Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Private Servers
Tu rozpisywać się nie będę - wszystko macie tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=183914). Tu toczyła się będzie dyskusja o prywatnych serwerach WoWa(czyli o bugach, nie działających skillach i talentach itp :D) - również prosiłbym o nie umieszczanie zdjęć z gry, ponieważ od tego jest inny temat.
Duke Dran
09-07-2008, 15:39
Privu sux : P. Tyle powiem.
PS: A może założymy jakąś grupę?
sphinx123
09-07-2008, 17:40
Ciekawe czy na WoWscape odblokowali te 90% skilli Priesta, które niby były "overpowered" heh...
CytrynowySorbet
09-07-2008, 17:54
Zal, to jest temat dla privów więc czemu się tu udzielacie, czyt. jedziecie po nich? Róbcie to w temacie o globie, chyba że chcecie, aby inni w tamtym temacie pisali że glob jest fe.
walic priesta, rob paladyna, OP bugi od 15-20 levela w gore.
Na privach grałem, jednak po wbiciu szybkiego 40lvl, poczułem jakąś pustkę, czegoś brakowało, na dodatek gildia sie rozpadła, więc znowu kupiłem pre-paida :P
Gra ktoś na Orionie?
http://www.wow-polska.com/forum/ ;)
CytrynowySorbet
09-07-2008, 21:02
Gra ktoś na Orionie?
Po stronie głównej widzę, że serwer spoko, niestety te 10zł :| No nie ma jak wpłacić, więc... Sobie nie pogram.
No chyba ich pojebało, żeby za płacić za priva...
sphinx123
09-07-2008, 22:06
Dobry pomysł z tymi opłatami, przynajmniej ograniczy klientelę ; p
Gra ktoś na Orionie?
ja sobie czasem pogrywam.
No chyba ich pojebało, żeby za płacić za priva...
orion to jeden z najlepszych polskich privow, oplaty sa jak najbardziej na miejscu i przynajmniej nie ma 10-letnich czitujacych dzieci
orion to jeden z najlepszych polskich privow, oplaty sa jak najbardziej na miejscu i przynajmniej nie ma 10-letnich czitujacych dzieci
Taa... Mam płacić za priva, na którym tak jak na każdym innym nie dziala połowa skilli, moby ich nie używają i w ogóle jest wiele innych bugów. A jakieś czitujące dzieci zawsze się znajdą.
sphinx123
09-07-2008, 22:41
Nikt Cię nie zmusza :)
Yoh Asakura
09-07-2008, 22:54
Żądanie opłaty za grę na prywatnym serverze to szczyt bezczelności.
Dla mnie osobiście płacenie za priva to jak płacenie za to ze ktoś Ci pysk obije..
Nie żadne 10zł tylko 5zł... To chyba nie dużo... (doładowanie za piątaka do Orange)
Nie ważne czy 5 zł, czy 100 zł. Sam fakt, że trzeba płacić za granie na privie, to, tak jak napisał Yoh Asakura, szczyt bezczelności.
Btw. @up Skasuj ten userbar :D
Pozwalam sobie na cytat z CDA 09/2007
Servery Pirackie(...). Wabią ludzi możliwością nieograniczonego korzystania z gry "za którą tylko frajerzy płacą"(...)
:p
Jak ja sam grałem na privie to tak mówiłem, a potem zagrałem na globalu i poznałem całkiem inna gre która była graficznie podobna do priva...
Może ktoś mi wytłumaczyć dokładnie na czym polega różnica pomiędzy privami a globalem?
Obecnie mam 6 poziom łowcę, dwie godziny temu aktywowany trial, normalnego WoWa (bez dodatku), i nie wiem, czy kontynuować grę. :p
Może ktoś mi wytłumaczyć dokładnie na czym polega różnica pomiędzy privami a globalem?
roznica jest taka sama jak miedzy mercedesem S-class a tym samym bez karoserii, siedzen i przedniej szyby. W drugim przypadku podczas jazdy tez mozesz cisnac 250 km/h, ale musisz trzymac sie podlogi, dostajesz kamieniami w twarz i nie zaszpanujesz wozem pod nocnym klubem bo nie ma znacza firmowego ( maski zreszta tez nie ma ). No i wieje troche mocniej.
sphinx123
13-07-2008, 13:10
Jak grasz na globalu to możesz uważać się za pr0 gamezz0ra, a privy są dla pedofili i kolorowych xd
Tom The Tanner
13-07-2008, 13:18
A ja właśnie mam takie pytanie związane z privami. Podobno istnieje kilka starych bardzo dobrych privów (tzn. lepszych od innych bo nie wiem czy privy mogą być "dobre" xd) i są one niewiarygodnie podobne do oryginału. Ofc mniej ludzi, 800-900 to max, coś tam chyba latać nie można i tak dalej, ale tak to zero bugów, lagów. Z klimatem. Chyba dlatego, że każą wysyłać klimatyczne podanie i zdawać test przed dołączeniem.
Chodzi mi o to, że wszyscy mówią: ooo privy są do dupy, privy to dno. Ja chciałbym wiedzieć, czy privy to gówno w porównianiu do globala, czy tak ogólnie gówno. Chciałbym dokładnie wiedzieć co jest na globalu, czego nie ma na privach i chciałbym, aby wypowiadały się jedynie osoby, które się znają. Bo jak ktoś grał na jakimś czterdziestosobowym privie rok temu i ma zamiar pisać głupoty to lepiej jak będzie milczał.
Zastanawiałem się nad grą na globalu.. ale jak są takie imitacje globala (co z tego, że gorsze) to myśle se... po co bulić? I tak nie traktuję gier poważnie... Oo
PS: Nie wiem czy to dozwolone tak pisać, ale mówiąc o lepszych privach miałem miedzy innymi Andeerię i Dreams Of Freedom.
Wjal
Yoh Asakura
13-07-2008, 13:36
Zastanawiałem się nad grą na globalu.. ale jak są takie imitacje globala (co z tego, że gorsze) to myśle se... po co bulić? I tak nie traktuję gier poważnie... Oo
Hmm, niech pomyślę...może bulić trzeba dlatego, że to efekt wieloletniej pracy Blizzarda, a takie pasożytnictwo jest zwyczajnym świństwem ?
Tom The Tanner
13-07-2008, 13:42
I tak mają tyle kasy, że zdjęli by opłaty i nawet dzieci dzieci ich dzieci żyłyby w dostatku. :baby:
No dobra, może przesadzam, ale co te parę erło ich chyba nie zbawi.
Wjal
Yoh Asakura
13-07-2008, 13:43
I tak mają tyle kasy, że zdjęli by opłaty i nawet dzieci dzieci ich dzieci żyłyby w dostatku. :baby:
Wjal
Nie zbawi, ale to nadal nie upoważnia cię (a tym bardziej nie usprawiedliwia) do żerowania na ich pracy.
sphinx123
13-07-2008, 13:44
@Tom The Tanner
Spróbuj WoWscape, grałem na nim dość długo. Takich większych bugów na tych serwerach nie pamiętam, tylko niektóre talenty nie działają, raidbossy zamulają XD. Mimo tego, bawiłem się dobrze ; P Z rok temu na privach nie dało się praktycznie grać, co chwila kicki i lagi, teraz już jest good XD
Wjal
Maja kase, bo stworzyli cos kapitalnego. I jak najbardziej nalezy im sie wynagrodzenie za ciezka prace. Swoja droga, kazdy moze mowic, ze "pare erło ich nie zbawi", a Blizzard na tym traci. Poza tym - sprobuj pograc na globalu to zrozumiesz jaka jest roznica jesli chodzi o privy.
Tom The Tanner
13-07-2008, 14:19
Ale ja przecież im kasy nie zabieram. Gdyby nie było privów to bym nie grał. O! I tak, i tak wyszłoby na to samo.
Grał\gra ktoś na tym Dreams Of Freedom, bo słyszałem, że działają tam wszystkie talenty, a administracja co i rusz wgrywa nowe rzeczy etc. : p Stronka DoF:
http://wow.gamefreedom.pl/
Jest jeszcze Andeeria:
http://www.andeeria.pl/
Nie wiem co pomogą stronki, ale może komuś się przypomni czy coś.
Wjal
Yoh Asakura
13-07-2008, 15:18
Ale ja przecież im kasy nie zabieram. Gdyby nie było privów to bym nie grał. O! I tak, i tak wyszłoby na to samo.
Gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem. Privy są, global też, więc to, co robisz, jest złe.
Zuoo :P
Zagraj na globalu, a zobaczysz, czym się różni od privów. Kiedyś też nie wierzyłem.
Grał\gra ktoś na tym Dreams Of Freedom, bo słyszałem, że działają tam wszystkie talenty, a administracja co i rusz wgrywa nowe rzeczy etc. : p Stronka DoF:
http://wow.gamefreedom.pl/
Jest jeszcze Andeeria:
http://www.andeeria.pl/
Nie wiem co pomogą stronki, ale może komuś się przypomni czy coś.
Wjal
Andzia to pieprzony lagland, bugland a zeby wbic na bg to trzeba aluchow o to blagac.
z privami jest taki problem, ze albo stoja w miejscu pod wzgledem rozwoju ( czyt. patche i dodatki ) i zespol koderow pracuje nad dopracowaniem wszystkiego, albo okresowo sa updatowane i wyskakuje sporo nowych bugow, nawet jesli update mial na celu jedynie drobne korekty. O ile mozna zrozumiec jeszcze bugi w skomplikowanych efektach jak np aggro czy skrypty bossow, o tyle czlowieka szlag trafia gdy z dnia na dzien przestaje mu dzialac heroic strike czy inny banalnie prosty czar.
Tom The Tanner
13-07-2008, 16:27
Dzięki za porady. :) Zdecydowałem się na grę na Dreams of Freedom. Po jakimś czasie przerzucę się na globala, albo przestane grać.
Co to Andeeri to popatrzyłem po forach i wiem co jest grane. W 2006 roku był to najlepszy polski serv. Dostał się na szczyt toplisty prywatnych serverów (ta toplista wyświetla się w google na 1 miejscu) i już tak został, bo wszyscy klikali. Jednak po wyjściu TBC zresetowali all i standarty się podniosły, większość servów stała się lepsza, mniej lagów etc. ale Andeeria jechała dalej na opinii i tak jest do dziś. :D Na dodatek podejrzewam, że admin Andeeri (robaczek) jest administratorem toplisty, albo ma znajomości.
Ludzie nie próbujcie wbijać na Andeerię! Niech was nie kusi pr0 stronka! A najgorsze co można zrobić to kupić konto na Andeeri na allegro!
PS: Pisać kto gra na DoFie.
Wjal
MonszTfojejRzony
13-07-2008, 16:38
Wjal
1. Nie graj w WoWa
2. Jezeli szkoda Ci wydac 89zł na 2 miesiące (nie oszukujmy sie ale nie sa to nie wiem jakie pieniadze) to uwierz mi...Nie zaznasz zadnej pociechy z tej gry.
joŁ
WoWscape fajny, ale tylko serv jezeli chodzi o realm to polecam WoWcrack :P
SZCZAŁA I PJONTKA FSZYSKIM _/
Taki mały offtopic:
http://img521.imageshack.us/img521/9624/failtd7.jpg
Afff...
Co to za net? 512kb/s? :D
Tom, masz wiadomosc na gg. WoWscape mnie w*****l. Banda wygerowanych przez kumpli aluchow mnie bije. Zeby to jest 1v1 bylo, albo 2v1 bo to tez wygram. Ale nie, w 5 mnie musza bic..
pow*****asz sie, poplaczesz, wbijesz ten 70 i bedziesz sam za nimi latal.
Co to za net? 512kb/s? :D
Niestety...
pow*****asz sie, poplaczesz, wbijesz ten 70 i bedziesz sam za nimi latal.
wbijam ten 70 od 3 dobrych miesiecy i mam dosc. imo za duzo osob online jest tam :< jeszcze te ruskie z pierdolonymi krzaczkami.
hm. kazdy fun jest lepszy od drugiego..
[22:09] <Bandi> hahahahhahaha LUV TEH GIEEMS
[22:10] <Bandi> napisalem ticket
[22:10] <Bandi> zeby mi dali rasowe priestowe skille nie?
[22:10] <Mroziak> no
[22:10] <Bandi> wpadl gm i oprocz rasowek dal mi CIRCLE OF HEALING xD
kolega gra shadow priestem.
Mam 3 pytania:
Jak sciagne z neta demo to moge grac na privach??
