Pokaż pełną wersje : Faq
Oto kilka odpowiedzi na najczęściej chyba zadawane w tym dziale pytania.
Ile mogę mieć maksymalnie summonów a ile conviecowanych potworków?
W sumie 2. Obojętnie, czy jest jeden taki, i jeden taki, czy 2 summony, czy 2 conviece, w sumie max 2.
Co się dzieje, jak odejdę od summona?
Summony nie potrafią chodzić po schodach, drabinach ani miejscach na linę. Zwykle też są wolniejsze, niż gracze, więc można im uciec.
Jak odejdziesz od summona, zatrzyma się i będzie sobie stał, aż do niego wrócisz. Jesli odejdziesz zbyt daleko - summon zniknie.
Summony nie blokują spawnu potworków. Jeśli więc w pobliżu pojawi się jakiś potwór, zaatakuje summona. A że summon atakuje tylko tego, kogo ty mu każesz, więc nie będzie atakował potworka, którego ty atakujesz.
Jeśli summon ma zdolnośc leczenia się (np. monk i ghul), nie będą się leczyć, jeśli jesteś daleko od nich lub w protection zone (depo, domki, temple itp)
Istnieje możliwość wyciągnięcia summona za pomocą liny na wyższe piętro (podobnie, jak innych graczy i prawie wszystkich przedmiotow) jednak nie ma możliwości sprowadzenia summona spowrotem na dół.
Jeśli masz jakieś pytanie, które twoim zdaniem powinno tu trafić, wpisz je poniżej.
Postaramy się dopisać je do tego FAQ, a wszystkie posty będą następnie kasowane.
Nie ma więc sensu dopisywać postów z serii "fajny temat" itp.
Różowy-Wojownik
04-01-2004, 08:00
hmm czyli np. palek 60 lvl i 12 mlvl więcej zabierze z sd
niż sorc 25 lvl i 33 mlvl?
Oryginalnie dodany przez Różowy-Wojownik
W tym wypadku sorc zada 100% wiecej demaga niz paladyn :)
Jak nie wiesz dlaczego to popatrz ktory lvl magi jest wymagany do użycia SD.
Jak odejdziesz od summona, zatrzyma się i będzie sobie stał, aż do niego wrócisz.
Ja się z tym nie zgadzam wczoraj zrobiłem sobie "hunta" na beholdera razem z zsummonowanym Archerem i tak po 3 beholderach musiałem się wrócic do miasta po paczki... tak więc poszedlem wziołem paczki wracam, patrze a tu nic szukam Archera i nic szukam trupa Archera i nic! Więc śmiem wątpić czy tak sobie summony grzecznie czekaja (Archcer byl daleko od spawnu Beholdera wiec nawet bh nie mógł się na niego rzucić:P no chyba że zjadł puźniej ciało Archera :P).
re:up
Jesli oddejdziesz na dalsza odleglosc od swoich sumonow to one znikaja.
@burst arrows , bursty tak samo jak explosion zadają dmg fizyczny , wiec arm celu sie w tym wypadku liczy , ja np z takiego bursta siekam slima <bardzo niski def> za ponad 110 a gsa <duzy def> za max 80-90 wiec do BA i Explo mozna brac orientacyjny wzór bo w ich wypadku arm celu modyfikuje dmg.I do explo , explo maja około +/- 75-90% sa bardzo , losowe ja sam nimi bije od 10 do 220+ i tak samo jak przy ba liczy sie arm celu , na gsy czy inne ciezej opancerzone cele sa srednio skuteczne ale np ma smoki dle< kture naparwde nie maja az tak duzego arm> sa wysmienita broniom.
Jak mam 1summon to exp dzieli sie pól na pół, a jak mam dwa summony to jak sie dzieli?
Oryginalnie dodany przez matkus
Summony nie blokują spawnu potworków. Jeśli więc w pobliżu pojawi się jakiś potwór, zaatakuje summona. A że summon atakuje tylko tego, kogo ty mu każesz, więc nie będzie atakował potworka, którego ty atakujesz.
heheh, bardzo maly blad, ale moze niezle namieszac n00bkom w glowach. mianowicie "nie będzie atakował potworka, którego ty nie atakujesz" powinno byc :rolleyes:
@Berials
jak masz 2 summony, to one sie dziela polowa, a ty dostajesz swja polowe. dodatkowo, jak atakujesz stwora ktorego leja tez summony, to ty bedziesz dostawal odpowiednio wiecej expa (zalezy ile dmg zadasz)
poco sa inne ruzdzki np green spell wand ?poco je cipowie robili ?.
Siweczek
27-05-2004, 16:56
Moze sie myle ale mysle ze cipowie zrobili je do czarów jest taki jeden czar nazwy nie pamietam :( ze rozdzka dostaje jakies wieksze obrazenie oczywiscie tylko na jakis czas :( i niestety jak zwykle czar tylko dla pacc :(
Gniew Mroku
02-07-2004, 09:11
Wydaje mi się, że powinna tu trafić tabela mLeveli
Sir Zomos
17-07-2004, 19:04
Mam pytanie : czy i jeżeli moge to w jaki sposób zostać Adminem ?? . Gram uczciwie i wszystko robie sprawiedliwie , staram sie jak moge żeby panować nad sobą w ekstremalnych sytuacjach . Prosiłbym o odpisanie na forum w tym samym dziale co została napisana notatka przez admina Matkusa . Dziękuje za przeczytanie mojego pytania .
re: Up
Jesli chodzi o admina na tibia.pl to pozycja chyba zajeta przez Matkusa :)
Jesli chodzi o moderatora to co jakis czas oglaszamy nabor wybierajac sobie kilku kandydatow ze zglaszajacych sie, to jak grasz nie bardzo sie liczy, jak dla nas w grze mozesz odgrywac ostatniego drania, na co patrzymy to:
- Umiejetnosc wypowiedzenia sie
- Doswiadczenie na forum
- Czy kandydat ma pojecie o Tibii a nie ze zrobi wstyd mowiac np ze smoki sa tylko dla PAC :)
... oczywiscie sa tez inne decydujace wskazniki jak na przyklad wysokosc lapowki dla Matkusa czy takie tam. (joke)
Jesli chodzi ci o admina w grze (GM - Game Master) to pukasz pod zly adres.
Ps.
Nie wiem kiedy bedzie nastepny nabor, wiec mnie nie meczcie mnie na PW.
Mam pytania:
1) Jak się ma różdżkę od światła (Light Magic Wand chyba), ta która świeci 52 minuty... to jak jej się użje, to można ją "wyłączyć", tak jak to jest z torchami, aby ją znowu "włączyć" w razie potrzeby?
2) Po użyciu jakiegokolwiek magicznego przedmiotu, czy to ring, czy wand... one znikają? Tak jak runy?
MLW mozna wlaczac i wylaczac tak samo jak pochodnie.
Dodatkowo ciagle daje takie samo swiatlo a nie coraz mniejsze jak pochodnia.
Gdy w przedmiocie czasowym skonczy sie czas przedmiot znika.
Wszystko ok, oprocz tego ze summony blokuja spawn.
error błąd
14-08-2004, 18:20
a ja w pupie mam rozdzki:P nie mialem rozdzki i nie bede jej mial:P
nie bedee pisal polskich znakow chociaz jestem polakiem:P
jak się steruje summonami ??
Sokochłap
05-09-2004, 08:23
ida one za toba,nie jestem pewien,ja tez w sprawie tego czaru :)
Otóż.
Nie wiem co mam wybrac!
stoje pomiedzy wyborem Summon creature i Invisibility :/
Pomozcie!
UlcialOver
05-09-2004, 09:12
Tak naprawde, to lepiej bys uzbieral kase i kupil oba czary, bo sa naprawdę przydatne.
Czy sa jakies konkretne komendy dla summonow i convincow czy po prostu jak ja zaatakuje to on tez? Czey musze mu cos napisac kliknac w cos?
Czy sa jakies konkretne komendy dla summonow i convincow czy po prostu jak ja zaatakuje to on tez? Czey musze mu cos napisac kliknac w cos?
Klikasz na potwora, summon atakuje. Idziesz gdzieś, summon idzie za Tobą (ze swoją szybkością, wiec na mino archera trzeba poczekać). Atakujesz człowieka bez skulla (za pomocą summona), pojawia Ci sie white skulla.
Odejdziesz daleko od summona, summon znika, pójdziesz 2poziomy w góre\dól, summon znika, summony można ropować. Ale na dolne poziomy nie mogą schodzić.
nie chce być upierdliwy ale jestescie pewni ze inne rozdzki nic nie dają? np. nie zwiekszają 'sily' przy konkretnych czarach albo co? bo to naprawde bez sensu ze cipy stworzyli tyle rozdzek a tylko jedna ma jakies zastosowanie strategiczne...
to jest FAQ o czarach a nie pisze nic o robieniu, itp. mam takie pytanie: po co jest spell rune bo mam coś takiego znalazłem w trupie i kliknąłem na look to pisało: you see a spell rune It's an "adana pox"- spell (1x) o co z tym chodzi i jak się robi runy??
Jest to runa antidote. Jeśli jesteś zatruty i użyjesz jej na sobie to jesteś odtruty czyli zdrowy :) Jeśli nie wiesz co to runy to chyba na rooku jesteś jeszcze
muwiac o sumonach(nie patrzec na ortografie!!) :D widzialem kolesia ktury przyzwal <orc leader'a> 8o a to jest najlepszy stworek jakiego mozna przyzwac!! wiem bo ja moge narazie tylko <elf scoyth'a> !!!! lipa nie !! ale to i tak zecz dla ludzi kturzy maja duzo mana !!!! bo mi na elfa potrzeba 360!!!a mam 400 :D A i jeszcze jedno pytanie !!!! mozna przyzwac wiecej niz 1 sumona? pliz'ka niech ktos odpowie!!! :]
Możesz dwa przyzwać, i tylko dwa.:)
@duo to jaki summon jest najlepszy zależy od tego na co polujesz. Niektórzy na smoki wolą DS-y od liderów.
Sory ale nie znalazłem tego na Forum.
Jetsem początkującym graczem i czy może ktoś podać mi link do tematu w Forum albo napisać mi niektóre rzeczy, chodzi o:
Czy tylko druid może stworzyć Convince, czy mag i inne klasy mogą tego używać i jakie są potwory których nie umiem zsummonować ale moge skonwicować :)
Co to są SD i UH'y wiem że te drugie leczą a te pierwsze też?
