zaloguj się

Pokaż pełną wersje : @Demon Legs

poreda
04-07-2008, 13:12
Thread (#2200074)

Piszcie w temacie wyzej, signujcie, agreedujcie, wszystko zeby spowrotem istnialo cos takiego jak rare item ;\

Vasudanin
04-07-2008, 13:21
A większość osób tam piszących to będą ludzie, którzy nie mogą wykonać questa bo mają za mały lvl.

poreda
04-07-2008, 13:26
A większość osób tam piszących to będą ludzie, którzy nie mogą wykonać questa bo mają za mały lvl.

To postaw sie teraz w sytuacji typa ktory ma od 3 lat Demon Legi, i nagle ktos daje mozliwosc zdobycia demon legow dla 1000 innych playerow

Bakuo
04-07-2008, 13:27
Nierozumiem tylko co daje wam fakt, że będzie coś takiego jak rare item? Chyba lepiej jak da się coś zdobyć używając myślenia, niż patrzeć i marzyć 'jakie to zajebiste, chcę to mieć'. Problem tkwi w tym, że spoil do tego typu questow znajdziesz na necie w jeden dzień po wykonaniu zadania.

Vein
04-07-2008, 13:34
Skonczie plakac. Rary sa fajne ale ich era mija jak sami widzicie. Po chuj item ktory ma kilka osob na caly tibijski swiat? Dajcie spokoj juz.

poreda
04-07-2008, 13:58
Nierozumiem tylko co daje wam fakt, że będzie coś takiego jak rare item? Chyba lepiej jak da się coś zdobyć używając myślenia, niż patrzeć i marzyć 'jakie to zajebiste, chcę to mieć'. Problem tkwi w tym, że spoil do tego typu questow znajdziesz na necie w jeden dzień po wykonaniu zadania.

A no taki fakt ze jest cos nieosiagalnego, nad czym mozna myslec i sie glowkowac jak to zdobyc a nie otworzyc tibia.erig.net wpisac quest i znalesc spoila co i jak.

Libacjan
04-07-2008, 14:25

Zamknij dupę szczeniaku. Grałem w Tibię, gdy jeszcze demce respiły się mintwallin. Demon legs to jeden z najrzadszych itemów w grze. A dla ciebie, liczy się tylko to, aby twoja postać miała najlepsze itemy. I w dupie masz to, że item, który kisi się przez 5 lat w czyims depo, nagle wch*jkrotnie traci swoją wartość.

Don_Kustosz
04-07-2008, 14:49
Zamknij dupę szczeniaku. Grałem w Tibię, gdy jeszcze demce respiły się mintwallin. Demon legs to jeden z najrzadszych itemów w grze. A dla ciebie, liczy się tylko to, aby twoja postać miała najlepsze itemy. I w dupie masz to, że item, który kisi się przez 5 lat w czyims depo, nagle wch*jkrotnie traci swoją wartość.

a na chuj go ma obchodzic los innych graczy ? btw pro podpis aushhasuhuashuashushashashusahuashu PIZDA

Mage
04-07-2008, 14:53
Czy ja wiem? I tak demon set nie jest najlepszy pod względem statystyk, dlatego idealista nie będzie w nim chodził. Na przykład na miejscu knighta wybrałbym Rainbow Shield, a chodził nadal w golden legach, zamiast w demon legach majac podniete i o 14 mniej capa.

Duke Dran
04-07-2008, 15:00
Tak to już jest ... nic nie trwa wiecznie. Może dojdą jakieś nowe rare itemy?

R3T
04-07-2008, 15:14
Rare items odrazu sie nie pojawiaja, musza byc przez jakis czas w grze.

kaszelek
04-07-2008, 16:58
Na serwerze UNITERA demon legi sa juz niedozdobycia.

15:41 We will restart all game worlds now in order to introduce a small but urgent patch. The servers will go down in about 10 minutes. Pleaseexcuse the inconvenience.

Wiec ci co zrobili questa niech sie ciesza :)

Duke Dran
04-07-2008, 17:01
Na serwerze UNITERA demon legi sa juz niedozdobycia.

15:41 We will restart all game worlds now in order to introduce a small but urgent patch. The servers will go down in about 10 minutes. Pleaseexcuse the inconvenience.

Wiec ci co zrobili questa niech sie ciesza :)
Pff w takim razie powinien ten item zniknąć.

