Pokaż pełną wersje : Rasistowskie wybryki grudziądzkich kibiców...Wiadomośc dla fanów speedway
Rasistowskie wybryki grudziądzkich kibiców... czy jesteśmy tolerancyjni? Antonio Lindbaeck obiektem ataku!
Podczas niedzielnego meczu w Grudziądzu, zawodnik rybnickiego RKM, Antonio Lindbaeck przekonał się, że kolor skóry w naszym kraju, ma jednak ogromne znaczenie.
Antonio Lindbaeck był jednym z liderów RKM-u Rybnik, który walnie przyczynił się do wygranej "Rekinów" w Grudziądzu. Sportowo zaliczy ten dzień do niezwykle udanych, lecz to co miało miejsce po za torem można nazwać tylko skandalem. Jak mówi "Toninho", nigdy by nie pomyślał, że coś podobnego spotka go w jego żużlowej karierze w cywilizowanym kraju. Jak się okazało nie dla wszystkich kibiców pojawiających się na żużlowych stadionach normy zachowania się jasne, tak samo jak zasady tolerancji. Już przed meczem zawodnikowi skradziono jego kevlar. Wszystko zostało natychmiast zgłoszone organizatorom. Jednak wszyscy wiemy, jakie są szansę na odnalezienie kevlaru "Toninha". Mimo tych niemałych strat, gdyż kevlar może kosztować nawet kilka tysięcy złotych, Antonio w pełni skoncentrowany przystąpił do meczu, z jeszcze większą motywacją, aby pokazać na torze wszystko, na co go stać.
Przypomnijmy, iż rok temu podczas meczu rybniczan w Grudziądzu na stadionie został okradziony jeden z juniorów oraz obcokrajowców "Rekinów". To, że wśród skradzionych rzeczy oprócz telefonu i portfela były nawet skarpetki zawodnika, można podsumować szerokim uśmiechem.
Podczas niedzielnego meczu takich błahych powodów do nawet najdrobniejszego uśmiechu nie miał Lindbaeck. Jak się później okazało zaginięcie kevlaru, to był dopiero początek nieprzyjemności. W trakcie meczu na torze lądowały różnego rodzaju przedmioty. Gwizdy i rasistowskie obelgi wykrzykiwane przez część kibiców w stronę zawodnika nie nadają się do zacytowania. Nagonka na Antonia trwała w najlepsze przez całe spotkanie. Mogłoby się wydawać, że na końcu to "Toninho" mógłby się śmiało cieszyć z wygranego meczu i bardzo dobrej postawy. Nic bardziej mylnego. Pojawiła się grupa kilkunastu kibiców, dla których mecz nie zakończył się wraz z wjechaniem na metę zawodników w ostatnim piętnastym biegu. Z relacji mechaników Lindbeacka wiemy, że kiedy motocykle czekały na załadowanie do busa, zaczęły się prawdziwe chwile grozy dla zawodnika i jego pomocników. Kilkanaście osób zaczęło kopać po busie zawodnika oraz motocyklach. - Najgorsze jest to, że całe zajście zostało zupełnie zignorowane przez służby ochrony – powiedział Marcin Momot, mechanik zawodnika. Zupełnie zignorowani przez służby, którym płaci się za to by interweniowały w takich sytuacjach Antonio i jego team musieli poradzić sobie sami. Zawodnik schował się w środku, a sprzęt szybko spakowano. Napastnicy kopali po busie, ale na szczęście wszyscy zdołali bezpiecznie odjechać.
Antonio Lindbaeck niechętnie mówi o tym zdarzeniu. Woli podzielić się swoimi wrażeniami na temat sportowej części tego spotkania, z której jest bardzo zadowolony. Pomimo wszystko, udało nam się zdobyć parę słów na temat całego zdarzenia. - Już przed meczem byłem zszokowany jak to się mogło stać, że skradziono mój kevlar. Nie wpłynęło to jednak na mnie mocno i w meczu szło mi bardzo dobrze. Przykro mi było także przez to, co się działo na trybunach. Leciały różne przedmioty nie tylko we mnie, ale i innych zawodników naszej drużyny. Wiem również o rasistowskich wyzwiskach wymierzonych w moją osobę. To, co działo się po meczu jest dla mnie niewyobrażalne. W życiu nie spodziewałbym się, że kiedykolwiek będę musiał zamykać się w busie z obawy przed kibicami, którzy pojawili się na żużlu. Może to była niewielka grupa, ale dla mnie samego jest to przerażające. Jestem ogromnie zadowolony ze zwycięstwa mojej drużyny i wyniku jaki w Grudziądzu osiągnąłem, jednak wolałbym już nigdy tutaj nie startować jeżeli miałbym na swojej drodze spotykać takich kibiców
My możemy jedynie współczuć zawodnikowi oraz wyrazić zdecydowany sprzeciw takiemu zachowaniu części „kibiców” jakie miało miejsce w Grudziądzu. Widocznie dla niektórych w XXI wieku nie ma miejsca.
Źródło sportowefakty.pl
szkoda gadać media zrobią wszystko żeby tylko mieć oglądalność
o tym było takze w TVN i TVP1 ZAl ...
ps. o tyle ciekawe jest to ze jest tym większe zainteresowanie w europie...
