super Pro Evul gracz bo mam 100 lvl w miecha. Traktujecie tą grę jak by to był jakiś cel w życiu. Patrzycie tylko na cyferki i czerwony pasek przy napisie "Experience" i co myślicie że koledzy będą czuli wobec was respekt bo wbiłeś niewiadomo jaki level na bocie jeśli tak to pozdro... To gra, zabawa. A jak ktoś nie chce siedzieć 24h na kompie żeby wbić sobie skila to niech sobie odpuści tą grę to nie są wyścigi kto będzie lepszy tylko ZABAWA... A ci co kupują PACCa i tylko bocą gdzie przyjemność z gry To tak samo jakbyś kupił zwykła grę za 90 zł i wpisał kod "przejdź do ostatniego poziomu" gdzie tu logika chyba że nie macie robić co z pieniądzmi to już co innego. Zresztą co ja mówię czy Wy widzicie coś innego oprócz Tibi ??
Boty mogą być ale tylko do pomocy w trudnych Questach ale nie do Cavebocenia. I zazwyczaj jest tak ze bana dostają bana Ci którzy sobie tylko pomagają botem a nie Ci co wbijają 100 lvle w miecha.
A po co ludzie puszczają CaveBoty tylko po to żeby wbić jak najwiekszy lvl i sprzedać chara na allegro lub pochwalić sie kolegom jaki to ja nie jestem Super Pro Evul gracz bo mam 100 lvl w miecha. Traktujecie tą grę jak by to był jakiś cel w życiu. Patrzycie tylko na cyferki i czerwony pasek przy napisie "Experience" i co myślicie że koledzy będą czuli wobec was respekt bo wbiłeś niewiadomo jaki level na bocie jeśli tak to pozdro... To gra, zabawa. A jak ktoś nie chce siedzieć 24h na kompie żeby wbić sobie skila to niech sobie odpuści tą grę to nie są wyścigi kto będzie lepszy tylko ZABAWA...
A może właśnie jest na odwrót? Ja caveboce swoje chary tylko po to by pominąć nudne expienie przez 20 lvli na tym samym potworze wykładając do tego duużo czasu. Zabawę w tej grze sprawia mi tylko Pking i tylko do tych celów caveboce.
A ci co kupują PACCa i tylko bocą gdzie przyjemność z gry To tak samo jakbyś kupił zwykła grę za 90 zł i wpisał kod "przejdź do ostatniego poziomu" gdzie tu logika chyba że nie macie robić co z pieniądzmi to już co innego. Zresztą co ja mówię czy Wy widzicie coś innego oprócz Tibi ??
W pewnym sensie masz rację, lecz dzisiaj Pacca kupić to nie problem, bo coraz częściej można spotkać sprzedawców PT za kasę w Tibii, w końcu ~100k to nie jest tak dużo.
Ogólnie nie polecam cavebocenia, wiem, że to w jakimś stopniu psuje grę, lecz sam system expienia w Tibii jest tak zjebany, że nie dziwie się sobie ani ludziom, że sięgają po boty.
Ja gram nie dla gry ;) tylko dla znajomych. Według mnie ta gra nie polega na zabijaniu potworków tylko na tym że widząc 2giego ludzika pixelowego wiesz że ktoś jest po 2giej stronie. Jak go zabijesz on sie w***** ;) Jak kogoś poczęstujesz itemkiem to sie ucieszy :) a lvl ?? Hmmm Expienie to tylko taki dodatek do tej gry. Ja lubię mieć wysoki lvl ponieważ wtedy jestem "prentki"
TheDwarf
16-07-2008, 15:30
Deletować FACC za botting, PACCom pozwalać.
MiszczTibijski
16-07-2008, 15:35
Chyba CIe kurwa pizda swędzi jak myslisz ze to wprowadzą 30+%~ graczy botuje jak by Cipsoft ich usunął przestali by grać + kupywać pacce przez co cipsoft miałby 30% mniejsze dochody ;d
Nie zgadzam się z tym. Sam dostałem bana za bota i cudem się wylizałem od deleta, przez co już nie bocę. I nie czuję się J3B4NYM BOTEREM!!11 bo używam x-raya.
Name: Shelbz
Sex: male
Profession: Sorcerer
Level: 41
Co jakiś noob na 41lvl może wiedzieć o graniu sorkiem. Retardzi... Najpierw niech zobaczy jak sprawa wygląda z tej drugiej perspektywy.
A powinienes tego deleta dostac.... ban jest za UZYWANIE i nie wazne co robisz... czy wbijasz expa, auto healing czy glupi x-ray
P.S skad wiesz czy ten 41 sorek to jego jedyny char... i nie lev cechuje ownera... czesto postac 30-50 potrafi zachowac sie lepiej niz jakis 100+
Dzieci dzieci dzieci...
CIPSOFT OSZUKUJE MNIE - JA OSZUKUJĘ ICH
NetowyHooligan
01-08-2008, 11:17
wlasnie kurwa facc kasowac botow pacc moze bocic o i tyle a wy wszyscy nalogowcy co recznie knightem by na*******ali 24/h to idzcie se pograc w cos innego jesli wam nie pasuje
wlasnie kurwa facc kasowac botow pacc moze bocic o i tyle a wy wszyscy nalogowcy co recznie knightem by na*******ali 24/h to idzcie se pograc w cos innego jesli wam nie pasuje
Czyli jeśli zapłacisz te 90 zł to jesteś ponad prawem?
NetowyHooligan
02-08-2008, 00:53
fFFfuaŚśnIeM tAk mIsQ pOzDrUfFfFfkIIi
Ehh, ludzie...
Cipsoft bany dobrze zaplanował więc nie wiem po co ktoś robi takie tematy...
Ban za botting jest odrazu przed deletem... Więc to najlepsza kara jaka może być, użyłeś bota? Złapali cie? Jesli tak to masz nauczke i nie zrobisz tego jeszcze raz bo grozi to deletem... (chyba że ci nie zależy) i cipsoft ma jednego bottera z glowy, a jesli by jebneli mu deleta to by nie kupił pacca, a tak sa szanse że kupi...
Sam oczywiscie też botuje, botuje na low lvlu bo granie 20 lvlem nie sprawia mi przyjemności, albo skillowanie, robienie runek itp...
Po za tym i tak cipsoft to zignoruje... ;) Bedzie z tym tak samo jak z tym co ludzie prosili żeby zrobili im server na tibie 7.6-7.4...
Widzę głupoty pisane przez skretyniałych idiotów i zaślepionych fanatyków żyjących w upartej nieświadomce, że wszystko wiedzą najlepiej. Czas przemówić do młodzieży...
Co do botowania. Nie przejmuję się uwagami osób krytykujących ten sposób "grania". Są to na ogół ludzie, którzy nie widzą niczego złego w siedzieniu po 10 godzin przy Tibii i chipsach. Można sobie tłumaczyć "zło botowania" na wiele sposobów, ale wszystko sprowadza się do tego, aby eliminować użytkowników takiego softu. OLEWAM takich leszczów. Lepiej, żeby nazywali mnie Boterem, niż No-Liferem. Z doświadczenia wiem, że przy manualnym expieniu można zanudzić się na śmierć, a tak to włączasz sobie BOCIK i zajmujesz się realnym życiem, całkowicie srając na głupoty pisane przez większość forumowiczów. W szczególności są to jakieś nooby na 20lvl, które wychodzą z założenia, że wiedzą wszystko o Tibii. Fajnie. Tyle, że taki gość próbuje podważać moje zdanie na ten temat, chociaż jego całkowity exp, nie jest nawet 1/4 tego, co ja wbijam na jednym huncie. Chodź sam na mojej głównej postaci nie bocę, to mam wyrobioną swoją opinię na ten temat, gdyż widziałem już w tej grze wiele. Wystarczająco wiele, aby móc wypowiadać się na temat botów.
Cipsoft oszukuje nas - My oszukujmy Cipsoft. (Gdy zaczniesz padać przez masskicki i tracić dni pacca to wspomnisz te słowa).
Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry. Gdyby usunęli i dodali do tej gry kilka sensownych rozwiązań, to bocenie nie było by potrzebne. I nie mam tutaj na myśli zintegrowanego cavebota.
Jakiś FACC z 41lvlem uważa, że wie wszystko o tej grze i zakłada taki durny temat na głównym forum gry. FACC jest w tej grze tylko nędznym plebsem. Ich wlogowana ilość tylko zapewnia laggi na serwerze. Jedyny pożytek z niego to przyspieszanie się respawnu. Ludzie bez pacca uważają, że należą im się dodatkowe expowiska. Tak naprawdę gówno wam się należy. I tak już macie za dużo.
Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry. Gdyby usunęli i dodali do tej gry kilka sensownych rozwiązań, to bocenie nie było by potrzebne. I nie mam tutaj na myśli zintegrowanego cavebota.
Płacisz za udogodnienia/bonusy ,a nie za możliwośc łamania zasad.
Ehhh....TibiaBotNG jest niewykrywalny, więc Cipy mają małe szanse na przyłapaniu botera. GMowie żadko bywają w tibii a w nocy (bo wtedy ludzie najczęściej ustawiają bota) nigdy.Botowanie jest lepsze niż siedzienie na tibii 20 h dziennie.
babcia666
05-08-2008, 22:39
Kur.... nie mogę czytać o tych co myślą że pacc - iam god! To gorszę niż br czy pl newbi, to najbardziej posrany ze wszystkich możliwych poglądów...
Cipsoft oszukuje nas - My oszukujmy Cipsoft. (Gdy zaczniesz padać przez masskicki i tracić dni pacca to wspomnisz te słowa).
Zus kradnie - ja okradam państwo? Dobra, jutro twoi starzy obudzą się bez samochodu. W końcu są częścią państwa no nie?
Anyway... padasz przez mass kicki spowodowane przeludnieniem... Odrabiasz straty na bocie, jak większość ludzi, serw jest znowu przeludniony, znowu kick, zatem znowu stawiasz bota na nockę... i tak dalej.
Gówno prawda, idź kupić samochód i powiedz że chcesz dostać za free felgi, bagażnik na dach a najlepiej full wyposażenie... płacę wymagam, co?
FACC jest w tej grze tylko nędznym plebsem. Ich wlogowana ilość tylko zapewnia laggi na serwerze.
A to mnie roz*****ło na maxa, to co ja grałem na pacc, skończył się i teraz jestem nędznym śmieciem? Masz trochę więcej kasy to reszta może ssać? Kurw... szkoda słów. Pamiętaj że ty i kolejne 10-30% serwera które jadą na bocie to też zajmowanie serwera, a normalny gracz nie może przez was grać.
Tak naprawdę gówno wam się należy. I tak już macie za dużo.
Heh a wiesz jak kiedyś pacc wyglądał? 2-3 Nędzne wysepki XD a nie wiem czy zauważyłeś, ale wiele pacc i tak expi na terenach facców.
Nie podoba się? Spier... na premie, tam nie masz "nędznego faccowego ścierwa", i po kłopocie.
@topic
Kasowanie na początek to przegięcie, gdyby gm'i się starali nie byłoby takiej potrzeby. To tylko ich wina, i tylę.
Odrabiasz straty na bocie, jak większość ludzi,
Sorkiem?
Pamiętaj że ty i kolejne 10-30% serwera które jadą na bocie to też zajmowanie serwera, a normalny gracz nie może przez was grać.
Nie mogę iść expić na nic mocniejszego od DLa, bo nooby z Carlin muszą błagać o itemy, co wbrew pozorom zamula nieco serwer. Swoim 18 sorkiem masz tutaj gówno do gadania chłopcze.
babcia666
06-08-2008, 09:14
Hm... najpierw zobacz jaki lvl ma ten 18 sorc ćwoku, a potem zastanów się czy nie mogę mieć innego maina, po prostu nie chce mi się tego zmieniać... chłopcze.
Sorkiem?
A nie? Zakładasz bs'a i chajda na roty/larwy... używa botów a nie wie lol.
No chyba że 100+, ale masz boty do strzelania vis'em, runami... nawet możesz iść z kumplem na hunta i tylko stać w miejscu, co jest kompletnie żałosne, ale cóż...
Ja myślę że Botter powinien dostawac bana na max 2 dni
czyli powinien byc Tolerowany dlatego ze
zwykly botter osiaga zwykle 100 level wybocony na dwarfach i rotach i kupuje premium i wtedy cipsoft zarabia
bo komu sie chce wbijac 0-100lvl
tak jak na tibiasoft com pisze
"Nie trac czasu na nabijanie expa...
... zrobią to za ciebie Boty "
slusznie
jako iz jest nam to znane ze
100% druidow i sorkow 150+ lvle
uzywa NG
a 99% knightow 50++ lv
uzywa TA/NG/BlackD
Ciekawe dlaczego sekretarka czypsofta nie oglada filmikow na tibicam.tv
tam 100% tibijczykow uzywa botow
i naleza sie im bany 2dniowe oraz pol punktu karnego
pozdrawiam
brat gma Xadama
NetowyHooligan
14-08-2008, 13:48
Hm... najpierw zobacz jaki lvl ma ten 18 sorc ćwoku, a potem zastanów się czy nie mogę mieć innego maina, po prostu nie chce mi się tego zmieniać... chłopcze.
No chyba że 100+, ale masz boty do strzelania vis'em, runami... nawet możesz iść z kumplem na hunta i tylko stać w miejscu, co jest kompletnie żałosne, ale cóż...
ten twoj sorc nie ma nawet 18 lvla tylko 8 :P
Od 70lvl nie używam botów. To raz.
Dwa.
Skoro w moim mniemaniu Frosty są dla mnie średnio expodajnym miejscem, to nie wyobrażam sobie, jak mógł bym ustawiać bota na Rotwormach. Nie wiem ile tych rotów musiało by być, aby zaspokoić tzw. "głód expa" dla mojej postaci.
Tabra_Nakabra
15-08-2008, 22:47
brat gma Xadama
a moj stary to seromontis ^.-
1) Xadam nie ma brata to po 1
2) kazdy sie podaje za jakas znana osobe albo h lvl
3) idz na zal.pl bo jestes n00bkiem
Ufocznik
15-08-2008, 23:02
Od 70lvl nie używam botów. To raz.
Dwa.
Skoro w moim mniemaniu Frosty są dla mnie średnio expodajnym miejscem, to nie wyobrażam sobie, jak mógł bym ustawiać bota na Rotwormach. Nie wiem ile tych rotów musiało by być, aby zaspokoić tzw. "głód expa" dla mojej postaci.
jesli masz - jak to nazwales - glod expa, to dla mnie jestes totalnym no-liferem, mozesz sobie tlumaczyc, ze nie jestes bo wolisz wlaczyc bota i wyjsc na dwor czy cos, ale niestety jesli ktos chce expic nawet gdy nie moze byc online, to chyba nie wszystko jest z nim ok ;\
edit
Nie mogę iść expić na nic mocniejszego od DLa, bo nooby z Carlin muszą błagać o itemy, co wbrew pozorom zamula nieco serwer. Swoim 18 sorkiem masz tutaj gówno do gadania chłopcze.
HAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHHA
HAHAHAHAHA
AHAHAHAH
HAHAHAH
AHAHAH
HAHA
haha...
@140 knajt
Oczywiście Tibia wyżarła tobie szare komórki do tego stopnia, że problemy z interpretacją nie pozwalają ci rozróżnić Ironii od zdań mówionych na poważnie.
Więc ci wytłumacze nieuku. Pod określeniem "głód expa", rozumiem stopień utrzymywania w normie prędkości expienia, biorąc pod uwagę poziom postaci.
