Pokaż pełną wersje : Poprawiony system płatności
System płatności w Tibii został gruntownie zmieniony. Teraz można zamawiać Premmium Account również dla innych osób poprzez specjalny interface. Można go znaleźć w sekcji service na oficjalnej stronie.
Przykładowo, jeśli Twoi rodzice chcą Ci zrobić prezent na Święta, mogą przeczytać wszystko o cenach i sposobach płatności. Do tego celu nie będzie potrzebne nic więcej oprócz nicku postaci w grze. Dlatego też nie musisz już więcej podawać innym osobom numeru konta, jeśli będą chciały zapłacić za Twojego pacca. Pamiętaj, że operację tą musisz zatwierdzić. Można oczywiście zrezygnować z zamówionego pacca bez żadnych negatywnych konsekwencji.
Więcej info: Online Payment Interface (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual§ion=accounts#paymentinterface)
Tychanowicz
30-11-2004, 21:24
noi bardzo dobrze, juz powinni to dawno zrobic
No to CipSoft załatwił sprawę prezentów świątecznych... Teraz rodzice chcąc zrobić prezent swojemu dziecku, wejdą na stronę i tyle ;)
I mit o Świętym Mikołaju pozostaje niezmącony ;) ("Mamo, tato zobaczcie... Mikołaj kupuje mi pacca
:) ").
Masters Fiara
30-11-2004, 21:42
Nareszcie to zrobili, poprostu super, jeszcze niech wprowadza platnosc sms i bedzie jeszcze lepiej :))
8o
I uczucie: Podniecenie
I myśl : No to za***iscje
Who cares? :/
wow jak czytalem poprostu krecilo m sie w oczach na serio. Chodzi o to ze wlasnie rodzice chca mi kupic pacca. Niestety nie znam dobrze angielskiego. Mysle ze za niedlugo pojawi sie wersja polska na forum :) czy mozecei mi strescic to mniej wiecej o co chodzi i jak sie to robi?
bardzo dobry sposób.... to już wiem co chcę na święta :evul: :crusader:
Naprawdę nie ma wielkiej filozofii. Wchodzisz tutaj (http://www.tibia.com/service/?subtopic=payment) i po kolei akceptujesz wszystko podając odpowiednie dane/zaznaczając odpowiednie pola. Nawet z podstawową znajomością angielskiego da się to łatwo szybko i przyjemnie zrobić
Dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie jak za niego zaplacic :) to ze pozaznaczam to i owo to prosto ale kase jesli dobrze zrozumaielm z tibia.com dostarczam jakiejs firmie ShareIt. (10%) :P
Coś mi się wydaje, iż to będzie sprzyjać PACC za GP
Dowizul z Inferny
30-11-2004, 22:29
no i dobze wreszcie bede mial elit moim nowym najtemhttp://www.tibia.pl/forum/images/smilies/pleased.gif a tak ogulnie jesli przed update tyle zeczy się zmienia wole niewiedziec jak będzie wyglądał update
Hegemmon
01-12-2004, 06:22
Masz rację... może CipSoft doszedł do wniosku, że nie dadzą rady powstrzymać tego procederu, więc postanowili ukrucić te hacki, przez kupowanie konta. Teraz najwyżej skończy cię to tylko kradzieżą pieniędzy co w porównaniu z kradzieżą konta jest znikomą karą za zaufanie złodziejowi. Poza tym to dla nich idzie ta kasa, więc dla nich to nawet i lepiej.
eh a ja dalej nic nie wiem jak go sobie zalatwic :P niech ktos mi to wszystko wytlumaczy ktok po kroku plx :P
Barnabhinio
01-12-2004, 15:22
No to CipSoft załatwił sprawę prezentów świątecznych... Teraz rodzice chcąc zrobić prezent swojemu dziecku, wejdą na stronę i tyle ;)
I mit o Świętym Mikołaju pozostaje niezmącony ;) ("Mamo, tato zobaczcie... Mikołaj kupuje mi pacca
:) ").
