Pokaż pełną wersje : Axe vs Sword po update !
insanekid
07-07-2008, 09:31
Witam, zdenerwowałem sie, gdy zobaczyłem jak CipSoft ubogacił knightow bijacych z axa! mianowicie:
Dodali 2 nowe axe:
Hellfoged axe mający 51 atk JEDNORECZNY
Soler Axe mający 52 atk JEDNORECZNY
Sca przed update mial chyba 49 atk teraz ma 50 !
A swordy ?
The Calmity mający 51 atk i 29 defa DWURECZNY
Sword of Valor / Magic sword ma teraz 48 ataku -.-
Co o tym sądzicie?
A ile defa mają te nowe axy?B) Najpierw podaj, spójrz na ich def i się dowiesz. Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.
Kapujesz? Oni nic nie ulepszyli. Trzymają się tego co kiedyś ustalili.
Dragon-Fly
07-07-2008, 09:41
Sądzę, że teraz wszystko jest zbalansowane. Trochę można jeszcze te obuchy "przypasić" i będzie git.
insanekid
07-07-2008, 09:44
A ile defa mają te nowe axy?B) Najpierw podaj, spójrz na ich def i się dowiesz. Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.
Niby tak, ale def broni sie nie liczy tylko def tarczy i reszty eq, def broni liczy sie gdy nie masz tarczy i wg. mnie jest to prawdziowa teoria, choc troche glupia, ale w koncu przy niektorych broniach jest np (atk. 38 def. 28+2) do czegos to chyba musi byc no nie?
Bezsensowny temat?
Axe zawsze mialy najwyzszy atak, dodali nowe tak samo jak dodali swordy. Zamierzasz rozpaczac? SCA ZAWSZE mialo 50 ataku i jest jednoreczne. Wczesniej nikomu to nie przeszkadzalo, ze ma najwiecej bo SOV ma 48....
Niby tak, ale def broni sie nie liczy tylko def tarczy i reszty eq, def broni liczy sie gdy nie masz tarczy i wg. mnie jest to prawdziowa teoria, choc troche glupia, ale w koncu przy niektorych broniach jest np (atk. 38 def. 28+2) do czegos to chyba musi byc no nie?
Taki zapis oznacza, iż te dwa punkty dodaje się do obrony tarczy. Czyli jeśli posiadając ów miecz oraz tarczę, która daje Ci 25 punktów obrony, to w sumie Twój def wynosi 27 punktów. Jeśli zaś tarczy nie masz to wynosi on 28 punktów.
Widze jeszcze teraz, ze kolega nie zapoznal sie nawet dokladnie. Tylko napisal, ze sa nowe axy i juz sie zdenerwowal oO. Dla twojej wiadomosci zostal dodany sword jednoreczny ktory jest lepszy od SOVa, posiada atak 49.
insanekid
07-07-2008, 09:59
Taki zapis oznacza, iż te dwa punkty dodaje się do obrony tarczy. Czyli jeśli posiadając ów miecz oraz tarczę, która daje Ci 25 punktów obrony, to w sumie Twój def wynosi 27 punktów. Jeśli zaś tarczy nie masz to wynosi on 28 punktów.
Dokładnie o to mi chodziło :)
@kilka wyzej
Jesli sca mialo 50 atk to przepraszam, pomylilem sie. Ale nie ma roznicy bo kurna i tak def swordow sie nie liczy gdy masz tarcze!~jedynie avenger ma 50 atk 38 defa ale to i tak wciaz mniej ataku ! A hellforged axe 51 atk + def tarczy bo jego def sie nie liczy! solar axe tak samo, tyle ze 52 atk...
Jesli sca mialo 50 atk to przepraszam, pomylilem sie. Ale nie ma roznicy bo kurna i tak def swordow sie nie liczy gdy masz tarcze!~jedynie avenger ma 50 atk 38 defa ale to i tak wciaz mniej ataku ! A hellforged axe 51 atk + def tarczy bo jego def sie nie liczy! solar axe tak samo, tyle ze 52 atk...
