Pokaż pełną wersje : Machinery of War Quest
Witam.
Na wiki jest narazie tyle co kot napłakał o tym queście. Zaczynam go robić jak się czegoś więcej dowiem będę pisać i proszę - jeśli ktoś już zrobił więcej misji niż opisanych jest na wiki - postować.
Powiem tyle, ile sam zdołałem odkryć:
1. Kupujesz około 50-60 Bricklayers' Kits (u Baxtera) i używasz ich na ruinach, żeby je odbudować (ruiny zaznaczone kolorem białym) - przy każdym kolejnym odbudowaniu ruin pojawia się komunikat o najeźnie orków (co też ma miejsce).
2. Używasz fire buga na balistach (kolor żółty), katapultach (kolor zielony) i maszynach wojennych (kolor niebieski), zeby je podpalić.
Balisty - http://img78.imageshack.us/img78/200/003ad5.gif
Katapulty - http://img78.imageshack.us/img78/296/001ti0.gif
Maszyny wojenne - http://img78.imageshack.us/img78/9944/002qc2.gif
3. Musisz wykraść plany 'warplans', ale na tym się zaciąłem.
Po drodze spotkasz wszystkie rodzaje orców (w tym dużo warlordów).
http://img363.imageshack.us/img363/3294/81537987ui6.gif
EDIT: W poszukiwaniu planów bylem nawet u króla orców - to tez nie to :(
bajerfull
03-07-2008, 14:35
a odnosnie tego questa. bo za malo kupilem za 1 razem - na 1 outposta nie starczylo wiec dokupilem i tego 1 odbudwalem. najazd byl, calkiem spory ale nic ze zrobilem. musze do npc wrocic czy wszystko za 1 razem naprawic?
O, właśnie chce zrobić tego questa i mam 2 pytania:
1. Jakie są nagrody
2. co z tymi planami ;]
Najazdy, czyli znaczy to, że po każdym odbudowaniu danego obiektu wokół ciebie pojawiają się orki?
I jeszcze jedno pytanie: od którego lvla można ten quest wykonać? Mam 38 lvl i kiedy chcę go zacząć, Baxter mówi, że jestem za mało doświadczony.
można go wykonać (według tibiawiki) od 50 lvl
Jarasek9595
03-07-2008, 14:52
ten qest jest dla pacc??
i czy w tych zaznaczonych punktach na mapie są warolordy i w jakiej ilości bo może by to było dobre expowisko dla pallka
To jest orc fortress, więc dla facc...
Kurcze, u mnie na servie te balisty cały czas płoną... a nie da się "drugi raz zapalić"
Fajniuchny Queścior! ROBIE!
bajerfull
03-07-2008, 16:31
z tego co do tej pory zniszczylem to pojawil mi sie 1 warlord. glownie zerki przy odbudowie sa
A te orki, które się pojawiają to trzeba zabić wszystkie? Mi spearów zabrakło i musiałem przed nimi uciekać.
Ktoś wie jeszcze jaka jest nagroda oprócz 1k expa?
milosz15
03-07-2008, 17:23
Niewiem czemu ale ja wogule nie moge podpalic tych katapult najblizej << strony niewiem czemu ;|
Powiem tyle, ile sam zdołałem odkryć:
1. Kupujesz około 50-60 Bricklayers' Kits (u Baxtera) i używasz ich na ruinach, żeby je odbudować (ruiny zaznaczone kolorem białym) - przy każdym kolejnym odbudowaniu ruin pojawia się komunikat o najeźnie orków (co też ma miejsce).
2. Używasz fire buga na balistach (kolor żółty), katapultach (kolor zielony) i maszynach wojennych (kolor niebieski), zeby je podpalić.
Balisty -
Katapulty -
Maszyny wojenne -
3. Musisz wykraść plany 'warplans', ale na tym się zaciąłem.
Po drodze spotkasz wszystkie rodzaje orców (w tym dużo warlordów).
Dzięki za screeny, myślałem, że mam podpalać te katapulty w tych budynkach do odbudowania ; O.
