Pokaż pełną wersje : Premier League Fantasy 2008/09!
Calen Futh
24-07-2008, 23:34
Witam. W związku z tym, że Hellraiser (który założył podobny temat rok temu) ostatnio na tym forum nie jest aktywny, a kod umożliwiający dołączenie do tamtejszej ligii najzwyczajniej nie działa postanowiłem stworzyć nowy temat z nową ligą.
Zainteresowani wiedzą o co chodzi. Nowicjuszy zapraszam do tematu sprzed roku- http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=142951 oczywiście z tą różnicą, że kod jest inny.
Właściwy kod do dołączenia do forumowej ligi na nowy sezon:
Code to join this league: 304142-81198
@edit: Dla urozmaicenia zabawy i możliwością sprawdzenia się z innymi graczami zapraszam do zaprzyjaznionej ligii (administrowanej przez mojego rl).
305464-68566
http://img185.imageshack.us/img185/237/beztytuufg8.jpg
ot mój skladzik ; >
http://img185.imageshack.us/img185/237/beztytuufg8.jpg
ot mój skladzik ; >
nie ma sie czym chwalic ziom;]
Calen Futh
25-07-2008, 10:10
Maggic nie wiem czy to dobry pomysł żeby mieć Carricka w pierwszym składzie. W Manchesterze rotacja w lini pomocy jest dosyć duża więc może on nie występować zbyt często.
Articuno
25-07-2008, 14:01
Czy tutaj zmiany sa darmowe :>?
By Yoh Asakura
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/sklad.jpg
Articuno
25-07-2008, 14:56
http://img75.imageshack.us/img75/1807/fantasywp7.png
Wytłumaczcie mi,czy tu się wygrywa mecze czy według formy piłkarzy
Calen Futh
25-07-2008, 15:41
Czy tutaj zmiany sa darmowe :>?
Do rozpoczęcia sezonu tak. Po rozpoczęciu za każdy transfer potrącana jest pewna niewielka liczba punktów z Twojego ligowego dorobku.
Wytłumaczcie mi,czy tu się wygrywa mecze czy według formy piłkarzy
Tu sie "nie wygrywa meczy". W tej grze chodzi o to, że masz stworzyć drużyne złożoną z graczy, którzy w rl będą dobrze grali (strzelali gole, asystowali itp). Po każdej kolejce zawodnikom przyznawana jest pewna liczba punktów. Punkty od wszystkich grających zawodników Twojej drużyny są sumowane. Suma ta jest wyznacznikiem Twojego miejsca w tabeli ligowej. Nie wiem czy dobrze się wyraziłem.
Maggic nie wiem czy to dobry pomysł żeby mieć Carricka w pierwszym składzie. W Manchesterze rotacja w lini pomocy jest dosyć duża więc może on nie występować zbyt często.
chyba zostane przy swoim, intuicja, poza tym tani był
Granteon
27-07-2008, 07:51
Mój skład:
http://img59.imageshack.us/img59/6003/skadxx5.png
mam pomysł!
Może zrobimy 20-osobowe ligi?
Jeśli będzie tyle osób
Calen Futh
28-07-2008, 06:02
A po co 20 osobowe? I tak to nic nie zmieni. Im więcej tym lepiej. Później by ludzie sie skarżyli, że trafili do statystycznie trudniejszej ligi gdzie np. swoją ilością punktów są na miejscu 10., a gdyby byli w drugiej- "słabszej" lidze to by byli piąci.
Colo_2006
28-07-2008, 22:37
http://i37.tinypic.com/wi69fp.jpg
Calen Futh
30-07-2008, 21:26
bumped. razdwaczy
A oto mój skład. Dołączyłem do obydwóch lig.
http://i24.photobucket.com/albums/c38/Tabascor/skadfppl.png
Calen Futh
13-08-2008, 14:25
Przypominam wszystkim, że liga rozpoczyna się 17-tego! Jeżeli nie chcesz mieć straty punktowej spowodowanej zbyt późną rejestracją (po rozpoczęciu sezonu) dołącz już teraz!
