Pokaż pełną wersje : Update 8.2- zmiany.
neopostman
05-07-2008, 23:05
Jesteśmy szczęśliwi, że możecie się cieszyć letnim updatem. Oto, co się zmieniło:
Podróżując po całym świecie tibijskim, zauważysz mnóstwo zmian. Wiele miejsc zostało odrestaurowanych, głównie Darashia i Kazordoon. Spójrz na wspaniałe ozdoby, karoty i ulice, które są wysadzane złotem w pustynnym mieście i pięknie ozdobione ściany czy minerały w mieście krasnoludów.
Spotkasz wiele nowych istot, między innymi diabelski grim reaper, potężny sea serpent, niszczące wszystko żywiołaki czy błotne bog raiders. Dodaliśmy również kilka nowych najazdów. Dodatkowo, każdy doświadczony gracz ma szansę stanąć oko w oko z nowymi demonicznymi istotami. Nowe, potężniejsze bronie i pancerze mają na celu pomóc tobie w tym wyzwaniu. Jest również kilka nowych kusz i łuków i zmiennym zasięgu, sile ataku, i częstotliwości zadawania obrażeń. Postacie magiczne mają za to możliwość używania nowych różdżek i speelbooków, które mogą dodawać magic level jak i chronić przed różnymi obrażeniami.
http://img375.imageshack.us/img375/4752/summerupdate2008vz9.jpg
Podczas podróży pewnie natkniesz się na wiele nowych osób. Powinieneś z nimi porozmawiać, ponieważ z pewnością wiele z nich może przekazać wam wiele informacji dotyczących ciekawych misji i questów. Możesz również uzyskać zaproszenie do gidlii złodziei. Masz również możliwość uzyskania nowego demonhunter outfitu, jeśli tylko będziesz spełniał zadania inkwizycji. Pomóż Kapitanowi Habowi stawić czoło potężnym sea serpentom, zbierz swoich przyjaciół i pomóż Alverusowi wydostać się z więzienia i staw czoło potężnej armii orków. Demon Oak może być zdobyty tylko, jeśli jesteś ddzielnym, doświadczonym i zmotywowanym wojownikiem. Od tego update'u, za każdym razem, gdy przywitasz się z jakimkolwiek NPC, pojawi się NPC channel. Dzięki temu rozwiązaniu, gracze nie blokują sobie dojścia. Dodatkowo doszła zmiana system kupowania i sprzedawania rzeczy u NPC. Za każdym razem, kiedy spytasz go o trade pojawi się okienko, a w nim wszystkie możliwe przedmioty, które możesz sprzedać lub kupić. W bocznym okienku możesz zaznaczyć, ile sztuk chcesz kupić, jak i sprawdzić ile akturalnie posiadasz pieniędzy.
http://img394.imageshack.us/img394/8933/updatetutorialex8.jpg
Tym razem poświęciliśmy wiele uwagi początkującym graczom. Od teraz, nowi playerzy mogą zapoznać się z zasadami dotyczącej tej gry jak i zdobyć swoje pierwsze wyposażenie w samouczku. Kolejny tutorial ma na celu to, aby gracze zdobyli informacje dotyczące poszczególnych profesji. Kiedy nasza postać zdobędzie 8 poziom powinniśmy udać się do wyroczni, aby ta przeniosła nas do Wsypy Przeznaczenia. Ambasadorzy poszczególnych profesji powiedzą kilka słów o swoich upodobaniach i zwyczajach. Postacie, które już wybrały swoją profesje mogą wybrać się do Kapitana Curta z prośbą o przeniesienie nas na główny kontynent. Kiedy już dotrzemy do któregoś z miast, odpowiedni informatorzy dadzą nam garść informacji czego możemy się w danym miejscu spodziewać, dodatkowo mogą zaznaczyć ważne miejsca na naszej automapie. Jeśli nasza postać nie ukończyła 10 poziomu, informatorzy mogą nas odesłać do depo.
Nowy klient powinien zainstalować się automatycznie przy próbie zalogowania. Jeśli to nie zadziała, możesz ściągnąć klienta z tej (https://secure.tibia.com/account/?subtopic=downloadclient) strony.
ShosVern
07-07-2008, 11:40
Moglibyście juz nie pisać, po takim czasie?
Szybkość pisania rzeczywiście mierna, ale mamy wakacje przecież B)
miłego wypoczynku życze, nie zapominajcie o nas :p
Co do upd.
Wygląd na +
NPC Channel na +
Trade na -
Potwory na 0
Bronie i army na 0
Questy jak kto uważa, dla mnie na -
Tutorial -
Wyspa przeznaczenia wielki - :(
Jak przy każdym update Tibia straciła klimatu. Hail Cipsoft.
Btw.
Miałem na Rooku mleko i jajka w kolekcji warte około 20k. :)
Na 8.2 warte są 252gp. Tego im nie wybacze.
Wylansowany
07-07-2008, 12:06
Ja powtórzę komentarz, który zawiera całą prawdę o tym update:
"Komercha, komercha...i jeszcze raz komercha. Ale nie dziwię im się, bo w dzisiejszych czasach każdy chce zarobić. Ogólnie jest OK."
