zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 20lvl Pall - z czym na DC?

cmok
22-07-2008, 20:55
Hej, już niedługo chcę wyruszyć expić na DC:) Póki co mam 19lvl, ale podciągnę się do 20 i podniosę skill do ok. 65:] I tu pojawia się moje pytanie. Wiadomo, że dotarcie do DC dla niskopoziomowego facc jest dość skomplikowane... Więc z czym iść na hunt, tak by jak najrzadziej wracać się do depo? Speary? Łuk? Bolty? Dodam, że wybór strzał nie poniósł by za sobą żadnych kosztów (mam w dp 5parceli). Ale czy wyrobię z capem? Poza tym zostanę wtedy bez tarczy...
Eq: iron helmet, noble armor, dwarven shield, p legs, buty
Z góry dziękuję za pomoc:baby:

CzubiX
22-07-2008, 20:57
Zwaść te strzały, potem kup royal speary, pomimo że są od 25, to i tak będziesz z nich bił więcej niż z zwykłych spearow.

Technick
22-07-2008, 21:01
Nie opłaca się. Co 1-2h będziesz musiał się wracać po speary, a to zwiększa szanse na spotkanie z GSem (na twoim poziomie śmierć natychmiastowa).
Lepiej już iść do Ghostlandu albo może na cyce. Ew. pomęczyć z 5 poziomów dobre roty.

@down
Jak będziesz biegał 3-4 x to w końcu ktoś zluruje, prawda?
Oszczędność czasu? Zrób sobie nowego chara (knighta) załaduj go RSami i stań obok DC.

cmok
22-07-2008, 21:08
GS'a to ja ominę, nie ma problemu, ale chodzi mi o jak największą oszczędność czasu:)

Vivarus
22-07-2008, 21:27
Sprzedaj noble armor i kup lekką zbroje jak belted cape lub mamooth fur cape.
Weż throwing knife-są lekkie (tylko 5 oz), staraj się zabijać assassiny-lecą z nich throwing star.

Invisiblee
22-07-2008, 23:09
Palkiem na DC?! Imho to jest expowisko dla najta, człowieku bierz t.stary i leć na guardy. Zbieraj bolty, rob lootbagi. Palkiem siedziałem tam do 40 lvla i szlo elegancko :)

Exarin
22-07-2008, 23:12
Hej, już niedługo chcę wyruszyć expić na DC:) Póki co mam 19lvl, ale podciągnę się do 20 i podniosę skill do ok. 65:] I tu pojawia się moje pytanie. Wiadomo, że dotarcie do DC dla niskopoziomowego facc jest dość skomplikowane... Więc z czym iść na hunt, tak by jak najrzadziej wracać się do depo? Speary? Łuk? Bolty? Dodam, że wybór strzał nie poniósł by za sobą żadnych kosztów (mam w dp 5parceli). Ale czy wyrobię z capem? Poza tym zostanę wtedy bez tarczy...
Eq: iron helmet, noble armor, dwarven shield, p legs, buty
Z góry dziękuję za pomoc:baby:

Ja expilem na dc od 14 lvla, wez baga, naladuj do niego ile dasz rady spearow/royali postaraj sie dotachac do wejscia na dc, poloz za filarem (nie bedzie widac) i jak ci sie skoncza wracasz po kilka i tak mozna spokojnie huncic ;]
Edit: i jak juz to ktos wczesniej napisal, kup belted cape :P

Dragones5
23-07-2008, 00:50
No wlasnie mialem napisac jak pan up tzn. spears i strzaly czy co tam masz do baga i ciagniesz na Dc. Ale prawde mowiac to tez bym polecil guardy bo dc to typowo dla najta bynajmniej na twoj lvl. A jak juz idziesz to wez ze soba stealth ringa bo bedziesz szedl przez outlaw camp czy myslisz solo z gsem? xD

Dragostino
23-07-2008, 01:08
No wlasnie mialem napisac jak pan up tzn. spears i strzaly czy co tam masz do baga i ciagniesz na Dc. Ale prawde mowiac to tez bym polecil guardy bo dc to typowo dla najta bynajmniej na twoj lvl. A jak juz idziesz to wez ze soba stealth ringa bo bedziesz szedl przez outlaw camp czy myslisz solo z gsem? xD

Co wy macie z tym gs'em? Ja juz setki razy tam szlem i ani razu go nie spotkałem , co gorsze nawet lurowanie w miejsce mojej drogi jest do bani , bo chwile przed tym sie teleportuje. Wystarczy umiejętnie isc obok GS'a a POH'u.

W dodatku jak kumpel chce isc na DC , to specjalnie do mnie przychodzi zebym mu pokazal jak ma isc ;P

Khar
23-07-2008, 09:11
Sprzedaj noble armor i kup lekką zbroje jak belted cape lub mamooth fur cape.
Weż throwing knife-są lekkie (tylko 5 oz), staraj się zabijać assassiny-lecą z nich throwing star.

Błąd: z assasinów lecą throwing stars, a nie throwing knifes. ale jednocześnie poprę kolegę, throwing stars byłyby najlepszym wyjściem w tej sytuacji.

cmok
23-07-2008, 09:20
Belted Cape - kupione
Stealth Ring - kupione
100 Throwing Knife - kupione (choć i tak chyba tego nie uniose:baby: max 70)

Zobaczymy co to będzie :) Po DC mam dobre wspomnienia właśnie z knightem ;) stąd ten pomysł B) Szybki exp i kasa :) Dużo ludzi, ale monsterów zawsze starczało :)
Na dwarfach nie expiłem nigdy:confused: Bardzo skomplikowane te jaskinie jak dla mnie:baby: Nigdy nie wiem, kiedy mi Guard wyskoczy;( Ale może czas przejrzeć dobrze mapkę?:baby:

cmok
23-07-2008, 09:22
Błąd: z assasinów lecą throwing stars, a nie throwing knifes. ale jednocześnie poprę kolegę, throwing stars byłyby najlepszym wyjściem w tej sytuacji.

kolega napisał właśnie, że z assasinów lecą gwiazdki:)

Exarin
23-07-2008, 11:35
Belted Cape - kupione
Stealth Ring - kupione
100 Throwing Knife - kupione (choć i tak chyba tego nie uniose:baby: max 70)

Zobaczymy co to będzie :) Po DC mam dobre wspomnienia właśnie z knightem ;) stąd ten pomysł B) Szybki exp i kasa :) Dużo ludzi, ale monsterów zawsze starczało :)
Na dwarfach nie expiłem nigdy:confused: Bardzo skomplikowane te jaskinie jak dla mnie:baby: Nigdy nie wiem, kiedy mi Guard wyskoczy;( Ale może czas przejrzeć dobrze mapkę?:baby:
Ja nigdy na dwarfach nie expilem, ze wzgledu na to ze na moim serwerze Kazo to miasto zua i morderstwa (pk) i nie da sie tam expic...
Co do tych hunterow to moim zdaniem wystarczy umiec grac i skille w miare, ja tam chodzilem bez zadnego ringa 14 palkiem i nie wasteowalem nic oprocz spearow, exp bardzo dobry, wbijalem po 2-3 lvle za 1 hunt...:)