Czy musze placic za granie na privach?
Czy znacie jakies dobre privy?
1. jakie demo ?
2. jesli placisz za privy to jestes lekko mowiac naiwny.
3. dowolny serwer WoWscape
Tom The Tanner
16-07-2008, 10:56
@Slg
To grasz na tym DoFie? Bo coś Cie nie widziałem, właściwie to nie mam nicka. xD
Mój nick: Vialix
Gg znasz.
Jeśli ktoś jeszcze zaczyna tam grać to piszcie.
Wjal
@Slg
To grasz na tym DoFie? Bo coś Cie nie widziałem, właściwie to nie mam nicka. xD
Mój nick: Vialix
Gg znasz.
Jeśli ktoś jeszcze zaczyna tam grać to piszcie.
Wjal
z przykroscia musze stwierdzic, ze DoF to lagland i lekko mowiac bugland.
1. jakie demo ?
2. jesli placisz za privy to jestes lekko mowiac naiwny.
3. dowolny serwer WoWscape
On ma na myśli okrojoną wesję WoWa - gdy zakładasz konto trial, masz możliwość ściągnięcia takiej wersji na komputer. Nie można się na niej zalogować na 'pełne' konto WoWa, na privy też nie.
A WoWscape jest beznadziejny - kiedyś to może jeszcze, ale teraz są lagi jak cholera. Zresztą serwer podupada. Miał pierwsze miejsce na http://xtremetop100.com, teraz wypadł z listy całkowicie. Nie wiem nawet czy jeszcze funkcjonuje (stronka narazie działa).
Najgorszym bugiem na tym serwerze jest położenie spirit healera we wschodniej części Netherstorm - gdy umrzesz, zostajesz do niego przeniesiony i... spadasz. Twój duch spada w dół i spada. W końcu się zatrzymuje i trzeba kilkanaście razy się przelogowywać, abyś wylądował na rurce prowadzącej do Tempest Keep i się reznął. Nie polecam tego serwera.
www.wowfusiononline.com - polecam, mozna pograc troche. Jak cos gram na burningfusion - NE Rogue - Martusia ;)
@down
Hunter albo Warlock, ale na privach nie zawsze działaja pety niestety. Paladyn? Druid? Graj tym co ci sie podoba najbardziej :)
A jaką klasą polecacie grać na początku swojej kariery w wowie?:p
sphinx123
17-07-2008, 11:44
Moją pierwszą postacią był Priest, grało się dobrze xDD (z tym że GM uznał Circle of Healing za overpowered i na jakiś czas go zablokował ==')
@2up
To zależy, jaki styl walki ci bardziej odpowiada. Mogę ci rozpisać klasy, jak chcesz.
-nazwa klasy - rola postaci w drużynie (drzewko, w jakie należy 'ładować', by taką rolę pełnić)
-Warrior - tank* (protection) lub dps* (fury)
-Paladin - tank (protection), healer* (holy) lub dps (retribution)
-Druid - tank (feral - bear form), healer (restoration) lub dps (feral - cat form, lub balance - moonkin form)
-Shaman - support*/healer (restoration) lub dps (enhancement - melee, elemental - magic)
-Priest - healer (holy) lub dps (shadow)
-Mage - lekki support (arcane - buffy, woda+jedzenie), dps (fire, frost, arcane)
-Warlock - swp* (demonology), dps (affliction - doty*, destruction - czysty dps)
-Rogue - dps
-Hunter - swp, dps
I teraz legenda:
-tank - osoba 'blokująca' moby(potwory) - stara się, aby wszystkie potwory atakowały właśnie jego, przyjmuje na siebie wszystkie obrażenia
-dps (damage per second) - tak się mówi na osoby, które zadają obrażenia w drużynie
-healer - osoba lecząca. swoją uwagę skupia głównie na tanku i stara się, by on nie padł - inaczej potwory zaatakują innych i całe party padnie
-support - osoba, która w jakiś sposób pomaga drużynie, wspiera ją - takim supportem jest np. shaman, który stawia różne totemy(np. zwiększające obrażenia, jakie zadają członkowie drużyny, przyspieszające regenerację many itp), bądź mag, który tworzy wodę i jedzenie dla drużyny, buffuje ją
-swp (solo with pet) - czyli klasa, która ma swojego peta/summona (zwierzaka/przywołańca) - taki towarzysz zazwyczaj blokuje swojemu 'panu' potwory(czyli pełni rolę 'tanka'), a on stoi z tyłu i zadaje mobkom obrażenia.
-dot (damage over time) - klątwy, które zadają x obrażeń w ciągu x sekund - posiada je głównie warlock
Wybór jest ogromny, jak widać. To od ciebie zależy, jaką rolę chcesz pełnić w drużynie. Poczytaj sobie jeszcze o klasach na tej stronie (http://wow.gram.pl). Mam nadzieję, że pomogłem :D
Dzięki :) Przyda się na pewno.
Batman666
17-07-2008, 21:10
Witam mam problem otoz spatchowalem niechacy na wersje 2.4.3 a chce wersje 2.4.2. Co zrobic zeby miec 2.4.2 ?
Necromantor
17-07-2008, 22:46
Witam mam problem otoz spatchowalem niechacy na wersje 2.4.3 a chce wersje 2.4.2. Co zrobic zeby miec 2.4.2 ?
Reinstall? 8o
Tom The Tanner
18-07-2008, 21:18
z przykroscia musze stwierdzic, ze DoF to lagland i lekko mowiac bugland.
Nie znalazłem jeszcze ani jednego buga, a jest już 14lev. Przez 3 dni nie dotknął mnie jeszcze ani jeden lag. Wywaliło mnie raz, ale po 10 minutach znów serv działał.
Nie znam się, ale ten zielony pasek tzn. taki wskaźnik latency czy coś jest cały czas pełny i ma kolor zielony. To chyba ważne. :p Mój net 512kbs.
Jeśli odpowiadają Ci takie warunki i chcesz zagrać zapraszam na DoF'a! Pomogę nowym, ale liczę, że znajdzie się jakiś doświadczony pr0 player, któremu będę mógł od czasu - do czasu zadać jakieś pytanie. :D
Rejestracja here
http://panel.gamefreedom.pl/reg/reg2.php
Patch 2.4.2.
set realmlist logondof.gamefreedom.pl
PS: Na servie sami polacy i na dodatek żadnych nubasów.
Wjal
Sprawa z privami jest prosta i porownywalna. Tak samo jak z Tibia rl i Tibia OTS ale ta gra jest troszkę z*****a więc już o niej nie mówię.
Co do WoW'a
No tak są te privy i globale. Na privach niby fajnie bo jest za darmo i dlatego jest tam więcej dzieci i noobkow bo ich rodzice nie chca wydawac i na grę i na abo ale ja się im tak wcale nie dziwię no bo w czym sens?
Privy i globale są jak dwaj bracia ale jeden jest zły a drugi dobry. Ale który jest zły? Ten wybór pozostawiam wam ale ja uważam że global bo Blizzard ( tak jak każdy inny normalny człowiek,firma dostaje pieniądze za to co robi czyli pracuje. My gracze czyli tak jakby szefowie Blizzarda płacimy im za to co zrobili. Ale oni i tak nie tylko czerpią kase z tego abonamentu. I w tym momencie zły brat zazdrości dobremu i zachowuje się prawie jak Robin Hood- daje ( no nie powiem że biednym) tym którzy nie chcą płacic takiego WoW'a ale bez potrzeby płacenia. Oczywiście są wyjątki które zostały przedstawione w tym temacie.
Mimo że Priv i Global to bracia różnią się między sobą. Porównajmy ich do robotów albo innych urządzeń. Priv jest jakby darmowym chlebem lub samochodem albo czymś innym ale jest twardy niedobry i zpleśniały/stary popsuty do wyrzucenia, a natomiachst Global to świeżutki chlebek, miękki i smakowity/ super bryka, szybka i odlotowa.
Tym się różnią. Ja osobiście grarłem na Privie i Na Globalu. I co? Najpierw zagrałem na Privie. Wybrałem wojownika ponieważ po przeczytaniu pewnych informacji sądziłem że może byc bardzo potezny. I tak było. Szybko awansowalem w poziomach i umiejetnosciach. Po kilku dniach osiagnolem prog poziomu 60. Dlaczego 60? No tak nie miałem wtedy dodatku. Po tej grze byłem nie za bardzo zadowolony. Fakt. Byłem potężny ale co z tego? Nie dawało mi to satysfakcji ponieważ było to za proste. I tu ukazały się minusy brata Globala. Jeden już wymieniłem. A następne? Nie wszystkie moje umiejętności działały. Skarżyli się na to również moi inni kompani. Potfory były jakoś dziwnie słabe np. taki mag wogóle nie atakował czarami! Ale wiem, możecie mi narzucic że wybrałem złego priva ale po kilku godzinnym studiowaniu listy wszystkich privow zdałem sobie sprawe że wszystkie są takie same.
I w tym momencie uruchomiłem swoją 10- dniową darmową przepustke do prawdziwego świata Warcrafta. Zaczołem jako krasnoludzki łowca ponieważ fakt że może urzywa broni palnych i miec u boku potężnego zwierzaka bardzo mnie ucieszył ponieważ lubie zwierzęta. Po włączeniu gry spotkałem innego łowce, bardziej doświadczeonego który widocznie czekał na swojego kolegę.
Przywitałem się z nim i zapytałem jak mu się tu gra. On powiedział że wspaniale. Powiedział: "Może i nie jestem potężny ale jestem dumny ze swojego poziomu doświadczenia i dumny że mam wielu przyjaciół na których mogę liczyc i swoją gildię"
Ja też po kilku dniach stałem się taki jak on tylko że, bez gildii. Moje darmowe 10 dni wygasły ale ja byłem szczęśliwy majac 20 poziomowa postac na globalu. Kupiłem miesiąc abonamentu i zaczołem p[onownie się cieszyc grą. Wróciłem na priva po tym jak moj abonament się skonczył ale po kilku minutach gry wylaczylem WoW'a. Wole wydac te 50 złoty na czysta przyjemnosc niz grac za darmo i gnic jakby w wiezieniu.
Granie na privue również jest kradzieżą. Pomyślcie. Wy stworzyliście WoW'a. Jesteście bardzo dumni z waszego dzieła. Aż nagle dowiadujecie się że ktoś tak jakby rozdaje waszą grę za darmo na lewo i prawo kiedy tylko najdzie okazja.
Wiem że dużo się rozpisałem ale mam nadzieję że chociaż połowę privowiczów tego forum to zmobilizuje i albo zaprzestaną grę albo wydadzą te 50 zł. Mam nadzieję że się stanie to drugie.
Pozdrawiam,
Fan WoW'a :)
sphinx123
19-07-2008, 13:51
To świetnie, jednak i tak nie mam zamiaru grać na globalu, dopiero jak sam zacznę zarabiać to MOŻE xd (bo wtedy będzie Aion, Lineage 3 i nie wiadomo co jeszcze)
Ahhh... Poczułem się jak na kazaniach w kościele :D. Przeczytałem całe ale jednak wole nie wydawać te 50zł a czego? bo wole pobiegać za piłką, posiedzieć przy ognisku z kolegami/koleżankami, niż kisić się w domu. W WoWa gram 1-2h dziennie więc jak bym już kupił tego Pre-Paida, to była by to kasa w błoto. ;) Po prostu nie prowadzę "domowego" trybu życia :D
Chyba Stales sie wrogiem Blizzarda :D.
Zgadzam się z toba. Ale jesli blizzard wprowadzil by cos takiego jak abonament na godziny to wiadomo do czego by to doprowadzilo.
Sprawa z privami jest prosta i porownywalna. Tak samo jak z Tibia rl i Tibia OTS ale ta gra jest troszkę z*****a więc już o niej nie mówię.
nie jest tak prosta i porownywalna, OTS jest na tyle elastyczny ze da sie korzystajac z kodu zrodlowego zrobic gre obiektywnie lepsza od Tibii, priva takiego nie zmajstrujesz.
Wole wydac te 50 złoty na czysta przyjemnosc niz grac za darmo i gnic jakby w wiezieniu.
ja mysle ze poza paroma zatwardzialymi przeciwnikami placenia za rozrywke ( ktora to postawa jest dosc kuriozalna ) wszyscy majacy wybor i mozliwosc placenia za gre by to robili, bo zysk wzgledem privow jest naprawde duzy i tego nikt nie neguje. Problem polega na tym, ze na takim podlozu socjologicznym i finansowym na jakim my stoimy spora czesc ludzi nie moze pozwolic sobie na utrzymywanie abonamentu w sytuacji gdy wykorzystuja go w malym stopniu.