I naprawdę mam dosyć komentarzy (a raczej spamu) typu: "ta gra traci swój klimat..." oraz "Tibia coraz bardziej upodabnia się do OTS-a...", bo gdy zadasz użytkownikowi pytania: "Dlaczego tak jest?", "Co masz na myśli mówiąc:Tibia upodabnia się do OTS-a? i "czy to dobrze czy źle?" to więkoszść nie będzie wiedziała co powiedzieć...
@Ojciec Dyrektor
Może by tak ogłosić na urodziny nowych modków? ;]
kapi4572753
07-07-2008, 12:16
lol teraz to knighty sa najgorsze :/
a wogole poco Palli ulepszac jak oni i tak juz wymiataja
Ojciec Dyrektor
07-07-2008, 12:18
7 lipca - 5 urodziny Tibii.pl ? Może coś o tym wspomnieć ?
bulamen7
07-07-2008, 12:34
skoro wolno tlumacza zrobcie to szybciej :] proste
Tutorial -
Wyspa przeznaczenia wielki -
To ze nie znasz angielskiego nie znaczy ze te rzeczy sa zle, akurat tutorial jest cudowny bo nowi beda wiedzieli jak wchodzic po drabinie, uzywac rope, shovela i innych rzeczy. A npc na wyspie przeznaczenia bardzo ciekawie opowiadaja o profesjach.
No i oczywiscie to ze na maina plyniemy statkiem drastycznie zmniejszylo klimat gry, masz racje!
Kiedy nasza postać zdobędzie 8 poziom powinniśmy udać się do wyroczni, aby ta przeniosła nas do Wsypy Przeznaczenia.
Taka mała literówka. Więcej błędów się nie dopatrzyłem d:
Btw.
@Ci, co jak zwykle marudzą, że tłumaczenie zajęło modkom zbyt dużo czasu:
Wam by sie chciało tłumaczyc taki tekst? Jak się Wam tak spieszy to przeczytajcie sobie newsa na Tibia.com, proste :confused:
Czesć.
Nie moge nigdzie znaleźć, o co chodzi z tym (def: 16) przy spellboku i innych ksiazkach? Jeśli def, to może używać jako tarczy? Jeśli jako tarczy, czemu taki mały? nie wiem...
Nom fajny up a Ja już widziałem nowego potwora "Wisp" nawet walczyłem z nim padł na 2 hity ale mnie upił :].Całkiem całkiem na dole od thais na cyclopach jak sie tam zejdzie w podziemia są nowe korytarze, a jeszcze niżej respi sie cyclop smith.Ogólnie jestem zadowolony:cup:.
Mam pytanko jak zmienić tam w lvl bo już nie mam 29lvl tylko 30lvl :baby:
Mam pytanko jak zmienić tam w lvl bo już nie mam 29lvl tylko 30lvl :baby:
A co to temat do tego? Boże co za ludzie.
Topic:
No szybko wam poszło, ale rozumiem to patrząć na sytuacje na tym forum.
Frytasek
07-07-2008, 13:57
Dobry upade :)
Fajny update. Wygląd kazo i rooka na wielki plus. Tylko, te nowe bronie i armory takie jakby aż nadto za ładne, za nowoczesne.
To ze nie znasz angielskiego nie znaczy ze te rzeczy sa zle, akurat tutorial jest cudowny bo nowi beda wiedzieli jak wchodzic po drabinie, uzywac rope, shovela i innych rzeczy. A npc na wyspie przeznaczenia bardzo ciekawie opowiadaja o profesjach.
:baby:
Jakoś każdy z nas nauczył sie grać w tibie bez żadnych cudownych tutoriali i niektórzy z nas są naprawdę dobrymi graczami.
Co do mojego angielskiego, znam na tyle że mi wystaczy.
Wyraziłem w poprzednim poście MOJE zdanie, a to Twój problem czy sie z tym zgadzasz czy nie. Mi sie nie podoba.
Lincoln The Sorcerer
07-07-2008, 14:32
Traci swój błysk Tibia..
Powinni się zając najpierw atakami by nie było lagów itp a nie wrzucac cokolwiek by tylko miec z głowy Letni Update. Te itemy ze skilami + sa troche bez sensu chyba..jestem MS i fajnie miec 5m lvli + ale jednak to nie juz to samo ;/
Co do rooka, bardzo mi sie podoba pomysl Samouczka. Zgadzam sie z innymi apropo ze kolejne Updat'y Pogarszaja Tibie.
Co do Tibia.pl to mnie tez irytuje predkosc tłumaczen, w qiekszosci rozumiem tekst po ang na Tibi.com, ale wiem ze duzo osob ma z tym problemy. Tekst ten nie był na tyle długi i ciezki do tłumaczenia by to tyle trwało.
Lincoln
..::QRAS::..
07-07-2008, 14:43
Traci swój błysk Tibia..
Powinni się zając najpierw atakami by nie było lagów itp a nie wrzucac cokolwiek by tylko miec z głowy Letni Update. Te itemy ze skilami + sa troche bez sensu chyba..jestem MS i fajnie miec 5m lvli + ale jednak to nie juz to samo ;/
Co do rooka, bardzo mi sie podoba pomysl Samouczka. Zgadzam sie z innymi apropo ze kolejne Updat'y Pogarszaja Tibie.