THC_Bracie
04-07-2008, 21:42
ta gra juz dawno stracila klimat... wlaśnie rare itemy mialy klimat... wgl jakies quary, zolwie, piraty .. co to jest ;/ fakt dobre na exp itd ale to juz nie ta sama tibia kiedy sie chodzilo na smoki etc i trzeba bylo non stop operowac myszka.. teraz mozna spac i wciskac f5 ;/

Argen
04-07-2008, 21:51

Oj tato, tato, kiepsko z twoimi nerwami :S

@topic

Zgadzam się z Vasudanin`em w 100 %. Ludzie tibia się rozwija, i muszą dodać nowe itemy/udostępniać rare. Dla mnie ta 2 opcja jest lepsza, bo co to za radość mieć jedyne w Tibii legi (albo chociażby nieliczne), skoro te powszechnie dostępne byłby o wiele lepsze?

tiger13
04-07-2008, 22:03
Powinny być questy na rare items ale bardzo trudne na który mogło by wejść np 4 osoby i zabić jakiegoś bossa

=eQQ=
04-07-2008, 22:09
Skonczie plakac. Rary sa fajne ale ich era mija jak sami widzicie. Po chuj item ktory ma kilka osob na caly tibijski swiat? Dajcie spokoj juz.

Po to, zeby gra miala swoj klimat, ktorego ty, zasrany dzieciaku ktory zaczal grac max poltora roku temu, nigdy nie zrozumie. Cipsoft robi to co robi, czyli komercjalizuje Tibie do granic mozliwosc wlasnie przez takich smieci jak ty.

Xeremon, w pelni Cie popieram.

Vadimq
04-07-2008, 22:24
Wedlug mnie CipSoft powienien wprowadzic nowy rare w jakims trudnym quescie np. od 300lvl. Przedmiot ten bylby dostepny jak narazie dla nieliczynych, baa a nawet dla nikogo jezeli na danym servie nie ma kilku osob posiadajacych 300lvl. Moznaby wprowadzic tez questy od 200lvl z mniejszymi rarami ale dosc trudne zeby mozna wykonac je w minimum 10 osob ;]

Vasudanin
04-07-2008, 22:26
Co do komentarza Libacjana, mam to gdzieś.
@Tiger
4 osoby na jakiegoś bossa? Przecież widzisz ile ludu musi bić takiego, ot molocha. O Orszabalu nie wspomnę, przecież to najsłabszy boss pod względem siły i życia. A ty chcesz żeby jakieś cztery setne poziomy, zabiły bossa z trzydziestoma tysiącami życia, prawda?
@top
Zgadzam się z tym że to zadanie był za łatwy, ale większość brałą demoniczne spodnie z powodu sentymentu, a nie statystyk. Wprawdzie dla takiego rycerza, lepsza by była tęczowa tarcza ulepszona diamentem.
@btw
Lubię pisać stylem RPG. :)
@down
Nie mam neostrady, tak nawiasem mówiąc. Poza tym o wielki panie i władco tibii nie karz mnie az tak srogo, proszę cię. Mam gdzieś co ty o mnie sądzisz, dla ciebie mogę być wielkim zerem ivul -666, a dla innego mogę być wzorem. Różni są ludzie, a ty się z tym pogódź.

Libacjan
05-07-2008, 00:18
@up
Posłuchaj chłopcze. Jeszcze nie tak dawno w tą grę grały normalne osoby, które miały w miarę równo poukładane w głowie. Ale niestety pojawiła się neostrada i banda zasranych szczylów, takich jak ty, zalała sobą servy. Gracz, który ma innego gracza w dupie, jest ZEREM. Dopóki masz co na dupę włożyć i problem cię nie dotyczy, to jest dobrze, ale gdy wszystko zaczyna się walić, to wpadł byś w histerię. Dokładnie taki sam mechanizm jest z questem na demon legi. Pamiętaj. To, że dzieli ciebie od innych szklany ekranik, nie oznacza, że możesz robić co ci się podoba i zapomnieć o czymś takim jak szacunek do osób po drugiej stronie tego ekranu.

xoz
05-07-2008, 00:47
... ale zeby to zauwazyc, trzeba patrzec troche dalej niz na czubek wlasnego nosa.

Alcata
05-07-2008, 00:58

Real name: Pawel
Created: Jun 20 2006, 08:36:54 CEST

Faytah
05-07-2008, 04:20
Przestancie sie czepiac o te rary,bo gdyby niemozna bylo ich zdobyc to tylko bylyby na antice i innych starych swiatach,jak niby maja ludzie na innych servach zdobyc rare? Pomyslcie troche,wielcy obroncy klimatu z tibii ktorzy zaczeli grac jak druid i sorc mogli expic z rozdzkami i nie maja wiekszego pojecia o jej fabule.

Gawroon7
05-07-2008, 04:58
A no taki fakt ze jest cos nieosiagalnego, nad czym mozna myslec i sie glowkowac jak to zdobyc a nie otworzyc tibia.erig.net wpisac quest i znalesc spoila co i jak.

