zaloguj się

Pokaż pełną wersje : hmm: 60 a 70 many...

Bonastick
30-11-2004, 12:43
Moje pytanie dotyczy tworzenia runów hmm.

W zasadzie jestem na etapie sprawdzania tego, ale nie mogę się zebrać, zeby wyciągnąć 12 lvl, więc zadaję pytanie - może ktoś już to sprawdził.

Jak wiadomo, mana do mlvl'a liczy sie w pakietach po 20 (można o tym poczytać w artykule na tibianews.net, sam także to sprawdziłem i jest to prawda).
Z tego wynika, że stworzenie hmm'a pobiera 70 many, jednak do mlvl liczy się tylko 60. Na dłuższą metę jest to spore marnotrastwo.

Ale teraz jeśli na raz robie po 2 hmm'y (do tego właśnie jest mi potrzebny 12 lvl), to czy do mlvl'a zostanie doliczone 120 czy 140 many?

Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi osób, które to sprawdziły. Jeżeli zamierzasz gdybać w stylu "a słyszałem, że" przejdź do innego tematu.

Adolphus Elbragol
30-11-2004, 13:05
Spalasz 140 many, wiec do mlvl wlicza sie 140 many... chyba logiczne

Bonastick
30-11-2004, 13:09
Nie interesuję mnie to czy to jest logiczne. Logiczne jest to co CIP sobie wymyślił i zaprogramował w kodzie gry.

Oczekuję odpowiedzi od osoby, która to sprawdziła, a nie od osoby która powie mi że to logiczne

Wujek Duncan
30-11-2004, 13:14
do many zostanie doliczone:

ilość spalonej many / 20 = ilośc pakietów + reszta która przepada

skoro robisz 2 hmm na raz, spalasz 140 many w tym samym momencie, więc masz 7 pakietów

testowane ale wyniki nie są pewne...

Bonastick
30-11-2004, 13:40
W sumie jeśli testowane to dzięki za informację. Pewnie wcześniej czy później i tak to sprawdzę, no ale już mogę spokojniej dalej robic hmm ;)