Co do Tibia.pl to mnie tez irytuje predkosc tłumaczen, w qiekszosci rozumiem tekst po ang na Tibi.com, ale wiem ze duzo osob ma z tym problemy. Tekst ten nie był na tyle długi i ciezki do tłumaczenia by to tyle trwało.
Lincoln
tlumaczenia sa juz na nastepny dzien lecz nie ma kto to wrzucic na glowna strone poniewaz nie ma modkow , taki problem
Lechista
07-07-2008, 15:09
to jest cała tibia.pl -,- Ile to już dni po upadate? 3?? 4?? a morze 5?? Żal....
Dark Alphadron
07-07-2008, 15:25
Cóż. Okiem Rookstayera - update pogarsza Tibię znacznie. Okiem zwykłego gracza - update Tibię polepsza. Dlaczego? Już spieszę z wyjaśnieniami:
Okiem Rookstayera:
Rookgaard upada. Kolekcje ciastek i mleka były znaczne. Zbierało się to długo, kupowało za niebotyczne ceny. A teraz po prostu można sobie kupić... i to za piekielnie niskie ceny.
Trade jednak w pewnym stopniu to rekompensuje. Nareszcie będę mógł sprzedawać przedmioty bez przepychania się z ludźmi, próbującymi ciągle wypchnąć mnie z kolejki, bo "oni tylko jeden item".
Samouczek - no cóż. I dobrze i źle. Dobrze, bo pomoże nowym graczom i wreszcie nie będą oni zawracać mi głowy pytaniami typu "A jak kupić tę zapałkę i jej użyć?". Ale również pomogą one nowym Rookstayerom powstać, bo Rookgaard będzie prosty do opanowania.
Reszta update mnie nie dotyczy. Chyba, że nowe przedmioty i potwory zawitają na Rookgaard. Oczywiście karaluchów nie liczę, bo pożytku z nich dla mnie żadnego.
Okiem przeciętnego gracza:
Samouczek: Super! Tyle się nauczę, a nikogo nie będę musiał pytać! I uniknę kąśliwych uwag typu "po cholerę grasz skoro nie wiesz, że...?"
Wyspa Przeznaczenia: Ekstra! Dowiem się sporo o profesjach i dostanę ekwipunek... chwila. Ekwipunek za darmo? To trochę za bardzo ułatwia grę, czyż nie? A zresztą, to i tak niewiele, a pomoże zaoszczędzić kasy na nowe przedmioty. Ten tysiąc (plus minus) to przecież nie tak wiele, a na początku mi się przyda. A przedmioty też jakieś niebiańskie nie są - ot standardzik. Przynajmniej spadnie ilość nowych robionych w trąbę na Plate Armorach itp.
Potwory: Brzmi ciekawie. Żywiołaki zaczynają się kompletować, poza tym nowe potwory to i nowe wyzwania. Co prawda większość z nich będzie pewnie dostępna dla graczy z PACC, ale cóż, taka kolej rzeczy. Płacą, to i mają.
Przedmioty: Więcej zbroi = więcej możliwości. Ceny pewnie będą spore, ale potem spadną. A niektóre z tych rzeczy ładnie wyglądają w domu chociażby.
Questy: Po trzykroć TAK! Nowe zadania to więcej zabawy! Co prawda większość pewnie i tak dostanie się graczom z PACC, ale to norma. W końcu dzięki PACC finansują się prace nad Tibią.
Outfit: Cóż, jak zwykle coś dla PACC. Mogliby oddać kilka ze starych outfitów graczom z darmowymi kontami. Wiem, że to PACCowcy finansują grę, ale co za dużo to niezdrowo.
Okiem moim:
Cóż. Jako Rookstayer ubolewam nad faktem utraty mleka i ciastek jako rare. CipSoft wyraźnie chce się pozbyć Rookstayerów. Co my im przeszkadzamy? Przecież też kupujemy PACC, a głównie o to im od kilku ostatnich update chodzi.
Nowe potwory brzmią ciekawie. Od dawna mi brakowało żywiołaków energii. Poza tym, więcej potworów = nowe expowiska, co oznacza, że przynajmniej częściowo zwolnią się stare. A to plus.
Nowe przedmioty - cóż. Większość z nich będzie dostępna tylko z potworów przesiadujących na części PACCowej, ale kupić może je każdy. To jedyny aspekt gry, w którym gracze są równi.
Przedmioty vol. 2 - no, nareszcie paladyni przestają być ignorowani. Wreszcie mogą się rozwijać inaczej niż bow/crossbow i umiejętność Distance fighting. Oczywiście chodzi mi tu o tzw. "normalnych" łuczników, nie zaś o takich biegających ze shurikenami itp. Po prostu nie każdego stać na ciągłe dokupowanie gwiazdek/noży, a strzały można robić samemu.
Questy - Gildia złodziei brzmi zastanawiająco. Zadania typu "wykradnij to i przynieś" mogą być ciekawe. O ile nie zrobią z nich typowego questu "zatłucz, znajdź, przynieś", wtedy pozostaje otoczka fabularna... i o ile nie dadzą tego tylko dla PACC. Bo to już byłaby lekka przesada.