Członkowie Ultras Brigade 05 nie uczestniczyli w skandowaniu obraźliwych wyzwisk w stosunku do zawodnika RKM-u Rybnik Antonio Lindbeacka. Jednocześnie pragniemy zauważyć, że grupa Ultras Brigade 05 nie ponosi odpowiedzialności za skandaliczne zachowanie postronnych kibiców Grudziądzkiego Towarzystwa Żużlowego, którzy nie należą do naszej grupy.
UB 0'5-Ultrasi
Wg mnie sprawa bardzo przykra, zwłaszcza, że są Polakami... I nie sądzę, żeby nagłaśnianie takich wybryków w telewizji, było czymś złym...
moze dla ciebie nie jest to nic złego lecz dla nas ultrasów jest otórz cała wina została zwalona na oficjalnych hool's ze niby wszyscy kibice są rasistami
a tak naprawde to kilku pijanych pikników krzyczących ze zdenerwowania jakieś teksty
a po 2 sam antonio jezdząc po torze pokazywał srodkowy palec kibicom
moze dla ciebie nie jest to nic złego lecz dla nas ultrasów jest otórz cała wina została zwalona na oficjalnych huliganów ze niby wszyscy kibice są rasistami
a tak naprawde to kilku pijanych pikników krzyczących ze zdenerwowania jakieś teksty
a po 2 sam antonio jezdząc po torze pokazywał srodkowy palec kibicom
No sorry, ale jak ja bym jechał i by mi zajebali, wygwizdywali i rzucali we mnie jakimś gównem to bym im chyba nawet dupę pokazał...
to dopiero było by coś wszyscy jeszcze na dtadionie by sie na niego zucili jak by zobaczli czarną dupe;d
Killuminati
11-07-2008, 17:58
Raz już było, jak grał Roger, tylko, że to w piłce, a wiemy jacy fanatycy tego sportu są. Jak widać, niektórym nawet w żużlu przeszkadza kolor skóry...
Co oni sobie myślą? Co im to przeszkadza? Polska!...
http://img147.imageshack.us/img147/36/orlyrm2.th.jpg
gz rozjebało mnie to
@up
polska dla polaków?
Xendriel
11-07-2008, 18:17
Raz już było, jak grał Roger, tylko, że to w piłce, a wiemy jacy fanatycy tego sportu są. Jak widać, niektórym nawet w żużlu przeszkadza kolor skóry...
A jak Olisadebe strzelał bramki, każdy się cieszył...
Wyciszony
11-07-2008, 18:18
@Arack
Zdjęć się nie cytuje, a poza tym powinieneś odpowiedzieć obrazkiem "ya, rly". Takie zasady.
.Matrik.
11-07-2008, 19:01
cała wina została zwalona na oficjalnych huliganów
PWN3D!!111
eisscheriann
11-07-2008, 19:08
polska dla polaków?
ttaaaaaak, rzydą, murzyną, hincom muwimy nie :cup:
Chyba źle zrozumiałeś jego post ;)
A co do tematu- no cóż zdarza się, rasistów za jaja powiesić
Dark Sven
11-07-2008, 19:30
. > Wydarzenia sportowe.
@Dark Sven
To ze sportem ma niewiele wspólnego. Ciekawe, czy byłoby im miło, gdyby wyzywali ich w Brazylii za to, że są Polakami. Żałosne.
Vasudanin
11-07-2008, 19:52
U sibie każdy czuje się pewnie. A na tych delikwentó z opisanej sytuacji nic nie poradzisz, tacy od zawsze byli, są oraz (obym się mylił) będą. Tego nic nie zmieni.
Wiadomośc jest stara to pierwsze pirmo.Po drugie to nie wszystko jest zgodne z prawdą(zachowanie kibicow bez powodu).Po trzecie to chyba jest napisane,żeby zamęt wprowadzić.Z drugiej strony skoro wszystko to się okaże prawdą(rasistowskie wyzwiska,akcja w parku maszyn) to podpisuje się dwiema rękami pod protestem rybnika ;d
CKM Włókniarz Częstochowa!!! FOREVER
@Emok
Właśnie zaprezentowałeś super postawę człowieka,który wie co się stało.Ufaj Faktom i innym pierdołom to daleko nie zajdziesz.
@Killuminati
Mmmm,super.Masz racje.
Odstrzelic stadionowe bydlo. Tyle ode mnie.
Killuminati
11-07-2008, 20:16
@Xendriel
I właśnie to próbuje zrozumieć, i mi to nie wychodzi... Chociaz napewno jakieś tam obelgi były w jego strone, daje se głowe uciąć :-P
@Vil
Jestem za.
@J.D.
Skoro mówisz, że nie wszystko jest prawdą, a później piszesz, jeżeli prawdą to wszystko się jednak okaże, to uważam, że GÓWNO wiesz ^^
@Emok
Właśnie zaprezentowałeś super postawę człowieka,który wie co się stało.Ufaj Faktom i innym pierdołom to daleko nie zajdziesz.
Przykro mi - nie oglądałem Faktów. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej nie mów. Tyle.
Serious Sam
11-07-2008, 22:50
@Vil
Jasne, nie ma się co cackać.