A czy to tak jest naprawdę ważne? Te bronie i tak w większości będą niedostępne, jedynie garstka graczy będzie mogła je zdobyć... Czy to ważne, że najlepszy miecz jest o jeden punkt ataku słabszy od najlepszego toporka? Dużej różnicy w obrażeniach przecież nie będzie... Poza tym, czy stworzenie "idealnego systemu" broni o takich samych statystykach jest wyjściem? Przecież mają się różnić... Gracz jest tego świadomy wybierając rycerza...
insanekid
07-07-2008, 10:17
A czy to tak jest naprawdę ważne? Te bronie i tak w większości będą niedostępne, jedynie garstka graczy będzie mogła je zdobyć... Czy to ważne, że najlepszy miecz jest o jeden punkt ataku słabszy od najlepszego toporka? Dużej różnicy w obrażeniach przecież nie będzie... Poza tym, czy stworzenie "idealnego systemu" broni o takich samych statystykach jest wyjściem? Przecież mają się różnić... Gracz jest tego świadomy wybierając rycerza...
No w sumie obrazenia nie beda kosmicznie wielkie. hellfored axe na moiim servie juz jest, moi dobrzy kumple go mają. Gildia bedzie robic questa, payment nie wiadomo jaki.
Ale powiem ci jedno, dziekuje :) jednak zostaje przy swordzie ;] temat do zamkniecia chyba ze ktos jeszcze potrzebuje pomocy :)
Wylansowany
07-07-2008, 10:24
A czemu przeszkadza ci to, że axe mają więcej ataku? Tak było i będzie...nic z tym nie zrobisz...
Arka_Sath_Wielki
07-07-2008, 10:48
porównaj sobie cene avengera i sca -.-
Valderor
07-07-2008, 10:54
Najlepsze miecze jeszcze po prostu nie zostały odnalezione:
Generally about new armors, shields, weapons:
This topic is a little early to discuss, especially since the testers have not yet found all the new weapons, which seems to be the reason why they think there is no good sword in there. We are looking forward to additional feedback about this once more of those are known to the community.
neopostman
07-07-2008, 13:39
Chciałem coś dodać. Jedna z nagród w Inquisition Queście.
13:32 You see a fireborn giant armor (Arm:15, sword fighting +2, protection fire +5%, ice -5%).
It can only be wielded properly by knights of level 100 or higher.
Wydaje mi się, że jednak wszystko jest doskonale zbalansowane. kkthxbye.
Frytasek
07-07-2008, 13:57
Ja wole i polecam AXE :)
Macko121
07-07-2008, 14:00
Topór z definicji posiada najwięcej punktów ataku. Miecze mają mniej ataku, ale za to najwięcej punktów obrony i do tego są najlżejsze.
dawidoss112
07-07-2008, 19:24
Balansacja broni jest OK, wszystko zostało dodane po równoB). Ale lepszy atak od SoV czy SCA sprawia, że quest na te bronie stają się mniej opłacalne. A na przykład taki Great Axe nie będzie już taki wspaniałym rarem, bo jest lepsza broń. Tak samo z clubami, Thunder Hammer to było coś wspaniałego najlepszy jednoręczny club, a teraz co? Rary już nie są takie dobre. Tylko ładnie wyglądają i są żadkie. Klimat robi się coraz gorszy. Powinni zachować wcześniejszy układ broni, by zachować klimat gry i by każdy mógł sobie np. pomarzyć, że będzie walczył z mistyczną bronią, a nie tak jak teraz będzie, że nabije jakiś tam lvl i pójdzie z kumplami na questa i będzie miał najlepszą broń. Według mnie to bez sensu.