Granie na privue również jest kradzieżą. Pomyślcie. Wy stworzyliście WoW'a. Jesteście bardzo dumni z waszego dzieła. Aż nagle dowiadujecie się że ktoś tak jakby rozdaje waszą grę za darmo na lewo i prawo kiedy tylko najdzie okazja.
kradzieza jest tez sciaganie z netu mp3, nagrywanie filmow lecacych w TV na kasety i pare innych. Tyle ze nad tym przeszlismy do porzadku dziennego a nad kradzieza wirtualnej tzw wlasnosci intelektualnej jeszcze nie.
Tom The Tanner
19-07-2008, 15:40
Grałem na globalu i nie widzę żadnej różnicy poza tym, że było trochę więcej ludzi i potworki nie respiły się w miejscach, w których stoję. Czyli nie mogło być tak, że siedzę sobie na trawce bez hp, a tu nagle się pojawia jakiś ostry mob, mimo, że go wcześniej ubiłem.. xD
Poza tym nie widzę żadnej różnicy. Grałem na privie, grałem na globalu i doszłem do wniosku, że nie ma najmniejszego sensu płacić jeśli chodzi o jakość. Gdyby dali mi zagrać na globalu i na privie i nie powiedzieliby mi który to który to bym nie wiedział. Jedynymi minusami są: sama świadomość tego, że na privie mniej osób i kwestie moralne czyli przeczucie "oni się napracowali, a ja żeruję na ich pracy!". Jeśli komuś nie przeszkadza limit graczy i nie ma sumienia to niech nie płaci.
Płacenie za abonament jest wg. mnie bezsensowne również wtedy, gdy dopiero zaczynamy grać. To tak, jakby ktoś, kto pierwszy raz odpala np. Tibie miał zakupiony pacc i przez miesiąc (za który przecież zapłacił) wbijał ósmy lev.
Jeśli chodzi o mnie osobiście to mam jeszcze jeden powód, żeby nie grać na globalu. Na razie wakacje, wszystko pięknie, ale zacznie się szkoła i nie mam zamiaru przedłużać wtedy abonamentu. I se nie zagram. A tak to mogę pyknąć kiedy mi się tylko podoba. Bez stresów, że moja kasa się marnuje. :D
Wjal
Grałem na globalu i nie widzę żadnej różnicy poza tym, że było trochę więcej ludzi i potworki nie respiły się w miejscach, w których stoję. Czyli nie mogło być tak, że siedzę sobie na trawce bez hp, a tu nagle się pojawia jakiś ostry mob, mimo, że go wcześniej ubiłem.. xDZ całym szacunkiem - jesteś ślepy albo w głębi ducha oszukujesz sam siebie. Ja ciągle będąc newbie/noobem bez trudu zauważyłem masę różnic (znacznie poważniejszych i dokuczliwszych niż te wymienione przez Ciebie) pomiędzy globalem, a privem. Miałem wtedy za sobą jedynie 10 dni gry na globie, ale wychodzi na to, że ty nie grałeś nawet tych głupich 2 dni. ;p Bo ile czasu trzeba aby natknąć się na byle jakiego elitarnego potworka? Ile aby odwiedzić pierwszą low-lvl instancję (DM/WC)? Albo pierwsze BG? Nie wspominając o dziwnym uczuciu, że tu i tam brakuje jakiegoś questa, tutaj powinien chyba stać jakiś NPC podczas gdy jest pusto, ten czar zadawał chyba znacznie wyższe/niższe obrażenia, itp. itd...
Grałem na globalu i nie widzę żadnej różnicy poza tym, że było trochę więcej ludzi i potworki nie respiły się w miejscach, w których stoję. Czyli nie mogło być tak, że siedzę sobie na trawce bez hp, a tu nagle się pojawia jakiś ostry mob, mimo, że go wcześniej ubiłem.. xD
Poza tym nie widzę żadnej różnicy. Grałem na privie, grałem na globalu i doszłem do wniosku, że nie ma najmniejszego sensu płacić jeśli chodzi o jakość. Gdyby dali mi zagrać na globalu i na privie i nie powiedzieliby mi który to który to bym nie wiedział. Jedynymi minusami są: sama świadomość tego, że na privie mniej osób i kwestie moralne czyli przeczucie "oni się napracowali, a ja żeruję na ich pracy!". Jeśli komuś nie przeszkadza limit graczy i nie ma sumienia to niech nie płaci.
Płacenie za abonament jest wg. mnie bezsensowne również wtedy, gdy dopiero zaczynamy grać. To tak, jakby ktoś, kto pierwszy raz odpala np. Tibie miał zakupiony pacc i przez miesiąc (za który przecież zapłacił) wbijał ósmy lev.
Jeśli chodzi o mnie osobiście to mam jeszcze jeden powód, żeby nie grać na globalu. Na razie wakacje, wszystko pięknie, ale zacznie się szkoła i nie mam zamiaru przedłużać wtedy abonamentu. I se nie zagram. A tak to mogę pyknąć kiedy mi się tylko podoba. Bez stresów, że moja kasa się marnuje. :D
Wjal
Powiem krotko ina temat. Pierdolisz. Ty chyba nigdy nie grales na globie.
nawet mnie to rozsmieszylo ;p
Nie widzisz roznicy miedzy privem a globem ? To ci moge na dzien dobry zarzucic przykladem zbugowanego Mechanaaru w ktorym ktos zapomnial poprawic dmgu potworkow i ktory tankowac moze srednio ubrany mag z 1 healerem bo dostaje hity po 60. Albo gathererowych questow ktorych sie nie da zrobic bo quest itemy owszem leza na ziemi, ale masz dziwne przeczucie ze sa tylko namalowane bo nie da sie ich podniesc. Nie wspominajac o takich zabawnych epizodach jak druid weapon bug aka weapon damage liczy sie w catformie i biale hity po 1500/ atak pre TBC. Po dniu gry na privie i na globie widac jak wielka jest przepasc miedzy nimi.
sphinx123
19-07-2008, 20:47
Mam propozycje. Może czas zmienić troszke regulamin forum, wprowadzić zakaz tematów o pirackich serwerach do jakichkolwiek gier? Bo już rzygać mi sie chce tymi Waszymi kłótniami...
Ok zagralem na tym "DoFie" 40 minut mi wystarczylo:
Minusy:
- strzelanie przez budynki, sciany
- potwory przelatuja przez sciany i nurkuja w ziemi
- lagi, wbrew pozara czary instant wcale nie sa instant :0
- mana tap u BE nie robi aggro. ( jezeli cos takiego jak aggro tam istnieje)
- potwory nie maja skilli ale za to maja zdolnosci superbohaterow, widzenie przez sciany, latanie itp
-potwor spawnuje sie na potworze, tak mi sie wydaje bo 5 potworow z aggro na paru yardach nie jest normalne
-GOSC WIECZORU: Niema pushbacka czarow :D
Plusy:
-Spot i 1000000000000000 yardow w kolo masz calkowicie dla siebie, 0 graczy, singleplayer.
- NPC maja nowy rodzaj sztucznej int. potrafią się obrazić i nie odpowiadać przez dłuższy okres czasu.
Tom The Tanner
19-07-2008, 23:12
Grałem na globie i widzę różnicę. Ale jeśli mam płacić 50 złotych tylko dlatego, żeby potworek spadał na ziemię, a nie zatrzymywał się w powietrzu, gdy biję go na poziomej powierzchni albo żebym musiał kliknąć 6 razy, a nie raz na npc żeby odpowiedział... już wolę wdrapać się trochę wyżej na tą skałę i go otworzyć, albo stracić 2 sekundy więcej >cennego< czasu na rozmowę z npc...
Natomiast nie udało mi się strzelić przez ścianę, albo popatrzyć na latającego potworka (może to były te no wiwerny ? :d) etc.
Przyznam, że grałem na globalu ok. 4h i drugie tyle patrzyłem jak ktoś inny gra na pr0 charze kumpla i to wystarczyło. Ofc zaraz ktoś powie "co ty możesz wiedzieć", ale na prawdę wierzcie mi - wystarczyło.
Nadal sądzę, że na privie da się grać. I nie żałuję, że nie kupuję prepaida.. tak, różnice widać. Ale @all_co_tak_krytykują_privy, kiedy wy ostatnio graliście na jakimś privie? :p
No dobra już milczę, bo może i jestem newb w WoWie, ale to jest właśnie takie niezależne spojrzenie newba w WoWie. :d Tzn. takie jakie powinno być. Takie brane na chłopski rozum jakby.
Wjal
MonszTfojejRzony
19-07-2008, 23:55
Grałem na globie i widzę różnicę. Ale jeśli mam płacić 50 złotych tylko dlatego, żeby potworek spadał na ziemię, a nie zatrzymywał się w powietrzu, gdy biję go na poziomej powierzchni albo żebym musiał kliknąć 6 razy, a nie raz na npc żeby odpowiedział... już wolę wdrapać się trochę wyżej na tą skałę i go otworzyć, albo stracić 2 sekundy więcej >cennego< czasu na rozmowę z npc...
Natomiast nie udało mi się strzelić przez ścianę, albo popatrzyć na latającego potworka (może to były te no wiwerny ? :d) etc.
Przyznam, że grałem na globalu ok. 4h i drugie tyle patrzyłem jak ktoś inny gra na pr0 charze kumpla i to wystarczyło. Ofc zaraz ktoś powie "co ty możesz wiedzieć", ale na prawdę wierzcie mi - wystarczyło.
Nadal sądzę, że na privie da się grać. I nie żałuję, że nie kupuję prepaida.. tak, różnice widać. Ale @all_co_tak_krytykują_privy, kiedy wy ostatnio graliście na jakimś privie? :p
No dobra już milczę, bo może i jestem newb w WoWie, ale to jest właśnie takie niezależne spojrzenie newba w WoWie. :d Tzn. takie jakie powinno być. Takie brane na chłopski rozum jakby.
Wjal
Uwierz mi ze jestes nobem i nawet sobie nie zdajesz sprawy jak wielkim. Grałem na najlepszym privie na swiecie do niedawna WoWscape - testowalem wszystkie realmy, glownie na WoWcrack...Wbilem pare 70-tek, powiem tak...Kumpel z WoWcracka - Pozdro Gildia ZNAK ORLA 4ever in my hearts, zaprosil mnie na seerv Sporregar, stworzzylem Trial account, nawet nie myslaac ze bede gral na globalu...I widac...Minela aktywacja Wowa a ja 64 pozziiom...
btw. 65;p
pozdro
to tak jak bys porownywal picie jaboli to wina wytrawnego z gornej polki!
to wino i to wino, ale nie ta jakos
Tom The Tanner
20-07-2008, 08:31
Uwierz mi ze jestes nobem i nawet sobie nie zdajesz sprawy jak wielkim. Grałem na najlepszym privie na swiecie do niedawna WoWscape - testowalem wszystkie realmy, glownie na WoWcrack...Wbilem pare 70-tek, powiem tak...Kumpel z WoWcracka - Pozdro Gildia ZNAK ORLA 4ever in my hearts, zaprosil mnie na seerv Sporregar, stworzzylem Trial account, nawet nie myslaac ze bede gral na globalu...I widac...Minela aktywacja Wowa a ja 64 pozziiom...
btw. 65;p
pozdro
to tak jak bys porownywal picie jaboli to wina wytrawnego z gornej polki!
to wino i to wino, ale nie ta jakos
Piłem jabola i piłem wytrawne wino - różnica jest w smaku, ale w WoWie tego nie odczuwam. Na privie gra się tak samo dobrze jak na globcu. I pomyliły Ci się pojęcia - mówie, że jestem newb, nie noob ... Mi się zdaje, że ludzie, którzy zakupili abonament nie mogą powiedzieć potem, że privy dorównują wowowi bo to by oznaczało, że źle zrobili kupując i dlatego skreślają tam privy, a ludzie którzy nie kupili czytają setki ich wypowiedzi i po takiej afirmacji sami sądzą, że każdy priv jest gównem, a globc - przeciwieństwem gówna.
Bo już rzygać mi sie chce tymi Waszymi kłótniami...
Nazwijmy to entelegentnymi wymianami argumentów i już można kontynuować.
