PDA

Pokaż pełną wersje : Dwa Fronty

Telomosik
17-07-2008, 16:55
Witam! Chcę zapoczątkować swoją nie pierwszą (i pewnie nie ostatnią) historię! Odcinki będą na bieżąco dodawane w PIERWSZYM poście (zaś ja dodam nowy post z informacją o nowym odcinku). Będzie wszystko zakończone, nie zamierzam projektu porzucać. Wydaje się być sztampowe miejsce akcji (znowu wojna, znowu magia) lecz teraz popatrzymy z innej perspektywy, zaznamy zdrady, ujrzymy zalążki nowej fali, która omiecie świat, a wszystko przez jednego, skromnego nekromantę...

W rolach głównych:
Nekromanta
Książę Periold
Paladyn Merill

W rolach drugoplanowych:
Kapłanka Synthia
Alchemik Hatton
Paladyn Vax (czyt. wax)
Szaman Ghizdroll (czyt. Gizdrol)
Król Archantor
Generał Khaz'Thrak (czyt. gazdrag)

Programy wykorzystane:
Tibia
Fake Font Converter
MS Paint
GIMP
NoxSpr 1.2

Prolog

Orzeźwiający swąd poranka tłumiony był przez wszechogarniający odór rozkładających się zwłok. Na środku placu małej wsi, która obecnie wszędzie uatrakcyjniona była krwią i ludzkimi wnętrznościami, stało dwóch ludzi, jeden długi, wąski, odziany w długi, czarny płaszcz z kapturem na głowie i towarzystwie dwóch szkieletów całych we krwi, drugi bogato odziany w połyskującą, wypolerowaną zbroję płytową, odsłoniętą podłużną twarzą z blond, długimi włosami, dzierżący potężny miecz z bogato zdobioną rękojeścią. Obaj zwróceni byli przed siebie.
-Zginiesz za piekło, którego dokonałeś, łotrze! -Darł się na całe gardło blond wojownik.
-Nie licz na to, Vax'ie... Moi słudzy już się tobą zajmą, gdy wtem ja ruszę... Exentus Rus! -Szkielety momentalnie drgnęły i ruszyły w stronę Vax'a.
-Twe marne sztuczki, nie zatrzymają dekretu królewskiego! Ścigany będziesz przez niezliczone Święte Oddziały! -Dobył miecza i rozpoczął walkę, gdy nekromanta uciekł, wraz z minotaurem, który w tej chwili się wyłonił. Paladyn był zajęty szkieletami...

Odcinek 1: Narodziny Armii

Minotaur, pomocnik nekromanty przyszykował dla niego w górach doskonałą kryjówkę na kilka dni, by zregenerować siły po rzezi dokonanej w wiosce. Minął drugi dzień, zaś minotaur powrócił do nekromanty w samo południe...

http://img244.imageshack.us/img244/3989/scena1fx4.png

Nekromanta zabił minotaura prostym zaklęciem...

http://img291.imageshack.us/img291/2796/scena2yv7.png

Po czym mianował go pierwszym szeregowym:

http://img398.imageshack.us/img398/9005/scena3hn3.png

Koniec odcinka 1.

Odcinek 1 jest taki krótki, gdyż ma na celu tylko wprowadzić lekko w fabułę! Dlaczego rzeź nastąpiła w wiosce, zostanie opisane później!

Osar_Delving
17-07-2008, 17:15
Klika różowych kropek gdzie niegdzie. Coś mi mówi że Map Editor bo ładna lokacja jak na twoją prawie pierwszą. Krótkie ale masz 7/10

PS: Kupa tekstu w prologu, którego nie chciało mi się czytać:P

Telomosik
17-07-2008, 17:23
Lol za dużo tekstu?! Wy tu coś czytacie czasami? ;/

Cóż... wiem co robić, nie bawię się map editorami >.< Kiedyś już dawno się bawiłem, ostatnio sobie przypomniałem, a wkleić parę gotowych pikselków to nic wielkiego ;]

Mr.Pszczola
17-07-2008, 17:46
Zaufam ci ze nie używałeś ME.
Fake zapowiada się ciekawie.
Brakuje dodatków do trawy!
Fabuła narazie taka… pospolita, ale wieże, że to się zmieni.
Bardzo podoba mi się pomysł z wypisaniem ważniejszych postaci.
Prolog mogłeś zilustrować, ale to nie konieczność.
Outy z tibi  szkoda…
Czekam na kolejne party.

Yuno Skumi
17-07-2008, 17:59
8/10 za ładne lokacje,za prolog,za listę płac,za nie pierwszą historię,za...za...za... no nie wiem wymyśl sobie coś na to za.
@offtopic
kto kliknie w link w podpisie ma notke!(pisać na pw kto kliknął)

Telomosik
22-07-2008, 18:26
Żeby nie było:

Temat nie jest opuszczony, więc proszę modków o odkurzanie go, by nie okrzyknięto mnie archeologiem czy innym logiem:
Wyjeżdżam na wakacje. Na początku września kolejny, bogaty odcinek :)

To tyle :) Spokojnie, wróci.

Rase
22-07-2008, 22:08
Twoje wytlumaczenie mi sie bardzo spodobalo na poczatku posta :)!
Fake wiekszych bledow niema
ale widac jeden maly rozowy piksel!
I ten "demon skeleton" (szkielet minotaura)
ma czerwona kreche kolo czachy.
Pierwsze pare obrazkow nic ciekawego niewnosi do fabuly
oprocz tego ze glowny bohater potrafi zabijac;).