Quatro_Divine
08-07-2008, 09:51
chyba sie pomyliles axe najlepszy atk swordy takie srednie i atk i def rowny a club nijaki i atk cienki i def to juz calkowicie cienki a ty napisales ze cluby maja najlepszy def
po upie userzy swordów jak np ja są krótko mówiąc i streszczając cały wątek W DUPIE - http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Calamity calamity ma 51 atak jest 2-ręczny jest naj bronią jeśli chodzi o atak a tera 1 ręczne - magic sword jest naj dla blokerów bo ma dobry atak i + do obrony - ewentualnie gorgon sword który leci z undead dragona bo ma 40 defa - a axe - oto najleprzy axe : http://wiki.hunted.pl/wiki/Solar_Axe - Atk: 52 Def: 29+3 - masakra - dodatki do obrony jak magic sword - i o 4 leprzy atak - żal.pl poprostu - mówcie że drogie itd ale za pół roku bedzie jak magic sword mini rarem który bedzie już w sprzedaży na trade od high leveli - swordy spadły na OSTATNIE miejsce - 1 ma axe 2 cluby - niech userzy clubow sie cieszą a głęboko gdzies są swordy które nie nadają się już do niczego - jak założy ktoś solar axe i masterminda to bedzie miał 40 defa a jak m.sworda lub gorgonke to 40 też a axe ma te 4/8 ataku więcej - przypuśćmy że bedzie ehatowaną bronią wiecznie - zostaje nam http://wiki.hunted.pl/wiki/Hellforged_Axe - +2 do defa - i też jednoręczniak
swordy są teraz NAJGORSZE
dawidoss112
08-07-2008, 21:54
szczerze układ nowych broni jest do dupe
nock keciron
10-07-2008, 00:21
Cluby i najlepszy def? Za przeproszeniem, z choinki się urwałeś? Cluby nigdy nie miały ani ataku ani defa, a ich jedynym atutem była cena i prostota zdobycia na nowych światach (war hammer z wild warriora i questu od 32 (?) lvl).
A co do nowych broni - 1 punkt ataku? może to i dużo, ale czy nie gramy w tę grę dla przyjemności, a nie cyferek?
naiwny20
10-07-2008, 03:40
po upie userzy swordów jak np ja są krótko mówiąc i streszczając cały wątek W DUPIE - http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Calamity calamity ma 51 atak jest 2-ręczny jest naj bronią jeśli chodzi o atak a tera 1 ręczne - magic sword jest naj dla blokerów bo ma dobry atak i + do obrony - ewentualnie gorgon sword który leci z undead dragona bo ma 40 defa - a axe - oto najleprzy axe : http://wiki.hunted.pl/wiki/Solar_Axe - Atk: 52 Def: 29+3 - masakra - dodatki do obrony jak magic sword - i o 4 leprzy atak - żal.pl poprostu - mówcie że drogie itd ale za pół roku bedzie jak magic sword mini rarem który bedzie już w sprzedaży na trade od high leveli - swordy spadły na OSTATNIE miejsce - 1 ma axe 2 cluby - niech userzy clubow sie cieszą a głęboko gdzies są swordy które nie nadają się już do niczego - jak założy ktoś solar axe i masterminda to bedzie miał 40 defa a jak m.sworda lub gorgonke to 40 też a axe ma te 4/8 ataku więcej - przypuśćmy że bedzie ehatowaną bronią wiecznie - zostaje nam http://wiki.hunted.pl/wiki/Hellforged_Axe - +2 do defa - i też jednoręczniak
Nie jestem pewien ale o ile GM nie klamal jeszcze na Tescie to solar axe bedzie lecial tylko i wylacznie z bossa ruthles seven dodanego w tym up wiec solar axe nigdy nie potanieje!! thunder hammer jest juz dosyc dlugo i tak na serverach mozna na palcach policzyc u mnie osobiscie jest tylko jeden
Terranova
10-07-2008, 07:55
Dodali nowe bronie i sie wszyscy poplakali w mysl zasady, ktos ma lepiej ode mnie a tak nie powinno byc! Podniecacie sie jakims Solar Axe ktorego nie wiadomo skad wziac i pewnie bedzie to rare typu Thunder Hammer. Ale juz lamentujemy. Uzytkownicy sworda juz placza, ze axe jest lepszy. A ja sie ciesze, ze dostalem sworda z atakiem 49 i armora +2 do skilla :) i w nosie mam co maja uzytkownicy axe i cluba. A opinie typu sword jest do niczego to po prostu sa zalosne :baby: ze niby co? nie da sie swordem nic ubic? :D Bez komentarza. Zamiast jeczec, ze sword slaby idzcie potrenowac skilla i bedzie ok. Albo przerzuccie sie na axe.