Outfit: Jako gracz z rodziny tzw. "za biedni, by kupić PACC" średnio się tym interesuję, pozostawię więc bez komentarza sam outfit. Ale CipSoft mógłby oddać część starszych, "nudniejszych" outfitów graczom darmowym. Add-ony pominę, bo to byłoby za dużo naraz.
Wszelkim narzekaczom radzę przeczytać opis ustami typowego, szarego gracza. Zanim zaczniecie krytykować, pomyślcie o tym, co pożytecznego może to spowodować.
@down
Nie sądzę. Jak CipSoft uzna za stosowne stworzyć nowe serwery - stworzy i da znać.
@2down
To, że nie chce być zabijany = noob? Pomyśl zanim napiszesz, "normalny graczu". I/lub zapoznaj się z definicją słowa "Noob".
kakademona111
07-07-2008, 15:38
Upadte calkiem ciekawy... troche te okienko trade jest irytujace.. ;p
Szkoda tlyko ze nic nieslychac o nowych serverach... :(
A moze ma ktos informacje czy i kiedy powstana?
Upadte calkiem ciekawy... troche te okienko trade jest irytujace.. ;p
Szkoda tlyko ze nic nieslychac o nowych serverach... :(
A moze ma ktos informacje czy i kiedy powstana?
Ja nie wiem mam nadzieje że nie długo...
Jakby zrobili parę nowych serwerów non-pvp to już by nie było tylu noobów na tych serwerach co chcą grać "normalni gracze";).
kakademona111
07-07-2008, 16:11
@up
ja akurat licze na przynajmniej jeden sercer pvp ;p
GargoinX
07-07-2008, 16:33
Kupcie PACC to i servery będą... Nie mówię tu o Premii, czyli serverze dla PAcc, ale o tym, że servery trzeba opłacać. Dla CipSoftu, zakładanie nowych serverów jest na minus, ponieważ trzeba dużo pieniędzy wydać na utrzymanie tego.
@Nius.
Źle się dzieje w państwie Duńskim... pomyliłem teksty. Źle się dzieje na tibia.pl. News przetłumaczony dopiero 5dni po fakcie... I do tego niusa moglibyście dodać coś o Pięcioleciu Tibia.pl, bo to nie wypada...
Spójrz na wspaniałe ozdoby, karoty i ulice, które są wysadzane złotem w pustynnym mieście i pięknie ozdobione ściany czy minerały w mieście krasnoludów.
Nie przypadkiem karoce? : p
Okiem przeciętnego gracza:
Samouczek: Super! Tyle się nauczę, a nikogo nie będę musiał pytać! I uniknę kąśliwych uwag typu "po cholerę grasz skoro nie wiesz, że...?"
Wyspa Przeznaczenia: Ekstra! Dowiem się sporo o profesjach i dostanę ekwipunek... chwila. Ekwipunek za darmo? To trochę za bardzo ułatwia grę, czyż nie? A zresztą, to i tak niewiele, a pomoże zaoszczędzić kasy na nowe przedmioty. Ten tysiąc (plus minus) to przecież nie tak wiele, a na początku mi się przyda. A przedmioty też jakieś niebiańskie nie są - ot standardzik. Przynajmniej spadnie ilość nowych robionych w trąbę na Plate Armorach itp.
Potwory: Brzmi ciekawie. Żywiołaki zaczynają się kompletować, poza tym nowe potwory to i nowe wyzwania. Co prawda większość z nich będzie pewnie dostępna dla graczy z PACC, ale cóż, taka kolej rzeczy. Płacą, to i mają.
Przedmioty: Więcej zbroi = więcej możliwości. Ceny pewnie będą spore, ale potem spadną. A niektóre z tych rzeczy ładnie wyglądają w domu chociażby.
Questy: Po trzykroć TAK! Nowe zadania to więcej zabawy! Co prawda większość pewnie i tak dostanie się graczom z PACC, ale to norma. W końcu dzięki PACC finansują się prace nad Tibią.
Outfit: Cóż, jak zwykle coś dla PACC. Mogliby oddać kilka ze starych outfitów graczom z darmowymi kontami. Wiem, że to PACCowcy finansują grę, ale co za dużo to niezdrowo.
Oj chciałbym bardzo żeby tak było... widać, że porządny z Ciebie chłop mam nadzieje, że ta gra Cię nie zmieni : (
Demon Oak może być zdobyty tylko, jeśli jesteś ddzielnym, doświadczonym i zmotywowanym wojownikiem
taki mały błąd :p
sueroski
07-07-2008, 18:01
wszystko ma swoje plusy i minusy
np. nowy system trade
+ dobry dla nowych graczy
- starym ciężko się przyzwyczaić
- stary system trade miał klimat, a teraz trade jak w większości MMORPG
+ brak kolejek
Bald Drah
07-07-2008, 18:49
Mnie sie updek podoba :) Zrobili coś nowego na rooku jakieś expowisko ostatnio rooka nie zwiedzałem XD A teraz szczerze pytanie: Gdzie zebrać najwięcej hamów i meatów(szybko i dużo i małe hity xd)
z tym okienkiem Trade to jest masakra... ;| mogli zostawić stary system a okienko dodać po wpisaniu do NPC slowa trade... ;|
X( z tym trade przeeeeeeeeewalone dużo szybciej pisałem niż tam wybierać.Dobrze jest że z npc rozmawia sie na vip,ale trade....
