Pokaż pełną wersje : Dla knighta Hmmm ;>
RobjeBuendy
23-07-2008, 00:42
Jak każdy wie paladyni mogą używac Assassin Stars (atk:60) niszczą sie po któryms uderzeniu hity z nich sa kolosalne.
tak więc chcę sie z wami podzielić moją propozycją na kolejny update
No to tak skoro ci paladyni mogą używac takiej broni, to dlaczego by niemogły zaistnieć w tibi takie bronie po 60 atk na 80 lvl dla rycerzy i inne na niższe lvle tyle że z mniejszym atakiem
bronie te by mialy conajmniej po 1000 uderzeń poczym broń sie psuje i naprawiac by je można bylo np u kowala w kazordoon za 10k , czemu 10k ?? skoro paladyni płacą 10k za 100 assassin stars to knight by mogl zaplacic za naprawe 10 k za bron 60 atk z 1000 uderzeniami :]
Hmm jak ktos czegoś nierozumie to prosze napisac wytlumacze jeszcze raz ;p
srry ale niejestem dobry w takich sprawach
wiem robie błędy poprawcie mnie jezeli macie nato ochote
Komentować ;]
A może po prostu niech Ice Rapier nie pęka po pierwszym uderzeniu tylko po kilku jak assasin stars. Ma tyle samo ataku...
juran_se_spychowa
23-07-2008, 09:27
up@
Nie każdy wali ze sworda -.-
topic@
super pomysł... byłą by jedna broń z każdego typu umiejętności (sword/axe/club) która rozpadała by sie po 1000 uderzeniach bo troche wkurzają hity paladyna za 600+ ;/
Trampols
23-07-2008, 09:59
No tak, ale paladyn ma swoje wady. Pomysł jest dobry, ale wątpię żeby był zrealizowany. Teraz jest "balance" postaci i jak na razie nikt nie narzeka.
Andrealfus
23-07-2008, 10:35
ja narzekam, bo nudzi mnie w kolo od lat huncenie tego samego, wielkie bog raidery dodali... dostan sie tam...
Hmm autor idiota? Ty knighta nigdy chyba w rękach nie miałeś. Wkurzają Cię hity po 600? A mnie wkurza kombo knighta za około 2k~, jakim sposobem zapytasz pewnie, EXORI GRAN, wali trochę mniej niż palek, ale za to może jebnąć 8 potworów naraz, napisałem o combo za 2k bo raczej nikt nie bloczy więcej niż 3-4 dle.
juran_se_spychowa
27-07-2008, 18:41
up@
buhahahahahaahaha... pokaż mi knight'a który wali combo za 2k+ (no oprócz EO czy Sero~). PS. Knight walnie na raz 8 potworków a paladin 2x jak nie 3x tyle -.- (exevo mas san) + do tego assasin star'y... a i do tego mogą używać SD ale to już żal bo hity po 50+ ale są, knight takiego urozmaicenia nie ma -.- na amunicje i bronie też narzekać nie musicie bo w ostatnich up'ach troche wam tego dali, obecnie paladin to jest profesja, która ma chyba najmniejsze waste przy solowaniu silniejszych potworów... więc w moim odczuciu, paladin jest za silny. pozdro
Juran
Hmm autor idiota? Ty knighta nigdy chyba w rękach nie miałeś. Wkurzają Cię hity po 600? A mnie wkurza kombo knighta za około 2k~, jakim sposobem zapytasz pewnie, EXORI GRAN, wali trochę mniej niż palek, ale za to może jebnąć 8 potworów naraz, napisałem o combo za 2k bo raczej nikt nie bloczy więcej niż 3-4 dle.
Do ubicia 3,4 dli na raz potrzebujesz hmmm.. 4,5 e gran(zakladajac ze hity to 400-500+), spalajac 1360, 1700 many, do tego dochodzi leczenie :>.Oczywiscie co ture e grana nie walniemy ,no chyba ,ze posiadamy 144+Lvl to wtedy z full many 2x e gran , nastepnie manasujac( bo mamy 0 energi:(, ) sie hmm przez jakies 2-3 tury to 6 sec +2 sec miedzy tymi exori gran co byly na poczatku ,a wiec postoj sobie paręnaście sec przy 3,4 dlach i zobacz ile hp stracisz. Wydaje mi sie ze to jest dobre rozwiazanie dla 204 Ek ( 3x e gran ). Tylko teraz nasuwa sie pytanie: Gdzie wbic ten 204 lvl z profitem ;)
Oczywiscie tutaj wzielem pod uwage 144 lvl ek, a rp 80 lvl frosty z takim expem( jak na 80 lvl) ,a waste to jakies 10-15k/h liczac ass+ softy i mp czyli tyle co Ek na ktory wyda podobna cene na same manaski z expem o wiele wolniejszym :<
Jeszce prosze wziac pod uwage roznice lvli a szybkosc expa dla profesji
Pozdrawiam
@ DOWN
Bocic to nie zabardzo , ale knajt musi(powinen :D) skillowac i o wiele wolniej idzie skill niz rp ( oczywiscie rp musi za to placic ale nawet nie wyskilowalny rp osiagnie 90 dista bez problemu, knajt zapewnie tezby osiagnal ale to na bardzo wysokim lvlu )Jeszce nie porownujac kto ma lepszy dmg zakladajac ze bronie maja po tyle samo pkt ataku
Ktos tam napisal ze kazda prof ma wady i zalety
Zalety Ek
- o ja ,duzo hp, omg ,no nie moge ( ale co z tym zrobie jak ma sie powiedzmy 3k hp ? Wezmiesz 3 Demce solo i bedziesz nawalac exori gran po hmm 270?I leczyc tymi super potionami za 6.2k bp dajace 700-900 hp ?:>
- Duzo capa : hurra pojde zbierac chain armory na ofa
Wady:
Idz na demce :>
Zalety Rp
Ass 100/10k i to nie jest duzo zakladajac ze starcza na 45min ( raczej wiecej) + softy + ewentualne manaski ( nie duzo )
Rp posiedzi np 10h na demcach zwastuja 140k~na ass 25k na softy + manaski ( nie wiem ile ale wydaje mi sie ze 30 bp styknie) =195? Wnioskujac czy nie warto huncic na demcach palladynem ?
Tak czy siak Ek w pewnym monecie przestaje sie rozwijac i expi jak 80 rp na frostach, majac czasem profit
Tutaj mamy profit :>
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=36929&page=1163
Post Hugx
Wiec slucham gdzie z takim expem knight z takim samym poziomem z profitem ma szanse Solo ?
--Cienius--
28-07-2008, 09:31
Dziwia sie ze knightci botuja a niech zobacza na czym musza expic zeby wbic np 100 lvl... zeby expic na quarach cy dlach potrzebna kassa a taka da sie tylko na gownach typu rzufje zdobyc
Dziwia sie ze knightci botuja a niech zobacza na czym musza expic zeby wbic np 100 lvl... zeby expic na quarach cy dlach potrzebna kassa a taka da sie tylko na gownach typu rzufje zdobyc
To niech zbierają loot i go potem sprzedają. Każda profesja ma wady i zalety więc przestańcie już kombinować, dzieci apdejta.
adrianeczeqq
28-07-2008, 11:28
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2201504&postcount=9634
149~pall na Goroma Demonach solo
A niech ktoś kurwa powie że palek ma źle -żadna inna profesja tak nie wyrobi a na pewno nie knight...+ z tą ilością hp małe ryzyko deda w porównaniu z magami
A może po prostu niech Ice Rapier nie pęka po pierwszym uderzeniu tylko po kilku jak assasin stars. Ma tyle samo ataku...
wiesz ze teraz ice rapier ma (Atk 42 + 18 Ice)
Tibijczyk222
29-07-2008, 09:33
ZAL
Co wy wogóle mówicie <pall pro lepszy od knighta>
wymiencie chociaz 5 pallków 250lvl+
Marecki666
29-07-2008, 11:13
Kiedyś było może kilku palków 200+, teraz jest więcej, no ale wtedy większość 200+ to byli EK i MS/ED, po update trochę się wyrównało.
maciejd14
29-07-2008, 11:18
Angel of Distans 314 rp
Judge Chia 313 rp
Jeet 291 rp
Darkseph 282 rp
Heriss 276 rp
prosze masz 5 rp powyzej 250 lvl
to nie chodiz o sam lvl tylko o to jak sie expi palkiem a jak knightem
palla na frostach robi na looz 200k expa na h na frostach z zyskiem lub malym waste
a knight takiego expa nia wyciagnie chyba ze oplaci jakiegos siochera by go sichal na 2-3 frostach i gran a to jest super waste
Angel of Distans 314 rp
Judge Chia 313 rp
Jeet 291 rp
Darkseph 282 rp
Heriss 276 rp
prosze masz 5 rp powyzej 250 lvl
to nie chodiz o sam lvl tylko o to jak sie expi palkiem a jak knightem
palla na frostach robi na looz 200k expa na h na frostach z zyskiem lub malym waste
a knight takiego expa nia wyciagnie chyba ze oplaci jakiegos siochera by go sichal na 2-3 frostach i gran a to jest super waste
250 lvl Rp to postaci ktore zaczynaly zapewnie za czasow kiedy speary spadaly na ziemie a ass nie bylo wiec poczekajmy jakis rok to zobaczycie wysyp Hlvlowych Rp
Capality
29-07-2008, 14:08
Paladyni od 250 wzwyż
Angel of Distans
Judge Chia
Jeet
Darkseph
Heross
Herganon
Xolanesi
Arioc Scalp
Sir arthos
Sliccery
Fire Blood Brother
Wilmoz
Katrila
Nygans
Maziajka
..::QRAS::..
