Pokaż pełną wersje : knight lvl 55 gorszy od palladyna lvl 39?
Gornik14
01-07-2008, 17:22
Witam,byłem już tym tak wkurzony że postanowiłem napisać to na forum.Otóż mam knighta lvl 55 skille 80/80 i gdy hunciłem na dragach to jakiś palladyn z lvl 39 przyszedł i zaczął mi zabierać wszystkie dragi(to był świat non-pvp),to zapytałem sie go jakie ma skille a ten pisał że ma 70/54..
ja mam bright sword i demon shield ale próbowałem też atakować z blacksteel sword
paladyn atakował z boltów
Nie wiem czy to wielki pech ale moje uderzenie były słabsze od jego,uważam że Cip powinien to zmienić a Wy jak myślicie?(oczywiście jeśli ktoś z was ma palladyna to myśli odwrotnie)
Palladyneczka
01-07-2008, 17:54
jezeli walil z boltów to mogl miec wieksze skile, jezeli bij mocniej od ciebie.
Co prawda ja na guardach ze skilami 82/66 mam 90% expa jak mi sie wbije knight lvl100 ale to juz inna bajka.
Moim zdaniem powinno byc zmienione uzywanie boltów od lvl
a nie ze z 20 skilem palek napierdziela boltami od 15lvl :]
a nie ze 20 palek napierdziela boltami od 15lvl
:]
LOL!!?? Zastanów się co ty mówisz ;(
palek wogule ma za duży atak.czemu bronie dystansowe o takim samym ataku jak bronie biale nie walą tak samo?Np:Small stone ma tyle samo ataku co knife.Tylko ze bicie knifem np:rota trwa ponad 15min na skilu 47 a small stonem około minuty.I gdzie tu sprawiedliwość wobec knightów?
Witam,byłem już tym tak wkurzony że postanowiłem napisać to na forum.Otóż mam knighta lvl 55 skille 80/80 i gdy hunciłem na dragach to jakiś palladyn z lvl 39 przyszedł i zaczął mi zabierać wszystkie dragi(to był świat non-pvp),to zapytałem sie go jakie ma skille a ten pisał że ma 70/54..
ja mam bright sword i demon shield ale próbowałem też atakować z blacksteel sword
Nie wiem czy to wielki pech ale moje uderzenie były słabsze od jego,uważam że Cip powinien to zmienić a Wy jak myślicie?(oczywiście jeśli ktoś z was ma palladyna to myśli odwrotnie)
Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale [B]ZA DARMO[B]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze :) mysle ze pomoglem
Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale [B]ZA DARMO[B]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze :) mysle ze pomoglem
Nom masz racje. 30 rs'ow = 450 gp no to sie wykoszcilem : D. Pamietaj ze knight musi jeszcze uzywac life potionow na dodatek zmienia bronie co 10 lvli z powodu ich ograniczen lvlowych.
Nom masz racje. 30 rs'ow = 450 gp no to sie wykoszcilem : D. Pamietaj ze knight musi jeszcze uzywac life potionow na dodatek zmienia bronie co 10 lvli z powodu ich ograniczen lvlowych.
wiem ale pomysl sobie ile oni zarabiaja xD
Znacznie mniej niz paladyn. Paladyn teraz powinien byc nazwany cashmakerem, a nie knight. lmao ;x
No ofc, bo to przecież knight ucieka przed potworami, ma dużo większe od pallów hity, niesamowicie potężne spontaniczne zaklęcia lecznicze i na tym samym lvlu co pall potrafi zgarnąć o niebo więcej expa.
P.S.: Uwielbiam gadanie o darmowych uderzeniach knighta. Bo przecież kupienie sca, magic sworda, avengera czy nawet głupiego mystic blade`a, nie kosztuje nic a nic...