Tak przy okazji jak dodać awatar,bo nowy jestem;(?
spoko_sorcerrer
07-07-2008, 19:03
update wyszedł ciekawie.potwory tez spoko lagi dalej.Stara tibia powoli przechodzi w niepamięć :(
może cipsoft zrobi jak kiedys exp x 3 bylo by fajnie xD
kakademona111
07-07-2008, 19:45
update wyszedł ciekawie.potwory tez spoko lagi dalej.Stara tibia powoli przechodzi w niepamięć :(
może cipsoft zrobi jak kiedys exp x 3 bylo by fajnie xD
No prosze a mysalelm ze ja tu jestem tylko poj****y!
Co ci na łeb padlo exp x3?
omg lepiej pomykaj na OTS! tam se mzoesz w 5 min 50 lvl wbic ;p
Pozatym stara tibia!?.. Wiesz z tego co napisales pod avatarem tzn z twojego 11 lvla i daty zalozenia konta na tym forum raczej niemozmna wnioskowac ze ty wogule cos znasz ze ''starej tibi'' pewno piszesz tak bo wszyscy tak pisza...
Diaboliq126
07-07-2008, 20:41
Potwory są super, tak jak i itemki są zajefajne !!! :p Tylko te trade z NPC jest zwalone po kiego grzyba to wstawili ???? Ale ogólnie wszystko jest fajne tylko te TRADE... - wyrostek CipSoft'u :p
:faceoff:
King Mati
07-07-2008, 20:53
Co za spostrzegawczość, co za szybka reakcja.. takiej jeszcze nigdy nie widziałem.... żeby tak szybko napisać newsa... Jestem pod wielkim wrażeniem:cup: już lepiej by było gdybyście wogóle go nie pisali albo mogliście dać po prostu linka z newsem ze strony konkurencyjnej na której news już dawno napisany...jak sami nie potrafiliście tego zrobić...
Kubaland
07-07-2008, 21:30
Kiepskie jest to trade, niewygodne...
ja zaczynałem grać w Tibie jak była wersja 7.45. 2 lata temu musiałem (niestety:( ) przerwać granie i teraz na nowo gram. Grałem do wersji 7.7, i wtedy, według mnie, do Tibii 7.7, był dobry klimat gry ;)
A teraz? Niektóre rzeczy pozmieniali na + inne na - i już tak będzie więc poco psioczyć?? Pozdrawiam ;)
Taaa gadasz jak kilkanaście osób z tego forum jakis h lvl powiedział a reszta tak mówi zeby być fajnym zal.....
A update to jedno wielkie gówno aby rozomowa z npc i trade a reszta:kat:
Retroniq
07-07-2008, 23:03
Chciałbym wszystkim, którzy narzekają na tłumaczenie niusa i na czas, w którym się pojawił, zakomunikować, aby sami sobie przeczytali po angielsku. Takie proste, takie proste to to zróbcie i tyle, a nie narzekajcie. Owszem, to jest błąd, że pojawiło się to tak późno, ale cóż, czasem tak jest.
Kolejna sprawa to update. Życzyłbym wszystkim stworzyć coś takiego jak tibia, zawiadywać tym. Przynajmniej byście się nauczyli, że to wcale nie jest prosta sprawa zrobić taki update. Większość z was(w tym np. ja) nie umie narysować odpowiedniej grafiki, której dałoby się użyć w tibii, ale oczywiście wy się na tym znacie i twierdzicie, że dodanie np. 50 grafik to jest nic. Znowuż, większość z was(tutaj akurat ja się nie zaliczam:D) nie napisałoby algorytmu wyszukującego drogę, ale po raz kolejny- wszyscy się znają i... krytykują.
Więc, uprzejmie proszę o konserwatywną i podpartą dowodami krytykę, a wszystkich, którzy narzekają na brak klimatu tibii prosiłbym o jasną argumentację tego zdania, a nie same, puste słowa!
Ohhh, ale się rozpisałem
Troche cienko z ta wyspa nic nie rozumiem ale sie udalo ;P
Gollumek
08-07-2008, 02:03
Jeszcze, gdyby dodali specjalny channel jak jesteś w party to byłoby ok, bo ile razy jestem w party to musze z dużą ilością osób pisać na whispie ;/.
Bald Drah
08-07-2008, 07:59
Ja mam pytanie:D
Czy na wyspie przeznaczenia każdy dostaje eq? Czy tylko pacc :d I co musze zrobić aby je dostać ;p
A na rooku gdzie kupić backpack zawsze sprzedawał Obi a teraz sprzedaje jakiś szajs ...
ps-2 Jak mam kase na rooku w banku a już wyszedłem na main to ta kasa bedzie w banku na mainie??
[aScetiX_KraToS_CydRoS]
08-07-2008, 08:03
Oj lamerstwo! Samouczek kompletnie psuje atmosfere tibii! Tylko ulepszone tereny i potwory cos tutaj daja! Ale itemy to juz kompletne lamerstwo. Po pierwsze ze wygladaja beznadziejnie to jeszcze nigdzie niemozna ich zdobyc (ze wszystkich armorów których było chyba z 7 do zdobycia sa 2 a reszte to o dupe strzelić bo ani z potwora ani z Questu!!! Bez sensu !!! Tak samo te zj***ne shieldy dla magów co wygladaja jak ksiazki. lamerstwem jest to ze on jest ku**a książką ale dzięki bogu nieda sie ich zdobyć bo by doreszty atmosfere tibii roz***rdo**li) to jest k**wa po*e**ne !!! A oni nowe zasady wprowadzają dla imion żeby ku**a ulepszyć atmosfere !!! WEDŁUG MNIE TO W 58 % zj****y update !!! żal.pl
Ej plx odpowiedzcie jak dodać awatar jestem nowy???
