PDA

Pokaż pełną wersje : Igrzyska śmierci.

Gonzo
16-07-2008, 18:31
Niektórzy badacze dzieł Nostradamusa doszli w odniesieniu do kilku jego czterowierszy do zaskakujących wniosków. W ich przekonaniu w dwóch czterowierszach Nostradamus przepowiedział, iż w czasie igrzysk olimpijskich w roku 2008, starożytna okultystyczna sekta, uważana przez wszystkich za wymarłą, zademonstruje światu swoja ukrytą dotąd siłę.
Wyznawcy tej pogańskiej religii będą oddawać się nekromancji i praktykować krwawe obrzędy.

Na ich czele stanie w 2008 człowiek, który miał ponosić odpowiedzialność za nadejście "Króla Grozy" latem 1999 roku. Pierwszy z tych wierszy brzmi następująco:

Rok wielkiego siódmego numeru obrócony
Pojawi się w czasie igrzysk hekatomby,
Niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia,
Kiedy zmarli opuszczą swoje groby.

Wyrażenie "niedaleko od Wielkiego Tysiąclecia", zgodnie z przytoczona wyżej interpretacja, należy rozumieć jako "niedaleko, niewiele lat od 2000 roku".
Może to oznaczać jednak, iż fakt nastąpi po 2000 roku. Właściwym czasem, na który wydaje się wskazywać Nostradamus w pierwszej linijce, jest rok następujący po kończącym się liczba siedem, czyli prawdopodobnie po roku 2007.
Ponieważ wyrażenie "wielki siódmy numer" pasuje raczej do roku 2007, opisywane w tym czterowierszu wydarzenie - powstanie zmarłych z grobu - nastąpi wkrótce potem, prawdopodobnie w roku 2008.
Przypuszczenie, ze w omawianym czterowierszu chodzi rzeczywiście o rok 2008, wydają się potwierdzać zawarte w drugiej linijce słowa o "igrzyskach hekatomby".
Hekatomba - słowo zapożyczone z klasycznej greki, znaczące "sto wołów" - to wielka publiczna krwawa ofiara. W starożytnej Grecji takie krwawe ofiary składano na otwarcie zawodów atletycznych, rozgrywanych regularnie w Koryncie i w innych miastach.
Zawody te, z których najsławniejsze były igrzyska w Olimpii, nie miały wiele wspólnego z zawodami sportowymi, jakich świadkami jesteśmy w dzisiejszych czasach. Były to wielkie pogańskie igrzyska, w których uczestniczyli atleci ze wszystkich greckojęzycznych obszarów śródziemnomorskich.
Pierwotnie igrzyska olimpijskie związane były z kultem bogini świata podziemnego Demeter oraz bogini Księżyca Selene i prawdopodobnie rozwinęły się z prymitywnych kultów płodności.
Pod koniec IV wieku n.e. cesarz Teodozjusz, który podobnie jak inni rzymscy władcy z drugiej połowy tego stulecia - z wyjątkiem Juliana Apostaty - był chrześcijaninem, zakazał rozgrywania wszystkich igrzysk, łącznie z organizowanymi w Olimpii. O wydaniu tego zakazu zadecydował ich pogański charakter, oraz fakt, iż uczestniczący w nich atleci występowali nago, co raziło chrześcijańską moralność. W ten sposób nastąpiło zamkniecie tego, co można nazwać "igrzyskami hekatomby", chociaż - jak się wydaje - składania ofiar zaprzestano już znacznie wcześniej.
Czy w dzisiejszych czasach mamy do czynienia z czymś, do czego Nostradamus mógł odnieść wyrażenie "igrzyska hekatomby" ?
Rzecz jasna, obecnie nie składa się zwierząt w ofierze bogom. Warto jednak przypomnieć, iż twórcy nowożytnych igrzysk olimpijskich, które po raz pierwszy zostały rozegrane w 1896 roku, świadomie nawiązywali do tych największych igrzysk hekatomby, jakie odbywały się w Olimpii ku czci Demeter i Selene. Pierwsze igrzyska olimpijskie po 2007 - "roku wielkiego siódmego numeru" wymienionego w pierwszej linijce czterowiersza 74 z Centurii X- powinny się odbyć po roku 2008. W tym też czasie zmarli mają wstać z grobów. Brrrrr...... Czyżby czekała nas zatem historyjka niczym ze słynnego filmu "Noc żywych trupów" ?