Czy jestes pewna ze rodzice beda chcieli zeby ich dzieci graly w Tibie :P
Ale to w sumie dobra sprawa, dawno powinni to zrobic, choc ja na razie o PACCu nie mysle, bo gram dopiero miesiac w Tibie.
Pozdro!
Barnabhinio
I to jest dowod na to ze CIPsoft tez mysla :D
GZ POMYSLU PLX
next great sorcerer
01-12-2004, 16:20
eh a ja dalej nic nie wiem jak go sobie zalatwic :P niech ktos mi to wszystko wytlumaczy ktok po kroku plx :P
Moim zdaniem: ludzie którzy nie znają angielskiego nie powinni grać w tą grę.
Topic:
Wypas! Prezenty będzie łatwiej robić!
A jak ja mam niby za tak kupionego pacca zaplacic... karta.. przelew czy co bo aj nei wiem zabardzo o co chodzi z ta opcja :P
Moim zdaniem: ludzie którzy nie znają angielskiego nie powinni grać w tą grę.
Topic:
Wypas! Prezenty będzie łatwiej robić!
Lol. Znam na tyle angielskiego ze w tibii daje sobie spokojnie rade. I idzie mi dobrze. Tam masz oklo 3 ekrany do przelumaczenia wiec wiesz... nie zrozumiales mnie nara
oj cos za pozno to zrobili bo ja mam juz bana od tygodnia za invalid paymant :(( ah ale jutro kupuje paccka ;)
Bardzo dobry pomysłowy pomysł;p<<niech zlikwidują blocked ip i Nawet update nie chce;p;)
HEHE teraz to nikt nei bedzie mial problemu kupic pacca za gp w grze, przedtem niektorzy sie bali.
Hail Cipsoft lubimy prezenty:D!!
Ha! No ale kto będzie cchiał rezygnować z darmowego pacxca xD
HEHE teraz to nikt nei bedzie mial problemu kupic pacca za gp w grze, przedtem niektorzy sie bali.
Hail Cipsoft lubimy prezenty:D!!A dlaczego maja sie nie bac :P dalej mozna bedzie oszuakc. Np. dasz kase a on ci pacca wcale nie kupi i juz :P
Zaliczam sie do takich ludzi = mam zamiar komuś kupić pacca ?? :]
Jeśli tak to ja sie zgłaszam :D
Killer_1993_21
01-12-2004, 21:36
Ile kosztuje pacc? a jak go zaloze to nie strace swojej postaci???
Dowizul z Inferny
01-12-2004, 21:59
Ile kosztuje pacc? a jak go zaloze to nie strace swojej postaci???
postaci niestracisz a pac kosztuje 3 miechy 80 zl jestli sie niemyle
Sir Krycha
02-12-2004, 06:10
Wreszcie pomysleli :) i zrobili :p
mAm pyt : Czy bedzie wkoncu grafika 3D?? :(
Ja nie chce X(
Hegemmon
02-12-2004, 06:32
mAm pyt : Czy bedzie wkoncu grafika 3D?? http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/frown.gif huh człowieku... nie zdziwiłbym się gdyby jej nie było nigdy :P
Ile kosztuje pacc? a jak go zaloze to nie strace swojej postaci??? Szukajcie a znajdziecie i się dowiecie! Na tym forum napewno ta informacja była podawana multum razy. Wystarczy tylko "Press "szukaj" button!"
Ale pacc kosztuje nie 80zł tylko 22 dolary. Przy obecnym kursie walut przekłada się to na niecałe 70 zł chyba więc taki pacc na 11 miechów pkosztuje ~210 PLN co jak widać wygląda dosyć kusząco :) No i NIE stracisz swojej postaci... skąd ci to wogóle przyszło do głowy?
Gremlin.. mi suprajs plx :) zabiore cie na demony wtedy ^.-
P.S.
