zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Samoistne kasowanie sie hotkey-ów.

Bobaszko
05-07-2008, 10:12
Prosze o pomoc... Moze ktos ma z tym problem nie tylko ja. Juz kilka razy od uploat usunely mi sie hotkey-e... Nie wiem dlaczego... Moze ktos zna przyczyne albo sam ma z tym problem to prosze napisac.

Patysiak
05-07-2008, 11:24
Niewiem, czemu się tak dzieje, bo odkąd gram sam w tibię (kiedyś grał też bro i zmienialiśmy hoty) to mi się tak nie dzieje. Moja rada, to znajdź plik z hotkeyami, skopiuj, utwórz folder pod nazwą Hoty i tak go wklej i jeśli znów Ci się usuną, to tylko wchodzisz do tego ctrl+c, ctrl+v i jest :)

Azkabanczyk
05-07-2008, 11:30
A czy przeinstalacji Tibii tak sie nie dzieje?
Juz wyjasniam...
Mamy teraz Tibie 8.2, przeinstaluje sobie teraz na 7.92 (na przyklad) bo chce pograc na OTS'ie i... Jebs, Hotkeyow nie ma. Przynajmniej ja tak mialem pare razy ;)

loonyxd
05-07-2008, 11:33
@Patysiak
Gdzie się znajduje ten plik z hotkeyami ?

Bobaszko
05-07-2008, 15:13
Dzieki za pomoc... ;)

Bobaszko
05-07-2008, 19:20
i kolejny raz mi sie usunely a pliku z hotkeyami nie znalazlem :(

Urban52
05-07-2008, 19:22
Kiedyś też miałem ten problem, przeinstalowałem tibie i sie już nie kasowało:)

Satyros
05-07-2008, 20:37
Może to mieć związek z tym na jakim użytkowniku jesteś zalogowany (chodzi mi o system Windows). Jeżeli to nie jest admin to Twoje konto może nie mieć uprawnień do modyfikacji zawartości folderu "Documents and Settings" (albo jakiego podfolderu), w którym znajdują się pliki konfiguracyjne do Tibii. Co za tym idzie, zmiany w hotkeyach nie zostaną zapisane.

Ivanomen
05-07-2008, 21:16
Może wyłączasz komputer ręcznie? Miałem tak samo jakieś 2 lata temu i w moim przypadku chodziło właśnie o ręczne (tj. przytrzymanie klawisza w jednostce centralnej odpowiedzialnej za włączanie komputera) wyłączanie komputera.

Sesef
05-07-2008, 22:41
Może to mieć związek z tym na jakim użytkowniku jesteś zalogowany (chodzi mi o system Windows). Jeżeli to nie jest admin to Twoje konto może nie mieć uprawnień do modyfikacji zawartości folderu "Documents and Settings" (albo jakiego podfolderu), w którym znajdują się pliki konfiguracyjne do Tibii. Co za tym idzie, zmiany w hotkeyach nie zostaną zapisane.

Z tego co wiem to w doc and sets z każdymi prawami da się zapisywać, do tego go stworzono. Właśnie dla tego przeniesiono tam mapy i config żeby UAC Visty nie miał zastrzeżeń.

Co do problemu:

wejdź w
C:\Documents and Settings\nazwa_twojego_użytkownika\Dane aplikacji\Tibia i sprawdź czy we właściwościach pliku Tibia.cfg masz odznaczone tylko do odczytu.