EDIT: W poszukiwaniu planów bylem nawet u króla orców - to tez nie to
Proponuje ci się wrócić do baxtera i napisać do niego: war plans
Pewnie do czegoś będą potrzebne orc tusk, bo wypadają one tylko z potwórów przyzywanych przy naprawianiu murów.
Te balisty to można jakoś zgasić? Cały czas się palą i chyba nie mają zamiaru skończyć.
Duch Guardi
03-07-2008, 22:08
Plany znajdują się tutaj na ścianie:
http://tibia.pl/earth.php?x=32977&y=31774&z=8&q=44.15
Problem jest taki iż nie potrafię ich odczytać, zapewne te orc tuski będą miały jakiś związek z tym questem :) Może jakiś npc potrzebuje ich i podzieli się z nami informacjami na temat planów.
Moze rozszerzony jezyk orków?
Problem jest taki iż nie potrafię ich odczytać, zapewne te orc tuski będą miały jakiś związek z tym questem :) Może jakiś npc potrzebuje ich i podzieli się z nami informacjami na temat planów.
Spałiłem wszystkie obiekty, odbudowałem też. I się zatrzymałem :P
Zrobiłem fotke:
http://img105.imageshack.us/img105/3100/hezyklx5.png
Jak będę wiedział coś więcej to dam znać.
NArVany_
04-07-2008, 19:06
Ej a jakie orki i w jakich ilościach pojawiają się po odbudowaniu tych ruin??
Parcatras
04-07-2008, 19:18
Jak ktoś sie dowie czegos wiecej to niech sie podzieli swoja wiedza z nami :p
ps. Orki 10 -+ ,wiekszosc zerki ale nieraz warlord a nawet 2 :p :D
Jarasek9595
04-07-2008, 21:03
byłem tam moim knightem żeby nie zrobić qesta tylko zobaczyć co i jak i tam nie tylko pojawiają sie warlordy ale też regularnie respią!Zrobili duże utrudnienie dla niższych lvli czyli dla mnie :P
Po dzisiejszym patchu już warlordy nie respią się obozach z katapultami itp. Pojawiają sie jedynie przy odbudowie ruin.
Jarasek9595
04-07-2008, 21:34
hmm to dobrze i źle ale lepiej by było jakby zostały mogli chociaż pojedyńczy resp ahh szkoda a ten quest to na jakim lvlu wykonać i z jakimi skillami palkiem???
Ktoś już zrobił tego Questa??
Naprawiłem wszystkie mury i ściany (łącznie jest ich 44), następnie podpaliłem wszystkie katapulty balisty i koła wież 8+8+6 (łącznie 22). Znalazłem też war plany ale nie da się ich odczytać.
Baxter nie daje mi żadnego expa za naprawe ścian oraz podpalenie katapult itp. Na dodatek za każdym razem gdy się pytam go o war plany mówi żeby przyjść do niego za parę dni. Ktoś już se poradził z tym questem??
Wreszcie się udało.
http://img372.imageshack.us/img372/4303/11844574qm7.png
http://img372.imageshack.us/img372/8396/45bp1.png
Gdy już odbudowało się mury, podpaliło wszystko co było do podpalenia i zapytało Baxtera o plany, kazał nam czekać:
Baxter: We already know their current plan! Come back in a few days. By then they might have changed their plans and I will have amission for you.
Po kilku dniach jego wypowiedź zmienia się:
Baxter: The orcs are moving their troops. We need to know what they are up to! Go to the orc fortress. There should be some kind ofblackboard somewhere. Study it and tell me their plans!
Wtedy można już bez przeszkód odczytać plany i wrócić do Baxtera. Nie zalicza on nam jednak misji (Machinery of war wciąż nie mamy completed). Gdy poraz kolejny pytamy go o plany znów każe nam czekać. Więc to chyba nie koniec...