Jednak coś w tym jest, że knightami grają w szczególności tępaki bez szkoły... Jest to spowodowane tym, że EK nie musi myśleć, tylko napierdzielac bezmyślnie kolejnego moba, albo wiedzieć skąd zmotać nowe skrypty na banutę. Magiem jest dokładnie na odwrót - myślenie przekłada się ponad wszystko, aby można było tym w miarę "przyjemnie" grać.
Dlatego już w to nie Gram. Bo expienie do niczego nie prowadzi. Jest co najwyżej nudniej z lvla na lvl.
Ufocznik
16-08-2008, 22:34
rozumiem, ze kazdy kto ma nizszy lvl od ciebie, albo gra knightem jest totalnym idiota
oks
skad moge wiedziec, co masz na mysli mowiac "glod expa", skoro sam takiego nie posiadam, expie kiedy mam na to ochote (lub nie expie gdy nie mam), a ty prawdopodobnie wyznaczasz sobie jakies normy i limity wbijania expa w jeden dzien, a fakt, ze nie mozesz ich dotrzymac z powodu ludzi stojacych pod depo w carlin (HEHEHE) powoduje twoja frustracje i chec pokazania na forum swojej rzekomej wyzszosci
Alanus Lutinum
16-08-2008, 23:11
Jeżeli ktoś używa bota do całkowitego grania jest maniakiem. Jest to podobny poziom do tego całego no-liferstwa, z tą różnicą że te osoby poszły na łatwiznę. Takim osobom ciągle zależy na stawaniu się silniejszym tyle, że pod nadzorem programu.
Btw. zauważyliście, że jedyny argument jaki umieją podać botterzy to "botuje, bo lepiej jest mieć wysoki lvl nie siedząc 15h przed kompem", więc botowanie się sprowadza do tego samego.
Z resztą po co mam to tłumaczyć, prowadźcie dalej tą dziecinną dyskusję, która i tak do niczego się nie sprowadza i niczego nie osiągnie.
Ehh, widze ze najwiecej sie udzielaja Ci co bota nigdy nie uzywali i mysla że są najmądrzejsi.
Typie up
Jakbyś chciał wiedziec to bot jest sprzeciwnienstwiem "no liferstwa"... Stawiasz bota i idziesz na dwór = nie jestes no liferem bo wychodzisz na dwór/spotykasz sie z kumplami/cieszysz sie rl zyciem... Gówno wiesz typie to sie nie udzielaj... Maniak to jest ktos kto nie potrafi odejsc od kompa, i watpie zeby maniak ci zostawil swojego chara na afku przez 10h...
@Ufo
Akurat tak się składa, że nie expię wogóle. Ostatniego PACC kupiłem for fun, aby raz na 3 dni wyjść sobie na godzinkę np. pohuncić Lost Soula, albo zrobić waste na Frostach z UE. Ale przecież jestem maniak...
Co do botowania. Nie przejmuję się uwagami osób krytykujących ten sposób "grania". Są to na ogół ludzie, którzy nie widzą niczego złego w siedzieniu po 10 godzin przy Tibii i chipsach.
Lepiej, żeby nazywali mnie Boterem, niż No-Liferem.
Z doświadczenia wiem, że przy manualnym expieniu można zanudzić się na śmierć, a tak to włączasz sobie BOCIK i zajmujesz się realnym życiem
Za przeproszeniem pierdolisz glupoty.
Rozpoczynajac granie w ta gre akceptujesz jej reguly, nawet nie na poziomie regulaminu tylko gameplayu. Masz pelna swiadomosc tego jak wyglada srodowisko, jak wyglada rozwoj postaci i ile czasu zajmuje. Jesli wiec nie satysfakcjonuje cie budowanie postaci tygodniami to idz zagrac w inna gre a nie konsekwentnie probujesz skrocic ten czas parokrotnie. To wlasnie ty sie kwalifikujesz do grupy zakamuflowanych noliferow, ktorzy nie sa w stanie tego udzwignac, bo musza miec ten elo level do huncenia frostow teraz a nie w grudniu.
Podlacz sie do skrzynki sasiada i pooszukuj TPSA.
Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry.
Chcialbys.
Wylansowany
18-08-2008, 19:33
Ja do botterów mam mieszane uczucia...
Przede wszystkim zauważyłem, że osoby nie używające botów często wyzywają takich, co przypomina mniej-więcej "boteży som zui !!!!1111oneoneone!!!!" (n/c) i dostrzegają tylko tych złych botterów, którzy szybko wbijają cavebotem lvl i potem sprzedają na allegro i/lub podniecają się w internecie. Jakoś nie wiem czemu nikt nie mówi o tych, którzy botują i mają średnie jak na dzisiejsze czasy levele (50-100), żeby sobie zrobić jakiegoś questa lub zwastować kasę dla zabawy na czymś mocniejszym. Tacy ludzie nie mają czasu lub nie chce im się nawalać na zapełnionych expowiskach, czyli de facto nie można mieć do nich pretensji, mimo to są nadal wyzywani (wyżej powiedziałem jak...).
Natomiast osoby, które nie botują albo zaliczają się do tych w/w, albo pogodzili się ze swoim levelem i grają normalnie (np. ja tak gram), albo są maniakami grającymi po 7h+ dziennie.
Czyli wracając do tematu; przy dzisiejszym działaniu GM-ów, łapanie botterów jest po prostu śmieszne, dlatego każda akcja przeciwko nim nie ma sensu.
Podlacz sie do skrzynki sasiada i pooszukuj TPSA.
Nie wiem może powinieneś udać się do okulisty... albo poprostu masz problemy z interpretacją. Nie wiem jak można wybrać na moderatora kogoś, kto nie rozróżnia kicka od masskicka...
Ufocznik
18-08-2008, 20:09
Nie wiem może powinieneś udać się do okulisty... albo poprostu masz problemy z interpretacją. Nie wiem jak można wybrać na moderatora kogoś, kto nie rozróżnia kicka od masskicka...
ale roznica miedzy kickiem a masskickiem jest taka, ze kick to wywalenie pojedynczej osoby z gry (niezaleznie czym spowodowane) a masskick to jednoczesnie wyrzucenie wielu osob (takze niezaleznie z jakiego powodu), ale nvm
Nie wiem jak można wybrać na moderatora kogoś, kto nie rozróżnia kicka od masskicka...
Akurat nie o kicki chodzilo. Przyklad zreszta nie do konca trafny ale wystarczy.
Freezy Eddie
19-08-2008, 08:09
Rozpoczynajac granie w ta gre akceptujesz jej reguly, nawet nie na poziomie regulaminu tylko gameplayu. Masz pelna swiadomosc tego jak wyglada srodowisko, jak wyglada rozwoj postaci i ile czasu zajmuje. Jesli wiec nie satysfakcjonuje cie budowanie postaci tygodniami to idz zagrac w inna gre a nie konsekwentnie probujesz skrocic ten czas parokrotnie. To wlasnie ty sie kwalifikujesz do grupy zakamuflowanych noliferow, ktorzy nie sa w stanie tego udzwignac, bo musza miec ten elo level do huncenia frostow teraz a nie w grudniu.
Rozumiem, ze botterzy niszcza Tibie, ale nie patrz na nich jak na jakichs ludzi psychicznie chorych, ktorzy robia cos zupelnie bez sensu.
Gra jest po to zeby sprawiac przyjemnosc, trzeba przyjac, ze sa tacy ludzie, ktorzy nie trzymaja sie zasad gameplayu, jakichkolwiek zasad, beda robic to na co maja ochote. Twoj poglad botterow jest po prostu taki, ze kazdy jest taki jak Paulistinha - wlacza kompa, idzie stawia bota na frosty i caly czas walkuje to samo. Mozna rowniez lvlowac po to zeby pominac jakis tam nudny etam walenia rotow i przejsc do jakichs przyjemniejszych rzeczy.
Pewnie zaraz wyskoczysz ze swoim argumentem, ze mozna isc do pracy i kupic chara. Otoz nie, bo nastolatek grajacy w Tibie (15 lat) zeby isc do pracy musialby ja znalezc, pracowac, wkladac w to jakis wysilek, organizowac sobie dzien by isc do tej pracy. A co to jest za problem odpalic bota, zminimalizowac sobie bota do okienka i zajac sie tym co zwykle?
OldWerladyn
20-08-2008, 20:05
Ehh boty, zawsze zdania będą podzielone.
System jest dobrze skonstruowany, ale brakuje wkładu GM(przynajmniej na Elysi).
Grałem rp, ms, ed aktualnie gram ek i ms. Gra knightem jest tak nudna do 100+, że to poezja, wole odpalić NG, iść się pouczyć czy coś. MS do 40~ też straszna nuda, wlałem włączyć 2 skrypty i trzasnąć wpt i pograć w piłe. Na większych lvl RP/ED/MS nie są już tak nudne, EK też wprawdzie może iść robić PG na behe, ale nie można robić tego co dzień. Zwyczajnie nie styknie kasy, musi iść pomęczyć frosty/drags by mieć na next ręczne PG na behe :>
Ogólnie expienie nie uważam za przyjemnie, ale wary i pk miodzio ;>
pozdro
Na moim levelu MS jest tak nudny, że nawet bota mi się nie chce ustawiać:o
Gra jest po to zeby sprawiac przyjemnosc, trzeba przyjac, ze sa tacy ludzie, ktorzy nie trzymaja sie zasad gameplayu, jakichkolwiek zasad, beda robic to na co maja ochote. Twoj poglad botterow jest po prostu taki, ze kazdy jest taki jak Paulistinha - wlacza kompa, idzie stawia bota na frosty i caly czas walkuje to samo. Mozna rowniez lvlowac po to zeby pominac jakis tam nudny etam walenia rotow i przejsc do jakichs przyjemniejszych rzeczy.
Przez bite 6-7 lat w ponad dziesiecioletniej historii Tibii dziesiatki tysiecy ludzi expilo na tych przyslowiowych rotach, dziesiatki tysiecy ludzi trenowalo skille stojac przez ekstremalne okresy czasu bijac monka i jakos nikt nie probowal drogi na skroty, bo kazdy wiedzial na co sie pisze i kazdy to respektowal. Kazdy mial swiadomosc tego, ze gra zaczyna sie od level 1 a nie jak niektorzy by chcieli 100, gdy juz skonczy sie mozolne bicie zolwi i "zaczyna" sie "zabawa". Tym sposobem ludzie dochodzili do naprawde wysokich leveli, i to pomimo znacznie bardziej ograniczonych mozliwosci niz macie teraz. Tyle ze normalnym bylo granie charem przez 3-4 lata a nie przez 4-6 miesiecy, bo nie bylo presji ze strony innych i wyscigu szczurow, przynajmniej nie na taka skale jak dzis. W takiej spolecznosci jak kiedys mozna bylo bez poczucia bycia gorszym grac godzine dziennie i ani sie czlowiek nie zdazyl tymi rotami ( a pozniej dwarfami -> orkami -> czym tam chcial ) znudzic, ani nie musial wybierac pomiedzy spedzaniem zycia przy kompie albo wlaczaniem bota.
Meritum tego posta jest takie, ze Tibia sie pod tym wzgledem nie zmienila, czemu wiec teraz zrobienie 10 leveli na rotach, potem 40 na zolwiach mieszanych z orkami jest nudne, skoro przez tyle lat nie bylo ( nawet pomimo tego, ze te zolwie dla wielu bylyby high-end mozliwoscia expienia w erze guardow i pojedynczych dragow ) ?
@Xr3
Toleruje botterów, ale prawda jest taka, że to WY łamiecie regulaminm i strasznie mnie wkurza kiedy jakiś oszust(tak, to właśnie do ciebie) kłóci się(bo dyskusją tego nie nazwę), obrażająć wszystkich, których zdanie różni się od jego.
Widzę głupoty pisane przez skretyniałych idiotów i zaślepionych fanatyków żyjących w upartej nieświadomce, że wszystko wiedzą najlepiej. Czas przemówić do młodzieży...
Prawię się zgadzam, tyle, że tyczy się to ciebie.
Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry.
Muahahaha. Takiej bzdury nie można napisać z głupoty, więc uznaję, że napisałeś to dla żartów.
Jakiś FACC z 41lvlem uważa, że wie wszystko o tej grze i zakłada taki durny temat na głównym forum gry. FACC jest w tej grze tylko nędznym plebsem.
1. Oceniasz ludzi po lvlu. To pierwszy stopień uzależnienia (albo drugi czy trzeci^^) 'On ma niższy lvl niż ja! Nie godom z tobom ,i,' Znajome?
2. Myślisz, że dzięki PACC jesteś lepszy. Gówno prawda, nie jesteś.
Swoim 18 sorkiem masz tutaj gówno do gadania chłopcze.
A może nie każdemu chce się wpisywać name swojego main`a?
Oczywiście Tibia wyżarła tobie szare komórki do tego stopnia, że problemy z interpretacją nie pozwalają ci rozróżnić Ironii od zdań mówionych na poważnie.
Kolejne debilne stwierdzenie. Pokazałeś, że dla ciebie wszystko co inne od twojego(nawet profesja), jest gorsze i warte wyśmiania. Pozatym, w twoim poprzednim poście, nie było niczego co można nazwać ironią. Ten 'głód expa' to przenośnia, CHŁOPCZE. Gz.
CIPSOFT OSZUKUJE MNIE - JA OSZUKUJĘ ICH
Kolejne zdanie mogące śmiało kandydować do głupoty roku 2008.
Na moim levelu MS jest tak nudny, że nawet bota mi się nie chce ustawiać
Tak tak, a kto wcześniej pisał, że to knight jest nudny, i że bocił aby ominąć nudną część gry?
@Vil
Łał, zgadzam się z tobą.
ervinius
21-08-2008, 12:16
Delete? Nie, nie.
Jeśli tak to trzeba być sprawiedliwym.
Ban to ban, więc za każdego typu bana powinien być delete.
Za pk, za hackowanie, za spamowanie.
To nigdy nie przejdzie.
A co do wypowiedzi niektórych, że oni nie używają bota,
tylko x-ray'a, lub leczą się tylko, po prostu brak mi słów.
Freezy Eddie
21-08-2008, 12:17
Przez bite 6-7 lat w ponad dziesiecioletniej historii Tibii dziesiatki tysiecy ludzi expilo na tych przyslowiowych rotach, dziesiatki tysiecy ludzi trenowalo skille stojac przez ekstremalne okresy czasu bijac monka i jakos nikt nie probowal drogi na skroty, bo kazdy wiedzial na co sie pisze i kazdy to respektowal.
A teraz robia to za nich boty, bo gra ma sprawia przyjemnosc a nikomu nie sprawia przyjemnosci latanie od rota do rota, zaznaczanie tego na battlu i robienie tego w kolko przez 10h. To samo gapienie sie w monka. Moze bylo to rowniez spowodowane, ze nie bylo botow...
Kazdy mial swiadomosc tego, ze gra zaczyna sie od level 1 a nie jak niektorzy by chcieli 100, gdy juz skonczy sie mozolne bicie zolwi i "zaczyna" sie "zabawa". Tym sposobem ludzie dochodzili do naprawde wysokich leveli, i to pomimo znacznie bardziej ograniczonych mozliwosci niz macie teraz.
