Pokaż pełną wersje : czy mozna kupowac cc na real tibia?
czy mozna kupowac cc na real tibia? czy to jest legalne jak kupic??? czy mozna zaplacic na poczcie za nie?//
Ronan_Shade
16-07-2008, 10:53
Kupić można, ale to nielegalne. Na allegro często sprzedają cc za zł. Jak chcesz to poszukuj, tyle że pamiętaj o tym, że to nielegalne.
MiszczTibijski
16-07-2008, 11:12
Kupić można, ale to nielegalne. Na allegro często sprzedają cc za zł. Jak chcesz to poszukuj, tyle że pamiętaj o tym, że to nielegalne.
Kupno itemow na allegro jest legalne idioto :(
UP ma rajcie. Bo inaczej 2/5 graczy miało by banna
Up/2xUp
Rule 2c) Illegal Advertising
Advertising content which is not related to the game or offering Tibia items for real money.
Comment
Advertising content which is not related to the game:
Trades or offers which are not related to Tibia are out of place in the game or on the Tibia website. This includes, for example, advertising other games, offering items from another game for Tibia items and advertising real life goods and brands. We do not want anyone using the channels or the website of Tibia to sell items such as a mobile phone or a computer.
This rule includes all links, with the notable exceptions of links that lead to the official website, the CipSoft website, any supported fansite, PayPal, TibiaME, Cafepress, ideal.nl or to element 5. For instance, links or references that lead to picture albums are considered to be advertising for the respective photo album host, so they are prohibited. The same is true for posting email addresses in public channels or on the website. However, it is legal to post a link to your guild page in the guild section of this website unless it violates other rules.
Offering Tibia items for real money:
Do not advertise or request trades of Tibia items for real money. You should try to earn your ingame possessions rather than purchasing them for real money. Please keep in mind that premium time periods also represent real money. Consequently, advertising the trade of premium time for Tibia items is prohibited. Besides, there is always the risk to get tricked in such trades. Keep in mind that we cannot help you in such cases, so never accept such offers and follow the rules for your own safety.
Sprzedawanie i kupowanie w świetle tibia rules jest nielegalne... Inna sprawa że ciężko udowodnić to że ktoś sprzedaje lub kupuje.
wedlug mnie NIE WOLNO sprzedac: postaci, itemow, pieniedzy i wszystkiego co jest w grze!
MiszczTibijski
16-07-2008, 11:40
Up/2xUp
Sprzedawanie i kupowanie w świetle tibia rules jest nielegalne... Inna sprawa że ciężko udowodnić to że ktoś sprzedaje lub kupuje.
a znasz ty trochę angielski?
jak nie to odpal translator albo otwórz słownik i znajdź co to znaczy
"Advertising"
@up
Tylko sprzedawanie kont jest nielegalne bo podchodzi to pod account sharing
Vasudanin
16-07-2008, 11:44
.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f0ede3; background-image: none; color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 10pt; line-height: normal } .wysiwyg a:visited, .wysiwyg_avisited { color: #333333 } .wysiwyg a:hover, .wysiwyg a:active, .wysiwyg_ahover { color: #cc0000 } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }Sprzedawanie samo w sobie nie jest bardzo karalne, gorzej z reklamowaniem sprzedaży.
w ostatnim artykule od tibia.com (tym z gosciem wyciskajacym kase ze szczura)
bylo na koncu napisane ze jest zakaz sprzedawania itemow/kasy/czegokolwiek za PRAWDZIWE pieniądze
Ronan_Shade
16-07-2008, 11:48
Kupno itemow na allegro jest legalne idioto :(
Sam jesteś idiotą :( Na allegro można kupować itemy, ale chyba nie do Tibii... Sprzedawanie postaci, itemów lub kasy jest nielegalne. Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj -.- I nie wyzywaj innych. TO JEST NIELEGALNE, tylko ciężko komuś udowodnić, że to akurat on na Tibii sprzedaje. Myślisz, że dlaczego ludzie piszą sprzedam 60+ rp ze skilami 8X,6X powiedzmy?
MiszczTibijski
16-07-2008, 11:51
Sam jesteś idiotą :( Na allegro można kupować itemy, ale chyba nie do Tibii... Sprzedawanie postaci, itemów lub kasy jest nielegalne. Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj -.- I nie wyzywaj innych. TO JEST NIELEGALNE, tylko ciężko komuś udowodnić, że to akurat on na Tibii sprzedaje. Myślisz, że dlaczego ludzie piszą sprzedam 60+ rp ze skilami 8X,6X powiedzmy?