29-07-2008, 15:17
Tak sobie myslac jak by obecnie ulepszyc najta (mozliwe ze nie realne jak na cipsoft) lecz dodal bym wladanie 2 broniami, bylo by to bardzo dobre rozwiazanie wtedy sila zwiekszyla by sie 2-krotnie, leczenie i reszta problemow mogla zostac jak jest ?
Pancho666
29-07-2008, 15:33
Tak sobie myslac jak by obecnie ulepszyc najta (mozliwe ze nie realne jak na cipsoft) lecz dodal bym wladanie 2 broniami, bylo by to bardzo dobre rozwiazanie wtedy sila zwiekszyla by sie 2-krotnie, leczenie i reszta problemow mogla zostac jak jest ?
B dobry pomysł aczkolwiek znów bysmy słyszeli u inych prof RETIRED RETIRED.. :baby:
Władanie dwoma brońmi to bardzo dobry pomysł. Do tego hity dwa razy mniejsze, ale hit na sekunde (oczywiście tylko gdy mamy dwie bronie). Broń zajebista 1000 uderzeń? Gieniusz. Ale naprawa z musiała by wynosić tyl co z 330 assów bo palki by płakały -.^.
Ogólnie knight to teraz postać do walenia potworków z ~400 exp.
Tibia była w cipkę do 8.0.
CytrynowySorbet
29-07-2008, 16:30
Co do dwóch broni jednocześnie to ok, gdyby druga broń zadawała tylko 50% obrażeń, bo tak to była by lekka przesada...
Capality
29-07-2008, 18:18
co do 2 broni- wszystko fajnie git, tylko ze pojawia sie narzekania innych prof, ze knight jebnie "za darmo" 800~ a oni musza placic etc
Konradzio
29-07-2008, 18:55
Heh? Zartujecie? :> Myslicie ze taki pallek ma latwo? To se kupcie 100 assassin starow.. z tego moze polowa trafi.. a knight trafia prawie zawsze!
Piotrek Marycha
29-07-2008, 22:08
Heh? Zartujecie? :> Myslicie ze taki pallek ma latwo? To se kupcie 100 assassin starow.. z tego moze polowa trafi.. a knight trafia prawie zawsze!
na tych potworach na ktorych expi knight, paladyn moze spokojnie uzywac PB, 6gp/shot, do tego pb trafia znacznie czesciej niz AS, a knight musi stac przy monsterze i czekac az trafi
@down: no fajnie na początek zeby w ogóle był jakiś sens używania broni dwuręcznych...
Marvelo13
29-07-2008, 22:23
Hmm, a ja bym zrobił coś bardzo radykalnego i coś co pewnie nie spodobało by się innym profesjom. Mianowicie wprowadziłbym tą możliwośc używania dwóch broni z karą 50% do dmg dla broni w lewej ręce. Oprócz tego zrobiłbym takie coś, że bronie dwuręczne miałyby 120 - 130% podstawowego dmg. Dałoby to szansę knightom na szybsze bicie potworów z broni dwuręcznych. Chciałbym też wiedzieć co Wy o tym myślicie ;)
Oprócz tego zrobiłbym takie coś, że bronie dwuręczne miałyby 120 - 130% podstawowego dmg.
Do konca tego nie wiadomo, bo nikomu sie tego nie chce blizej testowac, a ja nie mam na to ani czasu ani warunkow, ale pare osob sygnalizowalo, ze bronie dwureczne moga w nieco inny od jednorecznych reagowac na opancerzone stworki. Mialoby sie to przejawiac innym rozkladem prawdopodobienstwa hitow i mniejszymi stratami na armorze stworka, czyli na chlopski rozum oznaczaloby latwiejsze trafianie i wiekszy sredni dmg przy takim samym ataku na korzysc broni dwurecznych. Tylko cholera jak to sprawdzic.
Marvelo13
29-07-2008, 22:39
@Vil
A no to też niezły pomysł, żeby bronie dwuręczne pomijały jakiś % obrony potwora. Ale fakt, jest to dosyć ciężka sprawa do przetestowania. Można łatwo wyliczyć średni dmg broni jedno i dwuręcznej o tym samym ataku dla celu nie posiadającego obrony, ale już z opancerzonymi stworami to problem powstaje.
CytrynowySorbet
30-07-2008, 07:24
Mam pytanie - czy w Tibii są criticale?
Marvelo13
30-07-2008, 10:22
@up
Chyba nie. W tibii wszystkie bronie mają swój minimalny i maksymalny dmg i nie ma krytyków. Przynajmniej tak sądzę.
CytrynowySorbet
30-07-2008, 10:34
@up
Chyba nie. W tibii wszystkie bronie mają swój minimalny i maksymalny dmg i nie ma krytyków. Przynajmniej tak sądzę.
Więc bardzo dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie właśnie krytyki. No bo w końcu chyba każdemu zdarzy się czasem walnąć "lepiej". Knight jako profesja siłowa miałby tą szansę na kryta największą i nie byłoby płaczu.
Marvelo13
30-07-2008, 10:53
@up
Ja myślę, że można by zrobić szansę na krytyka zależącą od posiadanego lvla i skilla broni którą mamy w ręku. I myślę, że można by też zrobić krytyki z czarów, ale dla magów to byłaby mniejsza szansa. Np dla knighta na 1 lvl przychodzi 0,1% szansy a na 1 skill 0,2%, a dla maga/druta/palka 2x mniej. Dane oczywiście zmyśliłem, takie nie mogą raczej być bo taki hlvl to by osiągnął 100% ;] A i krytyk to byłoby np 120% maksymalnego dmga z broni/czaru.
critical hit chance ( % ) = sqrt (lvl) + sqrt ( melee skill ). I chyba powinno wystarczyc.
Ciekawe pomysły ale ja mam również swój.
Są armory z opcjami, helmety, itp itd.
Otóż bronie też muszą wkońcu powstać. Np.
Ignores 50% of targets armor/defence. (ignoruje 50% obrony celu)
+ 20% damage more if monster is weak against element. 20% wiecej jeśli potwór jest słaby na żywioł)
+ 10% to hit. (10% większe szanse na trafienie)
I osobiście faworyzowany przezemnie pomysł czyli bronie wpełni żywiołowe.
Np nie 30 atk + 12 ice atk.
Tylko 42 ice atk. Ułatwiło by to expienie na wybranych grupach potworów.
Żeby zachować równowage bronie te również miałyby ładunki.
HubertPol
30-07-2008, 12:44
No cóz Knight jak to knight wali z bliska z miecza, toporu, czy maczugi...
Pall jak to pall wali z wszystkiego z dystansu znany jest z uciekania dlatego takie combo ...
Pozdrawiam
No cóz Knight jak to knight wali z bliska z miecza, toporu, czy maczugi...
Pall jak to pall wali z wszystkiego z dystansu znany jest z uciekania dlatego takie combo ...
Pozdrawiam
Taka teoria, w prakrytce wyglada nieco inaczej .....;(< pstt... rp i p bolty= profit jak dla najta malpy :( )
Marvelo13
01-08-2008, 08:27
@Ganci
O pomijaniu % obrony potwora już pisałem ja albo Vil i jak dla mnie powinno się to tyczyć tylko broni dwuręcznych. Co do dwóch następnych się nie zgadzam, ale bronie w pełni żywiołowe to b.dobry pomysł. Oczywiście musiały by one być baardzo trudno dostępne.
@Ganci
O pomijaniu % obrony potwora już pisałem ja albo Vil i jak dla mnie powinno się to tyczyć tylko broni dwuręcznych. Co do dwóch następnych się nie zgadzam, ale bronie w pełni żywiołowe to b.dobry pomysł. Oczywiście musiały by one być baardzo trudno dostępne.
Możesz się nie zgadzać bo napisałem to jako przykłady żebyście mieli jakieś pojęcie o mojej "wizji". :P
ale np
Cloudres
01-08-2008, 16:57
Dobra, teraz ja się wypowiem(wiem że będą komenty że znowu się palek żali ale mi to jebie). Jak mówicie że palek to maszyna do expa to się chyba mylicie, przy takich asskach będzie dużo hitów na arma czy puffów na potworka więc z tym bym tak bardzo nie przesadzał, z power boltów można klepać na dobrym skilu średnio po 150-200 przy okazji dobrze trafiając ale czy knight nie walnie lepiej mający tyle samo bloodhitów? W dodatku leci za darmo(p bolty mimo że kosztują gówno to jednak kosztują). Kolejna rzecz to skille, palek nie dość że musi płacić kasę ze kamyki(dla mnie na wbicie 50% na 79 skilu potrzeba było 300 kamieni czyli 6k, nie chcę myśleć ile trzeba wyłożyć na wyższym skilu) podczas gdy knight pomimo tego że skiluje wolniej to nie płaci za to, inną ważną częścią w skilowaniu jest szybkość padania potworków. Jasne że dla palka na skilu 75 slime pada jak mucha ale knight może go jeszcze klepać (nie wiem z czego to wynika kamyki mają taki sam współczynnik ataku co np knife czyli 5). Ktoś tu jeszcze wspominał o mas san i SDkach, widziałeś kiedyś hity z mas sana? niewiele ponad 100+ więc nie jest to żadna rewelacja a co do SD to na 15mlvlu waliłem po 140 więc niesamowite waste miałby palek chcąc tego używać podczas expa...