Aevolana
08-07-2008, 10:13
;2167135']Oj lamerstwo! Samouczek kompletnie psuje atmosfere tibii! Tylko ulepszone tereny i potwory cos tutaj daja! Ale itemy to juz kompletne lamerstwo. Po pierwsze ze wygladaja beznadziejnie to jeszcze nigdzie niemozna ich zdobyc (ze wszystkich armorów których było chyba z 7 do zdobycia sa 2 a reszte to o dupe strzelić bo ani z potwora ani z Questu!!! Bez sensu !!! Tak samo te zj***ne shieldy dla magów co wygladaja jak ksiazki. lamerstwem jest to ze on jest ku**a książką ale dzięki bogu nieda sie ich zdobyć bo by doreszty atmosfere tibii roz***rdo**li) to jest k**wa po*e**ne !!! A oni nowe zasady wprowadzają dla imion żeby ku**a ulepszyć atmosfere !!! WEDŁUG MNIE TO W 58 % zj****y update !!! żal.pl
Spokojnie... przytulić? Nakarmię głodne dziecko, mozesz mi się na priv wypłakać... To faktycznie straszne że w kilka dni po update nie ma jeszcze wszystkiego podanego na tibia wiki! faktycznie, wiem że bardzo trudno ruszyć łeb, zwłaszcza jeśli jest on tak ociężały po piwie i nie chce sie nim ruszać. Ale musisz przyjąć do swojej wiadomości, że czasami jednak trochę trzeba pomyśleć, bo niektóre zagadki będą dopiero znane i powszechnie rozwiązane dopiero np. za kilka lat...
walusprax
08-07-2008, 10:44
upade spoko ale ciezko jest z dobyc te nowe itemki;/
@up no dopiero kilka dni po upie a tu narzekania ze po depo nie walaja sie nowe itemy...
up jak up... każdy ma swoje + i -
trochę popsuli, trochę poprawili ... lepsze to niż nic...
a do oldschoolowców... klimat tworza gracze... ( Ty i Ty też) wiec jak wam czegos brakuje to to róbcie...
p.s ale i tak przyznam wam racje ze jest coraz gorzej
spoko_sorcerrer
08-07-2008, 19:40
No prosze a mysalelm ze ja tu jestem tylko poj****y!
Co ci na łeb padlo exp x3?
omg lepiej pomykaj na OTS! tam se mzoesz w 5 min 50 lvl wbic ;p
Pozatym stara tibia!?.. Wiesz z tego co napisales pod avatarem tzn z twojego 11 lvla i daty zalozenia konta na tym forum raczej niemozmna wnioskowac ze ty wogule cos znasz ze ''starej tibi'' pewno piszesz tak bo wszyscy tak pisza...
I ty twierdzisz że grasz w Tibię.
Jakoś przed zimmer update 2007 zrobili exp x 3.Według twojej wiedzy wnioskuję że to ja gram dłuzej w tibię ;)
Bald Drah
08-07-2008, 19:43
Sorry że odejdę od tematu ale mam pytanie::
Czy za trapa jest może ban? Na harmoni dostałem trapa od 38 i 18 lvl xD Bo wiecie chciałbym aby ponieśli jakaś kare :) Co mam zrobić?? Najlepiej jakby dostali bana xD Gdzie to mam napisać :)
Sarnatis
09-07-2008, 01:59
Ja zaczalem grac w Tibie z 5 lat temu gdy jeszcze nie bylo takich udogodniej jak teraz. Zaczalem i przestalem. Gralem dla przyjemnosci potem dwa razy wracalem i powiem wam jedno. Gra zostala stworzona dla przyjemnosci a przez takich maruderow jak wy sie zmienia bo:
1)ciagle sie nudzi wam jedno
2)Ci co placa to wymagaja wiecej i wiecej
i nigdy w stanie czlowiek nie jest wam dogodzic, narzekacie na grafike? ja pamietam kiedy zwykly bug byl wielkosci beara(mowa o wygladzie) i mial smieszne kolory :D ale wtedy tez sie fajnie gralo. A co do rozmow z NPC i trybem trade jestem za bo 99% osob nie dochodzilo do tego tak jak pisze ze jacy to oni nie sa w sprzedawaniu i kupowaniu itemow tylko wlezli tutaj na strone i patrzyli gdzie, u kogo i za ile? Wiec po co macie sie trudzic wlaczaniem przegladarki skoro zapytacie NPC i widzicie wszystko.
Co do nowych monsterow to fajnie ze ktos je wymysla bo przez to bedzie ciekawiej. Ja juz spotkalem jednego o ktorym nie bylo(albo poprostu nie zauwazylem go wczesniej) mowy a mianowicie SKELETON WARRIOR. Ulepszona wersja skeleta ktory ma 65hp i dostaniemy z niego 45exp. Ja z niego dostalem tak max 9gp 2mushrooms brown mushroom sword i mace. Moze i one na rocku beda teraz?