NabZ plaX ? Teraz tez tak bylo rusz dupa ! Tylko ze ktos powiedzial ze jest quest i juz. A jak bedzie rare i wszyscy beda myslec to co ? Ktos wymysli i wszyscy beda wiedziec. I tez bedziesz plaka ?"" Aoahuash1!1!ioene zmieńće kłesta bo jusz ktosi wje !""

no comment

Gawroon7
05-07-2008, 05:03
@up
Posłuchaj chłopcze. Jeszcze nie tak dawno w tą grę grały normalne osoby, które miały w miarę równo poukładane w głowie. Ale niestety pojawiła się neostrada i banda zasranych szczylów, takich jak ty, zalała sobą servy. Gracz, który ma innego gracza w dupie, jest ZEREM. Dopóki masz co na dupę włożyć i problem cię nie dotyczy, to jest dobrze, ale gdy wszystko zaczyna się walić, to wpadł byś w histerię. Dokładnie taki sam mechanizm jest z questem na demon legi. Pamiętaj. To, że dzieli ciebie od innych szklany ekranik, nie oznacza, że możesz robić co ci się podoba i zapomnieć o czymś takim jak szacunek do osób po drugiej stronie tego ekranu.

W tym momencie, ( po towich postach ) widac, ze to ty jestes noobkiem ktory codziennie rano wstawal i walil konia przez demon legami w domku kolegi zeby sie dowartosciowac. O TAK ! TIBIA MA KLIMAT BO JEST ITEM KTOREGO SIE NEI DA ZDOBYC OENEON!O! NO I HUJ Z TYM ?! CO TO MA BYC ?! 1 item ktory daje tibi klimatu ?! Ze niby rare ?! Ale co ci huja ono daje ?! ze sobie JEST ! kilka osob MA . i co ? i dupa ! bo nikt inny nie zdobedzie, tu nie chodzi o myslenie TO NIE PRAWDZIWE ZYCIE ze sa gdzies zagadk, to cipy musza najpeirw napisac....zalosne

Ateveo
05-07-2008, 08:07
Na novie Po ze dwa miesiące przed updatem sprzedała demon legsy za bp cc :D a teraz do będzie chodzić ze 20x mniej xD

=eQQ=
05-07-2008, 16:37
Przestancie sie czepiac o te rary,bo gdyby niemozna bylo ich zdobyc to tylko bylyby na antice i innych starych swiatach,jak niby maja ludzie na innych servach zdobyc rare? Pomyslcie troche,wielcy obroncy klimatu z tibii ktorzy zaczeli grac jak druid i sorc mogli expic z rozdzkami i nie maja wiekszego pojecia o jej fabule.

No no, s*******aj. Ty wiesz cwoku co to jest fabula? Te rare'y nadawaly Tibii te ulamki, czastki klimatu rpg, ktory z kazdym updatem byl coraz bardziej zatracany. Wielki ekspert od 'tibijskiej fabuly', lol. Zaloze sie ze nawet genezisu nie czytales, a postac kupiles na allegro za czasow gdy tibie zaczeto zmienic pod wymogi dzieci neo, dla ilosci graczy a nie jakosci.

x_PrzemEK_x
05-07-2008, 17:02
W tym momencie, ( po towich postach ) widac, ze to ty jestes noobkiem ktory codziennie rano wstawal i walil konia przez demon legami w domku kolegi zeby sie dowartosciowac. O TAK ! TIBIA MA KLIMAT BO JEST ITEM KTOREGO SIE NEI DA ZDOBYC OENEON!O! NO I HUJ Z TYM ?! CO TO MA BYC ?! 1 item ktory daje tibi klimatu ?! Ze niby rare ?! Ale co ci huja ono daje ?! ze sobie JEST ! kilka osob MA . i co ? i dupa ! bo nikt inny nie zdobedzie, tu nie chodzi o myslenie TO NIE PRAWDZIWE ZYCIE ze sa gdzies zagadk, to cipy musza najpeirw napisac....zalosne

nie wiesz o co chodzi niedorobie
niech se są questy na rary , ale nie takie ze : wejdz wyjeb wez nagrode i wyjdz
tylko dla myślących ludzi, bo tacy nie dadzą od razu spoila na tibia.wikia i faktycznie rar będzie rarem

@kilka UP
jakies neo kid napisalo ze quest na rare ma byc od 300lvla omfg !!11oneone
nie kazdy jest nl i gra w tibie tylko dla cyferek według ciebie to ma wyglądać tak: wbijam 300lvl wchodzę do pomieszczenia zabijam 20 demonów i zgarniam blessed shielda ... ok niech se jest te 20 demonów tylko żeby wejście do nich jest bardzo trudne i wymagające myślenia (a nie bramka lvl:300)

xoz
05-07-2008, 17:14
tylko dla myślących ludzi, bo tacy nie dadzą od razu spoila na tibia.wikia i faktycznie rar będzie rarem

sa takie questy, tylko problem w tym ze 99,9% ludzi robi je ze spoilem. nawet jesli bedzie to quest na rar, to w niedlugim czasie ktos napisze spoila i zaczna sie masowki