Gornik14
01-07-2008, 22:28
;S ja mam też paladyna na 45lvlu ze skillami 70/50 i najczesciej nim chodze tam pod cycami kolo thais sa crypt shamblery ghosty itd. i szczerze mowiac lepiej mi sie tam zarabia palladynem bo nim sobie uciekam i zbieram forse a na dodatek royal speary kosztują grosze...narazie wydaje mi sie że knight to najgorsza postać pod względem 1-skillowania2-expienia3-huncenia i *** wie co jeszcze
1-ponieważ skille wolniej lecą niż na palladynie a druid i sorc to tylko mlvl
2-ponieważ expienie knightem odbywa sie na tym samych potworach nawet może przez 20 lvli co jest strasznie nudne(oczywiście zależy od skilli ale i tak mam 80/80 i ciagle od 48 lvla chodze na dwarfy guardy),oczywiście każdy wie że knight jest najlepszy do botowania ale ja nie mam bota bo mi nie działa ;S a paladyn może na 45 lvl z takimi skillami 70/50 oraz time ringiem i bohami iść na gsa i inne cude-to dopiero jest zabawa-pokonywać coraz lepsze powtowry które gubią coraz lepsze rzeczy ;)
3-knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać------porównanie------
Knight bije sie z gsem traci(zależy od skilli) ~10 health potionów-1k
Paladyn zakłada bohy,time ring i traci royal speary więc traci ok.100gp bo np. bije gsa 1 min
Kto uważa że Cip Soft powinien ulepczyć tą profesje pod względem magicznym jak i siła zadawnych obrażeń lub podrozyć cena 1 royal speara do 100gp :evul:
ponieważ expienie knightem odbywa sie na tym samych potworach nawet może przez 20 lvli co jest strasznie nudne(oczywiście zależy od skilli ale i tak mam 80/80 i ciagle od 48 lvla chodze na dwarfy guardy)
to ze ty ciagle na guardy chodzisz to nie znaczy, ze inni tez i to przez 20lev. na facc oprocz of ciezko o lepsza miejscowke dla knighta. na wiekszosci miejscowek z waste lub bez mozna expic knightem.
a paladyn może na 45 lvl z takimi skillami 70/50 oraz time ringiem i bohami iść na gsa i inne cude-to dopiero jest zabawa-pokonywać coraz lepsze powtowry które gubią coraz lepsze rzeczy
przepraszam, a knightem to tylko raty moge?
knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać
kto normalny biega z ghp zamiast mp/softow?
widac ze wiecej niz 20lev knightem nie miales. na gs idzie mi hmm, nic. z full hp moze do zoltego spadne jak trafie na gsa maniaka, ale od czego mam softy/mp (offensive fighting)?
poza tym gs nigdy nie byl i nie bedzie mobem przeznaczonym dla knighta
podrozyć cena 1 royal speara do 100gp
to nie lepiej wtedy nosic as?
@2 up
hahaha a może niech zrobia rsy tylko dla pacc i od 200 lvla i 1k sztuka . No bo przeciez kina musi miec najlepiej bo dzieci mysla ze jak se wyskiluja do 80/80 to sa nieśmiertelne.
Gornik14
01-07-2008, 23:19
@2 up
hahaha a może niech zrobia rsy tylko dla pacc i od 200 lvla i 1k sztuka . No bo przeciez kina musi miec najlepiej bo dzieci mysla ze jak se wyskiluja do 80/80 to sa nieśmiertelne.
nie powiedziałęm żeby kina miał najlepiej ośle tylko że jest najgorszy i pownni coś zrobić z tym...
najgorszy nie, najsłabszy tak
3-knight traci fortune na health potiony przez to że musi przyjmować ciosy "na klate" a paladyn może uciekać------porównanie------
Paladyn zakłada bohy,time ring i traci royal speary więc traci ok.100gp bo np. bije gsa 1 min
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. 10 health potionów? Ty chyba na głowę upadłeś ;). Ja bijąc knightem na 85 lvlu z Royal Axem i skillami 82/79 traciłem max full manę na leczenie, czyli 4 manasy jak z bicza strzelił. A co palkowie nie zużywają manasów? Przecież gsy strzelają z daleka z poisona.
A co do głównego problemu, to ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Albo palek zaniżył swoje skile, albo ty zawyżyłeś swoje. No chyba że dragów bić nie umiesz. Ale to już twoja sprawa.
Pozdrawiam,
~Hov
Chrisorian
02-07-2008, 08:15
1.Jak nie pasuje knight grajcie pallem.
2.Hmm.. ciekawe tylko dlaczego w pierwszej 500tce najlepszych graczy znajduje się dokładnie 303 knightów.
Oto 1wsza 15tka
1 Mateusz Dragon Wielki (*) Harmonia Elder Druid 346
2 Seromontis (*) Hiberna Elite Knight 345
3 Lord'Paulistinha (*) Elera Elite Knight 343
4 Scorpion Andree (*) Harmonia Elite Knight 323
5 Ancienciq (*) Guardia Elite Knight 318
6 Angel of Distans (*) Secura Royal Paladin
7 Nox Thunder (*) Danubia Elite Knight 314
8 Tripida (*) Astera Master Sorcerer 311
9 Judge Chia (*) Keltera Royal Paladin 309
10 Kwapek (*) Celesta Elite Knight 304
11 Eternal Oblivion (*) Amera Elite Knight 300
12 Tomurka (*) Candia Elite Knight 298
13 Maurolkit (*) Elera Elite Knight 295
14 Roy Brightblade (*) Celesta Master Sorcerer 294
15 Farlo Beat (*) Secura Elite Knight 292
Wiem że tyle knigtów jest bo kiedyś wszyscy knightami grali, ale dzisiaj też najlepiej jakoś knightom idzie.