Krwioplaczasty
06-07-2008, 01:54
@up
Dobrze by było gdyby nie był to koniec bo na razie to ten quest jest lekko nieopłacalny :D 4,4k za te "naprawiacze" do tego jakieś leczenie podczas "mini" raid'u za 1000 expa ( czyli tyle co półtorej smoka :P czy 2 wyverny) wiec czekam czy może czymś mnie jeszcze ten quest zaskoczy :P
No juz wiadomo chociaż 4 misje jak zrobić trzeba czekać na 5:D
1. Naprawić bunkry i mury czy jak to się zwie potrzebne 44 jakieś pierdoły co sprzedaje baxter. Można to zrobić kiedy się chce gdyż mury po ok. 2min odbudowują się.
2. Podpalić balisty , katapulty , wieże łącznie 22 części za pomocą fire buga. Tą misje idzie zrobić chyba raz dziennie bo to wszystko pali się cały dzień i nie idzie zgasić.
3.Gdy już zrobimy 2 powyższe misje i pytamy o "WAR PLANS" Baxter odpowiada nam że mamy czekać parę dni, aż w końcu po 2 dniach powie, że mamy iść do Orc Landu znależć War plany. Odczytujemy i idziemy do niego, mówimy war plan i dostajemy 1k expa.
Po chwili gdy zapytamy go znowu o "WAR PLANS" mówi.
11:21 Baxter: We already know their current plan! Come back in a few days. By then they might have changed their plans and I will have a mission for you.
4. Po kolejnych 2 dniach czekania Baxter ponownie wysyła nas aby odczytać war plany i kolejny raz daje 1k expa. Wysyla nas dokładnie w to samo miejsce co poprzednio. Takim oto sposobem za questa mamy już nagrodę 2k expa lol.
5. Nie wiadomo:P Trzeba czekać ale oby to nie było znowu wysłanie po 2 dniach po war plany i kolejne 1k expa, tylko coś innego! xd
Premiann
08-07-2008, 19:32
1. Naprawić bunkry i mury czy jak to się zwie potrzebne 44 jakieś pierdoły co sprzedaje baxter. Można to zrobić kiedy się chce gdyż mury po ok. 2min odbudowują się.
Trzeba 46 tych pierdółek bo robiłem wczoraj, miałem 44 i mi zabrakło 2!
ahah to nie wiem czemu ja i moi kumple mieliśmy 44 i nam nie zabrakło
Pikaczu69
09-07-2008, 00:23
Po dzisiejszym patchu już warlordy nie respią się obozach z katapultami itp. Pojawiają sie jedynie przy odbudowie ruin.
kurwa ich mac! a tak sie fajnie expilo na warlordach to musieli zjebac jedyny + tego pozal sie updata
bajerfull
09-07-2008, 09:48
z warlordami fajnie bylo dla palkow, no moze jeszcze dla magicznych. warlordy masz w fortecy, droga wolna
Deadmau5
09-07-2008, 10:30
Moze trzeba podpalic jeszcze balisty w srodku OF, te co sa na murach.
Witam mam pytanie w sprawie tych balist do podpalenia. Kiedy po pod paleniu ugasną żebym mógł je podpalić bo jak włączam rano tibie po wyłączeniu tibi i odczekaniu aż znowu włączą to jak ide to dalej one płoną??
Musisz trafić w odpowiedni moment, one nie gasną na savie servera, ale chyba po określonym czasie np 24h ale nie wiem dokładnie. Byś musiał wiedzieć kto i kiedy je podpalał.
Btw 5 misja done, znów to samo i 1k expa.;/
6 misja done: Znowu 1k expa razem juz 4 takie same misje 4k expa:)
7. Znowu 1k expa
8. Znowu 1k expa
Ile tak jeszcze razy 10??
Jarasek9595
16-07-2008, 19:07
mam pytanie czy jak odbudowywujemy ruiny i pojawiają się potwory w tym warlordy można je lurować tak jak bossów??Ja na guardi grałem sobie szłem po speary na amazon camp patrze a tam dedy warlordow zerkow i ludzi.Widziałem też 2 żywe zerki co myślicie??
Monsword
17-07-2008, 11:09
jakie nagrody?
Duch Guardi
18-07-2008, 15:09
jakie nagrody?
