zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy Tibia jest MMORPGiem?

Gufat
01-12-2004, 17:19
Jedni mówią że to MMORPG (massive-multiplayer-online-rele-playing-game) inni mówią że to MUD graficzny, inni że hack'n'slash. Co Wy o tym sądzicie...?

Ja myślę, że to MMORPG...

Piszcie czy zagłosowaliście na tak, czy na nie....

Hez
01-12-2004, 19:26
Ja sie zdam na osoby najlepiej poinformowane :P czyli CIPy: MUD z b. dobra grafika. Jest za malo RP w RPG, chyba, ze dlakogos to skrot od rabowac palic gwalcic.

Dark Vilej
01-12-2004, 19:32
Dla mnie jest to poprostu MMORPG ;]

Dan the Automator
01-12-2004, 19:41
COś pomiędzy MMORPG, graficznym mudem a hack'n'slash, z akcentem na hack'n'slash ;-)

Pabak
01-12-2004, 19:47
Jedni mówią że to MMORPG (massive-multiplayer-online-rele-playing-game) inni mówią że to MUD graficzny, inni że hack'n'slash. Co Wy o tym sądzicie...?

Jeżeli chodzi ci tu o tibie w której chodzi sie jednym gościem i gra w nią wiele graczy na raz to to jest MMORPG :) A że niektórzy mówią te pierdoły to ja niewiem dlaczego B) (Hack'n'slash to jest... ale też jest to MMORPG ;))

Hegemmon
01-12-2004, 19:49
Według mnie to bardziej MUD graficzny niż mmorpg. ale jak to mawiają.. to jest hybryda. Ostatnio to co powstaje prawie zawsze jest hybrydą. Trudno o grę czystego gatunku ale to i dobrze :)

Stratos[PL]
01-12-2004, 19:49
Tibia dawno nie jest mmorpg...moze mmomud?

Mabaxu001
01-12-2004, 22:34
Jak dla mnie Tibia to TIBIA — i tyle :)
A tak wogle to MMORPG, ale ja się wogóle nie znam. I czy wogóle to ważne?

Matfiej
02-12-2004, 10:30
Tylko nie rele, jak już tłumaczysz skrót, to chociaż poprawnie, jest to role nie rele. :p

@Topic Moim zdaniem tibia była MMORPG a obecnie dryfuje w strone hack'n'slash

Adaras
02-12-2004, 15:21
MUD Graficzny/MMORPG. Raczej MUD.

elite
02-12-2004, 15:28
Jakby moja babcia to powiedziala: "nie wazne co, wazne ze dziala"

;p
Tibia ma elementy z muda hacka'n'slasha, rpg, taka mala hybryda ;]

Zdaje sie wam ze tibia to gra ( Matrix) tibia jest bigosem!

Gufat
02-12-2004, 17:27
Tylko nie rele, jak już tłumaczysz skrót, to chociaż poprawnie, jest to role nie rele. :p

@Topic Moim zdaniem tibia była MMORPG a obecnie dryfuje w strone hack'n'slash
Każdy może popełnić błąd. Mi sie ostatnio klawiatura psuje, a raczej pisze dość szybko
;-)

Moim zdaniem, Tibia to MMORPG, ponieważ:
- Mamy doczynienia z systemem questów
- Tibia ma własną fabułe poczatkową, stworząną przez Knightmare'a
- Gracz sam tworzy fabułę, przykładem są wojny miedzy gildiami o władze na świecie, o których tak dużo sie mówi i w grze i na forach.

Coś więcej? Może ktoś sie ustosunkuje?