Jakby się zastanowić to ta zmiana może sprzyjać złodziejom. Nowa sytuacja, więcej ludzi się odwarzy bo znika groźba hacknięcia. Oszust zawsze jakiśbajer wciśnie... i tyle.
@70 dolarów
:evul: teraz trzeba poczekać aż dolar spadnie jeszcze bardziej... bo jak będzie kosztował 50 to kupuję :P
nie martwiac cie to cena w $ nei spadnei raczej.... predzej wzrosnie bo on coraz slabiej stoi ... A cipy to raczej euro
baranina113
02-12-2004, 14:18
Jak mysle troche to usprawni kupowanie pacow.Pacc jako prezent pod chonke od rodizcow moze byc wazne ze nie musisz podawac numerkow osobie of ktorej kupujesz paca za gp.Mi to nie robi roznicy kupuje pace za zlotowki owiele bezpieczniejsze nawet z ta opcja>zawsze koles moze wycofac kase za pacaa wtedy tylko ban na rok;]]]
Za***i*cie! Huahuahua! To mam PACC! HAHAHA! Święta r0x (Mikołaj też)
A z okazji świąt dowcip
-Mamusiu, kiedy przyjdzie Mikołaj?
-A skąd ja mam do cholery wiedzieć kiedy twój stary przyjdzie z knajpy!?
:D
Mam pytanie - czy podczas kupowania komuś pacca w ten sposób jest jakiś numer referencyjny? Czy np. jeśli kolega zamówi mi pacc i poda nr. konta bankowego i z tego konta wpłaci to kase to będe miał? i gdzie musze potwierdzić że chce przyjąć pacca
Arathorn
03-12-2004, 21:11
Jak tylko do zobaczyłem to od razu napisałem stosowny list do "Świętego Mikołaja" (to znaczy staremu mejla wysłałem ;p) i czekam na "odpowiedź" miejmy nadzieje pozytywną
:p
jeszcze raz prosze o pomoc - czy podczas kupowania komuś pacca w ten sposób jest jakiś numer referencyjny? Czy np. jeśli kolega zamówi mi pacc i poda nr. konta bankowego i z tego konta wpłaci to kase to będe miał? i gdzie musze potwierdzić że chce przyjąć pacca
mam dwa pytania:
1. Jesli system zostal poprawiony to oznacza ze tego starego z numerem ref ktory sie dostwalo juz nie? i kozysta sie z tego nowego systemu?
2. Czy tym nowym systemem tez jest jakis numer ref czy np. na kartce w krora sie owija dolarki pisze sie nick postaci ?
Nuvizizi
04-12-2004, 00:10
Czy zakup pacca przez ta nowa opcje moze zakonczyc sie banem?
Wyobrazmy sibie taka akcje podpadles komus na serwerze i gdy śpisz zaklada ci pacca na twój nick a potem go anuluje wstajesz rano zeby lvl zrobic przed szkola a tu konto banished ?
Mroczny_Elfo
04-12-2004, 14:45
Zaliczam sie do takich ludzi = mam zamiar komuś kupić pacca ?? :]
Jeśli tak to ja sie zgłaszam :D
CZeść napisałeś ze kupisz komus pacca ja bede brał pacca i teraz sie zastanawiam czy sam kupic czy ktos ma mi kupic Prawdopodobnie kupie od ciebie moj gG: 5355994
mam dwa pytania:
1. Jesli system zostal poprawiony to oznacza ze tego starego z numerem ref ktory sie dostwalo juz nie? i kozysta sie z tego nowego systemu?
2. Czy tym nowym systemem tez jest jakis numer ref czy np. na kartce w krora sie owija dolarki pisze sie nick postaci ?
1. Podejrzewam, że zamówionego pacca jeszcze w starym systemie można zapłacić po staremu.
2. Nie mam pojęcia, trzeba poczekać, aż to ktoś zamówi. Ale podejrzewam, że samo zamówienie wygląda tak samo, tylko że interfejs się trochę zmienia i możliwość zamawiania przez inne osoby.