Jak narazie sam exp =/
9 misja 1k exp
10 misja 1k exp
Na erigu zostala rzucona sciema ponad tydzien temu w czwartek ze pare razy 1k exp i 2k exp, tak nie moze byc gdyz robie questa codziennie:)a 1k expa zgarnalem juz 8 razy:). Na poczatku pisalo tam ze 1k exp sie dostaje za kazdy outpost, potem ktos zmienil ze pare razy 1k exp i potem 2k expa i jaka ranga.
Byc moze jednak za kazdy outpost 1k expa a jest ich 6, zakazde podpalenie 1k expa sa 3 rzeczy do podpalenia, a potem nie wiadomo co. btw nawet jak tak bedzie to koles co pisze na erigu nie mogl tego ukonczyc w poprzedni czwartek, poltora tygodnia temu:) Tak samo elvenhair rope quest tez pozostal do dzis nie rozwiazany, czy ktokolwiek odnalazl troll lady??
ps. zapomnialem te dodac ze u krola tibianusa pojawil sie nowy room z skrzynia do ktorego trzeba uzyskac dostep zeby wejsc. ma on dwie kratki i jest nad krolem w malym pokoiku z szafkami z ksiazkami.
z dodatkowych ciekawostek questa zaczalem robic 3 dni po up, a na tibia.de ostatnio koles jeden szpanuje silver mace wlasnie w okolicach questa:) jesli trzeba 9 razy podpalic i za 10 razem nagroda to jest on 3 dni do przodu i mogl ukonczyc juz quest:)
P.R.O.S.T.O.
19-07-2008, 09:32
Tak samo elvenhair rope quest tez pozostal do dzis nie rozwiazany, czy ktokolwiek odnalazl troll lady??
Z tą troll lady to wpisałem Yakk of Sky więc może jego trzeba przyprowadzić :P
Pozdro:D!
xd nie wiem ale ogolnie ja tam nie bede chodzil po trolach i sprawdzał:P
ale byc moze jest tak jak z tym demon oak ze ona sie respi tak samo jak sie lever niby teraz respi, zeby nie robili tego questa wszyscy naraz tylko po paru na jakis czas.
Duch Guardi
19-07-2008, 11:00
Dla mnie wydaje się że ten quest jest zbuggowany :p
milosz15
19-07-2008, 19:04
Aha to zlapalem rotfla
u tego npc trolla trzeba podac WLASNY NICK i tyle ;|
Krwioplaczasty
21-07-2008, 16:50
a ja mam takie pytanie mogę np najpierw podpalić balisty a potem odbudować ??
Kornio249
21-07-2008, 20:02
Ja se chyba jednak na spoila poczekam xd
adrianeczeqq
22-07-2008, 09:23
Ile godzin palą się te jabne balisty itp?
Andrealfus
22-07-2008, 11:52
z tego co slyszalem to tylko raz dziennie mozna to zrobic ( nie jestem pewien)
Ile godzin palą się te jabne balisty itp?
Te balisty można chyba raz na dzień ._.
1. Naprawa murów ( można odbudowywać co chwile)
2. Podpalenie maszyn (palą się parę godzin)
3.\
4. \
5. \
6. \
7. \
8. Odczytanie war planów 1k exp. (łącznie już 11 razy 1k exp)
9. /
10. /
11. /
12. /
13./
14?? jutro albo pojutrze będzie next misja.
Troll lady na elven hair quest odnaleziona za pomocą hackfloora:P na tibia.de
Jest w pewnej jaskini co wtajemniczeni tylko wiedza. Niestety nie wiadomo jak tam wejść. NA EDRON!
Polecam zbierać Vampire token a konkretnie uzbeirać ich z 10 i iść do pewnego npc, ale tego też nie będę spoilował. Wpierw zajmę się machinerary questem a potem lady i tokeny.
Ciekawe questy porobili mijają 3 tyg i końca nie widać.
Troll lady na elven hair quest odnaleziona za pomocą hackfloora:P na tibia.de
Możesz podać link-a do tego posta/tematu bo jedyne co znalazłem na tibia.de to drogę po samego ropa
Duch Guardi
24-07-2008, 07:47
(...)
Polecam zbierać Vampire token a konkretnie uzbeirać ich z 10 i iść do pewnego npc, ale tego też nie będę spoilował. Wpierw zajmę się machinerary questem a potem lady i tokeny.
