Pokaż pełną wersje : Def Broni
Czy według Was def broni liczy się jeśli jest mniejszy od defa tarczy ? :)
Jeśli był taki temat to przepraszam :>
liczy się def z leprzej broni - np masz dragon shield i SoV to liczy się def z SoV bo jest większy
ludzie częściej biorą swordy a lepszy jest axe
Alanus Lutinum
20-07-2008, 22:32
Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej jest używać broni dwuręcznej. Przy używaniu takiego avengera (w porównaniu do stonecutter axe) zadasz większe obrażenia z tym samym skillem i lvlem tj, będziesz częściej zadawać krytyczne, czyli bardzo wysokie obrażenia.
Dzięki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia :)
liczy się def z leprzej broni - np masz dragon shield i SoV to liczy się def z SoV bo jest większy
ludzie częściej biorą swordy a lepszy jest axe
to ten dragon shield jest niepotrzebny? no bo będzie liczony def broni a nie def shielda według twoich obliczeń czy czego tam, mozemy chodzic z samym SoVem? trochę bezsensu
bajki o tym, ze def broni sie nie liczy sa wyssane z palca, nie zrobiono zadnych powazniejszych testow
Vasudanin
20-07-2008, 23:23
Szczerze mówiąc ja robiłem testy z bs'em+Beho shield i bez na cyklopach, bardziej hitały mnie bez tarczy.
To prawda ,że jesli większy Def. jest broni to obrona opiera się na niej ,ale nie w całości! Tarcza jest niezbędna do obrony ,przy takiej sytuacji nie tylko cyferki się licza ,ale taże noszenie tej rzeczy. To tak jak by ktoś nie nosił butów ,bo moją mniejszy arm. od legów ,to co ,ale w jakimś stopniu nas ochraniają nawet w przypadku tych leather legów..!:baby:
SaintPro
21-07-2008, 00:11
A wg mnie def tarczy liczy sie podczas "atakow w tarcze" (chyba te zlote promienie na naszym pionu), a def broni i arm zbroii liczy sie podczas "atakow w zbroje" ten dymek.
Jesli potwor przebije zbroje/tarcze dostaniemy blood hita, niestety wtedy nie wiemy w co atakowal przeciwniki (czy w zbroje czy w tarcze).
@up
najpierw atakuje tarcze potem zbroje np.
jesteś rycerzem w rl xD i w co wolisz dostać z miecza? tarcza czy pancerz? 100% tarcza!
mamy w sumie 3 defy (shield, armor, weapon)
i tu pytanie poco ten weapon?
rozwińmy wątek panowie i panie...
Vasudanin
21-07-2008, 01:36
Chyba skill odjąć def broni=dodatkowa obrona/2=końcowa dodatkowa obrona
Tak myślę
Greku_Shocker
21-07-2008, 10:25
Moim zdaniem są 2 rodzaje obrony, mianowicie def i arm. Def to obrona naszej tarczy i broni, a arm to cała reszta (amulet, pancerz, spodnie, buty). Czyli jeśli atakują nas 2 potworki lub mniej to liczy się w.w. def, natomiast jeśli atakują nas więcej niż 2 potworki to przez 2 pierwsze ataki liczy się def, a ostatni atak pójdzie na arm. Takie jest moje zdanie :p
Kileros fire'son
21-07-2008, 10:35
Moim zdaniem są 2 rodzaje obrony, mianowicie def i arm. Def to obrona naszej tarczy i broni, a arm to cała reszta (amulet, pancerz, spodnie, buty). Czyli jeśli atakują nas 2 potworki lub mniej to liczy się w.w. def, natomiast jeśli atakują nas więcej niż 2 potworki to przez 2 pierwsze ataki liczy się def, a ostatni atak pójdzie na arm. Takie jest moje zdanie :p
Bo tak jest.
Chyba skill odjąć def broni=dodatkowa obrona/2=końcowa dodatkowa obrona
Tak myślę
nie mozesz mieszac skila i def bo nie udowodniono zadnych z nim powiazan. nie wiemy czy skil wplywa tylko na czestotliwosc blokowania tarcza, czy moze tez zwieksza def, a moze odpowiada tez za blokowanie bronia 2h
to sa wszystko niczym nie potwierdzone teorie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.