Pokaż pełną wersje : Tibia 8.20 Samouczek
Ej... Jak przejść tego je.....o samouczka jestem przy jakims patyku i musze coś z nim zrobic
Marvelo13
02-07-2008, 22:28
Angielski się kłania...
Zapewne chodzi Ci o 2 misję, z drzewkami. Jeśli tak to musisz znależć dead tree, użyć i gałęzie do wózka przenieść.
@up
Kilka sec szybszy ;(
Klikasz patyk use witch a potem na wózek.
Przecież wszystko npc mówi, a poziom angielskiego tibijskich npc jest specjalnie niski.
A potem ?? Bo już wlozylem ta gałąź aha i co potem dalej zrobic
bo troszke to wkurw...ące
auhshuahsuhua tylko polaczek nie przejdzie bez pomocy tutoriala przygotowanego specjalnie z mysla o najmlodszych graczech
temat rokuu! kurw* mać.. ja pie..... trzeba być upośledzonym... SPOJLER DO SAMOUCZKA ! hasuhuashuashuashuas Idź lepiej do szkoły niż grać w tibie amsz ;x
@Down
ze co? o0
UP
twoja lokalizacja jest zapewne tak samo mądra jak ty ;]
$orcerer
02-07-2008, 23:04
No wiec,moze ktos sie zadeklaruje do napisania poradnika do samouczka?Bo jakos widze ze polacy maja z nim najwiecej problemu,ciekawe czemu...?
Avallach
02-07-2008, 23:06
Spoiler do samouczka? -.- chaos panika zal i smutek
/up\
Jednym słowem, Polska ;)
BRAWA DLA TEGO PANA
zal się robi;/
Jurij1234
02-07-2008, 23:15
fri itanz plax. kuffa nie ta shie kupic bp bo jak pishe bakpak to gufno sie dzieje.
halp plax jak przejsc salołuczka. Brakuje tylko gejloggera zeby autora tematu osmieszyc do konca
Przecież to wykonania samouczku nie trzeba nawet angielskiego znać.
A tak ogólnie po co grać w tibie bez znajomości angielskiego, i jak grać skoro gra jest po języku angielskim ?
<wali głową w stuł>
idź lepiej do szkoły dzieciaczku, zamiast w tibię maniaczyć, potem na budowie będziesz siebie samego pytał, czemu grałeś w tibię, zamiast się uczyć ._____.
Andrealfus
03-07-2008, 08:16
@up
jak walisz glowa , to w stół a nie stuł ;p
@topic
Ten tutorial jest tak banalny ze wystarcza podstawy podstaw angielskiego zreszta wszystko jest pokazywane strzałkami ;p
@down
nie zwrocilem uwagi xD
@up
wiem, wlaśnie dlatego napisałem "stuł" taką czcionką :D
ChooseN_One
03-07-2008, 08:42
Idziesz do Santiago czy jak mu tam i piszesz skip tutorial...
Idziesz do Santiago czy jak mu tam i piszesz skip tutorial...
wezzz, czemu mu powiedziales, zaraz bedzie kolejny nabek na rooku spamujacy "jak siem fhoci po trapince?????????////"
@up
"Przecież trzeba nowym pomagać" :)
A tak na poważnie zaraz napisze tutek z obrazkami jak samouczek przejść ;)
<strzela sobie w łeb>
GRATULUJE.
SPOILER DO SAMOUCZKA.
:D :D :D
Vasudanin
03-07-2008, 12:40
Powiem tak, Cipsoft pomyślał robiąc samouczka wreszcie chyba skończy się fala noobkó którzy po angielsku umią mówić "plz free items". Cipsoft owacje na stojąco.
No póki nie zacznie się fala poradników jak przejść samouczka. xD
@up
takich się tępi, a nie im pomaga
Brawa dla tego Pana! Takimi pytaniami całkowicie niszczy reputację naszego kraju. Co może jeszcze mają zrobić? Przyjść do domu i pokazywać palcami jak co się robi?
Rzal i bul jeju jeden język przynajmniej i to angielski to podstawa!
Jeszcze raz BRAWA DLA TEGO PANA!!!111! GZ! Witaj w Lidze Noobow!
LN 4 LIFE!