Ogolnie rzecz biorac nigdy nie dogodzi sie wszystkim wiec cieszcie sie ze jest jakis update niz mialo by nic nie byc bo wkoncu trzeba sie rozwijac a najlepiej sie uczyc na bledach :) pozdrawiam
Bald Drah
09-07-2008, 07:26
Ej gdzie kupic shovel i backpakc na rooku? Zawsze sprzedawał obi a teraz sprzedaje broń. Troche zjebali ...
Aevolana
09-07-2008, 10:12
I ty twierdzisz że grasz w Tibię.
Jakoś przed zimmer update 2007 zrobili exp x 3.Według twojej wiedzy wnioskuję że to ja gram dłuzej w tibię ;)
Patrząc na twój poziom i na wiek też wnioskuje że nie grałeś w starą tibię, ale co tam, rozumiem cię, w końcu każdy musi się upodobnić do h- lvla który powiedział kiedyś że tibia traci klimat itp itd. Grałeś na OTS'sie? wątpie, ja na zwykłym, nie przesadzonym expem np exp X 1000 wbiłem kilkanaście lvli na dwarfach i trollach mace'm w jakąś godzinę ;]. Aha... nigdy nie było expX3 w tibii, było tylko exp x 2 jak coś. Cya
spoko_sorcerrer
09-07-2008, 11:11
Patrząc na twój poziom i na wiek też wnioskuje że nie grałeś w starą tibię, ale co tam, rozumiem cię, w końcu każdy musi się upodobnić do h- lvla który powiedział kiedyś że tibia traci klimat itp itd. Grałeś na OTS'sie? wątpie, ja na zwykłym, nie przesadzonym expem np exp X 1000 wbiłem kilkanaście lvli na dwarfach i trollach mace'm w jakąś godzinę ;]. Aha... nigdy nie było expX3 w tibii, było tylko exp x 2 jak coś. Cya
Ale bylo ;)
:mag: Sorcerer/Druid :mag:
:2handed: Knight :2handed:
:lucznik: Palladin :lucznik:
:ban:
kakademona111
09-07-2008, 11:16
@spoko sorcer
Napisalem to poniewz wnerwiaja mnie dziecii piszace ze tibia straci swoj klimat.
Jaki klikmat pisza takie zdania osoby w wiekszosci ktore graja mzoe niecale pol roczku ?! o.0
exp x3 = 3x wiecej nOObow!
Ogolnie zgadzam sie z wypowiedzia o tobie Aevolana
X(
ludzie ten temat jest o uptade a nie o tym co było kiedyś.Racja pamiętam exp razy 2 ale to było z powodu laggów i wiele osób miało deda.To było tylko takie jako nagrode za wytrwałość i żeby nadrobić lvl z dedów!!!
Aevolana
09-07-2008, 14:43
@spoko sorcer
Napisalem to poniewz wnerwiaja mnie dziecii piszace ze tibia straci swoj klimat.
Jaki klikmat pisza takie zdania osoby w wiekszosci ktore graja mzoe niecale pol roczku ?! o.0
exp x3 = 3x wiecej nOObow!
Ogolnie zgadzam sie z wypowiedzia o tobie Aevolana
X(
Z wypowiedzią Aevolany - to imię się odmienia:p
@up
Nie... to było jako coś w trakcie czekania na update:)
:mag: Sorcerer/Druid :mag:
:2handed: Knight :2handed:
:lucznik: Palladin :lucznik:
:ban:
Hm... podniecają cię te emotikony? wiemy co jest co, nie musisz nam tego przedstawiać;|
jak dla mnie upek jest spoko ;)
ale wy dzieciaki macie niski poziom wypowiedzi.... "Update jest zły i psuje klimat tibi" odpowiedz : "ty gupku dobry update nie znasz sie" riposta: "ja gram dużej niż ty wiec to ty sie nieznasz noobie" "a wcale ze nie to ja gram dużej"
Nie ma co meryytoryczna wypowiedź i jakże poparta argumętami riposta jednym słowem rozmowa na poziomie....szkoda tylko ze ani jeden ani drugi ani trzecie niepoparli swych teorii jakimiś konkretami...
A co do update...hmm taki sam jak każdy inny, zmiany zmiany zmiany jednym pasują innym nie, tak było zawsze i tak pozostanie gdyż jeszcze sie taki nieurodził co by wszystkim dogodził...uważam ze nieminie tydizeń a wszyscy przyzwyczaja sie do nowego i juz nie bedzie narzekania na to czy na tamto
W tibi widzimy ewolucjie a nie rewolucjie i oby tak zostało
Patrickus
10-07-2008, 13:50
Ty piszesz lepiej od nich merytorycznie, ale poprzyj to jeszcze znajomością zasad ortografii.