Wiadomośc jest stara to pierwsze pirmo.Po drugie to nie wszystko jest zgodne z prawdą.Po trzecie to chyba jest napisane,żeby zamęt wprowadzić.Z drugiej strony skoro wszystko to się okaże prawdą to podpisuje się dwiema rękami pod protestem rybnika ;d
CKM Włókniarz Częstochowa!!! FOREVER
@Emok
wiadomośc nie jest stara bo z tego tygodnia bo mecz był w niedziele przykro mi ze nie napisałes CKM & GKM ale cóż piknicy się na ty nie znają :D
ps. wyjdz
@down
w tv było ^^
Przykro mi - nie oglądałem Faktów. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej nie mów. Tyle.
No patrz,żeby jeszcze w TV to było.A ty myslisz,że coś ciekawego wniosłeś wieszając od razu psy na innych nie znając sprawy?
@Up
CKM & GKM
pasuje? "pikniku".Wielki sojusz.
@topic
Proponuje lekturę w której jest zawarte więcej obiektywizmu
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/07/11/przemyslaw-sierakowski-z-przekasem-bialy-lindbaeck-i-czarny-/
Glon Elriel
11-07-2008, 23:42
Row Row Row Rybnik!
@up
zalowy jesteś
czemu on jest żałowy?
domyśl się napina się i reklamuje swój klub w moim temacie..
domyśl się napina się i reklamuje swój klub w moim temacie..
Po pierwsze ja nie widziałem żadnej napinki z jego strony. Po drugie to nie jest twój temat. Po trzecie sam masz avatar i sig 'reklamujące' twój klub.
nie czaisz napisał posta tylko reklamujący swój klub a a ma w podpisie napisane coś tam o klubie wiec ten post był bezsensowny..
nie czaisz napisał posta tylko reklamujący swój klub a a ma w podpisie napisane coś tam o klubie wiec ten post był bezsensowny..
i to oznacza, że jest żałowy?
:evul:@up moze i nie :evul:
Glon Elriel
12-07-2008, 15:40
RKM=ROW Rybnik
więc dlaczego to jest nie na temat ;^)?
Granteon
12-07-2008, 15:44
Śmieszy mnie to, że ci ludzie są dumni z tego, że nazywają ich "chuliganami". Dla mnie każdy "chuligan" jest idiotą...
dla mnie kazdy piknik tak jak ty to debil
eisscheriann
12-07-2008, 16:42
poprzyj to jakimiś argumentami, proszę. xd
Granteon
12-07-2008, 16:42
Ja jestem debilem? Potrafisz wytłumaczyć dlaczego tak jest?
Edit: Spodziewałem sie tego, że będziesz teraz milczał. Jesteś kolenym gówniarzem, który myśli, że jak krzyknie czasami u siebie na podwórku "Polska dla Polaków" to jest fajny.
Nie przesadzaj z tym wiekiem pod avatarem, ok?
Ja jestem debilem? Potrafisz wytłumaczyć dlaczego tak jest?
Edit: Spodziewałem sie tego, że będziesz teraz milczał. Jesteś kolenym gówniarzem, który myśli, że jak krzyknie czasami u siebie na podwórku "Polska dla Polaków" to jest fajny.
zal nie milcze po prostu nie jestem takim tibijczykiem jak ty zeby cały dzień przy kompie przesiadywać ,dlaczego jestes dla mnie debilem?a dlaczego jestem dla ciebie idiotą...
Nie przesadzaj z tym wiekiem pod avatarem, ok?
no chyba nie przesadzam
zal nie milcze po prostu nie jestem takim tibijczykiem jak ty zeby cały dzień przy kompie przesiadywać ,dlaczego jestes dla mnie debilem?a dlaczego jestem dla ciebie idiotą...
Padłem... Gdzie on napisał, że jesteś idiotą? :||||||
A co do wieku, to byłem pewien, że tak jak ty mogą się zachowywać tylko ludzie <14
Dla mnie każdy "chuligan" jest idiotą...
no i?teraz powiesz coś w stylu;;tu chuligan?ha'' to ja ci odpowiem przyjedz do Grudziądza to ci pokarze
eisscheriann
12-07-2008, 18:01
no i?teraz powiesz coś w stylu;;tu chuligan?ha'' to ja ci odpowiem przyjedz do Grudziądza to ci pokarze
Taaaak, jedźmy wszyscy, czym prędzej :D
Granteon
12-07-2008, 18:10
Więc twierdzisz, że jesteś "chuliganem"? :D Mam wymieniać wszystkie powody dlaczego chuligan to dla mnie idiota? Czy jesteś już na tyle inteligentny, że potrafisz się sam domyśleć? Jeżeli tak to brawo :)
Chuligan - w Polsce określająca młodego człowieka, na ogół kilkunasto- lub dwudziestoparolatka, który w sposób szczególnie agresywny i ostentacyjny łamie zasady współżycia społecznego, dokonując drobnych kradzieży i rozbojów, zaczepiając osoby postronne, niszcząc mienie i wdając się w bójki z innymi osobami. Chuligani zazwyczaj działali w kilkuosobowych grupach, dających im przewagę fizyczną nad pojedynczymi przechodniami, a także poczucie siły i bezkarności.