Jezeli sprawia nam radosc bicie dragow a nie rotow to nie widze powodow dlaczego by 'nie pojsc na skroty'. Rowniez mi sie nie podoba to co botterzy zrobili z Tibia, ale musze przyznac, ze ich rozumiem, wiem dlaczego to robia i po co - przez pewien okres czasu huncilem botterow uzywajac Pskonejotta, mialem okazje z wieloma porozmawiac i kazdy odpowiadal to samo - on ma swoje zycie, kolego, isc do pracy musi i po prostu nie chce mu sie godzinami bic rotow tylko po to zeby miec troche zabawy z tej gry. Gra powinna byc tak skonstruowana, zeby od 1 do 100 lvla byla z niej przyjemnosc, Tibia nie jest, oczywiscie mozna zmienic gre, ale rowniez mozna pominac ten etap.
Tyle ze normalnym bylo granie charem przez 3-4 lata a nie przez 4-6 miesiecy, bo nie bylo presji ze strony innych i wyscigu szczurow, przynajmniej nie na taka skale jak dzis. W takiej spolecznosci jak kiedys mozna bylo bez poczucia bycia gorszym grac godzine dziennie i ani sie czlowiek nie zdazyl tymi rotami ( a pozniej dwarfami -> orkami -> czym tam chcial ) znudzic, ani nie musial wybierac pomiedzy spedzaniem zycia przy kompie albo wlaczaniem bota.
Nie wiem kto odczuwa presje lvlowania i wyscigu szczurow, takie cos widzialem tylko na nowych swiatach, gdzie kazdy od poczatku chce sie liczyc na serwerze, poza tym to wiekszosc populacji tibijskiej to ludzie ponizej 100 lvla, 250-300 jest na tyle malo, ze nikogo tam jakis wyscig szczurow nie obchodzi.
Chyba, ze chodzi ci o jednostki takie jak Paulistinha, ktore wlaczaja komputer tylko dlatego zeby cyferka przy lvlu urosla, ale nie wiem szczerze z kim on sie sciga i po co, jest po prostu uzalezniony, utracil juz jakis tam swoj fun z tej gry i to nie znaczy, ze kazdy botter tak wyglada.
Meritum tego posta jest takie, ze Tibia sie pod tym wzgledem nie zmienila, czemu wiec teraz zrobienie 10 leveli na rotach, potem 40 na zolwiach mieszanych z orkami jest nudne, skoro przez tyle lat nie bylo ( nawet pomimo tego, ze te zolwie dla wielu bylyby high-end mozliwoscia expienia w erze guardow i pojedynczych dragow ) ?
Imo bylo tak samo nudne, nic sie w tej grze nie zmienilo, zmienili sie gracze bo widza taka opcje, ze wcale tego nie trzeba robic zeby sie pobawic.
ervinius
21-08-2008, 12:27
@up
"(...)mialem okazje z wieloma porozmawiac i kazdy odpowiadal to samo - on ma swoje zycie, kolego, isc do pracy musi i po prostu nie chce mu sie godzinami bic rotow tylko po to zeby miec troche zabawy z tej gry."
Więc dlaczego zabiera się za Tibię?
Niech pracuje, a nie leci w chuja w tibie, w pracy pewnie też.
1. Oceniasz ludzi po lvlu. To pierwszy stopień uzależnienia (albo drugi czy trzeci^^) 'On ma niższy lvl niż ja! Nie godom z tobom ,i,' Znajome?
Nie. Wnioskuję tylko, że ten idiota z tibia.com ma swoją jedną jedyną 40lvlową postać i zaczął grać niezbyt dawno. Kolejny niedoświadczony debil, robiący krucjaty i dzihady przeciwko botterom.
2. Myślisz, że dzięki PACC jesteś lepszy. Gówno prawda, nie jesteś.
Gówno prawda. Jestem.
A może nie każdemu chce się wpisywać name swojego main`a?
Jakoś twój argument do mnie nie przemawia, ani nie daje mi podstaw, abym uważał inaczej.
Kolejne zdanie mogące śmiało kandydować do głupoty roku 2008.
Wiesz co, ja nie wiem czy ty może kupiłeś postać, czy od kolegi dostałeś. Nie mam pojęcia. W każdym razie wątpie, że wiesz co to znaczy paść kilkunasty raz z rzędu przez kick spowodowany retardyzmem CIPów, którzy nie potrafią pozbyć się JEDNEGO bubka, który przeprowadza DDOSy na serverach. Wszystko teoretycznie było by ok, gdyby nie fakt, że wybulałem na to kasę.
Tak tak, a kto wcześniej pisał, że to knight jest nudny, i że bocił aby ominąć nudną część gry?
No, ale w tamtym poście nie napisałem, że sork nie jest nudny.
ervinius
21-08-2008, 13:16
rzal i bul.
@Autor
Nie czytałem tego tematu i nie mam zamiaru, ale po samej jego nazwie dochodze do wniosku że twój wiek to 12 lat, tibia to twój świat, i że nawet nie wiesz jak kupić bota i nie wiesz jaką potęgą jest cavebot. Wole puścić bota na nocke i iść na dyskoteke niż wbijać expo ręcznie. Pozdro
ervinius
21-08-2008, 13:22
@Liper
Wiedz, że wszyscy jesteśmy z tobą, naprawdę. (;
Takim jak ty trzeba pomagać, żeby nie zostali sami,
nie popadli w depresję etc.
Zależy dla kogo lepiej, koleżko.
Jak ktoś idzie na latwiznę, to lepiej wiadomo.
Ale takich ludzi nie szanuje nikt, oprócz tych,
którzy są takiego samego pokroju.
@Liper
Wiedz, że wszyscy jesteśmy z tobą, naprawdę. (;
Takim jak ty trzeba pomagać, żeby nie zostali sami,
nie popadli w depresję etc.
Zależy dla kogo lepiej, koleżko.
Jak ktoś idzie na latwiznę, to lepiej wiadomo.
Ale takich ludzi nie szanuje nikt, oprócz tych,
którzy są takiego samego pokroju.
Gościu co ty opowiadasz, to jest GRA. NIKT się nie pyta : " o wbiłeś 150 lvl ręcznie czy na bocie? " . NIKT. Dla mnie może botować cały serv. Nieobchodzi mnie to? Wkurza Cie jak ktoś boci ? Daj sobie spokój. To było jest i będzie każdy kto mówi że nie będzie botował wkońcu się skusi i później bedzie to juz robił częściej. Niewyobrażam sobie open battle bez elf bota albo blaka. To jest obłed żeby dorośli ludzie denerwowali się że inni oszukują w pixelowatej grze.
Marecki666
21-08-2008, 13:47
Jak Ci nie pasuje regulamin Tibii - to właśnie Ty idź pograć w coś innego. ;)
@Autor
Nie czytałem tego tematu i nie mam zamiaru, ale po samej jego nazwie dochodze do wniosku że twój wiek to 12 lat, tibia to twój świat, i że nawet nie wiesz jak kupić bota i nie wiesz jaką potęgą jest cavebot. Wole puścić bota na nocke i iść na dyskoteke niż wbijać expo ręcznie. Pozdro
To czemu nie wyłączysz kompa, a lvla nie wbijesz jutro?
Za przeproszeniem pierdolisz glupoty.
Rozpoczynajac granie w ta gre akceptujesz jej reguly
Signed w 100%.
@topic
Jestem w 100% za kasowaniem.
Tyle ode mnie, pozdrawiam.
@up
Pogadamy za kilkadziesiąt leveli...
(zaznaczam, że swój lvl zrobiłem CAŁKOWICIE bez bota).
Mówiłem i powtórzę, specjalnie dla ciebie marnując 779.431/1.000.000 kliknięcie mojej myszki
Co do botowania. Nie przejmuję się uwagami osób krytykujących ten sposób "grania". Są to na ogół ludzie, którzy nie widzą niczego złego w siedzieniu po 10 godzin przy Tibii i chipsach. Można sobie tłumaczyć "zło botowania" na wiele sposobów, ale wszystko sprowadza się do tego, aby eliminować użytkowników takiego softu. OLEWAM takich leszczów. Lepiej, żeby nazywali mnie Boterem, niż No-Liferem. Z doświadczenia wiem, że przy manualnym expieniu można zanudzić się na śmierć, a tak to włączasz sobie BOCIK i zajmujesz się realnym życiem, całkowicie srając na głupoty pisane przez większość forumowiczów. W szczególności są to jakieś nooby na 20lvl, które wychodzą z założenia, że wiedzą wszystko o Tibii. Fajnie. Tyle, że taki gość próbuje podważać moje zdanie na ten temat, chociaż jego całkowity exp, nie jest nawet 1/4 tego, co ja wbijam na jednym huncie. Chodź sam na mojej głównej postaci nie bocę, to mam wyrobioną swoją opinię na ten temat, gdyż widziałem już w tej grze wiele. Wystarczająco wiele, aby móc wypowiadać się na temat botów.
Jakiś FACC z 41lvlem uważa, że wie wszystko o tej grze i zakłada taki durny temat na głównym forum gry. FACC jest w tej grze tylko nędznym plebsem. Ich wlogowana ilość tylko zapewnia laggi na serwerze. Jedyny pożytek z niego to przyspieszanie się respawnu. Ludzie bez pacca uważają, że należą im się dodatkowe expowiska. Tak naprawdę gówno wam się należy. I tak już macie za dużo.
To czemu nie wyłączysz kompa, a lvla nie wbijesz jutro?
Bo mi się niechce.
Ufocznik
21-08-2008, 15:49
Delete? Nie, nie.
Jeśli tak to trzeba być sprawiedliwym.
Ban to ban, więc za każdego typu bana powinien być delete.
Za pk, za hackowanie, za spamowanie.
To nigdy nie przejdzie.
ale to boterzy psuja te gre w najwiekszym stopniu, nie hakerzy, pkerzy czy spamerzy
A co do wypowiedzi niektórych, że oni nie używają bota,
tylko x-ray'a, lub leczą się tylko, po prostu brak mi słów.
osobiscie nie uzywam bota do niczego, zadnego xraya, obliczania expa, lighthacka, leczenia, nie cenie sie tak nisko, zebym to potrzebowal
A teraz robia to za nich boty, bo gra ma sprawia przyjemnosc a nikomu nie sprawia przyjemnosci latanie od rota do rota, zaznaczanie tego na battlu i robienie tego w kolko przez 10h. To samo gapienie sie w monka. Moze bylo to rowniez spowodowane, ze nie bylo botow...
a ktos ci kaze expic na rotach przez 10h, albo trenowac w kolko na monku (wbrew pozorom trenowanie nie jest takie niezbedne, wiec jesli chodzi o mnie to wole olewac skile i miec przyjemnosc z gry niz wlaczyc bota do trenowania)
Jezeli sprawia nam radosc bicie dragow a nie rotow to nie widze powodow dlaczego by 'nie pojsc na skroty'. Rowniez mi sie nie podoba to co botterzy zrobili z Tibia, ale musze przyznac, ze ich rozumiem, wiem dlaczego to robia i po co - przez pewien okres czasu huncilem botterow uzywajac Pskonejotta, mialem okazje z wieloma porozmawiac i kazdy odpowiadal to samo - on ma swoje zycie, kolego, isc do pracy musi i po prostu nie chce mu sie godzinami bic rotow tylko po to zeby miec troche zabawy z tej gry. Gra powinna byc tak skonstruowana, zeby od 1 do 100 lvla byla z niej przyjemnosc, Tibia nie jest, oczywiscie mozna zmienic gre, ale rowniez mozna pominac ten etap.
jesli mi gra nie sprawia przyjemnosci to nie wpisuje kodu na przejscie do ostatniego poziomu, tylko poprostu w nia nie gram
Nie wiem kto odczuwa presje lvlowania i wyscigu szczurow, takie cos widzialem tylko na nowych swiatach, gdzie kazdy od poczatku chce sie liczyc na serwerze, poza tym to wiekszosc populacji tibijskiej to ludzie ponizej 100 lvla, 250-300 jest na tyle malo, ze nikogo tam jakis wyscig szczurow nie obchodzi.
niestety 99% ludzi mysli, ze w tibii liczy sie tylko level i ilosc wbitego expa, stad bierze sie ten "wyscig szczurow" i nie trzeba miec 250-300 lvla zeby to zauwazyc
Chyba, ze chodzi ci o jednostki takie jak Paulistinha, ktore wlaczaja komputer tylko dlatego zeby cyferka przy lvlu urosla, ale nie wiem szczerze z kim on sie sciga i po co, jest po prostu uzalezniony, utracil juz jakis tam swoj fun z tej gry i to nie znaczy, ze kazdy botter tak wyglada.
jak prawie kazdy inny boter?
Imo bylo tak samo nudne, nic sie w tej grze nie zmienilo, zmienili sie gracze bo widza taka opcje, ze wcale tego nie trzeba robic zeby sie pobawic.
jakos gdy nie bylo tych cavebotow (lub nie byly rozpowszechnione na taka skale) to ludzie nie marudzili, ze gra jest nudna, tylko poprostu grali (lub tez nie grali)
Nie. Wnioskuję tylko, że ten idiota z tibia.com ma swoją jedną jedyną 40lvlową postać i zaczął grać niezbyt dawno. Kolejny niedoświadczony debil, robiący krucjaty i dzihady przeciwko botterom.
oks, a ja zaczalem grac 5 lat temu, czy mam wystarczajaco dlugi staz zeby moc z toba rozmawiac?
Gówno prawda. Jestem.
tak, ja kupilem moze z 7 paccow w zyciu (dodam, ze wszystkie za gp, na tibie nie wydalem ani zlotowki), to znaczy, ze jestem 7x lepszy od kogos kto pacca nigdy nie mial?
Wiesz co, ja nie wiem czy ty może kupiłeś postać, czy od kolegi dostałeś. Nie mam pojęcia. W każdym razie wątpie, że wiesz co to znaczy paść kilkunasty raz z rzędu przez kick spowodowany retardyzmem CIPów, którzy nie potrafią pozbyć się JEDNEGO bubka, który przeprowadza DDOSy na serverach. Wszystko teoretycznie było by ok, gdyby nie fakt, że wybulałem na to kasę.
po tych ataka dostales w ramach rekompensaty 7 dni pacca i podwojny exp, wiec nie bylo problemem odrobienie tego co straciles, poza tym padlem duzo razy na kickach a jakos nie przyszlo mi do glowy zeby - jak to napisales - zaczac oszukiwac ich, bo oni oszukuja mnie
No, ale w tamtym poście nie napisałem, że sork nie jest nudny.
jesli wg ciebie wszystkie profesje sa nudne, to po co w ogole zaczynales grac w te gre?
@Autor
aha, jak bedziesz chcial pograc w fife to tez bedziesz wpisywal kod (nie wiem czy jest taka opcja, ale to nie ma znaczenia bo to tylko przyklad) na wygrywanie meczow po 5:0, bo po co grac recznie?
Gościu co ty opowiadasz, to jest GRA. NIKT się nie pyta : " o wbiłeś 150 lvl ręcznie czy na bocie? " . NIKT. Dla mnie może botować cały serv. Nieobchodzi mnie to? Wkurza Cie jak ktoś boci ? Daj sobie spokój. To było jest i będzie każdy kto mówi że nie będzie botował wkońcu się skusi i później bedzie to juz robił częściej. Niewyobrażam sobie open battle bez elf bota albo blaka. To jest obłed żeby dorośli ludzie denerwowali się że inni oszukują w pixelowatej grze.
po 1 wcale tak nie bylo, widac zaczales grac w erze szerzacej sie glupoty i idiotyzmu graczy, ktorzy w wiekszosci sa na tyle uposledzeni, ze nie potrafia sobie poradzic bez tych botow
po 2 nie uzywalem botow i nigdy uzywac nie bede, mozesz mi wierzyc
@up
ok, to ktory lvl trzeba miec zeby z toba porozmawiac, o mistrzu?
