Pokaż pełną wersje : Document
Witam! Na poczatku chce powiedziec, ze zakladajac ten temat wole nie myslec jak zostane zbluzgany jezeli to okaże sie zwyklym smieciem: http://img376.imageshack.us/img376/7325/cosjx8.png (http://imageshack.us)
Jezeli ktos uwaza ze to fake albo cos zapraszam na Kyre chetnie pokaze. Moje ogolne pytanie brzmi: Pierwszy raz widze takie cos na rooku i czy to jest jakas unikatowa rzecz czy tylko tzw "sheet". Prosze o lagodne komentarze i odpowiedz na moje pytanie...
Rocket Slayer
14-07-2008, 21:30
Pierwszy raz na oczy widzę taki item. Jeśli to prawda, zakładając, że jesteś wiarygodnym użytkownikiem to gdzie to znalazłeś?
Fletcher on Kyra <-
pokazuj, stoje w city :p
@edit
Zobaczyłem, to prawda, GZ
Marcin24
14-07-2008, 21:31
Czy to aby nie jest to (http://tibia.pl/item/Document), tylko z inną grafiką? Jeśli tak, to jest to zwykły śmieć, do dekoracji czy cuś.
@up, 2up
Nie dobijajcie mnie.
perek1892
14-07-2008, 21:33
Zapewne nic szczególnego.Ale GZ za spostrzegawczość i że nie wywaliłeś tego od razu.
@edit
A możesz napisać co pisze "look"
Na serio posiada ten item, wiem bo widziałem na własne oczy.
@Marcin: dokument jest pusty nie modyfikowany i nie mozna w nim nic zapisac...i ten twoj wazy 1oz. ten moj 2oz.
@edit: skad go zdobylem? tak szczerze to jestem chamski i nie powiem ;)
Rocket Slayer
14-07-2008, 21:35
Czy to aby nie jest to (http://tibia.pl/item/Document), tylko z inną grafiką? Jeśli tak, to jest to zwykły śmieć, do dekoracji czy cuś.
@up, 2up
Nie dobijajcie mnie.
Dobiję cię. Gdzie na Rookgaardzie to można znaleźć? Zakładam, że jakby to było nowe to w podobnych tematach o Rookgaardzie już wcześniej się to powinno znaleźć.
Marcin24
14-07-2008, 21:36
@Marcin: dokument jest pusty nie modyfikowany i nie mozna w nim nic zapisac...
Dokument, na którym można spisać informacje, raz zapisana notatka nie może być potem modyfikowana.
Zakładam, że jakby to było nowe to w podobnych tematach o Rookgaardzie już wcześniej się to powinno znaleźć.A bo to mało rzeczy dodali na Rookgaardzie? Update nie był miesiące temu, tylko kilka dni. Nie wszystko znajduje się od razu.
@edit
A możesz napisać co pisze "look"
Hmm, może "You see a document."?
Tak więc Kojot Rookstayer rusza do boju szukać tego itema na Morganie.
perek1892
14-07-2008, 21:37
Z lekkim dystansem ale muszę poprzeć Rocket Player
@edit: skad go zdobylem? tak szczerze to jestem chamski i nie powiem ;)
Dindsuk a nie uważasz że powinniśmy działać wspólnie?? :)
@down
Tak tylko nie wiemy do czego ten papierek służy.
Też bym nie powiedział jakbym znalazł ;)
@up
Chodzi o to żeby mieć, kolekcjonerzy rare tak mają
Rocket Slayer
14-07-2008, 21:46
Hmm, może "You see a document."?
Hmm, a może "You see a document/It's rewriteable/It belongs to XXX/You see a signed document. It looks to be very important"
Kto wie? Musimy sami go znaleźć lub liczyć na autora tematu.
Robi sie nam gorący temat. Zadam pytanie pomocnicze, liczę na odpowiedź autora. Czy żeby to zdobyć jest konieczny NPC? ;>
perek1892
14-07-2008, 21:49
@3up no więc ja też muszę go znaleźć :)
@up to wtedy, jeżeli by to nie był zwykły przedmiot który można kupić na trade,było by prawie pewne że ma związek z jakimś (nowym?) questem.
Czekamy na odp. autora
Co wyświetla się gdy klikniemy "Look"
To właśnie miałem na myśli, testuje teraz kilkanaście kombinacji u różnych NPC...
@down
To znaczy że nie dostałeś tego od NPCa tylko se gdzieś leżało... Przenosze sie na spawny.
Nie robcie z tego takiej sensacji, ot zwykly item jak Marcin mowi;p
Czy powinniscie dzialac wspolnie? Odp: Nie ma potrzeby.
Czy potrzebny jest NPC? Chyba nie, naprawde nie wiem.
"21:48 You see a document.
It weighs 2.00 oz."
Znalazłeś nowy śmieć do kolekcji powinieneś się cieszyć!!! :)W moich oczach urosłeś :)
Marcin24
14-07-2008, 22:01
Przekazuje:
Jesteście subtelnie zwyzywani, uga buga i takie tam.
@edit
Sry, zapomniauem jeszcze dzienki hopaki cium :**********
perek1892
14-07-2008, 22:04
@2up
Magic Light Wand to też niby śmieć...a na rooku ma wartość 20-35k
@down
Otóż to
Co do śmiecia to się nie zgodze. Dla kolekcjonera mieć coś czego nie mają inni jest wyróżnieniem. Nawet jeżeli jest to bezużyteczne, właściciel ma powody do radości będąc w posiadaniu tego itema.
@perek1892
No wież MLW tak teoretycznie to jest śmieć bo po co ci?? Do światła na manie rozumiem ale nie na rooku.
@UP. Szanuje kolekcjonerów i to bardzo lecz szczerze te rzeczy do kolekcjonowania to śmieci o wielkiej wartości. Tak samo jest z np. nie wiem figurkami z ołowiu. To są śmieci ale naprawdę miło na nie popatrzeć i pochwalić się przed innymi.
perek1892
14-07-2008, 22:15
@up
Ale MLW to w końcu rare item na rooku.A teraz jeszcze nie wiemy do czego służy ten document i czy wogóle do czegoś służy.
@edit
No rzeczywiście weźmy np. Teddy Bear
Dobra @topic mam prozibę ale taka szczera . Może nam powiesz na PW (chodzi mi o perek1892,Ace70ne, Dindsuk, Mi i komu tam jeszcze możesz powiedzieć) albo dać jakąś wskazówkę???