Emcess
05-07-2008, 17:14

@kilka UP
nie kazdy jest nl i gra w tibie tylko dla cyferek według ciebie to ma wyglądać tak: wbijam 300lvl wchodzę do pomieszczenia zabijam 20 demonów i zgarniam blessed shielda ... ok niech se jest te 20 demonów tylko żeby wejście do nich jest bardzo trudne i wymagające myślenia (a nie bramka lvl:300)

no to niestety ty nie myslisz. myslisz ze nie znajdzie sie ktos, kto po zrobieniu questa odrazu da spoiler na tibia.wikia.com? tak samo jest z demon legami, trzeba bylo pomyslec a spoilery byly szybko, ale niestety po patchu.

Gawroon7
05-07-2008, 17:36

@kilka UP

Dalej nie rozumiesz ! Bedzie to jakis rozbudowany quest itd. Zagadki, tajemnice zadnych podpowiedzi prawie, tylko jakies tejmne jezyki itd. ale zrobi to jedna osoba, potem druga bdzie -patrzyla jak zrobila pierwsza, co szukala trzecia na pierwsza i druga itd. az to bedzie kazdy wiedzial. Tak sie nie da ! Nie rozumiesz tego ? Jesli cos wie jedna osoba, i jej sie to udalo automatycznie po jakims czasie dowiedza sie inne. Na ludzkosc nie ma sily

Gawroon7
05-07-2008, 18:43
Jedyne co by poskutkowalo to nadzor GM'ow. Quest jest MEGA rare, gm nadzoruj e KTO robi i z kim itd. Zabronione jest mowienie innym jak zrobic. I jezeli spoiler ukazylby sie w sieci - osoby maja bana ;d Co prawda mozna by to wykrozystywac na zla strone, ale innego wyjscia nie ma. To jest tibia.

EDIT::

Znalazlem inne wyjscie:

Quest mozna robic RAZ na update. I za kazdym updatem jest gdzie indziej, inaczej sie go robi itd. Wtedy sopile by nie dzialaly, item dalej by byl rare ( raz na pol roku to nie duzo - a jesli ktos nie odkryje jak zrobic to nawet rzadziej )

=eQQ=
05-07-2008, 19:28
@Gawron

Tylko ze gmi i cmi sami daja spoile swoim kumplom, potem taki koles da spoila kumplom z gildii a reszta toczy sie lawinowo.

@down

A ty stad wy*******aj.

Dragostino
05-07-2008, 20:08
Ja pier******* , nie rozumiecie tego ze w Tibi muszą/powinny być jak w innych MMORPG'ach , itemy które zaj**** trudno zdobyc lub są wcale nie do zdobycia? Tak jak do niedawna D-legi , Itemy z Orsha/Morgarotha , nie są takimi wielkimi rarami (po 1-2~ na serwer) ale oby tego nie zmienili , bo to z jednej strony dodaje sławy , a z drugiej utrzymuje ekonomike a nie tak jak teraz bedzie:

"Sell Demon legs"
"offer"
"hmm , 100k?"
"ok"

Ten quest jest duzo ławiejszy niż POI(4-10h) , nawet łatwiejszy od Banshee questa , którego przy dość niezłej ekipie(60-100 lvl) robi sie 2-5h . A nagroda zarąbista jak na czasy przed update.

Pozatym już dodali tyle nowych itemków w tym upie , i poprzednich dwóch ze mogliby odpuścić z tymi rarami.
Mniej osob by sie czepiało nawet gdyby zrobiłi hardcorowy quest na F-hata , bo to "tylko" do outfitu a nie do codziennego użytku.

Moze nie grałem za czasów tibi 7.5 i \/ ale rozumiem o co chodzi niektórym w/w poprzednikom.

Wystarczy ze robią się pod OTS (nowy hardcorowy quest na addon , podstawowe eq po wyjsciu z rooka).

Alcata
05-07-2008, 21:19
Ja pier******* , nie rozumiecie tego ze w Tibi muszą/powinny być jak w innych MMORPG'ach , itemy które zaj**** trudno zdobyc lub są wcale nie do zdobycia? Tak jak do niedawna D-legi , Itemy z Orsha/Morgarotha , nie są takimi wielkimi rarami (po 1-2~ na serwer) ale oby tego nie zmienili , bo to z jednej strony dodaje sławy , a z drugiej utrzymuje ekonomike a nie tak jak teraz bedzie:

"Sell Demon legs"
"offer"
"hmm , 100k?"
"ok"

Ten quest jest duzo ławiejszy niż POI(4-10h) , nawet łatwiejszy od Banshee questa , którego przy dość niezłej ekipie(60-100 lvl) robi sie 2-5h . A nagroda zarąbista jak na czasy przed update.