@up
chodzi tylko o to, że sword ma mało ataku ale bardzo dobrego defa (przynajmniej tak zawsze było) a teraz sword pozostał taki jaki jest a axe dostał defa takiego jak swordy + jeszcze najlepszy atk... tylko to jest trochę nie fer.... ale trudno, trzeba żyć dalej :) jak komuś bardzo nie pasuje to zawsze można poświecić 2 tygodnie na skillowanie i będzie można kozaczyć axe ^^
Marvelo13
12-07-2008, 09:34
Nie no, padłem... Dla wyjaśnienia, najlepszym swordem nie jest już SoV, tylko Emerald Sword 49/33+2, o którym kolega wyżej nie wspomniał ani słowa. Nie wspomniał też, że Solar Axe jest nie do zdobycia, najlepszym dostępnym axem jest Hellforged, z tego samego questa co Emerald sword.. Nie wspomniał też, że dodano armor, który dodaje 2 do sword fightingu, nie do axe. Jak założysz ten armor, emerald sworda, to myślę, że dmg będzie taki sam jak z hellforgera, a napewno bardzo zbliżony. Dało Ci to trochę do wyjaśnienia? Mam nadzieję. A jeśli nie, to treń skill axe, skoro są takie super ekstra mocne.
Cosinus1990
13-07-2008, 12:07
Axe zawsze miały lepszy atak, swordy dobry atak i def a cluby najlepszy def.
warhammer 10def.
I co z tego że jest armor +2 do swrd w queście? Skoro armor na +2 club i prawdopodobnie jakis +2 axe można zdropować z potwora?>.< Ja do atk sworda i axe nie będę się czepiać, jedyna rzecz która mi się nie podoba to jest + to defa u axe. Z powodu ich ataku takie bronie jak sca czy hellforged axe powinny nie mieć żadnego + a nie 2-3, nie mówiąc już o tym solar axie.
axe zawsze mialy najlepszy atk. swordy najlepszy def a cluby sa tanie i latwo dostepne
Killuminati
13-07-2008, 14:50
Była 8.1, płakaliście, że chcecie nowych broni i questów. Macie nowe bronie i questy. Była 8.1, płakaliście, bo chcieliście jakieś itemy dające + do statów. Macie itemy dające do statów. Kurwa ludzie, czy do was można cos przypasować? Tyle razy, mówiłem, nie bede się tym przejmował, nie bedę zawracał sobie tym głowy, bo już w nic nie wierze :-|
Kiedyś było:
Bright Sword - Giant Sword - SoV
Fire Axe - Dragon Lance - SCA
Skull Staff - War Hammer - Nic
I jakoś nikt nie płakał, a hit ponad 200 traktowało się jako best. Starych graczy już nie ma, teraz są rozwydrzone dzieciaki, bez urazy dla niektórych.
maciejd14
13-07-2008, 15:16
Ludzie marudzicie ze axe jest teraz niby najlepsze
ale przed dlugi czas bylo ave ktore mialo atak 50 chociaz bylo dwureczne to mialo bdb def a knight ktory poszedl w axe biegal albo z royal axe 47 ataku albo jak zaplaci 600-1.2k mial sca 50 ataku
ave kosztuje 50k i knighci na 75 lvl bija z niego spokojnie po 300 a knight na 75 lvl nie uderzy za tyle z royal axe chyba ze ma jakies dobrego skila
po drugie sca jest od 90 lvl a sov od 85
tak samo jest tutaj hel... axe jest od 120 a emerald sword chyba od 110
po drugie wykonajcie najpierw ten quest na te bronie to wtedy mozecie gadac , ekipy robia quest serwice na calmerze akurat za 500k ale i tak polowa ludzi padnie bo to jest quest ala poi ze na looz mozna blokowac resp !!
a jesli chodzi o solar axe i calamity bronie byly pokazane na ts ale jakos teraz ich nikt nie posiada ani nie wie jak jes zdobyc !!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.