Jak to jest w końcu z tymi runami - jeżeli kupię sobie jakiś czar runiczny i przeleję go na czystą runę to mam taką runę z czarem i mogę nią strzelać itd. itp (te wszystkie pojęcia HMM itd itp.)
Czy duż czasu zajmuje zrobienie takiej runy bo gdzies na Forum przeczytałem że nawet 2 h i więcej o co tu dokładnie chodzi.
Jestem początkijący więc proszę się nie wściekać że piszę dlaw was pewnie takie proste rzeczy.
Magowie zarabiają podobno na tych runach które mogą stworzyć i oni i druidzi, druidzi także zarabiają na tych które oni tworzą i na tych których obie te profesje mogą stworzyć.
Jednak czarów runicznych dostępnych tylko dla druidów jest więcej niż czarów dostępnych tylko dla magów czy to oznacza że druidzi są lepsi?
No i czy magowie mają runy leczące które mogą sprzedawać?
Na jakich runach u magów a na jakich u druidów najlepiej zarobić i jaki to jest przeważnie zarobek (1-100 gp max za runę czy więcej).
Sokochłap
24-10-2004, 15:20
Ok! Lecimy :
1.Szczeze nie wiem ...ale moze convicowac np. knight :)
2.SD-uhhh potezny czar do zabijania
Uh-czar do leczenia
3.tak,mozesz nia strzelac jesli to jest czar strzelajacy
-nie,kilka godzin robi sie BP (backpack-plecak) run czyli 20 takich run w plecaku,pozniej je sprzedajesz (np. bp hmm to 1K---->1000gp)
4. hmm nie sa lepsi,po prostu magowie maja czary bardziej atakujace,a druidzi leczace :P
5. Magowie nie maja run leczacych (mag czyli sorc)
5.Zalezy.Wszystko zalezy od upodoban :)
No ale Druid też może robić ofensywne runy. w FAC'u mag ma tylko sudded death - jest to runa której druid nie ma. Czy to znaczy że na stworzenie runy ofensywnej mag poświęca mniej czasu?
Mam jeszcze jedną sprawę.
Czy do stworzenia jakiejś runy potrzebuję tylko czystą runę i tez czar runiczny czy coś jeszcze?
Chodzi mi tutaj, że słyszałem o jakiś magicznych kamieniach w wiosce druidów (osobiście tam nie byłem). Do czego służą te kamienie czy muszę iść tam najpierw i przelać moc jednego z tych kamieni (kamienie symbolizują żywioły podobno) na czystą runę i dopiero potem czarować?
Jak to w końcu jest. No i oczywiście czy muszę być w jakimś specjalnym miejscu jak "czaruję" moją pustą runę?
Na tibia.pl możesz zobaczyć jakie czary są dostępne dla druida, a jakie dla sorca.
Druid w ogóle nie może robić run sd (sudden death). Ale może ich używać (wystarczy,że kupi je od sorca).
Ale jeśli jakiś czar jest dostępny dla obu profesji (np. hmm - heavy magic missile), to i druid i sorc mogą robic takie runy i zajmuje im to tyle samo czasu.
ps. nie musisz być w żadnym specjalnym miejscu...
żeby zrobic rune z czarem trzeba miec pusto rune w rece odpowiednio ilość many na czar i trzeba mieć kupiony odpowiedni czar wtedy wypowiadasz formułe zaklecia i masz rune mozesz robic rune gdzie chcesz i kiedy chcesz
A co z tymi kaminiami w wiosce druidów do czego one służą?
No i wkońcu ludzie (chyba) najczęsciej kupują UH'y do leczenia, proszę więc głosy magów co kupują od was ludziska (jakie runy?).
I tak wogóle rożnica między magiem a druidem w FACC'u to tylko czar SD(Suddem Death)? Trochę dziwnie bo druid ma trochę więcej czaró na sprzedaż - UH'y antidota itp.
A więc pytam magów ale także druidów. Jak to jest jako mag co sprzedajecie (tylko) a co jako druid. Czy jako druidzi sprzedajecie tylko runy leczenicze i zostawiacie ofensywne magom czy jak?
Oraz pytanie do kupujących (Knightów i Palladynów) od kogo jaki rodzaj run zdarza wam się częściej kupować.
I jeszcze coś jeżeli wykupię PACC'a i kupię jakiś czar to po skończeniu mi się PACC'a ;) będę miał nadal ten czar czy nie?
A co z tymi kaminiami w wiosce druidów do czego one służą?
Do niczego, sa tam dla ozdoby.
No i wkońcu ludzie (chyba) najczęsciej kupują UH'y do leczenia, proszę więc głosy magów co kupują od was ludziska (jakie runy?).
Zalezy od lvl, profesji i na co polujesz.
Generalnie rycerze kupuja najwiecej UH, paladyni po rowno UH i HMM, sorce i druidzi kupuja najwiecej HMM, pozniej SD, HMM i GFB, z pozostalych run to tylko czasem explosion a inne go wogole sporadycznie.
I tak wogóle rożnica między magiem a druidem w FACC'u to tylko czar SD(Suddem Death)? Trochę dziwnie bo druid ma trochę więcej czaró na sprzedaż - UH'y antidota itp.
A więc pytam magów ale także druidów. Jak to jest jako mag co sprzedajecie (tylko) a co jako druid. Czy jako druidzi sprzedajecie tylko runy leczenicze i zostawiacie ofensywne magom czy jak?
Niby druid ma wiecej, ale jak wspominalem wyzej ze poza UH, SD, HMM, GFB, explo ludzie innych run raczej nie kupuja.
I jeszcze coś jeżeli wykupię PACC'a i kupię jakiś czar to po skończeniu mi się PACC'a ;) będę miał nadal ten czar czy nie?
Jak sie pac skonczy to nie mozesz czarowac czaru tylko dla PACC, ale jedynym ograniczeniem dla run jest wysokosc poziomu magicznego.
A więc tak mam jeszcze pytania będą 3 chyba że mi się coś przypomni i zedytuje. A więc tak:
1. Jakie macie skille magiem (sword, axe, club fighting - napiszcie tylko skille broni którą walczycie). Jak zabijacie roztwormi i Dwarfy, czarami czy bronią białą. Czy skille magami nabijają się tak samo szybko jak Knightom i Palladynom? (np. Jak mam i maga i Palla i zabiłem obuma tyle samo potworów tą samą bronią i z tą samą obroną).
2. Czy jeśli zsummowany potwór zabije kogoś dostanę punkty exp? I czy podczas walki mojego zsumowanego potwora rosną mi skille broni? (np. czy jest możliwy trening broni przez bicie się z zsumowanym potworem mojego kolegi?).
3. Tu trochę poza tematem "magia" ale nie chciałem tworzyć osbnego posta.
Czy aby najlepiej trenować muszę mieć zaznaczony pełen atak czy mogę mieć zaznaczone pół atak pół obrona lub max. obrona (defens, chodzi o te znaczki w prawym górnym ekranu). I czy ma jakieś znaczenie co do trenowania jak dużo obrony mam na sobie (tarcze itp. itd.), czy nie bedzie lepszego treningu jeśli zdejmę to wszystko?
4. I jeszcze mi się jedna rzecz przypomniała gdy wchodze do depo mam tam taką małą skrytkę z napisem "depot". Czy muszę do niej wkładać rzeczy czy mogę także poza nią (czy mogę ją wyrzucić w od razu gdy klikam depo wkładać rzeczy, a nie Depo - Skrytka Depot - I tam.
A więc tak mam jeszcze pytania będą 3 chyba że mi się coś przypomni i zedytuje. A więc tak:
1. Jakie macie skille magiem (sword, axe, club fighting - napiszcie tylko skille broni którą walczycie). Jak zabijacie roztwormi i Dwarfy, czarami czy bronią białą. Czy skille magami nabijają się tak samo szybko jak Knightom i Palladynom? (np. Jak mam i maga i Palla i zabiłem obuma tyle samo potworów tą samą bronią i z tą samą obroną).
2. Czy jeśli zsummowany potwór zabije kogoś dostanę punkty exp? I czy podczas walki mojego zsumowanego potwora rosną mi skille broni? (np. czy jest możliwy trening broni przez bicie się z zsumowanym potworem mojego kolegi?).
3. Tu trochę poza tematem "magia" ale nie chciałem tworzyć osbnego posta.
Czy aby najlepiej trenować muszę mieć zaznaczony pełen atak czy mogę mieć zaznaczone pół atak pół obrona lub max. obrona (defens, chodzi o te znaczki w prawym górnym ekranu). I czy ma jakieś znaczenie co do trenowania jak dużo obrony mam na sobie (tarcze itp. itd.), czy nie bedzie lepszego treningu jeśli zdejmę to wszystko?
4. I jeszcze mi się jedna rzecz przypomniała gdy wchodze do depo mam tam taką małą skrytkę z napisem "depot". Czy muszę do niej wkładać rzeczy czy mogę także poza nią (czy mogę ją wyrzucić w od razu gdy klikam depo wkładać rzeczy, a nie Depo - Skrytka Depot - I tam.
1. Ja mam skille 18/21 Skille magom i drutom rosną o wieeeeeeeeeeeele wolniej niż knajtom mi palom. Roty i Dwarfy zabijam z broni.
2.Tak dostaniesz połowę expa chyba że będziesz też atakował.
Jeśli atakujesz potwora qmpla to rosna ci skille ale jeśli summon atakuje potwora/gracza to nie.
3. Nie ma sensu trenować magiem i drutem. Ale z innymi prof. to bierzesz najsłabszą broń dajesz full def i bijesz sie najlepiej 2 potworami.
4.Tak możesz tak robić.
O co chodzi z tmi czasami robienia run?
Ja włożyłem sobie pustą runę w rękę, wypowiedziałem "Adori Gran" i już miałem ładną fioletową runę z 5 pociskami. O co chodzi z czasami ich robienia?
Samo robie runow trwa kilka sekund ale czas w ktorym mana na kolejnego runka sie odnowi juz nie. I to wlasnie nazywamy czasem robienia runa.