Ciekawe questy porobili mijają 3 tyg i końca nie widać.
Od 3 tygodni poluje na każdego z 4 bossów wampirów i jak narazie ani jednego nie upolowałem :(
Co do troll lady to z tego co ja się dowiedziałem to npc Belgarosh (nie wiadomo gdzie się znajduje) jest troll lady
@up
A mi sie udalo 1 zabic jednak na nastepna range potrzeba juz 4 tokeny:)
Edit:
dzis udalo mi sie zabic kolejnego vampire lorda:)
@Rafx
a mozesz chociaz powiedziec co za te tokeny bedzie??? jesli wiesz
A do czego są te tokeny?? i gdzie można spotkać tego vampira
Duch Guardi
24-07-2008, 15:35
A do czego są te tokeny?? i gdzie można spotkać tego vampira
Lepiej gdybyś poszukał tego na własną rękę ,gdyż jest to zbędne aby dużo ludzi o respach tych bossów wiedziało
down#
jak narazie nie wiadomo :D
Nikt nie powie loota z machinerary questa, tak samo loota za pełen quest z liną ( tego akurat nie wiem), a tym bardziej nagrody za tokeny. Ja spoiluje tylko jak zrobić quest ale nagród i tak nie napisze, trzeba postarać się samemu.
Zawsze tak jest, że kto pierwszy ten lepszy, reszta dowiaduje się z biegiem czasu kiedy loot jest już .... warty:)
Krwioplaczasty
24-07-2008, 23:05
@Rafx
to jednak z tego questa coś "rzeczowego" jest ?? :D
@rafx
poprostu chcialbym wiedziec czy sie oplaca te tokeny zbierac czy je np sprzedac bo na tibia.erig.net pisze ze 1 warty jest kolo 300k
@rafx
poprostu chcialbym wiedziec czy sie oplaca te tokeny zbierac czy je np sprzedac bo na tibia.erig.net pisze ze 1 warty jest kolo 300k
Siemka Potus, Drahonio here.
Lepiej zeby za dużo osób nie wiedzialo gdzie są te bossy itp, chociaż to nic trudnego je znaleśc.
Ja mam juz 8 tokenów na Candi.. 6 zloconyc, 1 pożyczony i 1 kupiony
Nikt jeszcze nie wie co jest nagrodą i czy trzeba wiecej niz 10 bo prawdopodobnie nikt jeszcze nie oddal takiej ilości tokenków.Mam nadzieje że będę pierwszy w Tibi, a oprócz głupiego expa z każdym kolejnym rankiem na koniec bedzie ciekawa nagroda xD
Duch Guardi
25-07-2008, 16:29
UP
no to gratz ;p na guardii jak narazie były 3 bossy =/ z jednym "minąłem się" o 14 min :<
@Nagroda za Vampire tokens'y
http://tibia.wikia.com/wiki/Unused_Sprites
Sam koniec listy - jestem prawie pewien że to to ;]
@Drahonio
A ile dales za niego bo erig mowi ze to jest warte 300k:P
@Drahonio
A ile dales za niego bo erig mowi ze to jest warte 300k:P
Zaplaciłem 100k.. ale jeden typ za tokena zpłacił na Candi 700k.
Od 2 dni nie ma żadnego bossa na Candi ;s
@Nagroda
Bardzo mozliwe że to będzie ta lalka, ale nie wykluczone że to bardzo rzadki loot z vamp lordów
Ja mam jeszcze inny pomysł na nagrode :
Dark Lord's Cape.
@up
ale ta cape co napisales to nic szczegolnego mi tez wlasnie ziomek z silvery pisal ze on mysli ze to bedzie to... przeczytaj pm i odpisz jesli wiesz plz
Edit:
http://tibia.wikia.com/wiki/Vampire_Hunter_Quest/Spoiler
opis questa z vampire huntem:D ale i tak o nagrodzie nie pisze
A może oba, lub do wyboru, hmm? ;)
Nawiasem-nie wie ktoś może skąd wziąść Witchhunter'a? xd
Krwioplaczasty
27-07-2008, 17:13
Z tego co sie dowiedziałem ( a raczej przeczytałem na tibi.wika) na 4 rangę trzeba 10 tokenów a to z poprzednimi rangami daje nam już 20 wiec mam pytanie te "boss" lub jak kto woli vampir lordy respia sie na tyle często ze jest możliwe zebranie 20 tokenów ??