To narazie tyle, czekam na wasze argumenty ;]
@Edit
I zapomniałem dodać, dla Cipów palek ma być profesją do expa solo, więc nie ma co się dziwić co do tej foty(no ci trzeba dodać że koleś miał wybitne szczęćie;])
Piotrek Marycha
01-08-2008, 20:26
z power boltów można klepać na dobrym skilu średnio po 150-200
knight moze pomarzyc o takiej sredniej na podobnym skilu (80 dist ~ 75 melee skill)
W dodatku leci za darmo
za darmo to moze sobie "leciec" na rotach
. Kolejna rzecz to skille, palek nie dość że musi płacić kasę ze kamyki(dla mnie na wbicie 50% na 79 skilu potrzeba było 300 kamieni czyli 6k, nie chcę myśleć ile trzeba wyłożyć na wyższym skilu)
kto ci kaze skilowac? mozna sie bez tego obyc, i tak z samego expa zrobisz normalny dist
critical hit chance ( % ) = sqrt (lvl) + sqrt ( melee skill ). I chyba powinno wystarczyc.
sqrt (lev*.5) + sqrt(skill * 1.5) + opcjonalne bonusy z eq lub czegos innego
112ek 92/92 z sca wyciaga srednia max 150 na dragach. roznica miedzu 80distem a 92axe to 740~h
widzisz roznice?
01-08-2008, 21:18
Dobra, teraz ja się wypowiem(wiem że będą komenty że znowu się palek żali ale mi to jebie). Jak mówicie że palek to maszyna do expa to się chyba mylicie, przy takich asskach będzie dużo hitów na arma czy puffów na potworka więc z tym bym tak bardzo nie przesadzał, z power boltów można klepać na dobrym skilu średnio po 150-200 przy okazji dobrze trafiając ale czy knight nie walnie lepiej mający tyle samo bloodhitów? W dodatku leci za darmo(p bolty mimo że kosztują gówno to jednak kosztują). Kolejna rzecz to skille, palek nie dość że musi płacić kasę ze kamyki(dla mnie na wbicie 50% na 79 skilu potrzeba było 300 kamieni czyli 6k, nie chcę myśleć ile trzeba wyłożyć na wyższym skilu) podczas gdy knight pomimo tego że skiluje wolniej to nie płaci za to, inną ważną częścią w skilowaniu jest szybkość padania potworków. Jasne że dla palka na skilu 75 slime pada jak mucha ale knight może go jeszcze klepać (nie wiem z czego to wynika kamyki mają taki sam współczynnik ataku co np knife czyli 5). Ktoś tu jeszcze wspominał o mas san i SDkach, widziałeś kiedyś hity z mas sana? niewiele ponad 100+ więc nie jest to żadna rewelacja a co do SD to na 15mlvlu waliłem po 140 więc niesamowite waste miałby palek chcąc tego używać podczas expa...
@Edit
I zapomniałem dodać, dla Cipów palek ma być profesją do expa solo, więc nie ma co się dziwić co do tej foty(no ci trzeba dodać że koleś miał wybitne szczęćie;])
Wiesz dlaczego tak mowisz ? Dlatego ze jest to twoja obecna profesja a tak jak wspomnial kolega wyzej "za darmo" to najtem na rotach oraz goblinach moze sobie po expic
Jak wam do h*ja nie podoba kina to na h*j nim gracie >.<X(:baby:
juran_se_spychowa
01-08-2008, 23:52
w ogóle, po co taki temat... knajtowie narzekają, że jacy to oni biedni a w innych tematach aż roi sie od rad "bierz najta, bo lepszy od paladina" i na odwrót... zal dupe ściska...
Cloudres
02-08-2008, 00:14
"knight moze pomarzyc o takiej sredniej na podobnym skilu (80 dist ~ 75 melee skill)"
A gdzie ja powiedziałem że mam taką średnią na 80 skillu? Na 80 mam mniejszą...
"za darmo to moze sobie "leciec" na rotach"
Za darmo = nie płaci za hity jakbyś nie zrozumiał
"kto ci kaze skilowac? mozna sie bez tego obyc, i tak z samego expa zrobisz normalny dist"
Super, będę miał 80 skill na 100lvlu, w dodatku żeby wbić ten lvl będę musiał siedzieć 150% tego czasu który spędziłem na skilowaniu i wbicu tego poziomu wyskilowanym charem.
"Wiesz dlaczego tak mowisz ? Dlatego ze jest to twoja obecna profesja a tak jak wspomnial kolega wyzej "za darmo" to najtem na rotach oraz goblinach moze sobie po expic"
Twój koment mnie zabił, wybacz ale idę do sąsiedniego pokoju się pośmiac
(przepraszam za take cytowanie ale mam problemy z przeglądarką i piszę w notatniku i nie chce mi się quotować)
Piotrek Marycha
02-08-2008, 09:14
A gdzie ja powiedziałem że mam taką średnią na 80 skillu? Na 80 mam mniejszą...
ja wlasnie mam bardzo podobna, i to z rsow
no to co z tego wynika?
Super, będę miał 80 skill na 100lvlu, w dodatku żeby wbić ten lvl będę musiał siedzieć 150% tego czasu który spędziłem na skilowaniu i wbicu tego poziomu wyskilowanym charem.
no patrz, ja jednak mam 80 skila na 63 lvl, a skilowalem bardzo malo, i to bardzo dawno, i tak tracac wszystko na deadach (glownie odrabialem skile tylko)
troche szacunku, w końcu z twoich bzdur nikt sie nie smial
@Edit
A stales kiedys naprzeciwko frosta i cie trzepnal za 545?Mowisz ze knajt bije za darmo...leczy sie za mp :) Oczywiscie mp wastuje wiecej niz ty na ass softy i mp z expem 130k/h?
Dlatego Rp to profesja,,,, 80 lvl jaki wyglada pgie ? Ass , waste niech bedzie te 150 ass/h <- z taki waste to knajt expi normalnie i bez pgie ,wiec przestan mowic ze palek ma dobrze bo prawda boli
juran_se_spychowa
02-08-2008, 11:52
No... knight za hity w ogóle nie płaci... przecież kupienie SCA, Sova, czy nawet głupiego bright sworda czy fire axa to nic nie kosztuje... nic a nic... za free dostają...
za wdychane powietrze tez nie placisz, ale nie bedziesz nawet probowal nikomu wmawiac ze zyjesz za darmo, dlaczego ? domysl sie sam.
glupi czy z PiSu ?
wbicie srednich skillow - 400-500 godzin treningu, spedzenie tego na byle jakich rotach owocuje wbiciem przynajmniej 1/3 skilla ktory by sie przez ten czas wytrenowalo i do tego paru milionow expa. Spedzenie tego na zolwiach daje ci w tym czasie kilkadziesiat leveli zamiast wariantu "0 expa i same skille".
kiepsko to wyglada jak "argumenty" koncza sie w polowie posta.
Herezjusz
02-08-2008, 13:34
Dlatego Rp to profesja,,,, 80 lvl jaki wyglada pgie ? Ass , waste niech bedzie te 150 ass/h <- z taki waste to knajt expi normalnie i bez pgie ,wiec przestan mowic ze palek ma dobrze bo prawda boli
Powiedz mi gdzie normalny 80 knight zwasci 15+k/h kasy :O
Wbilem knightem 95 lvl i jakoś dobrze mi się nim grało a oprócz tego zarobiłem przy tym w chuj kasy.
wyjasnij mi czemu place za mfy jesli wale z exori/ exori grana? przeciez mam te hity za darmo???
i wiecej mi niepierdol ze za hity nie place jesli niewiesz to sie poprostu nieudzielaj
Cloudres
02-08-2008, 18:18
ja wlasnie mam bardzo podobna, i to z rsow
Dolicz do tego missy i Ci wyjdzie dużo mniej.
No... knight za hity w ogóle nie płaci... przecież kupienie SCA, Sova, czy nawet głupiego bright sworda czy fire axa to nic nie kosztuje... nic a nic... za free dostają...
Pominę fakt że knight jest zazwyczaj najbogatszą ze wszystkich profesji, to wo dodatku zakup takiego SCA/SOVa wynosi max 800k, 800k to jest 8000 assek, albo 4000 enchantów(przy maksymalnej cenie 20k/100) Pomyśl ile takich assek/enchantów zużyje palek od 100 lvla, podczas gdy knight cały czas nawala tą sama bronią.
glupi czy z PiSu ?
wbicie srednich skillow - 400-500 godzin treningu, spedzenie tego na byle jakich rotach owocuje wbiciem przynajmniej 1/3 skilla ktory by sie przez ten czas wytrenowalo i do tego paru milionow expa. Spedzenie tego na zolwiach daje ci w tym czasie kilkadziesiat leveli zamiast wariantu "0 expa i same skille".