Pozatym już dodali tyle nowych itemków w tym upie , i poprzednich dwóch ze mogliby odpuścić z tymi rarami.
Mniej osob by sie czepiało nawet gdyby zrobiłi hardcorowy quest na F-hata , bo to "tylko" do outfitu a nie do codziennego użytku.

Moze nie grałem za czasów tibi 7.5 i \/ ale rozumiem o co chodzi niektórym w/w poprzednikom.

Wystarczy ze robią się pod OTS (nowy hardcorowy quest na addon , podstawowe eq po wyjsciu z rooka).

A ty debilu zrozum ze ten quest zostal naprawiony, a tamci kolesie dostali sie w jakis nie przewidziany sposob. Teraz ten quest mozna porownac do rozwiazania jezyka 469 i wielu innych tyle, ze tu mamy pewnosc ze takie cos istnieje. Podsumuwujac-ten quest jest tak trudny, ze ten kto to rozwiaze bedzie musial wlozyc w to tyle myslenia, tyle pracy i glowkowania, ze jestem pewny w 100% ze nikomu tego nie zespoiluje.

Sir Dark Archeon
05-07-2008, 22:25
A ty debilu zrozum ze ten quest zostal naprawiony, a tamci kolesie dostali sie w jakis nie przewidziany sposob. Teraz ten quest mozna porownac do rozwiazania jezyka 469 i wielu innych tyle, ze tu mamy pewnosc ze takie cos istnieje. Podsumuwujac-ten quest jest tak trudny, ze ten kto to rozwiaze bedzie musial wlozyc w to tyle myslenia, tyle pracy i glowkowania, ze jestem pewny w 100% ze nikomu tego nie zespoiluje.

Lol
Sory ale musze cie wyprowadzic z bledu. Dzis na Grimerze ten quest po owym super utrudniajacym patchu zrobila gildia Most Wanteds. Patrzac na oko, jakies 30 osob. Tak wiec chyba niezbyt skuteczne bylo to utrudnienie.
Demon legi mozna kupic juz za 400-500k, rainbow shielda 600-800k.
Full Inquisition tez zostal zrobiony, a zapisy na quest service juz ruszyly.
A ile dni minelo od wejscia upa.. 4?
Pozdro

Gawroon7
05-07-2008, 23:05
Na nastepny up demon lego beda chodzily za 200-300k...to jest 40-50 zł na allegro. LolZ

Hythe
06-07-2008, 00:49
Wszystkie posuniecia cipsoftu sa kierowane w strone najmlodszych graczy. Wiadomo, ze gowniarze nie zwracaja uwagi na klimat itp. Liczy sie tylko lv i dobre itemy. To jest cala polityka tibii.

Vil
06-07-2008, 01:31
na co lepszych otsach ten sprzet jest 4-5 razy trudniej zdobyc niz na tzw. rl tibii. To juz nie jest zal.pl, to jest zart.pl.

Faytah
06-07-2008, 05:15
No no, s*******aj. Ty wiesz cwoku co to jest fabula? Te rare'y nadawaly Tibii te ulamki, czastki klimatu rpg, ktory z kazdym updatem byl coraz bardziej zatracany. Wielki ekspert od 'tibijskiej fabuly', lol. Zaloze sie ze nawet genezisu nie czytales, a postac kupiles na allegro za czasow gdy tibie zaczeto zmienic pod wymogi dzieci neo, dla ilosci graczy a nie jakosci.

Ogarnij sie blaznie bo nawet nie wiesz po czemu sluzyly i jak powstaly sdx2 z warlock quest,to ze na forum mam konto od niedawna o niczym nie swiadczy bo jedno zostalo zbanowane przez wulgarne odnoszenie sie do plebsu tobie podobnemu.Nigdy niczego nie czytalem o tibii,poprostu kiedys sie z kumplami biegalo po bibliotekach m.in. hellgate itp czytalo i tlumaczytlo ksiazki wiec nie ucz mnie rpg'owego grania.Jeszcze mnie plebania od allegrowiczow bedzie wyzywac a to dobre.Mozesz mi teraz wytlumaczyc jakie te ulamki,czastki klimatu rpg dawaly itemy do zdobycia zanim zaczalem grac czyt. 2004,na aktualnym koncie 2005?Nie ma w tym nic rpg'owego i zadnego klimatu w tym nie widze gdyz na moim swiecie nie bylo mozliwosci ich zdobycia.Co do twojego podpisu rpgowcu "27.IV.2007 - Hacked, lost 400k & 68 Premium Days." - bylo nie sharowac i nie pobierac botow ;>. I przestan sie do wszystkich arogancko odnosic bo tylko pajacujesz i robisz spiny jakbys niewiadomo kim byl,a prawda jest taka ze z twoja opinia licza sie tylko rownie wielkie bledne kozaczki,ktorzy szukaja dziury w kazdym poscie by sie doczepic i wyleczyc kompleks z rl.Najbardziej denerwujace w posterach-kozaczkach do ktorych sie zaliczasz denerwujace jest to ze proboja byc tacy fajni i super w swych postach ze nawet wypowiadajac sie nie zachacza o temat o ktorym sie mowi,a potem odpisuj sobie takiemu i wyprowadzaj z bledu.Co do wymogow dzieci neo,to najwyrazniej ty wtedy zaczynales,jezeli dobrze pamietam w 2006 doszly rody a wczesniej byl manaupdate i narobilo sie noobkow.