Jeśli taki jesteś to szkoda mi cię. Chyba, że to tylko taka forumowa napinka?
Jesteś idiotą.
czy z wikipedia to wyczytałes mam olane na was ''dziadków'' i będe juz się wypowiadał w tym temacie szkoda mi czasu wyjasniać wam wiele rzeczy
Pozdro
Granteon
12-07-2008, 18:37
@UP
Co, okazało sie, że mamy rację i nie wiesz co teraz zrobić, nie? No w sumię tak, to najprostrze rozwiązanie...
niby z czym macie racje?hah po prostu szkod ami czasu na odpisywanie wam lecz jak się juz tak prosicie ...
i chuj, że z wikipedii, ty do dzisiaj nie wiedziałeś widocznie co to dokładnie znaczy i już się nie przyznajesz do bycia chuliganem? napinka rox
idiota
@down
mnie też rozwala xD
Granteon
12-07-2008, 18:46
niby z czym macie racje?hah po prostu szkod ami czasu na odpisywanie wam lecz jak się juz tak prosicie ...
No jak to w czym? :D W tym, że jesteś idiotą :D
@UP Rozpierdolił mnie Twój podpis :D:D:D
Trochę żal, że nawet w tak pięknym sporcie jak Speedway muszą być tacy idioci jak pan powyżej...
Cóż, zdarza się.
A co do tematu, to mógłbym tu spokojnie zacytować Vila.
Granteon
12-07-2008, 19:10
ja JESTEM IDIOTĄ :D
Widzę, że w końcu przekonałeś się kim naprawde jesteś...
Trochę żal, że nawet w tak pięknym sporcie jak Speedway muszą być tacy idioci jak pan powyżej...
Cóż, zdarza się.
A co do tematu, to mógłbym tu spokojnie zacytować Vila.
speedway to nie piłka nożna to zupełnie coś innego jest tu tylko jeden czarny który w*****a i jest potępiany
@up
miło mi
I co z tego, że jest czarny? Na moje mógłby być i zielony byleby dobrze jeździł i zdobywał punkty. (Nie wiem jak jeździ, na 1. lidze się nie znam, oglądam tylko ekstraligę.)
Davido16
12-07-2008, 19:24
Jak jesteś ku** taki pewny to przyjedź tu. (http://maps.google.com/maps?f=d&hl=pl&geocode=&saddr=&daddr=53.028768,18.679735&mra=mi&mrsp=0&sz=18&sll=53.028758,18.679746&sspn=0.001429,0.003326&ie=UTF8&t=h&z=18)
Jest to 100 metrów od mojego bloku. Wystarczy, że krzykniesz z 3x głośno "ELANA!", albo coś o swoim klubiku (<3 giekaem grudzionc) a zapewniam Cię, że poleżysz trochę w szpitalu. Nie masz po co się napinać, bo jesteś ciotą, który myśli, że jest kozak w internecie.
haha odezwał się kibic najbardziej zydowskiego klubu speedwaya w polsce
łajzo wyjdz bo wiem ze mama cie nie kocha
ladna zieja z hool-troglodytow.
Davido16
12-07-2008, 19:47
haha odezwał się kibic najbardziej zydowskiego klubu speedwaya w polsce
łajzo wyjdz bo wiem ze mama cie nie kocha
Niestety nie jestem kibicem Unibaxu ;< fail kid
Wyjść to ty możesz z domu. To jest forum, więc mogę pisać co chce, gdzie i kiedy chcę, więc japa.
nie jesteś kibicem unibaxu?u tak mi przykro nawet tam cie nie chcą
Davido16
12-07-2008, 20:04
nie jesteś kibicem unibaxu?u tak mi przykro nawet tam cie nie chcą
Nie potrzebuję akceptacji ludzi, którzy mają więcej mięsa niż rozumu. K, thx baj.
Możesz już iść do swoich kolegów (pewnie podobni wiekiem do ciebie, <10) pochwalić się jaki to jesteś silny :cup:.
odezwał się 14 latek który to niby ma przyjaciół baj
Killuminati
12-07-2008, 20:47
@up
Jest napewno bardziej inteligentny niż ty, 17latku.
Maldoryz
12-07-2008, 20:49
Rotfl.
http://img236.imageshack.us/img236/862/failip8.th.jpg (http://img236.imageshack.us/my.php?image=failip8.jpg)
sphinx123
12-07-2008, 20:57
A jak nazwać dyskryminację i niechęć do osób z IQ poniżej 100?
heh widze ze wszyscy nieźle na mnie najezdzają miło mi:D
Articuno
12-07-2008, 21:21
dziwisz sie? takich ludzi jak ty trzeba tępić.