Wjal
Mi się zdaje, że ludzie, którzy zakupili abonament nie mogą powiedzieć potem, że privy dorównują wowowi bo to by oznaczało, że źle zrobili kupując i dlatego skreślają tam privy
nie moga, bo nie maja ku temu podstaw.
Ale @all_co_tak_krytykują_privy, kiedy wy ostatnio graliście na jakimś privie? :p
Moze powiem tak. Na privach ram ciagle. Na globie jak mam okazj na jakimjs trialu lub na 70 hunterku kumpla. I wiem jedno. \privy w porownaniu do globca to smieci i jezeli mozesz placic ten abonamecik to wiem jedno. Na bank bede gral na nim.
sphinx123
20-07-2008, 11:29
Mi się zdaje, że ludzie, którzy zakupili abonament nie mogą powiedzieć potem, że privy dorównują wowowi bo to by oznaczało, że źle zrobili kupując i dlatego skreślają tam privy, a ludzie którzy nie kupili czytają setki ich wypowiedzi i po takiej afirmacji sami sądzą, że każdy priv jest gównem, a globc - przeciwieństwem gówna
Też mi się tak wydaje, poprostu każdy broni swojego. Gdyby global okazał się niewiele lepszy od wowfusion czy wowscape, też pisałbym tak samo. Szczególnie że miałbym poparcie u innych takich osób.
@down
Nani?
Ja aktualnie nie gram w wowa ( koniec pp) grałem na priviach 2 lata i mam jakieś porównanie, jeżeli nie wbiłeś hoc 3x70 lvl na blizzlike to nie masz co się wypowiadać imho.
Grał\gra ktoś na tym Dreams Of Freedom, bo słyszałem, że działają tam wszystkie talenty
Pierwszy talent jaki dalem w frost i nie działa.... GL&HF
@Tom The Tanner
4h grania(10 lvl?) na trialu oraz patrzenie na to, jak twój kumpel zabija Prince'a w Kara to nic. Kup WoWa i pograj chociaż ten pierwszy miesiąc. Nie będziesz powtarzał tego, co mówisz teraz - różnica jest, i sam to potwierdzisz, jeśli to zrobisz.
Może jeszcze nie zauważyłeś większych bugów. Nie masz jednak takiego uczucia, że postać nad którą pracujesz, jest(i będzie, choćby nie wiem co) NIC nie warta? Z takiej gry nie ma ŻADNEJ satysfakcji.
Jesteś kolejną osobą, której mamusia kategorycznie odmówiła płacenia za grę i dałeś sobie wmówić, że privy to normalny WoW, tyle że darmowy. Tfu.
Może jeszcze nie zauważyłeś większych bugów. Nie masz jednak takiego uczucia, że postać nad którą pracujesz, jest(i będzie, choćby nie wiem co) NIC nie warta? Z takiej gry nie ma ŻADNEJ satysfakcji.
Satysfakcja rzecz subiektywna. Jesli mowimy o wartosci materialnej - postac ile jest warta? Tyle, za ile sprzedasz EQ, chyba, ze znajdziesz tegiego frajera, ktory kupi gotowa postac. A to i tak zapewne nie zwroci kosztow, ktore wladowales w gre + paromiesieczny abonament.
Jesteś kolejną osobą, której mamusia kategorycznie odmówiła płacenia za grę i dałeś sobie wmówić, że privy to normalny WoW, tyle że darmowy. Tfu.
Drogi WrD, nie kazdy ma ochote placic abonament za to, ze ma mozliwosc zagrania w gre, za ktora juz raz zaplacil. Co wiecej, dla niektorych wydawanie ~50zl miesiecznie na granie to tez duza kasa :) I nie mowie tego z perspektywy gracza "GW only" - probowalem zagrac w WoWa kilka razy, ostatnio nawet mi sie spodobal. To podobanie skonczylo mi sie tak kolo 10 dnia triala, reszte pogralem na privach. Gdybym od razu kupil pudelko z WoWem, wydaje mi sie, ze w obecnej chwili bylbym troche rozczarowany :) Dlatego uwazam, ze przekonywanie kogos do czegos w stylu "moja racja jest mojsza niz twojsza" w rzeczy tak subiektywnej jak satysfakcja jest czyms nie na miejscu :)
sphinx123
26-07-2008, 15:54
A tak ku przestrodze, WoWfusion to crap. Zagrałem chwilę, pustka, singleplayer normalnie, Stormwind udekorowane świąteczno-noworoczno-halloweenowo... Npce, które dają Ci questy dla 70 lvla na 15 lvlu xd Wróciłem do WoWlegion i tyle.
Tom The Tanner
28-07-2008, 13:55
Nie podoba Ci się, że gram i jestem zadowolony nie płacąc, a ty masz tak samo, ale płacisz. :S Gdybym chciał kupić abonament to bym kupił. Mamusia nie ma nic do gadania.. ale ja nie kupuję, bo to nie ma sensu. ^o^
Wjal
Fakt, po co przepłacać i kupować drogie, wytrawne wino, skoro denaturat też kopie, a wyniszczone kubki smakowe nie zarejestrują różnicy?
CytrynowySorbet
28-07-2008, 15:57
Grając na globie nie mam uczucia, że w każdej chwili może być zwiecha/down/cofka serwera lub wipe out. Wiem za to, że mogę używać każdego skilla/talentu oraz że moja postać jest bezpieczna a ekipa stawiająca serwer nie powie nagle bye bye! Za to, jak i za szeroki kontakt z ludźmi (powiedzmy sobie szczerze, na globie jest o wiele więcej spoko ludzi niż na privach właśnie ze względu na koszta) gotów jestem zapłacić tą niecałą stówkę i mieć satysfakcję. 40 zł to chyba nie są wielkie pieniądze, żeby kupić sobie nowe konto i pograć te 40 dni, więc radzę ci choć tak zasmakować WoWa.
Batman666
28-07-2008, 15:59
http://burning-wow.com/home.html < a tu ktos gra : ) ?
Cel istnienia tego tematu jest zupelnie inny niz to do czego go wykorzystujecie, jesli to sie nie skonczy temat zostanie zamkniety a wy swoje zale bedziecie musieli wylewac na czaterii.
Grając na globie nie mam uczucia, że w każdej chwili może być zwiecha/down/cofka serwera lub wipe out. Wiem za to, że mogę używać każdego skilla/talentu oraz że moja postać jest bezpieczna a ekipa stawiająca serwer nie powie nagle bye bye!
Dlatego szuka sie dobrego serwera, takiego ktory jest sie w stanie utrzymac, nie z abonamentu, bo nikt normalny takiego nie wprowadza, a z dobrowolnych datkow ktore z reguly plyna szerokim strumieniem, szczegolnie jesli populacja jest duza. W ten sposob porzadne serwery istnieja i po 2-3 lata i maja sie dobrze.
gotów jestem zapłacić tą niecałą stówkę i mieć satysfakcję. 40 zł to chyba nie są wielkie pieniądze, żeby kupić sobie nowe konto i pograć te 40 dni, więc radzę ci choć tak zasmakować WoWa.
jest absolutnie bez znaczenia kto jest w stanie zaplacic kase za granie na globalu, dla idei tego tematu ma znacznie wieksze znaczenie kto tej kasy nie chce/ nie moze wydac i na globalu nie gra.
Poza tym jakos nikt nie probuje nawet zrozumiec, ze na obu typach serwerow mozna sie niezle bawic ( nawet jesli zabawa na globalu ma niewiele wspolnego z zabawa na privie ), na obu typach serwerow mozna osiagnac przyzwoity poziom w tym co sie robi, na obu typach serwerow mozna poznac fajnych ludzi.
Poza tym jakos nikt nie probuje nawet zrozumiec, ze na obu typach serwerow mozna sie niezle bawic ( nawet jesli zabawa na globalu ma niewiele wspolnego z zabawa na privie ), na obu typach serwerow mozna osiagnac przyzwoity poziom w tym co sie robi, na obu typach serwerow mozna poznac fajnych ludzi.
Święte słowa :)
CytrynowySorbet
29-07-2008, 07:38
Ależ oczywiście, że mogę zrozumieć, bo na privach grałem z 2,5 roku, zanim zdecydowałem się na glob, to dzięki privom zobaczyłem, jaki fajny jest WoW, no i nie każdy z kolegów chciał płacić za globa ale na priv mógł grac... to były miłe czasy.
Jeśli ktoś szuka jakiegoś fajnego polskiego priva, to zapraszam na http://gtwow.cuu.pl/ dobra maszyna, aktualnie troche down/zwiech ze względu nad pracami nad inst oraz poprawkami, populacja może nie powala (zazwyczaj 150-170), ale klimat boski :)
Zgadzam się, zależy tylko jak na to się patrzy, dalej miło wspominam nasze granie na WoWLegion, naszą gildię...
Jak masz populacje 170 graczy to mozna tam grac jak ktos lubi postrzelac fireboltem w swinie. WoWLegion ma 5k+ graczy online, moja gildia okolo 450 osob a i tak ze wzgledu na strefy czasowe nie zawsze mozna zebrac 20 ludzi na BT i trzeba isc z plebsem.
Gralem kiedys na TeamCanada, ze wzgledu na problemy sprzetowe ciezko bylo uciagnac populacje ponad 100 ludzi to doszlo do tego, ze admin umozliwil hordzie raidowanie razem z alliancem, psuje to w cholere klimatu, wiec lepiej wybrac serwer o normalnej populacji.
Batman666
30-07-2008, 23:18
Polecam Burningwow :d
Jaki priv jest najlepszy?:)
sphinx123
20-08-2008, 12:03
WoWscape, gram na nim od zawsze i nie mam zastrzeżeń. Dużo ludzi i w ogóle :P
orion, 1200+ online i brak lagow
na WoWScape po ostatnich patchach dzieja sie cuda, typu crity z frostbolta na poziomie 6-7k przy srednim sprzecie na zbugowanych talentach.
jesli masz zamiar pograc dla przyjemnosci idz na Oriona, WoWScape przy takiej populacji jak teraz to tak duze nasycenie graczy, ze na wlasnym terytorium prawie nie ma co zabijac a na contested co chwila trzeba sie ogladac czy ktos ci w plecy nie strzela.
Ostatnio też pogrywam na WowScape tylko wczoraj cały dzień LAGGI a dzisiaj luzz! tylko gralem lockiem a teraz nie wiem kim :evul:
tylko nie warek, na orionie kazdy go klepie.
druid ma chyba wszystkie talenty dzialajace a i na arenie niezle sobie radzi
Aeglos Tribunal
20-08-2008, 22:17
tylko nie warek, na orionie kazdy go klepie.
druid ma chyba wszystkie talenty dzialajace a i na arenie niezle sobie radzi
Jeżeli dobrze się gra warkiem to jest w stanie rozwalić każdego ... wszystko zależy od tego jak kto zagra ja dzisiaj np. rozwaliłem maga 40 lvl , gdzie ja mam 37 :P.
Pozatym jak grałem na Andeeri jeszcze to był warek , który przegrywał tylko z shamkiem elemental.
Jaki build bedzie lepszy pod two hand axe? Warriorem dps chce byc :).
Ten:
http://www.wowhead.com/?talent=Lmhc0hZEV0A0xoiuio
Czy ten:
http://www.wowhead.com/?talent=LVhx0hbZEV0A0xoVzio
a jak dwa są złe to dajcie mi jakiegoś dobrego pod to co napisałem wyżej.
Aeglos Tribunal
21-08-2008, 10:06
wg. mnie każdy z nich jest do dupy najlepiej zrobić builda pod pve/pvp od razu ^^, a mianowicie:
http://www.wowhead.com/?talent=LVMI0AVoMhdVZE0zV0x
Sam korzystam z takiego builda i nie mam problemów z expieniem czy też pvp.
zacznijmy od tego, ze masz problem z koncepcja.
uzywasz broni 2H - enrage jesli wejdzie da ci bonus na 3-4 uderzenia max, ze wzgledu na speed broni, czyli raczej nie jest warty marnowania 5pkt. Flurry jest fajne, ale znowu, przy wolnej broni bedzie rzadko procowac.
Precision - sa problemy z dzialaniem, generalnie ja widze dla tego talentu jedno zastosowanie - podwyzszanie szansy trafienia offhanda, przy uzywaniu 2H wydaje mi sie zbedny.
Rampage - przy speedzie broni na poziomie 3.5-3.8 pol rampage zejdzie ci na zestackowanie bonusu do AP, skorzystasz moze z 10 sekund dzialania tego spella, dla porownania szybki MH i szybki OH i masz full rampage w 3-4 sekundy i prawie 25 sek rozkoszowania sie extra AP.