Osobiście nie wiem co o tym myśleć. Przepowiednie Nostradamusa można różnie interpretować, bo są one dosyć skomplikowane i dwuznaczne, jednakże, przepowiedział nadejście Hitlera, Stalina, i 11 września... Chyba, że to już społeczność dobrała fakty do siebie.

Dowiemy się już za miesiąc... Zapraszam do dyskusji.

Grocix
16-07-2008, 18:37
Byłoby przynajmniej co w TV oglądać!

Maggic
16-07-2008, 18:46
Wybiera się ktoś na Igrzyska?

Davido16
16-07-2008, 18:52
Wybiera się ktoś na Igrzyska?

Dołączam się do pytania z prośbą, żeby wziął kamerę i nadawał na żywo ahhaha xD. Może się sprawdzi, może nie...

btw. Kiedy w ogóle się igrzyska zaczynają?

Granteon
16-07-2008, 19:00
Hmmm... Będą lecieć te igrzyska w TV? :D

Wyobrażacie sobie zachowanie ludzi na trybunach i przed telewizorami jak by takie zdarzenie miało miejsce? :D

Voon
16-07-2008, 19:14
Chyba, że to już społeczność dobrała fakty do siebie.

O, to to. Reszty więc nie ma sensu rozkładać.

Rayza
16-07-2008, 19:32
2012 i 2008 śmiercionośne czasy nieprawdaż? , all sie uczepili tych dat
osobiście nie wierzę w to ale igrzyska w Pekinie nie zapowiadają sie zbytnio dobrze dla ich sytuacji politycznej i wiec nigdy nic nie wiadomo...

Snagoth
16-07-2008, 19:46
Gonzo Ty tez przegladasz forum paranormalne.pl? ;)

Nie wiem czy w to wierzyc.. wiem tylko ze nasz swiat nie jest do konca taki jakim go widzimy.

eisscheriann
16-07-2008, 19:50
Nie wierzę w to :d
Ale te igrzyska i tak będą inne niż wszystkie, chociażby ze względu na sytuację polityczną, nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć ^^

Bilet do pekinu - 150zl

pwned!:D

Xevixon
16-07-2008, 19:50
Bilet do pekinu - 150zl
Wstęp na stadion - 500zł
Widok ludzi gdy następuje koniec swiata - bezcenny.

PS. Ceny sa wymyślone rpzezemnie xDD

Ile to już było tych końców świata?:confused:

Vasudanin
16-07-2008, 19:53
@up
Dokładnie.
@top
Jestem ciekaw czy teraz Media Markt znowu zrobi promocję "kup telewizor, a jeżeli w 2008 roku na olimpiadę w Pekinie napadnie stado zombi zwracamy 50% ceny"

Gonzo
16-07-2008, 19:58
Gonzo Ty tez przegladasz forum paranormalne.pl? ;)

Nie wiem czy w to wierzyc.. wiem tylko ze nasz swiat nie jest do konca taki jakim go widzimy.

Nie, wpisałem w google Igrzyska śmierci, bo przypomniało mi się jak znajoma mi kiedyś o tym opowiadała.

Rayza
16-07-2008, 20:02
@up
Dokładnie.
@top
Jestem ciekaw czy teraz Media Markt znowu zrobi promocję "kup telewizor, a jeżeli w 2008 roku na olimpiadę w Pekinie napadnie stado zombi zwracamy 50% ceny"
nie zwrócą,bo to będą wyznawcy nieznanego kultu ; >....

