Pokaż pełną wersje : Ale burze !!!!
Mystlich
13-07-2008, 22:57
Witam.
Czy tylko u nas w Siemcach czy u was jest tak samo ? Bo unas to normalnie nawala , że nie wiem co. Potoki na ulicach a błyskawice tak walą , że niedaleko nas pękła u kogoś szyba xD. i ofc. alarmy
Na + to jeszcze powyłączane stacje tv oraz fajerwerki przy trakcjach elektrycznych.
Czy u was jest tak samo ?
Pioruny proszą sie o fotgrafowanie , ale zdążyłem zrobic tylko 5 fot tak dziwacznych błyskawic że n/c
Dodam jeszcze , że dzis popołudniu zawitałą do nas trąba powietrzna xDDD <masakra>
Pzdr. i życze spokojnej nocy bez dyskotekowych błysków ;D
U mnie do 16.52 było około 30 stopni. A później jak zaczęło padać i zaczęła się burza, tak jest do teraz.
Vasudanin
13-07-2008, 23:09
Kurcze, u nas burza za burzą. Ale mamy rekord w naszej wsi. Sześć piorunów w jednej chwili, tuż obok siebie. Super to wyglądało.
U mnie tylko pada :( Niema na co popatrzeć nawet :( :beczy:
GargoinX
13-07-2008, 23:11
U mnie od 19.30 do 22.30 była niesamowita burza. Pioruny co pare minut rozświetlały niebo i były niebywale głośne grzmoty. Co do deszczu to na początku mocno padał, ale później było go nie wiele.
Snopeczek
13-07-2008, 23:15
taaa, u mnie też. Miałem okazje wracać przez pół miasta w taką nawałnice :D ale w sumie, fajna sprawa kiedy idziesz w samym centrum burzy :D w zdjęcia z rl dałem fotę jak wyglądała jedna z ulic którą akurat szedlem ;P aż tramwaj zalało tak, że nie mógł jechać dalej ;P
Mystlich
13-07-2008, 23:20
Powiem wam szczerze , że te pioruny ZWYKŁE są jeszcze W MIARĘ beczpieczne. Gorzej jak pojawią się te ich kuliste odmiany bo ta elektryczna bomba może wlecieć do mieszkania przez komin , okno lub kable a potem strach pomyśleć co by było.....ja jak robiłem te foty to udało mi sie uchwycić tylko te kuliste ;///
U nas w Siemcach tych kulek jest pełno , choć z minutę na minutę jest lepiej...
@down
Z wielką chęcią , ale foty robiłem na komórce mamy , która nie ma IrDy -.-"
Musze wpierw naładować moją komórę i z komórki mamy przesłać foty na moją a z mojej na kompa
Tak to juz jest jak robisz fotę z nie swojej komóry =_=
SAm jestes kulka, a nie piorun kulisty xD
Daj fotki ich plax! :D
Killuminati
13-07-2008, 23:28
Powiem wam szczerze , że te pioruny ZWYKŁE są jeszcze W MIARĘ beczpieczne. Gorzej jak pojawią się te ich kuliste odmiany bo ta elektryczna bomba może wlecieć do mieszkania przez komin , okno lub kable a potem strach pomyśleć co by było.....ja jak robiłem te foty to udało mi sie uchwycić tylko te kuliste ;///
@down
Musze wpierw naładować moją komórę i z komórki mamy przesłać foty na moją a z mojej na kompa
To straszne! A może mnie zgwałcić? ;-(((!
U mnie sie fajnie zapowiadało...
http://i112.photobucket.com/albums/n178/Tibiafotki/DSC00029-1.jpg?t=1215984193
a nie spadła nawet kropla deszczu :P
Nikast Shynix
13-07-2008, 23:31
U mnie od 19.30 do 22.30 była niesamowita burza. Pioruny co pare minut rozświetlały niebo i były niebywale głośne grzmoty. Co do deszczu to na początku mocno padał, ale później było go nie wiele.
I Hity na czasie przez to później były. W ogóle u nas to jakoś tak często ostatnio te burze są.
@down
Stary, co Ty się burzy boisz? Jeszcze większe w swoim życiu przeżyjesz:)
A co do fot, mama nie ma kabla do fona?; o
A co do tego wlatywania tych kulistych - mojej koleżance raz wleciał, to rozświetliło cały dom na 3 sec, potem wyleciał przez balkon i tyle go widzieli. Oczywiście przy okazji padły korki i się chyba tv spalił xP
@2xdown
Ja nie mówię, że one nie są niebezpieczne, ale wyluzuj... Na pewno więcej ludzi ginie np. na drodze, a autem się chyba jeździć nie boisz? Idź się połóż, a jak wstaniesz to już będzie po strachu.
Legend-Brolly
13-07-2008, 23:31
Taka deszczowo-burzowa pogoda a ja mam jutro nad morze jechać;(
Normalnie jestem wku....
Mystlich
13-07-2008, 23:32
@Kiluminati
Moze nie wiesz , ale juz dużo ludzi zgineło od tej elektrycznej bomby -.