Killuminati
12-07-2008, 21:26
Wystarczy przytoczyć post Vila, i to wszystko :-P
Stary ci wkłada palec w dupe, że tak się napinasz?
znaczy takich ludzi jak ja?ale ja do tego murzynka nic nie miałem puki nie jezdził po stadionie z pokazanym środkowym palcem w strone kibiców
@up tobie stary palec do buzi daje :D
Schneider
12-07-2008, 22:47
Ludzie, takie rzeczy nalezy traktowac z przymruzeniem oka, a wielu murzynow wykorzystuje tych naiwnych murzynofilów. Niejaki Benjamin Imeh, kilka razy pokazywal srodkowy palec nie tylko do kibiców innych druzyn, ale nawet do kibiców Śląska(wówczas, gdy gral w Śląsku). Pamietam, ze na jednym z meczów, pewien murzyn ze Stalowej Woli sciagnal gacie na srodku boiska i pokazal goly tylek kibicom. Rozumiem, ze ktos ma pretenmsje o to, jesli najezdzaja na kogos tylklo z powodu jego koloru skóry, ale nie zachowujcie sie tak, ze wszystko, co zrobi sie murzynowi uwazane jest za rasizm. Bo wielu z nich to wykorzystuje.
patrzcie ktoś wkonću napisął normalnego posta w temacie ;)
patrzcie ktoś wkonću napisął normalnego posta w temacie ;)
gdzie? <znaczki>
Articuno
12-07-2008, 23:23
znaczy takich ludzi jak ja?ale ja do tego murzynka nic nie miałem puki nie jezdził po stadionie z pokazanym środkowym palcem w strone kibiców
tak czy tak jestes rasista, przynajmniej twoj podpis nawolouje do tego
podpis dodałem kilka h temu specjalnie bo mi się nudziło
podpis dodałem kilka h temu specjalnie bo mi się nudziło
a co nas to?
pewnie 'gówno'
@2down
nom, w końcu : )
to wy*******aj jak się nie podoba
Killuminati
13-07-2008, 00:38
nareszcie.
sphinx123
13-07-2008, 10:48
Kocham sytuację jak półmózgom kończą się argumenty xD Wtedy zaczyna się totalitarne "jak sie nie podoba to wyp1erd@laj!!!!" ;<
Wymyrymydymy
15-07-2008, 18:21
Wiadomo nie od dziś, że Grudziądz to hmm dosyć niemiłe miejsce pod względem i żużlowym i rasistowskim.. szkoda tylko że polski speedway traci przez to reputacje
Wiadomo nie od dziś, że Grudziądz to hmm dosyć niemiłe miejsce pod względem i żużlowym i rasistowskim.. szkoda tylko że polski speedway traci przez to reputacje
A czego się spodziewać po mieście, w którym w samym centrum stoją w promieniu kilometra 3 hipermarkety?
Po mieście, w którym prezydent, który kandydował pod hasłem "żadnych nowych hipermarketów", 3 dni po wygranej wydaje zgodę na nowy hipermarket?
Po mieście, które nie chciało fabryki Philipsa?
Po mieście, które ma jedno, dość gówniane, kino?
Po mieście, w którym przestępca, uciekając przed policją kryje się na dziedzińcu więziennym, a potem z niego wychodzi wdrapując się po murze?
Po mieście, w którym dyrektorów szkół wymienia się od razu po zmianie ekipy w ratuszu, bo poprzedni byli z innego nadania politycznego?
Po mieście, w którym po 22 nie ma nikogo na ulicy, nawet pijanych pubowiczów wracających do domu?
Po mieście, w którym puby są zamykane przed północą, bo już nie ma klientów?
Po mieście, w którym w więzieniu wybuchają granaty?
Po mieście, w którym większość dzielnic to ordynarne, odrapane blokowiska?
Po mieście, które od lat traci ludność i już nawet nie ma 100 tysięcy mieszkańców?
Po mieście, w którym planuje się zbudować multikino z jedną salą?
Po mieście, którego drużyna żużlowa ssie pałkę i nawet mając dwóch mistrzów świata (juniorów i seniorów) w składzie spada do 2 ligi?
Jakoś trzeba to wszystko odreagować, prawda? Na przykład pokazując swoją kozackość i niebywałą odwagę, raptem w kilkanaście osób goniąc jednego murzyna.
Killuminati
16-07-2008, 01:21
@up
Upadłem! :-D
A tak w ogole, ty zyjesz! ;>
A tak w ogole, ty zyjesz! ;>
Czemu miałbym nie żyć?
Killuminati
23-07-2008, 19:44
Dawno Cię nie widziałem na tym forum ^^
Gordorczyk
23-07-2008, 20:13
Muhaha byl Roger :). Znam 2 osoby które wywieszaly transparent (ROGER-NIGDY NIE BEDZIESZ POLAKIEM) i to sa bardzo porzadni ludzie!!!
Granteon
24-07-2008, 09:00
Muhaha byl Roger :). Znam 2 osoby które wywieszaly transparent (ROGER-NIGDY NIE BEDZIESZ POLAKIEM) i to sa bardzo porzadni ludzie!!!
Może dla Ciebie porządni, dla mnie tacy ludzie nie są porządni...
Wylansowany
24-07-2008, 09:07
Może, chociaż pamiętam, że grudziądzcy (dobrze napisałem?) kibice nawet nieźle dopingowali przy min. liczbie dopingujących...