Sorka ze sie pytam o tak banalna rzecz ale szukam wszedzie i nie moge znalesc nigdzie spell book gdzie moge ja kupic?? Szybka odpowiedz prosze
Sklep magiczny w kazdym miescie (150gp ).
Mozna tez znalesc w martwym bh. ale tak prawde mowiac kupno tej ksiazeczki jest zupelnie nieoplacalne lepiej wszystkie swoje czary spisac na kartke:)
Sory ale jestem początkujący i mam pare (dla niektorych mogą sie wydać głupie) pytań:
1 Jak się zdobywa Mlvl bo mana rośnie mi wraz ze zwykłym lvlem?
2 Jak mam PACC to lepiej zostać Druidem czy Sorcem
3 Gdzie są miejsca ktore chronią mnie przed walką z innymi graczami (od qmpla słyszałem że w każdym budynku ale on gra dopiero 1 postacią na 6 lvl więc nie wiem czy mu wierzyć)?
4 Gdzie dokładnie jest (załączcie mapke albo coś) jakaś przechowalnia na kase i przedmioty (mam na myśli miasto Carlin?
5 Czy na Mainland przydaje sie do czegoś język orków?
6 Gdzie się pojawiam po przejściu na główny świat?
7 Czy da się jakoś wejść do minomaga na Rookgardzie(tego w podziemiach za zamkniętymi drzwiami jest prąd)?
Dzięki za możliwie szybką odpowiedź
1. Mana ci rośnie ze zwykłym levelem ale mlv zobywasz spalając ją czyli uzywając czarów jak spalisz odpowiednią ilosc many to dostaniesz mlv.
2.To nie jest zależne od konta, jak chcesz czary ofensywne (zabijające) to magiem a jak chcesz leczyc i zdobywac kase na Uh'ah to druidem te dwie postacie nawzajem sie uzupelniają. Ale jak masz PACC poleciłbym maga bo na wysokim levelu i mlv ma "ulimate explosion" a jest to czar taki że ho ho a druid może tylko o nim pomarzyc.
3. Czy w każdym budynku to nie wiem bo nie sprawdzałem (też jestem początkujący) ale są to chyba sklepy i na pewno miejsce z depo (nie umiałem tam wejsc gdy byłem po walce).
4. To właśnie jest depo. Proponuje ci zbliżyć sobie mapke na maksa i poszukac takiego jakby budynku z przegródkami tam właśnie jest depo.
Są to takie jakby skrzynie które otwierasz i wrzucasz swoje przedmioty. Tylko ty możesz zobaczyć co trzymasz w skrzyni i obojętne jest do której z tych wszytkich zaglądniesz pokazą sie tylko twoje przedmioty.
5. Szczerze to nie wiem bo nie znalazłem żadnego sprzedającego orka (a tak na marginesie to ten język na czym masz napisany na zwoju czy na czymś innym, bo lepiej korzystać np z tego forum tu gdzieś jest opisany język orków).
6. Jeżeli przejdziesz z Rook'a na Mainland i wybierzesz sobie jakieś miasto np. Carlin to oczywiście w świątyni (aha depo jest jakies 2 budynki na lewo od świątyni w Carlin).
7. Nie mam pojęcia nie próbowałem.
kemotk2000
10-11-2004, 00:06
Witam,
Mam sprawę ale prosiłbym o odpowiedź kogoś, kto wie co mówi, a nie "chyba", "mi się wydaje", "słyszałem"..
Mam m.in. Rycka na 23 lvlu z 4 mlvl (już dużo many na 4-tym lvlu poszło) oraz Druta na 12 lvlu z 17 mlvl.
Teraz tak: (wiem, że obrażenia z run są losowe w pewnym zakresie)
1) Kiedy użyłem Explosion Drutem, większość razy zadawał mniej obrażeń, niż GFB rzucany ryckiem. Czy w takim razie lepiej mieć wyższy zwykły level niż mlvl, jak u rycka?
2) Kkto zada więcej obrażeń z GFB -drut czy rycek, gdyby mieli takie same skille jak napisałem wyżej?
3) Czy jest jakaś tabela z podanymi "podsatwowymi" wartościami ataku/leczenia run?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam. :)
1) explosion ma obrazenia od 0 - zaleznie od lv.
2) Prawdopodobnie driud bo knight to na 50 lv bedzie mial nizszy mlv niz druid na 10 ;)
3) na poczatku tego tematu.....(pod koniec 1 posta)
Sokochłap
11-11-2004, 22:58
Mam dylemat. Nie wiem czy kupic energy fielda czy energybomb? Do blokowania przejsc to field a stworkow to bomb... Co lepiej sie sprawdza?
zaczne od poczatku.
nie mozna atakowac ani wejsc zaraz po walce z graczem do pz ( protection zone ) sa to swiatynie, depo, domki i guildhousy. w innych domkach mozna atakowac...
runa jako runa jest tepa i nie wie kto ja rzuca na gracza/potwora, wiec 2 rozne profesje z takimi samymi lvvl i mlvl beda zadawaly srednio takie same obrazenia.
obrazenia od wszystkich czarow zalezne sa od poziomu gracza oraz od poziomu magicznego gracza.
sila niektorych czarow jest modyfikowana o klase pancerza celu ( przyklad: srednio 1 strzal z sd zabierze wiecej hp postaci bez zadnego eq niz z dobrym eq )
druidami i sorcerami sie nie trenuje poniewaz nigdy nie zrobia dobrych skilli. przewaznie nawet high levelowi sorcowie/druidzi nie maja skilli wyzszych niz 25/25, a takie skille ma najt na 8 lvl...
mozna miec tylko 2 summony. da sie to obejsc. mozna miec wiecej summonow, trzeba tylko miec kupiony czar undead legion, ktory tworzy szkielety z cial lezacych w poblizu. trzeba summony wlasciwe "wyczarowac" jako pierwsze i potem rzucic czar exana mas mort. jezeli stworzyli bysmy pierwsze szkielety a potem chcialibysmy stworzyc summony to gra wyswietlila by komunikat ze mozna miec tylko 2 summony.
mam problem mam sorcera na 35 lv ( kturego oczywiscie nie mam ) i palladyna na 60 lv ( kturego ruwniez nie mam )
twoze sorcem summona , palladynem uzywam runy convise czy da sie tak
( chodzi mi czy sie da convisowac zsummonowane potwory )
:confused:
mam problem mam sorcera na 35 lv ( kturego oczywiscie nie mam ) i palladyna na 60 lv ( kturego ruwniez nie mam )
twoze sorcem summona , palladynem uzywam runy convise czy da sie tak
( chodzi mi czy sie da convisowac zsummonowane potwory )
:confused:
Tak da sie to zrobic ale tylko na serwerach pvp.
Gasiorex
25-11-2004, 20:38
MAm pytanko:
Jestem magiem i żeby stworzyć jakąś rune musze mieć blanc rune?
Jak tak to czy można ja kupić??
Tak. Blanki sa po 10gp we wszystkich miastach.
czy posiadanie pacc daje jakies zmieny w dzialaniu tego czaru? (pytanie zainspirowane nie istniejacym juz tematem na forum - mianowicie bylo napisane zeby jak ucieka sie przed pk to rzucic ten czar na siebie i dopisek szczegolnie z pacc rox - o co chodzi ?)
A ja mam pytanie bo zauwazylem ze druidzi uzywaja czesto ba ale czy ba zawsze sie trafi czy zalezy od dystansu?? np. hmm zawsze trafisz ba terz?? (sory za błendy ort)
Bo nei czaje o co ci wogole chodzi ... co to jest "ba"???!
A ja mam pytanie bo zauwazylem ze druidzi uzywaja czesto ba ale czy ba zawsze sie trafi czy zalezy od dystansu?? np. hmm zawsze trafisz ba terz?? (sory za błendy ort)
To nie zalezy od dystansu zawsze trafisz.
Ultimus Skydiver
06-12-2004, 08:32
Hehehe mam jedno pytanko. Jak moge zostac czyms wyzszym niz Uzytkownik Forum?? :P
Coś "wyższego" to Moderator i Admin, ale nie wróżę świetlanej przyszłości w tej dziedzinie. Może być jeszcze coś innego, a mianowicie przynależność do jakiejś grupy, ale tutaj też musiałbyś złożyć podanie do szefa.
Ultimus Skydiver
06-12-2004, 08:44
Jesli chodzi o admina na tibia.pl to pozycja chyba zajeta przez Matkusa :)
Jesli chodzi o moderatora to co jakis czas oglaszamy nabor wybierajac sobie kilku kandydatow ze zglaszajacych sie, to jak grasz nie bardzo sie liczy, jak dla nas w grze mozesz odgrywac ostatniego drania, na co patrzymy to:
- Umiejetnosc wypowiedzenia sie
- Doswiadczenie na forum
- Czy kandydat ma pojecie o Tibii a nie ze zrobi wstyd mowiac np ze smoki sa tylko dla PAC :)
... oczywiscie sa tez inne decydujace wskazniki jak na przyklad wysokosc lapowki dla Matkusa czy takie tam. (joke)
Jesli chodzi ci o admina w grze (GM - Game Master) to pukasz pod zly adres.
Ps.
Nie wiem kiedy bedzie nastepny nabor, wiec mnie nie meczcie mnie na PW.
EEEE szkoda ;/ Moze zorganizujcie nabór plx :P
AAAA i mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest na forum ktos jeszcze tutorem w Tibi czy tylko ja??...
Barerujo
08-12-2004, 21:12
Dzis widzialem goscia ktory sie zamienil w Shield of Mastermind (chyba tak:D)
No dobra fajnie. Poogladalem sobie go troche i zachcialo mi sie filmiki poogladac. Sciagnelem sobie jednego na ktorym gosciu sie zamienia w football. Jak to jest mozliwe. Sprawdzalem w Creature Illusion ale sie nie dalo. Czy jest na to jakis inny czar?
Ultimus Skydiver
08-12-2004, 22:37
Dzis widzialem goscia ktory sie zamienil w Shield of Mastermind (chyba tak:D)
No dobra fajnie. Poogladalem sobie go troche i zachcialo mi sie filmiki poogladac. Sciagnelem sobie jednego na ktorym gosciu sie zamienia w football. Jak to jest mozliwe. Sprawdzalem w Creature Illusion ale sie nie dalo. Czy jest na to jakis inny czar?
