zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy uzależniłeś się od tibi.

Tuhamid
03-12-2004, 20:08
Tutaj napiszcie czy was tibia uzależniła mnie np.Tak a was?? :)

Mr LaMeR
03-12-2004, 20:14
Mnie definitely tak.

Lord kasztanowiec
03-12-2004, 20:18
mnie niestety tak uzalerzniła że tibia to mój drugi swiat :( :(
jesdnak po wywiadówce mam tylko godz. po szkole i dead od kolegi z osiedla i troche siedze na pograniczu końca z tibią B)

RP Pleszka...
03-12-2004, 20:18
e no co to za sada 8o
Jak mozna sie uzaleznic od Gry :o ... od Tibi ......

Kujawaxx
03-12-2004, 20:19
:p Pewno!! Gram półtora roku i mi sie nie ma zamiaru przestac ^^.
A zresztą gdybym nie był maniakiem tibii to czy bym się tu wypowiadał? :D

Fido
03-12-2004, 20:19
Ja zaglosowalem na tak bo mnie tibia uzaleznila :D , ale daaaawno temu chyba niedawno po tym jak sie zarejestrowalem NAPEWNO byl taki temat to znaczy podobny. Taki test z pytaniami, a na koncu sie punkty liczylo :D

Kujawaxx
03-12-2004, 20:23
e no co to za sada 8o
Jak mozna sie uzaleznic od Gry :o ... od Tibi ......

Tak, mozna. No bo jak wyjaśnisz zachowanie naszych forumowiczów i całkiem sporej cześci świata? :p

RP Pleszka...
03-12-2004, 20:32
Niewiem.... .... .... ... Ciezko zczaic taka faze 8o
Jak wogule mozna sie uzaleznic od jakiejkolwiek Gry ? ? ? 8o
Buhaaa huaaa huaaa 8o

dap-galothij
03-12-2004, 20:34
mnie nie do końca:P
bo nie mam za bardzo czasu grać:(
wychodzi tak najwyżej 5 godz tygodniowo(chyba, że mam wolne od szkoły:))

Omega~
03-12-2004, 20:40
Kolejny głupi temat tego typu w tym tygodniu...
OmFG

Edirt: Daj wybór "Zwisa mi to..."

Rankor
03-12-2004, 20:46
Niewiem.... .... .... ... Ciezko zczaic taka faze 8o
Jak wogule mozna sie uzaleznic od jakiejkolwiek Gry ? ? ? 8o
Buhaaa huaaa huaaa 8o

Wiesz co to jest uzaleznienie?
Jest to stan, kiedy czlowiek mysli ze calkowicie nad nim panuje. Tak na prawde jest inaczej.

Uzaleznic sie mozna tak samo jak od papierosow, alkocholu czy narkotykow jak od gier (czyt. "ciupanek")

Tylko w tym jest sek ze granie a np. picie (nalogowo) to zupelnie 2 inne rzeczy, mimo iz obie sa nalogami. od picia moze byc wylew a od grania problemy ze wzrokiem.

Tuhamid
03-12-2004, 21:01
Omega jak ci coś nie pasuje to nie pisz postów prosze taka moja zasada jak mi cos nie pasuje to nie pisze i już a ty zaraz mi tu wyjeżdrzasz z takimi gu***.

Omega~
03-12-2004, 21:26
Najlepszy text:
aaa jestem tibiomaniakiem pomuszcie.
LoL??

A Btw: To jest forum, można tu wszystko mówić, ale tak by nie urazić ZBYT MOCNO nikogo...
Ale tematy tego typu są debilskie, wiem, że ciebie to może interesować, ale czemu do jasnej anielki, nie wymyślicie nic ciekawego, tylko jakieś śmieszne tematy które są tylko po to aby były...

Tuhamid
03-12-2004, 21:31
To wymyśl coś ciekawego takiego super cool.