1. Podczas skilowania na low lvl jednocześnie się expi(niewiele ale jednak).
2. Nie mówię o skilowaniu do 90/90 ale na przykład 75/75 co nie pochłania aż tyle czasu i jeśli to robimy na niskim poziomie to nie stracimy za wiele expa, a w dodatku będziemy mieli większą przyjemność z grania i będziemy mogli bić nieco lepsze potworki a co za tym idzie szybciej expimy...
wyjasnij mi czemu place za mfy jesli wale z exori/ exori grana? przeciez mam te hity za darmo???
i wiecej mi niepierdol ze za hity nie place jesli niewiesz to sie poprostu nieudzielaj
Jak już napisałem nie miałem na myśli żadnych hitów z e grana.. To samo może powiedzieć palek jak ciągle spamuje exori con/san.
.
Pominę fakt że knight jest zazwyczaj najbogatszą ze wszystkich profesji, to wo dodatku zakup takiego SCA/SOVa wynosi max 800k, 800k to jest 8000 assek, albo 4000 enchantów(przy maksymalnej cenie 20k/100) Pomyśl ile takich assek/enchantów zużyje palek od 100 lvla, podczas gdy knight cały czas nawala tą sama bronią.
pomysl ile knight zwastuje kasy od 100 lvla podczas gdy pall jest caly czas na plus zakladajac ze expia na tych samych potworkach
Cloudres
02-08-2008, 19:33
pomysl ile knight zwastuje kasy od 100 lvla podczas gdy pall jest caly czas na plus zakladajac ze expia na tych samych potworkach
Haha, PAL I KNIGHT NIE EXPIĄ NA TYCH SAMYCH POTWORKACH! Knight klepie dragi, barby, lizardy, małpy i żółwie, chyba że chcesz kiną klepać vampy albo bonebeasty to powodzenia. Twój tok myślenia jest błędny...
kaxiorek
02-08-2008, 21:34
Haha, PAL I KNIGHT NIE EXPIĄ NA TYCH SAMYCH POTWORKACH! Knight klepie dragi, barby, lizardy, małpy i żółwie, chyba że chcesz kiną klepać vampy albo bonebeasty to powodzenia. Twój tok myślenia jest błędny...
Co widzisz w dziwnego w biciu najtem bonebeastow?
02-08-2008, 21:38
Co widzisz w dziwnego w biciu najtem bonebeastow?
na 100+ zaden problem , skladaja sie jak roty
Knight ma w sroc kasy (expo na slabych potworach/hunty hydr z sio)
a pall nie jest taki dobry ;:evul:
Knight ma w sroc kasy (expo na slabych potworach/hunty hydr z sio)
za to pall sam moze chodzic na hydry -.-
@up
no to faktycznie lipa trzeba go pogorszyc;]
Cloudres
02-08-2008, 23:09
za to pall sam moze chodzic na hydry -.-
A knight sam nie może pójść na hydry, wziąć 4 na klatę i walnąć e gran... dlaczego!?
@up
jaki knight lubi masakryczne waste? poza tym nieda rady 4 hyder myslisz ze tak latwo leczyc sie, manasowac i jednoczesnie walic z e grana exhaused plx?
idz knightem i wes te 4 hydry co sie lecza czasem jak szalone -.-
Andrealfus
03-08-2008, 17:36
@up
jaki knight lubi masakryczne waste? poza tym nieda rady 4 hyder myslisz ze tak latwo leczyc sie, manasowac i jednoczesnie walic z e grana exhaused plx?
idz knightem i wes te 4 hydry co sie lecza czasem jak szalone -.-
Czasami schodzi mi ok 8-12mp zanim ubije hydre w tym czasie moj kumpel palek na nizszym lvl wbija z assstarkami i spokojnie sobie expiac z profitem o ktorym ja moge pomazyc, jesli tak mowicie ze knight jest dobry bo ma duzo kasy, na chuj mi kasa jak ja od zarania dziejow bije jedno i to samo , potwtwory po 255exp max, drag mi sie nadal nie oplaca, wyjdzie mi z 2-3k na plus a bd na spawn czekal 4-6h dotego jesli caly czas mialbym jechac exura/exana zamiast leczenia, bo sio sie nikomu nie chce to bym zbankrutowal
Jak już napisałem nie miałem na myśli żadnych hitów z e grana.. To samo może powiedzieć palek jak ciągle spamuje exori con/san.
Knajt wyda wiecej na leczenie niz ty na te ass ?I nie, nie e gran poprostu
ZWYKLYexp ( tylko sie leczysz)
I jezeli uwazasz ze Ek jest najbogatsza profesja... to podaj jakis konkret, tylko rzeczy ktore sa legalne bez bocenia ,na zowliach ,maplach ,helheim ,lizardach
A knight sam nie może pójść na hydry, wziąć 4 na klatę i walnąć e gran... dlaczego!?
JAk nie wiesz sprawdz w praktyce, a nawet popros znajomego 100 lvl+ ek zeby zabil 1 hydre i e grana sprawdzajac jakie ma waste i czy to sie oplaca
Herezjusz
03-08-2008, 18:33
I jezeli uwazasz ze Ek jest najbogatsza profesja... to podaj jakis konkret, tylko rzeczy ktore sa legalne bez bocenia ,na zowliach ,maplach ,helheim ,lizardach
Jak dla mnie tylko idiota gra knightem i nie boci :O
Jak dla mnie tylko idiota gra knightem i nie boci :O
Tez sie nie dziwie jezeli robi (bo jak ma sie odrobine szcescia to mozna go ubic ;D) ale to nie w porzadku
Andrealfus
03-08-2008, 18:55
tylko idiota gra najtem z botem i jaka kolwiek inna prof.
Herezjusz
03-08-2008, 19:03
tylko idiota gra najtem z botem i jaka kolwiek inna prof.
Chyba kurwa nie w tibii :o
Andrealfus
03-08-2008, 19:14
na chuja w to grasz jesli uzywasz bota co?
1. jest to nielegalne
2. nie chce ci sie grac? nie graj, chyba ze masz juz tak psychike pojezdzona ze nie mozesz wytryzmac bez exp w gore
Herezjusz
03-08-2008, 19:28
Jak zrobiles swojego smiesznego eka bez bota to Gz rl life ;S
Ja boce ponieważ im większy lvl tym lepszy char do pvp / lepsze potworki moge bić no i zawsze przy można coś zarobić.
Andrealfus
03-08-2008, 19:35
ten smieszny ek jest robiony od 2003r. i nikt mi kurwa nie kazal wbijac 100lvl jak najszybciej, mam ochote to gram, nie mam to nie gram, proste, a jak bys gral na moim serwie to bys juz ze 3-4 razy spal za bota
co sie martwisz, niech sie ciesza wyboconym EK z 150 levelem, przy ktorym na dzien dzisiejszy paluja sie co najwyzej dzieci z piaskownicy.
Zreszta nikt jak na razie nie odpowiedzial na argument, ze zamiast wogole sie logowac lepiej pojsc do roboty i gotowego chara na allegro kupic za grosze, zeby lepiej sie sprawowal w "pvp i biciu lepszych stworkow".
Yossarian
03-08-2008, 21:25
Wiesz w pracy trzeba cokolwiek robić, wkładać wysiłek, posiadać troszkę umiejętności oraz oczywiście chęci. Robota to nie Piksele, nie ustawisz sobie tam bota i kasa nie będzie wpadała sama Tobie do kieszeni, gdy Ty będziesz tymczasem myślał o zupełnie czymś innym.
@ down
Jeżeli uważasz, że grając w tą grę tracisz czas w pikselowym świecie to odpowiedź sama sie nasuwa - daj sobie z nią spokój. Nie będziesz przeszkadzał innym dla których jest to w pewnym stopniu rozrywka oraz możliwość oderwania się od rzeczywistości. Piszę to z perspektywy gracza, który loguję się rzadko i dla którego Tibia jest tylko grą w którą od czasu do czasu można pograć.
a jak bys gral na moim serwie to bys juz ze 3-4 razy spal za bota
Głupoty gadasz. Nawet jakby go zabili te 10 razy za bota to i tak by miał większy level niż Ty, a poza tym boty sa teraz tak "wypasione" że nikt by nawet nie zauważył bota, szczególnie jak gracz siedzi w domu i sie np. uczy albo oglada TV, wystarczy głupi alarm i nikt nawet nie powie że ma bota - taka opcja jest najkorzystniejsza dla gracza i może zajac sie czyms innym nic nie tracąc w pixelkowym swiecie a szansa że go zabija jest taka sama jak przy graniu manualnym.
Herezjusz
03-08-2008, 22:18
Zreszta nikt jak na razie nie odpowiedzial na argument, ze zamiast wogole sie logowac lepiej pojsc do roboty i gotowego chara na allegro kupic za grosze, zeby lepiej sie sprawowal w "pvp i biciu lepszych stworkow".
W pracy musiał bym coś robić, a tutaj włączam kompa , odpalam bota, logam chary i mam wolny czas dla siebie. Oprócz tego muszę najpierw skończyć szkołe żeby znaleźć jakąś porządną prace.
a tak btw.mam wybotowanego ED nie eka :\
@up
gz bota ^^ sam niepotrafisz rozwinac postaci? zreszta co to za przyjemnosc wybotowac sobie postac? chyba ze tibia jest jak real life i musisz miec to co inni badz szybko wbijac lvl bo ten i tamten tez wbili
Oprócz tego muszę najpierw skończyć szkołe żeby znaleźć jakąś porządną prace.
no podstawowke by wypadalo. nie mow ze do roznoszenia ulotek/sprzataniu w mcdonald potrzeba matury. miesiac pracy i masz swoja "powerfull" postac.