Granteon
16-07-2008, 20:02
le to już było tych końców świata?:confused:

A kto tu mówi o końcu świata?

Vasudanin
16-07-2008, 20:04
nie zwrócą,bo to będą wyznawcy nieznanego kultu ; >....

My i oni o tym wiemy, gorzej z kupującymi.

Rayza
16-07-2008, 20:12
jest tu przeciecz trochę dorosłych w tym temacie....prawda?....prawda?!...

Racon
16-07-2008, 20:15
Zamiast ochrony niech paladynow wynajmą. Ale przynajmniej 70lvl.

Gonzo
16-07-2008, 20:23

80, jeśli chodzi o tych z Tibii, żeby assassin stary mogli rzucać. Ah, jeśli o tych z WoWa, to żeby holy mieli na full... STOP, GET REAL!

:P

_Omega_
16-07-2008, 20:26
A ludzie niech przyczepią sobie antenki z krzyżami na głowę.

Yoh Asakura
16-07-2008, 20:32
Waszka, znaczy Artanaro, im wystarczy :D

Donas
16-07-2008, 20:41
Rotfl. Przypominam ile to razy wyznaczano już terminy 'końca świata', jak do tej pory CHYBA się nie sprawdziło. Umrę to uwierzę, że mieli rację.

By$iu
16-07-2008, 20:48
Jezeli ma byc koniec swieta to mam nadzieje, ze bedzie on po finale LM, a przed czerwcem EURO 2012.

Pokromca_dragonuw
16-07-2008, 21:17
w większości teorii jest napisane, że koniec świata ma nastąpić w grudniu 2012, ale różne są też wersje, jeśli lubicie takie artykuły to polecam www.eioba.pl

Jeśli chodzi o mnie to w ogóle się tym nie interesuję, jeśli ma być koniec świata to nie zmienimy tego i będzie jak będzie, ale ja nie zamierzam się zamartwiać śmiercią bo i tak kiedyś umrę, a nigdy nie wiadomo czy jutro jakiś pijak samochodem we mnie nie wjedzie i zginę na miejscu. Trzeba korzystać z życia póki się żyje, brać co najlepsze bo i tak kiedyś się skończy, a szkoda czasu na takie pierdoły.

Co do Nostradamusa to przeczytałem części jego tekstów i można różnie interpretować identycznie jak z Biblią... Czy przewidział ataki na wtc i inne to naprawdę ciężko powiedzieć...

A kalendarz majów się kończy w 2012 ale co z tego, przecież kiedyś się musiał skończyć, a czy to ma jakiś związek z końcem świata to naprawdę wątpię, ale jeśli się myliłem to i tak wam nie odpiszę bo już nas nie będzie, a Ci co przeżyją będą latać z dzidami za zwierzętami :)

W moim kompie kalendarz się kończy w 2099 roku to wtedy będzie koniec świata :D

@down
popieram, chyba, że te końce świata się sprawdziły, a nas przeniosło do innego świata hehe

Dragon-Fly
16-07-2008, 21:24
Waszka, znaczy Artanaro, im wystarczy :D
Stary, hunta masz ;'[.

Te wszystkie brednie o końcu świata... bullshit. Wiecie, ile razy miał być już koniec? A Nostradamus to NAJMNIEJ WIARYGODNE ŹRÓDŁO.

Shanhaevel
16-07-2008, 21:53
Przepowiednie Nostradamusa to wierutne bzdury. Dziwnym trafem zawsze ludzie dowiadują się, co znaczą PO samym fakcie. Nostradamus 'cudownie' przewidział Husajna PO wojnie w Zatoce, Nostradamus przewidział Hitlera, ale to się okazało dopiero PO nim. Dajcie spokój...

Glamri
16-07-2008, 21:59
Słuchajcie... A byśmy do tego końca świata jakoś dotrwali... A dalej to już jakoś będzie ; P

Inquisitor
16-07-2008, 22:01
najgorzej beda mieli 8-20 levele z plate setem.