Marcin24
14-07-2008, 22:24
@topic mam prozibę ale taka szczera . Może nam powiesz na PW (chodzi mi o perek1892,Ace70ne, Dindsuk, Mi i komu tam jeszcze możesz powiedzieć) albo dać jakąś wskazówkę???
Ludzka rasa coraz bardziej mnie zadziwia, i jednocześnie irytuje.
Marcin nie tylko Ciebie potrafi zadziwić i zirytować <machnął ręką>
Poszukiwaczą życze "powodzenia w zdobywaniu tego RaRa" =d
Pozdrawiam =]
Ja wiedziałem że to napiszesz :)
Rocket Slayer
14-07-2008, 22:50
Marcin nie tylko Ciebie potrafi zadziwić i zirytować <machnoł ręką>
Poszukiwaczą życze "powodzenia w zdobywaniu tego RaRa" =d
Pozdrawiam =]
To napewno nie rar, respić się będzie 1? na Rookgaard co ss. Trzeba wiedzieć gdzie szukać.
Ace70ne mówi ci że sam ch.. wie.
Co do @up
Może i masz racje, ale nie zapominaj o Enchanted Rose (o ile istniala xD). Takie rzeczy również mogą się zdarzyć.
Saltazar
14-07-2008, 23:11
Nie wiem o co chodziło Marcinowi24 i RookeRowi :d. Moim zdaniem jest to:
a) Nowy item
b) Uszkodzony Scroll (?)
Ale raczej to pierwsze ^^
Marcin24
14-07-2008, 23:14
a) Nowy itemTo jest stary item z nową grafiką, kiedy to zauważycie?
@down
Bo go dodali dopiero teraz.
I z nowa waga...a jezeli to stary item z nowa grafika to ja jakos nie widzialem documentu na Rooku
@2up
Kiedy zaczną zauważać? Hmm... Jak im wcześniej to powiesz i powtórzysz kilka razy o0 =d.
Pozdrawiam =]
Podziwiam rookstayerów, tych prawdziwych rookstayerów a nie haj bot lefeli za ich styl gry, powodzenia wam życze!
To jest stary item z nową grafiką, kiedy to zauważycie?
Stary item z nowa grafika tylko na Rooku tak? Bo na mainie dalej wyglada tak samo.
Flaorath
15-07-2008, 09:29
Skoro dodali na rooku niebieską książeczkę, to czemu mieli by nie dać "dokumentu" czy co to tam jest :) Szukałem troche na własną rękę tego, ale wynik poszukiwań póki co - negatywny =/
Oj tam, oj tam. Zwykły item. Nie wiem jak go zdobyć, ale widziałem jakiegoś 7lvla, który próbował mi to wepchnąć ;P.
Dark Alphadron
15-07-2008, 12:53
Trzeba było kupić i zbadać co i jak, rozwiałbyś wątpliwości.
Jeżeli ktoś z forum to ma i chce podzielić się z kimś spostrzeżeniami, jestem chętny do pomocy.
@down
Nie wiem, co by wyniknęło z mojego comebacku na forum, więc daruję sobie :P
Przypominam że forum.tibia.pl dział Tajemnice Rookgaardu to nie jest najlepsze forum o Rooku ;P sprawa dokumentu została już dawno na rookgaard.pl poruszona.
perek1892
15-07-2008, 13:10
@up
Może poruszona ale nie rozwikłana tak samo jak tutaj.
Buy Document - Morgana Rookgaard
Kojot Rookstayer jak coś, ew piszcie do: Colin Fletcher
@down
Tam nie ma nic nowego...
Milan ognia
15-07-2008, 16:26
http://www.rookgaard.pl/forum/showthread.php?tid=3689&page=1
Więcej info. Gofin wspominał, ja uzupełniam.
DK-LOG.911
15-07-2008, 18:34
@up
hmmm... to juz cos
kiedy mi sie nudzilo stworzylem "tutorialstayera"/:p
gdy wszedlem do domu santiago, to byl tam maly mostek z sieciami rybackimi
przezucilem tam jeszcze Your Student Booka. moze trzeba przezucic tam wedke?? i lowic przy siatce??
Edit
@down
Swieta racja
Vasudanin
15-07-2008, 18:42
Oraz robaki. <Znaczki>
Przeszukaliśmy cały Rookgaard po server save w pięciu - dwóch na Paccu, trzech na Faccu.
Efekty: "sukces"!!
Zebraliśmy troche ponad 1k gp, 2 wolf pawy, mino leather, 12 salmonów, stamped letter i inne śmieci z wyjątkiem documentu...
tez go szukam i nic, dziwne to troche
perek1892
16-07-2008, 18:07
Jak by ktoś chciał by go sprzedać na Elerze to ja chętnie zakupie.Nick Voldemortini.;)
@down
Coś jeszcze?Nie?To dobrze i najlepiej już się więcej nie wypowiadaj...
@
Dla tych co wiedza jak to zdobyć...
nie mówcie nikomu tego ponieważ...
@
Dla reszty xD
... oglądając to forum, większość z was narzekała cięgle na roku nie ma nowych questow, potworów idt
teraz macie okazje poszukać, zabawić sie, odnaleźć coś - pokombinować, nie chciejcie wszystkiego "na tacy"
jak chcecie żeby wszyscy wszystko wam mówili to idźcie do oracle elo
DK-LOG.911
16-07-2008, 19:46
ja w pelni wierze ze ten document istnieje
ale jezeli maja go dwie osoby? ja sproboje wybic wszystkie karaluchy z piwnicy santiago
To chyba raczej nie mozliwe xD
Vasudanin
16-07-2008, 19:50
Niewykonalne, poza tym teraz chyba zrobili ich tam większą ilość.
btw.
Zmień podpis.
"You have found a document."
DK-LOG.911
16-07-2008, 20:00
@up
nom, respia sie na moich oczach :D
To nie podpis, poprostu tak napisalem
wlasnie gram i chodze od pokoju santiago do piwnicy xD
Ogólnie to Hoost, ma trochę rację. W końcu znaleźliście sobie jakąś zagadkę, więc pokombinujcie. Pewnie za kilka dni i tak wszystkie informacje o tym dokumencie będą dostępne na TibiaWiki, teraz macie szansę żeby się trochę zabawić.