Taki troche maly spamik sie zrobil :<
Herezjusz
04-08-2008, 00:10
no podstawowke by wypadalo. nie mow ze do roznoszenia ulotek/sprzataniu w mcdonald potrzeba matury. miesiac pracy i masz swoja "powerfull" postac.
Jakoś mnie taka praca nie kręci :(
@EM'K
Ty!
@up
gz bota ^^ sam niepotrafisz rozwinac postaci? zreszta co to za przyjemnosc wybotowac sobie postac? chyba ze tibia jest jak real life i musisz miec to co inni badz szybko wbijac lvl bo ten i tamten tez wbili
gz inteligencji. Dam se łeb odciąc ze potrafi rozwinąć postać sam ale jest na tyle ytelygentny że zamiast chodzenia w kółko i zaznaczania potworków woli właczyc bota i siedzieć przykladowo przy komputerze ucząc się.
EDICIK : a jeżeli wolisz za*******ac kołka po cave zaznaczajac kolejnego potworka i zbierając kolejnego gp a potem chwalic sie na forach ze umiesz sam postac rozwinac to jesteś naprawdę niepelnosprawny umysłowo
co do tego ze kazdy debil potrafi "rozwinac" postac to sie zgadzamy, tylko ze neguje to jakikolwiek sens levelowania bo ten level jest generalnie gowno warty skoro nic od czlowieka nie wymaga. Pochwalic sie nim mozna najwyzej przed dziecmi z piaskownicy, do questow niby potrzebny ale questy jak na razie dziela sie nadal na te ktore daja nam sprzet do levelowania i te ktore daja nam zlom do domku, wiec tak czy siak konczy sie na za*******aniu po jaskini w kolko. Zatem skoro czlowiek nie ma pociagu do latania w kolko jak debil to moze warto zastanowic sie nad wylaczeniem kompa albo poszukaniem innej gry ktora da nam troche przyjemnosci ?
co do tego ze kazdy debil potrafi "rozwinac" postac to sie zgadzamy, tylko ze neguje to jakikolwiek sens levelowania bo ten level jest generalnie gowno warty skoro nic od czlowieka nie wymaga.
Otóż to! Dokładnie, ludzie czepiają sie wszystkich o bota, tak jakby był dla nielicznych, nie wiem co ludzie widzą w gówno wartych cyferkach robionych przez siebie a nie bota który można powiedzieć że naciska za nas strzałki i zaznacza potworki, podczas kiedy my możemy spokojnie pooglądać TV albo się pouczyć, bo dość często jest tak że przez cyferki ktoś zawala szkołę.
Zatem skoro czlowiek nie ma pociagu do latania w kolko jak debil to moze warto zastanowic sie nad wylaczeniem kompa albo poszukaniem innej gry ktora da nam troche przyjemnosci ?
Bo lubie ubijać ludzi, a nie za*******ac przez 50000h na malpach/zlowiach/innym szicie z 30k/h expa 85 ekiem ?
Knight najbogatsza profesja? chyba sobie kpicie.
Mój balance skacze od 2k gp do 30k gp, bo wszystko idzie na poty/runy/ringi...gdzie tu kasa na eq itp?
Anylej, skillowanie NIE jest potrzebne, bo gdy ktoś siedzi 700h na slimie, na 20 lvlu wbijając 80/80, to w tym czasie expiac wbijamy 90 lvl i 80/75 skille, loel..... i tak bijemy tylko zlowie/malpy, EW. dragi.....
@hzaq
co ci to daje ze botujesz? na zasranym cavie na ktorym twoj char za*******a w kolko i zbiera te gp
@edit
ja sie z takim przypadkiem zeby ktos zawalal szkole dla cyferek sie nie spotkalem ^^ kazdy ma swoj rozum i wie co dla niego najlepsze
Andrealfus
04-08-2008, 11:36
Głupoty gadasz. Nawet jakby go zabili te 10 razy za bota to i tak by miał większy level niż Ty, a poza tym boty sa teraz tak "wypasione" że nikt by nawet nie zauważył bota, szczególnie jak gracz siedzi w domu i sie np. uczy albo oglada TV, wystarczy głupi alarm i nikt nawet nie powie że ma bota - taka opcja jest najkorzystniejsza dla gracza i może zajac sie czyms innym nic nie tracąc w pixelkowym swiecie a szansa że go zabija jest taka sama jak przy graniu manualnym.
są na nich sposoby :) wierz mi, są sposoby, ostatnio 120ek wpadl na prostym pytaniu "2+2" dziwne, bo odpisac ze on tu hunci, jest zajete, ze ma iles tam procent do lvl, ile ma kasy potrafil ale ile to 2+2 juz sie zgubil
@edit
a wg ciebie na czym ta gra polega? bo wg. mnie na bieganiu w kolo po cave i naciskaniu na potwory, handlowaniu, hunceniu w teamie, staniu pod depo i rozmawianiu z ludzmi, wykonywaniu questow
i po raz enty pisze : NIE MASZ PRZYJEMNOŚCI Z GRY? NIE MASZ OCHOTY? NIE GRAJ a jesli uzywasz bota to i tak nie nauczysz sie pvp, co wbijesz botem 100lvl i myslisz ze bot sie czegos nauczyl? Potem rosnie zgraja kretynow myslacych ze ma lvl wyzszy to moze serwer podbić a nie umi uciec 2-3 osobą
co do mozliwosci huncenia lepszych monsterow, skonczcie pierdolic, bedziecie jak lama wascil poty bo nie bedziesz wiedzial jak sie zachować. Bot Cię nie nauczy taktyk ( widzialem ostatnio kretyna bijacego dl'e stojac im przed pyskiem i zastanawiajac sie czemu tak duzo hp traci na 1 jak jego kumple zabija go bez problemu)
@up
dobrze mowisz tylko szkoda ze co poniektorzy nierozumieja ze bot nic im nieda tylko zasrana cyferke ;>
Herezjusz
04-08-2008, 11:54
A jak przez 100 godzin recznie pobijecie malpy to juz bedzie super elo pro masta w pvp?
@Vil
Mówiłem już że tej postaci nie robie żeby sie pochwalić przed kolegami tylko żeby mieć większe możliwość w pvp/pvm. Ta gra sprawia mi przyjemność ale jak gram max 1h~ ręcznie i w tym czasie biję dle/frosty itp. No i oprócz tego jest jeszcze możliwość zarobku przez bocenie.
Jak tak narzekacie ;o to po h.u.j gracie knightem ;o zacznijcie pallkiem ; o
@up
nie zaczne pallem bo:
po 1 niebede wszystkiego zaczynal od nowa
po 2 nielubie grac pallem
po 3 lubie grac knighthem
ale powiedz mi czy my narzekamy? mowimy tlyko ze niejest dobrze jezeli pallowie laza prawie wszedzie sami a blokerow niepotrzebuja czy to jest tibia? to wszystko zmierza w zlym kierunku, malo huntow grupowych, knight moze sobie co najwyzej dragi poklepac na moim lvlu lecz trzeba miec farta zeby wyjsc na plus. Pall i tak ma za duzo, kiedys mial o wielemniej i tak nieplakaliscie jak teraz
są na nich sposoby :) wierz mi, są sposoby, ostatnio 120ek wpadl na prostym pytaniu "2+2" dziwne, bo odpisac ze on tu hunci, jest zajete, ze ma iles tam procent do lvl, ile ma kasy potrafil ale ile to 2+2 juz sie zgubil
Może był słaby z matmy? Nie rozumiesz człowieku, że nic nie zrobisz botterowi który ma ustawione alarmy i siedzi w domu?
a wg ciebie na czym ta gra polega? bo wg. mnie na bieganiu w kolo po cave i naciskaniu na potwory, handlowaniu, hunceniu w teamie, staniu pod depo i rozmawianiu z ludzmi, wykonywaniu questow
Czy ja wspomniałem o hunceniu w teamie, wykonywaniu quesów na bocie? To jest przyjemnością ale na pewno nie bieganie po cave, szczególnie 70tego eka, który od 50 lvla widzi tylko zółwie.
i po raz enty pisze : NIE MASZ PRZYJEMNOŚCI Z GRY? NIE MASZ OCHOTY? NIE GRAJ a jesli uzywasz bota to i tak nie nauczysz sie pvp, co wbijesz botem 100lvl i myslisz ze bot sie czegos nauczyl? Potem rosnie zgraja kretynow myslacych ze ma lvl wyzszy to moze serwer podbić a nie umi uciec 2-3 osobą
Raczej przeciętny nowy tibijczyk nie wie co to bot, więc nie gadaj - wszyscy botterzy których znam mają pvp znacznie lepsze od przeciętnego gracza i są dobrze znani na serverze.
co do mozliwosci huncenia lepszych monsterow, skonczcie pierdolic, bedziecie jak lama wascil poty bo nie bedziesz wiedzial jak sie zachować. Bot Cię nie nauczy taktyk ( widzialem ostatnio kretyna bijacego dl'e stojac im przed pyskiem i zastanawiajac sie czemu tak duzo hp traci na 1 jak jego kumple zabija go bez problemu)
Jak napisałem wyżej, ktoś kto umie już grać a mu się nie chce robić np. kolejnego chara doskonale wie co i jak, więc co teraz weźmiesz za argument?
