zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rainbow Shield i inne...

Astilinek
23-07-2008, 22:34
Czytając artykuł na Tibia Wiki o ostatnim update, natrafiłem na pięć nowych tarcz. Jedna z nich nazywa się Rainbow Shield, a reszta (4) jest związana z czterema głownymi żywiołami Tibii (Ogień, Ziemia, Lód, Energia). Moje pytanie brzmi więc: Skąd można wziąć te 4 cztery "żywiołowe tarcze" (Rainbow Shield można zdobyć z questa), a także jak możne je zaczarować (taki pisze na wikii), a jeśli się je zaczaruje to co ona daje??

Z góry dziękuje.

Technick
23-07-2008, 22:39
Trochę pomyślunku...
Kiedy zaczarujesz tą tarczę którymś z żywiołów to stanie się ona na 20 minut którąś z tych 4 "nowych".

Astilinek
23-07-2008, 22:43
no dobra ale jak ją zaczarować i co ona daje wtedy?

Massterralph
23-07-2008, 22:49
Zapewne czesiowac ochron przed danym zywiolem albo cos w tym stylu... Mysl!

ErAgOg
23-07-2008, 22:56
http://tibia.pl/item/Rainbow_Shield
Enchantowana tarcza zapewnia wzrost obrony do 36-39 punktów, a umiejętności obrony o 3, prędkość rośnie o 10 oraz przyśpiesza regeneracje punktów życia i many. Używana może być tylko przez rycerza.
Enchantujesz chyba tak samo jak broń.

kombossik
24-07-2008, 09:02
LOL niezła jest przyda się na jakiś demon/dl hunt jak można ją zdobyć bo chyba taki small ruby (na przykład) jakiś mega drogi nie jest i bym se cały czas enchantował :]

aha już se ją zdobyłem

Also known as: Demon Legs Quest
Reward: One out of four items can be chosen: Demon Legs, Rainbow Shield, Spellbook of Dark Mysteries or Royal Crossbow.
Level required: 120
Premium required: yes
Be prepared to face: Banshees, Betrayed Wraiths, Blightwalker, Bonebeasts, Braindeaths, Dark Torturer, Demon, Diabolic Imp, Giant Spiders, Grim Reaper, Hand of Cursed Fate, Liches, Undead Dragon and Vampires.

i tak bym wolał wziąć demon legsy niż ten shield ;]

Sogeking
24-07-2008, 09:22
@Up
Demon Legsy tyle samo arma co Golden. Więc po co je brać skoro można wziąść Rainbow Shield.

Kiedy zaczarujesz na ogień tarcza uzyskuje 36 defa i Twój shielding wzrasta o 3.
Kiedy zaczarujesz na lód tarcza uzyskuje 39 defa.
Kiedy zaczarujesz na energie tarcza uzykuje 36 defa i Twoja szybkość wzrasta o +10lvl
Kiedy zaczarujesz na ziemie tarcza uzyskuje 37 defa oraz przyśpiesza Twoją regenracje życia i many.

IMO zaczarowanie na ziemie jest najlepsze. Potem może lód. ;)