(zaznaczam, że swój lvl zrobiłem CAŁKOWICIE bez bota).
ja tez, super, nie?
Gowno prawda, pacc tez moze dostac bana/deleta za bota, zakładając konto akceptujesz "Tibia rules" i zobowiązujesz sie ich przestrzegać, tak samo gdy kupujesz pacc. Cipsoft mógłby codziennie dawać patche przy ssie, które wykrywałyby bota, a zaraz po tym się spakować, lub zostawić 1-2 servery. Taka prawda, że około 90% pacc userów to boterzy.
ZapodajMuze
21-08-2008, 16:07
Ale czemu nikt nie patrzy na to czemu botterzy botuja ?
Jezeli ja zalozmy wbilem 100 lvl sorcem to bilem larvy,roty , tomby ,dragi, czasami dle , hydry , frosty . Niby wszystko ok ale nagle znudzila mi sie sytuacja na serwerze i chce zagrac na innym . To musze znowu to gowno klepac paredziesiat lvli zeby moc co kolwiek porobic ? W tibi nie ma na czym expic i to jest problem bo nikomu sie nie chce 80 lvli patrzyc na zlowie , a zaloze sie o co chcecie ze jakby do 100 lvl knight bil 30-40 rodzajow potworow a nie 5 to skala bottingu spadla by o 50 % bo bylo by atrakcja pojscie raz na to a raz na to .
Btw .Frosty , dle , hydry , nighty ,wrl , demony sa to jedyne potwory na ktorych mozna konkretnie poexpic a jest ich o wiele zamalo . Jakby bylo takich rodzajow 20-30-40 to zaloze sie , ze tibia to bylby drugi WoW .
A i jeszcze jedno dla ludzi pytajacych "Po co grasz?"
Gram bo naprawde podoba mi sie pvp w tibi , bo uwazam ze mam dobre pvp i udowadnialem to setki razy i mimo tego ze gram juz troche dalej mnie kreci jak 45 lvlami z kolegami potrafimy zabic 150 ek .Expienie w tibi jest nudne w ogole mnie nie kreci , a ludzie ktorzy graja na non pvp to sa naprawde niezle debile w moich oczach i najwyrazniej sa z Kongo bo nie wiadomo czego oni tam szukaja .
aha, jak bedziesz chcial pograc w fife to tez bedziesz wpisywal kod (nie wiem czy jest taka opcja, ale to nie ma znaczenia bo to tylko przyklad) na wygrywanie meczow po 5:0, bo po co grac recznie?
Ty jestes cofniety w rozwoju czy mi sie tylko tak wydaje ?
Pierdolonym paradoksem tego co powiedzales jest to ze ja wole grac w fife 3 ligowa slabiutka druzyna i za kazdym razem kiedy strzele gola odczuwam przyjemnosc , a w tibi zeby czuc przyjemnosc musze wbic pierdolony 100 lvl . Nie wiem jak 140 lvl moze byc taki glupi i to jeszcze ek , cos nie chce mi sie wierzyc ze masz taki char .
@down
Lece teraz na dwor z kolegami ale pozniej ci na priv massloga noob charami (20~~osob) to dostaniesz zawalu.
Mat_erialista
21-08-2008, 16:24
up@ potraficie 45lvlami zabić 150ek ? Jak naucz mnie pliz!
@up
A co sadzisz, że to nie mozliwe? Widac że malo o tibii grasz, to było prawie nie możliwe na tibii 7.92-8.0, teraz to nie jest problem. 10x 45 ms i combo leci po 1.5k+ z sd... 150 knight sie nie wyleczy;x
ervinius
21-08-2008, 17:51
@Liper
Jesteś lipny. [;
Expię ręcznie po to, żeby mieć satysfakcję*,
wbijam ten swój 75 lv (zakładam, to tylko przykład), i mam satysfakcję,
że potrafię do czegoś dojść sam.
Z kolei ty expisz z botem, na różne sposoby,
czy siedzisz przed komputerem, czy tv, czy dyskoteki, to twoja sprawa,
najwyżej cię ubija na expie, ale tutaj akurat wbijam w to,
no i 'masz' ten (tutaj twój przykład) 150 lv.
I jaka masz przewagę?
Zakładając, że oboje mamy pacc.
Masz, przewagę, lvla, tak?
Skilla pewnie też, tak?
A masz jakąś przyjemność z gry? Oprocz tego,
że szybciej chodzisz, masz większe hity,
i wszystko zrobił za ciebie bot? I pewnie dalej robi?
A ja mam satysfakcję, że doszedłem do tego 75 lv, może
nie jest to wysoki lv, ale jedni nie mają czasu, i expią recznię jak takowy
się zwolni.
1. Napisałem, 'masz' ten swój 150 lv, bo tak naprawdę to ma go bot.
2. *satysfakcja - uczucie zadowolenia ze spełnienia pewnych oczekiwań.
@Mat_erialista
Oczywiście, wystarczy wejść na youtube, i oglądnąc kilka filmików This is how we do z Elysii.
(Podałem to jako przykład, bo akurat byłem tych wydarzeń świadkiem.)
Pewnie niektóre servery mają rownież swoje "This is how we do". (;
ja stracielm satysfakcje z gry juz w tibi 7.6 expie tylko po to zeby sie klepac niewiem jak mozna expic dla przyjemnosci
Ufocznik
21-08-2008, 19:06
Ty jestes cofniety w rozwoju czy mi sie tylko tak wydaje ?
Pierdolonym paradoksem tego co powiedzales jest to ze ja wole grac w fife 3 ligowa slabiutka druzyna i za kazdym razem kiedy strzele gola odczuwam przyjemnosc , a w tibi zeby czuc przyjemnosc musze wbic pierdolony 100 lvl . Nie wiem jak 140 lvl moze byc taki glupi i to jeszcze ek , cos nie chce mi sie wierzyc ze masz taki char .
1. niestety, nie jestem uposledzony
2. zaznajom sie z definicja slowa paradoks
3. wiec jesli ktos gra w fife bo odczuwa przyjemnosc, tymczasem grajac w tibie tej przyjemnosci nie ma, to po chuj wlacza tego jebanego bota, zamiast pojsc grac w fife? (nie mowie tu o tobie, ale o boterach ogolnie, wybocenie 45 lvla zeby moc efektywniej pkowac to inna sprawa, nie zapominajmy, ze boterzy najbardziej opanowali servery non-pvp)
4. to, ze ktos ma inne zdanie od ciebie, nie znaczy, ze jest totalnym idiota, jesli nie umiesz prowadzic dyskusji na poziomie to po co wchodzisz na forum?
5. tak, mam takiego chara, NIE wybotowalem go, NIE kupilem go, NIE dostalem go, z gory jednak mowie, ze nie bede ci nic udowadniac, bo szczerze, to nie obchodzi mnie co o mnie myslisz
Ale czemu nikt nie patrzy na to czemu botterzy botuja ?
Jezeli ja zalozmy wbilem 100 lvl sorcem to bilem larvy,roty , tomby ,dragi, czasami dle , hydry , frosty . Niby wszystko ok ale nagle znudzila mi sie sytuacja na serwerze i chce zagrac na innym . To musze znowu to gowno klepac paredziesiat lvli zeby moc co kolwiek porobic ?
chcesz zmienic server - musisz sie liczyc z tym, ze trzeba bedzie zaczynac od nowa, od zera
W tibi nie ma na czym expic i to jest problem bo nikomu sie nie chce 80 lvli patrzyc na zlowie , a zaloze sie o co chcecie ze jakby do 100 lvl knight bil 30-40 rodzajow potworow a nie 5 to skala bottingu spadla by o 50 % bo bylo by atrakcja pojscie raz na to a raz na to .
Btw .Frosty , dle , hydry , nighty ,wrl , demony sa to jedyne potwory na ktorych mozna konkretnie poexpic a jest ich o wiele zamalo . Jakby bylo takich rodzajow 20-30-40 to zaloze sie , ze tibia to bylby drugi WoW .
HAHAHAHA, to zes mnie rozwalil
jakos w tibii co roku jest coraz to wiecej miejscowek i potworow, tymczasem liczba boterow sie nie zmniejsza (co wiecej - drastycznie rosnie)
Expienie w tibi jest nudne w ogole mnie nie kreci , a ludzie ktorzy graja na non pvp to sa naprawde niezle debile w moich oczach i najwyrazniej sa z Kongo bo nie wiadomo czego oni tam szukaja .
na non-pvp wszyscy - z bardzo rzadko spotykanymi wyjatkami - to boterzy, graja tam, bo latwiej im uzywac botow nie ponoszac zadnych konsekwencji
po 1 wcale tak nie bylo, widac zaczales grac w erze szerzacej sie glupoty i idiotyzmu graczy, ktorzy w wiekszosci sa na tyle uposledzeni, ze nie potrafia sobie poradzic bez tych botow
po 2 nie uzywalem botow i nigdy uzywac nie bede, mozesz mi wierzyc
Potrafie sobie poradzić bez bota, możesz być tego pewien. Może zacząłem grać stosunkowo nie dawno (końcówka 2006), ale spotkałem ludzi ( nie polaków, dzięki bogu), dzięki którym wiem, więcej niż nie jeden stary i doświadczony gracz.
@Liper
Jesteś lipny. [;
Expię ręcznie po to, żeby mieć satysfakcję*,
wbijam ten swój 75 lv (zakładam, to tylko przykład), i mam satysfakcję,
że potrafię do czegoś dojść sam.
Odpowiem na twoje pytania z rozbawieniem i uśmiechem na twarzy (;. Też expie ręcznie i sprawia mi to zapewne taką samą satysfakcje jak Tobie, ale bardziej mi się podoba jak wstane rano i mam wbity lvl i kilka bp gp nic nie robiąc.
Z kolei ty expisz z botem, na różne sposoby,
czy siedzisz przed komputerem, czy tv, czy dyskoteki, to twoja sprawa,
najwyżej cię ubija na expie, ale tutaj akurat wbijam w to,
no i 'masz' ten (tutaj twój przykład) 150 lv.
Nikt mnie nie ubił na moim servie. Nigdy. Trzeba jeszcze umieć botować.
I jaka masz przewagę?
Zakładając, że oboje mamy pacc.
Masz, przewagę, lvla, tak?
Skilla pewnie też, tak?
A masz jakąś przyjemność z gry? Oprocz tego,
że szybciej chodzisz, masz większe hity,
i wszystko zrobił za ciebie bot? I pewnie dalej robi?
Mam przewage lvla, skilli a moja przyjemność to taka że pójde sobie na openke albo sneaka, a Ty siedzisz w dp bo nie bedzie Ci się chciało odrabiać jak padniesz kilka razy. Tak wogóle to chyba w tej grze chodzi żeby obok dobrej zabawy mieć dobry lvl, skille.
1. Napisałem, 'masz' ten swój 150 lv, bo tak naprawdę to ma go bot.
2. *satysfakcja - uczucie zadowolenia ze spełnienia pewnych oczekiwań.
Ale mam z Ciebie beke :D. Pewnie każdy woli 70 lvl wbity ręcznie niż 150 wbity na bocie. Niezłe. PozdrO hahaha
ZapodajMuze
21-08-2008, 21:08
1. niestety, nie jestem uposledzony
2. zaznajom sie z definicja slowa paradoks
3. wiec jesli ktos gra w fife bo odczuwa przyjemnosc, tymczasem grajac w tibie tej przyjemnosci nie ma, to po chuj wlacza tego jebanego bota, zamiast pojsc grac w fife? (nie mowie tu o tobie, ale o boterach ogolnie, wybocenie 45 lvla zeby moc efektywniej pkowac to inna sprawa, nie zapominajmy, ze boterzy najbardziej opanowali servery non-pvp)
4. to, ze ktos ma inne zdanie od ciebie, nie znaczy, ze jest totalnym idiota, jesli nie umiesz prowadzic dyskusji na poziomie to po co wchodzisz na forum?
5. tak, mam takiego chara, NIE wybotowalem go, NIE kupilem go, NIE dostalem go, z gory jednak mowie, ze nie bede ci nic udowadniac, bo szczerze, to nie obchodzi mnie co o mnie myslisz
1.Tu sie jeszcze moge zgodzic
2.Wikipedia.pl wpisz,zobacz i przewnioskuj .
3.Ale co ja napisalem niezej? Ze gram tylko dla pkowania i wojen a ty mi wyskakujesz z tekstem "Po co grasz jak nie odczuwasz przyjemnosci ". To ci szczerze gratuluje myslenia . Jak do mnie mowisz "Zrozum mnie." to tez zrozum to ze ktos moze miec wyzsze ambicje w botowaniu i odczuwa przyjemnosc z tego , ze mu licznik za*******a na koncie baknowym i w tibi i na zywo.
4. Jak 140 ek ktory klepie po 100k/h max na normalnym expie nie rozumie o co chodzi w botowaniu to jest idiota dla mnie . basta
5. Bo dla mnie to jest sprawa prioerytetowa w zyciu czy ty masz 140 ek .
chcesz zmienic server - musisz sie liczyc z tym, ze trzeba bedzie zaczynac od nowa, od zera
No co ty nie powiesz , tylko , ze jakby ten durny cipsoft mogl mi zapewnic inna rozrywke po za klepaniem rotow iinnego gowna prez jakis czas to by bylo milo .
HAHAHAHA, to zes mnie rozwalil
jakos w tibii co roku jest coraz to wiecej miejscowek i potworow, tymczasem liczba boterow sie nie zmniejsza (co wiecej - drastycznie rosnie)
Kto powiedzal ze nie ma coraz wiecej ? Tylko ze zamiast cipsoft robic pierdolone ciasteczka czy outfita z wibratorem to przez POL ROKU powinien dorobic 15 rodzajow praktycznych potworow a nie earth elementale co klada combo po 300 i nic nie dropuja fajnego .
na non-pvp wszyscy - z bardzo rzadko spotykanymi wyjatkami - to boterzy, graja tam, bo latwiej im uzywac botow nie ponoszac zadnych konsekwencji
Dla mnie to trzeba miec niezle potrzepane w bani zeby w ogole zalozyc postac na harmonii.
ervinius
21-08-2008, 21:17
@Liper
Ja z ciebie też mam bekę skarbie. (;
Nie pytałem o to czy ktoś cie ubije czy nie, czy umiesz botowac.
Czytaj uważnie. To wszystko były przykłady.
A ja pójdę swoim 70 lv, padne kilka razy i odrobię - ręcznie. [;
Chociaż w sumie, cieszę się, że rozmawiam z osobą, która nie botuje, lecz
dziwi mnie w takim razie twoje podejście do tego.
No i co do twojej beki. Wiadomo, że 90 % ludzi woli 150 lv, wbity na bocie,
albo nawet kupiony na allegro, wypisując potem jacy to oni nie są pr0.
A ja mam 70 lv, skromnie, z satysfakcja, że zrobiłem to sam.
Są ludzie, którzy nie maja ustawionych wartości jak te 90 %,
nie sądzisz?
Pora na ciebie robaczku...
oks, a ja zaczalem grac 5 lat temu, czy mam wystarczajaco dlugi staz zeby moc z toba rozmawiac?
Nie. Ja gram od dziewięciu. You Fail.
tak, ja kupilem moze z 7 paccow w zyciu (dodam, ze wszystkie za gp, na tibie nie wydalem ani zlotowki), to znaczy, ze jestem 7x lepszy od kogos kto pacca nigdy nie mial?
