Pokaż pełną wersje : Namierzacz IP ????
Mystlich
12-07-2008, 14:18
http://hackme.pl/viewpage.html?page_id=18
Znalazłem tą stronkę i wpisałem moje IP....dane są idealne i zgadzają sie z prawdą.
To znaczy że to koniec anonimowości na GG ???
Pzdr.
chyba nie zupełnie. Jestem z pomorza a zlokalizowało mnie w Katowicach.
To byly czasy, ze w sieci sie bylo anonimowym?...
Miejscowość się zgadza, tyle to ja już od kilku lat mogłem sprawdzić przy pomocy bele którego whois z googla, więc nic nowego nie odkryłeś.
Co do anonimowości, jeżeli myślałeś że taka była/jest to jesteś w wielkim błędzie.
Mystlich
12-07-2008, 14:35
@Thero
A co myślisz , ze my wszyscy wiemy kto z naszego forum gdzie mieszka ???
Daje Ci przykład:
Ktoś piszę o jakiejś głupiej rzeczy na forum. Ja wdarzam sie z nim w kłótnię i on ma na mnie taką furię że mógłby mnie nie zabić ale coś innego mi zrobić ale co.....nic nie zrobi bo mnie nie znajdzie HAHAH i czuje sie spokojny
Teraz rozumiesz ;>?
Sprawdziłam ip swoje, jak i paru osób z hunted. Większość z nich, ku memu zdziwieniu, mieszka w Warszawie. Razem ze mną ; P.
@Mystlich
A kto chciałby Ci coś zrobić tylko dlatego, że się z nim pokłóciłeś? Wbrew pozorom dość łatwo można się dowiedzieć, gdzie kto mieszka...
Ja czegoś nie rozumiem - sugeruję, że w sieci nie jest się anonimowym, a ty mi, Mystlich wyskakujesz z jakimś głupim przykładem. W dodatku nie potwierdzającym niczego.
Do dupy ten program. Wykrył mnie w Warszawie. Mieszkam w Wawie to fakt.
Ale zupełnie na drugim końcu jej to znaczy po zachodniej stronie Wisły,
a on pokazał że mieszkam na wschodniej. :baby:
@Mystlich
Nie masz nawet pojęcia, jakie głupoty gadasz człowieku; )
Btw, troche się pomylił z miejscowością ;<
eisscheriann
12-07-2008, 15:00
miejscowosc poprawną wskazało, ale nie ta dzielnica xd
Pan i Wladca
12-07-2008, 15:08
Żadna z takich stron, nie pokaże dokładnego miejsca pobytu posiadacza danego ip. Tylko najbliższego dostawce czy centrum, coś w tym stylu.
Yoh Asakura
12-07-2008, 15:26
Ale ja wcale nie mieszkam w Warszawie. :(
Wskazało Łódź, ale inną dzielnicę :P
Dj Fara0n
12-07-2008, 15:41
Znalazlo mnie na drugim koncu polski. Na bolka oko 200-300km od mojej miejscowosci.
Nie mieszkam w Bielsku kolo Słupska, ale w Lublinie w lubelskim. Jednym zdaniem: Ta strona jest beznadziejna.
GargoinX
12-07-2008, 15:52
Ale mojego wyniku nic nei przebije... Nie wiem w ch*ja jak to możliwe, ale pokazało mi, że jestem na oceanie. xDD
@Edit:
Źle przepisałem ip... ;D
Teraz jestem w Polsce, ale ja mieszkam w Płocku, a nie w Piastowie :O (Choć Piastów jest niedaleko Płocka).
Killuminati
12-07-2008, 16:02
Mnie o dziwo wykrył w Norwegii, czyli dobrze. Gorzej było z miastem, bo wykryło je w całkowicie innym regione ;-|
I na nastepny raz, nie dawaj jakichś przykładów wyrwanych z dupy, bo i tak nimi nic nie udowodnisz, tym bardziej starym wyjadaczom z forum...
Bo to leci po whois waszego dostawcy neta, i to jego najczęściej określa adres.
Dark Sven
12-07-2008, 19:27
Aby sprawdzic miejscowosc kliknij na czerwony znak wykrzyknika oraz przesun letko mapke do gory, aby przesunac mape najedz kursorem myszki na mape i ja przesun albo kliknij na strzalki znajdujace sie w lewym gornym rogu mapy
Letko nie trafili. Ja nie z Katowic ( =.
..::QRAS::..
12-07-2008, 19:34
Żadna z takich stron, nie pokaże dokładnego miejsca pobytu posiadacza danego ip. Tylko najbliższego dostawce czy centrum, coś w tym stylu.
poprawna odpowiedz , to tylko pokaze ci tak jak wspomnial kolega wyzej dostawce najblizszego lub centrum danego neta
kodpocztowy
12-07-2008, 19:51
Nie do centrum tylko do serva, z ktorym sie laczysz.