Down
http://tibia.wikia.com/wiki/Vampire_Hunter_Quest/Spoiler
08:22 Storkus: Ye' brought the five tokens needed to advance to the third vampire hunter rank. Wow, you're pretty determined! Let me share some of my experience with ye'.
08:22 Storkus: To promote ye' to the fourth vampire hunter rank I need ten tokens from ye' - which ye' don't have right now. Please bring them all at once, it's a hassle to keep track of how many ye' brought and so on.
Bump
10 kolejnych tokenów _/
Mam pytanie czy ktoś ukończył questa Machinery of War jeżeli tak to może mi powiedzieć ile razy trzeba chodzić po ten plan?
Mam pytanie czy ktoś ukończył questa Machinery of War jeżeli tak to może mi powiedzieć ile razy trzeba chodzić po ten plan?
Nie wiem ja już 14 razy chodziłem i nadal czekam na koniec questa;/
Zawsze 1k expa ale już zwątpilem i chyba źle coś robie.
No żesz kurwde Cipsoft nie mógł wymyśleć już jakiegoś normalnego questa to może jeszcze z 30 razy będzie trzeba chodzić po te plany albo czekać na next uptade żeby go skończyć
Capality
30-07-2008, 15:00
wg mnie wlasnie to jest normalny quest, i jeszcze nie ma spoila ^^
Krwioplaczasty
30-07-2008, 18:04
Quest mi sie podoba jest ciekawie pomyślany ale wolał bym ze nie był aż tak monotonny.
Jedynasty token .. 9 left
xD
Krwioplaczasty
30-07-2008, 20:01
Up
to jest niemożliwe co one sie respia codziennie ??
@down
Mam jeszcze pytanie gdzie respi dokładnie sie ten boss z HG ??
Tych bosów jest napewno 4 a możliwe że 5, więc co jakiś czas sie respi jeden z nich.Ostatnimi czasy nie było zadnego wciagu 4 dni . udało mi się już dwukrotnie zabić 2 bossy jednego dnia.
Na erigu ostatnimi czasy słabiutko z dobrymi spoilami :P
Odpowiadam bo ktos napisal ze nie ma spoila:P
Ale na spoila z essence na nightmare/bones outfity tez przez rok nie bylo spoila, za nim wiecej ludzi ukonczylo.
Przez pol roku pisalo tlyko ze 500 esse 1 ranga, ze na next range 1000 esse i tyle. Dopiero po pol roku bylo ze na ostatnia range jeszcze 1500 esse ale nie wiedza jaki reward, wiedza tylko ze za 2 range jest tarcza.
Cip robi teraz duzo trudnych questow jak poi,ing, skomplikowanych zloznonych jak jester,thiefguld,secretservice czy dlugich questow jak kiedys z formacjami z poi a teraz machinerary czy z tokenami. Elemental sphere to tez zajebisty quest ale pozniej sie nim zajme, w koncu trzeba do jakiegos questu 4 voc naraz zeby ukonczyc:)
Podoba mi sie ze tyle armor, kusz, nowych broni zostalo nieodkrytych. Za to wkurza ze usuneli demon oaka i dadza znwou dopeiro w next up w ulepszonej formule. Z tym demon oakiem to tlyko tak slyszalem ze usuneli, moze jednak jest teraz bardziej skomplikowany. Ale raczej wierze w to ze sie pogubili i dopracuja go dopiero w grudniu na upie na gwiazdke. Ciekawe czy dadza znowu fajne roznorodne, trudne, dlugie i zlozone questy.:)
ArcherMisiek
01-08-2008, 10:41
Może po prostu za Machinery of War jest 1000 exp/2 dni?