No nawet ja się nakręciłem na to :D
Zacznę własne śledztwo i jak się okaże to będzie banał!B)
DK-LOG.911
16-07-2008, 20:10
@up
zgodze sie, ale zeby nie bylo jak z ss`em. 159 stron juz jest xD
@topic
chyba kazdy zna doublet questa? szukam wneki w podlodze xD
http://img204.imageshack.us/img204/1503/documentru0.png (http://imageshack.us)
Oto chodzi?
Sell Document - Aldora jakco PW xD
Chcesz wiedzieć skąd to wziąć? PW ^^
DK-LOG.911
16-07-2008, 20:18
a wiesz skad wziac??
bo cala chate Santiago przetrzasnalem (probowalem nawet rozwalac skrzynki z piwnicy)
Vasudanin
16-07-2008, 20:26
Hjacynt i Tom to nie jest rodzina, ewentualnie o tym nie wie.
A co do TFA:
Ryby to woda, a który NPC jest najbliżej wody? Wily i Bily, Wily sądzie, że ryby śmierdzą, więc odpada. Pomyślałem również, że Al Dee może maczać w tym palce, ponieważ sprzedaje wędki, on jednak nie lubi ryb więc też skreślony. Więc podpowiedź może być na stronie dla premium u Bilego.
Poza tym
Na zachód (<) od sklepu Lili jest miejsce pracy.
"20:30 You see a block of wood.
It's a lumberjack's working place."
Nad tym jest domek z łódką rybami i dwoma deskami, z logicznego punktu widzenia to jest dom Lumberjacka, pod spodem są szczury. Może tam jest coś powiązanego, właśnie zaczynam szukać.
@down
Mylisz się, teraz tylko Al sprzedaje wędki.
Tak, w podziemiach nic nie znalazłem, teraz popytam o tego gościa npc'ków.
Scross'Rooker
16-07-2008, 20:28
@up
Al sprzedaje robaki, bo wędki dużo npc sprzedaje.:D
Ciekawe co z tym jest.
DK-LOG.911
16-07-2008, 20:35
ja sie popytam roznych npcow o to cale TFA. niedlugo bedzie drugi spike sword, ale dowody na jego istnienie beda potwierdzone. potem przyjdzie shadow rex, zacznie "mowic", wyciagnie to pewnie z pokoju z ghoulem i wszystko bedzie git
Po update??? A nie po save serverze?
Vasudanin
16-07-2008, 20:57
<Mniej lub bardziej idiotyczna wypowiedź>
I nic nie jest wiadome o Lumber Jacku, idę jeszcze do Hjacynta, mimo, że wątpię że się dowiem czegoś więcej.
Hum, ok to w takim razie sprawę z TFA odstawiamy, ponieważ dokument nie zaginął tylko był w szafce.
ok wiec co mówi 3up to że jest on w domu tego pseudo pirata .
tego tam nie ma po save na 100% jak sie nie pomyliles z tym updatem to dobrze rozumiem ze tylko 1 na serv bedzie?
P$ychop@ta
16-07-2008, 21:16
No to jutro lecimy z rana do santiago i robimy rewizje jego chaty :D
wlasnie... dzis z samego update jako 1 bylem na wyspie saNTIAGO nikogo jeszcze ni bylo, cocroach 0 zabitych przetrepalem te szafy i byly puste. WIec...
...wiec (chyba) sprawdza sie moja teoria ze 1 na serv...
P$ychop@ta
16-07-2008, 21:25
;( NIeeeeeeeeeeeeee111oneone!
Zaraz a może jakiś cwaniak się zalogował swierzo po respie i wzioł se rara. Przecież jest opcja pominięcia treningu
No to posiadacze jego maja rara wartego nawet 1kk lub więcej
P$ychop@ta
16-07-2008, 21:47
A tak po szczerości to wątpię w to bo nigdy nie słyszałem o rzeczy która jest tylko po upie
up: "wątpie"
up 2: to zalezy jak bardzo ktos chce miec (chyba) jedyny item na servie
chcialbym zeby byl tylko 1 taki item na serv i tak pewnie na polowie z nich noobki powychodzily z tym na main albo wywalily do kosza/wody
ale tez mi cos tu nie pasi. Przeciez Dinds~ znalazl go PODOBNO na mino hell, wiec przeciez by na mh tyle ten papier nie przelezal mozliwe ze po ss sie pojawia :-) jutro dokladnie sprawdze.
P$ychop@ta
16-07-2008, 21:58
Ja sie loglem u santiego możliwe że pojawienie tego itema jest zwiazane z ta dzwignią na -2
@Tocallo: na mh NIE respi sie na 99,99%, tylko teraz nikt mi nie wierzy ;/
perek1892
16-07-2008, 22:15
@Dindsuk
Na forum rookgaard.pl pisałeś że znalezłeś to w mino hell więc jak to możliwe że ktoś inny znalazł to w domku Santiago??Ale popieram Cię że na mino hell się nie respi...siedziałem tam po seve serv i nic...
Lumberjack to znaczy tartak(mniej więcej) po angielsku...
Vasudanin
16-07-2008, 22:21
Drwal <znaczki>
Lumberjack to drwal.
Edit:
Odrobinkę za późno ;)
wiec czekamy do jutra i kombinujemy.
P$ychop@ta
16-07-2008, 22:37
U mnie jest save o 11 zal XD
ciekawe czy coś z tego wyjdzie
P$ychop@ta
16-07-2008, 23:08
Jeśli tak to wszyscy będą to mieli i nie będzie to żaden rarek a jeśli nie no to bedzie cos ;d
:(Co za ironia szukamy rozwiązania zagadki która zniszczy jej wartość.:(
Widzę ze temat sie kreci :) i bardzo dobrze może ktoś wpadnie co i jak i będzie git, wydaje mi sie ze ten "item" raczej nie respi sie u tego santiago.... a dlaczego? ponieważ osoba wykonująca ten tutorial (czytaj newbie) znalazła by ten item (1 na serwer) wartości sporo K, i wyjebała by go do wody bo by nie wiedziała co to jest...
sam juz nie wiem co myśleć xD
pozdro dla tych którzy szukają rozwiązania
perek1892
17-07-2008, 10:13
Drwal to timberman a nie lumberjack...
P$ychop@ta
17-07-2008, 10:21
Znaleźliście cos?
Vasudanin
17-07-2008, 10:23
A czemu czekasz na gotowe? Ja osobiście już kompletnie nie mam pomysłu gdzie iść i o co spytać :<
No właśnie nie. Na Nerenie sprawdziłem mino hell , u Santiego , oraz podziemia pod miastem i nic. chodziłem nawet i oferowałam za niego 100k ale nikt się nie zgłosił.