Jest runka dzieki ktorej mozesz zmienic sie w jaka kolwiek rzecz ktora widzisz i mozesz na nia kliknac. Nazywa sie Cameleon robi ja druid 150 many inskrypcja prawdpodobnie "Adeta sio"
Jest runka dzieki ktorej mozesz zmienic sie w jaka kolwiek rzecz ktora widzisz i mozesz na nia kliknac. Nazywa sie Cameleon robi ja druid 150 many inskrypcja prawdpodobnie "Adeta sio"
Adeta sio to runa convince creature
Chameleon to adevo ina.
Ukanori Tuk
18-12-2004, 20:26
Zacznijmy ze zeby rzucac Sd'kami trzeba miec 15 mlvl a nie 12 :P :baby: :mag: :lucznik: :mag: :kon: :kon: :kon:
Mastersss
24-12-2004, 07:10
re@up
One chodza za toba a jak zaatakujesz potforka to ida go atakowac inaczej beda stac i nie beda robic nic....
i moje pyt. czy jak zatakuje z magi obszarowej to czy summon dostanie obrazenia ??
@up
Jeśli summon jest odporny na ogień to nie dostanie z gfb (np demon skeleton) ale jeśli nie jest odporny to dostanie :(. Sam raz zabiłem swojego monka z gfb strzelając w grupe guardów.
znam ich zastosowanie !!!! uzywamy ich przy tworzeniu runow gdy bylem na antice pewien druid pokazal mi z Red Spell Wand i run UH (jeszcze blank ) uzyl czar z blankem i UH czarem i powstal mu czerwony Uh tyle ze kolor inny byl prawdopodobnie reszta wandow tak samo dziala zycze milej zabawy z runkami mozna to wykozystac w handlu powiedziec ze to specjalne UH :)) 8o 8o
Apolinux
01-01-2005, 19:32
musisz kupic druga klawaiture i podlaczyc do wejscia USB =) (joke)
one chodza za toba a jesli klikniesz atak one zaatakuja nie moza dawac im kment wienc w tym wypadku nie mozesz przyzywac postaci magicznych
Michaleq
01-01-2005, 20:35
A na 12 lvlu jakiego mozna summona zrobic najlepszego??
Mam 11...i troche 16 magic level :cup:
Re up: nie mozesz zadnego zrobic ^^
zobacz sobie na tibia.pl pisze ile many trzeba zeby summon'nac monsterka
masz chociaz na dog'a? nie sadze ;)
Sorki ale mam pytanie:
Bo jak mam czar Creture Illusion i wpisuje komende(utevo res ina "orc") to zamieniam sie w oprca a jak wpisalem (utevo res ina "orc wariror") to jest chmurka tak jak bym niemial tego czeru czemu tak jest odpiscie szybko plz czy to zalezzy od mlvl ????? jak tak to poadajcie mi w co moge sie zamienic na jakim mlvl ????/?????
Z GÓRY DZIEKI B)
A i jescze jedno wogule to co daje ze zamienimy sie w jakiegos stwora wedlog mnie tylko dobrom zabawe i wzrost mlvl a pozatym chyba nic jezeli sie myle to powieccie mi co daje ze zamieniamy sie w jakiego stwora
:mag:
Moja postac:
Sorcer:
lvl:13
mlvl:13 (prawie 14)
Skille: 16/13(slaebe co nie):( ale bede trenic :)
Jezol_Knight
04-01-2005, 16:23
Sorki ale mam pytanie:
Bo jak mam czar Creture Illusion i wpisuje komende(utevo res ina "orc") to zamieniam sie w oprca a jak wpisalem (utevo res ina "orc wariror") to jest chmurka tak jak bym niemial tego czeru czemu tak jest odpiscie szybko plz czy to zalezzy od mlvl ????? jak tak to poadajcie mi w co moge sie zamienic na jakim mlvl ????/?????
Z GÓRY DZIEKI B)
1. Pomyliłeś się w nazwie potwora i dlatego sie nie zmieniłeś, poinno byc "Orc warrior" :p
2. Ten czar nie zależy od mlvl
chopaki! macie takie cos na stronce w Czarach Druida:
Runa paraliżująca osobe/potwora, do jej użycia potrzebujesz 900 many i używać jej może tylko Druid. Totalnie nie potrzebne, ewentualnie może się ładnie kurzyć w domku lub można sprzedawać kolekcjonerom. Paraliż trwa przez 10 sekund
nie wiem jak to rozumiec?? :| Chyba chodzilo wam o to zeby ZROBIC ten run to trzeba byc druidem i trzeba uzyc 900 many, a nie 900 many do użycia LOL
mówić mi tu bo zdezorientowany jestem :]
siema ja mam takie pytanko:
jak sumonowac potwora ktory ma 2 wyrazy w nazwie np dwarf soldier
no niemoge pisze czar "Utevo Res Dwarf Soldier" i koles sie nie pojawil sprawdzilem ze to tylko w potworach dwuwyrazowych
pls odpiszcie!!
siema ja mam takie pytanko:
jak sumonowac potwora ktory ma 2 wyrazy w nazwie np dwarf soldier
no niemoge pisze czar "Utevo Res Dwarf Soldier" i koles sie nie pojawil sprawdzilem ze to tylko w potworach dwuwyrazowych
pls odpiszcie!!
Tibiańczyk
18-01-2005, 18:26
Spróbuj utevo res "Dwarf Soldier lub utevo res 'Dwarf Soldier
patrikoz
22-01-2005, 16:11
Hello! Mam kilka pytan zwiazanych z magia w Tibii
1) Idzie sobie jakis sorc z summonem - co sie stanie jak zaatakuje mu tego summona?
2) Czy mozna przejac czyjegos summona uzywajac runki "Convince" ?
3) Ile bym musial grac w Tibie knightem zeby kiedys uzywac runki SD? :) Piszecie, ze to mozliwe tylko teoretycznie, ale na pewno na 350 lvlu sie bedzie dalo B) Czy moze pozniej?
No i taka mala aluzja do poradnika o magii na stronie glownej:
Jeśli potwór nie jest odporny na dany rodzaj obrażeń, nie wejdzie on nigdy w takie pole, jest więc to świetny sposób na odgrodzenie się od potwora gdy uciekasz lub gdy chcesz go atakować z dystansu. - posluchalem Was i poszlem na Dwarfa Guarda, zablokowalem go z firefieldow i pomyslalem "teraz go wykoncze z LMM" i puscilem LMM i on przebiegl przez ogien i mnie gonil, a wiec nie jest prawda, ze nigdy nie wejdzie, tylko wtedy, gdy go nie atakujesz z dystansu nie wejdzie :)
Dwimenor
22-01-2005, 16:21
1) Idzie sobie jakis sorc z summonem - co sie stanie jak zaatakuje mu tego summona?Na PvP-dostaniesz białą czachę
Na e-PvP, nic nie dostaniesz, conajwyżej SDekiem od właściciela sumona(albo parę bluzgów)
2) Czy mozna przejac czyjegos summona uzywajac runki "Convince" ?Nie.....ale nie dam głowy
3) Ile bym musial grac w Tibie knightem zeby kiedys uzywac runki SD? :) Piszecie, ze to mozliwe tylko teoretycznie, ale na pewno na 350 lvlu sie bedzie dalo B) Czy moze pozniej?
Kiedyś było wylicznane.....890 lat, czy jakoś tak(na mana sitting, z promocją), Ew wydać pare miliardów gp na MFy i kilkać przez pare ładnych lat.
patrikoz
24-01-2005, 00:12
ok dzieki :)
pytanie z nieco innej beczki:
mam mane i właczam magic shield. potwór mnie atakuje i ja tracę tą manę. czy ona będzie się wliczała do mojego mlvla?
te pytanie już chyba było, ale widzę tylko 4 tematy w dziale z magią :o więc licze na odpowiedź. z góry dzięki. pozdro!
Welshaire
24-01-2005, 22:18
Nie. Limit 10 znaków
Oskar111
25-01-2005, 22:03
nie mowcie mi o wyszukiwaniu na forum tylko dajcie jasna odpowiedz jesli wiecie tak wiec czy jak sie kaze summonowi zaatakowac jakiegos gracza to czy tez sie pojawia biala czacha? :confused:
------
Edit By Gremlin
Nie musisz szukac na forum, wystarczy logicznie pomysle... co musisz zrobic zeby kazac summonowi zaatakowac kogos?
Czy czas trwania niewidzialnosci zalezy od mlv czy nie, jesli tak to moglby ktos podac przyblizony czas trwania ?? mam nadzieje ze ktos odpowie ;)
Długość trwania czaru niewidzialności nie zależy od level'u magicznego. Przybliżony czas trwania to ok. 3 minuty, 20 sekund (Jeżeli się myle co do czasu to sprostować mnie ;> )
Hello.
Chiałbym tu poruszyć temat używaniu czarów na graczach po Update.
Mianowicie mam 46lvl i taki sam mlvl sorcem, z sd najmniej powinienem walić okolo 140, a max to chyba 185, w gracza oczywiście. Przynajmniej tak wychodzi z obliczen w kalkulatorach na Tibia.pl. Nie pisałbym tego postu gdyby nie irytacja po przetestowaniu mojego strzalu z SD. Strzeliłem może 10-krotnie a obrażenia wahały się w granicach ~130 do max 160. I tu moje pytanie: Czy cos zmienili po Updacie w sile czarów? Może dlatego że w knighta(wątpie)?
sceptile
05-02-2005, 22:16
mam pytanie, jak używać czar levitation? mówie Exani Hur Up i pisze coś w stylu: "sorry, is not possible". czy to trzeba używać n.p. w podziemiach zamiast liny czy coś? :baby: :baby:
@down
Thx Gremlin
Sozemego
06-02-2005, 10:34
Hello.
Chiałbym tu poruszyć temat używaniu czarów na graczach po Update.
Mianowicie mam 46lvl i taki sam mlvl sorcem, z sd najmniej powinienem walić okolo 140, a max to chyba 185, w gracza oczywiście. Przynajmniej tak wychodzi z obliczen w kalkulatorach na Tibia.pl. Nie pisałbym tego postu gdyby nie irytacja po przetestowaniu mojego strzalu z SD. Strzeliłem może 10-krotnie a obrażenia wahały się w granicach ~130 do max 160. I tu moje pytanie: Czy cos zmienili po Updacie w sile czarów? Może dlatego że w knighta(wątpie)?
