zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Schodki

Xiaolinek
09-07-2008, 10:21
Nie wiem czy ktoś z was zauważył ale od dzisiejszego SS pojawiły sie schodki jak idziemy kupowac life potiony. Koniec z trapowaniem botterow , zostaja beary :P

Dindsuk
09-07-2008, 10:26
super ale nie musiales od razu zakladac nowego tematu

Vasudanin
09-07-2008, 10:47
Poza tym, kto będzie chodził do Hiacynta po fluidy życia? Wszystko sprzeda ci Lili, i za tą samą cenę.

Jarryn the Rookguardian
09-07-2008, 12:40
A jak komuś będzie bliżej z np. rot hella, a nie chce iść do miasta ;)? Oczywiście pójdzie do najlepszego Hiacynta.

Ace70ne
09-07-2008, 12:59
Niech jeszcze porobią kilka ciekawych rzeczy tego typu żeby botterzy byli bardziej bezkarni niż są X(
POWTARZAM PORAZ KTÓRY: Ave Cipsoft!
Z...ą wszystko co robi z tej gry oryginalną ;(

Gofin
09-07-2008, 13:22
Powiększyli wejścia do MH i do pokoiku w MH.
1. Koniec trapów na MH
2. Koniec blokowania MH
Schody u H.
1. Koniec trapów u H.
Powiększone wejście do WT.
1. Koniec "bezpiecznych" trapów na WT. Trapować da się dalej, ale jak ktoś zlezie na dół to może Ci uciec.
Powiększone przejście w Rot Hell.

Rocket Slayer
09-07-2008, 13:41
Damn... A sie cieszyłem, że skoro już pewien czas po update to się nie rozmyślą i tego nie zmienią.. szlag by ich. Tylu noobów się będzie czuć bezpiecznie :/

Qba_xd
09-07-2008, 18:05
sie cipy postarali... zrobili ten pieprzony update 8.21 zeby tylko zlikwidowac miejsca do bloczenia X(

Dark Alphadron
09-07-2008, 18:10
A czy to źle? Sami pomyślcie - ile razy w trapie padał boter, a ile razy bogu ducha winny gracz? Statystyki nie kłamią, częściej ginęli ci drudzy. I w obronie tych właśnie niewinnych graczy CipSoft likwiduje miejsca trapów. I to tylko i wyłącznie wasza wina.
(nie, nie dosłownie WASZA. Miałem tu na myśli ogólną społeczność trapujących)

CycuRookslayer
09-07-2008, 18:19
@up

Był to nie jaki urok gry na rooku :(, a nie samo klepanie lvli.

Box
09-07-2008, 19:01
Nieźle... koniec z trapowaniem botterów -_-
Dzięki Cipsoft! ;/

Anitaaa
09-07-2008, 19:17
Oj tam... Nie marudźcie tak. ; ) Znajdą się inne miejsca do trapowania, albo trzeba wykombinować inną taktykę. Noobki to noobki, one i tak zawsze wejdą tam gdzie nie trzeba, no a botterzy to inna bajka. Ja osobiście nie lubię trapować i muszę przyznać, że jestem w tym beznadziejna, no ale wy doświadczeni "trapperzy" na pewno jakoś sobie poradzicie z tą niedogodnością.
; ]

CycuRookslayer
09-07-2008, 20:21
@up

Ja tam lubie rozwalać trapy :D W sumie na wasp tower dużo nie przeszkodzili, dwie osoby na dół i da rade jakoś :P

Elitek70
09-07-2008, 20:33
Gdybyscie trapowali tylko botterow to bylo by dobrze, ale wy naduzywacie tego i trapujecie zwyklych, niewinnych graczy i dobrze zrobili ze zablokowali te miejsca.

Anitaaa
09-07-2008, 21:38
@up
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale czasem oni nie są tak niewinni jak nam się wydaje ; )

Wiceros
09-07-2008, 21:41
Rowniez sie zgadzam i Cipsoft idzie w dobra strone.

Dark Alphadron
10-07-2008, 09:00
@up
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale czasem oni nie są tak niewinni jak nam się wydaje ; )
To nic nie zmienia. Trap dalej jest trapem, nieważne, czy ginie w nim idiota, zwykły gracz czy Rookstayer. Szkodzi? Szkodzi. Nieważne kto ginie. Wyjątek to boterzy, ale cóż - patrz mój poprzedni post.

Anitaaa
10-07-2008, 09:26
@up
Trap dalej jest trapem, nieważne, czy ginie w nim idiota, zwykły gracz czy Rookstayer. Szkodzi? Szkodzi.

Tak, trap jest trapem, i często giną w nim ludzie którzy nie powinni. Są tacy którzy trappują noobków, nie wiem dla kasy? zabawy? Może dla jednego i drugiego. To jest dla mnie idiotyzm, bo po co ich zabijać skoro można znaleźć inny sposób na wzbogacenie się, albo dobrą frajdę. Tyle że czasem ci "niewinni gracze" na prawdę potrafią zaleźć za skórę.

@Topic
Dla mnie to nie ma znaczenia czy są miejsca do trapowania czy nie. Nie umiem tego robić i nigdy pewnie nie będę robić. Po części to poszerzenie niektórych korytarzy jest dobrym rozwiązaniem, ale czy to całkowicie uniemożliwi robienie trapów? Wątpię...

OtakuGuy
10-07-2008, 10:36
Bogu ducha niewinni gracze? Phi, dajcie spokój, na 100 osób może są takie dwie, trzy.
Reszta to botterzy, albo plx free items spammerzy(ew. ctrl+clone) którym jak sie da tego plate armora żeby zamknęli japę to nawet ty nie powiedzą.