Nasz dzielny team szukał dalej tego itema na servie morgana i 0 skutków. Jeżeli jutro po ss nic nie znajdziemy, dajemy sobie spokój.
@Cipek's userbar (po polsku wyszłoby inaczej xD)
nie Rook Slayer tylko Rookstayer...
To może jednak tylko po 1 na servie?
założę się ze jak przestaniemy go szukaj to na niego trafimy przypatkiem
P$ychop@ta
17-07-2008, 11:37
No trudno ja też nie znalazłem :/
kupa
mysle ze trzeba cos zrobic zeby go znalezc, nie bylo go w szafie po save
@down
o ludzie te szafy byly juz od 7.x dwukomorowe ;-P
P$ychop@ta
17-07-2008, 11:47
A ja odkryłem że tamte szafy są dwu komorowe :D jestem pr0
perek1892
17-07-2008, 11:56
I co znalazłeś Document????
@edit
A w której szafie??Tej na Piętrze czy na -1??
no to będzie trzeba jutro znowu zabawić cię w CBA u Santiago
P$ychop@ta
17-07-2008, 12:11
Nie nie znalazłem, nic tam nie było :/ Nie mam pojęcia gdzie już szukać sprawdziłem też półkę z książkami u zirelli ale nic:/
Albo respi się to w róznych miejscach albo potwierdza to, że po 1 na serv ;p Bo dziś byłem zobaczyć u santiago i nic nie bylo.
btw chce ktoś to kupić? xD aldora jak co ;dd
Drwal to timberman a nie lumberjack...
Ja 13:19:08
pa drwal
Bot 13:19:08
1 lumberman
2 lumberer
3 lumberjack
4 woodcutter
5 hewer
-------------------
Ja 13:19:32
ap lumberjack
Bot 13:19:34
1 drwal
-------------------
Ja 13:19:49
ap timberman
Bot 13:19:50
Nie znalazłem podanego słowa w słowniku.
Być może chodziło Ci o lumberman?
1 drwal
perek1892
17-07-2008, 13:45
@up
Lingvobit
Wprowadź słowo lub zdanie w języku polskim lub angielskim:
Drwal
Unikalny angielsko-polski dwukierunkowy system automatycznego tłumaczenia tekstów opracowany przez Ectaco, Inc. Spodobał się Ci nasz tłumacz? Weź go do kieszeni!
Tłumaczenie:
Timberman
Kiedyś jak grałem można było znaleźć taki podarty papier i nie był jakiś ciężki do znalezienia. Więc wydaje mi się, że jest to to samo tylko z inną grafiką.
PS.
Nie jestem pewny, ale ten papier można było znaleźć gdzieś w wieży trolli tam gdzie jest Ork i owce u góry.
Toperz-Rook i ja Madasaki Rook jak narazie nic nie mamy .
Spróbujemy na Nerenie czegoś się dowiedzieć od innych.
dziś się dowiedziałem od pewnego gościa że ktoś się nim chwalił że go znalazł "świeżo po ss."
Jeden mówi że jest on podobno jednej z wierz trolli ale to najmniej prawdopodobne.
no i ostatni gada jest w gdzieś pod miastem ale w to też niewierze
@Ravex i perek
Aceton, nazwa systematyczna: propanon) – najprostszy przedstawiciel grupy ketonów o wzorze C3H6O (inne zapisy to CO(CH3)2 lub CH3COCH3). Jest to również tytuł kawałka Crystal Method, który mi się średnio podoba ale nazwa fajna.
Co do dokumentu dałem sobie spokój. Nie mam na to siły X(
Maxpixel
17-07-2008, 15:18
Mogę wam powiedzieć że:
Dokument nie jest jeden na świat ...
Nie ma go pod miastem ...
Nie ma go w okolicach MH i Bear Room ...
Nie ma go w komnacie z grobkami i szkieletami ...
Wszystko to też zostało sprawdzone ponownie po zniknięciu SS jak i sprawdzane natychmiast po wystartowaniu serwera przez grupę ludzi (brak opcji zabrania przedmiotu z tamtych miejsc przez osoby 3 przed nasza wizytą w danym miejscu)...
Do sprawdzenia pozostają jeszcze:
Wierze troli ...
Wierze waspów ...
Katana Q ...
Goblin Hell ...
Miejsce Furji ...
To tylko miejsca jeszcze na naszej liście ale dopiero po resecie będziemy je sprawdzać teraz już item może być ruchomy ... To tylko teoretyczne miejsca pobytu itema ...
Goblin Hell
Mejsce Furji
sprawdzilem po save, nic nie bylo. Najbardziej mnie zastanawiaja wieże trolli.
Maxpixel
17-07-2008, 15:52
Prawda tam sporo złomu leży ...
Mam jeszcze parę informacji na temat dokumentu ale powiem wam jak sam sprawdzę :p
A to szybko nie idzie ...
perek1892
17-07-2008, 16:17
To napisz pokombinujemy razem i pójdzie szybciej;)
Maxpixel
17-07-2008, 16:18
Nie! Bo jak napisze i to się nie sprawdzi to wyjdę na pajaca :D
ok. Trollne wierze sprawdzone nic.
perek1892
18-07-2008, 10:21
@Cipek
ehh...utwierdzasz mnie w przekonaniu że jest to jeden item na serva.:(
Na Elerze niema go żaden rookstayer więc niema go pewnie nikt bo jak jakiś newbie by go znalazł to pewnie go wywalił do wody albo nie wiadomo co z nim zrobił.Gratuluje tym co go mają, a ja już sobie odpuszczam zdobycie go...stało się to dla mnie irytujące.
Zakładając że jest 1/server to dobrze że ma go kolega z gildii ;P
DK-LOG.911
18-07-2008, 18:44
morze trzeba pickiem gdzies w karaluchach poszperac, bym chetnie przezucil, ale questa qrde nie zrobilem! za ch**a hand axe nie moge znalezc...;(
@up:
Tobie prościej było by znaleś słownik lub wrzucić treść posta do worda.
Pozdrawiam =]
perek1892
19-07-2008, 20:06
Na Elerze to ja bym mógł dać nawet 100k B)
Prezydent_czuwa
19-07-2008, 22:10
CZĘŚCIOWE ROZWIĄZANIE ZAGADKI
Witam.