3.Knight jest zaprogramowany do masowych huntów na słabszych potworkach. Wg mnie 50 knight może nabić więcej expa na guardach niż takiż pall na pohu.
4.(Xoz) royal spear niszczy się po ~40 uderzeniach średnio, assasin po 3, więc jest różnica.
5.(argen) Rzeczywiście uderzenia są darmowe. Prawda broń kosztuje, ale można ją też sprzedać póżniej, amunicji nie. Kupisz gs poexpisz, sprzedasz i nic nie stracisz (pomijając spadki cen na serverach)
6.Pall i tak więcej wyda na ass stary niż knight na sca/sov.(1mln-10000ass), przy czym knight nie straci broni, pall zaś tak.
7.Istnieją inne zalety knighta ułatwiające życie. (mogą dłużej expić-więcej capa, przy słabszych potworkach wogóle nie muszą wracać, nie padną tak szybko na combo ;p, łatwo skillują, choć oczywiście dłużej)
8.Nie wierzę, żeby knight 55,80/80 bił mniej w draga z bs niż pall 39, 70 z boltów.
PS. Radze kupić lepszy miecz (najlepiej relic, może być także gs/dragon slayer)
ahahahaa knight zarabia mniej niz palladyn??? nie roz*******ajcie mnie ludzie, ja pierdole knight idzie na barbazynce na caly dzien i wyciaga z nich 200k
2.Hmm.. ciekawe tylko dlaczego w pierwszej 500tce najlepszych graczy znajduje się dokładnie 303 knightów.
Hmm... Knightem jest najlatwiej bocic ^
kombossik
02-07-2008, 15:34
przepraszam, a knightem to tylko raty moge?
hmm a porównaj se 50 lvl ek i rp i powiedz gdzie może expić knight??
50ek - małpy (tylko na powierzchni) , żółwie (bardzo ciekawe) , minosy (hmm to samo?)
50 rp - dragi , gsy , bonebeast island , necro , wszystkie tomby hmm i co jeszcze?
na 100 lvlu też se porównaj
100ek- d lair , żółwie , małpy , lizardy ...
100 rp - behe (up/down) , demony ! (up/down) , frost dragi (luzacko) warlocki (to samo) można wymieniać dalej...
Gornik14
02-07-2008, 16:30
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. 10 health potionów? Ty chyba na głowę upadłeś ;). Ja bijąc knightem na 85 lvlu z Royal Axem i skillami 82/79 traciłem max full manę na leczenie, czyli 4 manasy jak z bicza strzelił. A co palkowie nie zużywają manasów? Przecież gsy strzelają z daleka z poisona.
A co do głównego problemu, to ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Albo palek zaniżył swoje skile, albo ty zawyżyłeś swoje. No chyba że dragów bić nie umiesz. Ale to już twoja sprawa.
Pozdrawiam,
~Hov
nie zawyżyłem moich skilli mówie tylko co widziałem tzn. strzelał z boltów i miał skille 70/50 przynjamniej takmi powiedział ale dlaczego miałbyzaniżac?chyba raczej zawyżać,jest też prawdopodobieństwo że miałem pecha i mi akurat nie siadało na dragu..hity z bsa był ~120 a z blacksteela po ~180
i w ogóle ja mówiiłem o knighcie na 55 lvlu jak ja mam a knight na 85 ma wiecej życia i many OMG żal...tak samo moge powiedzieć że 100 knight nie żużyje na gsa ani pota,chyba nie przeczytałeś wszystkich postów nawet
hmm a porównaj se 50 lvl ek i rp i powiedz gdzie może expić knight??
50ek - małpy (tylko na powierzchni) , żółwie (bardzo ciekawe) , minosy (hmm to samo?)
50 rp - dragi , gsy , bonebeast island , necro , wszystkie tomby hmm i co jeszcze?
50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...
100ek- d lair , żółwie , małpy , lizardy ...
100 rp - behe (up/down) , demony ! (up/down) , frost dragi (luzacko) warlocki (to samo) można wymieniać dalej...
niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja
poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza
Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...
Chrisorian
03-07-2008, 16:04
Hmm... Knightem jest najlatwiej bocic ^
hahaha
myślisz, że taki seromontis, L'P na bocie expią. huashuashuas ;p
Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?