Vacha15
03-12-2004, 21:33
ehhhh niestety Próbowalem przestac ale nie wyszlo :P

joey
03-12-2004, 22:08
jak mam ochote grać to gram jak mi się nie chce to nie gram prrrosttteee?? :balwanek: :balwanek: :balwanek: :balwanek: :balwanek: :balwanek: <- cool nowy emot ^^

Hopam
03-12-2004, 22:28
...człowiek musi uświadomić sobie, że zaczynając grę jest potencjalne zagrożenie "wciągnięcia" się w nią. Często bywa tak , że gracze dostrzegają cechy których szukali w życiu a od niego ich nie dostali. Tak więc wolą fikcyjne życie w grach niż życie realne... ja miałem tak do niedawna. Ale zrozumiałem, że to co robie nie ma sensu... to do niczego nie prowadzi wręcz zabiera. To, że jestem teraz na tym forum nie znaczy że cały czas gram, loguję się nieraz, jak mam czas i mi się nudzi. Ale nie jest to tak częste jak kiedyś... Pozdro

Vegefa Ziom
03-12-2004, 22:29
Moja odpowiedź brzmi: Tak! Tak!! Taak!!! A czemu pytasz? spążadzisz sobie listę tych co zaznaczyli tak i będziesz się z nich po nocach wyśmiewał?...

zar3k`
03-12-2004, 22:52
ja jestem uzalezniony i to na takiego duzego maxa ale sie z tego ciesze i to bardzo. przynajmniej mam jakas zabawe przy graniu :) i zawsze chce mi sie grac

Tuhamid
03-12-2004, 23:07
Moja odpowiedź brzmi: Tak! Tak!! Taak!!! A czemu pytasz? spążadzisz sobie listę tych co zaznaczyli tak i będziesz się z nich po nocach wyśmiewał?...

Nie nic nie bedę wysmiewal to tylko taką ankiete zrobilem. ;] :):)

Afinor
03-12-2004, 23:29
Wogole jaki temat... Po czesci nie rozumiem ludzi, ktorzy sie zenia w Tibii, ze musza zdazyc bo sie z kolega umowili na hunta itp. Ludzie TIBIA TO NIE JEST PRAWDZIWE ZYCIE!!! W gre mozna "zostac wciagnietym" w kazda inna. Kazdy crpg/mmorpg ma to do siebie. Zaznaczylem odpowiedz "nie".
Jak nie wiecie to sprawdzcie - sprobujcie przez 1 miesiac nie otworzyc Tibii.

Tuhamid
04-12-2004, 09:10
Jak ja bym przez miesiąc nie właczył tibi to ja chyba sie zanudze na smierc to poprostu bylo by cięzko nie zagrać przez miesiąć:);p

Virius
04-12-2004, 09:43
Najlepsza rada dla starszych sióstr/braci:

Zawołaj młodszego brata i zostaw włączoną tibie i wyjdź z pokoju.

GWARANTOWANE:

-POZBYCIE EQ

MOŻLIWE:

-zr00kowanie

Ocena pomysłu: ***
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Idź do psychiatry

GWARANTOWANE:

-Usunięcie Tibi z kompa

Ocena pomysłu:*****
Najlepszy sposób: PO PROSTU SAM SIE OPAMIĘTAJ CZŁOWIEKU SWOJE ŻYCIE TRACISZ PRZED TIBIĄ!!!NIE ZMARNUJ GO!!!

Ocena pomysłu:***************************

Ale i tak jestem uzależniony :p ale opamiętać się potrafie i grać only 3 hours in day :cup: a pomógł mi brat :D

PiXik
04-12-2004, 09:51
Wogole jaki temat... Po czesci nie rozumiem ludzi, ktorzy sie zenia w Tibii, ze musza zdazyc bo sie z kolega umowili na hunta itp. Ludzie TIBIA TO NIE JEST PRAWDZIWE ZYCIE!!! W gre mozna "zostac wciagnietym" w kazda inna. Kazdy crpg/mmorpg ma to do siebie. Zaznaczylem odpowiedz "nie".
Jak nie wiecie to sprawdzcie - sprobujcie przez 1 miesiac nie otworzyc Tibii.
LOL-Jak umawiasz się na questa to nie ładnie nie przychodzić albo na hunta bo to jest hamskie kolega też ci się odgryzie.czasami są przypadki że nie możesz ale jeśli umawiasz się tydzień przed i coś ci wyskoczy to bez sensu.
@nie jestem zauleżniony wg mnie:-)

Bohus
04-12-2004, 15:02
Mnie niestety też dopadła mania Tibii. Jak jest wolny dzień to potrafie grać po 12 godzin, iść spać, wstać rano i znowu 12 :o Przez tę gre pare razy poszedłem na wagary :D Gram około pół roku, może mało dla niektórych, ale przestać to ja nie moge :confused:

Hopam
04-12-2004, 15:59
Wiesz co to jest uzaleznienie?
Jest to stan, kiedy czlowiek mysli ze calkowicie nad nim panuje. Tak na prawde jest inaczej.