Ale po przeczytaniu paru postów założyciela tematu nie dziwię się, że coś takiego się stało ;-]
@Polinik
Padłem :p
Jestem Grudziądzaninem to się może wypowiem ; P Mój ojciec na tym meczu był i generalnie było mu wstyd jak mówi... I to prawda, w Grudziądzu sporo jest skinheadów (chociażby ostatni mój piątek był owocny w miłe spotkanie z nimi, tak było miło, że aż mnie twarz szczypała ; P ) No cóż... Ale sądzę, ze rasizm w Polsce to nie tylko domena Grudziądza ; ) I nie powiem, że nie boli mnie to, że tak wyglądało właśnie zachowanie Grudziądzan na meczu ; \
Gordorczyk
25-07-2008, 11:54
Patrze ze tu są same lewaki ;/ i chyba wiekszosc z Was nie wie jak wyglada prawdziwy kibic ;]
Rincewind
25-07-2008, 12:03
Patrze ze tu są same lewaki ;/ i chyba wiekszosc z Was nie wie jak wyglada prawdziwy kibic ;]
Jest lysy, smierdzi i chodzi w dresie?
Gordorczyk
25-07-2008, 12:06
Jest lysy, smierdzi i chodzi w dresie?
2 nie ;/ , 3 niekoniecznie
Shanhaevel
25-07-2008, 12:16
Patrze ze tu są same lewaki ;/
Wiesz co to znaczy 'lewak'?
@down
A mnie się wydaje, że nie wiesz.
Gordorczyk
25-07-2008, 12:19
zebym nie wiedzial to bym tego nie pisal ;]
Granteon
25-07-2008, 12:36
Jak wygląda? Bije sie na meczach, nienawidzi kibiców innych klubów, propaguje rasizm na meczach itd.? Jeżeli tak to pomoliły Ci się słowa, zamiast słowo "kibic" powinieneś użyć słowo "popierdoleniec".
Gordorczyk
25-07-2008, 13:10
a wedlug ciebie prawdziwy kibic to ten ktory grzecznie siedzi na swoim miejscu i je chipsy??? to cie uswiadomie, to nie kibic ale piknik :baby:
Granteon
25-07-2008, 13:52
a wedlug ciebie prawdziwy kibic to ten ktory grzecznie siedzi na swoim miejscu i je chipsy??? to cie uswiadomie, to nie kibic ale piknik :baby:
Między innymi tak. Nie mam chęci i nerwów, żeby dyskutować 14 letnim dzieciakiem, który twierdzi, że jest "chuliganem".
Walekifa
25-07-2008, 14:01
Chuligan znalazł się na forum o tibi no patrzcie xD 14 letnia Gangsta.
Gordorczyk
25-07-2008, 14:23
a czy ja mowie o sobie chuligan?? ;]
mama ci pozwala samemu chodzic na mecze ?
Gordorczyk
25-07-2008, 14:27
mama ci pozwala samemu chodzic na mecze ?
tylko ze ja chodze sam na mecze, a matka nie ma nic do gadania w tej sprawie ;/
.Matrik.
25-07-2008, 14:29
Kto by zabronił dziecku wyjść na osiedlowe boisko pokopać piłkę?
Bo ją krzesłem yebniesz?
Rincewind
25-07-2008, 15:33
To tobie trzeba uswiadomic, ze ludzie ktorych nazywasz kibicami to zwykla cholota.
Wylansowany
25-07-2008, 17:11
Masz coś przeciwko jedzeniu chipsów na meczach?
Ja to widzę tak:
Są grupy ULTRAS, które są odpwiedzialne za oprawy na meczach, wyjazdy do innych miast, od czasu do czasu zachęcania kibiców do wspólnego kibicowania.
Są też "zwykli" ludzie, którzy po prostu przychodzą pooglądać sport i mają ochotę zrobić sobie też piknik.
Są też tacy jak ty, którzy przychodzą niby kibicować swojej drużynie, ale w przypadku porażki nie szczędzą wulgaryzmów na zawodników (oraz rasizm patrz. temat), chętnie obrażają kibiców drugiej drużyny, a najchętniej im przylać. Najczęściej są to młodzi chuligani z chustami na twarzy oraz starsi faceci po kilku szklankach.
Do 2 pierwszych grup nie można mieć pretensji, ale do ostatniej jak najbardziej.
Calen Futh
25-07-2008, 17:54
Niezły temat lol. Jednego zbanowali to drugi super hool się pojawił :D Potraficie poprawić humor innym. Fajnie by było, jakby ten temat nie został usunięty ale tylko zamknięty (bo jedna z tych dwóch opcji przy takiej napince jest nieunikniona) ze względu na zabawne posty tych 10letnich hooligans.
Articuno
25-07-2008, 18:29
Nie jestem zadnym hoolsem, ani nawet nie chodze na mecze pilkarskie, ale nie pieprzcie mi tu, ze ten kto siedzi i je chipsy na meczu to nie piknik.
Tak sobie rozwiazmy:
Piknik- j.w.
Kibic- krzyczy, dopinguje na meczu, ale kulturalnie
Popoierdoleniec(chuligan)- dopignuje to i owszem, ale w glowie mu tylko bijatyki i to by "chronic swoje barwy"
.Matrik.
25-07-2008, 20:13
Są też tacy jak ty, którzy przychodzą niby kibicować swojej drużynie, ale w przypadku porażki nie szczędzą wulgaryzmów na zawodników (oraz rasizm patrz. temat), chętnie obrażają kibiców drugiej drużyny, a najchętniej im przylać. Najczęściej są to młodzi chuligani z chustami na twarzy oraz starsi faceci po kilku szklankach.