Dziękuję,
Shoq.
@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)
Bartasek
03-07-2008, 17:19
Eh.. Wg mnie jest na równo.. Tak jak powiedzieli poprzednicy.. Knight kupi 1 bron i ma tam przez 10-20 lvl. A pallek? Musi ciągle kupować bolty/royal itp. U palka ze skillowaniem też ciężko a knight? Weźmie fooda i zapier**la na slime i np. (TA) Może i pall jest troche lepszy od kina..
PODSUMOWUJĄC
Są na równo lub pall więcej traci.
Ja jestem Paladynem i dodam że uderzałem mocniej w cyklopy niż knight z większym levelem i skillami ode mnie.
Po Update Summer 2008, zostało to juz zmienione,ponieważ bolt mao o 6 ataku mniej niż BS. Jeśli jednak chodzi o twoje uderzenia,skoro masz 55lvl kup giant sworda. Ma on 46 ataku.
Nie zgadzam się z opinią, że Knight i Pall są na równi. Profesje nigdy nie były, nie są i nie będą równe. Lecz sprawa kto kim gra jest w naszym umyśle, po prostu gramy tym kim gra się nam najlepiej. Palladyn jest stworzony do bardzo szybkiego expienia, ale także wkładania w nie bardzo dużo funduszy, zaś knight do dużo wolniejszego expienia, ale zaś z większym zyskiem. Sork i Druid były, są i będą uzależnione od szczęścia w loocie, lecz mają najefektywniejszy exp.
Ja paladynem mam skile 74/56 na 45 levelu i napewno nei bije draga szybciej niz knight, a jak expie na dwarf guardach i przychodzi mi knight na 60 to mam po zabawie...
To tylko pogratulować twojej inteligencji. 45 RP na Guardach. Ja z 70 distem na 30+ lvlu siedziałem na Dragach i nigdy nie miałem waste. No,ale ja gram na PvP, może to od tego zależy, że ty na NON.
Wcale nie twierdze, że gracze na NON to nooby, no ale exp na guardach pallem to imho nie porozumienie. Oczywiście można na nich expić, ale porównując exp z Tomb, a nawet FACC na D Lair to Guardy to po prostu mozolne zdobywanie expa.
50ek - tomby te same co rp; wbrew pozorom, na malpeczkach 55k/h z zyskiem 5k/h da sie pocisnac
50rp - gsy? nie mow ze bez farta ci sie zwraca...
niby czemu ten 100ek nie moze expic up/down z e gran? a frosty i wrl?
btw demony nie sa expem dla 100rp, co najwyzej powolnym huntem
lizardy dla ek nie sa zle. 80k/h da sie wycisnac. na lagunie 100+ to tylko na bocie biegaja
poza tym za knightem przemawia jeszcze jeden wazny argument, o ktorym wszyscy wiedza
To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się
jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D. 50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero. To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.
To co ty tu napisałeś to jest parodia. 55k/h na małpach? Chyba na King-Kongach -.-. 55k/h to tam można wycisnąć jak się jest samemu co na małpach jest tak samo prawdopodobne jak to, że Tibia bedzie 3D.
to, ze grasz na non-pvp to nie znaczy ze wszyscy graja. przy 1osobie + ja na poziomie 0 (+piramidki) dochodzilem do 58k/h. na -1 samemu nie cale 60. -2 podobnie do -1.
50 RP na Gsach expi bez waste nawet bez farta. Przepraszam bardzo, ale jeśli umie się przed nim uciekać to bez problemu na samej kasie wyjdziesz na zero.
mowisz o gs isle czy takim pohu gdzie oprocz paru gsow masz w cholere smiecia?
To 55k/h to właśnie szybciej na lagunie wyciśniesz niż na tych małpach. No lizardy nie są złe, ale w porównaniu do Tomby lub Dragów są słabe. W dodatku ludzi tam jak mrówek.
na lagunie teraz tyle co na malpach.
lizardy jak na open respa przystalo sa rzeczywiscie zapelnione. tomb to co innego - 80k/h~ lajcikiem wychodzac na maly +
na takim edron dlair moze wiecej da rade, ale najpierw wbij sie tam a potem opowiedz ja bylo
Chrisorian
05-07-2008, 18:06
@up:
Jesteś głupi jak but. Wcale nie napisał, że high-lvl knighci expią na bocie, tylko że knightem jest najłatwiej bocic, i ma rację, bo inne profesje na bocie są mniej użyteczne. (Mówimy tu o prostym cavebocie, a nie o zaawansowanych skryptach)
Owszem, pisał o high-lvl.(przeczytaj dokładnie)
Lał z boltów. Ty ze zwykłej broni. On zużywał amunicję. Ty nie. On strzeli max kilkaset razy i wraca do depo po bolty. Ty możesz siedziec tam cały dzień i cały czas walisz tak samo ze swojej broni. WIĘC DO K$%&*$ NĘDZY DLACZEGO MASZ MIEC TAKIE SAME HITY JAK ON?