Xendriel
13-08-2008, 16:52
Skusiłem się:p
http://img372.imageshack.us/img372/2057/xendrielskadhp1.png (http://imageshack.us)
Points (Rank)
Overall: 14 (983,531)
August: 14 (983,531)
Ale lipa :D
http://img515.imageshack.us/img515/5230/skladon8.jpg
szkoda ze dopiero teraz sie zarejestrowałem .
Points / Rankings Points (Rank)
Overall: 26 (408,889Up)
August: 26 (408,889Up)
Myśle że bedzie Ok. Bo dzisiaj gra Terry, Cech, Lampard, Evra, Carrick i Rooney :D:D:D:D
Ja tam wymiatam :D jestem 550868 ogólnie haha :D No a w naszej lidze zajmuję zacne 10 miejsce. 42pts.
Calen Futh
17-08-2008, 23:15
By Yoh Asakura:
Ale Joe Cole mi zapunktował :*
4 miejsce.
@up Ile Joey pkt zdobył ;D?
Overall: 62 (51,220Up)
August: 62 (51,220Up)
2. miejsce ; ]
Kurde piłkarze MU stanowią u mnie 1/3 składu i zdobyli mi 4pkt ;d Dobrze że reszta nadrobiła ;D
a tu ta jakas liga - Head to Head League
3. miejsce ; ]
Chelsea Magg London 62-42 Noosah FC
maxalele 44-30 Porterhouse Packers
Tropical Imports 32-40 Serio Preto
beer o'clock fc 23-40 Birmingham Galactico
HoranUnited. 53-28 HereComeTheDarkness
Flancrest Enterprise 64-50 zachspurs
Samsun UTD 42-56 seans sensations
Toxteth FC 15-35 The Pimpernels
MessyMagic 37-49 Badger & Jellyfish
rooniacs 63-41 THFC
Overall: 46 (391,113Up)
August: 46 (391,113Up)
Nie jest źle. Na razie ; )
@Maggic
Joe Cole 12 : o
Points (Rank)
Overall: 20 (1,207,524)
August: 20 (1,207,524)
A idź pan w chuj :D
Calen Futh
18-08-2008, 07:42
Overall: 40 (637,136Up)
August: 40 (637,136Up)
:)dziesiencznaczkufff
Khalan Blitzhammer
18-08-2008, 08:00
64pkt - 16 Cecha, 12 Artety.
Calen Futh
18-08-2008, 08:08
Haha, 7:00-8:00 rano, wakacje, nikt nie śpi- wszyscy pewnie siatkę oglądają i posty na forum przy okazji klepią ;p
Articuno
18-08-2008, 09:53
Wiadomo kiedy wraca Fabregas?
Calen Futh
18-08-2008, 09:58
O ile się nie mylę to za tydzień lub dwa.
Xendriel
18-08-2008, 10:03
Points (Rank)
Overall: 45 (428,723Up)
August: 45 (428,723Up)
Szkoda, że Tottenham zawiódł.
edit. Nazwa mojej drużyny to Katalonia.
64pkt - 16 Cecha, 12 Artety.
u mnie Cech 16, Arteta 12, Lampard 10 :OO
ogółem sami z Chelsea 32pkt xDddd Calen, Carick ma kontuzje? bo coś mi się o uszy obiło :confused:
Calen Futh
18-08-2008, 10:30
Tak, po około 30 minutach zmienił go wczoraj O'Shea, bo Michael miał jakieś problemy z kostką. Prognoza sztabu ManUtd: 2-3 tygodnie out.
Kurde zamieniłem bramkarza na Cecha i jest na rezerwie, a nie mogę go zmienić...
Calen Futh
18-08-2008, 11:20
Jak to nie możesz? Co się dzieje? Opisz.