Nie, tacy jak on udają kozaków i napinają się w necie. To kolejny rodzaj.
Gordorczyk
25-07-2008, 21:15
Nie, tacy jak on udają kozaków i napinają się w necie. To kolejny rodzaj.
nie mow nic o mnie jesli mnie nie znasz -.-
@ Wylansowany
nigdy nie powiedzialem nic zlego o pilkarzach Jagi
Calen Futh
25-07-2008, 21:25
@Articuno: Sądzę, że wcale nie trzeba drzeć mordy aby być kibicem. Można kulturalnie oglądać spotkanie grzecznie dyskutując na bieżąco ze znajomymi o wydarzeniach na boisku. A to, że się na zagrychę weźmie chipsy czy ciastka to nie znaczy od razu, że jest się piknikiem. Bo wcale nie trzeba drzeć pyska aby emocjonować się sportem.
.Matrik.
25-07-2008, 22:42
nie mow nic o mnie jesli mnie nie znasz -.-
Chwalenie się, że jest się łysym kozakiem, który leje wrogich "kibiców" nie jest napinką?
Granteon
26-07-2008, 08:32
Kurde, to Ty juz dorosły jesteś...
czytając ten temat doczytałem się wypowiedzi, że kibic który bije się na stadionie to prymityw i psychol... otóż chuligańskie wybryki na stadionach pojawiły się w latach 70 a nasiliły w latach 80 podczas stanu wojennego... wtedy to walki uliczne były na porządku dziennym i walki z ZOMO przenosiły się na stadion... to pozostało w naszej można rzec "tradycji" niejako po dziś. Chociaż chuligańska scena w Polsce przeżywa teraz kryzys, to na pewno powróci jak czkawka. Więc proszę nie nazywać ludzi, którzy walczą na stadionach za przeproszeniem"pojebami" bo to może być równie dobrze Twój nauczyciel wf ! Temat rzeka jak ktoś chce mogę się bardziej rozpisać tymczasem howgh
Articuno
20-12-2008, 01:00
Pytanie, dlaczego to kibice obu drużyn maja sie lać na MECZU PIŁKARSKIM, a nie na łące?
Ostatnio byłem na "meczu".
GKS Katowice vs. GKS Jastrzębie.
Na początku wszystko było ok. Nikt nie wyzywał, nie bili się itd. W pierszej połowie pada gol dla GieKSy (Katowickiej ofc). Dalej spokój. Jednakże można coraz bardziej zauważyć, iż sędzia "sędziuje" dla tych z Jastrzębia. GieKSiarze wyprowadzają ofensywę. Sam na sam. Sędzia niespodziewanie odgwizduje spalony. I co? Kibice ofc. Kiedy sędzia przebiegał obok głównej trybuny GieKSy rozpoczyna się odliczanie. Na boisko spadają serpentyny, gaz(?), inne śmiecie. Sędzia obrywa w głowę. Policja wkracza na boisko. Kibice wyrywają drewniane części itd. Z głośnym śpiewem "zostaw kibica, ty k****o zostaw kibica" ruszają na policję.
Czy ktoś mi powie, że to są chuligani?
@up
nie nazwałbym tego aż tak chuligańskim wybrykiem, a raczej szczeniackim (rzucanie itp).
Pytanie, dlaczego to kibice obu drużyn maja sie lać na MECZU PIŁKARSKIM, a nie na łące?
tak jak byś powiedział "dlaczego złodzieje okradają inne domy a do swojego się nie włamują?"...
jest wiele powodów, dlaczego dzieje sięm to na stadionach... niektórzy twierdzą, że to ma klimat (patrz lata 70 lub 80) często jest to walka z policją... kibice obu drużyn nie przepadają za sobą i SPONTANICZNIE się biją! nigdy nie ma tak, że ktoś wcześniej ustala "o dobra to w tym meczu będzie zadyma" wszystko jest spontaniczne! tak jakby ktoś obraził Twojego Ojca a ty byś powiedział, żebyście poszli na łączkę... wszystko jest odruchowe...
@Etemen
Nie, wcale. Są to normalni ludzie...
Przypuśćmy, że sędzia był niby za drużyną y, więc dreski z drużyny x nie mają prawa wszczynać burdy na boisku... Od tego są panowie z CBA/ABW.
Ludzie, sport to czysta rywalizacja, a nie bezsensowne napier*alanie się drechów między sobą (daj Boże) lub też z policją i zaczepianiem nikomu winnych normalnych kibiców...
Przyznam szczerze, że takich analfabetów nigdzie nie brakuje (niestety) i to nadal się szerzy.
Dla takiego bydła nie powinno być szacunku...
@down
Nie, nie jest. Traktuję to tak samo jak wszczynanie niepotrzebnych bójek pomiędzy drechami... Wcale to nie tłumaczy zachowania tych pseudokibiców...
A czy liga jest targowiskiem, gdzie można sprzedawać i kupować mecze?
GothicTai
20-12-2008, 17:27
Bo na łace nikt niewidzi...
Ja tez wiele razy sie klepalem :p na meczach,ale to bylo dawno ...
nikt Ci nie każe chodzić na mecze... jeśli uważasz, że to dla Ciebie zbyt ekstremalne to zostań w domciu i oglądaj mecz w kapciach a nie narzekacie później >.<
Articuno
20-12-2008, 17:33
takie pytanie. PO CO?