Oczywiście, ale zapomniałeś o tym, że palek trzyma się z daleka od potwora, co skutkuje albo redukcją otrzymywanych obrażeń do zera, albo przynajmniej do ograniczenia ich do tego, co nam potworek przywali z dystansu. Knight za to musi stać przy potworze, więc zużywa więcej many na leczenie (a co durniejsi health potionów). Tak więc palek być może powinien bić więcej, ale nie powinna być to wielka różnica.
@up:
Nie dość, że jak już ktoś napisał, on MÓWIŁ o h-lvlach, to miał całkowitą racje. Ok, wbijesz knightem 50, 80, 100 lvl na bocie. I co dalej? Myślicie, że h-lvli knightów jest tak dużo bo bottują? Haha, śmieszne. Knight jest poprostu najłatwiejszy/najpopularniejszy (albo jedno i drugie). Myślicie, że taki 200 ek może bezkarnie botować? Nie licząc najazdów gmów (no ok, to nie jest codzienność), to na serverach pvp przeprowadzane są zorganizowane akcje mające go 'spowolnić'. Pozatym jeśli taki h-lvl nagminnie botuje, to szybko wie o tym cały server, a co za tym idzie GMowie itd.
jesli ten 200ek jest w gildi ktora trzyma wladze, od graczy praktycznie nic mu nie grozi. zeby gm go zbanowal musi miec dowody - widziec to na wlasne oczy. w praktyce oznacza to ze na kazde pojawienie sie gma bot zatrzymuje sie i wszczyna alarm. jedyna szansa to, ze koles jest tak glupi ze boci 100% afk
Mercioleksy
05-07-2008, 23:26
RP też fajnie się botuje, blackd + skrypt na skosy i dlairy szybko pustoszeją z dragów. Tak robił pewien 190+ rp z Elysi ;>
Frosty z blackd dla 130+ EK nie stanowią problemy, blackd+ odpowiednie skrypty(skosy+lurka mobów i e gran)
Hydry by 150+ RP to loozak, blackd+skosy/NG+tzw. skrypt uciekinier :>
MS/ED to słabe boty(prócz up/down)
tibijskiknight1993
10-07-2008, 20:59
miałem 38 knighta na shiverze facc....na 25 lvlu siedziałem cały dzień na efie(elf fortress dla noobków) no raz wracałem loota selnąc i po 3 lvle dziennie leciały....a waste? chyba jak sie na draga skusiłem a miałem słabe skille(61/60) to mi poszło z 4-6 potków i może czasem 1-2 jak na wieży arcany biłem ...
palek wogule ma za duży atak.czemu bronie dystansowe o takim samym ataku jak bronie biale nie walą tak samo?Np:Small stone ma tyle samo ataku co knife.Tylko ze bicie knifem np:rota trwa ponad 15min na skilu 47 a small stonem około minuty.I gdzie tu sprawiedliwość wobec knightów?
W ogóle pozdro dla ciebie.
Na 65 skillu trenie knifem na slimie i co okolo 1min musze zaznaczac nowego slima. Czesto palladyni trenia obok mnie, co prawda nie pytam ich o skille, ale zabijaja slimy mniej wiecej w tym samym czasie co ja, wiec nie pierdol.
demoninator
10-07-2008, 23:19
Nie pasuje to graj palem jeeeeny ile razy te tematy będą wałkowane. Ja przez 70 lvli nie nauczyłem się expić na dragach i czymś innym niż małpy lizardy barby żółwie. Wszędzie indziej mam waste knightem nie wiem jakim cudem, ale mam to gdzieś. Pójde na żółwie, zarobie na lvl ileś tam k, kupie za to pełno potów i na dragi albo tomb z e grana. Nie mam kasy to ide na żółwie, na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają. Próbowałem wszystkich profesji i najlepiej idzie mi knightem. Paladyn jest trudno na początku no ale skille 50 i możesz expić. Więc tak jak powiedziałem na początku. Nie podoba ci się to przejdź na palka. Jak to się mówi, nie możesz go pokonać to się do niego przyłącz.
na małpach już się nie opłaca zarabiać bo mniej kasy zrzucają.
no, naprawde 6k/h kasy to nic, wcale sie nie oplaca bo kiedys bylo 10k ale taraz zal, no ni?