Jestem użytkownikiem nie tylko tego forum, ale również forum strony rookgaard.pl. Została tam trochę wyjaśniona sprawa tegoż dokumentu.
NIE JEST TO STARA WERSJA, gdyż jego treść to:
Fishing Master Certificate
Awarded to Santiago Fuentes by the
Tibian Fishing Association TFA.
screen:
http://img394.imageshack.us/img394/5512/dokumencikrg8.png (http://imageshack.us)
Posiada go niejaki Goku Rigoku, gracz z Azury, który twierdzi, że kupił go od nooba. Sprzedawca mówi, że znalazł go na mino hellu.
Z tego wszystkiego można wywnioskować, że Santiago jest rybakiem. Zaczęliśmy więc szukać u niego.
Santiago nic nie powiedział. Spytaliśmy więc Obiego. On powiedział, że kiedyś założyli jakąś organizację, ale Santiago nie był w niej aktywny i Obi nie wie dalczego.
Tak to wygląda. ;) Więcej wam nie powiem, ale też mam ten dokument. Szukajcie, a znajdziecie. ;)
Autorzy- fajna pozycja. :) Nie przyznajcie się, lecz dawajcie jakieś wskazówki.
Ta organizacja nie ma NIC wspolnego z tym dokumentem...
Maxpixel
19-07-2008, 22:26
Powiadam wam ... Łówcie ryby ... Może coś złowicie ... :D
A tak na marginesie zamiast :
K***A, Ja P***E to nie istnieje i tp.
Zróbcie księgę odpowiedzi NPC ... ;)
P$ychop@ta
19-07-2008, 22:30
@up
A masz? xD
Maxpixel
19-07-2008, 23:56
Jak bym miał to i tak bym nie powiedział ...
Więc nie mam ... :]
Łówcie rybki ...
S.T.A.L.K.E.R.
21-07-2008, 01:53
dokument wygląda na trochę zniszczony, może po prostu da sie go wyłowić z wody wędką? zamiast ryby pojawia nam się dokument w bp 8o
dokument wygląda na trochę zniszczony, może po prostu da sie go wyłowić z wody wędką? zamiast ryby pojawia nam się dokument w bp 8o
Jeszcze cos? Moze zlowisz odrazu spike sworda i brass arma X(
Topic:
Musze sobie nowego chara zrobić i przejść tutorial :P
Ja tam nie będe szukał - moze bede miec szczęscie i znajde :P
@Stalker
Ja też fan Stalkera z Morgany ;)
@up
Przechodzili, szukali, itemy przerzucali i hehe że tak powiem chuj z tego wyszedł...
GreenPeace
21-07-2008, 12:26
Pytanie do autora nie wylowiles go czasem... ? (jezli bylo juz takie pytanie to sorry nie mam w zwyczaju czytanie calego temta ) ;)
Jak dla Ciebie to wylowilem
Teoria z możlowością wyłowienia dokumentu nie jest znowu taka bezsensowna (porównując ją z niektórymi teoriami na zdobycie Spike Sworda...)
Dark Alphadron
21-07-2008, 15:29
Jest jedna metoda, aby to wyjaśnić - łówcie ryby po całym Rookgaardzie. Mi się raczej wydaje, że on leży gdzieś w pobliżu znanych łowisk ryb - lub przy jakimś rybaku.
//EDIT//
Jest to dyplom za łowienie ryb, otrzymany w tutorialu.
GreenPeace
22-07-2008, 12:35
Hmm jest taka chatka rybaka po upie znaczy sie juz byla ale teraz ja rybami "przyozdobili" moze tam sprawdzic ? ;)
Tropical
22-07-2008, 13:29
Hmm. A propos łowienia... Nie przypomina Wam się czasami tunel z "podłogą w kształcie ryby"? Czy ktoś ma jakiś pomysł aby powiązać ze sobą te elementy? Być może, że mają ze sobą coś wspólnego...
Link do "ryby": http://tibia.pl/earth.php?x=32047&y=32184&z=10&q=154.67
A salmon? Łosoś w końcu to też ryba...
Ten dokument dostaje się w 1 z misji What a foolish Quest i prawdopodobnie jest to część screena z maina bo raczej Dindsuk pokazałby cały screen z jego rookstayerem a nie tylko część
@up: Pozwol ze tego nie skomentuje.
@Dark~: Lowilem te ryby kolo Santiago nawet bylem u niego z nimi, nic to nie daje.
P.S. To ze mam ten dokument nie znaczy, ze wiem jak go zdobyc. ;)
Nero-zabujca
22-07-2008, 14:02
Hmm. A propos łowienia... Nie przypomina Wam się czasami tunel z "podłogą w kształcie ryby"? Czy ktoś ma jakiś pomysł aby powiązać ze sobą te elementy? Być może, że mają ze sobą coś wspólnego...
Link do "ryby": http://tibia.pl/earth.php?x=32047&y=32184&z=10&q=154.67
A salmon? Łosoś w końcu to też ryba...taaa ale niewiemy jeszcze czy te dokument ma coś spulnego z łowieniem może i go złowił
ale niewiemy z czym to ma związek.
P.s
a salommon to niejest pszypadkiem salami:confused::confused::confused:
Tropical
22-07-2008, 14:13
@up: Ten dokument przyznawany jest "Mistrzowi w łowieniu ryb", więc logiczne chyba, że z łowieniem ma (może i minimalnie... ale ma) coś wspólnego.
Salmon to JEST łosoś, czytaj dokładnie =] (nie "salommon")
Document istnieje na Rooku naprawdę... Widziałem na własne oczy
http://img156.imageshack.us/my.php?image=documentft3.jpg
tomek219
22-07-2008, 15:52
Dziś na serwerze Unitera znalazłem ten sam dokument leżał dokładnie w tym miejscu gdzie stoję postacią.
http://img178.imageshack.us/img178/9643/gggkp6.png (http://imageshack.us)
http://img178.imageshack.us/img178/9643/gggkp6.915d66e08d.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=178&i=gggkp6.png)
tomek219
22-07-2008, 15:54
Spróbuje zagadać coś do Santiago o fishingu albo dokumencie .
Neremiter
22-07-2008, 16:27
Up
Heh, jakiś noobek go tam wywalił
Topic
Z tego co pare osob twierdzi wypada on po prostu z karaluchów...