Jurij1234
03-07-2008, 13:50
Ej... Jak przejść tego je.....o samouczka jestem przy jakims patyku i musze coś z nim zrobic
nominuje ten post do konkursu na głupotę roku
Ludzie! Zróbcie może tutorial " JAK PRZEJŚĆ TUTORIAL "
Gz -.-
@up POPIERAM
Jurij1234
04-07-2008, 23:21
Początek:
Żeby przejść samouczek musisz:
a) Kópic se musk.
b) Zrobić z niego użytek.
c) Iść do szkoły języka angielskiego.
d) Przestać ośmieszać się publicznie i zadawać głupie pytania na forum.
e) Przestać podsyłać Keyloggery (http://wymiatajacysupergejlogger.pl/zawirusowywanie/tibia).
Po zastosowaniu powyższych kroków możemy rozpocząć samouczek.
Życzę miłej gry
Naprawde nie wiem co powiedziec, plakac mi sie chce, jest to cholernie smutne ze tacy ludzie rodza sie w Polsce :/
mana'potion
05-07-2008, 11:43
Kup postać na allegro, która jest po tutorialu, jeśli jesteś tak tępy.
nock keciron
05-07-2008, 11:54
A wszyscy mówili, że przez tego samouczka tibię zaleje fala noobów. A tu proszę - miłe zaskoczenie ;P.
@up. Właśnie. Dobry pomysł. Sprzedawanie na allegro postaci, które przeszły samouczka ;)
pewnie jutro na allegro zobaczę
Przejście tutoriala w tibii tylko 2,99...
Morberry
06-07-2008, 13:14
Według mnie ten samouczek to doskonały noobProtect dla tępej, polskiej młodzieży. Choć według mnie powinno być więcej zadań i bardziej złożonych, żeby "eLo ziOoMy" się totalnie pogubiły :D.
Nikast Shynix
06-07-2008, 13:57
Według mnie ten samouczek to doskonały noobProtect dla tępej, polskiej młodzieży. Choć według mnie powinno być więcej zadań i bardziej złożonych, żeby "eLo ziOoMy" się totalnie pogubiły :D.
I tak już się gubią, bo nie znają angielskiego i nie wiedzą, co trzeba zrobić. Szkoda tylko, że zaraz znajdują się też idioci, którzy zatrzymują tę naturalną selekcję i tłumaczą co trzeba tam zrobic -.-
8o8o8o <sto innych emot> Autorze listu, ciekawe czy zdajesz sobie sprawę, o co poprosiłeś, i czy chociaż raz zastanowiłeś się przed napisaniem tego posta :evul: Czy rozumiesz, że poprosiłeś o samouczek do samouczka, poradnik do przejścia treningu, który miał wprowadzać w najbanalniejsze zagadnienia Tibii? Bo mi się zdaje że nie <:P ...Nawiasem to przecież nawet specjalnie czytać nie trzeba było instrukcji. ....Chyba sobie zrobie sygnaturkę :P...
Andrealfus
06-07-2008, 20:54
Naprawde nie wiem co powiedziec, plakac mi sie chce, jest to cholernie smutne ze tacy ludzie rodza sie w Polsce :/
no niestety, ale moze dla pocieszenia, chcialem zrobic ten tutorial i zobaczyc jak to wyglada, wsyzstko jest pieknie pokazane niebieskimi strzalkami, kolorowymi oznaczeniami 0 problemow,nawet eng nie trzeba bo to co trzeba przyniesc, zaniesc, kliknac jest wytluszczone ciemniejszym kolorem, tutorial zajal mi moze 10 minut, ale wracajac do mojej przygody z ow rozpoczeciem gry, podchodze do tego "patyka" i jakis br mnie zaczepia, ofc piszac swoje oe ow itp kij, nie rozumiem go, po paru minutach wyksztusil z siebie co ma zrobic z tym patykiem bo nie rozumie...
jak widac nie tylko w polsce :D
Cipsoft chcial aby nowi gracze czy to z Polski czy z Wysp Brytyjskich mogliby sie nauczyc grania w Tibie.
A my co tu widzimy?.
Noobki ( bo nie nazwe ich Newbie) nie umieja przejsc nawet samouczka.
Podoba mi sie jeden i to bardzo madry poradnik dla tych osob..
Początek:
a) Kópic se musk.
e) Przestać podsyłać Keyloggery UWAGA.
Życzę miłej gry
a co do tych ludzi.. Zal sie robi ze to polacy.. Coraz widzie osoby z Polski co ciagle mowia do h-lvli:
Alez ty silny! Masz duzy lvl. Dobrze grasz..