TO znajdz mi kurwa gdzie w tibia rules pisze że nie można sprzedawać itemów idioto, a postacie jak już pisałem to inna sprawa bo podchodzi po account sharing
w ogóle co z tego ze to jest nielegalne? i tak to wszyscy robią!
Ronan_Shade
16-07-2008, 11:53
TO znajdz mi kurwa gdzie w tibia rules pisze że nie można sprzedawać itemów idioto, a postacie jak już pisałem to inna sprawa bo podchodzi po account sharing
Ehh... Nie klnij. Widać po nicku i po wiadomościach, że masz max 12 lat :( Your parents are abusing you? A tą zasadę ci P@wcik podał trochę wyżej.
MiszczTibijski
16-07-2008, 11:56
Ehh... Nie klnij. Widać po nicku i po wiadomościach, że masz max 12 lat :( Your parents are abusing you? A tą zasadę ci P@wcik podał trochę wyżej.
a umiesz angielski idioto? jak nie to specjalnie dla CIebie mam tłumaczenie początku textu:
c) Reklamowanie treści, które nie są związane z grą i oferowanie przedmiotów z Tibii za prawdziwe pieniądze, jest zakazane.
Komentarz:
Proszę zrozumieć, że handel i oferty, które nie są w żadnym stopniu związane z Tibią, są w pełni zakazane do rozpowszechniania w grze i na forum. Dotyczy to na przykład reklamowania innych gier, oferowania przedmiotów z innej gry, za przedmioty z Tibii i reklamowania innych dóbr i firm z prawdziwego życia.
W tibia rules nie piszę nic o sprzedawaniu itemów tylko jak juz sprzedajesz nie możesz tego offerować na trade/innych channelach
w ostatnim artykule od tibia.com (tym z gosciem wyciskajacym kase ze szczura)
bylo na koncu napisane ze jest zakaz sprzedawania itemow/kasy/czegokolwiek za PRAWDZIWE pieniądzePozwolę sobie zacytować oryginał:Incidentally, this is why we have always refused to sell items for real money – we believe that all players should have equal chances in the game.W tym kontekście nie oznacza to, że zabraniają sprzedaży przedmiotów za prawdziwe pieniądze, a że odmawiają tego. Widocznie ludzie prosili ich o możliwość kupna przedmiotów/pieniędzy za prawdziwą gotówkę na oficjalnej stronie, tak jak jest to zrobione w innych grach.
Nie wiem ile razy już to pisałem, ale powtórzę ponownie: sprzedaż/kupno itemów, bądź pieniędzy za prawdziwą kasę jest legalna. Nielegalna jest zaś reklama takich usług.
Za dobry przykład może posłużyć Pskonejott - każdy zna jego stronę, Cipy bez wątpienia również. Przecież on tam oferował sprzedaż itemów za gotówkę, a nikt go nie zbanował. Daje do zastanowienia? Przytoczę jeszcze jego słowa w tej sprawie:
People also ask why I'm not banned for some of the things that I have on this site, I'm talking about non-harmful things such as the link to TibiaShop and the old offer of supplying web hosting for Tibia related web sites. This rule only applies in game or on the official Tibia forums. If you read the rule, it states that advertising these things are illegal and this only means in game and on the Tibia forums (This fact has been confirmed by Cipsoft Customer Support).
Ronan_Shade
16-07-2008, 11:58
a umiesz angielski idioto? jak nie to specjalnie dla CIebie mam tłumaczenie początku textu:
W tibia rules nie piszę nic o sprzedawaniu itemów tylko jak juz sprzedajesz nie możesz tego offerować na trade/innych channelach
Jak się już w takiego pro evul bawisz to sobie to przetłumacz :
Do not advertise or request trades of Tibia items for real money. You should try to earn your ingame possessions rather than purchasing them for real money. Please keep in mind that premium time periods also represent real money. Consequently, advertising the trade of premium time for Tibia items is prohibited. Besides, there is always the risk to get tricked in such trades. Keep in mind that we cannot help you in such cases, so never accept such offers and follow the rules for your own safety.
Sprzedawanie/kupowanie za rl kase jest nielegalne i tyle...