A dokładniej z jednego... Trza zebrać ekipę, wybić wszystkie i sprawdzić czy to prawda. Sam nie sprawdzałem ale fakt że może to być jakaś cześć questu, w każdym wypadku pojawiła by się fabuła którą Knightmare lubi - Karaluchy ukradły\wzieły mu ten papierek.
Zapraszam na server Nerana, Nick Neremiter
Nero-zabujca
22-07-2008, 16:31
Salmon to JEST łosoś, czytaj dokładnie =] (nie "salommon")
a to sorca
@topic
zagadka chyba rozwiązana teraz tylko trza zobaczyć czy ss tomka to nie fejk
ale ja tego niesprawdze(nieznam sie na fejkach):baby:
Neremiter
22-07-2008, 16:35
Up
Co niby jest rozwiazane? Że znalazł ten papierek bo jakiś noobek go wywalił?
I po co sprawdzać czy to fake? Papierek istnieje i to jest ważne...
Sorka ale nie rozumiem o co ci chodzi...
tomek219
22-07-2008, 17:24
Właśnie wpisałem w Google Santiago i ciekawe jest to że Google znajdują mi książkę "Stary Człowiek i Morze" głównym bohaterem książki jest Santiago-rybak. A na tym dokumencie jest jakby wyróżnienie dla rybaka Santiago, może dziwny zbieg okoliczności ale może Cipsoft bierze natchnienia z książek i to właśnie w tej książce należy szukać jakiś informacji.
TygrysBestia
22-07-2008, 18:30
ktos tam dał up zdjecie które jest fakem spujrzcie dokładnie wkelojne :P
Nero-zabujca
22-07-2008, 19:01
Up
Co niby jest rozwiazane? Że znalazł ten papierek bo jakiś noobek go wywalił?
I po co sprawdzać czy to fake? Papierek istnieje i to jest ważne...
Sorka ale nie rozumiem o co ci chodzi...
chyba niewiesz oco mi chodzi zagadka rozwiązana bo wiemy że to jest jakis tam dyplom rybacki a fake można sprawdzić czy on naserio tomek ma ten documment
X(
Cipsoft często bierze natchnienie z otaczającego nas świata i różnych innych historii. Np. nazwy niektórych NPC (eg. Ukea sprzedająca meble lub strażnicy w Veno, którzy mają imiona jak aktorzy filmów sztuk walki itp).
Co do sugestii szukania tam... jeżeli będziemy robić mapę myśli to wyjdzie, że musimy szukać wszędzie... To by było bardzo czasochłonne i mogłoby nie przynieść żadnych rezultatów, ponieważ nie wiemy czy tamte questy aby istnieją...
Nie sugeruję jednak żeby tego nie robić, bo jest możliwość że owa odpowiedź kryje się właśnie tam :)
@down
;)
Rocket Slayer
22-07-2008, 19:51
Właśnie wpisałem w Google Santiago i ciekawe jest to że Google znajdują mi książkę "Stary Człowiek i Morze" głównym bohaterem książki jest Santiago-rybak. A na tym dokumencie jest jakby wyróżnienie dla rybaka Santiago, może dziwny zbieg okoliczności ale może Cipsoft bierze natchnienia z książek i to właśnie w tej książce należy szukać jakiś informacji.
Nie miałeś w podstawówce lektury "Stary człowiek i morze", że teraz się tak dziwisz?. Cipsoft także nazwał niektórych NPCtów imionami postaci filmów sztuk walki...
@edit: Aff ace wyprzedziłeś mnie :P
DK-LOG.911
22-07-2008, 20:39
jezeli ten dokument byl faktycznie z mh To prawdopodobnie jakis noobek jak robil tutoriala znalazl go. "Jaki zaczepisty item! Jeszcze zadnego nie mam to go wezme" - powiedzial. Wlazl na rooka i poszedl na mh. Mino go na 2 hity cisnal a jaki ziomek przeszukal zwloki. Myslal ze to jakies gowno z tiblioteki seymoura i wywalil na ziemie
nie bijcie mnie slowami, plx! to tylko moja teza!;(
tomek219
23-07-2008, 10:44
Nie miałeś w podstawówce lektury "Stary człowiek i morze", że teraz się tak dziwisz?. Cipsoft także nazwał niektórych NPCtów imionami postaci filmów sztuk walki...
@edit: Aff ace wyprzedziłeś mnie :P
Tak się akurat składa że nie miałem tej lektury w podstawówce.
tomek219
23-07-2008, 10:48
chyba niewiesz oco mi chodzi zagadka rozwiązana bo wiemy że to jest jakis tam dyplom rybacki a fake można sprawdzić czy on naserio tomek ma ten documment
X(
Nie wierzysz że mam ten dokument, to ci go mogę pokazać.
11:31 You see a document.
It weighs 2.00 oz.
@down
Xayeek mi dał
Prosto z Kyry: http://img258.imageshack.us/img258/1800/40607635si6.png (http://imageshack.us)
No i po aferze z documentem ^^
@up
Moze tak powiesz od kogo to masz? xd
mati7017
23-07-2008, 16:30
Heh.. ja też to mam:p jak ktoś nie wierzy to screen:
http://img374.imageshack.us/img374/4224/uo08072302440170si1.jpg
Jak coś to moge to pokazać na świecie Askara jakby ktoś jeszcze nie wierzył:p
DK-LOG.911
23-07-2008, 19:16
To juz sie skonczylo:
http://wiki.hunted.pl/wiki/Document_TFA :D
Rocket Slayer
23-07-2008, 19:21
Szukaj w: ???
Opis: Certyfikat Mistrza rybołuwstwa dla Santiago Fuentesa przyznany przez TFA.
Tekst przetłumaczony:
Certyfikat Mistrza Rybołudstwa
Przyznany Santiago Fuentesowi przez
Tibian Fishing Association TFA.
Lol, śmieję się z tego kolesia który robi takie błędy... Z tłumaczeniem autor też się nie starał... odwalone na szybko
@up
nic się nie skończyło
Uwierz skonczylo, pelno ludzi wie jak to zdobyc...;/
DK-LOG.911
23-07-2008, 20:06
czy spoilery do nieodkrytych questow sa legalne? bo nie wiem czy napisac...
Jesli chodzi Ci o document to mow smialo, to nie quest.
mati7017
23-07-2008, 20:25
Jeśli chodzi o questy:D:
6. Questy
Żadnych solucji (nawet częściowych)
Nie podajemy dokładnej lokalizacji kluczy bądź skrzynek
Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
A co można?