W ogóle niemam takiej opcji, żeby go zmienić.
http://img354.imageshack.us/img354/631/beztytuuci4.png
Calen Futh
18-08-2008, 11:46
Oj, tutaj to tylko zmieniasz kolejność na ławce rezerwowych. Jeśli chcesz ściągnąć bramkarza to kliknij taką ikonkę strzałeczki skierowanej w dół obok jego nazwiska a następnie przy nazwisku bramkarza na ławce rezerwowych wciśnij ikonkę strzałeczki skierowanej w górę.
Dzięki stary :)
Opłacało by sie zmieniać jeszcze ten skład?
http://img59.imageshack.us/img59/6003/skadxx5.png
Zamiast Reina dałem Cecha i wystawiłem go na pole.
Na bardzo śliczną prośbę-przekazuję posta:
Może podalibyście nazwy swoich drużyn? Moja to FC Unit, na razie na pierwszym miejscu.
Moja drużyna (http://i257.photobucket.com/albums/hh234/Demrenfaris/FPL.png?t=1219060289)
Szkoda, że wybrałem Croucha, a nie Defoe. Mam nadzieję, że Owen po kontuzji odzyska formę, jaką dysponował za czasów gry w Liverpoolu.
Edit:
LolnY chciał coś dodać:
Podczas pierwszej kolejki miałem Campbella i Petrova w składzie, ale ich miejsce zajeli kolejno Ooijer i Duff.
no moja Chelsea Magg Londin - 2 miejsce.
btw jeżeli wywale Carricka, to moge zastapic go kims z listy transferowej? i czy trace za to pkt?
Calen Futh
18-08-2008, 14:20
@up: Jakiej listy transferowej? O ile się nic w tym sezonie nie zmieniło w porównaniu z poprzednią edycją to nie ma żadnej "listy transferowej". Po prostu robisz transfer i za niego potrącane są punkty. To w praktyce około 2-4 punktów za zawodnika wychodzi. Anyway gratz miejsca.
Moje drużyny to Manyoo (ownowane przez Upiorro Torro) oraz Aew (by David Schneider).
Jak więcej osób przychyli się do prośby Lolnego to zrobię listę w pierwszym poście.
up@ nie grałem w poprzedniej edycji ^^ thx.
zrobiłem sobie 3 zmiany, poszło 8pkt :( Carricka zmianił Nolan, Knight'a Cahill który zdobył 7pkt, oraz Aarona Lennona Nasri. Więcej zmian nie przewiduje :D
Calen Futh
18-08-2008, 14:33
Cahill który zdobył 7pkt
Nie ma co się sugerować jednym meczem ;p W tamtym sezonie w pierwszych dwóch meczach b. dobrze wypadł Sibierski, ludzie się na niego napalili, a tam chuj- bo oprócz tego to prawie nic nie pokazał i później straty punktów były ;p
Ah, i jakbyś tam nie zauważył to po wybraniu zawodników na transfer jest tam taki button który możesz raz w sezonie wykorzystać- dzięki niemu możesz zrobić ile chcesz transferów (nawet całą drużynę zmienić) i nie stracisz ani jednego punktu. Ale jak już wspomniałem tylko raz na sezon możesz to wykorzystać.
Xendriel
18-08-2008, 15:05
Ja chyba za bardzo w Giovaniego wierzę, ale zostawię go, może będę miał nosa;)
No i jeszcze jak Skrtel będzie wychodził w pierwszej jedenastce to powinno być OK.
No i jeszcze jak Skrtel będzie wychodził w pierwszej jedenastce to powinno być OK.
z Skrtlem moze byc róznie bo Rafa póki co raczej stawia na sprawdzony duet Agger-Cara
Articuno
18-08-2008, 21:48
I chyba bedziesz mial. Fakt(Przeglad Sportowy) przedstawil go jako jedynego zbawce Hull. Chociaz ciezko im wierzyc, pare dni temu podali wiadomosc, ze do Newcastle OFICJALNIE przeszedl Tiago(co tam, ze Newcastle sie nim nie interesuje). Kolton wroc! Dobra, wzielo mnie na sentymenty i farmazony xd.
