PDA

Pokaż pełną wersje : PACC kartką VISA

Bajapa
03-12-2004, 13:38
Witam!

Postanowiłem zakupić PACC. Mój znajomy dysponuje kartą VISA. Przechodze wszystkie strony (nowy sposób kupowania) na tibia.com i dochodze do formularza z moimi danymi. No to wypełniam, zaznaczam na dole Credit Card potwierdzam i wyskakuje mi następna strona z danymi właściciela karty. Tutaj wpisuje dane mojego kolegi i numer jego karty.

1. Co będzie jak potwierdze tą strone?
2. Dostane na maila ten nr. referencyjny i nr. banku?

3. czy da sie gdzieś później z danych usunąć nr. jego karty
4. Czy jeżeli kolega raz mi zapłaci swoją kartą będzie do czegokolwiek zobowiązany np. jak termin minie (np. automatyczne pobranie kasy za next okres).
5.Jakie są prowizje od płącenia kartą?
6.Czy jak dam mu te 35euro do ręki to on spokojnie te same pieniążki wpłaci w banku?

Prosze o pomoc.
Z góry dzięki

liloo
03-12-2004, 13:57
Postanowiłem zakupić PACC. Mój znajomy dysponuje kartą VISA. Przechodze wszystkie strony (nowy sposób kupowania) na tibia.com i dochodze do formularza z moimi danymi. No to wypełniam, zaznaczam na dole Credit Card potwierdzam i wyskakuje mi następna strona z danymi właściciela karty. Tutaj wpisuje dane mojego kolegi i numer jego karty.

1. Co będzie jak potwierdze tą strone?
2. Dostane na maila ten nr. referencyjny i nr. banku?

Tak.

3. czy da sie gdzieś później z danych usunąć nr. jego karty

Te dane nie zostaja w tibia.com
Sa one wykorzystywane tylko podczas transakcji, placisz firmie ShareIt, a ona
informuje CipSoft, ze za taki a atki account number zaplacono tyle a tyle.

4. Czy jeżeli kolega raz mi zapłaci swoją kartą będzie do czegokolwiek zobowiązany np. jak termin minie (np. automatyczne pobranie kasy za next okres).

Nie.

5.Jakie są prowizje od płącenia kartą?

O to pytaj bank, ktory wydal karte.

6.Czy jak dam mu te 35euro do ręki to on spokojnie te same pieniążki wpłaci w banku?

A nie lepiej dac mu od razu w PLN?
Jego konto i tak zostanie obciazone w PLN, on otrzyma stosowne rozliczenie od banku.

Bajapa
03-12-2004, 14:13
to przeliczam 44$ na złotówki i daje mu w złotówkach (coś koło 150zł). A on wpłaci w banku który sam później przeliczy na euro lub dolce?

I jakie mniej więcej mogą być prowizje?

Ashlon
03-12-2004, 15:12
@UP : Powiedzmy, ze ma na koncie 200zl. Bank mu zabierze stosowna sume (sam przeliczy). Nie trzeba wplacac tych euro itp.Wystarczy trzymac zlotowki ;)

Bajapa
03-12-2004, 15:21
ok a co z prowizjami?

i gdzie nr. referencyjny wpisać przy płaceniu kartą?