Rafayen
16-07-2008, 23:19
Taki Nostradamus napewno miał wieksze IQ od Kaczuszki...

A Według mnie to bardzo możliwe =) mnie to już nic nie zdziwi na tym świecie =P

Tym
16-07-2008, 23:34
Z tego co wiem Nostradamus przepowiadał, że następny papież po papieżu-polaku będzie czarny, szansa na to była, ale jak widać obecnie mamy białego papieża, więc Nostradamusa można uznać za niewiarygodnego.

Sizzy
16-07-2008, 23:42
kolor czarny wcale nie musiał odnosić się do koloru skóry. Chodzi tu o glebsze znaczenie, tj. czarny, dlatego ze zle sprawowal rzady, bledne decyzje, poprzez wprowadzone 'reformy' upada religia (to tylko lekka interpretacja).

666Madafaka666
16-07-2008, 23:49
Ehhh, jak będzie transmisja w TV to sobie najciekawszych rzeczy nie obejrzymy, bo ocenzurują... Emo będą miały uciechę...

xramex
17-07-2008, 00:08
Resident Evil w Chinach? Super, piszę się.

Vasudanin
17-07-2008, 00:32
Jeśli będzie leciało na żywo, nie będzie cenzury, po prostu nie zdąrzą.

Ujo
17-07-2008, 00:36
w 2007 roku jakiś z proroków zapowiedzał ogromne katastrowy ismierć milinów ludzi i co nawet nic sie nie stało.
2012 roku skonczy się kalendasz jakich tam poj***w chyba to majów i 60% ludzi na świeci ooooooo koniec świata nie!! ide rozdać swoje itemy w tibi!!!
a tak naprawde gówno się stanie możę im się nie chciało dalej robić kalendarza ai tak majowie nie umieli przywidywac przyszłości xD.
I tak duzo doswiadczyłem w życiu widzałęm ducha,byłem na cmentarzu o 24 godzinie(potem cały dzien nie spałem) doświadczyłem O/OBE,LD.
pierszy konieć świata przewidywano w roku 700 ileś tam i poptrzce się ile lat mineło 1300 lat! nie ma czegoś takiego jak kionieć świata.

Grocix
17-07-2008, 00:45
"W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.

W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.

A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.

Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie."

Czesław Miłosz, "Piosenka o końcu świata"

eisscheriann
17-07-2008, 00:53
tak a propo konca swiata rzekomego - 'nie znacie dnia, ni godziny'

Rayza
17-07-2008, 02:02
według mnie koniec świata będzie prosty i logiczny...
Słonce wybuchnie i zabije wszystko brakiem światła,a im dłużej jego resztki promieni będzie docierać tym dłużej będzie trwać świat..innego nie będzie bo życie będzie tak długo póki będzie Słonce...i nie przerwie tego żaden katalim ziemski , ani nic..

Granteon
17-07-2008, 09:12
Z tego co ja wiem to Nostradamus przemawiał szyfrem z obawy, że spotka go kara boska, więc kolega Sizzy dobrze myśli...

Gonzo
17-07-2008, 14:04
Granteon, jakieś źródła?

By$iu
17-07-2008, 14:16
Wkoncu i tak wszyscy zginiemy :-).

Batman666
17-07-2008, 15:10
Koniec swiata przewiduja od kiedy swiat istnieje..

Rafayen
17-07-2008, 15:54
Jak już o koniec świata chodzi to muszę się z Wami podzielić moim życiowym marzeniem :o Mianowicie chciałbym w dniu końca świata siedzieć sobie nago na łódce która znajdowała by się na środku oceanu spokojnego. By partnerka mojego życia robiła mi laskę a ja w tym momencie łowił bym ryby i popijał zimnym lechem... i żeby w tym pięknym momencie śpiewał mi z nieba Freddie Mercury ajjj mrrrr ;* noo amen.

to do końca świata chłopaki/dziewczyny xD

Może być tylko zimny żywczyk =PP

TmFDP
17-07-2008, 17:26
Ej no wy tu sobie zartujecie a ja sie boje deda =/
Co to bedzie jak ghule albo ds'y beda w Chinach biegac?;(

Maggic
17-07-2008, 17:39
Ej no wy tu sobie zartujecie a ja sie boje deda =/
Co to bedzie jak ghule albo ds'y beda w Chinach biegac?;(

akopalipsa bedzie ;)

zacytuje Ferdynanda

Bo Wam się oczy otworzą, jak mnie się zamkną..."

