Pokaż pełną wersje : Dlaczego knightowi dochodzi
Dlaczego knightowi dochodzi na lvl ŁĄCZNIE 20 ponktow
(zycia i many ) paladynowi ŁĄCZNIE 25 A DRUIDOWI I MAGOWI 35 !!!! CZEMU RYCERZ MA NAJMNIEJ !!!
PRZECIERZ ON BIERZE NA KLATE WSZYSTKO !! POWINIEN DOSTAWAC 20 zycia i 5 many!! (Bezsensu) :(
Oryginalnie dodany przez Kapi
Dlaczego knightowi dochodzi na lvl ŁĄCZNIE 20 ponktow
(zycia i many ) paladynowi ŁĄCZNIE 25 A DRUIDOWI I MAGOWI 35 !!!! CZEMU RYCERZ MA NAJMNIEJ !!!
PRZECIERZ ON BIERZE NA KLATE WSZYSTKO !! POWINIEN DOSTAWAC 20 zycia i 5 many!! (Bezsensu) :(
Poniewaz knight nie jest postacia magiczna. Zna nie wiele czarow wiec duza ilosc many nie jest mu potrzebna
Druid/mag ma w najmniej zyc ale za to dostaje duzo many aby moc uzywac czarow
Plladyn jest postacia posrednia dlatego jego przyrost zycia/many jest wysrodkowany.
Ithelios
30-11-2003, 12:59
Jednak mysle ze rycek powinien dostawać troche wiecej zycka-chociaz z 20
Bo to jest tak:
Druid na 30 ma 280hp i 595 many, ale jesli wrzuci mana shield to praktycznie nie ma szans uzupelniac many w czasie walki (1 butelka to ~50 many, a moza to zarzyc co okolo sekunde)
Za to rycerz mimo ze na 30 poziomie w sumie ponizej 500hp to leczy sie urzywajac UH ktore co 2-3 sekundy daja mu ~250 hp.
W praktyce wyglada to tak ze rycerz moze w ciagu minuty oberwac (zeby nie zginac) ~8000hp, w czasie gdy mag/druid moze w ciagu minuty przezyc jedynie obrazenia ~4000.
Na wyzszych poziomach roznica jest jeszcze wieksza, dlatego bardzo ciezko jest zabic rycerza na wysokim poziomie ktory ma ze soba zapas UH.
nightkin
01-12-2003, 07:19
HPki sa zazwyczaj bardziej cenne niz mana, bo nie ginie sie przez brak many, ale zycia.
Bloody_Izual
01-12-2003, 09:26
Pozatym knightowi szybciej podchodzi życie dzięki czemu po zjedzeniu meat się szybciej leczy,a druidowi i magowi szybciej pochodzi mana,palkowi tak pośrednio.
Chociaż dla mnie to też nie sprawiedliwe że knight dostaje 15hp zawsze myślałem że skoro dostaje 5 many to dostaje życie w granicach 25-30 no ale każdy może sie mylić.
przeciez pall dostaje 10 zycia i 10 many o jezeli sie nie myle = 20 poprawcie mnie jak zle
Tak się składa, że każdy dostaje w sumie 45 punktów:
Magowie - 30 mana + 5 hp + 10 cap
Knight - 5 mana + 15 hp + 25 cap
paladyn - 15 mana + 10 hp + 20 cap
I, jak się okazuje, nikt nie jest tu faworyzowany.
praktycznie wszystko kazdy dostaje na roni tylko knight troche wedlug mnie ma za malo zyci powinien dostawac 20. Aha paldynowi jakby ni bylo najszybiej sie idnawia mana i zycie. druid i srcer 12 zycia 6 many = 9 knight 6zycia 12 many. = 9 plaek 8 mana 8 zycie = 8
oczywiscie mowa tu o sekundach
:)
to na tyle
Wedlug mnie 15 hp na level w zupelnosci wystarczy. Bezsensu by bylo gdyby rycki na 40 levelach mogli blokowac bez problemu demony (poprzez zwiekszona ilosc hp).
Moim zdaniem obecny system jest bardzo dobry :) i nie potrzebuje poprawek.
Się Zakal i Tolben obudziliście... Spójrzcie na datę przed-przedostatniego postu (Matkusa): 01-12-2003 i kiedy temat został założony: 30-11-2003
Półtora roku... a wy nagle nabiliście posty rzekomo odpowiadające na pytania... Refleks to wy macie zaje***** :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.