Jesli juz wrzucac cos z fury to imp. slam, bo to zdaje sie podstawowa bron 2H dps warrka.
IMHO lepiej pokusic sie o MS build, z deep wounds ( na wiekszosci privow jakie widzialem daje debuffa i zdaje sie nawet ten debuff dziala ), second wind ( czasami sie przydaje ), MS ( zmniejsza healing, czesto sie przydaje ), specami na bronie i endless rage.
@Up
A polecisz może jakiś build? ;)
idz w arms/fury a na 70 i tak bedziesz resetowac, dluga do tego droga a w miedzyczasie zwykle sam przetestujesz talenty
Daj jakiegoś dobrego builda o którym mówisz!
Takie cuś:
http://www.wowhead.com/?talent=LVMZAxuAgMRbuVocb
moze byc na two hand axe bardziej pod dps.?
niespecjalnie.
anticipation - bezuzyteczne dla kogos kto dpsuje.
imp.cleave - 3 pkty za to, zeby cleave zamiast weapon damage +30 walil weapon damage +60 - bez sensu.
bloodcraze - zalezy co chcesz dpsowac, z reguly nie dostajesz critow jesli nie jestes tankiem.
reszte talentow zjechalem wczesniej.
http://www.wowhead.com/?talent=Lche0Aio00dioEc0VM
prawde mowiac, jesli chcesz koniecznie melee dps to ja bym sobie darowal warka, masz przeciez lepszego rogala. warek to glownie tank
http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/warrior/talents.html?3500030130200000000000005050005505012 05311510000000000000000000000
http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/warrior/talents.html?3502031130251000000000005250105505010 05010000000000000000000000000
a poza tym:
http://www.wowwiki.com/Warrior_builds
Aeglos Tribunal
21-08-2008, 23:47
Vil co do Twojego builda to weź pod uwagę to , że na większości prywatnych serverów Impale nie działa ... Pozatym polecam naprawdę wziąść Enrage , gdyż dodaje tego damage i to całkiem sporo.
Warrior mi sie znudził więc zaczolem grac rogalem...
Build który zaraz przedstawie jest dobry do pvp i expa? walcze daggerami.
http://www.wowhead.com/?talent=fGeboxMkcZGxvz00zLbGo
Przyjemne połączenie, ale ja bym na exp + pvp wybrał swordy. Nie wiem jak na privach, ale na globie daggerami lvl'owałem do 60-tki i to była jedna wielka męczarnia, a ze swordami o wiele lepiej mi idzie.
na rogalu mam cos takiego (main dagger, off sword)
http://www.wowhead.com/?talent=fGeboxMkcZGxvz00zLbGo
To jest ten sam build, który on podał.
Ogółem - na 70-lvl pvp bym się zbytnio nie ładował w daggery. Przynajmniej nie do maina.
samsungg
28-08-2008, 12:43
Ja tam gram na DoF'ie strasznie duzy serwer jak na WoW Polski, tutaj strona ich http://wow.gamefreedom.pl po 1200 online dochodzi jest z kim grac ;]
jakby ktos chcial pograc na orionie, to juz jest darmowy ^^
wow.sangreal.lt
i nie nazywa sie juz orion:P
Ja tam gram na DoF'ie strasznie duzy serwer jak na WoW Polski, tutaj strona ich http://wow.gamefreedom.pl po 1200 online dochodzi jest z kim grac ;]
1200 ludzi to praktycznie single player, na wowfusion jak jest 1800 ludzi to niema prawie kogo gankowac w outlandach :< Juz niedlugo wracam na globala bo nie wytyram z pustym serwerem i donorami :(
samsungg
31-08-2008, 12:50
Chyba cie glowa boli w polsce nie ma wieksyc serwerow niz tysiac za granica jedynie wowscape wiec nie gadaj glupot bo nawet i przy 500 jest fajna gra i klimat. Graj w tibie
Chyba cie glowa boli w polsce nie ma wieksyc serwerow niz tysiac za granica jedynie wowscape wiec nie gadaj glupot bo nawet i przy 500 jest fajna gra i klimat. Graj w tibie
To graj w te piszczel, bo w nic innego nie umiesz. Fajna gra i klimat przy 500 osobach? Wyjebalbym ci smiechem w ryj, ale zal mi sie ciebie zrobilo. 250 osob na strone, no owned totalny. Grales kiedys na globalu? Pewnie nie. Niewiesz co to prawdziwa gra i klimat. Pozatym polskie serwery sux, bo same noobiarstwo na nich siedzi z piszczeli vide ty (gm plxxxx liwellll!!111 itanz mony!!!!11). Wyjdz i nie wracaj, najlepsze co mozesz zrobic.
Z Grue'm zawsze (zazwyczaj :P) się zgadzam :P
500 osób na servie? pff i z kim tu q grupowe robić? O:
samsungg
13-09-2008, 12:52
zbiles juz matke krzeslem tibijczyku??
pff noob i flamer typowy uzytkownik gotowy na ban.
Niewiesz co to prawdziwa gra i klimat.
Oświeć mnie, bo coś w czasach których grałem ( nie, to nie było dawno, dawno temu, w odległej galaktyce, tylko jakiś rok temu... ) nie było tego "klimatu" ( zresztą teraz widziałem screena z rozmowy w mieście...tfu! wielu rozmów ) i właśnie to doprowadziło do tego że dalsza gra nie miała sensu. A 500 - porządnych, umiejących nie "lolować" "wowować" "rotflować", znających różne klimatyczne zwroty - graczy może stworzyć lepszy klimat niż 4 000 ( albo też 50 000 ) zwykłych...
Przy okazji... Dobry klimat zazwyczaj powstaje na prywatnych serwerach, bo na "globcach" GM, gdzie jest cudem ( zazwyczaj ). Oczywiście mówię tu o dobrych privach, na których GM'i potrafią dbać o klimat, i nie dopuszczalne jest:
same noobiarstwo na nich siedzi z piszczeli vide ty (gm plxxxx liwellll!!111 itanz mony!!!!11)
Tyle.
Da się zmienić z EU na US?Bo w Wotlka chciałem pograć a us potrzebna
Da się zmienić z EU na US?Bo w Wotlka chciałem pograć a us potrzebna
zmien realmlist z eu na us.
Ziemniax
20-09-2008, 11:54
Vil co do Twojego builda to weź pod uwagę to , że na większości prywatnych serverów Impale nie działa ... Pozatym polecam naprawdę wziąść Enrage , gdyż dodaje tego damage i to całkiem sporo.
Ktokolwiek widział... Ktokolwiek wie...
Vil na oryginalne servy
zamierza przenosić się :p
Nie ma to, jak dobry niebieski kufel na Brewfeście :D
13-11-2008 :)
Vil na oryginalne servy
precyzyjnie to ujmujac rozwazam granie na globalu jesli znajde robote i dostane wyplate.
Na privach i tak juz od 2 miechow nie gram bo sa nudne.
btw jesli ktos potrzebuje pomocy na WoWLegion to moze do mnie uderzac, jesli bedzie miec szczescie to moze uda sie mnie namowic na pomoc.
Oświeć mnie, bo coś w czasach których grałem ( nie, to nie było dawno, dawno temu, w odległej galaktyce, tylko jakiś rok temu... ) nie było tego "klimatu" ( zresztą teraz widziałem screena z rozmowy w mieście...tfu! wielu rozmów ) i właśnie to doprowadziło do tego że dalsza gra nie miała sensu. A 500 - porządnych, umiejących nie "lolować" "wowować" "rotflować", znających różne klimatyczne zwroty - graczy może stworzyć lepszy klimat niż 4 000 ( albo też 50 000 ) zwykłych...
Przy okazji... Dobry klimat zazwyczaj powstaje na prywatnych serwerach, bo na "globcach" GM, gdzie jest cudem ( zazwyczaj ). Oczywiście mówię tu o dobrych privach, na których GM'i potrafią dbać o klimat, i nie dopuszczalne jest:
Tyle.
A teraz odetchnij i powoli napisz to jeszcze raz, tak zebym zrozumial co piszesz ( ;
Ktokolwiek widział... Ktokolwiek wie...
Vil na oryginalne servy
Nie ma to, jak dobry niebieski kufel na Brewfeście :D
13-11-2008 :)
HIC! :') Przedni fest.
--Cienius--
12-11-2008, 18:59
Sorry za pytanie jestem totalnym newbie... mam WoW oraz dodatek Burning Crusade ... zainstalowalem je teraz intstaluje patche. Czy jezeli wyjdzie ten nowy dodatek to go sciagne przez tego klienta czy raczej musze go kupic /pozyczyc?
sorki ale 1 raz mam reku te gre :P
Jesli chcesz na privach grac to raczej polecam ci nie sciagac go.
Siema jaki priw serwer polecacie?
Dobrze by bylo aby trzymal klimat no i nie byl pustawy
chaos crusade
3 realmy [pvp.fun,i Jeszce jeden jakiś]
jesli lubisz lagi to wowscape.
moze sangreal?
juz biegaja pierwsze 80..
KrEmAs KAc
15-11-2008, 19:34
Zna ktoś priva na Woltka??
nie istnieje jescze chyba zaden
Ja jakies widzialem na listach co sa baaaardzo daleko, ale nawet nie sprawdzalem czy to prawda :P.
A co do serwa to polecam ten http://www.bottlenet.pl/index.php malo gracz ale prawie wszystko dziala a niedlugo ma byc wotlk.
P.S: A i jakby ktos sie zalogowal tam to napiszcie to dostane 10 golda :) Najlepiej tu albo w grze ( po stronie Alliansu) nick Starkiller
http://wowxtreme.servegame.com/ ten jest z wotlk albo http://www.kamical.org/wotlk/index.html tylko funy praktycznie :P
Witam mam problem z odpaleniem wowa przez cedege gdy juz klikam na ikonke wywala mi to:
Failed to open archive Common.mpq file not found
Co zrobic zeby to odczytal ?
A mam ten plik w data
EDIT
Odpalilem przez wine wszystko ladnie pieknie ale gdy sie zaloguje i pojawia sie menu wybierania postaci wywala mnie z gry ;(
Oto log podczas uruchamiania
Cytat:
kropa@kropa-desktop:~$ /home/kropa/WoW/World\ of\ Warcraft/Wow*****
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
archive Data\patch.MPQ opened
archive Data\enGB\patch-enGB.MPQ opened
archive Data\enGB\patch-enGB-2.MPQ opened
archive Data\patch-2.MPQ opened
archive Data\expansion.MPQ opened
archive Data\common.MPQ opened
archive Data\enGB\locale-enGB.MPQ opened
archive Data\enGB\speech-enGB.MPQ opened
archive Data\enGB\expansion-locale-enGB.MPQ opened
archive Data\enGB\expansion-speech-enGB.MPQ opened
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32eda4,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32ec94,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f298,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f3fc,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f5a8,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f5a0,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f000,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f144,0x00000000), stub!
fixme:d3d:WineD3D_ChoosePixelFormat Add OpenGL context recreation support to SetDepthStencilSurface
err:d3d:WineD3D_ChoosePixelFormat Can't find a suitable iPixelFormat
fixme:d3d:WineD3D_ChoosePixelFormat Add OpenGL context recreation support to SetDepthStencilSurface
fixme:d3d9:IDirect3DDevice9Impl_CreateQuery (0x132f10) call to IWineD3DDevice_CreateQuery failed
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateQuery (0x133ff0) Event query: Unimplemented, but pretending to be supported
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f000,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f144,0x00000000), stub!
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT
fixme:reg:GetNativeSystemInfo (0x374025c4) using GetSystemInfo()
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
fixme:imm:ImmReleaseContext (0x20024, 0x132d10): stub
kropa@kropa-desktop:~$
Juz sobie poradzilem wchodzi do gry ale po paru sec lapie zwieche wogole grafika jakas dziwna podloga taka rozmyta jednolita ;/
--Cienius--
22-11-2008, 14:08
na wowscapie cos modernizuja cikeawe kiedy bedzie ten dodatek
Tak i bedzie pelny bugow. Pewnie bedzie troche Death Knight dzialal i tyle.
Oni jeszcze tbc nie zrobili w pelni a wy juz o wotlk myslicie... niech pierw zrobia podstawy takie jak talenty a potem za wotlk sie zabieraja.