Wylansowany
06-07-2008, 09:16
Wszystkie posuniecia cipsoftu sa kierowane w strone najmlodszych graczy. Wiadomo, ze gowniarze nie zwracaja uwagi na klimat itp. Liczy sie tylko lv i dobre itemy. To jest cala polityka tibii.

Dokładnie. A wiadomo, że dzisiaj każdy chce zarobić i do Cip Softu nie można mieć pretensji, że chce trochę kasy zarobić...

@topic
Z Demon Legami już w tym momencie nie da się zrobić, chyba że poczekać jeszcze z tydzień i wycofać...wtedy cena by zatrzymała się i po jakimś czasie wzrosła...ale znowu to niebyłoby fair w stosunku do nowych graczy i tak w kółko...

$eriToonbra
06-07-2008, 16:05
WOW, zrobiłbym nową zakładkę na zażalenia się noobów.
"Nic nie trwa wiecznie"...

Gawroon7
08-07-2008, 20:02
Lol
Ogarnij sie blaznie bo nawet nie wiesz po czemu sluzyly i jak powstaly sdx2 z warlock quest,to ze na forum mam konto od niedawna o niczym nie swiadczy bo jedno zostalo zbanowane przez wulgarne odnoszenie sie do plebsu tobie podobnemu.Nigdy niczego nie czytalem o tibii,poprostu kiedys sie z kumplami biegalo po bibliotekach m.in. hellgate itp czytalo i tlumaczytlo ksiazki wiec nie ucz mnie rpg'owego grania.Jeszcze mnie plebania od allegrowiczow bedzie wyzywac a to dobre.Mozesz mi teraz wytlumaczyc jakie te ulamki,czastki klimatu rpg dawaly itemy do zdobycia zanim zaczalem grac czyt. 2004,na aktualnym koncie 2005?Nie ma w tym nic rpg'owego i zadnego klimatu w tym nie widze gdyz na moim swiecie nie bylo mozliwosci ich zdobycia.Co do twojego podpisu rpgowcu "27.IV.2007 - Hacked, lost 400k & 68 Premium Days." - bylo nie sharowac i nie pobierac botow ;>. I przestan sie do wszystkich arogancko odnosic bo tylko pajacujesz i robisz spiny jakbys niewiadomo kim byl,a prawda jest taka ze z twoja opinia licza sie tylko rownie wielkie bledne kozaczki,ktorzy szukaja dziury w kazdym poscie by sie doczepic i wyleczyc kompleks z rl.Najbardziej denerwujace w posterach-kozaczkach do ktorych sie zaliczasz denerwujace jest to ze proboja byc tacy fajni i super w swych postach ze nawet wypowiadajac sie nie zachacza o temat o ktorym sie mowi,a potem odpisuj sobie takiemu i wyprowadzaj z bledu.Co do wymogow dzieci neo,to najwyrazniej ty wtedy zaczynales,jezeli dobrze pamietam w 2006 doszly rody a wczesniej byl manaupdate i narobilo sie noobkow.

Confirm.

Synuss
17-07-2008, 09:23

Próbujesz udawać mądrzejszego niż jesteś?
Wystarczy spojrzeć na twój podpis... Sześcioletnie dzieci mają większe IQ od ciebie.
Ośmieszasz sam siebie.

babcia666
17-07-2008, 09:49
Aj aj aj, no i co z tego,że demon legi nie są już rarkami? To powód że się bluzgać jak dzieci w przedszkolu? A Ci wielcy "pro old players" powinni pamiętać jakimi rar'ami były dsm'y, rh i inne normalne dziś itemy...
Tak jak demon legi (i assasin dagger, który był rarem, teraz jest normalnym itemem z questa...) były kiedyś rar'kami, to wiele itemów w przyszłości będzie przez jakiś czas rarami, w końcu będą dostępne z jakiego questa, a na ich miejsce wyjdzie inny rar.
Btw jak szukacie rarów to idźcie pozbierać jakieś rose czy pharao items... A nie na forum kolejna kłótnia że cip'y są be, że wszystko robią pod nooby i kase(komercha !one!11!!)...
Bo to już wszyscy więdzą;d

Picinhoxs
22-07-2008, 12:02

Respiły Uau jak ci sie mogly tam respic xD hi tibia 6.x? xD no pacc mode xDDDDDDDDDDDD!?!??!!?!?! oneoneoneoenoenoenoenoennoe1111111

Edit : No nie powiesz ze grałes przed tibia 6.4 kiedy dopiero pacc wprowadzili i demy byly only premium co bylo zalozeniem tworcow Tibie na zycie .