Jestes kurwa debilem? Nie widzisz ze jego nick + flaga oznaczaja ironie w stosunku do takich osob jak ty? Ogarnij sie czlowieku, bo chuja wiesz a pierdolisz.
@up
Jestes chyba jakis niedojebany co nie?
MiszczTibijski
16-07-2008, 11:59
Jak się już w takiego pro evul bawisz to sobie to przetłumacz :
Sprzedawanie/kupowanie za rl kase jest nielegalne i tyle...
to przeczytaj teraz wypowiedź moda w tym temacie :))
Jest to nielegalne w świetle praw Tibii. Ale raczej Ci nie udowodnią ^^
@down
Przeczytałem i co z tego?
Sam jesteś idiota.
MiszczTibijski
16-07-2008, 14:12
no kurwa debil przeczytaj najpierw odpowiedzi potem pisz idioto
@up
to że kurwa debilu pierdolony chwile przed tobą moderator napisał że jest to legalne
@down
Przeczytałem i co z tego?
Sam jesteś idiota.
Jestes takim kretynem czy udajesz? Ja pierdole co za idiota hahahhaha kretyn roku
Pod koniec artykułu cipsoftu opublikowanego niedawno na tibia.pl wyraźnie jest napisane, że to nielegalne -.-
Jak nie macie pewności to nie mówcie. Przekleństwa powtarzane bez przerwy są nic nie warte. Chamstwo w państwie!
eisscheriann
16-07-2008, 15:00
gadaj z dupą to cie osra :)
to jest legalne!
Pod koniec artykułu cipsoftu opublikowanego niedawno na tibia.pl wyraźnie jest napisane, że to nielegalne -.-
dzizaz ja pierdole nielegalne jest reklamowanie tego typu działan... a zreszta, koncowka artykułu brzmi -
"Sprzedaj swoje skarby!
Wasz CipSoft team."
interpretacja dowolna
Pokromca_dragonuw
16-07-2008, 15:02
Jak nie macie pewności to nie mówcie. Przekleństwa powtarzane bez przerwy są nic nie warte. Chamstwo w państwie!
ty jesteś nielegalny!
"Chcemy mieć pewność, że każdy ma możliwość nabycia interesującego go przedmiotu na takich samych warunkach. Dlatego też zabronione jest sprzedawać przedmioty za realne pieniądze – każdy w grze musi być równy."
eisscheriann
16-07-2008, 15:11
"Chcemy mieć pewność, że każdy ma możliwość nabycia interesującego go przedmiotu na takich samych warunkach. Dlatego też zabronione jest sprzedawać przedmioty za realne pieniądze – każdy w grze musi być równy."
nawet jeśli, to i tak regulamin ważniejszy niz jakiś artykuł ;x
Skoro cipsoft tego nie trawi to nie należy tego robić.
MiszczTibijski
16-07-2008, 15:14
No ja pierdole jaki ty kurwa mac jestes pojebany napisalo Ci 5 ludzi w tym moderator ze kurwa to jest legalne a ty dalej sie kurwa upierasz przy swoim mimo ze w tibia rules nic nie pisze ze to jest nielegalne idioto
Ja pierdole wjochmen zamknij sie, eisheifnfienffj dobrze ci mowi a ty pierdolisz jak zwykle swoje farmazony. Prosze cie, zamknij dupe.
eisscheriann
16-07-2008, 15:16
Skoro cipsoft tego nie trawi to nie należy tego robić.
skoro ja nie trawie kalafiora, powinni zakazać jego uprawy ;s
skoro cipsoft nie umie jednoznacznie czy uznaje takie czynnosci, my uznajemy je za legalne : d
up i 2up
ahłahshahsuahsuahsuhash :DDDDDDDDdddddddDDDDDDDDDDddddd
MiszczTibijski
16-07-2008, 15:17
skoro ja nie trawie kalafiora, powinni zakazać jego uprawy ;s
skoro cipsoft nie umie jednoznacznie czy uznaje takie czynnosci, my uznajemy je za legalne : d
up i 2up
ahłahshahsuahsuahsuhash :DDDDDDDDdddddddDDDDDDDDDDddddd
Jak w regulaminie nic o tym nie pisze więc jest to legalne i nie masz prawa dostać za to bana
Przecież cipsoft napisał, że nie powinno sie tak robić. Nie ma za to bana bo i tego nie udowodnią ale to nie znaczy ze cipsoft to popiera.
