zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Blinked outfit??

Nozuman
29-11-2004, 21:10
Gram na Infernie , stalem sobie jakis zcas temu przed DP
patrze a tu jakis gostek zmienia outfit...
...nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze outfit zmienial sie na inny po jakiejs 0.5 sekundy
Moze ktos sie z czyms takim spotkal?
Podejrzewam ze do tego jest jakis program albo cos w tym stylu bo gostek nie mogl tak szybko zmieniac kolorow...

Bambuko
29-11-2004, 21:13
Możesz nagrać macro, a potem przyspieszyć. Oczywiście macra są zabronione.

Chopkers
29-11-2004, 22:05
tez gralem se pare dni temu na infernie moja dawna postacia i widzialem cos podobnego tyle ze gosc oprocz zmieniania outfitow to jeszcze sie krecil w kółko:d

to mozna se na taskerze nagrac i sie bawic oraz czekac na bana

Shater
30-11-2004, 08:51
ja na elysi widziałem cos podobnego ale to niebył taskler bo gosć normalnie chodził i gadał a wtym czasie mu sie zmienial outfit. powiedział że ściągnoł jakiś program z neta, zaraz potem dostał pare strzałów od highlveli

Thimburd
30-11-2004, 16:44
ja na elysi widziałem cos podobnego ale to niebył taskler bo gosć normalnie chodził i gadał a wtym czasie mu sie zmienial outfit. powiedział że ściągnoł jakiś program z neta, zaraz potem dostał pare strzałów od highlveli

Dokładnie.

Na Julerze też widziałem takiego gościa. Stał sobie pod bramą. Myślałem że używa macra, więc zagadałem z nadzieją że będę mógł zawiadomić GM'a ;) Ale się okazało że gośc normalnie gada i chodzi... -.- I nie wiem o co tu chodzi.

Zet'te
04-12-2004, 11:25
Dokładnie.

Na Julerze też widziałem takiego gościa. Stał sobie pod bramą. Myślałem że używa macra, więc zagadałem z nadzieją że będę mógł zawiadomić GM'a ;) Ale się okazało że gośc normalnie gada i chodzi... -.- I nie wiem o co tu chodzi.

Ja pitole... zawiadomic gma... co cie obchodzi ze koles zmienia outfity?! moze jeszcze zadzwon pod 997 ja rozumiem ze jakby ustawil sobie taskera, trenil i poszedl w kime... ale co ci przezkadza jak koles sobie outfity zmienia?! ;/ co za ludzie...

Centaurek
04-12-2004, 12:16
@up
Jeżeli używał Taskera (no a w przypadku zmiany outfita) TO nie ma prawa tego robic, nawet jesli nie zostawia kompa ani nie łowi rybek czy co tam. Używanie programów typu macro jest zabronione. Używanie

Dobrze że chciałeś zgłosić to do GMa i dobrze że nic nie napomknąłeś o nagrodzie "a dostane Golden Bootsy :D" ??

Litawor
04-12-2004, 12:44
Może i zabronione, ale co to komu przeskadza? Nie zawsze należy trzymać się dokładnie wszystkich przepisów. W końcu zostaly one stworzone dla dobra graczy, a program zmieniający outfity raczej nikomu nie szkodzi.

Centaurek
04-12-2004, 12:48
@up
Co prawda masz rację komu to przeszkadza. Sam używam różnych programów: Tibia Proxy. Kiedyś Tibia GG ale teraz już nie jest mi potrzebna...
Tylko mówie że to jest zabronione I jakby to zobaczył GM to by było źle...bo normalnie bez macro nie można zmieniać tak szybko oufitów...

shae
04-12-2004, 12:52
Może i zabronione, ale co to komu przeskadza? Nie zawsze należy trzymać się dokładnie wszystkich przepisów. W końcu zostaly one stworzone dla dobra graczy, a program zmieniający outfity raczej nikomu nie szkodzi. Wiesz, jeśli za każdą zmianą outfitu uaktualniane są dane na serwerze, to takie zmienianie co 0.5-1 sec. zwiększa ruch na serwerze, a tu już innym graczom szkodzi.

re down:
Poruszanie się po mapie to część gry. Na tym w sumie gra polega. W kliencie Tibii masz możliwość poruszania się bez żadnych programów. A outfitu co 1s nie zmienisz bez dodatkowych wspomagaczy.

Jasne, że za jedna osoba taką zabawą wielkiego wpływu na lagi nie ma... Ale powiedz: po co bezsensownie zwiększać ruch? No i dwa: a co się stanie, jak takich osób będzie, powiedzmy, ze 200-300 na serwerze?

Zet'te
04-12-2004, 15:07
Rownie dobrze mozna powiedziec, ze poruszanie sie po mapie wiaze sie z aktualnieniem serwera... takie zmienianie outfitow nie ma znacznego wplywu na ruch na serwerze.

re down:
Poruszanie się po mapie to część gry. Na tym w sumie gra polega. W kliencie Tibii masz możliwość poruszania się bez żadnych programów. A outfitu co 1s nie zmienisz bez dodatkowych wspomagaczy.

Jasne, że za jedna osoba taką zabawą wielkiego wpływu na lagi nie ma... Ale powiedz: po co bezsensownie zwiększać ruch? No i dwa: a co się stanie, jak takich osób będzie, powiedzmy, ze 200-300 na serwerze?
Moze jakby te 300 osob zaczela zmieniac outfity to by troche lagowalo... no ale to raczej nie mozliwe.
Ale jezeli widzisz jednego kolesia, ktory sie po prostu bawi, to od razu trzeba wzywac GMa? On Ci nic nie przezkadza, Ty nic nie zyskasz, a on moze miec problemy bo to jest "zabronione". ;/