Bo jak nie to nie wiem po co byl wtedy pacc samo edron?!??!
Mainland bez venore i carlin?!

http://tibia.wikia.com/wiki/Updates#Update_6.4._November_2.2C_2001

Jarhan
21-08-2008, 08:46
ta gra juz dawno stracila klimat... wlaśnie rare itemy mialy klimat... wgl jakies quary, zolwie, piraty .. co to jest ;/ fakt dobre na exp itd ale to juz nie ta sama tibia kiedy sie chodzilo na smoki etc i trzeba bylo non stop operowac myszka.. teraz mozna spac i wciskac f5 ;/
tak, 7.6 rox... omg! wyobrazcie sobie, że tibia 7.6 powrocila. Co by było? Idziesz poexpic na poh, a tam 20 noobow bije się o cyca, idziesz zobaczyc co dzieje sie dalej, na rotwormach lata 30~botów. Zrozumcie, że to nie tibia traci klimat. Tu chodzi o ludzi, o polaczków chodzących po depo i krzyczących "plax free itans", dających itemy na zaufanie. Gdyby dzisiejsze servery postawic na takich jak byly na 7.6, co chwila by padały, z powody nadmiernej ilości graczy. Kolejki dochodziłyby zapewne do ~500 osob, jak nie więcej. Nie rozumiem waszych narzekań. Hotkeye, ktoś Wam każe ich używac? A używajcie sobie run ręcznie! Nowe potwory, czy nie znudziłoby się Wam bicie non stop jednego i tego samego?

Alanus Lutinum
21-08-2008, 10:17
To gracze zmienili tibię, a nie CipSoft.

dawidoss112
21-08-2008, 22:19
Może i klimat nie jest taki jak kiedyś, ale co na to poradzimy. Są nooby to są, ignoruj ich. Ten co kiedyś był w gronie nielicznych posiadaczy Demon Legów, będzie miał motywacje, żeby zdobyć inny rar item. Z jednej strony tibia traci klimat, a z drugiej próbuje go odbudować. I tak nakręca się tibia. Jeden item staje się bardziej dostępny to trzeba zdobyć inny, żeby zachwycić innych.

@ci co się kłucą
Po jakiego grzyba to wyzywanie. Jeśli uważacie, że ktoś jest noobem to go zignorujcie, albo załużcie sobie temat do wyzywania, bo nie taka idea była twórcy tematu. PROSTE chyba.

ZapodajMuze
22-08-2008, 00:31
Ja wam mowie ze jakby zrobili server 7.4 to by bylo 200-300 osob online max po pol roku stania serwa .

@up
Daj mi definicje Slowa rar w tibi ? To item ktorego nie mozesz miec i wylacznie dlatego bo Cipsoft nie zrespil bossa na twoim serwie i zazwyczaj rar to misiek albo jakas macka smieszna .

Toriyoshu
22-08-2008, 01:16
tibia jak i jej questy sa jak papier toaletowy zeby zyc musza sie rozwijac wszystko powoli straci swoja wartosc nie chodzi tu koniecznie o rare ale tez o inne itemy jak cip zobaczy ze cena dramatycznie spadnie zrobia rashidodzinahujopodobnego i sprzedaz swojego "rare" za 11011023123kkk ja jestem za opina ze owe rary mogly by byc dostepne lecz nie z latwoscia typu zabic wziac i wyjsc.

Vanvampire
22-08-2008, 05:10
Demon Legi powinny miec swoja historie. nie ze zrobili jakiegos questa. demon legi powinny byc gdzies bardziej schowane i tajemnicze nie ze pozniej na tibi wiki zobaczymy spoila i na swiatach bedzie ich od h**a nie o to chodzi rozumiem ludzie jeden zrobi i juz wszyscy wiedza quest ten powinnien wymagac myslenia .X(X(X(X(X(

kombossik
22-08-2008, 08:09
Mi się wydaję że demon legi powinny być jak silver mace - dużo osub go ma (zdjęcia) ale nikt nie powie skąd a jeżeli ktoś ma to quest jest i wtedy się zaczynają poszukiwania :)

Bykunn
22-08-2008, 08:23
@up
No to patrz, że nie wiedziałem .. Tyle osób ma silver mace ? Bodaj jedna/kilka osób na antice i możliwe, że na novej. Bo chyba nie mówisz o tych ludziach, którzy robią chary 8lvl i staja w dp z silver mace w ręce ?

dawidoss112
22-08-2008, 11:09
@up
Daj mi definicje Slowa rar w tibi ? To item ktorego nie mozesz miec i wylacznie dlatego bo Cipsoft nie zrespil bossa na twoim serwie i zazwyczaj rar to misiek albo jakas macka smieszna .

