zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia na Mac'a

projekt89
04-07-2008, 23:40
Are there client programs for other operating systems (e.g. Linux or Mac OS)?

At this point of time we have client programs for Windows 95/98/ME/XP/2000/Vista and Linux libc version 6 or later. It is possible that we add further clients in the future so make sure to have a look at this website now and then.

http://www.tibia.com/support/?subtopic=faq&question=otherclients

czemu nie ma? I czy ktoś z was ma maca.. a odpala Tibie.. oprocz w programie Parallels i na Boot Campie.

Windows ma, Linux ma, Mac nie..

Vanhelsen
04-07-2008, 23:51
Ponieważ Mac z reguły jest przeznaczony dla osób które komputer uznają bardziej jako narzędzie pracy? Przez pewien czas nie było nawet edycji Linuxowej, kto wie, może "już" tibia 9.0 będzie na X os...

projekt89
04-07-2008, 23:52
wiadomo.. po to mac'a sie bierze.. ale nie mów mi że cały czas o ile to robisz.. pracujesz na kompie. A sa to na tyle wydajne komputery ze w tle by sie przydalo takie scierwo odpalone czasem :)

P.S tibia 9.0 pewnie juz bedzie miala 3D i wtedy juz calkiem ta gra straci sens..

Vanhelsen
05-07-2008, 01:03
wiadomo.. po to mac'a sie bierze.. ale nie mów mi że cały czas o ile to robisz.. pracujesz na kompie. A sa to na tyle wydajne komputery ze w tle by sie przydalo takie scierwo odpalone czasem :)

P.S tibia 9.0 pewnie juz bedzie miala 3D i wtedy juz calkiem ta gra straci sens..
Tibia nigdy nie będzie miała 3D ale spoko, Maci biorą głównie ludzie zajmujący się fotografią albo obróbką filmową a z reguły tacy odpalają już jakieś ciekawsze "ścierwa". Zresztą to pytanie kierować trzeba raczej do CipSoftu a nie użyszkodników forum

xoz
05-07-2008, 01:14
jesli masz procka intela, to zainstaluj sobie linuxa - jest wer. na lina
poza tym sa emulatory windowsa, ktore dzialaja zaskakujaca dobrze. poszukaj na stronach makowych, duzo tam porad etc

nie bedzie raczej nominalnej wersji na maca, gdyz zbyt malo ludzi ma go w europie, brazyli i wiekszych krajach. amerykanow w tibie malo gra

btw ze tez ci sie chcialo maka kupowac....

Surtius
05-07-2008, 01:32
Czy on mówił że ma maca? o_0

projekt89
05-07-2008, 08:18
mam macbooka z prockiem intel'a i jestem bardzo zadowolony z niego - wydajność, cicho, nic sie nie psuje.. od kiedy go kupiłem nie miałem żadnej awarii. Problemy sie zaczynaja TYLKO wtedy jak robie cos wspolnego z Windowsem :) Dlatego myslalem ze odpale jakos Tibie pod Leopardem..

Co do powazniejszych to mam wow'a zainstalowanego ale ta gra jakos nie przemawia do mnie jeszcze.. moze dlatego ze jej nie znam pozdro..

A czemu maca? Szybkosc Photoshopa itd.. a Szybkosc Photoshopa na Viscie bez porownania.. :)

projekt89
05-07-2008, 20:42
dobra.. a po ch** mi maple story?