--Cienius--
22-11-2008, 22:00
qrcze juz 24h minely co oni tak dlugo robia? :P
sphinx123
22-11-2008, 22:52
qrcze juz 24h minely co oni tak dlugo robia? :P
Niech robią nawet pół roku, wolę zastać wszystko jak tylko mozliwie działające, niż wydawać 50 punktów na niedziałające talenty...
tracer90
16-01-2009, 16:48
Już dziś o 20 rusza nowy serwer WOW'a pod patch 2.4.3 http://www.achilles-wow.pl/ . Serdecznie zapraszam !
Privy sux. Gardzę ludźmi którzy wymagają płacenia za granie na nich.
To wy*******aj z tego tematu, po to jest założony żeby takie lamusy jak Ty nie sapały.
(Z góry wyprzedzam twoje przyszłe pociski - ja gram na oficjalnych)
Jesli ktos poswiecil troche czasu na postawienie niezlego serwera i oferuje gre na nim za sume duzo mniejsza niz global - na pewno znajdzie sie duzo chetnych.
Tak czy inaczej imho global>priv i nic tego nigdy nie zmieni.
Wariat Adamo
25-01-2009, 23:39
Jeśli chodzi o priva to polecam Andeerie. Gram od jakiś 2 miechów i jak na darmowy server jest spoko. Mobki są ospelowane, a lagów nie ma (przynajmniej ja nie mam). Czasem zdarzy się jakiś DC ale to tylko ja GM coś naprawia. Narazie nie słyszałem nic o wprowadzeniu Wotlk. Serwer mieści około 900 osób, więc zazwyczaj jest ktoś zawsze chętny na bg jak i arenki.
Aeglos Tribunal
26-01-2009, 09:53
Jeśli mam być szczery to Andeeria się chowa przy HG (HellGround). GMowie wprowadzili limit graczy do 2k, ponieważ powyżej 2k ludzi występują lagi :P.
Istnieje jakiś dobry server low rate pod patcha 3.0.8 ?
A tak ap ropo czy istnieje jakiś sposób na pozbycie się najnowszego patcha?
Chcę znów mieć 3.0.3 a nie chce mi się odinstalowywać wowa. Help me :<
Wariat Adamo
26-01-2009, 19:05
Jeśli mam być szczery to Andeeria się chowa przy HG (HellGround). GMowie wprowadzili limit graczy do 2k, ponieważ powyżej 2k ludzi występują lagi :P.
HG również jest dobrą alternatywą, słyszałem że działa tam więcej rzeczy niż na Andzi, wkońcu macie Trinity Core, lecz na stronce HG jest napisane "Rate Xp: x2 blizzlike" a na Andeeri (mogę się mylić) ale jest x1.
Aeglos Tribunal
27-01-2009, 14:22
HG również jest dobrą alternatywą, słyszałem że działa tam więcej rzeczy niż na Andzi, wkońcu macie Trinity Core, lecz na stronce HG jest napisane "Rate Xp: x2 blizzlike" a na Andeeri (mogę się mylić) ale jest x1.
Fakt na HG mamy exp x2. I faktem jest, że więcej rzeczy działa przynajmniej z tego co widzę, bo nie ma żadnych problemów. Może jednak wystąpić dwu dniowa cofka, bo baza jest na jednym serverze, a server gry na drugim. Jednak jeśli wszystko się uda to nie będzie limitu graczy (wczoraj przy 2.4k ludzi online 0 laga, a są to narazie beta testy)
Zna ktoś jakiś dobry serv 3.0.8?
CytrynowySorbet
29-01-2009, 10:50
Nie ma takiego? I nie będzie? Obudźcie się ludzie, WotLKa nie będzie na privach, Blizz już od pewnego czasu jest przeciw privom i na pewno potrafi tak to wszystko zaprogramować, żeby tacy złodzieje jak wy nie zabierali im straconego czasu na stworzenie tej gry. Cya in MGT.
Wariat Adamo
29-01-2009, 13:14
Na razie nie słyszałem o żadnym privie na WotLka, a jeśli jest to i tak tam większość rzeczy pewnie nie działa. Co nie znaczy, że nie będzię. Każde zabezpieczenie da się złamać, i to tylko kwestia czasu oraz umiejętności. Ponadto myślę, że ludzie którzy stawiają Private Server najpierw chcą jak najbardziej poprawić TBC a później dopiero brać się za WotLka.
A tak poza tym: znacie może jakiś priv serv oparty na podstawce bez TBC i na którym prawie wszystko działa?? ( i żeby trochę ludzi grało) :P
Aeglos Tribunal
29-01-2009, 14:55
WOtLK nie będzie na priv jak napisaliście, a to tylko dlatego, że blizzard dodał 1 mały pliczek, który namierza prywatne serwery ;). Tak więc każdy prv serwer oparty na WOtLK postoi góra miesiąc (?) ;).
Lodajek[Laxiu]
03-02-2009, 15:01
http://scapegaming.com/
Czy aby na pewno to nowa strona?
I 3.0.8 żal lepiej było na 2.4.6 :D
http://img525.imageshack.us/img525/5282/beztytuubf1.jpg (http://imageshack.us)
http://img525.imageshack.us/img525/beztytuubf1.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img525/beztytuubf1.jpg/1/)
FAil!
słuchajcie.. przez dwa miechy zbierałem i oszczędzałem kieszonkowe i mam ok. 100 zł i jakieś tam grosze i nie wiem czy mam kopic zwykłego wowa + dodatek i grac na privach czy kupić normala i opylać za granie na globalu ewentualnie mogę poczekać 1-2 tygodnie
Wariat Adamo
03-02-2009, 16:28
słuchajcie.. przez dwa miechy zbierałem i oszczędzałem kieszonkowe i mam ok. 100 zł i jakieś tam grosze i nie wiem czy mam kopic zwykłego wowa + dodatek i grac na privach czy kupić normala i opylać za granie na globalu ewentualnie mogę poczekać 1-2 tygodnie
Nie ma sensu kupować grę w sklepie i grac na privach - to jest bez sensu. Jak chcesz ściągnij sobie z neta clienta z patchami lub pożycz od kogoś na płytce, pograj z miesiąc na privie, i jeśli Ci się spodoba graj na globcu jak nie, to nie będziesz żałował wydanej kasy.
Fakt, na privie nie działa wszystko, ale można się chwile tam pobawić, pamiętając że na globcu zabawa jest większa
nie chce mi sie pobierac za duzo czasu a mam kilka dni ferii a od kogo nie mam pozyczyc
na allegro nie kupie bo za duzo czasu idzie a kupie raz dwa [chyba ze beda kolejki w media markcie]
KrEmAs KAc
03-02-2009, 19:08
Kup battle chest za 83,84 zł i graj na priwach a jak będziesz chciał grać na globalu to już masz oryginał z CD-keyem.;)
niedrogo ... moze sie skusze ...
zeby aktywowac te 30dni darmowe trzeba wbic prepaida?
btw oplaca sie kupowac woltk przed wbiciem 70?
to zalezy lepiej wbic 68 i juz isc do north niz na 70.
motorolka164
11-02-2009, 00:48
@noradin
Sciagnij triala wowa. Max 20 lvl i 10 dni free. Jak nadal nie bedziesz zdecydowany sciagnij wowa przez te dni i zagraj na priv. Pamietaj ze global to 60 zl miesiecznie a jak nie to nie ma grania. No wtedy tez musisz kupic gre bo kupowac sam kod przez nich to chyba drozej.
Gram na privie z wotlk najnowszy patch. Nie nie ma buglandi. Dajpierw nam dano dk i teraz pokolei testuja tereny i nam udostepniaja wraz z paroma lvl. Obecnie 72. Nie jest zle to co najgorsze za nami co sie dalo zmienic poza samym silnikiem jest naprawione. Dla chetnych-bloodworld.
nie wiem jak ty placisz ze wychodzi ci 60zl. Mi wychodzi 40 czasami mniej...
KrEmAs KAc
11-02-2009, 07:54
jak płacisz PayPal to teraz trochę lipka bo ZŁ spadł i bardziej mi się opłaca kupić pre-paida za +/-90zł za granicą :)
Gram na privie z wotlk najnowszy patch. Nie nie ma buglandi. Dajpierw nam dano dk i teraz pokolei testuja tereny i nam udostepniaja wraz z paroma lvl. Obecnie 72. Nie jest zle to co najgorsze za nami co sie dalo zmienic poza samym silnikiem jest naprawione. Dla chetnych-bloodworld.
Buglandia zaczyna sie nie w talentach i spellach ( ktore z reguly doprowadzone sa w miare do porzadku, z wyjatkami, ale rzadkimi ) tylko w contencie, bedziecie chcieli isc na insta i okaze sie ze bossow nie ma ( bo wylaczone do czasu niezbednych poprawek ) albo bija tylko bialy dmg, przez co ubijanie ich jest smieszne ( pamietam jak kumpel demo warlock na WoWScape blokowal 3 albo 4 bossy w BT, bo bialy dmg nawet z critami mogl przezyc, a spelli nie bylo wogole ).
Z tego powodu upadl moj pomysl grania na Andeerii, co z tego ze serwer stoi skoro malo kto raiduje bo nie ma heroicow i slabszych raidow, a na mocniejsze nie ma sprzetu ?
Podsumowujac - najlepsze privy w wiekszosci przypadkow nie zastapia nigdy najslabszego legit serwera.
CytrynowySorbet
11-02-2009, 13:19
Nie napalaj się. Upadek tego servera to tylko kwestia dni, tygodni - tylko idioci dołączają do swojego priva wotlka, bo przez to priv zostanie szybciuchem znaleziony, zidentyfikowany i... zniknie :o
Zielony_mis
13-02-2009, 01:01
Fakt teraz srednio 90 zl na 60 dni. Czy wotlk wykrywa? Zdania sa podzielone. Tak samo latwo zalesc jakis serv tbc poprzez google. Sam sie przychylam na global ale wole najpierw sie upewnic na priv czy mnie to wogole wciagnie.
Privy nie wciągają :d
No, chyba że bardzo ale to bardzo się nudzisz...
Na co drugim privie idziesz spokojnie expić a tu podbiega jakiś dzieciak i spamuje ci "hcesz party pujdziemy razem expic kk"
i nie odwali się, póki wulgarnie mu tego nie wytłumaczysz.
Ogólnie na youtubie są filmiki jakie to te privy są świetne, a tak naprawdę dupa.
Bardzo mało ludzi, te bugi... syf.
Radziłbym ci spróbować pograć na 10 dniowym (nie wiem dokładnie czy to 10 dni) trialu na globalu, poproś kogoś o triala i pograj :>
Spodoba Ci się, kup prepaida ;x
--Cienius--
21-02-2009, 16:22
Mam pytanko:
Gram na serverze z patchem 2.4.3 (wow scape) i chciałem używać quest helper... Nie wiem co robię źle: Mam WIndows vista i ściągnąłem wersję 0.89. W addons wyskakuje mi problem "out of date " czy coś takiego.. Wyczytałem ze trzeba coś zrobić w folderze c/user/public (coś tam coś tam) i będzie działało ... Tylko co?
Jeżeli ktoś może mi pomóc będę fcienczny.
KrEmAs KAc
22-02-2009, 10:18
Ściągnij addona do wersji na 2.4.3 bo pewnie masz albo za starego albo za nowego :) kiedyś był program aktualizujący wszystkie addony do danej wersji ale nie wiem jak się nazywał.
sphinx123
22-02-2009, 11:20
Privy nie wciągają :d
No, chyba że bardzo ale to bardzo się nudzisz...
Na co drugim privie idziesz spokojnie expić a tu podbiega jakiś dzieciak i spamuje ci "hcesz party pujdziemy razem expic kk"
i nie odwali się, póki wulgarnie mu tego nie wytłumaczysz.
Ogólnie na youtubie są filmiki jakie to te privy są świetne, a tak naprawdę dupa.
Bardzo mało ludzi, te bugi... syf.
Radziłbym ci spróbować pograć na 10 dniowym (nie wiem dokładnie czy to 10 dni) trialu na globalu, poproś kogoś o triala i pograj :>
Spodoba Ci się, kup prepaida ;x
Yyy... moja stara? To gadanie "BuGi I MaŁo LuDzI LaGi i DiScOnNeCtY" jest zajedwabiste =D Chyba ci wszyscy metale haterzy opierają swoje zdanie o jakieś polskie podwórkowe serwery "MEDŻIK DRAGON DARK MASTERS OF WOW", a nie o kompetentne, takie jak WoWscape ; <
@down
Nie będę narzekał na coś, co mnie na tym serwerze nie spotkało ;]
a nie o kompetentne, takie jak WoWscape ; <
Kompetentny WoWScape aka blokujemy BT warlockiem oraz ez mode arcane/frost magiem przez 3 miesiace ( aka stackowanie SP i hity z frostbolta >5k przy slabym sprzecie )? Dziekuje, postoje.