Xendriel
18-08-2008, 22:02
A jak wam się wydaje Senderos ma jakieś szanse grać w podstawowej jedenastce? Bo jak ma grzać ławę przez większość sezonu, to może lepiej go zmienić.
Calen Futh
18-08-2008, 22:10
A jak wam się wydaje Senderos ma jakieś szanse grać w podstawowej jedenastce? Bo jak ma grzać ławę przez większość sezonu, to może lepiej go zmienić.
Djourou > Senderos. Senderos ma zresztą coś ze zdrowiem. Wywal go.
Ja coś kiedyś tam wyczytałem, że Wenger niezbyt lubi Senderosa więc ja bym go odpuścił. Podobnie mam nadzieje, że Skrtel będzie w 1szej jedenastce Liv'poolu. Zmiany jakieś zrobię w tygodniu.
Nie ma co się sugerować jednym meczem ;p W tamtym sezonie w pierwszych dwóch meczach b. dobrze wypadł Sibierski, ludzie się na niego napalili, a tam chuj- bo oprócz tego to prawie nic nie pokazał i później straty punktów były ;p
Ah, i jakbyś tam nie zauważył to po wybraniu zawodników na transfer jest tam taki button który możesz raz w sezonie wykorzystać- dzięki niemu możesz zrobić ile chcesz transferów (nawet całą drużynę zmienić) i nie stracisz ani jednego punktu. Ale jak już wspomniałem tylko raz na sezon możesz to wykorzystać.
Gdzie jest ten button?
Zmieniłem "kilku" zawodników. Czy zrobiłem dobrze? Okaże się niebawem. Mimo wszystko myślę, że dokonałem dobrego wyboru. Skorzystałem z dzikiej karty xD
Before:
http://i257.photobucket.com/albums/hh234/Demrenfaris/FPL.png?t=1219060289
After:
http://img177.imageshack.us/img177/3126/fplsr2.png
Spis zmian:
Reina < Cech - bardzo dobra zmiana.
Given < James - bardzo dobra zmiana.
Crouch < Defoe - dobra zmiana.
Owen < Tevez - dobra zmiana.
Sagna < Cole A - zwykła zmiana.
Carragher < Corluka - słaba zmiana.
Campbell < Coloccini - zwykła zmiana.
Duff < Lennon - dobra zmiana.
Petrov < Behrami - zła zmiana.
Legenda:
zła (zawodnik gorszy) < słaba (zawodnik nieco gorszy) < zwykła (zawodnik na tym samym poziomie) < dobra (zawodnik nieco lepszy) < bardzo dobra (zawodnik lepszy)
Podsumowanie:
Petrov, który był rezerwowym został zastąpiony przez Behramiego, co jest raczej nieznaczącą przy moim założeniu taktycznym różnicą.
Owen, który jest kontuzjowany i wiele mu brakuje do szczytowej formy ustąpił miejsca Tevezowi, który może wiele, wiele pokazać.
Crouch, nowy nabytek The Pompeys został zastąpiony przez kolege z drużyny, który także jest w niej nowy. Moim zdaniem czarnoskóry zawodnik będzie spisywał się lepiej.
Duff zmieniony z Lennonem, ciężko było dokonać wyboru, ale już za późno. Liczę na to, że zawodnik Srok złapie kontuzje, albo w ogóle nie będzie grał, a ja nie będę musiał się martwić :D
Campbell off, Coloccini on - co można powiedzieć? Na razie nie wiele, mam wielki sentyment do piłkarza z Argentyny.
Sagna zastąpiony przez Cole A, zobaczymy, ciężko mi ich jakoś porównać.
Carragher musiał odejść ze względów finansowych (nie on pierwszy), a w jego miejsce Corluka, jeśli jednak wszystko pójdzie zgodnie z planem wyjde na tym nieźle.
Given raczej bez szans przy Jamesie.
Reina kontra najlepszy bramkarz na wyspach, Cech. Bez komentarza.
