Pokaż pełną wersje : 52 ek, co wybrać ?
Fobatino
01-07-2008, 21:10
Witam.
Kupiłem sobie pacc i mam z związku z tym pytanie. Gdzie najlepiej będzie mi się expiło na pacc arena ? Rozważałem między żółwiami, barbarzyńcami (która osada była by najlepsza dla mnie?) i małpami, lecz nie wiem gdzie będzie mi najlepiej. Chodzi mi o to, żeby szybko exp się wbijało i nie było waste. Może proponujecie jakieś inne miejsca ?
52 EK, 5 mlvl, skille 75/74
eq: rh, dsm, blue legs, mms, relic sword, bohy, platinum amulet.
Mam jeszcze małe pytanie: jakie questy powinienem wykonać ?
PS. W przyklejonym temacie próbowałem, lecz nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Za wszystkie dorady z góry dziękuję :)
Zdecydowanie polecam barbarzyńców, małpy to raczej tylko dla loota, a żółwie też świetny exp, ale znów loot dość słaby.
Witam.
Kupiłem sobie pacc i mam z związku z tym pytanie. Gdzie najlepiej będzie mi się expiło na pacc arena ? Rozważałem między żółwiami, barbarzyńcami (która osada była by najlepsza dla mnie?) i małpami, lecz nie wiem gdzie będzie mi najlepiej. Chodzi mi o to, żeby szybko exp się wbijało i nie było waste. Może proponujecie jakieś inne miejsca ?
52 EK, 5 mlvl, skille 75/74
eq: rh, dsm, blue legs, mms, relic sword, bohy, platinum amulet.
Mam jeszcze małe pytanie: jakie questy powinienem wykonać ?
PS. W przyklejonym temacie próbowałem, lecz nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Za wszystkie dorady z góry dziękuję :)
Przyszło mi już kiedyś grać taką postacią, skille masz odpowiednie na te miejscówki raczej, więc nie będę brał ich pod uwagę.
1. Żółwie; nudna miejscówka, exp średni, z kasą powinieneś wychodzić na plus. Jeśli dodamy do tego botterów, to nie tworzy to zbyt optymistycznych perspektyw :P
2. Barby; jak dla mnie idealne miejsce dla palka. Kiedyś wybrałem się tam knightem i już nie było tak fajnie... Kasa jest niezła (gp + halberdy), ale te szamany i berserkety nie dość że wkurzają, to mogą czasami nieźle przygrzać :P. Jeśli chodzi o camp, polecałbym ten z górkami itp (nie wiem jak go opisać, idzie się na niego podobnie jak na kamp z ice witch tower) ze względu na więcej przestrzeni.
3. Małpy.. też sporo ludzi, ale kaska chyba najlepsza (chociaż chyba ostatnio zmniejszyli trochę?). Całkiem fajny exp place, jeśli ma się skilla i umiejętności.
Podsumowując - wybrałbym scaraby lub tomby : D
#up
Tylko że na tombach znajduje się wiele Ghostów, tak że dodam abyś wziął jakieś kamyczki do zaklinania Relic Sword'a lub zainwestował w Fire Sword :p.
#topic
Co do miejsca gdzie możesz expić na pacc area to jest tak: Pomyśleć, Sprawdzić i Wybrać. Ja polecałbym mały Camp barbów tak jak powiedział Ryba. Także Piraty lub Dragi, chodźby te na Edron.
Polecam Small Barbarian Camp ;) 50expa/h bardzo dobry loot i 0 waste co sie bardzo liczy :)
Scaraby pod Ankrahmun bardzo dobry loot praktycznie ani jeden potion sie nie zuzywa :)
Graventer
01-07-2008, 23:50
Barby i żółwie to zdecydowanie najlepsze miejsca dla ciebie. Możesz także spróbować na dragach lub w cyclopolis. Co do questów polecam zrobić blue legi, 2 arene (najlepiej na 58-9 lvlu), a jak masz trochę czasu to paradox tower i któregoś djinna.
Ciekawy temat, poniewaz mam knighta mniej wiecej na tym samym poziomie(lepsze skille):P. Sam skorzystam z tych porad.
A ja powiem tak; żółwie, żółwie, żółwie, szczególnie jak grasz w nie typowych porach.Scaraby, wydaje mi się, że za mały exp, Barby są też bardzo dobre ale... jak będą 3 boty na barbach to nie wiele sobie poexpisz, fakt lepsza kasa, ale jak dobrze obcykasz żólwie to nawet z 5 boterami idzie te 30 k expa/h zrobić. Tak, są nudne dlatego wole rp :evul:.
PS: W sumie pobiegaj te 3 propozycje na twoj lvl są najlepsze zobacz gdzie Ci najlepiej.
Polecam Small Barbarian Camp ;) 50expa/h bardzo dobry loot i 0 waste co sie bardzo liczy :)
Chłop wie co mówi : ) zrób postmana i idź na small barbarian camp. 0 waste; szybki exp; bardzo dużo kasy; loot do rashida; lootbag z battle axe'ami, chain armor'ami i halberd'ami
EDIT. grasz na n-pvp, czyli nigdzie nie będziesz miał szybkiego expa...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.