Serwer byl co najwyzej blisko przyzwoitego, ale na dluzsza mete nadal wygladal jak kiepski zart programistow.
Jeżeli chcecie w miare normalnie pograć to zapraszam na Hellground :)
2.2k graczy online ok. 16~, lagów i freezów zero... Jedynie uptime 4h~ ale to najmniejsyz problem.
Nie ma tu czegoś takiego jak napisał wyżej Vil, że clotherzy tankują itp... Serwer stoi od 25~ grudnia, więc jeszcze się nie rozwinął lecz już dużo ludzi chodzi na areny 2vs2, 3vs3 i nawet 5vs5, o bg i raidach nie wspomnę.
Najlepsza alternatywa dla ludzi, którzy chcą pograć w wowa za free :)
Właśnie, gra ktoś może jeszcze na Hellgroundzie? Dzisiaj zacząłem. Horde undead, Larengrarg
Serious Sam
03-04-2009, 05:33
~~~~skasować
Wedlug mnie,nie jest az tak zle na tych privach.Ja osobiscie sie nigdy,ale przenigdy nie spotkalem,zeby jakis dzieciak podbiegl i napisal cos w stylu "plx pt zostanmy pszyjaciulmi okej daj mi gadugie i fugule"Masz jakies dziwne fobie chyba i zeby nie bylo na globalu gralem i wracam do niego juz wkrotce.Poprostu boli mnie to jak ludzie to sie wypowiadaja o jakims gownie jak WoWscape,bo tam cos takiego mialo miejsce,ja gram na Soulbound WoW atm i mysle,ze to jest najlepszy server jaki do tej pory widzialem na WoTLK.
Poleci ktoś dobry serwer pod 3.1.1? Bo widzę same gówna typu instant 80, a jeśli jest blizzlike, to taki blizzlike, że na początku masz full t6.
Po prostu normalny blizzlike a'la wowlegion, w końcu trzeba się trochę rozerwać w weekend, a na globca nie mam na razie ani kasy, ani czasu...
propo wowscape. na ich realmie wowlegion fajnie spieprzyla sie ekonomia. daaawno temu kupilem 50x stack light leatherow, max po 5g. Ostatnio jak wbilem, patrze po ah a tu stack 150 g. Hm. Pod 2.4.3 dobrego priva nie ma? anderia to nuda, hg samemu mi sie lvlowac nie chce xd
No tak, tylko, że ja mam 3.1.1 a cofnąć się nie da, bym musiał reinstalować...
Sposobu nie testowalem bo nie mam jak ale tutaj masz opisane jak z 3.1.x zejsc do 3.0.9:
Kliknij mnie (http://forums.scapegaming.com/index.php?showtopic=260186)
Btw, gral ktos na wowlegionie po wprowadzeniu wotlk? Jak wrazenia? Pytam z sentymentu, kiedys sie nawet fajnie gralo....
Wowlegion obsługuje tylko 2.4.3, stąd też problem, bo trzeba by od nowa WoWa instalować i patchować = 2 dni ściągania. Kiedyś był sposób na zejście kilka patchy niżej, usuwając plik exe WoWa i uruchamiając Repair, przywracało wtedy bodaj plik w wersji 2.0.0, a teraz dupa, przywraca mi w wersji 3.1.1.
Btw. słyszałem, że Scape Gaming się sypie. Tak przynajmniej mówi kuzyn, który gra na wowlegionie i battlescape, ponoć są niewiarygodne lagi, crashe, kicki itp.
Eh, chyba rzeczywiście trzeba będzie kupić pre-paida :p
zainstaluje na swojego wow'a tbc. Tylko tbc. I pathuj do 2.4.3. Powinno zadzialac.
Yondaime92
15-05-2009, 20:02
Ja gram osobiscie na Theatre of Dreams nie ma go czesto a top listach a to wielki blad to bo rewelacyjny serwer typu Blizzlike :)
Exp x 1
loot x 1
questy x 1
A gra sie naprawde przyjemnie w porownaniu do wiekszosci serwwerow jest malo bugow , przy 1400 osob pod wieczor ja nie mam lagow,
Szczerze polecam ten serwer:
Tod.sey.pl
PS:
Jest formularz ktory trzeba napisac aby grac na serwie co zacznie zmiejsza ilosc noobkow.
Smoczek8228
15-05-2009, 21:37
Nie narzekajcie tak na privy, HellGround nie jest zły. Dziś zacząłem, jakiś koleś dał mi na start 10g, zaprosil do gildii, a takze pomógł wykonać początkowe questy z koboldami (human).
UpTime co 4 godziny, jest spoko, tylko czasem się ktoś pod ziemię zapadnie :)
http://wow.gamefreedom.pl
Też gram na hellgroundzie :) Jaki nick? mój - Bienkovic ;)
Ja tez pykam :D ale horda nick Admar i Saitex. Moze sie na bg kiedys spotkamy xD
lord_piteer
19-05-2009, 15:52
Gra ktoś na avalonie?
za samo "gram gnomem warlockiem" wyjdz z tematu... w rl dał bym ci w ryj... pozatym co to za server z mniej niz 300 osob ?
CytrynowySorbet
19-05-2009, 18:35
Z tego co widze to jest chyba sojusz miedzy Ally a Horda bo gra mało ludzi.
AHAHAHAHAHAHAHAHAH
Gollumek
19-05-2009, 19:07
Mi się zdaje, że najlepszy serwer na razie to WowScape. Grałem tam z ziomami z rl, ale niestety mi się to znudziło. Mimo, iż mogę bić 80 poziom, to na 70 skończyłem swoim Undeadem Priestem :P .
HG to moim zdaniem strata czasu np dlatego, ze nie działa Av. Zapraszam na sangreal. wow.sangreal.lt Niedawno wprowadzono na serva wotlk i skasowano wszystkie postacie, wiec nie wiadomo jeszcze nic o błędach występujących na nowych terenach.
Adres strony, na której można zrobić acc.
http://wow.sangreal.lt/pl/reg/
Wymagany patch 3.0.9
sangreal to teraz jeden wielki bugland. nie dziala polowa questow, talenty pobugowane, lapiesz errory w co drugim obszarze + banda litwinow-idiotow
Gollumek
20-05-2009, 19:36
sangreal to teraz jeden wielki bugland. nie dziala polowa questow, talenty pobugowane, lapiesz errory w co drugim obszarze + banda litwinow-idiotow
Hmm... tak jakbym słyszał recenzję WowScape tyle, że bez tych Litwinów xD.
aktualnie to wowscape bije na glowe takiego sanga.
swoja droga ciekawe czy moje gildie na WoWScape jeszcze istnieja ;o
Jeżeli chodzi Ci o gildie w której byłem, to jeżeli nie usunęli mojej postaci to pewnie istnieje xD
http://94.23.54.209/strona/e107_images/banner.gif (http://ixion-wow.com.pl/)
Witamy na serwerze Ixion
-Jesteśmy pewni, że to będzie jeden z lepszych w Polsce, gdyż to na graczach i ich opinii zależy nam najbardziej.
Game Masterzy/Admini są Uczciwi , pomagający graczom
kiedy gracz potrzebuje pomocy -Nigdy nie mówimy nie,
Klimat na serwerze Jest Boski, po prostu musisz zajrzeć.
Na serwerze mamy Doświadczona Kadrę, która pracuje w pocie czoła aby zapewnić wam najlepszą jakość gry.
Emulator: Trinity Core
Strona serwera: http://ixion-wow.com.pl/
Patch: 2.4.3
Realmlist: 94.23.54.209
- Działające Areny
- Działające BG (AB, WSG, EOTS, AV)
- Oskryptowane insty
- Dostępne Heroici
- Działające Questy (problemy z eskortami, ale brak instantów questow jak jakiś nie działa. Admini na bieżąco naprawiają nie działające Questy)
- 95% talentów działa
U nas zapomnisz o lagach i DC.
Raty serwera:
Kill: x20
Quest: x20
Drop gold: x15
Drop item: x12
Honor: X5
Nasza ekipa:
Admini techniczni:
Rogas
Admini Gry:
Freon
Krasula
Head GM:
Porykar
GM:
Lester
Maq
Balinarciaa
Cristin
lord_piteer
22-05-2009, 20:39
@up
www.wowstatus.net
Gollumek
23-05-2009, 09:18
Jeżeli chodzi Ci o gildie w której byłem, to jeżeli nie usunęli mojej postaci to pewnie istnieje xD
Postaci na pewno nie usunęli, bo ostatnio grałem, a co do gildii to nie wiem ;p.
Lubisz grać w World of Warcraft, ale nie stać cię na wysoki abonament? Chciałbyś zagrać na serwerze przypominającym oryginał, ale z większymi ratami? Chcesz pograć na serwerze gdzie nie ma lagów a administracja pracuje? Jeśli tak, to zapraszamy na serwer WoW TBC 3.0.9 Patch Immortal! Na serwerze gra jeszcze mało osób, więc masz szansę stać się najlepszy! Wszelkie linki do pobrania gry, patchy, addonów oraz rejestracja konta na stronie: www.immortal.net.pl.
Spellujący świat, miła i pomocna administracja, świetny klimat i szansa na bycie najlepszym! To oferuje ten znakomity serwer (jest również możliwość transferu postaci z innego serwera na dobrych warunkach)! Naprawdę warto zagrać!
Roześlij ten komunikat swoim przyjaciołom. Nic cię to nie kosztuje, a bardzo pomożesz serwerowi.
Pozdrawiam
Nie jestem GM. Jestem graczem, nic też nie otrzymuję za reklamowanie. Jeśli chcesz więcej informacji i doświdczeń okiem gracza, napisz do mnie (GG: 3534780)
Foresters
16-06-2009, 15:56
http://dl.playwow.eu/playwowlogo.png
Nazwa serwera: Foresters' Server
Rodzaj:
Realmlist: logon.playwow.eu
Patchlist: version.playwow.eu
Strona: http://playwow.eu
Latency: 30-150ms
Silnik: TrinityCore2&MaNGOS + BugDB(UDB+TDB+NCDB+FDB)
Player cap= 500-600
Sprzęt:
http://server1.playwow.eu/phpsysinfo/
Opis:
Server bez lagów, bugów, DC, który tylko czeka na graczy!
-Działają wszelkiego typu PvP (BG,Areny,FFA).
-Ze stałą domeną - playWoW.eu
-Włączona interakcja pomiędzy Ally, a Horde (nie tylko walka, ale także chat, mail, party & AH)
-Autorskie eventy.
-Teleporty w stolicach oraz na Gurubashi Arena
Server nie stoi na gotowcu, mamy event-questy, wiele usprawnień wprowadzonych przeze mnie lub poprawek społeczności MaNGOS'a/Trinity, rozbudowany portal oraz forum.
Jednym (no... dwoma) słowem (słowami): [b]WARTO GRAĆ!
Dlaczego? Mamy dwa realmy: blizzlike i high. Są pr0 admini. Nie ma przekrętów w wykonaniu GMów. Wszystko jest dopracowane lub dopracowywane po zauważeniu/zgłoszeniu problemu.
Parę słów o historii:
Weszliśmy do interesu na początku lutego 2008. Server działał do końca lipca 2008, będąc zawsze pierwszym we wprowadzania nowych patchów (bez bugowania całego servera).
2 miesiące staliśmy na dedyku.
Po przerwie spowodanej wieloma powodami, głównie niemożnością kontrolowania servera przez głównego admina - panaut0lordv, który nienawidzi niedoróbek i bezprawia... ;)
WE STRIKE BACK !!
A teraz jesteśmy pierwszym polskim serverem na WotLKu, na 3.0.3-3.0.9, i na 3.1.0 także.
I parę słów o aktualnościach:
Aktualnie mamy server dedykowany opłacony na kwartał, a liczba graczy idzie w górę. Zapraszamy :)
Server utrzymuje się z dotacji i reklam.
A ja polecam polski serwer Nexus (www.wownexus.pl). Naprawdę niezły blizzlike (wszystko 2x), kompletnie 0 lagów, albo mi się tak wydaje bo ostatnio grałem na wowscape a wiadomo jak tam jest ;)
sphinx123
16-06-2009, 19:42
@up
A jak z kulturą i roleplayingiem polaków z tego serwera?