Rarem można nazwać item bardzo trudny(ale bardzo trudny) do zdobycia.

@ZapodajMuze
Pomyśl co by było gdyby nie było takich itemów.
Pierwsza połowa tibijczyków miała by bota, a druga przestała by grać.
Bo co to za frajda nabijać tylko lvl, a tak gra się po to, żeby kiedyś zdobyć taki item i mieć satysfakcję. Jakbyś miał takiego miśka, to byłby to zwykły misiek, ale taki misiek, który masz tylko ty. I po to się powinno grać, żeby mieć coś wyjątkowego innego niż inni.

@Toriyoshu
I z tym się zgodzę. Zabić i wziąść to nie to co powinno charakteryzować trudne questy. Pogłówkować, zabić, wziąć, szczęśliwie wrócić i NIE WYGADAĆ JAK ZDOBYŁEŚ.

Vanvampire
22-08-2008, 12:42
Pierdo**ij sie w leb po co tobie 1 item ktorego nikt niema co to ci daje ?? satysfakcje ? zal mi ciebie

dawidoss112
22-08-2008, 22:41
@UP
I tu się kłania osoba której zależy tylko na lvl. Co będziesz miał z tego że zdobędziesz 100 lvl. Teraz to nie taki problem. Spróbuj zdobyć 200lvl i jakieś bardzo wartościowe itemki. Nic ci to nie da że jesteś taki jak większość tibijczyków. W takich grach żeby zdobyć szacunek trzeba się wyróżniać, a nie expić i expić. Bez przyjemności nie opłaca się grać, więc lepiej zastanów się co mówisz, albo nabijaj ten swój lvl i zostań szarym tibijskim graczem. Szacunek a nie lvl czyni cię dobrym graczem.

pozdro ;p

Elo_Dziadzior
22-08-2008, 23:35
@UP
I tu się kłania osoba której zależy tylko na lvl. Co będziesz miał z tego że zdobędziesz 100 lvl. Teraz to nie taki problem. Spróbuj zdobyć 200lvl i jakieś bardzo wartościowe itemki. Nic ci to nie da że jesteś taki jak większość tibijczyków. W takich grach żeby zdobyć szacunek trzeba się wyróżniać, a nie expić i expić. Bez przyjemności nie opłaca się grać, więc lepiej zastanów się co mówisz, albo nabijaj ten swój lvl i zostań szarym tibijskim graczem. Szacunek a nie lvl czyni cię dobrym graczem.

pozdro ;p
w 100% podbijam a to ostatnie to se w podpis na tibia.com wrzuce xD

Dragones5
23-08-2008, 01:18
tak, 7.6 rox... omg! wyobrazcie sobie, że tibia 7.6 powrocila. Co by było? Idziesz poexpic na poh, a tam 20 noobow bije się o cyca, idziesz zobaczyc co dzieje sie dalej, na rotwormach lata 30~botów.
Tobie sie chyba klienty pomylily. 30 botow chyba jest teraz na respie, a nie jak kiedys. Sam mam BlackD i mam konto na forum o tym bocie i wiem, ze plaga ludzi kupujacych tego bota wciaz rosnie. Botowanie rok temu nie bylo az tak bardzo popularne jak mowil jeden z 100rp na tym forum. Kiedys latalo tam 2 botterow teraz lata tam 6 wiec jest roznica. A teraz to co? Teraz moze mi powiesz, ze o 1 cyklopa nikt sie nie bije i pelna kultura na pohu : D!!
Wez czlowieku bo chyba nie wiem co piszesz i albo nie grales w tamtych czasach albo gadasz cos co uslyszales. Przyznam, ze w 7.6 gralem na pvp i nie mam pojecia jaka byla sytuacja na npvp ale napewno nie bylo tak jak ty 'gadasz'.

Legenda:
'gadasz' - Zamien to na pier.....z .

Emekah
23-08-2008, 03:36
Właśnie o to chodzi.
Masz golden legi=jesteś jak tysiące tibijczyków.
Masz dragon scale legi=jesteś unikatowy, wszyscy cie znają. Doskonałymi przykładami mogą być:
Abbert (jedyny posiadacz dragon scale legów) zyskał ogromną popularność dzięki rare'owi, bez legów, kto by teraz znał jakiegoś low lvla z Titani?
Sashra/Embermane też gdyby nie rary i majątek jaki miał kojarzyli by go nieliczni, ale dzięki swojemu dorobkowi, który zresztą stracił, jest znany przez praktycznie każdego tibijczyka, który choć troche czyta forum.