Że niby orkowie zmieniają plany, a my przychodzimy i sprawdzamy i za to dostajemy.
Richard56
01-08-2008, 18:08
Kiedy robiłem questa z warlorda wypadł mi orc tusk, potrzebny on jest do czegoś?
Krwioplaczasty
02-08-2008, 14:30
Rafx skończyłeś ty tego questa czy nie ?? chodzi mi tylko oto czy on ma jakieś zakończenie i konkretne nagrody ??
ArcherMisiek
02-08-2008, 18:59
Nom, też mam 1 Orc Tusk.
Na moje oko to one do addonu bo podobno mają być trzecie do każdeog outfitu :p
NIE 15 i 16 raz, znow tylko 1k exp:D moze tzreba 20 razy:) tylko ze nigdzie nie jest napisane ile razy.
a Orc tusk to do niczego poki co nie jest potrzebny a 3 addon mialbyć rok temu:P
ArcherMisiek
02-08-2008, 20:53
Czyli, abym wiedział, byłeś tam już 16 razy po te plany z odstępami co 2 dni i dostałeś łącznie 16k expa, tak?
Może właśnie następna misja to będzie z Orc Tusk???
Zagadaj do tego NPC o te Orc Tuski.
Nie co 2 dni na początku chodziłem co dzień i misje były co 24h dopiero potem się czeka na misje dłużej ale nie wiem dokładnie ile bo cały czas nie sprawdzam. A o orc tuski już chyba gadałem ale spróbuje znowu.
Richard56
04-08-2008, 11:29
Jak się gada do niego orc tusk to nie odpowiada
Już 19 razy czytałem te plany i nic:) Tym razem jak dostane misje zorbie wszystko od nowa odbuduje mury i podpale cały orc land a dopiero potem zaniosę war plany może to coś da:) Chodz wątpie po podpalałem juz z 4 razy
Może tego questu nie da się ukończyć:p Bo ile razy można chodzić w to i z powrotem quest jak narazie mi się nie podoba
Sogeking
08-08-2008, 17:01
Mógłbym się dowiedzieć w jakiej ilośći i jakie orki respią się przy niszczeniu i odbudownie murów?
Na pewno się jakoś da ukończyć:P
Ja tam nie wiem ile się respi bo nie zwracałem uwagi tylko ubijałem jak szybko się dało.
Wszystkie sie respią ale najwięcej chyba zerków i shamanów, na koniec się respią warlordy
co prawda nie zabralem sie jeszcze do tego questu,
ale przypuszczam ze bliski zwiazek z tym questem moze miec,
orc raid na thais, ktory jak przypominam zaczyna sie w latarni na zachod od thais wiec tez tam moze sie cos dziac, albo trzeba poszukac innych planow w OF, bo z tego co slysze to ciagle te same czytacie... sam niewiem
Tibijczyk222
14-08-2008, 21:44
@up
Ja akurat tego questa nie robie bo się boję 59 rp ;d A chciałem powiedzięc że poprostu może np. 1 ork an tablicy tlumaczy innym codziennie jakie maja plany ;d
@up
Ja akurat tego questa nie robie bo się boję 59 rp ;d A chciałem powiedzięc że poprostu może np. 1 ork an tablicy tlumaczy innym codziennie jakie maja plany ;d
Ja na 45 lvl palkiem spokojnie chodziłem sobie po ofie, a ten quest robiłem na 55 lvl
mam pytanie orki te respia sie daleko od ciebie (np 4-5 kratek) czy odrazu przy tobie?
mowiac prosciej jest szansa wyjscia sposrod nich?
Krwioplaczasty
15-08-2008, 01:03
@up
one respia sie zawsze w tym samym miejscu wiec jak będziesz akurat stal tam gdzie się zrespia to ci się zrespia na głowę :D najlepiej to znaleźć se miejsce gdzie atakuje cie max 2 i stać tam lurujac powoli
I jak tam Rafx dalej chodzisz po te plany?
ee ja plany odczytalem odrazu nie mowil ze mam wrocil za pare dni... prawdopodobnie ktos przed toba przeczytal te plany a tego questa moga zrobic 4 osoby dziennie... dlatego musiales czekac ja odrazu wszystko zrobilem teraz powiedz mi <na moj teskt"war plan"> ze mam czekac kilka dni bo te plany moga sie zmienic i wtedy beda dla mnei nowe misje wiec pewnie jak sie plany zmienia to nowe questy beda...