Z kultura pewnie jak wszedzie. Banda analfabetow i tyle.
Wiadomo, raz, że polacy, a dwa, że to privy - czyli wiele tu dresów bez kasy.
Niedawno podczas walki z elite mobem podszedł do mnie tego typu 'człowiek', który, widząc, że mam 2% hp i padam, wysyła mi invita do party i stoi jak głupi. Za brak akceptacji tegoż inva dowiedziałem się wielu rzeczy o sobie ;)
No ale grać się jakoś da - ignorować kretynów tego pokroju i tyle. Na szczęście nie gram sam, tylko z kumplem z klasy i znajomą z Guild Wars, więc nie trzeba zadawać się z innymi. Przynajmniej na razie.
edit: Co do rolpleja - to coś takiego jeszcze w ogóle istnieje? :p
Ponoć nawet na globcu cienko z tym...
jak polski priv to tylko Hellground, serwer na którym średnio gra 2,500 osób ;d
moja postac:
Hiti
70lvl
Druid
Balance
full epic
gildia Alea Iacta Est
!!!
sphinx123
16-06-2009, 21:42
Kurde, dresy bez kasy niech grają w Tibię i CS'a ;<
A ściągam właśnie WOTLK'a, potem zacznę myśleć o wyborze serwera.
moja postac:
Hiti
70lvl
Druid
Balance
full epic
gildia Alea Iacta Est
!!!
O Chryste, jesteś po prostu genialny! Chwalenie się 70-tką na privie jest z deka żałosne, nie sądzisz?
w Tibię
Poprawka - w tibię ;)
Niedawno podczas walki z elite mobem podszedł do mnie tego typu 'człowiek', który, widząc, że mam 2% hp i padam, wysyła mi invita do party i stoi jak głupi. Za brak akceptacji tegoż inva dowiedziałem się wielu rzeczy o sobie ;)
Lepsi sa tacy, co charami na 10-15 levelach wbijaja na newb groundy zeby ludziom proponowac duele.
Albo ci zapraszajacy cie do gildii po 20 razy pomimo, ze nie widzieli cie na oczy a ty odrzucasz invita.
Podsumowujac: albo polskie serwery gier mmorpg z jakiegos dziwnego powodu przyciagaja cala smietanke patologicznych debili (tym samym odciazajac pozostale serwery, za co nalezy byc wdziecznym), albo z tym krajem jest cos nie tak i nalezy szukac lepszego miejsca na zycie.
Hiti
70lvl
Druid
Balance
full epic
gildia Alea Iacta Est
nie pochwaliles sie jeszcze czy grasz krową czy tree_huggerem.
btw hellground mnie mile zaskoczyl.
Podsumowujac: albo polskie serwery gier mmorpg z jakiegos dziwnego powodu przyciagaja cala smietanke patologicznych debili (tym samym odciazajac pozostale serwery, za co nalezy byc wdziecznym), albo z tym krajem jest cos nie tak i nalezy szukac lepszego miejsca na zycie.
Po prostu dresów przyciąga to, że coś jest po polsku. Niby czemu przesiadają się z tibii na Metina 2? Bo jest po polsku. Nie są w stanie nauczyć się angielskiego, wolą pić i palić pod monopolowymi i mieć średnią 2.3 ^^
Na globalu to zawsze można było liczyć na czyjąś pomoc, łatwo było znaleźć kumpla. A tu jest kompletnie odwrotnie.
Kurczę, pograłbym sobie w tego prawdziwego WoWa, ale to wiąże się z tym uczuciem w brzuchu, które mówi ci, żebyś nie marnował kasy i siedział non-stop przed monitorem... Nienawidzę tego.
Kurde, dresy bez kasy niech grają w Tibię i CS'a ;<
A ściągam właśnie WOTLK'a, potem zacznę myśleć o wyborze serwera.
wow.sangreal.lt
Link do accmakera znajdz sobie na forum :P
Sevl litewski, ale gra na nim dosc duzo Polakow.Patch 3.1.3.Niestety ze wzgledu na wiele bugow na nowych terenach maxymalny lvl został ograniczony do 70 i statk/zepelin ni kursuje na nowe tereny.Jest to wotlk bez wotlk xd
sphinx123
20-06-2009, 22:46
@up
Jak dużo Polaków na nim gra, to nie chcę :)
nie idz tam, szkoda czasu. admin ledwo revy nauczyl sie wgrywac, sam nic nie robi poza tym. banda przyglupawych litwinow w itach od gmow, bugi i wotlk bez wotlk. nie zdziwie sie jak niedlugo zrobia kolene wipe.
sphinx123
21-06-2009, 17:20
Dobra, znalazłem jakiś serwer Neverendless i na razie jest w porządku ; O
@down
Nie ma WOTLK'a ;/
jak ci sie nudzi i chcesz startowac od zera to wbijaj na hellground, kasa sie znajdzie.
Skullcracker
21-06-2009, 18:23
Może mnie ktoś utwierdzić w przekonaniu, że blizz nie zamyka serverów stojących na patchach z przed wotlk ?
Azindius
21-06-2009, 21:26
Przetarłem te zakurzone pudełka wow'a i tbc i włożyłem płytkę do napędu ^^. Z powodu braku funduszy... a raczej braku nadmiaru funduszy nie kupię kolejnego prepaida by siedzieć jak no-life przed monitorem bo się pre-paid zmarnuje więc spróbuje swoich sił na HG. Jako, że pewnie gra tam banda niewychowanych dzieci nie spotkam zbyt szybko normalnej osoby więc może ktoś z was tam gra? :) Na pewno przyjemniej byłoby zacząć grać znając tam kogoś. Jeżeli znajdzie się ktoś kto tam gra niech podzieli się swoim nickiem no i w jakiej frakcji gra :).
CytrynowySorbet
21-06-2009, 23:36
Nie rozumiem, czemu każdy z was uważa że jak ma się prepaida, to trzeba siedzieć non stop w obawie, że się zmarnuje. Macie internet - czy siedzicie non stop na kompie w obawie że pieniądze za internet się marnuje (ah te stracone godziny w nocy, czas z tym skończyć!)? Ja, grając w WoWa na globie nie miałem nigdy uczucia że pp mi się traci, a bogaty to ja na pewno nie jestem żeby pieniądze mnie gówno obchodziły... Po prostu trzeba podejść do tego z luzem ^^
tez gram na hg, cos kolo 40 lvla orc huntard.
Zaczynam grać na hg, jak narazie orc warrior lv5, dopiero co się zarejestrowałem. Jakby ktoś chciał - nick erverse. odrazu mówię, że jestem strasznym newbie w wowie.
Żalące się dzieci "Wow fri gejm plxxlpxlxpx". Kiedyś była taka gra [nie,nie tibia xd],w której były 2 tryby. Normal i Premium. Grafika była wyjebana. Premium dawał lepsze rzeczy,nowe tereny [jak w tibi xd]. Ale nikt nie kupował premium prócz tam kilkuset graczy [na 10 servow po 7500 osób],no i gra padała,było coraz więcej lagów aż w końcu..... Zbankrutowała. Gra została sprzedana i słuch po niej zaginął. Nad tą grą pracowali 10 lat,została sprzedania chinom za 10500 jenów. Jeśli chcecie żeby tak było z WoWem czy z Tibią to płaćcie lepiej ;]
Aeglos Tribunal
22-06-2009, 14:45
Ja też gram na HG. nick Darkkrova (horde ofc).
Też dziś zacząłem, nick Xantro, UD Mag.
No i jak zwykle healera brakuje. Albo Tauren dru albo BE Pala ewentualnie BE priest. Jak tylko wroce 26 do domu xD
rob dpsa, ja roll na ud priesta.
No to Pala BE retri, chyba ze dziala tam talent warlockowy Demonic Sacrifice to wtedy warlock, ale jak nie to Pala Retri bedzie.
Aeglos Tribunal
23-06-2009, 21:17
chyba działa nie jestem pewien :P jak spotkam jakiegoś locka to zapytam :)
--Cienius--
25-06-2009, 18:22
Jaki set dla rogala ale taki w miare do zdobycia i powiedzcie jak zdobyc bo sie pogubilem ze wszystkim ;o
ale na BC czy na WotLK na PvP czy Raidach a moze hero czy craftingu ?? jest zbyt wiele mozliwosci co by jednoznacznie odpowiedziec, musisz bardziej zkonkretyzowac pytanie.
--Cienius--
25-06-2009, 19:03
70 TBC mam LW chcialbym taki w miare dobry ale tez nie trudno dostepny
ale dalej, do czego on ci potrzebny.. do pvp do raidowania czy do czego ?
i jak tam dzieciaczki lvlowanie na hg idzie ?
ja jeszcze do domu nie wrocilem xD sobotke mam caly dzien na warhamera a niedziela calodniowy larp =P wiec dopiero w pon zaczne expic ale bedzie to exp nieziemski i nolifowy xD
ja jeszcze do domu nie wrocilem xD sobotke mam caly dzien na warhamera a niedziela calodniowy larp =P wiec dopiero w pon zaczne expic ale bedzie to exp nieziemski i nolifowy xD
ty tylko tak potrafisz : D
trzeba kozystac z zycia maxymalnie i robic to co sie lubi bo ja jestem o tym swiecie przekonany ze mnie w niedalekiel przyslosci(przed 30) pierdolnie samochod czy inne tałatajstwo co robi miazge z człowieka.
ty tylko tak potrafisz : D
ty mnie nie widziales przy levelowaniu.
Chyba odpuszcze sobie gre na HG. Kolejki, Lagi (Latency po 200-300) i ciągłe d/c, offy mnie zniechęcają. A szkoda, bo oskryptowane wszystko ładnie, przynajmniej do tego 9 lvla który wbiłem. Chciałem troche po nolifić ale na takim serwie to niestety za dużych szans nie ma :<
ty mnie nie widziales przy levelowaniu.
Widzialem, slyszalem i sie glowilem. WTF. 'Zaczynam gre' , jeszcze nie walne kupy a ty 3 altem wbijasz 70.
--Cienius--
26-06-2009, 09:29
Ten set dla rogala to do pvp oczywiscie bo raidy na HG nie wszystkie dzialaja aa pvp to smaczek tej gry :P
up@ pvp na global - tak, na privie - nie.
--Cienius--
27-06-2009, 15:42
@up
Sluchaj mimo tego ze nie dzialaja skille sa lagi dcki itp to jednak da sie grac pvp na privie :D
Czy tylko ja nie moge zalozyc nowej postaci na hg ?
Witam,
Postanowiłem ponownie zawitać do świata Azeroth. Jednak z braku czasu i pieniążków, postanowiłem pograć na "privach". Czy ktoś może mi podać jakiś serw z ratami 1x w miarę dobry? To znaczy, z działającymi skillami, klasami itp. BG nie muszą działać. Mile widziany też dobrze działający najnowszy dodatek.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
KrEmAs KAc
03-07-2009, 11:34
Witam,
Postanowiłem ponownie zawitać do świata Azeroth. Jednak z braku czasu i pieniążków, postanowiłem pograć na "privach". Czy ktoś może mi podać jakiś serw z ratami 1x w miarę dobry? To znaczy, z działającymi skillami, klasami itp. BG nie muszą działać. Mile widziany też dobrze działający najnowszy dodatek.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
http://www.xtremetop100.com/
Dawac mi swoje nicki na HG, jak wroce to zaczne grac, w koncu urlop i cos trzeba robic :P
Jakby co to robie UD Priesta, albo Orka Szamana :)
Pozdro!
Ja mam narazie 33 Orca warriora na HG ;d nick Velin jak coś.
Dawac mi swoje nicki na HG, jak wroce to zaczne grac, w koncu urlop i cos trzeba robic :P
Jakby co to robie UD Priesta, albo Orka Szamana :)
Pozdro!
gallah, od wbicia 70 sie nie loguje, nawet mnie z gildii wywalili .. ;<
Ja jakby co to DarkGrue - ork szaman ; )
btw. ktos ma drzewka buildow do 2.4.3? :[
Maldoryz
09-07-2009, 11:01
hi
Jestem zielony w sprawach WoWa, wiem o nim raptem tyle, ze trzeba placic co miecha kase, aby grac. Zostaja privaty. Czy dobrym pomyslem jest zaczynanie gry na privach? Powtarzam, ze w ogole nie mam pojecia o tej grze, nic. Ofc przeczytalbym jakies poradniki.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.