Ameryki to Ty nieodkryłeś z tym "namierzaczem ip" a ten rpzykłąd z tym, ze ktoś chciałby komuś coś zrobić jest tak głupi jak.. W internecie nigdy nie będziesz aninimowym chyba, ześ jest pr0 hax0r, który potrafi włamać się do pentagonu xd
@Down
Chodziło mi o tych co znają się na rzeczy ^^ do pentagonu jak do tej pory udało się włamac chyba tylko 1 osobie ;p
http://img396.imageshack.us/img396/91/failmapshs4.png
Letkie pudło. Dzięki mojemu internetowi moge być gdzie chce i kiedy chce.
@Ap: Do pentagonu powiadasz...
Articuno
13-07-2008, 16:36
ale ja nie mieszkam na Pilsudzkiego :(
Nebulamaster
13-07-2008, 16:46
Mi pokazalo ocean na zachod od wybrzezy afryki ;/
Andrealfus
13-07-2008, 17:14
ludzie... to namierza waszego dostawce neta, lokalizacje serwera z ktorego macie neta a nie wasz adres zamieszkania :p
a tak btw. opcja namierzania ip dostepna jest juz dosc dlugo :p
wiec tam 2x up nie bulwersuj sie ze nie pokazalo ulicy
Dwimenor
13-07-2008, 18:55
whois, traceroute, geolokalizacja po ip....kiedy aktywnie moderowałem sporo tego typu narzędzi wykorzystywałem w celu namierzania "hackierów" i innych oszołomów. Fora na silniku vBulletin przechowują w pamięci wszystkie adresy ip z których dany użytkownik się łączył i automatycznie podaje innych z danego adresu. Jeżeli się chce, daje to spore pole do popisu w przypadku userów łączących się z neostrady. Jak się człowiek uprze, to nawet proxy obejdzie i namierzy danego osobnika.
To zależy gdzie wasze internety są zarejestrowane... Większość raczej w Warszawie...
Mieszkam w Dąbrowie Górniczej a pokazało mi, że mieszkam w Chorzowie -.- :/
eisscheriann
13-07-2008, 20:37
ale ja nie mieszkam na Pilsudzkiego :(
Mi też pokazało te okolice :d
@lynks
nie mówiłeś że mieszkasz na Seszelach ;|
Avallach
13-07-2008, 20:48
Mi pokazalo ocean na zachod od wybrzezy afryki ;/
No to mozesz smialo stwierdzić, ze jestes murzynem.
Południowo-wschodnia Szwecja, mieszkam na południu Polski :-)
kamosblue
13-07-2008, 23:22
Mieszkam w Knurowie pokazało mi się 30km ode mnie, Rybnik.
Duke Dran
13-07-2008, 23:43
No prosze, a je nie jestem z Normandy Ave tylko z Hampstead.
Mi też pokazało te okolice :d (...)
Mi także wywaliło tamte rejony. :P
Poludniowy Sudan. Lece zaszczepic sie przeciw malarii.
Avallach
14-07-2008, 21:25
Poludniowy Sudan. Lece zaszczepic sie przeciw malarii.
Ty masz fart, mnie za trzecim razem wysłało do Czeczenii.
Rotfl. Ameryki nie odkryłeś, www.ripe.net = taki sam skutek. I jak na razie żaden 'namierzacz' nie pokaże Ci dokładniejszych danych niż net provider, w którym masz sieć. Jeśli ktoś ma osiedlówkę (np. ja) to może namierzyć z dokładnością do dzielnicy.
A i tak możliwość uzyskania adresu zamieszkania ma tylko policja...
Pokromca_dragonuw
16-07-2008, 21:00
Rotfl. Ameryki nie odkryłeś, www.ripe.net = taki sam skutek. I jak na razie żaden 'namierzacz' nie pokaże Ci dokładniejszych danych niż net provider, w którym masz sieć. Jeśli ktoś ma osiedlówkę (np. ja) to może namierzyć z dokładnością do dzielnicy.
wiadomo, ja mieszkam w krakowie, a serwer orange jest w warszawie... a co do telefonów komórkowych jest fajna zabawa ale mnie aplikacja plus gsm namierza jakieś 40 metrów od domu czyli i tak dość dokładnie :)
zglaszajacy > zgloszenie > policja > isp > policja
@topic
"namierzanie" to wskazuje host/centrale, waszego isp z ktorego ida do was kabelki ...
mieszam koło Rzeszowa a wykryło mnie w Tyczynie
Region: Rzeszow
City: Tyczyn
już bliżej mam do Łańcuta.
Rofl za drugim razem jak wpisałem swoje ip to wywaliło mnie na ocean koło Afryki i to nawet na równik :D
Tuhamiid
18-07-2008, 12:44
Mieszkam w Knurowie pokazało mi się 30km ode mnie, Rybnik.
Bahaha ja mieszkam w Rybniku a pokazalo mi ze w Knurowie...:D
zglaszajacy > zgloszenie > policja > isp > policja
@topic
"namierzanie" to wskazuje host/centrale, waszego isp z ktorego ida do was kabelki ...
No to właśnie miałem na myśli. Policja musi wystąpić do ISP o odtajenie danych podejrzanego, 'osobiście' nie ma możliwości sprawdzić.
kaxiorek
18-07-2008, 16:51
ej no ja nie mieszkam w Złotori S: podobna nazwa miejscowosci ale na 2 koncu polski 0o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.