Duke Dran
17-07-2008, 17:46
A niech to! A miałem się dorobić czegoś w tym kraju! Arghh.

Juzefek
17-07-2008, 18:45
jaki NPC przewozi do Pekinu? I ile gp pójdzie :P

eisscheriann
17-07-2008, 19:10
jaki NPC przewozi do Pekinu? I ile gp pójdzie :P

19:03 Kapitan Zenon Siwobrody: Do you seek a passage to Pekin for 140 dollars?

psyhopatka
17-07-2008, 19:25
Myślałem że ten tekst będzie trochę dłuższy.
Już ludzie gadali o końcu świata w 2000 roku , wtedy w pewnej miejscowości mieszkańcy nawet zebrali się na polanie by razem to zobaczyć.

Vasudanin
17-07-2008, 19:26
Jak już o koniec świata chodzi to muszę się z Wami podzielić moim życiowym marzeniem :o Mianowicie chciałbym w dniu końca świata siedzieć sobie nago na łódce która znajdowała by się na środku oceanu spokojnego. By partnerka mojego życia robiła mi laskę a ja w tym momencie łowił bym ryby i popijał zimnym lechem... i żeby w tym pięknym momencie śpiewał mi z nieba Freddie Mercury ajjj mrrrr ;* noo amen.

(...) a później obudzić się cały spocony z ręką w spodniach.
@
Jak ma się skończyć, to niech się kończy. Nic nie poczuję.

Cloy
17-07-2008, 19:56
Ludzie, to nie zart! Ja mam wujka w tej sekcie, on w tajemnicy mi mowil, ze naprawde bedzie koniec swiata! Oni dali sie zakopac w murawie stadionow ktore sa przygotowywane na igrzyska, i w dzien inauguracji o godzinie 20:08 powstana z grobow! Beda siali strach, groze i zgrzytanie zebow.

JA NAPRAWDE NIE ZARTUJE, MAM WUJKA W TEJ SEKCIE!

Wiatr
19-07-2008, 17:32
@up

ale co? oni tak poprostu wezmą i wstaną z grobów?

Granteon
19-07-2008, 19:43
Co ma to wspólnego z końcem świata? Wyjdą z tych grobów i będą chodzić po całym świecie i każdego zabijać? :D

Wylansowany
21-07-2008, 11:56
Co ma to wspólnego z końcem świata? Wyjdą z tych grobów i będą chodzić po całym świecie i każdego zabijać? :D

Tak wychodzi z "przepowiedni"; jacyś tam okulytyści zrobią, że umarli powstaną z grobów i będą robić "Krwawą jadkę life"...mam nadzieję tylko, że NATO, w przypadku gdyby coś takiego się stało (w co w 99,9% nie wierzę) nie będzie się kompromitowało jak z Talibami...

@down
A czytałeś dokładnie tekst? "(Pseudo) Okultyści ujawnią swą siłę i zrobią, że umarli powstaną z grobów"...

Batman666
21-07-2008, 12:44
wstanie z grobow jest przeciez niemozliwe ... niby jak ?

Grocix
21-07-2008, 13:02
@Up
No normalnie, na nogi -.-

Xendriel
21-07-2008, 15:46
Tak wychodzi z "przepowiedni"; jacyś tam okulytyści zrobią, że umarli powstaną z grobów i będą robić "Krwawą jadkę life"...mam nadzieję tylko, że NATO, w przypadku gdyby coś takiego się stało (w co w 99,9% nie wierzę) nie będzie się kompromitowało jak z Talibami...