Obrazenia z Sd zależa od eq, wiec skoro knight, to mialk dobre eq i to filtrowalo twoje obrazenia :P
sceptile
09-02-2005, 17:48
do czego służy czar creature illusion? czy jeśli n.p. zamienie się w wilka, to czy wilki nie będą mnie atakować? :baby:
Dwimenor
09-02-2005, 17:52
do czego służy czar creature illusion? czy jeśli n.p. zamienie się w wilka, to czy wilki nie będą mnie atakować? :baby:
Ten czar służy do zabawy. Jeżeli zamienisz się w wilka, to one to zignorują i dalej będą cię atakować.
Mam pytanie :o
Niedawno kupiłem sobie czar great fire ball. Za ile mógłbym sprzedać bp tych runek :D
Mam pytanie czy te runki co robią PACC mogą używać NPC?? :)
Te runki które produkują PACC mogą używać FACC.
BP GFB na Valorii podajże za 2,5k jest do kupienia już (chyba że mi się pomyliło z czymś ale razcej nie)
znam ich zastosowanie !!!! uzywamy ich przy tworzeniu runow gdy bylem na antice pewien druid pokazal mi z Red Spell Wand i run UH (jeszcze blank ) uzyl czar z blankem i UH czarem i powstal mu czerwony Uh tyle ze kolor inny byl prawdopodobnie reszta wandow tak samo dziala zycze milej zabawy z runkami mozna to wykozystac w handlu powiedziec ze to specjalne UH :)) 8o 8o
^ czy to prawda ?? ja nie wierze ale...?? ^
mam 28 lv i 41 ml, i niewiem na jaki hunt mam isc. :/ narazie chodze pod senje z monkami ale to niedaje dobrego efektu. dajcie jakas propozycje.
:baby: to jak to jest w koncu...co jest lepsze fire field czy energy field...bo mi sie zdaje ze fire...bo podpala...daje swiatlo....ale w takim razie dlaczego energy jest drozsze?? :confused:
Oskar111
06-03-2005, 20:44
:baby: to jak to jest w koncu...co jest lepsze fire field czy energy field...bo mi sie zdaje ze fire...bo podpala...daje swiatlo....ale w takim razie dlaczego energy jest drozsze?? :confused:
Elo ziomuś. Myśle, że sam sobie odpowiedzialeś mianowicie ff daje swiatło więc każdy zobaczy, że tam ff jest. Natomiast rzuć ef przykryj czyms (jakimś śmieciem) i czekaj na jakiegoś kola, co ma malo życia, on na to wejdzie bo nie zauważył i co?? minus około 30hp i tak jeszcze raz albo dwa................... i gosciu trup i jego eq twój. Tak wiec może i słusznie ef droższy. Takie jest mopje zdanie. Jeżeli pomogłem to spox. :]
Buwoduxo
06-03-2005, 21:31
;) ;) :D poprostu np.cyc i masz 2 monki podziel 60/60 jak jeden summon a jak dwa to podziel jeszcze raz :) :)
a no tak w sumie fakt....dzieki...hehehe ]:->
Silvanus-nor
07-03-2005, 18:06
Mam pytanko jak żucić czar Light Healing na kogos inneg?
Nightwalker
07-03-2005, 22:44
Nie da się
re: Silvanus-nor
Jeśli chcesz uleczyć kogoś innego, to możesz użyć na nim runy leczącej (IH albo UH), jeśli jesteś Druidem i masz PACC to możesz uzyć czaru Heal Friend albo Mass Healing.
Darksorcerer
08-03-2005, 12:02
ja tak mysle zeby byc dobrym magiem to najlepiej trenowac skille na rooko a na mainie dojsc do 14 lvl i non stop robic runy dla kasy i mlvla.
_________
Sorci rules
Sorcerer :mag:
lvl 14 :)
mlvl 18 :(
Best hit 98 z SD :)
Najlepsze solo Orc Warior
dziwne...bo jakie summony chcesz na 14lvl robic :| no i ile to manki masz na 14lvl
Ktore czary "podpalaja" ?? tak jak fire field? :baby:
Te co "podpalaja" to fire field, energy fileld i poison field i ich odpowiedniki w bombach np. fire bomb. Chyba pomoglem.
Żołnierz Szatana
08-03-2005, 21:06
To znaczy że sorcem nikogo nie mogę uleczyć? Jakie są runy które mogę zrobić sorcem?
Oskar111
08-03-2005, 22:27
moze mi ktos ss UE wkleic tutaj ?? bo nie moge sie dowiedziec jak to wyglada
Elo mam pytanie, jeste druidem.....i nie wime co zceba zrobic zeby robic runy....czy ktoś mi pomoże.Z gory thx :]
:( ruske_15@tlen.pl
Aby zrobic runa musisz najpierw posiadac puste kamienie rowniez zwane runami.
W celu zakupieni owych runow udajesz sie do sklepu magicznego (jeden pusty run kosztuje 10 gp). Nastepnie wkladasz go do reki i wypowiadasz odpowiednia formulke.
Dwimenor
14-03-2005, 14:44
To znaczy że sorcem nikogo nie mogę uleczyć? Jakie są runy które mogę zrobić sorcem?
Czary maga:
http://www.tibia.pl/spells.php?prof=2&typ=3&s=5
moze mi ktos ss UE wkleic tutaj ?? bo nie moge sie dowiedziec jak to wyglada
Dział Zdjęcia. Kliknij na link:Przeszukaj to forum i wpisz UE.
dziwne...bo jakie summony chcesz na 14lvl robic :| no i ile to manki masz na 14lvl
Ilość many: Kalkulator http://www.tibia.pl/calc.php
Summony: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=19617
oraz
http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=exp
elo.ja w sprawie druida nic niemoglem znalesc na jego temat,chcial bym sie dowiedziec jak sie robi runy druidem ale nikt nie che mi udzielic ej informacji.thx z gory. :(
lewy/fallen
16-03-2005, 02:46
wkładasz blank rune w ręke (tam gdzie broń) upewniasz się że masz odpowiednią ilość many i wymawiasz nazwe czaru
np.adori gran wymaga 70 many gdy osiągniesz taką wartośc many możesz śmiało stworzyć rune :)
Oskar111
01-04-2005, 16:02
czy zwykly gracz (facc) moze uzywac runy zrobione przez ludzi z pacciem?
np czy moge sobie uzyc mw mimo ze nie mam pacca
Dwimenor
01-04-2005, 19:13
czy zwykly gracz (facc) moze uzywac runy zrobione przez ludzi z pacciem?
np czy moge sobie uzyc mw mimo ze nei mam pacac
Oczywiście że możesz używać takich run.
sceptile
06-04-2005, 12:50
czy shielding ma wpływ na strate many przy mana shield?
Jeżeli jest 'haste', 'stronge haste' jako czary spontaniczne, są BOHy to czemu nie może być np. ROHów (Runes of haste) ??? ;)
sceptile
08-04-2005, 23:33
Bo Utani Hur (haste) i Utani Gran Hur (strong haste) to są czary spontaniczne i nie można z nich robić run
Qbshtall
15-04-2005, 13:27
Skąd mogę wziąść czystą rune?
pabloxxl
15-04-2005, 14:03
W kazdym miescie jest sklep magiczny. Mówisz Hi , Rune , yes, bye :)
Oskar111
15-04-2005, 20:03
po jakim czasie od uzycia ffa ludzie moga przechodzic przez neigo i nie bede mial czachy? raz mialem taka lipa stalem przed dp w thais i rzucilem ff kolo sklepu Froda i jakas gosciowa popatrzyla i spod dp poszla tam i przeszla przez ff i mi czacha sie pojawila a mi szczeka o ziemie sie rozbila bo myslalem ze po kilku sec mozna juz przechodzic i nic sie nie . fartem moj kolega byl w poblizu i zagrodzil ludziom droge jak uciekalem a zostalo mi okolo 50 hp sorcem na 14 lvl i sobie ucieklem i czacha znikla. wiec moje pytanie "po jakim czasie kazdy moze przejsc przez ff zeby nei byc pk
Mam pytenie: ile trwa czar mana shield?
Manashield trwa chyba aż do skończenia many
Sozemego
21-04-2005, 15:52
Mam pytenie: ile trwa czar mana shield?
3 minuty i 20 sekund, lub skonczenie many
Lady Aricia
24-04-2005, 22:13
Czy jak zmienię się w GSa to czy moje imię też się zmieni i bedę mogła straszyć ludzi? :D
sceptile
24-04-2005, 22:31
3 minuty i 20 sekund, lub skonczenie many
Kiedy mana się skończy ten czar wciąż działa, tyle że mana musi się zregenerować aby dało się blokować, tzn, ikonka wciąż jest przy 0 many, ale czar nie działa, ale jak się odnowi jeden many i walnie nam coś hita za jeden to tylko mane stracimy
@up
nie, n.p. nazywasz sie zencio i sie zmienić w draga, to będziesz wyglądał jak drag ale będziesz miał nick zencio
jestem druidem i jak chce stworzyc hmm (adori gan) to ktory mosze miec lvl i m lvl a takze jak to zrobic prosze opiszcze
Ja mam takie pytanie:
czy jeżeli użyje czaru creature ilusion to moge się zamienić w byle jakiego potwora, np demona? Czy są jakieś ograniczenia w potworach w które moge się przemienić?
Ile trwa ten czar?
Van_Waterflew
30-04-2005, 18:25
jestem druidem i jak chce stworzyc hmm (adori gan) to ktory mosze miec lvl i m lvl a takze jak to zrobic prosze opiszcze
Musisz mieć 10lvl (jeśli wyszedłeś z rooka na 8lvl) i 3 mlvl, żeby tworzyć HMMs.
A wszystkie runy robi się nie mal tak samo:
Wkładasz blank rune w ręke (tam gdzie się trzyma broń lub tarcze) i mówi się inartacje w przypadku HMM to adori gran.