Po tym uptade dobrze mi się expi na cyclops na dole od thais jest ich teraz bardzo dużo i nowe tunele dorobili.A jak sie idzie z thais na dól lewym wyjściem to dochodzicie do mostku przejdźcie przez niego i troche na dól i na prawo jak zobaczycie pajęczyny to jeszcze trochę idźcie i będzie zejście w dół.Na dole są 2 tarantula jak wyjdziecie z podziemi na prawo też jest dziura z 1 tarantula.:]
Levis1994
11-07-2008, 15:56
Mam problem, nie wiem czy z wyspy przeznaczenia da sie wrocic na rooka. Jeśli ktos wi to prosze o szybka odpowiec.
Z gory dzieki ;p
nie da sie. jak juz poszedles to nie ;/ bo jak tak to - wezmiesz sobie eq, np. knightem brass armor, brass legs i przyjdziesz na rook ;/ mysl troche ;d
Mi się uptade nie podoba. Fajny pomysł ze sprzedawaniem itemkow npc w końcu brak kolejek :p. Ale te nowe rzeczy to wogóle mi się nie widzą.No tam pare nowych stworów ale tylko (większość)dla pacców. Nowy addon nawet fajnie wygląda nie powiem. Ale zrobić coś dla facców zawsze można pacc mi się skończył i narazie mi się nie chce grać :( bo cipsoft olewa faccow jak się da no niestety no ale ich rozumiem, w końcu mają na tym ładny zyska ale mogli dać coś dla facc szczególnie magom jakiś czar, addon jakis żeby sami mogli zebrać no i nie będe krytykował już że expowiska!! Mam pytanie czy będzie otwierany jakiś nowy serwer??Zrobiłbym se maga jakiegoś a na starych mi się nie chce bo narazie knightem wole pykać
Wtrące coś od siebie...CipSoft nie poinformował nas o wszystkich zmianach jakie wprowadził. Pokazał nam poprzez fantises i inne źródła jakie masowe zmiany zaszły np. wygląd Kazordoon i Darashii i dodanie kilku istotnych expowisk...Z resztą zmian połączył nas osobiście ,kiedy expimy czy skillujemy zauważamy coraz to więcej nowości...Zwężone drogi ,rozbudowane miejsca ,nie także nowe itemy ale nie ich używanie albowiem np. można już zbierać do kupy ser i większość itemków ,gdzie kiedyś było to nie możliwe i po prostu zajmowało nam to większość miejsc w bagu...Więc także pozytywną częścią up-a są nie tylko nowe rzeczy przedstawione od razu ,lecz to co poznajemy swoim ciekawstwem czy rządzą udziału w czymś nowym...8o
Ja osobiście jestem ciekaw czy można teraz zbierać do kupy Demonic Essence ,który jest niezbędny do Dreamer's Challenge Quest..?!
Dziękuje ;-)
@UP
Dem Ess mozna zbierac do ''kupy" od dawna B)
-=DanieL=-
12-07-2008, 20:06
Wiecie jak to wygląda jak ktoś płacze nad spadkiem cen mleka i ciastek?
Wiecie jak to wygląda jak ktoś płacze nad spadkiem cen mleka i ciastek?
To do mnie?
@UP
Dem Ess mozna zbierac do ''kupy" od dawna B)
Dzięki za info.
Ale kiedyś nie można było...;)
PS. Kto mi powie jak cytować 2 komenty naraz? o.o
Mogli by zrobić tak żeby racz miał prawo wybierać czy na początku chce tutorial czy nie.
Mogli by zrobić tak żeby racz miał prawo wybierać czy na początku chce tutorial czy nie.
Myślę ,że chodzi ci o minięcie "tutorialu" ,albowiem wystarczy powiedzieć do pierwszego NPC "skip tutorial". I z głowy! ^.-
mana'potion
15-07-2008, 14:43
Robiąc tutorial oszczędzasz jakieś 50-100gp za łopatę i line. Oraz wbijasz 2,5lvl.
Dzięki za info.
Ale kiedyś nie można było...;)
PS. Kto mi powie jak cytować 2 komenty naraz? o.o
Obok "Cytuj"masz taki "+" [Plusik] naciskasz i w innej wypowiedzi dajesz "Cytuj" i masz 2 wypowiedzi ;> albo 3 i wiecej ! haha
Barakinio
20-07-2008, 16:30
szkoda ze nie ma muzy w tibi ale może będzie w następnym update cie:p
Musze powiedziec ze nowy update nawet niezle wypadl według mnie . Jak na moj gust to dobrze to zrobili i wkoncu nie ma irytujacych kolejek w bankach i u NPC ;/ ktore przyprawialy czasem o prawdziwego nerwa. No i nie widac tz jak sprawdzasz balance a banku ile masz kasy(tzn. osoby postronne nie widza) co jest wg mnie swietne bo czesto widzialem jak high lvl tłukł low lvl za to jak zobaczyl ile maja kasy (kupionej na allegro:p) ale teraz przynajmniej wszystko jest incognito :):] A pozatym to niektore imtemki naprawde dorbze wyszly a niektre fakt - beznadziejnie. Ale coz o ile mi wiadomo to byl konkurs na ich projektpowanie wiec nie miejmy ludziom za zle chcieli dobrze :) Ogólnie update bdb jeden z lepszych. Szkoda tylko ze nie dodali jakichs nowych terenow(wysp itd ) tak jak w 8.0 B):):D
Super jest ten upek! Naprawdę na duży +
blade991
02-09-2008, 00:36
Jaka teraz jest najlepsza profesja po update 8.22?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.