Nebulamaster
11-07-2008, 00:31
tak dla porównania byłem 40ed na huncie dli z 90+~ ekiem , bilem z frigo + roda on na full ofie z avangera i srednio za dla dostalem 1300+ expa ;s
jestem palkiem mam 82/68 i mam best hita 292... a moj rl z skillem 81/80 ma ponad 350 .... ja za skilowanie place bo kamykow raczej za darmo sie nie dostaje ...
tulipan123
11-07-2008, 09:35
mowicie tylko o knighcie i o pallu a przeciez sa jeszcze profesje takie jak sork i druid.... ja np. gram druidem i gra mi sie bardzo dobrze mimo tego iz moj najlepszy hit to 65.... skrzywdzili nas tylko tym ze sd zrobili od 45 lvl co bardzo utrudnia zycie profesja magicznym....
demoninator
11-07-2008, 10:42
no, naprawde 6k/h kasy to nic, wcale sie nie oplaca bo kiedys bylo 10k ale taraz zal, no ni?
6k/h to może było przed zmniejszeniem ilości kasy przy kilku osobach. Jak teraz tyle wyciągniesz to gz.com. 2 osoby na powierzchni i już dupa, trzech boterów na dole jeszcze większa dupa (świat pvp).
5k kasy spokojnie + wandy, parmy etc
-2 nie masz?
skoro pvp ubic nie mozesz botera?
Czyli cipsoft dał palkom większe hity od knightów za to, że płacą za strzelanie...
A magów chyba nie lubi bo biją 2x słabiej od knightów z visa i płacą dużo więcej od pala... "Balansacja" _/
Up ale za to sorc/drut leczy sie 1-2 exurkami na full na średnim lvlu, a pall musi zużyć około 150~ many balansacja _/
Vademecum
11-07-2008, 18:02
mowicie tylko o knighcie i o pallu a przeciez sa jeszcze profesje takie jak sork i druid.... ja np. gram druidem i gra mi sie bardzo dobrze mimo tego iz moj najlepszy hit to 65.... skrzywdzili nas tylko tym ze sd zrobili od 45 lvl co bardzo utrudnia zycie profesja magicznym....
zauwaz ze temat dotyczy knighta i pallka..
Lady_Keyana
11-07-2008, 21:32
Uważam, że można by trochę ulepszyc knighta. No a jak wygląda pvp knighta w starciu z inna profesją ? Knight w grupie jest świetny, ale solo.. beznadziejny ;].. Knight ma również tą zaletę, że wiele h-lvl'owych postaci botuje knightów..Według mnie jest chyba najwiekszą zaletą to, że tą profesją najłatwiej dorobic się czegoś.. :))
demoninator
12-07-2008, 00:09
5k kasy spokojnie + wandy, parmy etc
-2 nie masz?
skoro pvp ubic nie mozesz botera?
100+ botera no to gz jak chcesz takiego ubić i to z gildi która ma władze na serwie. Ja -2 mam ale inni też mają :P. Solo każda profesja jest słaba. Sorc nie ubije knighta, knight sorca. Pal knighta, knight pala. Itp itd etc. Sam doświadczyłem jak na dragach w ank trapnął mnie z kumplami 119 rp i mu zwiałem.
neopostman
12-07-2008, 00:33
Hmm. Jeśli chodzi o knighta, to góruje on w przedziale 8-80 lvl. Łatwy i fajny exp jak na ten level i zarobek. Potem dla knighta zaczynają się schody- słaby exp bo wszędzie ma się waste ( przynajmniej tam, gdzie sie chce mieć 80/k exp/h lub więcej). Podczas gdy pallek w tym samym poziomie może expić na frostach z mniej więcej taką samą opłacalnością co 130~ knight. Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k). Po tygodniu~ tego "słabego" expienia na demonach poszedł sobie na PoI dl's gdzie miał 300 k exp/h przy czym waste sięgający 20 k na godzinę.
I teraz nasuwa się pytanie. Czy knight ma takie same możliwości? Niektórzy powiedzą, że tak, bo przecież może bić demy z e grana. Tylko jak się zliczy koszty waste'u tu już troszkę gorzej to wychodzi. Wniosek:
Palladynem gra się dużo lepiej. Jedyna wada jaką u palladyna znam to to, że obowiązkowe jest dobre łącze internetowe.