5 Minut później
A dasz jakis item? Prosze prosze!!11
Wyloguj się i nie loguj więcej... Tibia będzie lepsza.
namlessone
08-07-2008, 15:37
Ja, pomimo, że rozumiem, co do mnie piszą NPC'e w tutorialu stosuje pewnien szybszy sposób komunikacji, a mianowicie: NPC mówi do mnie cośtam, więc kopiuję jego kwestię i dialog posuwa się naprzód :) tutorial w 3 minuty ^^
Jalokowy_
08-07-2008, 15:43
Witam. Należę do doświadczonych graczy jeśli chodzi o Tibię... Zalogowałem się pierwszy raz dzisiaj od tego updatu co był niedawno... i patrze jakiś samouczek... Czytałem, że można go ominąć. Jak to zrobić? Szkoda mi czasu na takie pierdoły, typu wchodzenie po drabinie itp... Czy muszę to przechodzić czy jest sposób by to ominąć? Please odp :-)
Moze bys przeczytal wszystkie wypowiedzi w tym temacie ?!
Przeczytaj posty znajdziesz odpowiedz.
Wiesz co? Nie omijaj samouczka przyda Ci sie kurs czytania...
Pikaczu69
09-07-2008, 00:28
Ja, pomimo, że rozumiem, co do mnie piszą NPC'e w tutorialu stosuje pewnien szybszy sposób komunikacji, a mianowicie: NPC mówi do mnie cośtam, więc kopiuję jego kwestię i dialog posuwa się naprzód :) tutorial w 3 minuty ^^
genialne, sam na to wpadles?
Przemek9596
09-07-2008, 22:23
OMG........ <znaaaaaaaaaaaki>
Monsword
10-07-2008, 10:56
auhshuahsuhua tylko polaczek nie przejdzie bez pomocy tutoriala przygotowanego specjalnie z mysla o najmlodszych graczech
jestem polakiem i przeszłem to bez pomoc...
@topic -
idziesz do dead tree - bierzesz use na tym drzewie - pojawia sie branch - tachasz go do wózka - bierzesz use witch patyk na wózku -
idizesz do pedalki i mowisz yes yes yes yes ( niepamioetam chyba trzeba pzynies 2 takie patyki
use witch
Taa.. Właśnie widzimy, jak świetnie sobie radzisz w języku angielskim...
I w języku polskim...
<wali głową w stuł>
idź lepiej do szkoły dzieciaczku, zamiast w tibię maniaczyć, potem na budowie będziesz siebie samego pytał, czemu grałeś w tibię, zamiast się uczyć ._____.
Sam idz do szkoły
"stuł"
Początek:
a) Kópic se musk.
e) Przestać podsyłać Keyloggery (http://wymiatajacysupergejlogger.pl/zawirusowywanie/tibia) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://wymiatajacysupergejlogger.pl/zawirusowywanie/tibia).
Życzę miłej gry
Hahaha następny mądry "kópić" "musk" aha i należy się Warn za Keyloggera
Brawa dla tego Pana! Takimi pytaniami całkowicie niszczy reputację naszego kraju. Co może jeszcze mają zrobić? Przyjść do domu i pokazywać palcami jak co się robi?
Rzal i bul jeju jeden język przynajmniej i to angielski to podstawa!
Jeszcze raz BRAWA DLA TEGO PANA!!!111! GZ! Witaj w Lidze Noobow!
LN 4 LIFE!
Next "Bul"
Nie pouczaj jak sam nie umiesz
Szybki'lols
18-07-2008, 09:53
http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Beginning_Quest
Mash po polskó.Jest troszke po ang ale piszesz to co widzisz na Czarno np : YES
Sam idz do szkoły
"stuł"
cytuje sam siebie:
@up
wiem, wlaśnie dlatego napisałem "stuł" taką czcionką :D
aha, i edytuj posty
Ja sądze że Ci którzy nie umieją SAMI przejść samouczka to nie powinni grać dalej w tibie tylko iść się uczyć j. angielskiego. Ten samouczek to banał :>
-----
@topic -
idziesz do dead tree - bierzesz use na tym drzewie - pojawia sie branch - tachasz go do wózka - bierzesz use witch patyk na wózku -
idizesz do pedalki i mowisz yes yes yes yes ( niepamioetam chyba trzeba pzynies 2 takie patyki
I po co to piszesz ?! Jeśli dzieci które nie wiedzą jak przejść samouczka to niech idą się uczyć a nie grać w tibie, a dla Pana Thaljedno słówko - żal
PS: Sory za double post
Tibijczyk222
18-07-2008, 12:16
HAHAHA
Przecież mojego kolegi młodszy brat który ma 8 czy 9 lat zrobił przy mnie samouczka w 15 min... On anwet angielskiego nie zna.. tam sa obrazki albo chociaż zobacz co robią inni...