Tak, bo RZEKOMO* przykładasz się do dofinansowywania serwerów.
*I tak działają do dupy i pewnie cała kasa idzie do kielni
po tych ataka dostales w ramach rekompensaty 7 dni pacca i podwojny exp
Gówno, nie rekompensata. Przez ten okres wbił bym najwyżej 1/400 tego co straciłem na masskickach (nie kickach)
jakos nie przyszlo mi do glowy zeby - jak to napisales - zaczac oszukiwac ich, bo oni oszukuja mnie
Dobrze, no to tobie by nie przyszło. U mnie jest na odwrót. Uszanuj to.
jesli wg ciebie wszystkie profesje sa nudne, to po co w ogole zaczynales grac w te gre?
Bo miałem 7 lat i nie było mi dane przewidzieć, że dotrwam to takiego stanu, w którym ta gra upadnie.
Jak byś w CoDa2 grał z kumplami na lanie i wszyscy oprócz ciebie mieli by wh i aimbota to też byś grał bez cheatów ze świadomością, że nic nie musisz zmieniać i że przyjemność sprawia ci padanie od nich?
ok, to ktory lvl trzeba miec zeby z toba porozmawiac, o mistrzu?
Zdobyty innym sposobem niż "hi okolnir yes", albo "hi darashia yes".
zakładając konto akceptujesz "Tibia rules" i zobowiązujesz sie ich przestrzegać,
I kto to mówi hrhr!
Kto powiedzal ze nie ma coraz wiecej ? Tylko ze zamiast cipsoft robic pierdolone ciasteczka czy outfita z wibratorem to przez POL ROKU powinien dorobic 15 rodzajow praktycznych potworow a nie earth elementale co klada combo po 300 i nic nie dropuja fajnego .
Dokładnie...
http://img174.imageshack.us/img174/2728/xr3avtat5.jpg
@Liper
Ja z ciebie też mam bekę skarbie. (;
Nie pytałem o to czy ktoś cie ubije czy nie, czy umiesz botowac.
Czytaj uważnie. To wszystko były przykłady.
A ja pójdę swoim 70 lv, padne kilka razy i odrobię - ręcznie. [;
Chociaż w sumie, cieszę się, że rozmawiam z osobą, która nie botuje, lecz
dziwi mnie w takim razie twoje podejście do tego.
No i co do twojej beki. Wiadomo, że 90 % ludzi woli 150 lv, wbity na bocie,
albo nawet kupiony na allegro, wypisując potem jacy to oni nie są pr0.
A ja mam 70 lv, skromnie, z satysfakcja, że zrobiłem to sam.
Są ludzie, którzy nie maja ustawionych wartości jak te 90 %,
nie sądzisz?
Nigdzie nie napisałem, że niebotuje pysiu :*. Odrabiaj sobie jak tam chcesz, ale ręczne expianie zabiera zbyt dużo cennego czasu, więc mój limit expa ręcznego to ~200k. Co do ludzi, którzy mówią, chwalą jacy oni nie są, nieobchodzą mnie oni. Ich sprawa czy bocą czy kupią, nie moja. Jeżeli Ci ludzi są tacy mądrzy i wbijają sobie expo ręcznie to czemu przejmują się tymi co botują ? Żałosne. Czysta zazdrość lva bynajmniej dla mnie.
wiadome bylo ze predzej czy pozniej ktos wyskoczy z zazdroscia.
parodia.
ervinius
21-08-2008, 22:49
Nie byłem pewny, ale już nie chciałem pytać.
Po tym zdaniu pomyślałem, że botujesz.
"ale bardziej mi się podoba jak wstane rano i mam wbity lvl i kilka bp gp nic nie robiąc."
Uczucia miałem mieszane, ale napisałem, że nie botujesz.
No myliłem się, niestety.
WAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH, limit expa 200k.
200k recznie to ja biłem na faccu na 60 lv. [;
W ogole jaki masz lvl, bo tak gadasz i gadasz o tym 150, a pewnie 15 druidek. [;
I zastanów się troszkę, bo raz piszesz, że expisz ręcznie, a potem piszesz, że 200k to jest dla ciebie max, zakładając, że wbijesz 500k, 300k jest na bocie, elo?
Zazdrość? Nie.
Jakbym był zazdrosny, otworzyłbym allegro.pl, kupił bota, i gonił lv.
Proste? Chyba nie dla wszystkich na tym forum.
ZapodajMuze
21-08-2008, 22:58
Zazdrość? Nie.
Jakbym był zazdrosny, otworzyłbym allegro.pl, kupił bota, i gonił lv.
Proste? Chyba nie dla wszystkich na tym forum.
A ja sie zaloze , ze jakbys byl bardziej obczajony w tych sprawach i bys wiedzal ze za Tibiabot ng ani Tibia Auto nie musisz placic to bys botowal ale najwyrazniej nie chce ci sie za tym wszystkim latac .
ng jest platne, chyba ze crackniesz. Ale w cracknietym nie ma leczenia potionami, chyba że sciagniesz scripta o ile sie da.
Po za tym nie trzeba odrazu wydawac rl kase żeby miec dobrego bota. Można sobie kupić takiego bota o nazwie BlackD Proxy, za jedyne 100k w tibii na rok. Polecam. xD
wiadome bylo ze predzej czy pozniej ktos wyskoczy z zazdroscia.
parodia.
Parodia to słuchanie Ciebie Panie pseudo idealny moderatorze o tibijskich widomościach nieprzekraczjących noobów w carlin.
200k recznie to ja biłem na faccu na 60 lv. [;
W ogole jaki masz lvl, bo tak gadasz i gadasz o tym 150, a pewnie 15 druidek. [;
Mam passy do Henk Sirasius lecz gram nim tylko gdy 1 owner nie ma czasu. Cóż z chęcią podałbym name mojego main chara, ale po co TOBIE takie wiadomości. I
I zastanów się troszkę, bo raz piszesz, że expisz ręcznie, a potem piszesz, że 200k to jest dla ciebie max, zakładając, że wbijesz 500k, 300k jest na bocie, elo?
Nie no sorki, ale chyba jesteś upośledzony napisałem że MÓJ LIMIT EEXPA WBITEGO RĘCZNIE TO 200k. 1,5h expiania dla twojej wiadomości. Co Ci do tego to gra której nie pojmujesz. Nie mam czasu na nudne jak flaki z olejem expianie ręczne. Oczywiście bot na frostach to nie 150k na h jak ręcznie ale w granicach 70 na surface. A teraz idz poexpić swoim 70 lvlem.
Aha wychodze teraz z domu i zostawiam bota na acientach, nie bij i nie wyzywaj prosze.
WBIJE NAJWIENKSZY LVL W TIBJI BO MAM BOTA HAHAHA.
Alanus Lutinum
21-08-2008, 23:29
Kiedyś jakoś bili jak to mówicie "gówna" typu roty, trolle z tą różnicą, że bez bota i było o wiele mniej expowisk. A z pk 15lvlem druidem nie można mieć zabawy? Tylko robić PA na pvp, swoim pięknie wyboconym charem. Znaleźliście sobie kolejny argument "bocę, bo chce ominąć nudny etap expienia na niskich lvlach".
Zabawę można mieć też na otsach, tyle, że w bardziej uczciwy sposób.
juran_se_spychowa
21-08-2008, 23:32
ja nie widzę nic fajnego w przechodzeniu rook'a, i biciu pierwszych 20 lvl'i. Kiedyś nie bottowałem, bo po prostu nie umiałem ustawić cave botta, ale dzisiaj... cave botta używam tylko do wychodzenia z rooka, a na mainie to tylko do skillowania/robienia run i oczywiscie wbicia pierwszych 20 lvl'i... Wtedy gdy jest kasa z przysłowiowego dezerta, można zacząć jako taką gre, ponieważ nie lubie biegać w plate seciku
Ojejku, ale kogo to obchodzi? Zreszta nie trzeba grać aż tak długo by dorównać
Ci wiedzą na temat tibii (może nie licząc paru historyjek z anticy: P). Swoją drogą Xeremon od 2006. ; )
Gówno, nie rekompensata. Przez ten okres wbił bym najwyżej 1/400 tego co straciłem na masskickach (nie kickach)
Tylko się tak nie emocjonuj, ok? Nie musisz grać.
HAHA? Patrząc na Twoje zachowanie i wcześniejsze posty nie mów mi nic o szacunku, bo znowu spadnę z krzesła.
Jak byś w CoDa2 grał z kumplami na lanie i wszyscy oprócz ciebie mieli by wh i aimbota to też byś grał bez cheatów ze świadomością, że nic nie musisz zmieniać i że przyjemność sprawia ci padanie od nich?
Różnica jest taka, że wciąż w tibii można coś osiągnąć bez bota grając swoim tempem. Trzeba być idiotą żeby grać z w/w przykładzie. Imho, przykład nietrafiony.
Weee! :cup:
Swoją drogą Xeremon od 2006. ; )
Swoją drogą, nie pamiętam ile miałem kont i na ilu światach ; )
Pierwsze konto sharowane z kuzynem na servie, który później nazwano Antica. Chciało by się położyć łapy na moim HotSie i Great shieldzie? Cóż misiaczku... nie dla psa kiełbasa...
Tylko się tak nie emocjonuj, ok? Nie musisz grać.
Dlatego nie gram...
HAHA? Patrząc na Twoje zachowanie i wcześniejsze posty nie mów mi nic o szacunku, bo znowu spadnę z krzesła.
Nie mam szacunku do tępaczków, którzy rzecz jasna 3/4 swojego expa wbili na Okolnir
Różnica jest taka, że wciąż w tibii można coś osiągnąć bez bota grając swoim tempem.
No Xeremon ma 2 lata. A wiesz dlaczego? Bo gadanie przed depo o dupie marynie i zwiedzanie głupiego, bitmapowego świata, przekładałem zawsze nad maniakalne expienie. 120lvl można wbić również w 3 miesiące. Ale to juz nie te przebiegi... Jednak Antica i graczy stamtąd, których poznałem gdy o Neostradzie nikt nawet nie marzył, a na dle chodziło się całą gildią, wspominam najmilej.
ZapodajMuze
22-08-2008, 02:44
Nie mam szacunku do tępaczków, którzy rzecz jasna 3/4 swojego expa wbili na Okolnir
Ja poprostu nie nawidze Okolnir bo to jest przyklad zjebania gry przez czas .
ervinius
22-08-2008, 08:50
@Liper
Żal mi ciebie chłopczyku.
Nawet nie odpisze na to co napisałeś, nie mam zamiaru zniżać się,
do twojego poziomu misq. [;
Jak kiedyś zrozumiesz co napisałem, to napisz.
@up
Nie, tobie się zwyczajnie skończyły argumenty i zaczynasz krzyczeć i tupać nóżkami, tarzając się po ziemi.
ervinius
22-08-2008, 10:49
Tak, i skakać z 10 piętra, bo dzieciakowi mama podłączyła internet, i teraz myśli, że jest r0x, pr0 etc.
Nie mam zamiaru toczyć dalej tej głupiej gadki. (;
Pozdrawiam.
Ah, bym zapomniał, idź sobie lepiej pograć na swoim noob-pvp.
ZapodajMuze
22-08-2008, 11:05
Tak, i skakać z 10 piętra, bo dzieciakowi mama podłączyła internet, i teraz myśli, że jest r0x, pr0 etc.
Pozdrawiam.
Powiem tak , Elysia , swiat PA/wojen/samych cwaniakow ty tam grasz i mowisz do niego noob-pvp mimo ze ma 120 lvl a watpie zebys mial jakis konkretny lvl na Elysi bo po samej gadce widac ze jestes slaby zawodnik ; *
ervinius
22-08-2008, 12:32
100 lv, jest większym osiągnięciem na pvp, niż 150 na noobskich światach,
a co do lvla nie wypowiadam się, powiem tylko, że jest większy od tego 120.
Buziak malusi ;*
Póki co, to twoje wypowiedzi tutaj należą do najgłupszych...
ervinius
22-08-2008, 13:37
Twoje za to do najmądrzejszych.
I noob, you best <3.
@Liper
Żal mi ciebie chłopczyku.
Nawet nie odpisze na to co napisałeś, nie mam zamiaru zniżać się,
do twojego poziomu misq. [;
Jak kiedyś zrozumiesz co napisałem, to napisz.
TY dalej z tym oklepanym "żal" _/ hahaha. Jak nie masz zamiaru toczyć ze mną rozmowy to po co się wogóle odzywasz? To nie ty się zniżasz do mojego poziomu tylko ja do twojego.
Pozdrawiam.
Typowe odpowiedzi nooba, który już nie wie co ma napisać.
powiedz bye nie bedziemy się śmiać haha
ervinius
22-08-2008, 14:18
Nie tyle rzeczy na raz, bo nie zapamiętuje i nie rozumiem,
plax wolniej.
A co rzal się pisze? );
Jak tak to sorry. );
Bye, bye.
Nie mam argumentów wiecej, jestem dzieckiem neo, przepraszam także wszystkich, że musieliście się zniżać do mojego poziomu, i zapamiętaj - każdy po kolei,
I noob, you best <3!
/ Wystarczy?
Alanus Lutinum
22-08-2008, 14:38
W Tibii widzicie tylko exp, pk i wojny botem ofc.
Ufocznik
22-08-2008, 19:01
1.Tu sie jeszcze moge zgodzic
2.Wikipedia.pl wpisz,zobacz i przewnioskuj .
to moze ty sprawdz najpierw?
3.Ale co ja napisalem niezej? Ze gram tylko dla pkowania i wojen a ty mi wyskakujesz z tekstem "Po co grasz jak nie odczuwasz przyjemnosci ". To ci szczerze gratuluje myslenia . Jak do mnie mowisz "Zrozum mnie." to tez zrozum to ze ktos moze miec wyzsze ambicje w botowaniu i odczuwa przyjemnosc z tego , ze mu licznik za*******a na koncie baknowym i w tibi i na zywo.
nie wiem o co ci chodzi w tym punkcie, ale najwyrazniej twoja umiejetnosc czytania jak i pisania ze zrozumieniem nie stoi na wysokim poziomie
4. Jak 140 ek ktory klepie po 100k/h max na normalnym expie nie rozumie o co chodzi w botowaniu to jest idiota dla mnie . basta
po 1 moge wbic duzo wiecej niz 100k/h recznie
po 2 nie mamy o czym dyskutowac jesli wg ciebie kazdy kto nie uzywa bota jest idiota
5. Bo dla mnie to jest sprawa prioerytetowa w zyciu czy ty masz 140 ek .
skoro nie obchodzi cie czy mam tego 140 ek, to po jaki chuj starasz sie to podwazyc?
No co ty nie powiesz , tylko , ze jakby ten durny cipsoft mogl mi zapewnic inna rozrywke po za klepaniem rotow iinnego gowna prez jakis czas to by bylo milo .
oj to straszne, a czy cipsoft kaze ci grac w te ich badziewna, nudna gre?
co do tych ciasteczek i outfitu to sie zgadzam, a co do reszty: nawet gdyby dodali 15 nowych miejscowek zapewne nie zmniejszylo by to liczby boterow
Dla mnie to trzeba miec niezle potrzepane w bani zeby w ogole zalozyc postac na harmonii.
a kto ma postac na harmonii?
Pora na ciebie robaczku...
gadanie do siebie to objaw dosc powaznych problemow z glowa ;\
to zajebiscie, kazdy kto nie spedzil pol zycia przy tibii - tak jak ty - ma gowno do powiedzenia?
Tak, bo RZEKOMO* przykładasz się do dofinansowywania serwerów.