/down : nie wiem juz jak ludzia tłumaczyc, w sumie mam to w dupie bo jedynie co moge zrobic to cie wysmiac ze przesiedziales pol zycia przed kompem. Gowno ci da to ze recznie naciskales strzaleczki i biles cyferki jak ja oszczedzajac 2x wiecej czasu moge miec wiecej niz Ty duzo mniejszym kosztem, jakis lvl zawsze moge wbic manualnie a questow i huntow teamowych nikt mi nie kaze na bocie robic. kthxbye
jeszcze dodam : satysfakcje sprawia Ci zapierdzielanie po cave czy wbity lvl? Jeżeli tak, to satysfakcja dla ciebie to zmarnowane 5h czyli mozesz sie juz wiecej nie wypowiadac na ten temat.
Czy ja wspomniałem o hunceniu w teamie, wykonywaniu quesów na bocie? To jest przyjemnością ale na pewno nie bieganie po cave, szczególnie 70tego eka, który od 50 lvla widzi tylko zółwie.
nie tylko a jesli tak nielubisz latac po cavie to na jasnego huja w to grasz? I tak juz wiem jaka dostane odpowiedz.. taka jak ciagle od ciebie ze niemusisz latac bo bocik polata za ciebie ale wtedy jaka masz satysfakcje z chara jesi niewlozyles w niego ani troche wysilku
@down
do ciebie niemowilem ^^
Może już skończymy te dyskusje na temat bota, co? Oszust będzie zawsze oszustem, uczciwy gracz uczciwym i nie zmieni to rzucanie się błotem na forum, czy moralizujące posty. Knight ZAWSZE był profesją dla osób bardzo cierpliwych (uciążliwe skillowanie, expienie itd) i jak komuś się nie chce łazić po cavie i bić potworów słabych to niech gra prof magiczną, albo wcale, jak dla mnie proste. Ja jak zaczynałem grać najtem to każdy mówił że to gówno, ani pvp nie ma , ani pg nie odwalisz, a jednak zacząłem z nim przygodę z tibią bo było to dla mnie wyzwanie. Zawsze sprawia mi frajde gra moim ekiem, nawet to expienie bo jeżeli tak by nie było to dawno bym skończył gre. I może się to wydawać dziwne, a dla niektórych szokujące ale lubie przez kilka godzin bić tego samego moba, zbierać gp ręcznie. Co do zmian w graniu knightem przeprowadzonych przez cipsoft nigdy nie narzekałem. Tylko mobilizowały mnie do dalszej gry a nie wyzywanie "cipsoft sux!!!111". Co do kupowanie charów to jak kto lubi, ja nigdy nie kupie postaci, ani nie sprzedam mojego chara. Dla mnie 0 przyjemności jest granie czyjąś postacią albo wyboconą. Dziekuję za uwagę. Teraz możecie mi nawrzucać jaki do debil jestem bo gram bez bota. pozdrawiam
jesli myslisz ze ktos moze ci nawrzucac to moim zdaniem sie mylisz chyba ze bylby to naprawde jakis przemadrzaly balwan za ktorego bot expi ;>
@down
boze jak bocisz to botuj i mam to gleboko w dupie, ja niebotuje bo cenie ludzi ktorzy bota nieuzywaja i sam chce byc ceniony przez innych a ci co botuja to moga mi conajwyzej naskoczyc bo osobiscie dla mnie sa zwyklymi szmatami i tyle mam ci do powiedzenia ale jesli ktos nieumie sam to uzywa bota (tak jak w twoim przypadku)
Boty były i będą oraz nadal będą sie smiać z ludzi bijących 5h non stop rzułfje, kiedy bot będzie bił za nie, a chwalić sie expieniem recznym można sie w piaskownicy, tak samo jak botem - tylko że kto nie wolałby sie pochwalic lepszą szkołą i wyższa srednia niz expionym manualnie charem? Nie oszukujmy się, ale w wiekszosci przypadkow tibia wpływa w mniejszym lub wiekszym stopniu na oceny.
Michnik of Celesta
04-08-2008, 18:52
/down : nie wiem juz jak ludzia tłumaczyc, w sumie mam to w dupie bo jedynie co moge zrobic to cie wysmiac ze przesiedziales pol zycia przed kompem. Gowno ci da to ze recznie naciskales strzaleczki i biles cyferki jak ja oszczedzajac 2x wiecej czasu moge miec wiecej niz Ty duzo mniejszym kosztem, jakis lvl zawsze moge wbic manualnie a questow i huntow teamowych nikt mi nie kaze na bocie robic. kthxbye
jeszcze dodam : satysfakcje sprawia Ci zapierdzielanie po cave czy wbity lvl? Jeżeli tak, to satysfakcja dla ciebie to zmarnowane 5h czyli mozesz sie juz wiecej nie wypowiadac na ten temat.
Muahahhah ale zajebista satysfakcja , że bot wbił za mnie lvl , omg , jeśli to dla ciebie jest przyjemnością , to ci szczerze współczuje. Ręcznie wbity lvl cieszy (choć ok. 3 lata temu bardziej cieszył , bo było trudniej) , bo się włożyło trochę własnego wkładu.
A co do tematu , palek to ma całkiem dobrze , ale spójrzcie na jego zrąbane leczenie... e san to kompletny shit , a many żre sporo , mas san też sux , niby na np. dużą ilość undead mobów w zasięgu czy djinny ale lanie pojedynczo i tak taniej wychodzi niż ten syf , którym nawet za 150 nie walnę , a 160 many to w końcu ssie. Nie żebym narzekał na swoją profę , tylko leczenie jest po ch*ju
Cloudres
04-08-2008, 19:51
Dokładnie, nawet popatrzcie która ekipa ma najmniejsze szanse zrobienia anni 4 magów, 4 knightów czy 4 palków? Przed 8.11 było jeszcze bardziej przedupione bo nie było spirit potów a tylko strong mana i strong health więc jak się mozna było czymś takim wyleczyć?
Co do bota, niektórzy botterzy są śmieszni bo jak sobie przypominam jeden odważny botter z honery używał exury na hff... nc
/up: ludzie którzy bija recznie lvl są jeszcze bardziej śmieszni w takich sytuacjach bo botter ustawiając se auto healing nie zbłaźni sie do poziomu nie wciśnięcia hotkeja.
Muahahhah ale zajebista satysfakcja , że bot wbił za mnie lvl , omg , jeśli to dla ciebie jest przyjemnością , to ci szczerze współczuje. Ręcznie wbity lvl cieszy (choć ok. 3 lata temu bardziej cieszył , bo było trudniej) , bo się włożyło trochę własnego wkładu.
Muhahah ale zajebista satysfakcja że trzymaleś strzalki i biegałes za mobami ręcznie i traciłeś na to po pare h dziennie, a jeszcze wieksza jest z tego ze w szkole zamiast 4 masz 3jki, również szczerze współczuje. Ręcznie wbity lvl może cieszy dzieci w piaskownicy, jezeli w ogole lvl je cieszy bo wbicie lvla to żaden problem nawet dla osoby w wieku 10 lat :<
Muhahah ale zajebista satysfakcja że trzymaleś strzalki i biegałes za mobami ręcznie i traciłeś na to po pare h dziennie, a jeszcze wieksza jest z tego ze w szkole zamiast 4 masz 3jki, również szczerze współczuje. Ręcznie wbity lvl może cieszy dzieci w piaskownicy, jezeli w ogole lvl je cieszy bo wbicie lvla to żaden problem nawet dla osoby w wieku 10 lat :<
to po co ty kurwa w to grasz? co za roznica czy bot czy nie no kurwa po co grasz, ale kurwa zajebista masz satysfakcje ze sam niepotrafisz lvla wbic tylko robi to za ciebie bot o ja pierdole ale wznieta co nie? myslisz ze jak botujesz i jak najmniejszym wkladem sil wbijasz te lvle to jestes super prO evu elo elol ziąąąąąąąąąą (ironia dla niezrozumialych)?
@edit
aA i wymysl cos lepszego niz dzieci z piaskownicy bo te slowa wymawiane w twoim wykonaniu juz sie naprawde nudza a i tak na marginesie to pierdol sie
Nie oszukujmy się, ale w wiekszosci przypadkow tibia wpływa w mniejszym lub wiekszym stopniu na oceny.
milo mi, mniejszosciowy przypadek jestem.
Boty były i będą oraz nadal będą sie smiać z ludzi bijących 5h non stop rzułfje, kiedy bot będzie bił za nie, a chwalić sie expieniem recznym można sie w piaskownicy, tak samo jak botem - tylko że kto nie wolałby sie pochwalic lepszą szkołą i wyższa srednia niz expionym manualnie charem? Nie oszukujmy się, ale w wiekszosci przypadkow tibia wpływa w mniejszym lub wiekszym stopniu na oceny.
Jezeli chodzi o mnie to nie wplywa na moje oceny, no chyba uważasz ze jak wroce ze szkoly to sie ciagle ,cialge ucze ,nie wychodze gdziesz itp
Andrealfus
04-08-2008, 21:18
jakoś na moje oceny nie wplynela tibia, ucze sie wmiare dobre, a co do bota, na chuj w to grasz... cala gra polega na naciskaniu strzaleczek, pisaniu i klikaniu na potwora, a po za tym mozna pograc 2-3h dziennie, nie trzeba za*******ac po 5-10h na cave. Jesli nie ma przyjemnosci z expienia i ogolnie z gry wylaczam i ide gdzies ze znajomymi/ewnetluanie zmieniam gre na jakis czas
Piotrek Marycha
04-08-2008, 21:18
miesiac pracy i masz swoja "powerfull" postac.
tydzien*
nie tylko a jesli tak nielubisz latac po cavie to na jasnego huja w to grasz?
bo w tej grze zabawą nie jest wbijanie lvla, tylko to co z nim zrobimy (pk, zwiedzanie, hunty, wojny?)