Kurde cos niemoge zrobic czymam w rece blanka i w 2 rune pisze adori gran i pisze ze niemam takiego czaru a mam 10LW i magi 4LW prosze powiedzcie
Knight Simon Dark lord
04-05-2005, 14:28
a kupiłeś ten czar w swojej gildi??
nie ale znalazlem mihtic czy costakiego nowiutkie to prosze napiszcie mi na gg nr. 2106862
Xali Dragna
07-05-2005, 12:32
Mam pytanie odnoszace sie do many.
Wiele osob mowi ze mana jest liczona w "paczkach" po 20.
Inni mowia ze jest normalnie liczona.
A jeszcze inni ze jest liczona w "paczkach" ale np. przy hmmku 60many mi sie zalicza a to 10 zostaje "w cieniu" i przy zrobieniu nastepnego hmmka 60 many sie zalicza a te 10-siatki ^^ sie lacza...
Na jakim sposobie mam sie sugerowac ??
Ja mam takie pytanie:
czy jeżeli użyje czaru creature ilusion to moge się zamienić w byle jakiego potwora, np demona? Czy są jakieś ograniczenia w potworach w które moge się przemienić. Ile trwa ten czar?
mam pytanie - jakie obrażenia zadaje Posion storm i Fireball ( majac lvl i mlvl jeszcze poniżej 20)
w kalkulatorach niema napisanych obrazen z fb, dlatego sie pytam (jest z gfb)
to "ponizej 20 lvl i mlvl" tyczylo sie tylko fb, to wydawalo mi sie jasne, pzreciez ponizej 20 lvl nie rzuce posion storma :p
to w koncu jaka jest ta trucizna z posion storma? (zawsze taka sama czy zalezna od lvla?)
i jakie sa te obrazenia z fb?
W niektore potwory nie mozna sie zmieniac (we wszystkie silniejsze nie mozna).
Od jakiego potwora zazcynają się te lepsze??
Ile trwa ten czar??
mam problem z czarem UH bo jak juz mam tyle many ile potrzeba i chce rzucic ten czar to mi pisze ze potrzebuje "magic item". Co mam zrobic? :)
mam problem z czarem UH bo jak juz mam tyle many ile potrzeba i chce rzucic ten czar to mi pisze ze potrzebuje "magic item". Co mam zrobic? :)
Patrząc na twój podpis to ty sobie UH'ów nie porobisz..., Aletak ogólnie to potrzeba rune w ręke.
No to jest tak, że kupiłem za 1k czar UH no ale to jest chyba przecież czar spontaniczny no nie wiem jeśli się mylę to sory :P no i potrzebuję niby 80 many i chyba powinno wszystko grać. Z góry thx :)
No to jest tak, że kupiłem za 1k czar UH no ale to jest chyba przecież czar spontaniczny no nie wiem jeśli się mylę to sory :P no i potrzebuję niby 80 many i chyba powinno wszystko grać. Z góry thx :)
Kupiles nie ten czar. Aby robic uhy potrzebujesz Ultimate Healing Rune (http://www.tibia.pl/spell.php?s=5&id=45).
Hmmm no to jest tak, że kupiłem czar Ultimate Healing (http://www.tibia.pl/spell.php?s=5&id=33) no i rzeczywiście trzeba było wziąć do ręki runę. No niby pisało , że to jest czar spontaniczny ale ja się nie znam :P wielkie dzięki za pomoc :) CYA :D
Hmmm no to jest tak, że kupiłem czar Ultimate Healing (http://www.tibia.pl/spell.php?s=5&id=33) no i rzeczywiście trzeba było wziąć do ręki runę. No niby pisało , że to jest czar spontaniczny ale ja się nie znam :P wielkie dzięki za pomoc :) CYA :D
Jakim cudem skoro jestes sorcererm?? Moze wczesniej mówiłeś źle np. Adura Vita ,a jako ze to jest czar UH spontaniczny to sie mówi Exura Vita
Shyym-ski
21-05-2005, 23:00
Czy jak zmienię się w GSa to czy moje imię też się zmieni i bedę mogła straszyć ludzi? :D
Niezbyt, bo w GSa się nie zmienisz. Ale ogólnie imię się nie zminia np. przy DL'ach
Ja chciałbym sie dowiedziec jak działa ten soulfire?? Mam kalkulator i pisze ze obrazenia bedą wynosić ok. 120 ( 15lvl i 25 magic :D ), ale na stronach pisze ze bezuzyteczne i strata kasy. To bląd na stronach :p czy w kalku :p
krzysiek krzysiek
27-05-2005, 11:13
A mnie dziwi jedna rzecz. Otóż paladyn ma czar , dzięki któremu tworzy burst arrows. A czy nie powinien tego czary mieć sorc? To tylko moje zdanie, a więc nie drzyjcie sie na mnie :p
re: UP
To wydaje się logiczne, skoro Paladyn może tworzyć, strzały, bolty, power bolty to może i burst arrows. Paladyn to wkońcu postać do walki na dystans i może tworzyć amunicje do walki dystansowej.
krzysiek krzysiek
27-05-2005, 11:48
no ale to sorc najlepiej atakuje z burst arrows i to bardziej broń dla sorca :] . Oj tam pokręcone to wszystko :D
siemka mam pytanie gdzie mozna sie dostac na stronke gdzie pisze na jakim lev mozna somowac potrorki
plzZ!!!
mam Druia :)
15 lev 19 mlev :]
19/21 ;(
eq mam nawet dobre jak na 15 lev :D:D
evilKRIK
27-05-2005, 13:23
siemka mam pytanie gdzie mozna sie dostac na stronke gdzie pisze na jakim lev mozna somowac potrorki
plzZ!!!
W dziale potwory przy karzdym potworze którego da się summonować i convid.... masz liczbe many, wystarczy poszukać.
Mam pytanko:
Gdzie moge kupic blank rune w:
1)Carlin
2)Kazo
3)ab
z gory dzieki za odpowiedz
Mam pytanko:
Gdzie moge kupic blank rune w:
1)Carlin
2)Kazo
3)ab
z gory dzieki za odpowiedz
www.tibia.pl
w prawym dolnym rogu masz mapy
no ale to sorc najlepiej atakuje z burst arrows i to bardziej broń dla sorca :]
W zasadzie, SD to broń również dla Paladyna oraz Druida, lecz tylko Sorcowie mogą ją robić, UH to "broń" dla wszystkich lecz tylko Druidzi mogą je robić.
Tibia jest specyficzną grą i wszystko zostało dokładnie przemyślane zanim zostało stworzone, dlatego właśnie Paladyni mogą tworzyć Burst Arrows, Druidzi UH'y, a Sorcowie SD'ki.
ps: Druid też nieźle może Burst Arrowsami uderzać.
Oj tam pokręcone to wszystko :D
Racja ! :)
znam ich zastosowanie !!!! uzywamy ich przy tworzeniu runow gdy bylem na antice pewien druid pokazal mi z Red Spell Wand i run UH (jeszcze blank ) uzyl czar z blankem i UH czarem i powstal mu czerwony Uh tyle ze kolor inny byl prawdopodobnie reszta wandow tak samo dziala zycze milej zabawy z runkami mozna to wykozystac w handlu powiedziec ze to specjalne UH )
^ czy to prawda ?? ja nie wierze ale...?? ^
Więc jak to wkońcu jest. Chodzi tu o wandy czy coś dają.
Witajcie!
Na www.tibia.com w sekcji dotyczącej magii stoi napisane:
If you don't know where to find the local magic spell dealer for your vocation, you should ask some experienced players - preferably those who are of your own vocation.
Czyli 'zwróć się do zaawansowanych graczy z zapytaniem, gdzie jest NPC odpowiadający za nauczanie takiego/owego czaru', więc zwracam się z tym pytaniem do Was (w szczególności do knightów).
Jestem knightem (free account), przebywam w okolicach Venore, interesują mnie następujace czary:
- find person (exiva ...)
- light (utevo lux)
- light healing (exura)
- antidote (exana pox)
Bardzo Was proszę, o przybliżenie mi miejsca pobytu NPC-ków którzy je sprzedają. Z góry dziękuję za pomoc.
Czary te mozesz kupic u minotaura Asrak pod depo.
Zapomniałeś dodać że jak się wylogujesz to summon znika,i jak ty go atakujesz to on ci nic nie robi.
P.S.Wszyscy to wiedzą,ale znam paru którzy nie WIEDZĄ
wladi sorcer
16-06-2005, 12:58
W tym wypadku sorc zada 100% wiecej demaga niz paladyn :)
Jak nie wiesz dlaczego to popatrz ktory lvl magi jest wymagany do urzycia SD.
Sorc nie może zadać 100% wiecej damage, bo to bedzie z twojej gadki ze zabieze 2x wiecej. 100% + 100% =200% czyli 2x całość ;p
a sam powiedziales ze pall z 12 magii nie moze uzywac sd
przemysl sobie swoja wypowiedz zanim ja napiszesz
Dla ozdoby.
Ostatnio kolega mi powiedzial gdzie kupować czary. Okłamał mnie X(
(musiałem wydawac 20 gp zeby sie dowiedzieć X( )
@up
20 gp?!, to straszne, mogles sie mnie zapytac na gg, a nie tracic tyle kasy, starczylo by ci na 10 torchow!!
Piomila Of Berylia
22-06-2005, 07:15
Cześć, mam problem.Ostatnio byłam z kolegą na cycklopach.On ma 15 level knight i 2 mlvl a ja mam 15 level sorc i 19 mlvl.I expiliśmy sobie z hmmków,tylko że on dla cycka wjeżdżał za 30-40 a ja za 20-30 i dostawal okolo 80-100 exp a ja 70-50 exp dlaczego ? 15 knight 2 mlvl wali mocniej z hmm od 15 sorca 19 mlvl ?? Odpiszcie pliX
moze mi ktos powiedziec jak rozwalic magic walla?
Mandrace
29-06-2005, 19:08
moze mi ktos powiedziec jak rozwalic magic walla?
nie da sie rozwalic
PharadoX
01-07-2005, 15:13
czy czar : Lewitacja ( up/down ) działa jeśli na górze stoi człowiek?
czyli ktoś się wteleportowuje w niego , czy poprostu niemożna?
Bloody'Work
04-07-2005, 17:29
Co onacza stwierdzenie, że potwór został zlurwany itd. :confused: plx o szybką odpowiedź
z góry dzięki :p
Co onacza stwierdzenie, że potwór został zlurwany itd. :confused: plx o szybką odpowiedź
z góry dzięki :p
To znaczy ze zostal sprowadzony z miejsca respu na inne w celu np. zabijania ludzi :)
Przykład.
