Pokaż pełną wersje : Serpent sword
-Liutik-
07-07-2008, 17:22
Witam.
Może mi ktoś to wytłumaczyc?
Grałem przed upem knightem skilowalem do skili 70/70 ktore wbilem 3 dni przed upem. Zaczalem expic tam gdzie sie respi the horned fox, wiekszosc mino brałem na 1 hita nawet archery... Po update nie zabilem ani 1 minosa na 1 hita, mysle "czemu?", a tu:
17:12 You see a serpent sword (Atk:18 physical + 8 earth, Def:15 +1).
It weighs 41.00 oz.
Więc powie mi ktoś po cholere obniżyli siłe atk az o 8 (!!!!) ?
Musiałeś długo nie grać, system żywiołów został wprowadzony w zimowym update (2007), teraz niektóre bronie zostały nasycone energią żywiołów i jej atak został podzielony na obrażenia zadawane przez sam miecz (fizyczne) i obrażenia zadawane od żywiołu (w przypadku serpent sworda trucizny).
Avallach
07-07-2008, 17:47
Musiałeś długo nie grać, system żywiołów został wprowadzony w zimowym update (2007), teraz niektóre bronie zostały nasycone energią żywiołów i jej atak został podzielony na obrażenia zadawane przez sam miecz (fizyczne) i obrażenia zadawane od żywiołu (w przypadku serpent sworda trucizny).
tak, lecz wczesniej mial normalne staty + zatruwanie.
Quatro_Divine
07-07-2008, 18:34
Wczesniej mial takie same staty 18atk+ 8 earth tylko nie pisalo to na nim pisalo 26 atk ale nie pisalo nic + earth
bylo 26atk? TAK!
jest 18atk? TAK!
czyli mniej o 8? TAK
czyli: 18atk+8zywiol=26 tak jak przed upem xD
tylko hity sa gorsze
Kiedyś serpent był lepszy od spike sworda, teraz jest odwrotnie. Niby ataku ma mniej, ale jest bez żadnego żywiołu, więc lepszy.
spike ma przeciez wiecej ataku od serpenta...
Ja osobiście wybieram spike, więcej defa a niewiele mniej ataku. A z resztą nie podobaja mi sie połączone ataki zwykłe ,,krwiste" :D z trucizną (ziemią)
Quatro_Divine
08-07-2008, 09:48
up@ a co ci da def broni skoro nosisz tarcze? a chyba ze ty bez tarczy chodzisz :d
Frytasek
08-07-2008, 16:40
Ja miałem skille 70/70 i Knight Axe i bardzo żadko brałem Dwarfa Soldiera na hita i dlatego przestałem grać knightem :(
Wyciszony
08-07-2008, 18:04
@Frytasek
Chwalisz się czy żalisz?
@Hoost
Spike Sword ma 24 atk, a Serpent 18+8 atk, więc co ma więcej?
Tak poza tym, to chyba offtopuję, ale co mi tam...
Union_Aqua
08-07-2008, 19:16
Przed ostatnim upem atk. broni był SUMOWANY !!!
Teraz, bronie ktore maja juz od poczatku zaklety w sobie zywiol, mają podzielone normalny atk. i ten z zywiolu.
TheaTron
08-07-2008, 19:24
Ja miałem skille 70/70 i Knight Axe i bardzo żadko brałem Dwarfa Soldiera na hita i dlatego przestałem grać knightem :(
ojojoj ;( smutne :/
adrianislaw
08-07-2008, 20:03
To jak jest teraz podzielone reszta broni? czyt. Fire Sword / Fire Axe (jeszcze jakieś?).
(w przypadku serpent sworda trucizny).
w przypadku serpent'a od ziemi , 3 podstawowe żywioły to teraz tylko wspomnienie .. tera mamy ich 5 ziemia , ogień , energia , lód i śmierć niby lepsze te żywioły ale ja jestem sentymentalny i za starymi tęsknię ;(
spike ma przeciez wiecej ataku od serpenta...
nie prawda.
@up
6 jest żywiołów bo jeszcze świętość D:
Lord_Nerevar
14-07-2008, 00:55
żey nie robić nowego tematu co teraz jest lepsze serpent czy spike do expienia ?
bo mam serpenta ale jakies takie anemiczne hity nim ida...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.