piternet
18-07-2008, 12:30
Hahhshahshsushshuhushu!!! Spoiler jak przejść tutoriala, omg!:D
Nie no gz dla autora tematu...
Thal, ty to jesteś kozak, 3 posty pod rząd...No nie mogę..
$orcerer
20-07-2008, 08:37
LoL :baby: a jednak ktos sie tego podjal,no coz,Polacy wracaja do gry:)
Jezu skasujcie to bo cały świat Tibijski będzie się z nas śmiał.:D
Wyciszony
20-07-2008, 10:15
Widze, że wywiązała się z tego ciekawa wymiana epitetów? Ja też się chyba przyłączę... Albo nie... Podpowiedzcie mi, mam się zniżyć do tego poziomu?
Strasznik
20-07-2008, 11:43
@Thal
jestes tak glupi, ze nie dostrzegasz faktu, iz to byla ironia?
@topic
spoiler do samouczka _/
Mattheweczek
20-07-2008, 13:52
Thal to boss tego tematu, ktory nie slyszal nigdy o ironii.
<wali głową w stuł>
Cóż, budowlańcy też są potrzebni, żeby później takim ludziom jak ja (czyt. uczącym się) stawiać domy, czy plewić ogródki. ;)
@up
A tak na poważnie zaraz napisze tutek z obrazkami jak samouczek przejść ;)
Brawo, taaaak, tutorial do samouczka :D.
Sam idz do szkoły
"stuł"
Hahaha następny mądry "kópić" "musk" aha i należy się Warn za Keyloggera
Next "Bul"
Nie pouczaj jak sam nie umiesz
Jesteś żywym dowodem na potrzebę wprowadzenia krótkiego testu IQ przed rejestracją na forum.
Dragones5
20-07-2008, 20:03
Chlopie jestes super!! Nie umiesz przejsc samouczka a potem wiem skad sie biora takie kretyny, ja to przeszedlem prawie bez czytania wypowiedzi npc bo tam prawie wszystko jest strzalkami pokazane. Chlopie mam Cie w podpisie, a to znaczy, ze jestes pro :d.
Inquisitor
20-07-2008, 21:35
Witam. Należę do doświadczonych graczy jeśli chodzi o Tibię... Zalogowałem się pierwszy raz dzisiaj od tego updatu co był niedawno... i patrze jakiś samouczek... Czytałem, że można go ominąć. Jak to zrobić? Szkoda mi czasu na takie pierdoły, typu wchodzenie po drabinie itp... Czy muszę to przechodzić czy jest sposób by to ominąć? Please odp :-)
nie jestes w takim razie doswiadczony gracz hahahahahahaa
Borkos92
20-07-2008, 21:42
Osobiście uważam że ten samouczek to dobry pomysł. Nie jest wcale trudny ale powiem szczerze że na początku też nie wiedziałem co zrobić w nietkórych momentach. Troszkę angielskiego i logiki oraz doświadczenia z Tibii wystarczy na pokonanie tego wielkiego kroku do Tibijskiego Świata
"Instrukcja: Jak czytać instrukcję"?
żal.pl, rozpacz.ru, a nawet grono.net
A tak w ogóle to na chuj pomagacie? Tylko pozwalacie noobom przejść do gry.