Dawanie ogólnych wskazówek (np. spróbuj pogadać z NPC X)
Możesz szukać ludzi do questa w dziale 'handel', ale tylko poprzez podanie nazwy questa. Nie podawaj, gdzie ten quest się znajduje.
Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
Co dokładnie rozumiane jest pod pojęciem "solucja"?
Dokładny opis drogi, jak można dostać się do skrzyni z nagrodami.
Dokładny opis miejsca, gdzie jest ta skrzynka oraz jakie potwory tam występują.
Dokładny opis miejsc, gdzie można znaleźć klucze potrzebne do wykonania questa.
Pozdro;)
Lostwind
24-07-2008, 11:09
To ja też się pochwalę jaki jestem pr0
http://img184.imageshack.us/img184/2539/dokumdalb8.jpg
A rozwiązanie jest banalne.
Koozakk16
24-07-2008, 14:03
sczerze mówiąc ja go mam jak co to pisac do chciwego rookstasyera (nerana)
Respi sie u pana "S", temat chyba mozna zamknac, bo teraz tylko spam ze poznajdywali ;p
a gdzie dokladnie sie respi to juz ciezko napisac? Nie boj sie o swoje konto bo i tak to nie jest quest.
Koozakk16
24-07-2008, 14:36
Gdyby ktoś chciał kupić document to chetnie sprzedam postać mam na Neranie pisać na nr gg :6231052 albo do Chciwego Rookstayera :)
a gdzie dokladnie sie respi to juz ciezko napisac? Nie boj sie o swoje konto bo i tak to nie jest quest.
A tak ciężko przeszukać kilka skrzynek i dwie szafy..?
nie kolego, nie ciezko, nawet kiedys sprawdzalem wszystkie mozliwe szafy, boxy itd i nic nie znalazlem po resecie serwera, sprobuje moze jeszcze jutro :)
.hobnail
24-07-2008, 14:59
Respi sie u pana "S", temat chyba mozna zamknac, bo teraz tylko spam ze poznajdywali ;p
U pana "S" Salomona czy "S" Sama? I Jak juz to gdzie?
A moze u pana "S" Seymoura?!
Koozakk16
24-07-2008, 15:05
U pana "S" czyli NPC Santiago
Dziękuje wyżej wymienionym za zepsucie zabawy innym ;x
Jak piszecie takie rady to chociaż na biało...
.hobnail
24-07-2008, 22:19
@Up
A ktos każe ci temat czytac? x)
Dziękuje wyżej wymienionym za zepsucie zabawy innym ;x
Jak piszecie takie rady to chociaż na biało...
jakiej zabawy
haha
Nie lubie jak odpowiedź na zagadkę nad którą się męczą "prawdziwi" userzy dostają do łapy Neokidy.
Wiesz...jakos nie nazwalbym zagadka, przedmiotu, ktory respi sie po save. ;/
@down
wielokropki rox! ;p
Maxpixel
25-07-2008, 11:38
Ahh ... Miałem nadzieje że z Dokumentem to coś wreszcie będzie ... Coś trudnego ... Jakiś Q dla prawdziwych PRO ...
Ale Cip nas za bardzo lubi ...
Ale wiecie co ... Kiedyś rook był po to by ludzie mogli się nauczyć grać ... Jeśli teraz jest wysepka dla takowych to czym teraz jest rook ? Miejscem gdzie mogą zobaczyć że wszystkiego sie nauczyli ... ? Czy może innym zagubionym światem ? ...
LordAiki
25-07-2008, 13:56
Dla tych ktorym sie nie udalo zdobyc documentu, a chcieli by go miec na Uniterze PW i podac swoj nick.
Problem jest w tym, że mam aż 3 takie dokumenty, dwa ważą po 2 oz. i jest tam zapisana ta informacja o tych rybach, zaś trzeci jest pusty i waży 0,80 oz.
Podaj swiat i nick chcialbym zobaczyc (na trade of kors xd) ten pusty ;)
Niezbawiony
12-08-2008, 16:31
Sam mam ten document i pytalem sie Master Mapet i muwil ze ma dwa ;p Ferdynand kiepski of eternia tez ma wiec nie wiem w czym jest problem?Respi sie owy przedmiot w dwu komorowej szafie przynajmiej tak sie dowiedzialem wiec wartosc kolekcjonerska tego przedmiotu to jakies 1k-3k 8o ,zadko sie respi to przyznam.
Problem jest w tym, ze "ktos tam" ma rzekomo pusty.
Nie ktoś tam, tylko ja... i jestem w trakcie badania, czy do czegoś jeszcze może przydać się ten document... niestety nic o sobie powiedzieć nie mogę... przynajmniej na razie... póki nie rozwiążę sprawy z mino magiem...
Aha czyli nie masz. xd
Wy szukacie powiazania documentu z mino magiem??????
Ostatnio pojawiło się więcej ciekawych rzeczy... np. key:44 (silver key)... nie skuszę się powiedzieć, do czego on chyba pasuje, ale znalazłem go u jednego z słabszych lvli (2), który dedł przy mnie na posion spiderach... więc pewnie ten klucz może mieć związek z tutorialem...
GreenPeace
12-08-2008, 18:11
A ja wlasnie znalazlem ten dokument w grocie ze szkieletami xD tam jak sie idzie na katana questa :P.
A który masz? ten pusty, czy zapisany?
GreenPeace
12-08-2008, 18:30
Awarded to Santiago Fuentes by the Tibian Fishing Association TFA.
zapisany :)
Tez go mam. Ten zapisany. Jesli chce ktos go kupic na kelterze to chetnie odsprzedam :).
Jak mogę pokonać Mino Maga?
Dars_Adem
12-08-2008, 20:50
GreenPeace daj na wstrzymanie ;;; praktycznie wszystkie twoje posty sa idiotyczne i pisane na odwal, widac ze chcesz zaistniec na tym forum jako mastah forumowicz, ale wychodizsz na lamusa ;f wszystkei twoje posty sa kijowe ;
GreenPeace daj na wstrzymanie ;;; praktycznie wszystkie twoje posty sa idiotyczne i pisane na odwal, widac ze chcesz zaistniec na tym forum jako mastah forumowicz, ale wychodizsz na lamusa ;f wszystkei twoje posty sa kijowe ;
idiotyczne i pisane na odwal, tak jak ten który ty napisałeś Dars Adem... po co ci to? Pytam jak pokonać mino maga... nie chodzi mi o dojście do niego, bo tym juz się zająłem, tylko o samo pokonanie postacią o niedużym lvl na rooku?