*I tak działają do dupy i pewnie cała kasa idzie do kielni
co nie znaczy, ze gra staje sie moja wlasnoscia, a server - na ktorym gram - moim podworkiem
juz raz ci pisalem na czym polega roznica miedzy kickiem a mass kickiem, a ty dalej swoje, wiec powtorze: roznica miedzy kickiem a masskickiem jest taka, ze kick to wywalenie pojedynczej osoby z gry (niezaleznie czym spowodowane) a masskick to jednoczesnie wyrzucenie wielu osob (takze niezaleznie z jakiego powodu)
to moze najpierw ty uszanuj, ze ja mam inne zdanie niz ty, zamiast dostawac napadu szalu podczas czytania moich postow
Bo miałem 7 lat i nie było mi dane przewidzieć, że dotrwam to takiego stanu, w którym ta gra upadnie.
ale to nie cipsoft w najwiekszym stopniu przyczynil sie do takiego stanu rzeczy jaki jest teraz, ale ludzie, GRACZE, w tym glownie idioci, debile, dzieci neo i boterzy
nie, to wylaczylbym gre
a jak? na bocie?
Co do ludzi, którzy mówią, chwalą jacy oni nie są, nieobchodzą mnie oni. Ich sprawa czy bocą czy kupią, nie moja. Jeżeli Ci ludzi są tacy mądrzy i wbijają sobie expo ręcznie to czemu przejmują się tymi co botują ? Żałosne. Czysta zazdrość lva bynajmniej dla mnie.
gdybym komus zazdroscil levela to sam bym na*******al 24h/dobe na bocie
poza tym sprawdz co znacza slowo "bynajmniej" zanim znow bedziesz chcial zaszpanowac madrym slownictwem
A ja sie zaloze , ze jakbys byl bardziej obczajony w tych sprawach i bys wiedzal ze za Tibiabot ng ani Tibia Auto nie musisz placic to bys botowal ale najwyrazniej nie chce ci sie za tym wszystkim latac .
TO SERIO BOTY MOZNA MIEC ZA DARMO?! DZIEKI ZA INFO! od teraz koniec z manualnym graniem, ONLY BOT!
Parodia to słuchanie Ciebie Panie pseudo idealny moderatorze o tibijskich widomościach nieprzekraczjących noobów w carlin.
nie rozumiem jak mozesz porownywac tibijskie wiadomosci do noobow w carlin.. to tak jakby podawac odleglosc w kilogramach
WBIJE NAJWIENKSZY LVL W TIBJI BO MAM BOTA HAHAHA.
gl
Swoją drogą, nie pamiętam ile miałem kont i na ilu światach ; )
Pierwsze konto sharowane z kuzynem na servie, który później nazwano Antica. Chciało by się położyć łapy na moim HotSie i Great shieldzie? Cóż misiaczku... nie dla psa kiełbasa...
nawet nie wiesz jak bardzo marze o twoim hełmie i tarczy, poprostu snia mi sie po nocach, a na ich widok dostaje slinotoku
kto wbil 3/4 expa na okolnir, ten wbil, ale napewno nie ja
Jednak Antica i graczy stamtąd, których poznałem gdy o Neostradzie nikt nawet nie marzył, a na dle chodziło się całą gildią, wspominam najmilej.
boterzy znaczaco przyczynili sie do tego, ze aktualnie liczy sie tylko ep exp exp (choc nie tylko oni, to fakt)
Ja poprostu nie nawidze Okolnir bo to jest przyklad zjebania gry przez czas .
to najpierw placzesz nad tym, ze jest malo miejscowek, ze nic nie dodaja, a teraz ci nie pasuje, ze dodali okolnir, aha, no oks
psyhopatka
22-08-2008, 19:34
Nie zgadzam się z tym.
Ponieważ?
Masz hacka , haker jest mendą -ustawia specjalnie byle gdzie bota - raportuje chara z innego accounta i masz deleta.
boterzy znaczaco przyczynili sie do tego, ze aktualnie liczy sie tylko ep exp exp (choc nie tylko oni, to fakt)
dokladnie na odwrot.
a jak? na bocie?
No nie na bocie, bo wierz mi, że też nie przepadam za gośćmi, dla których jedyny temat do rozmowy to skrypty na banutę. Toleruję za to tych, którzy bocą, aby mieć lvl i siano na poważniejszego hunta. I to nie zawsze jest tak, że typ z całkowicie wybotowanym 200lvlem jest bez skilla...
ervinius
22-08-2008, 20:25
@up
hahahaha,
'Toleruję za to tych, którzy bocą, aby mieć lvl i siano na poważniejszego hunta.',
boze, boze, boze, czemuś go opuścił?
ZapodajMuze
22-08-2008, 20:31
Wiecie jaki dla mnie jest najwiekszy problem tego botowania ?
Ze wybotowanym 50 sorcem mam na softy + 100 k na dobry poczatek a jak bym nim gral recznie to w tyle czasu co botowalem ledwo co bym mial na pare bp manasow .
gdybym komus zazdroscil levela to sam bym na*******al 24h/dobe na bocie
poza tym sprawdz co znacza slowo "bynajmniej" zanim znow bedziesz chcial zaszpanowac madrym slownictwem
To był sarkazm:) teraz pomyśl o co mi chodziło. 24/dobe hahaha nie rozśmieszaj mnie i teraz idz poexpić ręcznie
nie rozumiem jak mozesz porownywac tibijskie wiadomosci do noobow w carlin.. to tak jakby podawac odleglosc w kilogramach
Chodziło mi o wiadomości noobów w carlin, gdybyś troche pomyślał (już nie mówie ciągle, wystarczy czasem) wiedział byś o co chodzi.
@ervinius
Staczasz się coraz bardziej odchodząc od tematu.
Bo jesteś głupi. To raz.
Dwa. Nie wierzę w boga.
ervinius
22-08-2008, 21:30
@Liper
Te słowa 'wypowiedziane z twoich ust' nie robią na mnie wrażenia,
nie wiesz przypadkiem dlaczego?
@Xr3
Na nic lepszego cię nie stać?
Bo jesteś głupi - to odpowiada 3-latek. (;
A co do boga, to już nie moja sprawa czy wierzysz czy nie,
w tym kraju nie ma przymusu wierzenia w Chrystusa.
@ZapodajMuze
Tzn, że wątpisz w swoje umiejętności, lub okazujesz nam ich brak.
A tym botem to do 50 lvla chyba byś na rotach latał, hłe?
/ to zdanie z opuszczeniem boga, to była przesada z mojej strony.
@Liper
Te słowa 'wypowiedziane z twoich ust' nie robią na mnie wrażenia,
nie wiesz przypadkiem dlaczego?
Twoje słowa typu "żal"czy tam wyrazu jak tam wolisz, także nie robią na mnie wrażenie są goodne 12 latka zaczynającego grać w tibie. Zastanawiam się czy tak właśnie nie jest.... Anyway ciężko się z tobą dogadać, tyypowy walczący polaczek ;)
Wylansowany
22-08-2008, 21:47
@up
hahahaha,
'Toleruję za to tych, którzy bocą, aby mieć lvl i siano na poważniejszego hunta.',
Czemu go opuścił? Jeśli taki botter botuje (masło maślane...), tylko po to, żeby wyskoczyć na weekend na coś lepszego i w ostateczności wyjść na 0, to co masz przeciwko nim? Takie zachowanie jest całkowicie zrozumiałe. Takie osoby po prostu zwykle nie mają czasu lub nie chce im się nawalać w roty dla kasy. W dzisiejszych czasach to całkiem normalne.
@down
To postawi bota na żółwiach...
ervinius
22-08-2008, 22:01
Dlaczego wszyscy piszą o rotach?
Ja podałem taki przykład akurat dla 50 lv,
a wszyscy tutaj gadacie jakbyście mieli 100 lv+,
a mówicie o bocie na rotach,
wtf?
@Liper
Trudno się mówi, z jednym sie dogadujesz łatwiej, z drugim trudniej,
nieprawdaż? [;
Hm, mam 17 lat, nie wstydzę się tego powiedzieć,
może masz 20, a może 15, nie interesuje mnie wiek,
po wieku się nie ocenia człowieka,
tak samo jak po wyglądzie,
tutaj chyba jesteś zmuszony przyznać mi rację.
/ trochę offtop, ale cóż..
Na nic lepszego cię nie stać?
Bo jesteś głupi - to odpowiada 3-latek. (;
Bo już nie mam siły tłumaczyć tobie po raz któryś raz z rzędu, jak 6 letniemu, małemu Jasiowi, z jakich powodów ludzie bocą i dlaczego mają w dupie tak mało inteligentnego kochasia jak ty.
Jeśli twoim zdaniem, gdy chcę poexpić, powinienem iść na Okolnir na frosty i wydać 50k do nabicia 17% bara, a później paść na masskicku, nie dopuszczając do siebie myśli, że to wina osób, którym płacę (płaciłem) za komfortowe granie, to pocałuj mnie w dupę, bo nie jestem takim kretynem, abym grał twoim zretardowaciałym i pozbawionym jakiegokolwiek sensu i perspektwyw systemem.
ervinius
22-08-2008, 22:21
Wiesz co mi uświadomiłeś,
że cały czas się kłócę,
a nawet nie wypowiedziałem swojego zdania,
może miedzy zdaniami ktoś zrozumiał.
Otóż:
Czy uważasz, że powinno się kasować botterów?
Nie, uważam, że miesięczne zablokowanie dostępu do gry jest w porządku.
Najlepiej nie grać w tibię.
Nie było by kłótni.
A jeśli się uweźmiesz to odrobisz to ręcznie,
a jeśli nie botem, albo w ogóle.
Twój interes.
@Liper@Zapodajmuze
Total agree.
co do non pvp gdzie też gram to powiem tak:
"Gram" tam ogólnie tylko dla kasy oraz dla przyjemności robienia questów jako jeden z pierwszych w tibii. Na non pvp też można sobie podbić ostro skilla pvp (wbrew pozorom, zwłaszcza jeśli chodzi o m wallowanie). Wiadomo, że gdybym miał teraz tam 100 lvl to bym go sprzedał, ale szkoda się rozstawać z 235 ek :c
@Xere
HAHA jak cie psy spisują to też obiecujesz, że więcej nie będziesz, ale tylko obiecujesz :P
PJONA hardcore sorcu
A i btw, gram w tibie od wersji 7.2 i z praktyczniejszych mobków od tamtego momentu dodali tylko: Quary, Hydry, Frosty. Mówie o expie dla lvla 200+ więc sorry, ale ile kurwa można bić frosty, czy quary...przecież po tygodniu to już tym żygasz i zazwyczaj w takim momencie wybierasz blackd lub sharing. Gdybym miał do wyboru 20 mobów, na których moge huntować z normalnym speedem expa i zwrotem (200k/h+profit) z miłą chęcią usunął bym bota i grałbym sobie po kilka h dziennie manualnie, dla tej jebanej satysfakcji, ale w tym momencie to przykładowo frosty (180-350k/h) profit sporadycznie, wiecznie masa ludzi, po 2h expienia masz ochote kliknąć magiczne "Activate Cave bot" i odejść od komputera.
Moim zdaniem dobrym urozmaiceniem tibii byłyby najazdy mocnych mobków na miasta etc. chuj, że bym padał, ale chociaż byłby fun.
@Liper
Trudno się mówi, z jednym sie dogadujesz łatwiej, z drugim trudniej,
nieprawdaż? [;
Hm, mam 17 lat, nie wstydzę się tego powiedzieć,
może masz 20, a może 15, nie interesuje mnie wiek,
po wieku się nie ocenia człowieka,
tak samo jak po wyglądzie,
tutaj chyba jesteś zmuszony przyznać mi rację.
/ trochę offtop, ale cóż..
Jedyne co przyznam to to że to jest offtop. Mam 17 lat, tyle co ty, ale nie mów że tak samo ocenisz 20 latka jak 10 latka. Pozdro i 3maj się mam nadzieje że zajdziesz daleko w swojej determinacji expienia ręcznie. Nie chce mi się już udowadniać Ci twój brak wiedzy. Jak można mówić o bocie wogóle go nie mając?
@Liper@Zapodajmuze
Total agree.
co do non pvp gdzie też gram to powiem tak:
"Gram" tam ogólnie tylko dla kasy oraz dla przyjemności robienia questów jako jeden z pierwszych w tibii. Na non pvp też można sobie podbić ostro skilla pvp (wbrew pozorom, zwłaszcza jeśli chodzi o m wallowanie). Wiadomo, że gdybym miał teraz tam 100 lvl to bym go sprzedał, ale szkoda się rozstawać z 235 ek :c
Szkoda, szkoda ale nawet jakby mi płacili to bym tam nie grał. Nie ma większej radości kiedy wygrywasz openke do zera lub kilku fragów. Ale szanuje starych graczy i mam do Ciebie respekt.
Szkoda, szkoda ale nawet jakby mi płacili to bym tam nie grał. Nie ma większej radości kiedy wygrywasz openke do zera lub kilku fragów. Ale szanuje starych graczy i mam do Ciebie respekt.
Hehe ja na to patrze tak, postać na Candii zarabia mi na pacc + rl, a na 2 mc moge sobie grać na Infernie więc nie widze żadnego problemu w graniu na non pvp, na którym się nie musze przejmować, że jest zajęty cave et caetera.
Odnośnie opiniowania n/t bota bez używania go, to tak samo, jakbyś chciał oceniać, który bot lepszy (blackd/ng) używając tylko 1 z nich. Wiadomo, wszystko ma swoje wady i zalety.
~~
Mówisz satysfakcja z wbitego lvla ręcznie? O.o a przecież dla ciebie podobno lvl się nie liczy, więc co za różnica, czy wbija go bot, czy ty. Jak dla Mnie liczy się skill, szacunek, iq... nie cyferki.
A ja sie zgadzam, czemu mam sie starac i bic level a inni odpalą se bota i już, to "trochę" nie fair :/
Jak jest bot w 100% pewny, kasowac bez jakichkolwiek dyskusji, czy to 20, czy 200lv. Już oczywiście podpisałem to na tibia.com, to na pewno zrobi z tibii fajną grę, nie "skażoną" przez boty.
ervinius
23-08-2008, 08:56
Bez przesady, 20, a 10 latek, ale znam 13latków, którzy są bardziej dojrzali psychicznie, niż niektórzy 20 latkowie.
A co do bota, to tak, nie mam, ale..
Wielu moich rl kumpli go używa,
których znam tyle lat, i przesiedziałem u nich tyle godzin. [;
@Emekah
Chcesz mieć szacunek na servie,
jeśli cały serv wie, że botujesz?
Śmieszne.
Takich graczy, nie darzy się respektem,
chociaż pewnie 80 %, to tylko przedstawienie,
bo ci, którzy cię wyśmieją, nie szanują,
tylko w 20 % nie używają bota,
albo nawet i mniej..
@Emekah
Śmieszne.
Jakoś go sobie zdobył. Sporo lvli wbił na bocie, aczkolwiek skilla ma lepszego niż nie jeden EK, któremu dupa odmarza od monotonnego biegania po Okolnir i krzyczenia, że boty są zue :<<
Huna pozdrów Culty ;P
Bez przesady, 20, a 10 latek, ale znam 13latków, którzy są bardziej dojrzali psychicznie, niż niektórzy 20 latkowie.
A co do bota, to tak, nie mam, ale..