Ze'To, tak bylo dla mnie zbyt extremalne chodzenie na bijatyki kiboli.
nie uwierzę w bajkę, że ktoś na stadionie może czuć się nie bezpiecznie! jak już to tylko na własne życzenie (patrz wyjazd, lub sam rozpoczynasz borute) jeśli jesteś w swoim mieście, założę się, że kibice gości do Ciebie nawet nie dotrą tym bardziej jak będziesz spokojnie stał ! ludzie nie popadajmy w paranoję...
Zalgadis
20-12-2008, 18:12
Bo na łace nikt niewidzi...
Ja tez wiele razy sie klepalem :p na meczach,ale to bylo dawno ...
Już nie będę nic mówił, no ale kogo to?
Topic@
Kibic to ktoś taki kto dopinguje swój zespół w dobrych jak i złych chwilach.
Niekoniecznie w sposób "klepania" ludzi z innej drużyny.
Ale także nie siedzenia i jedzenia chipsów na trybunach.
Trzeba krzyczeć np. "Dacie radę" czy "Nic się nie stało" (przypadku przestrzelenia obok bramki), klaskać czy w/e.
up@
Zależy od miasta a także szczęścia.
Wiele jest ludzi którzy mogą Cię zbić za nic.
No ale nie na tyle by to było jakoś tak bardzo często.
Ale to się zdarza.
A ja mam pytanie, który z Was czynnie uczestniczy w meczach piłkarskich, a którzy posiadają swą wiedzę z internetu, GW, WP, Onetu? Jak posiadacie swą wiedzę tylko z mediów to STFU. Ach i to, że ktoś Was trzasnął na ulicy, także nie upoważnia do wygłaszania poglądów na temat ogółu kibiców. Bo przecież jak Was księgowy strzeli, to nie mówicie chyba, że księgowi to bandyci.
Skoro Wam się podoba klimat angielski to ok - różnicą jest to, że my pochodzimy z Polski, a nie z wysp. Bliżej nam do Bałkan, niż do Angoli. Różnimy się przede wszystkim temperamentem co jest naturalną różnicą między narodami.
Serious Sam
20-12-2008, 18:41
A ja mam pytanie, który z Was czynnie uczestniczy w meczach piłkarskich, a którzy posiadają swą wiedzę z internetu, GW, WP, Onetu? Jak posiadacie swą wiedzę tylko z mediów to STFU. Ach i to, że ktoś Was trzasnął na ulicy, także nie upoważnia do wygłaszania poglądów na temat ogółu kibiców. Bo przecież jak Was księgowy strzeli, to nie mówicie chyba, że księgowi to bandyci.
Skoro Wam się podoba klimat angielski to ok - różnicą jest to, że my pochodzimy z Polski, a nie z wysp. Bliżej nam do Bałkan, niż do Angoli. Różnimy się przede wszystkim temperamentem co jest naturalną różnicą między narodami.
Czy uważasz, że ''kibice'' powinni się bić między sobą, lub policją na meczach?
Wytłumacz mi co to jest ten klimat angielski? bo ja nie wiem = /
Zalgadis
20-12-2008, 18:49
up@
Polecam film Hooligans xd
Ja czasami na mecze chodzę.
Piłki nożnej of corz.
Leją się, ale nie ze mną, bo po meczu idę do domu.
I widzę dużo pojebańców (inaczej się nie da sry :P), lecz idę dalej.
Co mnie oni?
ps. No gdybym tego nie powiedział to byłbym inny:
Miedź legnica !!!11onejedendfa
"Czy uważasz, że ''kibice'' powinni się bić między sobą, lub policją na meczach?"
A gdzie ja tak napisałem? Po prostu wiem jak to wygląda od środka. Czasem zadyma to dzieło przypadku, czasem prowokacji, którejś ze stron.
"Wytłumacz mi co to jest ten klimat angielski? bo ja nie wiem = /"
Klimat angielski? To niestety prawdziwi kibice siedzący w pubach i gro kibiców sukcesu. Są na stadionie - jak są wyniki, śpiewają Manu<klask><klask>Manu<klask><klask> tylko po dobrych akcjach, a jak wynik jest słaby, to wychodzą w 84minucie, żeby żona nie krzyczała.
Edyta:
A zamiast hollywodzkiej produkcji Hooligans, polecam Football Factory.
Wylansowany
20-12-2008, 19:21
@EDIT
Sorry, do kasacji.
7 lat czynnie uczestniczę w życiu Lechii Gdańsk ...
BTW na ulicy ktoś może Cię rozjechać, może spaść bomba ! bardziej prawdopodobne, że zginiesz w czasie napadu na bank niż w czasie meczu !
Bardziej mówiłem, o ludziach którzy wpisują tutaj farmazony [-;
Kikuslav
05-01-2009, 21:26
u nas w klubie gra jeden murzyn i nikt nic do niego nie ma. wiadomo, ze jesli sie pojawi na osiedlu to uśmiechamy się ale nie mają miejsca przezwiska czy bojki z nim. przynajmniej o niczym takim nie slyszalem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.