@down
A czytałeś dokładnie tekst? "(Pseudo) Okultyści ujawnią swą siłę i zrobią, że umarli powstaną z grobów"...
Nie wierzę w tą przepowiednie, ale jeśli miałbym ją interpretować, to na pewno nie tak dosłownie. Według mnie ci umarli co powstają z grobów, to mogą być ludzie których tylko uznano za zmarłych hmm np. może się okazać, że powieszono sobowtóra Husajna, a sam dyktator ujwani się podczas tej olimpiady.

Erhion
21-07-2008, 15:57
Ja wam mówie - to jest koniec. :PPPP

A tak na serio - nostradamus jest nasłyniejszym prorokiem co nie znaczy najlepszym.

Rafayen
21-07-2008, 16:23
Ogladałem ostatnio jakiś program i wyszło ze ten cały Nostradamus przepowiadał miliony przepowiedni =P rocznie.. z tego już pare się sprawdziło :)

Lunki
21-07-2008, 16:27
To ja od razu pójdę na cmentarz.

Kshaq
21-07-2008, 17:17
Ogladałem ostatnio jakiś program i wyszło ze ten cały Nostradamus przepowiadał miliony przepowiedni =P rocznie.. z tego już pare się sprawdziło :)

Parę z milionów? :D Tak więc małe szanse na sprawdzenie się tej przepowiedni :D

Jeśli będzie leciało na żywo, nie będzie cenzury, po prostu nie zdąrzą.

Nie doceniasz możliwości telewizji. Atak na drugą wieżę WTC też leciał "na żywo"... Z 17 sekundowym opóźnieniem, w czasie którego nałożono grafikę samolotu wbijającego się w wieżę :) Przynajmniej na to wskazują fakty, a argumenty potwierdzające tą tezę można znaleźć w wielu filmach np. na U2Be :)
A poza tym. Transmisję zawsze można przerwać i nadawać tylko informacje w formie dziennika i odwracając uwagę od tego, co się naprawdę dzieje.

@Topic
Rok wielkiego siódmego numeru obrócony

Ile razy nie spojrzę na to zdanie, to mam dziwne wrażenie, że tutaj nie chodzi o "rok" jako pewna data np. 2007, 2008 itd.
Słowo "Obrócony" tym bardziej miesza mi w głowie to, że tym rokiem mógłby być 2008.

Kiedy zmarli opuszczą swoje groby.

O zmartwychwstaniu cielesnym nie ma raczej co mówić, ale o powrocie do działalności lub ujawnieniu się owszem. Tylko czego/kogo? :)

Wylansowany
21-07-2008, 18:04
Nie wierzę w tą przepowiednie, ale jeśli miałbym ją interpretować, to na pewno nie tak dosłownie. Według mnie ci umarli co powstają z grobów, to mogą być ludzie których tylko uznano za zmarłych hmm np. może się okazać, że powieszono sobowtóra Husajna, a sam dyktator ujwani się podczas tej olimpiady.

Czyli będzie jeszcze fajniej :p
Mnie szczerze mówiąc w całej przepowiedni nie isnteresuje sama ona, tylko reakcja Usaków czy Angolów w wypadku gdyby rzeczywiście coś takiego się stało...

Vasudanin
21-07-2008, 18:11
Hmmm ja tam bym się nie ździwił jakby wszyscy (którzy wiedzą o tej przepowiedni) czekali aż wyjdą jakieś szkielety i zombie z ziemi, a tu puff jeden z występujących się lekko skaleczy i będzie mu krew cieknać, w końcu mowa o tym, że poleje się krew, czy coś.

Voon
21-07-2008, 18:36

Idąc jeszcze dalej, możemy wywnioskować, iż jest to przepowiednia związana z polityką. Możliwe, że powstanie z grobów może oznaczać wyjście z cienia osób, które dawno zostały tam umieszczone. Być może chodzi o przejęcie władzy w Chinach, ludzie których już się ogólnie nie pamięta powrócą i dojdą do władzy. Ale idąc dalej nie mamy pewności że idziemy słuszną drogą.