Wielu moich rl kumpli go używa,
których znam tyle lat, i przesiedziałem u nich tyle godzin. [;
Używają? I co przychodzisz do nich i wyłączasz im bo to jest złeee ? Skoro twoi kumple używają to co nie szanujesz ich? Człowieku zastanów się co ty opowiadasz.
@Emekah
Śmieszne.
Większość ludzi nie patrzy na bota, patrzą na skilla, na zachowanie.
A jak się zapatrujecie na to, "drodzy" boterzy?
http://img388.imageshack.us/img388/7857/tibia0008fl7.jpg
Co Wy na to, że łamiecie zasady, które sami zaakceptowaliście przy tworzeniu konta? Co o tym sądzicie? Uważacie że taka sytuacja jest w porządku i że jest to uczciwe?
Wiem że dla wiekszości z Was taka sytuacja to abstrakcja, ale mając trochę więcej lat, powiedzmy 25, czy tak samo postąpicie przy spłacaniu kredytu? Zamiast zapłacić 150 zł miesięcznej raty stwierdzicie że nie macie na to ochoty i wolicie ta rate przepuścić na browary, jakiś gadżet czy coś w tym stylu? Bo tak Wam wygodniej i będziecie mieli z tego więcej przyjemności?
WG mnie to proste:
Nie chce Ci sie grac samemu = nie graj wcale
Jakaś cześć gry Ci się nie podoba, wiec bocisz żeby ją ominąć = zmień grę.
ervinius
23-08-2008, 13:30
@up
Signed 100 %.
@Liper
Nie, nie wyłączam, każdy ma prawo do używania tego,
najwyżej poniesie później konsekwencje, których będzie żałował. (;
Tak, żebyś wiedział, nie szanuję ich za to, że idą na łatwiznę,
jeśli nie chce im się grać to niech nie grają, proste.
Szanuję ich za to, za wiele innych rzeczy.
To ty zastanów się co wypisujesz.
Co Wy na to, że łamiecie zasady, które sami zaakceptowaliście przy tworzeniu konta? Co o tym sądzicie? Uważacie że taka sytuacja jest w porządku i że jest to uczciwe?
Wiem że dla wiekszości z Was taka sytuacja to abstrakcja, ale mając trochę więcej lat, powiedzmy 25, czy tak samo postąpicie przy spłacaniu kredytu? Zamiast zapłacić 150 zł miesięcznej raty stwierdzicie że nie macie na to ochoty i wolicie ta rate przepuścić na browary, jakiś gadżet czy coś w tym stylu? Bo tak Wam wygodniej i będziecie mieli z tego więcej przyjemności?
WG mnie to proste:
Nie chce Ci sie grac samemu = nie graj wcale
Jakaś cześć gry Ci się nie podoba, wiec bocisz żeby ją ominąć = zmień grę.
Niby wszystko ok, ale mówimy tutaj o grze, a nie o real life. A będe botował bo lubie i nic mnie nie obchodzi, że to jest ilegal. Po drugie sam masz bana więc nie pouczaj żeby nie łamać zasad skoro sam łamiesz.
edit
@up
Szanuję ich za to, za wiele innych rzeczy.
To ty zastanów się co wypisujesz.
Kolejny raz powtarzam, że mówimy tutaj o grze i o botowaniu, ciężko zrozumieć ?
ervinius
23-08-2008, 13:42
Tak, żebyś wiedział, nie szanuję ich za to, że idą na łatwiznę,
jeśli nie chce im się grać to niech nie grają, proste.
Czytaj uważnie misq.
Niby wszystko ok, ale mówimy tutaj o grze, a nie o real life.
Kolejny raz powtarzam, że mówimy tutaj o grze i o botowaniu, ciężko zrozumieć ?
A niby dlaczego nie można stosować prostych analogii?
Po drugie sam masz bana więc nie pouczaj żeby nie łamać zasad skoro sam łamiesz.
Nikogo nie pouczam, po prostu zadaje boterom kilka prostych pytań. A co do mojego bana to nie chce wnikać na forum publicznym w szczegóły, ale powinieneś wiedzieć, że w powstawaniu bana za invalid payment właściciel konta czasami nie ma najmniejszego udziału.
A będe botował bo lubie i nic mnie nie obchodzi, że to jest ilegal.
A botuj sobie jak to Ci sie podoba. Dziwne tylko, że ostatnio coraz czesciej dochodzi do sytuacji gdy to nie boter jest gnojony, ale osoba przeciwna botowaniu, która jest sie im w stanie otwarcie przeciwstawić. Wydawałoby sie, że powinno być na odwrót, ale czy to aż tyle jest tych boterów, czy to aż takie zakute pały, czy aż tak to botowanie im sie spodobało, że sa przekonani o tym że maja racje i sa gotowi zmieszać z błotem każdego kto ma przeciwne zdanie...... ciekawe.
ervinius
23-08-2008, 13:53
Kojotes, przykro to stwierdzić ale masz rację.
Botowanie stało się teraz normą w grze.
A co do twojego bana, to nie rozmawiaj z nim na temat tibii,
on tak się zna na tym, jak ja na historii muzyki, czyli w ogóle.
Czy to ma jakiś sens????
I tak nigdy tak nie będzie...Gdyby CipSoft tak zrobił w tibie grało by o połowę mniej graczy, co się im nie opłaca.
Wszyscy botują i czy chcecie czy nie będzie tak zawsze.
Zapewne liczba botów zmniejszyła by się gdyby gm'owie robili trochę wiecej, sam używam bota zwłaszcza kiedy gram rookslayerem, ale kiedy widzę że ktoś botuje składam roport. Złożyłem już ok. 10 raportów po każdym z nich na odpowiedz gm'a czekałem min.30 min ani razu się nie zjawił...
Nikogo nie pouczam, po prostu zadaje boterom kilka prostych pytań. A co do mojego bana to nie chce wnikać na forum publicznym w szczegóły, ale powinieneś wiedzieć, że w powstawaniu bana za invalid payment właściciel konta czasami nie ma najmniejszego udziału.
Mam rozumieć że to nie ty zaakceptowałeś przysłanego pacca, tak? Jeżeli nie to zwracam honor.
A botuj sobie jak to Ci sie podoba. Dziwne tylko, że ostatnio coraz czesciej dochodzi do sytuacji gdy to nie boter jest gnojony, ale osoba przeciwna botowaniu, która jest sie im w stanie otwarcie przeciwstawić. Wydawałoby sie, że powinno być na odwrót, ale czy to aż tyle jest tych boterów, czy to aż takie zakute pały, czy aż tak to botowanie im sie spodobało, że sa przekonani o tym że maja racje i sa gotowi zmieszać z błotem każdego kto ma przeciwne zdanie...... ciekawe.
Nie jest właśnie na odwrót, każdy który nie botuje stara się zmieszać z błotem botujących. gdy już dochodzi do tego my (botujący) mamy zwykle więcej argumentów 'za' i wychodzi na to co napisałeś.
Kojotes, przykro to stwierdzić ale masz rację.
Botowanie stało się teraz normą w grze.
A co do twojego bana, to nie rozmawiaj z nim na temat tibii,
on tak się zna na tym, jak ja na historii muzyki, czyli w ogóle.
Przyznasz racje każdemu kto jest przeciw mnie. Typowe. Bez własnego zdania, argumentów. I nie jesteś tu od wyznaczania kto może z kim o czym rozmawiać.
ervinius
23-08-2008, 15:10
No chyba nie, swoje zdanie mam, i dobrze o tym wiesz,
a chyba logiczne, że jestem za kimś, który ma podobne zdanie do mnie,
to jest typowe, a co do argumentów, to podałem juz ich dośc,
napisałem ci w którymś poście, że nie mam zamiaru prowadzić dalej tej głupiej gadki.
Mam rozumieć że to nie ty zaakceptowałeś przysłanego pacca, tak? Jeżeli nie to zwracam honor.
Nie będę tego wyjaśniał publicznie, ale chyba nie myślisz że jestem aż tak głupi żeby zaakceptować pacca który nie wiadomo skąd pojawił się na moim koncie?
Nie jest właśnie na odwrót, każdy który nie botuje stara się zmieszać z błotem botujących. gdy już dochodzi do tego my (botujący) mamy zwykle więcej argumentów 'za' i wychodzi na to co napisałeś.
A to ciekawe, bo na tym forum zawsze sie spotykam tylko z podobnymi postami:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2240725&postcount=15
Żebyś widział co sie na Tibia.de dzieje, jak ktoś choćby publicznie zauważy (nawet nie skrytykuje) bota na czyimś zdjęciu, wtedy zrozumiesz o czym mówię.
Żebyś widział co sie na Tibia.de dzieje, jak ktoś choćby publicznie zauważy (nawet nie skrytykuje) bota na czyimś zdjęciu, wtedy zrozumiesz o czym mówię.
Wchodze, patrze i widze. Masz racje. Otwieram także 1 stronke tematu i widze:
Co to za czasy, botterzy powinni dupy zamknąć i cicho siedzieć, a ci jeszcze normalnych graczy od nałogowców wyzywają. Boże kochany poratuj ! Jak dla mnie to właśnie botterzy nie potrafią przeżyć bez tibii, a że grać nie umieją, to 'bot activated'. Z góry uprzedzam, że mam w dupie co mi odpiszecie, bo jesteście ZEREM.
No chyba nie, swoje zdanie mam, i dobrze o tym wiesz,
a chyba logiczne, że jestem za kimś, który ma podobne zdanie do mnie,
to jest typowe, a co do argumentów, to podałem juz ich dośc,
napisałem ci w którymś poście, że nie mam zamiaru prowadzić dalej tej głupiej gadki.
Taa, ale gdy masz okazję chcesz podkreślić swoją obecność.
Głupie.
Tuhamiid
23-08-2008, 16:31
Przeczytalem caly temat, normalnie rece opadaja :/
Cipsoft oszukuje mnie- ja oszukuje ich- Powiedz mi ty prosze jakim sposobem Cie cipsoft oszukuje ? Jesli mi napiszesz ze kicki/lagi to jebne smiechem, jak moze Cie cipsoft oszukiwac wadami sprzetu ? Jak kupisz cole i bedzie bardoz gazowana, otworzysz i pol coli sie wyleje to powiedz ze cie Coca-Cola oszukuje ? Daj ty mi jakis konkretny argument jak Cie Cipsoft oszukuje,.
Mam pacca jestem lepszy - Tego az szkoda komentowac ale musze, wiec uwazasz ze jesli zaplaciles 90zl lub wiecej to jestes lepszy od osoby ktora nie zaplacila tych pieniedzy ? Ze ktos moze tych pieniedzy nie miec i wtedy jest gorszy od Ciebie ? brawo inteligencji, idz teraz powiedz to osoba biednym, ktore nie maja na chleb, stan na prosto nich i powiedz "JESTEM OD WAS LEPSZY BO MAM NA CHLEB" - brak odwagi ? nie dziwie sie. W internecie mozesz smialo stac i powiedziec do kogos swoim pixelem ze jestes lepszy bo masz pacc, ale nie zdajesz sobie z tego sprawy ze do tego pixela co wlasnie piszesz, to rowniez jest czlowiekiem jak ty, ale po co myslec przecierz mam lvl.
Wbij kilka lvli to pogadamy // Pograj dluzej to pogadamy - Typowy przyklad dziecka Tibii, "po co mi mozg, przecierz mam wysoki poziom"(szkoda ze nie inteligencje" Jak mozna kogos oceniac po poziomie w grze? i po stażu gry ? Brak szacunku z twojej strony. Moim zdaniem zyjesz Tibią, bo jak juz napisalem, nie rozumiesz tego ze tym innym pixelem tez jest czlowiek taki sam jak ty. Napisales ze grasz 9 lat, w co osobiscie nie wierze, dlaczego ? a dlatego ze twoja wiedza na temat tej gry po 9 latach jest mierna, nie znasz prawdziwych urokow tej gry jak 3/4 z was, dla was w grach sie liczy cyferka. Uwierz ja osobiscie grajac od 2003 roku w gre nie osiagnolem specialnych wynikow w poziomie postaci, i nigdy nie ocenialem ludzi po lvlu, nie wazne czy napisal do mnie 8 lvl czy 150, zawsze odpowiedzialem, chyba ze osoba byla natretna to poprostu zignorowalem, ale ty bys zapewnie wyzwal i zarzucil tekstem "Twoja stara" - Teraz popierasz botowanie, brawo grasz 9 lat i nie poznales uroku gry, skoro popierasz takie oszustwo, ale coz lepiej miec wysoki lvl niz dobrych, nawet prawdziwych przyjaciól. Dziwne slowa? otoz nie, przez Tibie poznalem wielu ludzi, i tych lepszych i tych gorszych, z tymi lepszymi juz 5 lat utrzymuje kontakt, nie raz bylo spotkanie na piwko czy ognisko, mimo ze dziela nas kilometry, to chcialbym zeby oni mieszkali w moim miescie, bo sa naprawde zajebistymi ludzmi, no ale w twoim mniemaniu zajebistym kumplem jest 250 ek 12 latek, wyzywajacy kazdego kogo popadnie bo on ma lvl. Prawda w oczy kole.
950 000/1 000 000 - nie czytalo zapewne tibia rules, albo nawet nie ma pojecia ze takie cos istnieje. (liczba przypadkowa)
Moja koncowa ocena dla Ciebie to ze jestes zerem w moich oczach.
~ Co do botterow.
Nie popieram, i nie bede popieral. Wszystko na ten temat mozna wywnioskowac z tekstu powyzej.
Jest dużo boterów, powinno się ich karać przynajmniej banem na kilka dni. Ale w sumie botowanie jest teraz w 'modzie' ponieważ GMowie przynajmniej na serverach których gram pojawiają się bardzo Bardzo rzadko !
milan233
23-08-2008, 17:40
Jest dużo boterów, powinno się ich karać przynajmniej banem na kilka dni. Ale w sumie botowanie jest teraz w 'modzie' ponieważ GMowie przynajmniej na serverach których gram pojawiają się bardzo Bardzo rzadko !
Botowanie jest w modzie, bo wg. mnie każdy mądry knight, uświadomił sobie, że zamiast siedzieć przed komputerem, może zostawić bota i wyjść na dwór.
Prawdziwa przyjemność z gry jak wiadomo jest na wyższym poziomie.
@topic
czy usuwać boterów? wg. mnie nie
ervinius
23-08-2008, 18:50
@Liper
No co ty gadasz? Zawsze kiedy mam okazję próbuję,
udowodnić, że to ja mam rację. I to nie jest głupie, tylko normalne.
@Liper
No co ty gadasz? Zawsze kiedy mam okazję próbuję,
udowodnić, że to ja mam rację. I to nie jest głupie, tylko normalne.
Nawet wtedy kiedy nie masz racji ani argumentów, zupełnie normalne.
@tooopic
Nie robie tego żeby czuć się modnym tylko żeby odpocząć lub zupełnie wyeliminować manualne expianie. Gram tylko dla wojen, ta gra już dawno mnie znudziła na tyle żeby expic i nie mówcie 'to nie graj' bo już to przemyślalem i wole posiedzieć w dp niż expić RĘCZNIE.
ervinius
23-08-2008, 23:01
Więc chodź na battle, nie odrabiaj lvla, i nie zajmuj innym expowisk - botując.
@Xere
O szacunku na non pvp ciężko mówić, ponieważ jest on tam ulotny jak potrzeby dupolizów.
Z tego co wiem to tylko nooby jarają się cudzym lvlem, zazwyczaj szacunek zyskujemy sobie dzięki skillowi pvp/iq, więc co tu ma do rzeczy bot?
jak moze Cie cipsoft oszukiwac wadami sprzetu ?