MiszczTibijski
16-07-2008, 15:19
Przecież cipsoft napisał, że nie powinno sie tak robić. Nie ma za to bana bo i tego nie udowodnią ale to nie znaczy ze cipsoft to popiera.
Nie popiera nawet wyraźnie odradza bo chce żeby ludzie sami doszli ale jest to legalne i o to pytał się użytkownik zakładający temat
Nie popiera nawet wyraźnie odradza bo chce żeby ludzie sami doszli
O to mi z grubsza chodzi teraz :/
trza byla tak od razu a nie pierdoliles ze to nielegalne:+d=d=D+D
Ściąganie muzyki z internetu też jest nielegalne i raczej ludzie za to nie idą do puchy. To, że nielegalne to nie znaczy że ban od razu --_--
Panów MiszczTibijski i Lotress proszę o spokój - jeżeli ostrzeżenie nie poskutkowało to będzie ban, jeśli będziecie dalej używać takiego słownictwa.
Pozostałych proszę o niesugerowanie się najnowszym artykułem, a dokładniej jego tłumaczeniem na tibia.pl, bo najzwyczajniej w świecie tłumacz błędnie przetłumaczył ten fragment. Spójrzcie na oryginał - tam naprawdę nie pisze, że oni tego zabraniają.
I co wszystko jasne? Ostatnie zdanie rothesa pokazuje sie ze sie mylisz :))
TheDwarf
16-07-2008, 15:50
Nie ja tylko tibia.pl...
A to ludzie z Tibia.pl czy Tibia.com daja bany? Czyzby cos sie w tej materii zmienilo?
Ogolnie, wybacz, ale do najmadrzejszych nie nalezysz - sprzedawanie/kupowanie itemów/kasy jest legalne zarówno w świetle polskiego prawa, jak i Tibia Rules - jak juz pisali, zabronione jest reklamowanie tego na Tibia.com i w samej Tibii.
Ściąganie muzyki z internetu też jest nielegalne i raczej ludzie za to nie idą do puchy. To, że nielegalne to nie znaczy że ban od razu --_--
Do puchy może nie, ale płacą za to surowe kary. Jest to zabronione wg polskiego prawa i w razie przyłapania kogos na w/w czynnosci jest egzekwowana odpowiedzalnosc karna.
@up
Wierze Tibi.pl i ich artykułom. Wiekszość polskich graczy czyta artykuły na tibia.pl a nie na tibia.com czy to moja wina, że się pomylili?
TheDwarf
16-07-2008, 16:06
@up
Wierze Tibi.pl i ich artykułom. Wiekszość polskich graczy czyta artykuły na tibia.pl a nie na tibia.com czy to moja wina, że się pomylili?
twoja, ze ufasz takim felernym tlumaczeniom. Gdyby na Tibia.pl napisali, zebys zrookowal swoja postac to dostaniesz Rare seta i 300 level, zrobilbys to?
@up
Nie wiedziałem, że tamta osoba nie umie tłumaczyć. Tamte zdanie nie brzmiało tak absurdalnie jak te twoje.
TheDwarf
16-07-2008, 16:56
@up
Nie wiedziałem, że tamta osoba nie umie tłumaczyć. Tamte zdanie nie brzmiało tak absurdalnie jak te twoje.
To teraz juz wiesz i nastepnym razem sprawdzaj informacje, ktore dajesz na forum.
A ja jako, ze jestem Bogiem i wiem wszystko, co mozna juz wiedziec, ide pograc w heroesa 3. Jakbys cos chcial to pisz, smiertelniku =P
TheDwarfowy_Przydupas
16-07-2008, 17:00
Tak TheDwarf jest bogiem i nie powinieneś kwestionować jego postów marny psie.
To teraz juz wiesz i nastepnym razem sprawdzaj informacje, ktore dajesz na forum.
A ja jako, ze jestem Bogiem i wiem wszystko, co mozna juz wiedziec, ide pograc w heroesa 3. Jakbys cos chcial to pisz, smiertelniku =P
Dobrze wiesz, że jakbym wszystko sprawdzał to zajęło by to wieki. Zamknijcie ten temat autor sie nie odzywa i wszystko wyjaśnione :/
Mistyczny_Kamilek
16-07-2008, 17:05
Można xddD Ale jest to wielce nieopłacalne
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.