@down:
No way, poza obrazkiem na pół teleodbiornika nic o tym nie świadczy.

Esko
03-08-2008, 21:03
Pekin za 5 dni :)

Ametystowec
03-08-2008, 23:13
Idąc jeszcze dalej, możemy wywnioskować, iż jest to przepowiednia związana z polityką. Możliwe, że powstanie z grobów może oznaczać wyjście z cienia osób, które dawno zostały tam umieszczone. Być może chodzi o przejęcie władzy w Chinach, ludzie których już się ogólnie nie pamięta powrócą i dojdą do władzy. Ale idąc dalej nie mamy pewności że idziemy słuszną drogą.

Mozliwe, ze Tybetanczycy powstana, jezeli kierowac sie tokiem Twojego myslenia ;)

Na wszelki wypadek ide poskillowac na babci

Bambuko
04-08-2008, 00:43
najpierw trzeba sprawdzić, czy to w ogóle słowa Nostradamusa, bo do tej pory różnie z tym bywało : )

i może nawet któreś z jego przepowiedni się "sprawdzały" tj. można naciągnąć, coś, co się stało, pod to, co napisał. ale to i tak nie poruszy żadnego zmarłego.

lord orzech
05-08-2008, 12:08
Chińska tekturowa armia się ożywi : )

Jazonik
05-08-2008, 14:47
...i będzie jak w Silent Hill , ze ze ścian będą wychodzić mutanty xD

Xendriel
09-08-2008, 20:14
Może ta przepowiednia ma coś wspólnego z tym konfliktem rosyjsko-gruzińskim?;)

@down: Może i tak, ale zobaczymy jak ta sytuacja się rozwinie.

.Matrik.
09-08-2008, 20:55
Wiedziaaaaaaaaałem, że ktoś to napisze. Tak na moje oko to ona niezbyt do tego pasuje.

GASZ
09-08-2008, 23:16
Jeżeli chodzi o konflikt Rosyjsko-Gruziński to wydaje mi się iż jest to następny przykład dostosowania się ludzkości to przepowiedni Nostradamusa. Chodź może to wszystko to tylko zbieg okoliczności.

Erhion
10-08-2008, 11:48
No i gdzie ta sekta? A już chciałem zobaczyć coś nowego w tym TV.

.Matrik.
10-08-2008, 13:17
Niestety nikt nie wpadł na pomysł, by udawać atak sekty dla zwiększenia oglądalności. Nie mówiąc o nowym reality show "I Tak Zdobędę Złoto".

SHAKUTO
10-08-2008, 19:15
Wojna!
Zginęło juz 2tys. ludzi!
Może o to chodziło?
To jak atak 30sorca na 10 pala(wiem że głupie porównanie ale nie chce mi się myśleć)

GASZ
10-08-2008, 19:48
Wojna!
(wiem że głupie porównanie ale nie chce mi się myśleć)

Fenomenem jest to, że ci sie oddychać jeszcze chce.

Moze to i o to chodzi. Ale realiści stwierdzą, że to tylko jeden, wielki zbiek okoliczności.

Kogucik302
10-08-2008, 19:54
Będzie pr0 h4xor!! A tak właściwie, to czym zabijać trupy? o.0

0m3n_Kidler
10-08-2008, 20:16
No właśnie jak zabić coś co już jest martwe?? :P
Może trzeba w łeb trafić :) (wiem za dużo residenta)

@Down
Dzięki że mi mówisz :P bo nie wiedziałem...

Pozdrawiam Omen

Erhion
10-08-2008, 20:24
O Boże. Wstawanie z grobu to tylko metafora.:baby:

.Matrik.
10-08-2008, 20:54
Tak, to "zbiek" okoliczności.

Nienawidzę, jak ludzie na siłę starają się dopasować przepowiednie do aktualnych wydarzeń. Nie pasuje, to nie - nie pykło tym razem.