Uzaleznic sie mozna tak samo jak od papierosow, alkocholu czy narkotykow jak od gier (czyt. "ciupanek")

Tylko w tym jest sek ze granie a np. picie (nalogowo) to zupelnie 2 inne rzeczy, mimo iz obie sa nalogami. od picia moze byc wylew a od grania problemy ze wzrokiem.

Właśnie tak jak kolega powiedział "problemy ze wzrokiem" ja byłe uzależniony ale posłuchałem znajomych, przyjaciół i zrozumiałem, że marnuje sobię życie ... :) wiem to głupio brzmi ale tak jest naprawdę bo wiele mnie ominęło. Mam 15 lat - kumpele tłumaczyły , ze to jest nienormalne, że taki chłopak nie ma dziewczyny ... a ja poprostu nie miałem czasu tylko grałem w Tibię. Ale się wszystko zmieniło ... ale został problem z oczami - stara mnie rejestruje do okologa ... (czyt. okulisty) i bede miał okulary - i po co to mi?

Ashlon
04-12-2004, 16:05
:p Pewno!! Gram półtora roku i mi sie nie ma zamiaru przestac ^^.
A zresztą gdybym nie był maniakiem tibii to czy bym się tu wypowiadał? :D

Ja sie wypowiadam, a maniakiem nie jestem...Wypowiadam sie po prostu z przyzwyczajenia, rowniez po to, aby komus pomoc.
Uzalezniony bylem jakis rok temu, gdy pol klasy wkrecilo sie w tibie, chodzilo sie i gadalo o tibii...A teraz jak bylem na wakacjach, nie myslalem o tibii i kompie ogolnie. Zdziwilem sie. Teraz tez nie mysle o tibii, gdy mam szlaban. Jest wiele rzeczy, ktorymi mozna sobie zastapic tibie, panowie uzaleznieni~.Zaraz, zaraz...ZASTAPIC tibie? Tak, poniewaz wiekszosc uzaleznionych od niej uwaza swiat REALNY za MNIEJ WAZNY.Ale oni sie kiedys wylecza...moze.

Diamentowe Ostrze
04-12-2004, 16:18
Najlepsza rada dla starszych sióstr/braci:

Zawołaj młodszego brata i zostaw włączoną tibie i wyjdź z pokoju.

GWARANTOWANE:

-POZBYCIE EQ

MOŻLIWE:

-zr00kowanie

Ocena pomysłu: ***
Idź do psychiatry

GWARANTOWANE:

-Usunięcie Tibi z kompa

Ocena pomysłu:*****
Najlepszy sposób: PO PROSTU SAM SIE OPAMIĘTAJ CZŁOWIEKU SWOJE ŻYCIE TRACISZ PRZED TIBIĄ!!!NIE ZMARNUJ GO!!!

Ocena pomysłu:***************************

Ale i tak jestem uzależniony :p ale opamiętać się potrafie i grać only 3 hours in day :cup: a pomógł mi brat :D

Ja mysle ze puki jestesmy mlodzi nie musimy zapieprzac w robocie od rana do nocy, to mozna pograc se NIE?
Robcie co chcecie. Ktos lubi pogac niech se gra, Ty lubisz chodzic na dyskoteki to se chodz, czyims celem w zyciu jest zdobycie kasy na wino i nawalenie sie... Wiec nie mow o marnowaniu zycia... bo siedzenie pod blokiem z kolegami i pieprzenie o niczym tez jest marnowaniem zycia, uczenie sie fizyki jezeli jej nie lubisz tez jest marnowaniem zycia.
Niech kazdy se marnuje swoje jak mu sie podoba;]

Dwimenor
04-12-2004, 17:16
Ciekawe czy ktoś jeszcze temat"Czy jesteś Tibiomaniaciem" mojego autorstwa?? Ten z pytaniami, punktami itp. Tak tylko się pytam odnośnie mojej odpowiedzi;)

Ontopic
TAAAAAAAAAK
(szkoda, że nie można zagłosować 2 razy:D)

p.l
04-12-2004, 17:20
trudno powiedzieć ... raczej tak ... choć jeżeli mam coś innego do roboty to nie gram .. np. chciało mi się zrobić grę we flashu to odstawiłem tibię na dobre 3 tygodnie ... dzisiaj mam malowanie w kuchni ... co prawda zachęcić/zmusić mnie do pomocy ciężko ale jak już zacząłem to przestałem myśleć o włączeniu tibii i robieniu run ...