Giant Spider lurowany pod dwarven bridge :) Nie raz sie na takiego natknełem i nie raz mnie zabił pod tym mostem :(
A tak na marginesie to nie nawidze ludzi ktorzy lurują X(
mati_thebest
05-07-2005, 23:25
Musze wam zadać pytanie na które niestety nie znam odpowiedzi ;(
Czy ktoś z was wie jak sie robi summony? I jakie profesje je robią?
sceptile
06-07-2005, 00:10
Summony mogą robić druidzi i sorcererzy. Potrzeba na nie czaru (Summon Creature). Mówi się: Utevo Res "nazwa potworka" (każdy potworek wymaga innej ilości many, i nie wszystkie da sie zsummonować)
Czy jak chce potrenować skille i jakiś sorc summonuje mi ghoula i odejdzie to on zniknie? Czy ten sorc musi stać i się tepo gapić na train?!
__________________________________________________ _______________
Ultima jest jak zwykły banan a tibia to jest chiquita
sceptile
06-07-2005, 10:38
mag/druid musi stać przy summonie, inaczej ten pójdzie za nim.
Aha to żle :( ! A jak sie drut/mag wyloguje przy summonie i wloguje to summon zniknie??
Dwimenor
06-07-2005, 11:58
Tak. Zniknie natychmiast po wylogowaniu.
Taki siaki mag
22-07-2005, 09:18
Ej jak rzuce niewidzialność, i odczekam wymagany czas to czy mnie wyloguje czy bede musiał poczejkać aż niewidzialność zniknie?
arimedes
24-07-2005, 13:59
Jest to runa antidote. Jeśli jesteś zatruty i użyjesz jej na sobie to jesteś odtruty czyli zdrowy :) Jeśli nie wiesz co to runy to chyba na rooku jesteś jeszcze
na rooku też sąte runki:D
Thanatos
31-07-2005, 21:52
Moja postać to sorc - jak wszyscy wiedza jego główna broń to magia (w założeniach). Niedawno razem z kumplem zastanawialiśmy się nad pewną sprawą:
Jestem osobą, której nie stać na PACC ale gdybym kupił go tymczasowo i wykupił jakieś zaklęcia tylko dla PACCów to czy po upływie terminu płatności i powrocie do normalnego Accounta dalej miałbym możliwość ich wykożystywania?? (zaklęć PACC) :baby:
Moja postać to sorc - jak wszyscy wiedza jego główna broń to magia (w założeniach). Niedawno razem z kumplem zastanawialiśmy się nad pewną sprawą:
Jestem osobą, której nie stać na PACC ale gdybym kupił go tymczasowo i wykupił jakieś zaklęcia tylko dla PACCów to czy po upływie terminu płatności i powrocie do normalnego Accounta dalej miałbym możliwość ich wykożystywania?? (zaklęć PACC) :baby:
Nie... ale jak wykupisz potem raz jeszcze pacca to ci te spelle powroca
maxbla1212
14-08-2005, 14:51
Sorcerer zadal by chyba wiecej>>> :berserk:
vipeczek
16-08-2005, 21:33
a co to sumon?? :confused:
A mam pytani może już takie gdzieś było ale nie znalazłem jaki food daje exevo pan(prosze podać all).
Wędrowiec
18-08-2005, 15:53
1.Czy możliwe jest tworzenie efektu combo, że np. puszczam UE i SD jednocześnie?
2.W jakich odstępach czasu mogę używać zaklęcia i runy?
Wędrowiec
18-08-2005, 15:58
a co to sumon?? :confused:
Nie sumon tylko summon - przyzwana istota.
Ostatnio irytuje mnie pewno rzecz a mianowicie fieldy (fire, ale nie wiem jak z pozostałymi).Otóż dla pewności kupiłem fire fielda i fire bombe w sklepie, a potem oba te fieldy zrobiłem i po użyciu ich na ziemi/potworze miały kolor żółty i strasznie szybko wygasały. Co zrobić, żeby były one normalne, czy to może zaleczyć od mlvl ( w co wątpię), bądź to przez update ?
DOWN:
I wogóle to dlaczego niby na światach non pvp mają byc te dziwne fieldy? Bo ja własnie gram na guardii
Ellenhorin
18-08-2005, 19:53
Ostatnio irytuje mnie pewno rzecz a mianowicie fieldy (fire, ale nie wiem jak z pozostałymi).Otóż dla pewności kupiłem fire fielda i fire bombe w sklepie, a potem oba te fieldy zrobiłem i po użyciu ich na ziemi/potworze miały kolor żółty i strasznie szybko wygasały. Co zrobić, żeby były one normalne, czy to może zaleczyć od mlvl ( w co wątpię), bądź to przez update ?
Zmienic server na pvp innego wyjscia nie ma
Pegor_Aldora
19-08-2005, 20:27
Gdzie mozna kupic czar Levitate dla PACC??
Na Edron, o ile się nie myle to w wieży na wschodzie miasta.
Ponury Bob
27-08-2005, 21:25
Mam 3 mlvl , kupiłem zaklęcie Heavy magic missile i nie wiem jak go używać Nie wiem co zrobić więc zwracam się z tym problemem na forum. Please pomóżcie !!!
Hubercik
27-08-2005, 21:48
@up: Kupujesz czystą runkę w sklepie za 10 gp, bierzesz ją w łapę, mówisz "adori gran" i masz już runkę HMM. Strzelasz z niej klikając prawym przyciskiem myszy --> use with... i celujesz w potworka (na ekranie gry, bądź w okienku "battle"), lub w gracza (TYLKO na ekranie gry).
Ponury Bob
27-08-2005, 21:58
Wielkie DziĘki Ziom !!! :]
Nico'Stalone
29-08-2005, 10:57
dobrze z tą magią np knight z hmm na 4+wali calkiem niezłe hity;p
Eee... na poczatku admin matkus powiedzial ze mozna miec tylko 2 summony lub convicy, tylko 2. Otoz stojac kiedys przed depo na elysii zobaczylem jak jakis high lvl druid PACC zsummonowal orka berserkera i atakowal ludzi i sie chwalil ze ma zerka. pozniej zsummmonowal stone golema i niechcacy zabil jakiegos kolesia. po kilku minutach (wypil kilka fluidow) zsummonowal 3 summona orka spearmana!!!! ale niestety tamten zabity przyszedl druga postacia i niezle mu wp******il i zabil mu summony. JAK to mozliwe ze przyzwal 3 potwory?? odpowiedzcie plz!!!!
arimedes
31-08-2005, 12:28
A ja Mam Jedno pytanko CZy Jak W trakcie trwania pacca kupie sobie np: Haste To jak mi sie pacc skonczy to te haste "poczeka" sobie na mnie az kupie drugi raz pacca czy musze kupic od nowa??
MATI9630
31-08-2005, 22:44
Ja tez mam pytanie, mianowicie jak się użyje "explosion" to to zalicza sie jako fire, energy czy żadne z nich?
Sozemego
31-08-2005, 22:47
Ja tez mam pytanie, mianowicie jak się użyje "explosion" to to zalicza sie jako fire, energy czy żadne z nich?
fizyczne...
Chickenpox
01-09-2005, 22:01
Ja mam jedno pytanie: a mianowicie nie rozumiem, jak uzywac tych '' w czarach typu summon creature, creature illusion. Czy moglby mi ktos laskawie wytlumaczyc, jak sie tego uzywa?
swistakthebest
02-09-2005, 14:47
@up
Piszesz: utevo res "nazwa potwora" i masz. Tak samo creature illusion.
Oskar111
02-09-2005, 18:27
@arimades haste "poczeka" jak kupisz pacca znowu to mozesz uzywac nie musisz kupowac od nowa
@imi18 a tego zerka to kogos nie zabil? jak to to zerk znikl jak pojawil sie spearman
Raidance
03-09-2005, 18:51
jak najszybciej nabic mlvl od 37 mlvl??
Heliwurab
03-09-2005, 20:28
Kupić jak najwięcej mana fluidów, wypić je, zrobić spam utevo lux, znowu wypic, spam i tak aż ci zabraknie mana fluidów... ;P
@Arimedes
To zależy od tego, jaki będzie mieć humor<joke>
A na serio to poczeka cierpliwie.
@imi18 a tego zerka to kogos nie zabil? jak to to zerk znikl jak pojawil sie spearman
Nie, niestety zerk ani troche nie znikl jak przyzwal spearmana nie wiem jak to sie stalo, ale moze kto inny wie jak to mozliwe...? moze po wykupieniu promocji (nie jestem pewien ale chyba byl elder druidem) mozna 3 zsummonic ?
Yoh Asakura
04-09-2005, 20:29
Nie, niestety zerk ani troche nie znikl jak przyzwal spearmana nie wiem jak to sie stalo, ale moze kto inny wie jak to mozliwe...? moze po wykupieniu promocji (nie jestem pewien ale chyba byl elder druidem) mozna 3 zsummonic ?
Nigdy nie można przywołać więcej niż 2 summonów.Nawet jeśli masz wykupioną promocje i płatne konto.
gram po przerwie i nie wiem co oznacza soul co on daje :P gdy robilem 1 rune hmm odjelo mi 1 soul a gdy wziolem do reki 2 runy (dodalo mi 1 soul :P ) aha i jeszcze jedno jak bym mial 0 soul to moglbym dalej robic runy czy musze cos wypic ?
Tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=45450) znajdziesz poradnik o Soul pointsach
Tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=45450) znajdziesz poradnik o Soul pointsach
sorko ale link nie dziala :(
i jeszcze jedno (moze zalicza sie do magii)
istnieje zbroja ktora jest odporna na ogien bo pewien facet (kolega) mowi ze widzial cos takiego :blazen:
Nie istnieje nic takiego jak zbroja odporna na ogien.
Istnieje tylko amulet redukujący obrażenia od ognia.
Fren Tarli
14-09-2005, 20:05
Jestem druidem 16 lvl 22mlvl. Jaki damage zadam potworowi explosionem?
@UP
Losowy :P Nie wiecej niz 100hp.