Najlepiej zaloz o tym oddzielny temat! Tam po Tobie pojada bardziej. xD
Pokonanie mino maga na malym lvlu: <cenzura>
Powiem Ci jezeli:
*pokazesz mi na trade pusty document,
*pokazesz mi na trade tego keya,
*1,2,3,4,5 lvlem zobacze na tibia.com: killed by minotaur mage,
*nie wiem, cos co mnie przekona.
Po kiego odswiezac temat, jezeli nie ma sie w nim nic ciekawego do powiedzenia?
P.S. Czemu ja dostaje warny? xd
GreenPeace
12-08-2008, 21:29
Cós sie nie podoba to napisz mi notke ...
*pokazesz mi na trade pusty document,
*pokazesz mi na trade tego keya,
*1,2,3,4,5 lvlem zobacze na tibia.com: killed by minotaur mage,
xd
Nie zobaczysz mnie na tibia.com z takim lvl'em, bo mam nieco większy lvl. Co prawda lvl- 17 to też nie jest dużo, ale borąc pod uwagę, że tą postacią gram od tygodnia po 2 godzinki dziennie to jest to rezultat zadowalający mnie... klucz który znalazłem co prawda nie pasował do drzwi, co do których miałem nadzieję... więcej narazie nie powiem... powiem dopiero jak będe wiedział konkretnie...
No tak moj blad, zle to ujalem. Tym 17 lvlem tez moglbym zobaczyc killed by minotaur mage. ;)
Matejisz11
14-08-2008, 09:29
Ten Dokument sie znajduje z piwnicy Santiago na takich beczkach lezy bo ss'y
I to cala prawda o tym jest.
Ten Dokument wedlug mnie on nalezy do Santiago bo on jest chyba rybakiem swiadczy o tym piwnica powiem wyrzaj brzed tymi robalami tam sa stojaki z rybami ;p
Madasaki
14-08-2008, 10:30
up. my to wiemy.
Tabra_Nakabra
15-08-2008, 21:55
ja wiem co tam jest napisane bo znam tego co mi napisal. znam jego nick :D powiem tylko ze jest z Elysii i znalazl to gowno na ziemi. a tam pisze ze to jest nagroda w zawodach wedkarskich przeznaczona dla santiago. widziałem na trade :P [Malchor, to ja Rookstayer Thorin]
Rocket Slayer
16-08-2008, 09:09
@up
My to wiemy. Przeczytaj kilka stron tematu zanim się wypowiesz blzzz
@ DOWN
papier toaletowy
sueroski
16-08-2008, 10:08
ja bym powiedział że to zwykły dokument jak powiedział pan w pierwszej stronie ale:
1. Documentów na rookgardzie NIE MA!!
2. Ten Document inaczej wygląda co to może być.
@up
Wchodze na forum i oczywiście w każdym temacie "Rocket Slayer"...
I oczywiście każdy twój post jest bezsensowny, byle wszystkich obrazić i nic nie wnosi do tematu.
Fajnie było jak cie nie było na forum...
@topic
Sprawa z documentem wyjaśniona. Praktycznie każdy może go mieć.
Ktoś mówił, że jego cena to 1k. To śmieszne. Nie dałbym za niego nawet 200gp. Można sobie postawić chara przy tamtej szafie i uzbierać cały bp. Tylko po co? Rar to to nie jest. Więc nie macie sie czym chwalić.
Temat powinien być zamknięty...
Awarded to Santiago Fuentes by the Tibian Fishing Association TFA.
zapisany :)
Mam ten dokument,respi się w szafie w piwnicy sandiago po resecie serwera
AAAAAAAAAAAAAAAAA
Czy ludzie na naucza sie, ze zanim sie pisze posta trzeba przeczytac temat???????
Tja, to tylko 200 postów i jedynie 90% to spam i offtop. <oh! oh! już 201 postów i procent spamu urósł!>
GeoNaRooku
27-08-2008, 12:03
Nie robcie z tego takiej sensacji, ot zwykly item jak Marcin mowi;p
Czy powinniscie dzialac wspolnie? Odp: Nie ma potrzeby.
Czy potrzebny jest NPC? Chyba nie, naprawde nie wiem.
"21:48 You see a document.
It weighs 2.00 oz."
;)Ten dokument można zdobyć u NPC;)Z moich obserwacji na temat rookgardu wynika na to że, dokumnt "potrzebny do zdobycia SoF'a" :Stanać w odpowiednich miejscach aby Spike Sword zniknoł i Trzeba sie nachodzi od jednego NPC do drugiego jest troche ganiania ale pomyślcie SPIKE SWORD!! Nie jestes jedyną osobą ktora to zdobyla, ale nikt dalej nie wie co z tym zrobić nawet ja:(
Przeczytaj całe te 10 stron, a dowiesz się że jest to zwykły świstek... -.-
Logicznie myśląc pozostaję zwykłym świstkiem do czasu aż ktoś odkryję do czego służy (o ile wogóle).
Dark Alphadron
28-08-2008, 11:35
Napiszę to, bo najwyraźniej do niektórych nie dociera.
Document to nic innego jak OZDOBA. Dyplom dla Santiago za mistrzostwo w konkursie łowienia ryb, pojawia się w szafce w jego domu po Server Save. Dostępny tylko z tutoriala, który to doszedł całkiem niedawno. Spike Sword Quest, jeżeli istnieje, to od bardzo dawna. Łączenie ze starym questem czegoś, co powstało niedawno jest nielogiczne i bezsensowne.
Tak więc - to zwykły świstek, ozdoba. Nie sądzę, żeby jakiemuś NPC zależało na dyplomie Santiago.
ParkourMaster
28-08-2008, 18:46
Ja non-stop lookam do szafki, ale znajduje tylko 2 viale i coat :(
EDIT:@down
ale ja to wiem :(. jedna "komora" jest pusta, a w drugiej smieci
Madasaki
28-08-2008, 20:31
to szafy dwu komorowe
Rapallos
03-01-2009, 22:10
LOL czy wy naprawde nie wiecie to document Santiago respi sie po restarcie servera w szafie w piwnicy Santiago! Temat do zamkniecia!(Santiago to 1 NPC na tutorialu):]
@up patrz ty na datę postów...:(
Wiemy to od dawna:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.