Jeśli nei wierzysz to zaraz zapodam linka do artykułów o piorunach kulistych i ich ofiarach
P.S. SORY ZA OFFTOP.....możecie dalej komentować swoje burze w waszych miejscowościach^^
@domin3x
Ma wejscie USB , ale nie posiadam kabla USB do komóry -,-
EDIT:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Piorun_kulisty <<< info
http://www.fizyka.net.pl/index.html?menu_file=aktualnosci%2Fm_aktualnosci.h tml&former_url=http%3A%2F%2Fwww.fizyka.net.pl%2Faktual nosci%2Faktualnosci.html << ciekawostki + dodatkowe informacje^^
W Żorach (Śląsk) od rana był zaje***** upał, a popołudniu jak zaczęło nawalać to tak jest do teraz, chodź już praktycznie uderzy raz na 5-10 minut (dlatego jestem przed kompem).
Co do podziwiania piorunów to nie kręci mnie to jakoś, możliwe że powodem tego jest mój strach przed burzą, który posiadam od dziecka i nic na to nie mogę poradzić.
Zdjecia pLAX i tego linka
Podlacz telefon teraz i odrazu wlacz i zdjecia przesylaj, prund cie nie strzeli, tak samo Bog w twoja chate, bo narazie zajety strzelaniem do nadajnikow ery, i utrudnia mi dostep do netu (lo jezu chaos widze chaos! XD)
Batman666
13-07-2008, 23:38
wakacje z deszczem..o tak
wakacje z deszczem..o tak
Tak się składa, że to właśnie latem zawsze spada najwięcej deszczu : P
Batman666
13-07-2008, 23:57
teraz nie przewidzisz, popatrz na zime całą zime padał deszcz wiec w lato moze snieg spasc;d
teraz nie przewidzisz, popatrz na zime całą zime padał deszcz wiec w lato moze snieg spasc;d
No nie przesadzajmy :D To idzie bardziej w ocieplenie. Podobno.
Davido16
14-07-2008, 07:38
Mi tylko kompa zresetowało. Nic specjalnego, normalna burza.
(nie)normalna
14-07-2008, 07:54
Rano, w południe i po południu był u mnie straszny upał. Dopiero po 21:30 zaczęła się burza, na razie bez opadów deszczu, potem tylko kropił. Błyskawice może nie zachwycały (w sumie to ich nie obserwowałam aż tak bardzo), ale ze dwa razy, jak błysnęło, to się zrobiło jasno jak w dzień...
Dragon-Fly
14-07-2008, 08:11
@down
Jeżeli umiesz się z nimi obchodzić, to nic Ci się nie stanie. Sam się nimi interesowałem, ale to wcale nie jest taka straszna rzecz.
U mnie, przez 5 dni notorycznie pada(ło), z czego 2 dni to były burze;p
Dopiero dzisiaj jakaś ładna pogoda się robi, ale chmurki z daleka idą :/
Od tygodnia pada, nic specjalnego powoli staje si to normalnością anwet wyjsc nimozna >.> Burza jak burza. Jeśli jesteś mądry to nic się nie stanie (ale z tego co widze to yhm..). Jak się boisz kup sobie kask, 2 paczki czipsow, wode i zamknij się w piwnicy i czekaj aż to minie. ^^
@off
Wiesz o tym, że grożą nam takie rzeczy jak dziura ozonowa. globalne ociepleina, pszczoły, rosjanie ;x alkaida itp itd etc. Może byś założyl o nich nowy topic abyśmy mogli poznać opinie innych użytkowników na ten temat ^^
Na bieganku dopadł mnie trochę deszczyk (ok. 16:30), było mocno, ale tylko chwilę. Potem o 22 drugiej była zwykła burza. Nic specjalnego. : /
Vasudanin
14-07-2008, 09:42
@2up
A czemu niby ty nie możesz założyć?
@top
W nocy była burza, cała wieś pozbyła się prądu na godzinę.
Tak, mieszkam na wsi.
http://pogoda.onet.pl/
Wchodzisz, czytasz i nie musisz sie glupio pytac u kogo pada/jest burza, albo wymyslac historyjek o zdjeciach piorunow kulistych.
Knight Simon Dark lord
14-07-2008, 09:50
Burze,jak burze,normalny cykl obiegu wody,mieliśćie przez długi czas ciepło to gdzieś ta woda musi spaść z tej pary wodnej,u mnie wczoraj była burza ale dzisiaj już tylko chmury,nawet nie pada.
Klosorox
14-07-2008, 10:05
U mnie od 20:00 do 3:00 Napie******* że o ku**** :P
Lechista
14-07-2008, 13:40
Taka deszczowo-burzowa pogoda a ja mam jutro nad morze jechać;(
Normalnie jestem wku....
W gdańsku nie ma burzy, deszczu jest mało, na morzu wieje max 3 beuforta, także spokojnie możesz jechac xD
_BERCIK_
14-07-2008, 13:52
Oj są burze oj są, a dzien wcześniej potrafi być 30+ stopni :P
nie_pozwol
14-07-2008, 14:08
U mnie pod Krakowem tak szczęśliwie się złożyło, że ani w sobotę ani wczoraj burzy nie było chociaż ~4, może 5 razy zanosiło się nie na żarty. Całe szczęście przeszło gdzieś bokiem. :)
Batman666
14-07-2008, 14:19
W gdańsku nie ma burzy, deszczu jest mało, na morzu wieje max 3 beuforta, także spokojnie możesz jechac xD
Co ty ..caly czas pada...no teraz nie ale tak to juz od dluzszego czasu ciagle pada
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.