Knight of Bhall
16-09-2005, 17:02
Mi wypadła czerwona rużdzka z orc shamana ;)
Może mie ktoś powiedziec dlaczego nie mozna kupic haste w sklepie magicznym próbowalem mam 4 mlvl i pacc i nie umiem ;( ;( ;( ;( ;(
@Knight of Bhall
Niemozliwe.
@Xohem
Sprobuj w wiezy magow na Edron.
Arcymag Gromu
19-09-2005, 22:10
A od kiedy to Sd uzywa sie na 12 mlvl??? :p Poogladaj sobie lepiej czary na tibia.pl :p
Death'arrow
21-09-2005, 19:57
Niedługo będę grał sorcererem (inne profesje mi sie znudziły) i chciałbym się dowiedzieć o nim czegoś więcej. Widziałem wiele czarów dla maga (kolega na mnie tesował ;)) jednak zainteresowało mnie zaklęcie "Enchant Staff". Jak ono działa?
Czy jeśli mam w plecaku 5 staffów to wszystkie się ulepszą?
Czy to może tworzy jakiegoś staffa?
Czy staff musi być w ręku, czy może być w plecaku aby czar zadziałal?
Jak wygląda staff po rzuceniu na niego zaklęcia? Robi się jakiś "ozdobny B) " czy może nic się nie zmienia?
Przepraszam jeśli ktoś przedemną zadał już takie pytanie, jednak są już 23 strony tego tematu więc nie chciało mi się czytać wszystkich (przynajmniej tytółów bo i tak trochę ich jest ;)).
Tylko 1 staff trzymany w rece robi sie dookola niego obwodka :P
P.S fajnie sie noobom sprzedaje je za 500 GP (to tak offtopic wspomnienie dawnych czasow :P)
trudno jest grac sorcem bez paca?
trudno jest grac sorcem bez paca?
Osobiscie uwazam ze jest latwiej z PACCem.
Dlaczego? Ano dlatego ze majac PACC mozesz sobie wykupic promocje i dzieki niej mozesz robic wiecej run w krotszym czasie.
Ja tam jak licze to na kalkulatorze, ale jak wolicie sie pomeczyc to życze szczescia :D:D
Kalkulator daje bledne zakresy obrazen np. dla SD.
Elite Lox
28-09-2005, 18:27
Niezly post gratz ;)
Xan Arcanist
28-09-2005, 22:21
@Up: Komu gratulujesz posta?
@Kadogo: I zwiękasz liczbę SP do 200 :)
kostooch
01-10-2005, 14:21
Nalezy rowniez pamietac, ze spalana mana liczona do mlvl'u jest w pakietach po 20 mp. Dla przykladu - rzucajac Exure za 25 mp, 5 mp nie zostaje wliczone do mlvl'u. Korzysci i straty wyliczcie sobie sami. Dlatego nalezy spalac mane zakleciami kosztujacymi wielokrotnosc 20 mp.
firee devill
01-10-2005, 14:55
mam glupie pytanko ,co to conviture? ;(
Convice - zauroczenie potwora. Coś takiego jak summon creature tylko że do convice używasz runy oraz musisz widzieć tego potwora. Niektóre potwory których nie da się summonować można właśnie convicować np. Hunter.
Quaker Masters
10-10-2005, 14:30
siemka. Jestem tu nowy wiec chialbym sie kilku rzeczy od was dowiedziec :) :)
Quaker Masters
10-10-2005, 14:33
Mam skull staff B) B) ale niewiem co z nim zrobic:/ Bo taki brazylijczyk na securze podszedl do mnie i mowi po angielsku czy jestem druid ja mowie ze tak a on daje mi za free skull staff :D:D::D:D i niewiem co z nim zrobic:/ czy sprzedac czy zostawic choc i tak niewiem po co mi bo i tak mam male skile :p :p wiec nie bedzie duzo zabieralo :/ co zrobic????
I kto teraz powie, że Brazyle to nooby? Darmowy Skull Staff - też bym tak chciał.
A na poważnie, sprzedawać nie ma sensu, pewnie mało za niego dostaniesz, a skoro jesteś Druidem to taka broń będzie dla Ciebie wsam raz - lekka i bardzo dobra, nie pozostaje Ci nic więcej zrobić tylko wymiatać nią Rotwormy do upadłego.
Ps: Jeśli masz skill w club 10 albo przynajmniej poniżej 14, to lepiej kup sobie Morning Star i dobij 14 club i wtedy załóż dopiero Skull Staffa.
Pps: Na przyszłość edytuj posty, albo nie pisz posta wprowadzającego, a pod nim posta z pytaniem - bo następnym razem możesz dostać kilka punktów ostrzeżenia.
Witam. Mam pytanie. Mianowicie chodzi mi o helm a raczej czapeczke Hat of the Mad. Na stronie pisze tylko ze ma 3 arma. Jednak ogladajac filmiki i screeny zauwazylem ze wiele sorcow/drutow nosi je na codzien. i mam pytanie: czy ma ona jakies dodatkowe funkcje? Bo slyszalem ze zwieksza sile magii. Jesli nie to po co ja nosic? ;) a skoro nic nie daje a jest slaba (3 arm) to czemu kosztuje w granicach 5-10k? Prosze o szybka odpowiedz. :baby:
Bardzo ładnie wykonany i szczegułowy ocena 5 a czego nie 6 bo kilka maly blendów ale ogulem całoksztalt bardzo mi sie podobal ;]
Duch Niespokojny
26-10-2005, 20:06
Też mnie ciekawi, czy Hat of the Mad, Mystic Turban i Magic Hat mają jakieś specjalne właściwości (poza niewielką wagą, co jednak według mnie nie rekompensuje słabej ochrony), czy też ich cena wynika tylko z faktu, że są dośc rzadkie?
PS. słyszałem (od kogoś, kto słyszał, jak jego kumpel mówił, że słyszał od kogoś tam...), że Mystic Turban daje jakąś premię do hmm, ale te informacje są MOCNO niepewne.
@up
tesh słyshałam, że mystic turban daje więkshe hity z hmm...
@topic
chciałam się spytac, od jakiego mlv można używac exori, i od czego zależy siła exori...? ;P
żaden heżm (czapka :P ) nie zwiększa siły uderzenia.
PS. Zapraszam na moją stronę! Zostały juz wykupine płatne usługi i powinna zwiększyc sie szybkosc połączania! Zapraszam także do rejestracji na forum.
Palek Demon
31-10-2005, 23:30
Tylko 1 staff trzymany w rece robi sie dookola niego obwodka :P
P.S fajnie sie noobom sprzedaje je za 500 GP (to tak offtopic wspomnienie dawnych czasow :P)
xD moj kumpel z rl sie zamienil za CROWN ARMOR <---LOOOOL :D
Czy ilosc strzal zalezy tez od poziomu magii? Tzn jezeli sila czarow bedzie wynosila 200% to czy exevo con da mi wtedy 30 strzal?
Czy ilosc strzal zalezy tez od poziomu magii? Tzn jezeli sila czarow bedzie wynosila 200% to czy exevo con da mi wtedy 30 strzal?
Nie, czary tworzace ZAWSZE tworza tyle samo rzeczy.
Druid z Harmonii
05-11-2005, 17:08
Witam.
Czy wie ktoś, gdzie na mainie (Harmonia) znajduje się sklep z zaklęciami dla Druidów? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Nytalith
05-11-2005, 20:59
Czy wie ktoś, gdzie na mainie (Harmonia) znajduje się sklep z zaklęciami dla Druidów? Z góry dzięki za odpowiedź.
A w jakim miescie mieszkasz? Zobacz na mapce twojego miasta:)
Druid z Harmonii
06-11-2005, 08:30
A w jakim miescie mieszkasz? Zobacz na mapce twojego miasta:)
Ok, dzięki :) Już dowiedziałem się z mapki, gdzie jest ten sklep :)
1. Jak długo zostaje energy wall po użyciu?
2. Jak daleko od postaci sie robi?
1. Coś około minuty.
2. W zasiegu wzroku.
A ja mam takie pytanie. Czy jezeli przyzwe sobie Fire Elementala, i zatakuje dragona, to FE bedzie uzywal tylko takich atakow zeby uszkodzic dragona? (explo)
A ja mam takie pytanie. Czy jezeli przyzwe sobie Fire Elementala, i zatakuje dragona, to FE bedzie uzywal tylko takich atakow zeby uszkodzic dragona? (explo)
Będzie walczył jak zwykle. Potwory nie mają żadnych taktyk na inne potwory - zawsze walczą tak samo. Czasem walnie z Explo, czasem z GFB.
dodam tylko ze fe nie atakuje czyms takim jak explo, tylko ogniowa imitacja eksplozji, wiec tak czy siak dragona tylko bedzie praskał z jego wątłej ręki,
i z tego co pamietam fe nie gfb tylko ogniowa imitacja xplo i fieldem
olo lolo
17-11-2005, 07:12
jednom z glupot tibi 7,5 jest soul nie chce mi sie co bp uhuw chodzic n potwory majonc ciankie eq to rzenada X(
olo lolo
17-11-2005, 07:21
X( ;( ;(
mam 100 soula i latam co bp na potwory ze slabym eq to mnioe wpendzi na rooka
@up
Primo: Wiesz że istnieje coś takiego jak słownik ortograficzny, a i nie tylko bo gramatyczny też?
Secundo: Wiesz że istnieje takie coś jak "Edytowanie postów"?
Bo mi się wydaje że nie masz pojęcia co to takiego.
Napisz to jakoś tak żeby dało się przeczytać, to pogadamy, bo nie moge nic zrozumieć z tego co napisałeś.
O, przepraszam ty już nie napiszeszs bo masz w pełni zasłużonego bana.
Marcin Olion
23-11-2005, 12:52
Jak się tworzy runy?
Dzisiaj przeszedłem do Thais i jestem druidem.
Jak już kupisz czar runiczny w gildii druidów, kupujesz blank rune. Wkładasz ją zamiast miecza/tarczy i wypowiadasz inktację zaklęcia (jak masz odpowiednią ilość many). Jakieś pytania?
i odpowiednia ilosc soul pointsów
iron aepir
24-11-2005, 18:17
SD - siła*1,45 +- 1/6
nie moge sie rozczytac. z sd sie wali 1,4 albo ja nie umim tak sie doczytac??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.