Piotrek Marycha
12-07-2008, 00:52
Tak, masz racje miales mniejsze hity, ale ZA DARMO[B]a palladyn musi za nie placic i dlatego ma je wieksze :) mysle ze pomoglem
za darmo to bije rotach...
bo zrobili te lvle na 7.9...
ahahahaa knight zarabia mniej niz palladyn??? nie roz*******ajcie mnie ludzie, ja pierdole knight idzie na barbazynce na caly dzien i wyciaga z nich 200k
24h/dobe bot? o.O
Palladyn jest stworzony do bardzo szybkiego expienia, ale także wkładania w nie bardzo dużo funduszy
hmm te ~500 gp na rsy to te duże fundusze? :|
jestem palkiem mam 82/68 i mam best hita 292... a moj rl z skillem 81/80 ma ponad 350 .... ja za skilowanie place bo kamykow raczej za darmo sie nie dostaje ...
a kto ci kazde skilowac na tym poziomie?
[b]Palladynem gra się dużo lepiej. Jedyna wada jaką u palladyna znam to to, że obowiązkowe jest dobre łącze internetowe.
niekoniecznie, z dobrym shieldiengiem pall nie ustepuje tak wiele jak mogloby sie wydawac, imho juz mag potrzebuje najbardziej dobrego łącza
demoninator
12-07-2008, 13:57
Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k).
Nawet z zaj***stym skryptem do blackd nie zrobisz palkiem od 90 do 190 w dwa miechy. A szczególnie z ng....500k miał z samej kasy? Może i locił itemy na sell typu mpa g legi, ale weź to sprzedaj ;). Jednak z expem zgadzam sie palek góruje nad knightem. Jednak trzeba co chwile latać do depo lub ryzykować i targać rsy.
Tuhamiid
12-07-2008, 16:47
z
hmm te ~500 gp na rsy to te duże fundusze? :|
Nie, te 100k na 1000 ass starów to juz duze fundusze bo o tym nikt nie wspomnial.
Ja osobiscie wydaje 100k na 1000 gwiazdek+jakies 40k na potiony co daje 140k.
Starcza mi to na jakies 4-5h na frostach lub hydra island.
Z frostów czsami poleci jakis dsm czy tam rh+jakies towerki i czasami dragonslayer+~30k w zlocie co daje zazwyczaj z 90-120k z loota, czasami sie przyfarci owszem i jest z tego nawet z 300k+ ale to juz rzadkosc.
Z expem wychodze ok. 700k na te 4-5h o ile mam wolna lewa strone.
Na hydrach jest juz gorzej bo tam z 6h na tych starach idzie posiedziec z expem podobnie ale z lootem to czasami wracam z 1 para boh badz 1 rh+ jakis wh helmet czy meduska i ok 25k w zlocie.
Czasami tez warlocki ale tam na hunta idzie z ~200k w kasie i czasami profit nawet z 300k jest + 1,3mln expa w okolo 7h.
Demce czasami up/down na hellu to tam na godzine idzie jakies 90k expa a z lootem to roznie, zazwyczaj wracam z minusem, nie mam farta.
Behe bije normalnie na bieganego i dzieki rashidowi jest profit bo przewarznie jakies steele+fangi.
158 RP, 99/81 pvp.
Kumpel knight 155 94/92 bije caly czas svargrond mines czyli nightmary+tamte culty, Waste ma na 5h bo zazwyczaj tyle siedzi to 2bp UHP + ok. 30bp smp i zazwyczaj ma profit jakies 80-100k, a jak nie ma hajsu to banuta/chor? lizardy czy tam smoki.
IMO palkiem jest na wyzszym lvlu jednak lepiej, na nizszym tak samo bo od 70lvl biegalem z spearkami po gs island i zawsze profit bo spearki tanie, a on sie meczyl na banucie, ja wyciagalem ok 100k/h a on z 50-60k/h.
sie rozpisalem jak nigdy...;p
Wszedzie wliczalem ceny sprzedawanych itemow u npc, bo u nas sprzedac np. dsma to jak piasek na pustyni.
Vademecum
12-07-2008, 17:36
jaki moral?
NIE GRAJ W TIBIE
Kumpel knight 155 94/92 bije caly czas svargrond mines czyli nightmary+tamte culty,
przepraszam bardzo, a ty tam nie mozesz? mialbys podobne waste/zysk jak on wiec w czym problem? a jak kasy potrzeba to na frosty/poi dl z power boltami nie da rady?