Knight ZAWSZE był profesją dla osób bardzo cierpliwych (uciążliwe skillowanie, expienie itd)
nie zgodze sie, do 7.6 to knight i paladyn to byly profesjami dla niecierpliwych, a od 7.6 do 7.9 wymagal znacznie mniej cierpliwosci niz teraz
milo mi, mniejszosciowy przypadek jestem.
nie zauwazylem zebys byl az tak bardzo zapalonym graczem :confused:
tydzien*
pan ma swoj sklep?
mialem na mysli 200lev~
a od 7.6 do 7.9 wymagal znacznie mniej cierpliwosci niz teraz
nie on, ale inni
to po co ty kurwa w to grasz?
Po to samo co Ty.
ale kurwa zajebista masz satysfakcje ze sam niepotrafisz lvla wbic tylko robi to za ciebie bot
Jak już wcześniej napisałem, przeciętny 10 latek może zrobić tą 100tke, tylko po co tracić przy tym czas? I jak już również pisałem skończ z tym smutnym argumentem w którym wciskasz wszystkim botterom ze nie umieją bić sami lvla bo to naprawde sie zaczyna smutne robić :<
myslisz ze jak botujesz i jak najmniejszym wkladem sil wbijasz te lvle to jestes super prO evu elo elol ziąąąąąąąąąą
Myśle to samo co Ty kiedy wbijasz lvle manualnie, tylko dodatkowo ciesze się paroma h na inne zajęcia.
a i tak na marginesie to pierdol sie
Z Tobą napewno nie ;/ Czyżby zabrakło argumentów?
/down : uzywasz pojecia ironia, a inni już nie mogą :( w ogóle idz killic wszystko co sie rusza swoim eczkiem z non pvp
VIL : ale przyznaj, że lepiej odpalić se bocika niż klikac bezsensownie w kółko.
nie zauwazylem zebys byl az tak bardzo zapalonym graczem :confused:
Miewam okresy solidnego grania, bywalo ze trenilem po 16-18 godzin dziennie w miedzyczasie pracujac i zyjac w miare normalnie.
bo w tej grze zabawą nie jest wbijanie lvla, tylko to co z nim zrobimy (pk, zwiedzanie, hunty, wojny?)
Tutaj strzeliłem zwyczajnego rotfla.
to co wedlug ciebie jest zabawa w tej grze?
cyferka przy nicku tak wiele dla ciebie znaczy czy wazniejsi sa ludzie z ktorymi spedzasz czas w tej grze?
odpowiedz jest dokladnie po srodku: cyferka przy nicku wiele znaczy dla ludzi spedzajacych czas przy tej grze.
odpowiedz jest dokladnie po srodku: cyferka przy nicku wiele znaczy dla ludzi spedzajacych czas przy tej grze.
Jeszce skille/ m lvl , hajs, rary, ewentualnie zajmowanie sie zagadkami ;D
@Up
Tylko widzisz, jakby moi kumple przestali grać to bym nie grał wcale.
a ci co botuja to moga mi conajwyzej naskoczyc bo osobiscie dla mnie sa zwyklymi szmatami i tyle mam ci do powiedzenia
Chcesz zmienić server?
Bo taka prawda? boce dla kasy, +hp by móc wiecej lurować.
a po za tym mozna pograc 2-3h dziennie, nie trzeba za*******ac po 5-10h na cave
A mozna ustawić bota 5 min, mieć czas na rzeczy ciekawsze, a gdy wybocimy jakiś sensowny lvl, pobawic sie, korzystajac z ciekawszych aspektow tej gry (np. PK)
A mozna ustawić bota 5 min, mieć czas na rzeczy ciekawsze, a gdy wybocimy jakiś sensowny lvl, pobawic sie, korzystajac z ciekawszych aspektow tej gry (np. PK)
Tak czy siak boty sa zue. Z twojego posta wynika ze n pvp nie mam co robic
Chcesz zmienić server?
HUAHUauhauhua świeta prawda, na non pvp może kozakować :<
Nie tłumacz mu, bo kolega jest zbyt głupi żeby zrozumieć i kiedy braknie mu argumentów zaczne na Ciebie "wrzucać"
/Down : e tam, takie kozakowanie, wystarczy więcej myśleć i uważać nie to co na pvp - wpada ekipa i Twój aol mówi papa :<
HUAHUauhauhua świeta prawda, na non pvp może kozakować :<
Można.
Np:
http://i250.photobucket.com/albums/gg260/Pe-Le/Frags/Others/61mss.png
Nie tłumacz mu, bo kolega jest zbyt głupi żeby zrozumieć i kiedy braknie mu argumentów zaczne na Ciebie "wrzucać"
Zapewne.
To co ja.
Questy, pozostałości RPG w tej grze.
EDIT:
I ja nie mówie, że jeśli expienie to dla ciebie zabawa, byś nie expił, poprostu niektórzy wolą inne rzeczy :)
Thar~
Edit:
@Up, niby tak, ale jak sie uprzeć to na non-pvp nie ma problemu kogoś ubić-i trzeba do tego coś więcej niż hotkeya z sd.
to co wedlug ciebie jest zabawa w tej grze?
cyferka przy nicku tak wiele dla ciebie znaczy czy wazniejsi sa ludzie z ktorymi spedzasz czas w tej grze?
Dla mnie zabawne było bycie lepszym od iluś tam graczy i sukcesywne zmniejszanie liczby tych, od których jesteś gorszy. Fakt, pk itd. mogą bawić, ale niestety pk w Tibii przestało mnie cieszyć już dawno, questy wolę rozwiązywać podczas grania w 'tru rpg', bo są nieszablonowe, plastyczne i interakcja z bnami jest całkowita. Ogólnie to grałem w Tibię ponad 3 lata, bawiłem się przy tym nieźle, ale wyrosłem. I dlatego rotfluję, jak ktoś mi mówi, że coś tam w Tibii jest fajne - łatwo o lepszy zmiennik.
Michnik of Celesta
05-08-2008, 10:01
Wiesz , akurat w moim przypadku tibia nie spowodowała u mnie pogorszenia moich ocen , bo nie gram po kilka h dziennie. Zresztą , po co wogóle ty grasz w tę grę skoro jedziesz na bocie only , a to przecież 0 funu. Level tak bardzo ci namieszał w główce i uważasz , że im większy masz tym większym kozakiem jesteś ? Gz takiego "rozumowania" , dzięki temu z pewnością masz spory respekt u swych równieśników z 3 kl podstawówki , bo chyba więcej lat nie masz , skoro grasz w grę , która daje ci okrągłe 0 satysfakcji.
hahaah zamiast czwórek trójki, gość mnie rozjebał. Jak będę miał te 4 to już rządzę i będę miał full wypas prace 20 tys na miecha? Zresztą co to ma za związek z tym tematem? Jak zwykle musiało dojść też do porównać typów światów. Niektórzy myślą że na pvp world hotkey z sd załatwi wszystko i jest 2x łatwiej ubić kogoś , no już większego kretyństwa nie słyszałem ale tak to jest jak się nie ma pojęcia o grze na danym typie świata. I nie zamierzam tego tłumaczyć bo nie o to chodzi w tym topicu. Knajt kiedyś leczył się lepiej i taniej za to miał hity gorsze - teraz ma lepsze hity, ale gorsze leczenie jak dla mnie fair, coś za coś. I jeszcze ktoś wspomniał że teraz przy graniu najtem nie liczy się cierpliwość to ihmo się myli, gdyż tą prof zawsze byłeś zmuszony do bicia tego samego (słabego moba) przez długi okres czasu. Sztuką jest wg mnie ofc znajdowanie odpowiedniego moba dającego dużo expa i nie wychodząc na tym na -. Zgadzam się z kimś że bicie tego samego moba przez dajmy na to 30 lvli jest nudne, bo jest ale da się zawsze znaleść jakąś alternatywe do tego draga czy żółwi, naprawde. Ehh znów się rozpisałem sry
To powiedz mi Krajzelku na czym niby polega teraz pvp?
0 Skilla
LVl
SD'ki
F5
Combo Bot
K, to wszystko?
Grałem na Pvp w czasach, gdy nie było hotkeyi, gdy cip je wprowadził - przeniosłem się na non-, żeby nie było że na pvp nigdy nie grałem...
Edit:
Masz tu pvp:
14:06 Using one of 99 sudden death runes...
14:06 Using one of 98 sudden death runes...
14:06 Mu Of Ariex [49]: exori frigo
14:06 Nena'bonita [82]: utani gran hur
14:06 Nowahar [19]: utamo vita
14:06 Using one of 97 sudden death runes...
14:06 Eagle De'Guard [162]: Exori Hur
14:06 Mu Of Ariex [49]: exori frigo
14:06 Using one of 96 sudden death runes...
14:06 Luckless charm [58]: PELARON
14:06 You see Old Fireshatterhand (Level 162). He is a master sorcerer. He is Member of the Pandemia (Signum Temporis).