Ja juz 22razy czytalem te plany i mam 23 raz i zawsze1k expa. nawet za 21 razem zrobilem all od nowa, czyli znowu odubowalem domki i all podpalilem i nic jedyne co dostalem to 7 orc tusk podczas ubijania potworow przy odbudowywaniu murow. moze sa jakies inne war plany jeszcze ale nigdzienie widzialem ciekawe czy ktos to zrobil
Tak to jest jak się polega na głupich spoilerach na Tibia WIKI i nie czyta dokładnie co pisze NPC.
Po pewnym czasie należy do zapytać o achievement.
http://en.tibiaml.com/quest/machinery_of_war/
No wreście ktoś się odezwał co wiedzieć co zrobić THX WIELKIE DLA NIEGO!!
Richard56
25-08-2008, 15:34
Powiedziałem do niego achievement dostałem 1k expa i znowu musze isc po warplany.
Powiedziałem do niego achievement dostałem 1k expa i znowu musze isc po warplany.
Chodzić musisz ciągle po te plany ale jeżeli wystarczająco dużo razy byłeś i jak powiesz do baxtera achievement to potem za plany będziesz dostawał więcej expa.
Richard56
26-08-2008, 09:51
A żadnej nagrody w postaci itemków nie ma?
No jak na razie nie ma chyba nikt jeszcze nie zrobił tego questu więc nikt nie wie czy jakieś itemki są jako nagrody.Ale wątpię w to że będą itemki myślę że to quest tylko i wyłącznie za exp.:]:]
Richard56
28-08-2008, 13:34
Jeszcze jedno pytanie:
Jak chcę jeszcze raz powiedzieć do npc achievement to muszę chodzić tylko po te warplany czy też znowu odbudowywać mury?
Warplany sa co 36h i daja 1k expa - hi war plans.
Outpost - ich odbudowywanie nie daje wogule expa tlyko mozna zbierac orc tuski, z warlorda leca prawie zawsze.
Bronie - podalac mozna co 7h a wiec 3 razy na dzien i kazde podpalenie daje 1k expa - hi achievement.
THX
i tu taka ciekawostka nie wystarczy przynosic np samych planow, trzeba od czasu do czasu plany , achievement.
Na poczatku z 20 razy przynioslem sam war plan i nie awansowalem a jak powiedzialem achievement to odrazu bylem range wyzej.
cały quest skończyłeś? jak tak to ile razy się tak chodzi a jak nie to ile razy ty byleś już?
chyba że chodzi się ile się chce / aż się nie zdobędzie jakiejś tam rangi ?
tak skonczylem caly.
Baxter: Good news everyone!! Rafx will be promoted to the highest rank, a 'war hero'! Congratulations!
a chodzilem z miesiac:P
w questlogu napisane jest ze osiagnalem najwyzsza range ale quest niejest completed, moze to bug bo tak samo mam w quescie na sea serpenty.
Krwiopalczasty
12-09-2008, 00:23
a co trzeba robić żeby awansować podpalać balisty i odbudowywać mury czy chodzić po plany ??
Tibijczyk222
16-09-2008, 16:59
tak skonczylem caly.
Baxter: Good news everyone!! Rafx will be promoted to the highest rank, a 'war hero'! Congratulations!
a chodzilem z miesiac:P
w questlogu napisane jest ze osiagnalem najwyzsza range ale quest niejest completed, moze to bug bo tak samo mam w quescie na sea serpenty.
Może zakończenie ma coś wspólnego z najazdem orków albo tymi orc tuskami?
Richard56
16-09-2008, 19:46
Jaka w końcu jest ta nagroda?
Może ktoś napisać jak go zrobić? Chodzi mi głównie o szybki awans bo nie wiem czy tylko podpalać te balisty czy też odbudowywać no i co ile dni tak robić.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.