Pokaż pełną wersje : Grafika ;p
Wie ktoś może czemu mam taką grafikę???? :http://img237.imageshack.us/my.php?image=smidekkp6.png (niewiem jak sie wkleja zdjecia)
;(;(;(;(;(;(
Sterowniki do karty graficznej
Mi się tak po formacie stało a wiesz może z kąd można je sciągnąc????
Przed formatem była super grafa i zero lagów a teraz to nawet sie ruszyć nie umiem
Options - Graphics - Advanced - Zaznaczasz 'show light effects' i po problemie. Jezeli akurat to okienko masz zablokowane musisz sciagnac sterowniki do karty graficznej.
Morderff
13-07-2008, 13:17
Jeżeli musisz ściągnąć sterowniki to na pulpicie naciskasz prawym myszki dajesz właściwości -> ustawienia i tam masz napisane jaką masz karte graficzną. W googlach wpisujesz np. Sterowniki do GeForce2 Mx 100/200 download i ściagasz instalujesz no i ... ;]
Nie umiem znaleść jaką mam karte graficzną da mi ktos wskazówki???
Klikasz PPM na ikonkę "Mój komputer" I "Właściwości". Powinno być:baby::baby::baby::baby::) jeśli nie ma to klikasz tak samo PPM na "Mój komputer" zakładka "Właściwości--->Sprzęt--->Menadżer urządzeń--->Karty graficzne" i masz:P PS: tylko nie baw się tam niczym, zrób jak ci napisałem :P
@up
Nic tam nie pisze napisz mi krok po kroku tam są tylko 2 zakladki
:baby::baby:
$orcerer
13-07-2008, 17:24
Jak nie wiesz jaka masz karte graficzna to sprawdz se np.w programie Everest,pozniej uzyj mocy google i znajdz se te stery i git
@up
Nic tam nie pisze napisz mi krok po kroku tam są tylko 2 zakladki
:baby::baby:
Jak nie wiesz jaka masz karte graficzna to sprawdz se np.w programie Everest,pozniej uzyj mocy google i znajdz se te stery i git
Ale mi pomogłeśX(X(X(X(
Nikast Shynix
13-07-2008, 17:29
Ale mi pomogłeśX(X(X(X(
Uspokój się. Gdybyś pomyślał, to byś zauważył, że bardzo dużo ci pomógł. Ma rację - ściągnij Everest Home Edition i tam masz wszystko ładnie opisane.
Poza tym emotikon używa się pojedynczo, a nie pakietami.
Cosinus1990
13-07-2008, 18:06
a może options>graphisc>advanced>direct5
@up
Tak mamX(
a na 9.0 albo open gl zmienic nie umiem
Lechista
13-07-2008, 21:13
masz google.pl -,-, zrób tak jak ci mówili, sprawdź everestem jaki masz sprzęt, i w google poszukaj do niego sterowników..
Morderff
13-07-2008, 21:31
Czemu nikt nie skorzystał z mej podpowiedzi chyba dobrze wytłumaczyłem..
@Cura
Jak nie wiesz jaką masz karte graf. to otwórz obudowe komputera i zobacz-.-
Przecież już Ci kika osób powiedziało co masz zrobić!
Edit:jak nie umiesz takiej prostej rzeczy zrobić to po co Ci komp?
I nie masz przypadkiem płyty z karty g.?zwykle na niej(na płycie)są sterowniki.
@Cura
Jak nie wiesz jaką masz karte graf. to otwórz obudowe komputera i zobacz-.-
Przecież już Ci kika osób powiedziało co masz zrobić!
Edit:jak nie umiesz takiej prostej rzeczy zrobić to po co Ci komp?
I nie masz przypadkiem płyty z karty g.?zwykle na niej(na płycie)są sterowniki.
Właśnie o to chodzi że, nie mam płytki ani pudełka a pisze że mam taką karte:ATI Technologies Inc. Rage 128 4X i niegdzie nie moge tych sterowników znaleść.
matmaster2
14-07-2008, 09:38
sprobuj:
Start -> uruchom -> dxdiag -> Ekran i tu powinno pisac
jesli nie pisze to sprobuj :
Moj komputer -> wlasciwosci -> sprzet -> menadzer urzadzen
Właśnie o to chodzi że, nie mam płytki ani pudełka a pisze że mam taką karte:ATI Technologies Inc. Rage 128 4X i niegdzie nie moge tych sterowników znaleść.
sprobuj:
Start -> uruchom -> dxdiag -> Ekran i tu powinno pisac
jesli nie pisze to sprobuj :
Moj komputer -> wlasciwosci -> sprzet -> menadzer urzadzen
Już powiedział jaką ma...
Jeśli masz ATI to wejdź na główną strone ati.amd.com i tam poszukaj ATI Drivers czy coś w tym rodzaju.
Sciagnij sobie ten (http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1183&EVEREST+Home+Edition+2.20) program i on Ci powie jaki masz caly sprzet w kompie. Napisz tu jaki masz model karty graficznej i system operacyjny, a my podamy Ci jakie sterowniki musisz sciagnac (bo rozumiem, ze zrobienie tego samemu oczywiscie przerasta Twoje mozliwosci).
Zeby sprawdzic jaka masz karte graficzna to zrob tak:
1.Prawym na pulpicie
2.Zakladka ustawienia
3.Wyszukaj przycisk "zaawansowane"
4.Przejdz do zakladki karta
5.Odczytaj jaki masz model karty.
Jesli masz te kropeczki (nie wiem co tam masz bo mi sie nie chce tego zdjecia otwierac) to zrob tak:
1. Wejdz na tibie
2. Wejdz w graphic
3. Tam wejdz w advanced
4. Zaznacz show light effect czy jakos tak
Jesli masz stare sterowniki od karty (przejdz do pkt.2) lub nie masz ich wogole(przejdz do pkt.1)
PKT.1
Sprawdzanie czy masz zainstalowane jakiekolwiek sterowniki do karty graficznej:
1. Prawy przycisk myszy na ikonce "moj komputer"
2. Z listy wybierz "wlasciwosci"
3. przejdz do menadzera urzadzen
4. Zobacz czy bedzie tam karta graficzne(masz jakies sterowniki zainstalowane), jesli nie bedzie to powinny byc takie zolte ikonki z wykrzynikiem albo ze znakiem zapytania. Oznacza to ze nie masz zainstalowanych zadnych sterownikow.
PKT.2
Instalacja sterownikow
a) Z plyty dolaczonej do karty
wkladasz plyte i naciskasz dalej
b) wpisujesz na google to co odczytasz z zakladki "karta" i dodatkowo pisze "... +drivers"
nastepnie sciagasz sterowniki uruchamiasz i naciskasz do konca dalej
Troszq sie rozpisalem ale mysle ze po tym sobie jakos poradzisz.
PS jak nie to reinstal klienta a jak nie to format i kompletna poprawna instalacja systemu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.