Andrealfus
20-07-2008, 22:46
Osobiście uważam że ten samouczek to dobry pomysł. Nie jest wcale trudny ale powiem szczerze że na początku też nie wiedziałem co zrobić w nietkórych momentach. Troszkę angielskiego i logiki oraz doświadczenia z Tibii wystarczy na pokonanie tego wielkiego kroku do Tibijskiego Świata
tu nie potrzeba zadnego doswiadczenia, tutorial prowadzi cie za raczke jak dziecko we mgle... ale co prawda to prawda, samouczek to genialna rzecz. Przynajmniej podstawy da sie szybko załapać
Don_Kustosz
26-07-2008, 00:13
Jebane cioty wy to nawet na poczatku z rooka wyjsc nie umieliscie i do niego sie plujecie -.- a to wszystko przez to ze wasze matki maja nadwage :/
Cane_Gof
26-07-2008, 00:38
J pier**le ... czytając ten post musiałem sie bardzo powstrzymywać aby porostu nie zlać się w gacie XD a niektóre komentarze też są mocne xD nie no to trza by było na basha wrzucić pokazać jak pracują nasz polskie "muski", osobiście tutorial zajął mi jakieś 5 min XD ale oczywiście można napisać skip-pomiń tutorial ale na to Pan Autor nie wpadł :) jak pojawią się kosmici ja bym gościa dał do badań szybko by zrezygnowali. A tutoriala do turoriala po prostu nie komentuje:) :baby::baby::baby::baby::baby::baby::baby::baby::b aby::baby::baby:
PS. BUHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAAH ROFL :D ubawiłem się jak dziecko dawno czegoś takiego nie było :)
Koks_Antoni
26-07-2008, 08:47
lol ?
Samouczka nie przejść samemu to trzeba być pro ...
Brawa, brawa! Brawa dla człowieka, który zamiast uczyć się Angielskiego woli poniżyć się przed całą społecznością tibia.pl!
Brawa, róznież dla ludzi, którzy napisali "Instrukcje:Jak przejść instrukcje!
Gorące brawa, dla wszystkich naszych rodaków, robiących z nas pośmiewisko! Co za wspaniałe czyny! Brawa! Owacje na stojąco!
P.S Szanowany panie Thal. Nie przyjmuj tego do siebie. <Łapie się za głowe, mówiąc: Za co?!>
Dziękuje.
Thal moglbys nie uzywac mojego nicku -.-
Szybki'lols
12-08-2008, 13:14
koles owned zbesztali go to new acc zrobil :cup:
Piotress
12-08-2008, 13:30
omg... ile jeszcze takich tematow i nabijaczow postow??
masz tutaj (http://tibia.org.pl/static/out/questy/Tutorial_Quest.html)sa wszystkie informacje dot. przejscia samouczka
Adi Pro Knight
12-08-2008, 14:12
O nie... spoiler do samouczka xD! Nie moge xD~!
Avallach
12-08-2008, 14:39
Thal moglbys nie uzywac mojego nicku -.-
Tylko szkoda, ze on zarejestrował się wcześniej...
ale mi chodzi o moj nick w TIBII !!!
To jest moj nick a on go uzywa --.--
19:26 Santiago: Hello ***, nice to see you on Rookgaard! I saw you walking by and wondered if you could help me. Could you? Please, say yes!
19:26 *** [1]: skip tutorial
19:26 Santiago: Oh, so you know everything about Tibia already? Do you really want to skip the tutorial?
19:27 *** [1]: yes
19:27 Santiago: Well, then good luck and take care!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
19:26 Santiago: Witam ***, miło cię widzieć na Rookgaardzie! Zauważyłem ,że przechodzisz i było by miło jeśli byś mi pomógł. Mógłbyś? Prosze ,powiedz Tak!
19:26 *** [1]: Pomiń samouczek
19:26 Santiago: Oh, więc już wiesz wszystko na temat Tibii? Czy na prawdę chcesz pominąć samouczka?
19:27 *** [1]: Tak
19:27 Santiago: Więc, powodzenia i trzymaj się!
@do założyciela tematu
Jest sposób, żeby przejść samouczka i jednocześnie dostać Sword of Fury i do tego klucz do komnaty Mino Maga ! musisz pójść na najbliższą stację benzynową i kupi nieco benzyny, następnie hardym krokiem udaj się do pobliskiej apteki i powiedz
Hi
Strzykawka
Yes
ekspedientka powinna podać Ci strzykawkę... Po wykonaniu tych czynności nabierz nieco benzyny do strzykawki i powoli wstrzyknij je sobie do jakiejkolwiek żyły - EFEKT MUROWANY - rozwiązujesz problemy swoje i nasze !
Ogólnie to Stending owejszyn dla Ciebie !
GargoinX
11-11-2008, 20:28
@Up:
Zgadzam się, ja tak już przeszedłem tibie. :cup:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.