Barosz
10-07-2008, 10:38
Gdybyscie trapowali tylko botterow to bylo by dobrze, ale wy naduzywacie tego i trapujecie zwyklych, niewinnych graczy i dobrze zrobili ze zablokowali te miejsca.

Ekhm.. Ja trapuje tylko brazoli i czasami polaków co mnie wybitnie wkurzą :P i nooby

Dark Alphadron
10-07-2008, 11:31
Bogu ducha niewinni gracze? Phi, dajcie spokój, na 100 osób może są takie dwie, trzy.
Reszta to botterzy, albo plx free items spammerzy(ew. ctrl+clone) którym jak sie da tego plate armora żeby zamknęli japę to nawet ty nie powiedzą.
Błąd. Żebrak też gracz, a to, że nie zna kultury NIE znaczy, że trzeba go trapować. W dalszym ciągu jest to niewinna ofiara kaprysu jakiegoś cwaniaka.
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił.
Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć.

Warlord
10-07-2008, 13:03
No niestety w trapy zazwyczaj wpadają początkujący gracze, zazwyczaj ci którzy nie wiedzą nawet co to trap itp. Teraz sobie wyobraźmy takiego gracza, gdzieś się dowiedział o Tibi i stwierdził, że zagra. Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry. Stwierdzi, że lepiej pograć w coś innego bo i tak za bardzo się do tibi nie przywiązał. W ten sposób cipsoft traci klientów, a tylko dzięki im ma pieniądze na funkcjonowanie. Więc nie dziwota, że wprowadza poprawki. Teraz jest tyle gier mmo, że jest w czym wybierać.

cipek13
10-07-2008, 13:14
@up.
zgadzam się.

Wiele osób zaczęło w grać w np. Lunia , nostale , itp. Bo graficznie sa leprze , jest dźwięk , nie ma pułapek i też są free!!!

Gofin
10-07-2008, 18:38
Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry.
I dobrze, mniejsza konkurencja ;P

To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P

Rocket Slayer
10-07-2008, 18:58
@down

Racja, jedni sięczegoś nauczą, drudzy sobie darują. (miło się polemizuje =), widać, że obędzie się bez chamstwa na tym)

I dobrze, mniejsza konkurencja ;P

To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P

Mniejsza konkurencja? A w czym ci przeszkadzają ludzie którzy wychodzą na maina? Strasznie egoistyczne podejście.

Błąd. Żebrak też gracz, a to, że nie zna kultury NIE znaczy, że trzeba go trapować. W dalszym ciągu jest to niewinna ofiara kaprysu jakiegoś cwaniaka.
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił.
Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć.

To tylko gra, taki trap go czegoś nauczy - może przestanie się źle zachowywać, może będzie ostrożniejszy, może wymyśli jakąś lepszą taktykę - jak nie ludzie to go mogą wkońcu potwory na Mainlandzie blokować i nie będzie to istotne kim jest. Survival.

Dark Alphadron
10-07-2008, 20:28
Ja o tym wiem i nie mam nic przeciwko. Za to taki gracz prędzej niż sięczegoś nauczy - zrezygnuje z gry, bo "same chamy tu grają". A CipSoftowi się to nie podoba, bo tracą potencjalnych nabywców PACC. A tu cały czas mowa o tym, dlaczego trap place zostały utrudnione.
@up
Nie zaprzeczę, zawsze miło podyskutować z kimś, kto wie na czym dyskusja polega.

Hakuoh
11-07-2008, 03:11
Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2210155

Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów.
I żadnych offtopów na temat Styzite!

Enay
11-07-2008, 09:18
pamietam jak trapowalem na mino hell i wasp tower, wczoraj na mino hell mi 4 kolesi na red hp ucieklo, naiwni na questa szli xD
na wasp tower latwiej uciec a tak to zastawialismy wyjscie kolesiem i skrzynka i spox teraz latwiej bedzie im uciec, u hiacynta nigdy nie trapowalem :(
i tak niegram juz rookslayerem :P

Dindsuk
11-07-2008, 09:40
@Hakuoh: i tak tam nie trapuje ale jestem na NIE bo wtedy, teoretycznie nie zostanie juz zadne miejsce do trapowania

Tocallo
11-07-2008, 16:11
Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2210155

Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów.
I żadnych offtopów na temat Styzite!

Funny.
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG.

GreenPeace
11-07-2008, 23:18
:( Robilem se rookstayerem w mino hellu sklepik (przy okazji go bloczac :)) z kolegami a teraz dupa :(. Nie mozna robic juz chyba ze sie wszystko do Amber od razu bedzie znosic ;( a tam bylo wygoniej uzbierac 50 itemow potem na depotcharach do amber to przeniesc a teraz cipsoft wszystko sp*******
jak zwykle .

Vasudanin
11-07-2008, 23:40
Funny.
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG.
A nie czasem Wieża os? ;>
@Ktoś tam do góry
Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie.

Azestowy
12-07-2008, 05:19
Poza tym, kto będzie chodził do Hiacynta po fluidy życia? Wszystko sprzeda ci Lili, i za tą samą cenę.

No, jak by Hyacynth sprzedawał te normalne nie mniejsze to jednak byłaby różnica, ale cóż... nie można mieć wszystkiego.

Tocallo
12-07-2008, 08:14
A nie czasem Wieża os? ;>
@Ktoś tam do góry
Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie.

my bad.

chociaż dla mnie to jedno i to samo. Nie widziałem osy wchodzącej po schodach :-O