[query=Nuvizizi]
Czy zakup pacca przez ta nowa opcje moze zakonczyc sie banem?
Wyobrazmy sibie taka akcje podpadles komus na serwerze i gdy śpisz zaklada ci pacca na twój nick a potem go anuluje wstajesz rano zeby lvl zrobic przed szkola a tu konto banished ?[/quote]
Też trzeba będzie poczekać, żeby się przekonać, czy ktoś robi takie przekręty i jak CIPTeam reaguje. Ale podejrzewam, że wzięli to pod uwagę i jakoś się zabezpieczyli przed tym...
eh w tym miesiacu chce kupic pacca i nie wiem czy tym nowym sposobem czy straym boje sie ze starym nie dojdzie :(
ziomal di'ole
04-12-2004, 20:01
Wszystko fajnie i dobrze ja tez chce pacca na gwiazdke i prawdopodobnie go dostane :] ale jak sie placi za niego??? kata kredytowa przelewem, czy jak? bo jak karta kredytowa to lipa.... :( ;(
Titania ---> Evirex ---> Paladin 11 lvl ---> 9 mlvl
Najlepszy potworek na solo ---> Minotaur Archer
Ogolnie najlepszy potworek zabity razem z ekipa ---> Dragon Lord
Tibia maniak
04-12-2004, 22:21
Mam jedno pytanie jesli chce zamowic PACC to co musze zrobic ta kase to moi rodzice jak musza wplacic na koncie musza miec czy jak?
Sory weam moze sie to wydawac smieszne ale naprawde niemam pojecia jak to zrobic :D
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Tak jak wyżej.Pytanie, a propo problemu cze gdy wpisójesz nick postac by mieć premium to jest tylko dla postaci czy dla całego konta ??? :( :(Jest to pacc dla CAŁEGO konta, na którym jest owa postać.
waR-MaGe
05-12-2004, 11:56
Mam jedno pytanie jesli chce zamowic PACC to co musze zrobic ta kase to moi rodzice jak musza wplacic na koncie musza miec czy jak?
Sory weam moze sie to wydawac smieszne ale naprawde niemam pojecia jak to zrobic
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Musisz wypełnić formularz umieszczony na tibia.com. jest on w my account > i potem klikasz order premium .. czy jakoś tak. Następnie podajesz rodzicom Reference number twoje imię i nazwisko. Oni wypełniają formularz przelewu..
W tym zamówieniu masz wszystki dane.. adres, numer konta etc etc ( tak wogóle to tam jest wszystko dobrze wytłumaczone.. więc tlyko przeczytaj..
Następnie musisz poczekać ( uwaga! mi raz pacc szedł 1miech) na pacca! i graj do woli!
Ja mowie mamie tak gdy chce coś :P Sprawa z pacem DIALOG :
-mamoooooo
-tak gwiazdeczko (żeby było realnie mama tak do mnie muwi :PP :baby: )
-jak bardzo mnie kochasz ??? :]
-no bardzo
-a jak bardzo
-no bardzo bardzo
-ale tak bardzo bardzo bardzo ???
-tak
-a wiesz że ja gram w taką gre Tibia prawda ?? (moja mama muwi Tipa zamiast Tibia :P)
-no tak synku
-a wiesz że jest cos takiego jak PAcc ??
-(urywki)....no i to jest fajnie.......i cool......i że będę szczęśliwy.... itp itd.
-aha ale musze się zastanowić to dużo pieniędzy
-ale ja nie będę chciał nic na Mikołaja
-aha...
-to się zgadzasz :*:*......-ale.....-dziękuje dziękuje jesteś super !!
-no Ok :P
-koniec :P
Dostane batonika i czekolade na mikołaja ale mam PACC całe Boże Narodzenie :P i na cały grudniowy update jupiiii :P B):]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.