PDA

Pokaż pełną wersje : Solidarność z Ukrainą.

ALBERT
28-11-2004, 19:34
Nasi wschodni bracia z Ukrainy obecnie marzną i stoją na mrozie.
Ociepla ich tylko chart ducha i zapał, zapał dążenia do wolnej niepodległej Ukrainy.
Kiedy my polacy walczyliśmy o niepodległość, inne narody solidaryzowały się z nami dodając nam otuchy i woli walki.
Teraz nasi Ukraińscy bracia potrzebują naszego wsparcia, nie siłowego lecz duchowego.
Kolor Juszczenki kochanego przywódcy ludzi z wschodniej Ukrainy to jaskrawy pomarańcz.
Chciałbym zorganizować akcję solidaryzacji z narodem Ukraińskim!
Każdy kto chce wspomóc Ukraińską wspólnotę może zrobić mało ale w sercach milionów to będzie dużo.
Wystarczy że umieścimy znaczek wolności ukrainy na avatarach, czy też malutką flagę Ukrainy z pomarańczowym znaczkiem.
Wtedy Ukrainiec walczący o niepodległość swego narodu, gdy wejdzie przykładowo na takie forum, zobaczy ludzi którzy mu współczują, którzy go wspierają i którzy są z nim nie ciałem lecz duszą, doda sobie otuchy, zapału i woli walki na kolejne dni i noce na mrozie w walce z terrorem chcącym opanować Urainę będzie wiedział on, że w owej walce nie jest sam...

Ja umieściłem znaczek Juszczenki na swoim avatarze. Mam nadzieję że większość z was uczyni to samo. A wtedy będzie miło popatrzeć jak na forum tibia.pl mieni się kolor pomarańczowy...
Kolor wolnej Ukrainy.

To jest moja oficjalna prośba. Ktoś kto się z moimi odczuciami i poglądami nie zgadza niech nie robi nic,tylko siedzi przed telewizorem czy komputerem z założonymi rękoma patrząc na cierpienie i ból oszukanych Ukraińców.
Dziękuję.

Gewof
28-11-2004, 19:47
Rotfl... :d

Dr.Unknown
28-11-2004, 19:58
"Mądre stary, nie ma co"...Eh, dużo Ci da takie wsparcie, przecierz każdy ukrainiec zagląda na polskie strony, noi czasy się zmieniły, wtwdy kiedy Polska walczyła o niepodległość było inaczej'-.-

ALBERT
28-11-2004, 20:23
@Gewof:
Jeśli Cię to śmieszy to twój problem.
@Dr.Unknown:
Masz rację ale to jest jak powiedziałem tylko symbol.

Kajulec
28-11-2004, 20:46
Ja jestem za. Umiescilem flage Ukrainy na moim avatku. (jak bedzie wiecej takich akcji typu czapeczki, flagi, to mi braknie miejsca na avatarze.. :P)

ALBERT
28-11-2004, 20:54
Dzięki Kajulec pierwsze oficjalne poparcie!!

sesaj
28-11-2004, 21:54
Rozumiem, ze chcesz wesprzec Ukraincow...no, ale to nie ma sensu:baby: Zaden z nich tutaj nie wejdzie i tego nie zobaczy.
Jezeli tak bardzo chcesz ich wesprzec to pojedz na Ukraine i tam ich wspieraj, albo wyjdz na ulice swojego miasta i manifestuj.

ALBERT
28-11-2004, 21:58
@sesaj:
nie lubię się powtarzać ale znów muszę to powiedzieć :
To jest tylko symbol solidarności z Ukrainą a nie ich wspieranie.
Masz rację jakbym naaaaaprawde chciałbym ich wspierac użądził bym manifest w olsztynie i pojechałbym do warszawy pod ambasade Ukraińską.
Ale to jest tylko symbol...

Matek
29-11-2004, 11:28
Taki symbol nic nie da... Co z tego, że chcesz dobrze skoro i tak nic konkretnego nie robisz... ładny gest solidarności, ale ja sie nie dołącze...

ALBERT
29-11-2004, 15:12
@up:
No to nara jeśli ci trudno "chociaż tyle" zrobićto nara.

$corcerer
29-11-2004, 16:56
Jakoś nie widze sensu....

Kajulec
29-11-2004, 17:15
To tylko ja dalem sie wciagnac ? Wiem, ze to nie ma sensu, bo im nie pomoze, ale tutaj chodzi o taki SYMBOL, ze jestesmy za Ukraincami..

ALBERT
29-11-2004, 21:46
Trochę mi głupio... Akcja okazała się nie wypałem...
Tylko jedna osoba. Ale co tam liczy się Przesłanie.

Kajulec
01-12-2004, 08:27
Popatrzcie sobie ludziki na www.wp.pl albo na www.google.pl. Na logu WP jest pomaranczowa wstazeczka, a na Google jest czerwona wstazeczka.. ;P

EDIT:
To ten dzien AIDS to ktory juz raz w tym roku ? Bo juz cos takiego bylo niedawno.. ;P

ALBERT
01-12-2004, 15:33
na google chodzi o narodowy dzień AIDS! :]

PiXik
03-12-2004, 15:12
dobry pomysł takie coś przydało by się na głównej stronie wg mnie:)

Gufat
03-12-2004, 15:49
Rotfl... :d
Kretyn...

Ja jestem za Ukraińską opozycją, widać to po moim avatarze...

ALBERT
03-12-2004, 16:13
dziękuję narazie paru tym osobom.
Widzę że powoli się akcja rozkręca!
Dzięki za poparcie Gufat.

Gangrel
03-12-2004, 16:47
Heh, tez popieram Opozycje ukrainska, nawet moja sasiadka jest ukrainka, ale nie mysle sie z tego powodu oflagowywac.

ALBERT
03-12-2004, 20:07
To proszę bardzo to jest tylko twoja decyzja.
A tak na marginesie :
Taki mały znaczek a cieszy :)

sesaj
03-12-2004, 22:57
No i Albert mozesz byc z siebie dumny. Opozycja wygrala, pomaranczowi wygrali, a wszystko dzieki tobie! Yea! You are hero. Gdyby nie ty to boje sie myslec co by teraz tam na Ukrainie sie dzialo :confused:

Pupilka
04-12-2004, 01:22
nie badzcie tacy anty. to ladny gest... czasem takie gesty DLA NIEKTORYCH znacza BARDZO wiele... nie zapominajcie o tym...

ALBERT
04-12-2004, 07:44
@sesaj :
Albo ty jesteś taki pusty albo twoje poczucie humoru jest dennne.

A tak poza tym:
Może i ukraińska opozycja wygrała ponowne głosowanie ale jeszcze nic tak na prawdę nie wiadomo...

sesaj
04-12-2004, 07:55
No dobra, srry. My faul. Nie wiem co chcialem osiagnac tym postem, anyway sorry.
Odbilo mi bo wrocilem ze szpitala w ktorym lezalem dwa dni na korytarzu i poprostu chyba cos mi sie wtedy tam w glowce przestawilo, ale chyba kazdy by tak mial:baby:

ALBERT
04-12-2004, 09:03
Przykra historyjka, ale wybaczam.:)