14:06 Mage'Crossty [68]: utamo vita
14:06 Old Fireshatterhand [162]: Exura gran
No i skulle są dodatkowo żałosne, na non-pvp moge ubić 30 osób jednego dnia....na pvp 2....n/c
Piotrek Marycha
05-08-2008, 15:04
no moim skromnym zdaniem to nie ;d
Niektórzy myślą że na pvp world hotkey z sd załatwi wszystko i jest 2x łatwiej ubić kogoś , no już większego kretyństwa nie słyszałem
agree
Masz tu pvp:
14:06 Using one of 99 sudden death runes...
[...]
moge niezaprzeczalnie stwierdzic ze ty prawdziwe pvp ( o wojnach juz nie wspominajac) widziales tylko na OTSie albo w ogole :(
Jezeli tak to wytlumacz mi jak slabsza i mniej liczna gildia wygrywa czasem z liczniejszą i bardziej "bogatą" w lvle ? bo takich przypadkow było kilka. Albo powiedz mi po co sie uzywa Venta/TSa w bitwach? albo po co jest battlecommander(czy jak mu tam) jezeli wg ciebie pvp to tylko naparzanie sdkami?
@Up
moge niezaprzeczalnie stwierdzic ze ty prawdziwe pvp ( o wojnach juz nie wspominajac) widziales tylko na OTSie albo w ogole
Nie, wcale...
Grałem na Pvp w czasach, gdy nie było hotkeyi, gdy cip je wprowadził - przeniosłem się na non-, żeby nie było że na pvp nigdy nie grałem...
To co teraz na pvp potrzeba prócz sdków i hotkeya? mwalle? może, z hotkeya ofcoz, coś jeszcze? ta lvl, combo bota, coś jeszcze? NIE.
@up
Jezu skończ już, k? Nie grasz na pvp, nie byłeś na wojnie, dajesz przykład jakiegoś random pk na noobach z carlin (zapewne) i myślisz że wiesz co to pvp.
Coś jeszcze miałem dopisać hmm ktoś tam dał pomysł broni całkowicie żywiołowych. Ihmo może to by się to sprawdziło ale to by było jak wandy/rody więc nie bardzo. Można by wprowadzić jakieś aury dla najta (małe ściągnięcie z innych gier), np większa szansa na krytyczny hit, osłonę częściową na dany żywioł etc ofc na jakiś okres czasu xd. I rzucane przez magów, nawet fajnie by to wyglądało na wspólnych huntach questach
@Up
GRAŁEM na pvp i BYŁEM na wojnie, k? i to w czasach gdy to wszystko bardziej wymagało skilla, taktyki etc...
Mhm.
Moim zdaniem mozna by bylo dodac np zwoj blogoslawienstwa (Ehm..)
Zwoj blogoslawienstwa dodawalby np 2 skille axe,sworda,cluba przez..1h?
Mozna by bylo lootnac z grim reapera np..
Jeszcze 1 :
Mozna by bylo zrobic mala wysepke jak np... cormaye,na ktora mogli by sie udawac tylko ELITRANI Rycerze (czytaj EK - Pacc) na ktorej znajdowaly by sie np roty lub inne slabe potworki na ktorych knight moze expic.
Wiem ze przesadzone,ale i tak knight jest moim zdaniem najslabsza profesja.
Pozdrawiam
Mhm.
Mozna by bylo zrobic mala wysepke jak np... cormaye,na ktora mogli by sie udawac tylko ELITRANI Rycerze (czytaj EK - Pacc) na ktorej znajdowaly by sie np roty lub inne slabe potworki na ktorych knight moze expic.
knight nie expi tylko na potworkach typu roty ;>
@up
[ironia]Łał,naprawde?
OOOOO JAAA!!8o8o[ironia]
Chodzilo mi zeby ulatwic gre POCZATKUJACYM !
20 knightem expisz na rotach/chyba ze masz po 80/80 to tomby -2 czy tam zolwie ;)
Pozdrawiam
WBIJAC I KOMENTOWAC MI SSY;(
Ghard Lage
06-08-2008, 12:47
@up
Łał,naprawde?
OOOOO JAAA!!8o8o[ironia]
Chodzilo mi zeby ulatwic gre POCZATKUJACYM !
20 knightem expisz na rotach/chyba ze masz po 80/80 to tomby -2 czy tam zolwie ;)
Pozdrawiam
WBIJAC I KOMENTOWAC MI SSY;(
Jak wyjaśnisz to, że 20lvl knightem z powodzeniem expiłem na cycach ze skillami 40/40 z przecietnym eq co prawda poty zchodziły ale waste nie było...
Co do tematu nie czytałem całego ale!
Moim zdaniem knight i paladyn są zbalansowani.
[I]Knight:
Exori Gran średnie hity na 100lvl z sca wynoszą 480i wali 8 potworków na raz... Bierze 340 many więc 340/8=42.5 mana za hita biorąc pod uwagę dmg wcale nie tak drogo...
Exori na 100lvl z sca knight wali 120-240 czar bierze 100 many więc 100/8=12.5 many za hit czyli taniej niż sorc z exori morta i paladyn z exori san
Ice Rapier co prawda można go użyć raz ale jego atak znacząco podwyższa nam dmg z exori przy okazji używając exori z ice rapierem łamiemy go. Tak więc można powiedzieć, że ice rapier wali na około... Po za tym część dmg jaki robi ice rapier jest od lodu tak więc w połączeniu z exori jest wypasioną bronią na anhi (jak masz zenchantowaną broń exori wali od tego żywiołu co masz broń).
Po za tym knight bądź co bądź ma najwięcej hp i przeważnie największy shielding ze wszystkich profesji...
Paladin
Assassin star Są najpotężniejszą bronią w tibii. Najlepsi paladynowie walą do 500~ a w ludzi po 200. W czym średnia hitów się waha sporo. Assassin stary kosztują 100gp i łamią się średnio po 3 uderzeniach. Mają 4 kratki zasięgu. Po za tym aby je kupować trzeba mieć assassin outfit. Po za tym mają wymagany lvl aby ich używać z pełną mocą to 80 a ice rapier takich wymagań już nie ma...
Exori san 60lvl rp z 15 mlvl średnio wali po 50 a we wrażliwe potworki po 80. Zabiera 20 many i ma 4 kratki zasięgu.
Exori con Zabiera 25 many i ma zasięg na cały ekran dmg zależy od lvla i mlvla bardzo użyteczne na dobijanie potworków na huncie.
Exevo mas san 60lvl rp z 15mlvl wali z niego po 100~ a we wrażliwe potworki po 120~. Ma zasięg gfb bierze 170 many.
Podsumowując Paladyn specjalizuje się w dmg punktowym a knight w dmg obszarowym.
@up
Weś nie przesadzaj z tym e granem, 8 mobów na raz? chyba cyców bo przy takiej ilości dli/frostów/behemotów = ded. Knight w dmg obszarowym jest dobry? heuehue a to newsa zarzuciłeś. Ja 99% czasu expienia bije 1 moba na raz, 1 % to exori/e gran przy dużej ilości mobów albo podczas pg na frostach (lub innych) z ed.
RobjeBuendy
17-09-2008, 23:05
ktos tam napisal ze moge zajebac 8 frostow naraz
to teraz pomysl wez na klate 8 frostow wymanasuj sie wylecz i walnij e grana :>
palek na lajcie nic go nie bije tak super pro elo melo mega mocno
a knight musi podejsc i zbierac dodatkowy dmg
potrafi ktos to pojac ?
potrafi ktos to pojac ?
Tak, bo to jest właśnie sens tej profesji.
Kurva, jak Wam hity ek nie pasują, to cofnijcie się o 2 lata i zobaczcie jakie tam były. Jak na 70 lvlu się besty miało <200 -.-'
LookamZzaRogu
18-09-2008, 19:02
Z royal spearów na 80 skillu mogę uderzyć w draga nawet do 250 dmg, a co dopiero z power boltów.
Knight nie jest profesją do expienia solo, bo nie daje rady na lepszych potworkach (Do konca zycia zostaje ci mount sternum, of, mintwallin, dragi, ASy), chyba ze wybierze sie z teamem jako bloker (palek ma lepsze hity, ale nigdy nie bedzie blokowac tak jak knight). Cricital hity - wg mnie dobry pomysl. Reszta sie nie nadaje do Tibii.
Temat śmieszny. Każdy z góry wie jaki jest knight, a jednak jest ich najwięcej.
przeczytalem 3 strony. chcecie krytykow, dualwielda czy omijania pancerza? Wyjazd do WoWa, taka zmiana mechaniki tibi by ja zabila.
Wysokolevelowym magom zjadlo 60% sily magii, nie zabilo to gry a ludzie dalej graja.
Krytyki ciezko wprowadzic tak aby mialy jakiekolwiek znaczenie poza kosmetycznym, pomysl z dualwieldem jest na maxa smieszny.
Wysokolevelowym magom zjadlo 60% sily magii, nie zabilo to gry a ludzie dalej graja.
Krytyki ciezko wprowadzic tak aby mialy jakiekolwiek znaczenie poza kosmetycznym, pomysl z dualwieldem jest na maxa smieszny.
ale to nie wplynelo az tak bardzo na mechanike gry. ludzie powrzucali, powrzucali i sie przyzwyczaili. Zeby wprowadzic krytyka trzeba dodac jakies modulatory zwiekszajace szanse na jego wejscie. I potem tak rzecz za rzecza i nic dobrego z tego nie wyjdzie. Bo CIP nie potrafi NIC dobrze zrobic.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.