Eee ja mam palka... expie dosc szybko i zarabiam jeszcze ale to tylko dlatego że zrobili update antybotowy i boje się bota włączyc - a expienie reczne jaka wiadomo jest nużące. Wielki plus dla knighta - Wlaczasz bota i jestes evul... a palkiem mozesz probowac z skryptami do uciekania ale to są slabe skrypty i często się mylą, natomiast jeśli będziesz bił potwory z bliska to 2/3 strzałów to pudła. Wtedy zwastujesz wiecej niz knight. Spojrzmy realnie - lepiej robic powiedzmy 30 K/h na bocie i grac sobie w cos normalnego albo sluchac muzyki czy ogladac film, niz wbijac 35 k/h ale ręcznie i siedziec i sie nużyć....
knight nie ma missow (ze spear na bok leci), ma tylko puffy(jak sie przez zbroje nie przebije) I knight będzie bił lepsze hity nawet ze swojego Mystic Blade 44 atk niz palek z RS 35 atk. A pozatym jak palek ma slabszy atak i slabsza bron, ktora ma tylko 3 kratki zasięgu to trudniej jest mu uciekac jak z drugiej strony coś wylezie...
rsy sa tanie ale maja 35 ataku tylko... a jak chcesz cos lepszego, p bolty albo assasin stary,to juz bulisz duzo. chyba ze te nowe kusze zmienią sytuację. a knightem kupujesz ten miecz raz. Mystic blade i inne bronie z areny nie są tak drogie. A sca kupisz jak uzbierasz ale to jednorazowy wydatek. Minus palka
Ogólnie to wyznaję zasadę - jeśli ci się profesja nie podoba -przejdz na inną którą uważasz za lepszą. I nie pretensjuj sie do innych ludzi że mają łatwiej. Dobilem kazdym charem 50 lev i stwierdzilem ze wole przełknąć missy palka i grać ręcznie i expic prawie za darmo niz botowac w kółko knightem/ botowac w kółko sorkiem (knightem do expa/sorkiem zeby zebrac pieniadze na exp).
I wam to samo polecam. niezadowoleni knigci sorkowie druidzi przerzuccie sie na palkow. Niezadowoleni palkowie przerzuccie sie na knightow / druidow.
Dla mnie palek teraz jest zajebisty;p
neopostman
12-07-2008, 18:37
Nie, te 100k na 1000 ass starów to juz duze fundusze bo o tym nikt nie wspomnial.
Ja osobiscie wydaje 100k na 1000 gwiazdek+jakies 40k na potiony co daje 140k.
Starcza mi to na jakies 4-5h na frostach lub hydra island.
.
Podczas gdy ja swoim knightem wydaję 40 k~ na godzinę na frostach co daje 200 k na 5 godzin. Przy czym palkiem masz przez ten czas 300 k exp/h a knightem 150. I jednocześnie większą szansę zwrotu.
Nawet z zaj***stym skryptem do blackd nie zrobisz palkiem od 90 do 190 w dwa miechy.
Nie chodziło mi o cave bot skrypt tylko o up/down. Resztę sam expił i w 2 miechy te 100 lvli wbił.
@ down.
Udowodnij mi, że się czepiam to ci załatwie moda na tym forum.
Na swoim serwie mialem kolegę, który w niecałe dwa miesiące wyrobił z poziomu 90 do 190, przy czym na końcu miał 2kk na plusie. Jak to robił? Dobry skrypt na NG, i od 110 poziomu bił demony na up/down. Miał przy tym 150 k expa/h i w dodatku nieziemski profit (potrafił jednego dnia zarobić 500 k). Po tygodniu~ tego "słabego" expienia na demonach poszedł sobie na PoI dl's gdzie miał 300 k exp/h przy czym waste sięgający 20 k na godzinę.
Wszyscy czepiają sie tak tego bota, kiedy to bije sie coś up/down z czaru - moj kolega potrafi tak bez jakiegokolwiek bota czy wspomagacza.
Palkiem trzeba troche na początku kasy wydac na skillowanie ale później z skilami około 60 dista łatwo exp leci, a knightem skilujesz do 70/70 i masz tez luz 8o
Wybór zależy do gracza czy woli miec szybki i męczący exp(oczywiście bez bota)palkiem ,czy wolny ale łatwy i przyjemny exp knightem B)
demoninator
13-07-2008, 10:53
Palkiem trzeba troche na początku kasy wydac na skillowanie ale później z skilami około 60 dista łatwo exp leci, a knightem skilujesz do 70/70 i masz tez luz 8o
Wybór zależy do gracza czy woli miec szybki i męczący exp(oczywiście bez bota)palkiem ,czy wolny ale łatwy i przyjemny exp knightem B)
50 dista nawet wystarczy no ale troche więcej się pomęczysz. Knightem wolny exp nie jest przyjemny :P.
TheaTron
13-07-2008, 17:18
knight jest najgorszy ale najlatwiejszy,to mi sie w nim podoba :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.