Ja płacę (płaciłem) im za to ciężkie pieniądze, a oni przez swoją głupotę nie potrafią unieszkodliwić jednego, małego bubka (ddos attacks), przez którego z dnia na dzień odchodzi od tej gry coraz więcej ludzi.
Daj ty mi jakis konkretny argument jak Cie Cipsoft oszukuje,.
Pomijając powyższy, dodam do tego skretyniałych cymbałów, którzy poprzez lizanie dupy Tavarenowi i Guido dorwali się do ciepłej posadki GMa i banują na prawo i lewo bez właściwie żadnej przyczyny (np. Historia Stronka i Demonflowa).
Ze ktos moze tych pieniedzy nie miec i wtedy jest gorszy od Ciebie ?
Ale to, że tych pieniędzy nie ma, bądź nie chce wydawać na Tibię, nie upoważnia go do zasyfiania serva swoją obecnością.
nie rozumiesz tego ze tym innym pixelem tez jest czlowiek taki sam jak ty.
ale ty bys zapewnie wyzwal i zarzucil tekstem "Twoja stara"
w twoim mniemaniu zajebistym kumplem jest 250 ek 12 latek, wyzywajacy kazdego kogo popadnie bo on ma lvl.
Tak się składa, że żaden z powyższych zarzutów nie idzie w parze z prawdą. Należę do czołówki najbardziej kulturalnych i pozbawionych chamstwa graczy na Candii. Nigdy nikogo nie wych*jałem, ani nawet nie trapnąłem. Mam za sobą masę osób, która to potwierdzi.
Napisales ze grasz 9 lat, w co osobiscie nie wierze, dlaczego ? a dlatego ze twoja wiedza na temat tej gry po 9 latach jest mierna, nie znasz prawdziwych urokow tej gry jak 3/4 z was, dla was w grach sie liczy cyferka.
Jakoś mnie nie obchodzi to, że mi nie wierzysz. A co do cyferki, to przekładam ją zawsze na drugi plan. Może 10% czasu, który byłem online, spędziłem na expieniu.
Moja koncowa ocena dla Ciebie to ze jestes zerem w moich oczach.
Odrazu widać twój stosunek do osób, którzy ośmielą się podzielić inną opinią na jakiś temat.
============
Teraz ci zacytuję moje dwa posty, które według mnie, uogólniają wszystko, co wcześniej wam tłumaczyłem Jasie...
Jeśli twoim zdaniem, gdy chcę poexpić, powinienem iść na Okolnir na frosty i wydać 50k do nabicia 17% bara, a później paść na masskicku, nie dopuszczając do siebie myśli, że to wina osób, którym płacę (płaciłem) za komfortowe granie, to pocałuj mnie w dupę, bo nie jestem takim kretynem, abym grał twoim zretardowaciałym i pozbawionym jakiegokolwiek sensu i perspektwyw systemem.
Pozdrawiam.
Xere. Jeden z pierwszych polskich graczy na dawnej Antice.
Tuhamiid
24-08-2008, 01:12
Xeremon, ty juz sam nie wiesz co piszesz, skoro poziom odkladasz na drugi plan to ten tekst wbij kilka lvli to pogadamy jest jakos nie na miejscu. Ogarnij troche swoje wypowiedzi, ale przed nacisnieciem "wyslij odpowiedz" przeczytaj ja 10x i zrozum co napisales.
Bahaha, reguly gry sa w tibia rules, i ty nie masz prawda tam dodawac nic o siebie, jesli to nie zostanie zatwierdzone przez Cipsoft, wiec takie haslo jest poprostu zalosne.
wbij kilka lvli to pogadamy
To nie są moje słowa. Dobrze wiecie o czym mówię, jadąc po jakimś dziecku z Carlin, które twierdzi, że boty som zue i jusz.
ervinius
24-08-2008, 08:02
@up
Rzeczywiście, to nie twoje słowa.
Andrealfus
24-08-2008, 08:19
moim skromnym zdaniem, moze nie kasowac odrazu, najpierw ban na 2 miechy, jesli niczego sie nie nauczy deleted, oczywiscie wpis do criminal records nie znikal by po 6 miesiacach jesli bylby to ban za bota
@Xr3
nie ustalasz reguł gry, płacisz aby mieć dostęp do dodatkowych funkcji gry np, nowe tereny, czary, questy. Od ustalanie reguł jest Cipsoft a nie gracze, jeśli uznają że boty są nielegalne, to trzeba się do tego zastosować jeśli chcemy grać. Może i jesteś jednym z lepszych graczy na candi (kultura itp) nie zaprzeczam, ale facc ma takie samo prawo grać jak ty więc nie rzucaj tutaj haseł typu "Ale to, że tych pieniędzy nie ma, bądź nie chce wydawać na Tibię, nie upoważnia go do zasyfiania serva swoją obecnością." Serwer jest dla ludzi facc jak zarówno pacc i ciebie nie powinno obchodzić czy ktoś chce grać za darmo czy woli zapłacić.
A boty są złe, potem płaczecie że balans profesji jest nie taki, reszte opisze nizej
@ktostam up
Bot powinien siedzieć cicho i nawet sie nie wychylac, ktoś zarzucił ze w szczegolnosci knightci uzywaja botow, dziwne... nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność, nie chce mi sie grac? wylaczam tibie i mam ja w nosie tak dlugo az bede mial ochote pograc.
@topic
w gwoli zakonczenia, zaniedlugo na tibi bedzie jak w silkroad, 90% online graczy na bocie, 10% to newbie uczace sie grac. Cipsoft powinien a raczej musi zaostrzyc kare za boty, bo potem placzecie ze profesje nie zbalansowane, dlaczego? CIpsoft probojac ograniczyc to zjawisko musi zmieniac charakter danej profesji tak aby botowanie bylo utrudnione ( np. lamiace sie speary, soule u sorca/druida)
ervinius
24-08-2008, 09:07
@up
Co do tego Silkroad to masz rację, porównując do Tibii.
I zacznijmy od tego, ze Xr3 sam jest na razie na facclandzie,
więc nie ma o czym gadać, może i miał pacc, ale w każdym poście pisze
'płacę (płaciłem)', jakby chciał to podkreślić. Dziwne.
ciebie nie powinno obchodzić czy ktoś chce grać za darmo czy woli zapłacić.
Obchodzi mnie, gdyż przez hordy faccowych graczy (w szczególności dzieci Carlin, ale to swoją drogą), na serwerze są laggi, 950 osób online mówi samo za siebie.
nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność
No to uszanuj to, że może akurat komuś sprawia przyjemność granie na bocie... (bynajmniej nie mi)
I zacznijmy od tego, ze Xr3 sam jest na razie na facclandzie,
Czytając to zdanie, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby sądzić, że dalej w ten syf gram...
Tak jak chyba Liper powiedział - Finalnie okazuje się, że mamy więcej argumentów na słuszność naszej racji, a wy jedziecie cały czas na jednym.
Andrealfus
24-08-2008, 11:29
dziwne, na moim swiecie usa wieczorem jest ok 930-940graczy i jakos nie ma lagow, a jesli to jest "syf" to po co dyskutujesz na temat tego "syfu".
Tak jak powiedzialem, facc i pacc ma te same prawa tylko gracz na koncie premium na dostep do wiekszych zasobow gry
@edit
a ja nie uszanuje ze ktos gra na bocie, pare prostych przyczyn
- jest to nielegalne
- taka osoba potem sie panoszy po serwerze bo wbil w 2 miesiace lvl ktory bije sie parenascie miesiecy
- jadac na bocie nie nauczysz sie pvp
- taki gracz potem sie cieszy ze jest w top exp/skill na serwerze i porownoje sie do graczy ktorzy wbili wszystko uczciwie
- później taka osoba dostanie bana i płacze na forum że to no-fair bo on ma bana za nic, przecież grał ! ale z wyłączonym monitorem
@edit
oraz po przeczytaniu kilku wypowiedzi Xr3 smiem watpic iz jest jednym z kulturalniejszych graczy
1. jego podejscie do gracza na free acc/newbie
2. najlepiej wychodza mu teksty typu " jesli jestes na tyle głupi"
3. nie musisz sie wywyższać, że płacisz, że nie grasz, że to, że tamto, nikomu tym nie imponujesz
@down
Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.a właśnie przeszkadza mi to, ponieważ potem Cipsoft kombinuje jak ograniczyć zjawisko botowania i rozwala ekonomie, balans profesji
Jeszcze raz napisze nie bedziesz nikomu mówił co ma robić. Za cienki jesteś.a ty to jesteś zwolenikiem hasła "są równi i równiejsi" ? bo pokazujesz ze jestes ponad wszystkimi
a to że ktoś cię upomina za łamanie regulaminu gry nie znaczy ze jest gorszy od ciebie.
Więc chodź na battle, nie odrabiaj lvla, i nie zajmuj innym expowisk - botując.
Jeszcze raz napisze nie bedziesz nikomu mówił co ma robić. Za cienki jesteś.
@ktostam up
Bot powinien siedzieć cicho i nawet sie nie wychylac, ktoś zarzucił ze w szczegolnosci knightci uzywaja botow, dziwne... nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność, nie chce mi sie grac? wylaczam tibie i mam ja w nosie tak dlugo az bede mial ochote pograc.
Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.
Czytając to zdanie, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby sądzić, że dalej w ten syf gram...
Tak jak chyba Liper powiedział - Finalnie okazuje się, że mamy więcej argumentów na słuszność naszej racji, a wy jedziecie cały czas na jednym.
Jego głównym priorytetem teraz jest udowodnienie za wszelką cene że nie mamy racji, chociaż dobrze wie że mamy.
edit
- jadac na bocie nie nauczysz sie pvp
Idę o zakład że mam lepsze niz ty a używam bota. Za długo w tym siedze że to co napisałeś było prawdą.
Henk :o
Lilasmus
24-08-2008, 11:50
Absolutnie nie mogę zgodzić się z tą wypowiedzią. Zakładając konto na Tibia.com akceptujesz regulamin, którego chyba nie przeczytałeś, a tam jest napisane wyraźnie, że botowanie jest zabronione... Dlatego też, nie wierzę, że ktokolwiek wygrałby sprawę w sądzie za "niesłusznego" bana.
Na koniec dodam, że mi osobiście botowanie nie przeszkadza. Każdy gra jak lubi. Najgorsze jest tylko to, że najczęściej właściciel takiej wybotowanej z wysokim lvlem postaci nie ma za grosz kultury i nie potrafi załączyć skrypta do NIE ATAKOWANIA już przez kogoś atakowanego potwora ...
Tyle ode mnie.
Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.
Przepraszam, że przeszkodzę wam w konwersacji, lecz pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym stwierdzeniem.
Każdy tworząc konto automatycznie godził się na zasady, panujące w tej grze. Z jakiegoś powodu cip zakazał botów, sam ich także nie tworzy (mimo, że i na tym mogliby zarobić). Można by się zapytać, dlaczego?
Moim zdaniem boty (zwłaszcza cave) zabijają tą grę. Z mmorpg staje się ona zwykłym rpg. Równie dobrze mogliby stworzyć Tibię niewymagającą internetu z rozwiniętymi botami zamiast innych graczy - lecz czy byłaby to ta sama gra?
Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym?
Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe?
Powracając do tematu - za cave botting tak. Lecz musiałby powstać lepszy sposób odwołania się, by nikomu nie usunęli niesłusznie postaci.
Andrealfus
24-08-2008, 12:01
@up
podpisuję się pod tym rękoma i nogami
czasami bany są nie sprawiedliwe, widziałem przypadek jak gm na trade zamiast zbanować gościa co rozsyłał linki zbanował osobę sprzedającą curs helmeta, ale tak czy siak większość boterów/pseudo hackerow najpierw robi potem myśli a na koniec zalewa fora swoim płaczem że ma 30 dni bana
Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym?
Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe?
Jest to nieuczciwe jest to złe, zaakceptowałem regulamin. I co z tego? Nie chce mi się expić? Włączam bota. Nie chce mi się manasować, włączam bota. Jeżeli dostane bana to będzie zasłużona kara, lecz nie dostane.Trochę mnie przeraża wasz 'antybotting'. Jedyne po co gram to, to że mogę się wykazać
na polu pvp.
postawić się w roli normalnego gracza? niepotrafie, tibia już dawno straciła dla mnie swój urok. Jedyny powód (powtarzam po raz kolejny) dla którego gram w 2d gre to moi przyjaciele i war'y
a właśnie przeszkadza mi to, ponieważ potem Cipsoft kombinuje jak ograniczyć zjawisko botowania i rozwala ekonomie, balans profesji
A to k*rwa nie graj, ktoś ci każe? Nie podoba się gra i OBECNE zasady, które teraz w niej panują, to droga wolna...
To nie Cavebot zabił Tibię, tylko polaczki, przez których Cipsoft musiał tą grę uprościć i zmienić do obecnego stopnia.
A teraz idę na fajkę, bo jestem fajnym kolesiem.
@down
Edit:
k
postawić się w roli normalnego gracza? niepotrafie, tibia już dawno straciła dla mnie swój urok. Jedyny powód (powtarzam po raz kolejny) dla którego gram w 2d gre to moi przyjaciele i war'y
Lecz w ten sposób możesz zepsuć urok tej gry innym osobom... Dlatego też, by nie psuć innym przyjemności wybieram grę bez bota.
@Xr3
Chodzi mi o to, że z gry, w której co chwile spotykam jakąś osobę, Tibia staje się miejscem... gdzie co chwilę spotykam bota, komputer... Polaczki to już inna sprawa, której wolę nie poruszać.
ervinius
24-08-2008, 13:00
@Xr3
Tak, tak, żyj dalej w tym przekonaniu misq. [;
@Liper
Mogę robić co zechcę, niestety/na szczęscie mieszkam w kraju,
którym panuje wolność.
A co do poziomu, nie wiesz ani jaki jestem ja, ani ja nie wiem jaki jesteś ty.
Ale ja jestem nad tobą tak czy tak, jestem uczciwy, ty wręcz przeciwnie.
To samo mogę powiedzieć o tobie, że dalej wypisujesz tutaj głupie posty,
wiedząc, że i tak my mamy rację.
To powiedz mi człowieku, tibia straciła dla ciebie urok, nawet by mi sie nie chciało bocić,
jeśli bym to czynił na codzień, logowałbym się na akcje/pogadać ze znajomymi i odkładał chara.
A nie blokował innym miejsca na uczciwe (czasem też i nie uczciwe..) expienie.
/Za chwilę na prawdę ten topic zmieni się na topic o Polaczkach.
I ty nazywasz to swoimi argumentami Xr3? WAAAAAHAHAHA
Vanhelsen
24-08-2008, 13:04
Z punktu widzenia gry? Powinno się kasować... ale z punktu widzenia CipSoftu, taka rzecz raczej się nie zdarzy... Wiele botterów to osoby z PACCem a jaki zysk miał by CipSoft gdyby sam sobie kasował klientów?
@Xr3
/Za chwilę na prawdę ten topic zmieni się na topic o Polaczkach.
I ty nazywasz to swoimi argumentami Xr3? WAAAAAHAHAHA
Sensownych argumentów było już sporo, dobrze o tym wiesz. Za to twoje są takie : <ktoś napisze że botowanie jest ok> ty : Nie bo to jest nieuczciwe.
Mogę robić co zechcę, niestety/na szczęscie mieszkam w kraju,
którym panuje wolność.
A co do poziomu, nie wiesz ani jaki jestem ja, ani ja nie wiem jaki jesteś ty.