Przyszłość:
Zastanawiam się nad przesunięciem na rezerwę Corluki, a wpuszczeniem do pierwszego składu Lennona. Także, gdy Coloccini będzie dobrze się spisywał zagości w pierwszej jedenastce za właśnie któregoś z tych zawodników (ewentualnie Ooijera).
Do moderacji:
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/152/pp0810~I-Want-You-to-Leave-Me-Alone-Posters.jpg
Xendriel
21-08-2008, 10:28
Mój skład po paru zmianach:
http://img359.imageshack.us/img359/6369/xendrielskad2so6.png (http://imageshack.us)
Opcję wymiany całej jedenastki zostawię sobie na później, bo różnie może być.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem Fletchera lub grą 5 pomocnikami i jednym napastnikiem.
Jeśli chcesz wprowadzić szkota, zrób to teraz, bo po powrocie Carricka, Ronaldo, Parka, Andersona, Naniego (chyba nawet już będzie grał), to raczej nie będzie zbyt wiele grał (Hargreaves, Scholes, Giggs, Possebon, Martin, O'Shea i możliwe, że kogoś przegapiłem, do tego należy dodać poprzednio wymienionych zawodników, więc nie będzie łatwo, a teraz gra ze względu na brak bocznego).
Ronaldo-Scholes-Carrick-Giggs
Park-Hargreaves-Anderson-Nani
Fletcher-Possebon-O'Shea-Martin
Tak wygląda linia pomocy w Manchesterze, więc ciężko będzie mu się przedrzeć.
Podkreśliłem nieogranych zawodników, którzy często dostają szansę, a "pochyliłem" tych, którzy z różnych powodów byli/są niedostępni. Co z tego wynika? Po ich powrocie będzie miał wiecej przeciwników (pomijając to, że lepszych), a do tego młodzi, którym Ferguson będzie dawał szanse (jak ostatnio np. Campbellowi, a wcześniej Pique...).
Kuszczak raczej nie rozegra zbyt wielu spotkań (FOSTER!), a żeby w nie trafić trzeba mieć raczej szczęście.
W Skrtela jakoś nie wierzę.
Kuyt także może nie znaleźć sobie miejsca w składzie (moim zdaniem jego miejsce jest na ataku).
Torres-Keane
A nawet gdyby grał w pomocy...
Pennant-Gerrard-Xabi Alonso-Babel
Do tego Benayoun i wielu innych, ale kto wie... Możliwe, że Pennant nie będzie wykorzystywany i wtedy pojawi się szansa dla Holendra.
W Skrtela jakoś nie wierzę.
Kuyt także może nie znaleźć sobie miejsca w składzie (moim zdaniem jego miejsce jest na ataku).
Torres-Keane
A nawet gdyby grał w pomocy...
Pennant-Gerrard-Xabi Alonso-Babel
Do tego Benayoun i wielu innych, ale kto wie... Możliwe, że Pennant nie będzie wykorzystywany i wtedy pojawi się szansa dla Holendra.
Pennant zabardzo nie pogra, zreszta został wystawiony na sprzedaż. Babel to tez nie jest typowy skrzydłowy tylko napastnik, poza tym gra na lewej stronie.
Benayoun na razie to podstawowy prawy skrzydłowy, Kuyt nie ma ostatnio formy, zresztą... Benitez i tak juz go juz przerobil na prawe skrzydło. Skrtel choć moze bez problemu grac w defensywie, ale raczej zmiennikiem.
Pennant zabardzo nie pogra, zreszta został wystawiony na sprzedaż. Babel to tez nie jest typowy skrzydłowy tylko napastnik, poza tym gra na lewej stronie.
Benayoun na razie to podstawowy prawy skrzydłowy, Kuyt nie ma ostatnio formy, zresztą... Benitez i tak juz go juz przerobil na prawe skrzydło. Skrtel choć moze bez problemu grac w defensywie, ale raczej zmiennikiem.
To jest lewa strona, tylko że w dół \/
Babel gra bardzo często na skrzydle, a to, że Kuyt gra w pomocy tylko za mną przemawia.
@Down
I nie będzie grał w ogóle? Smutne.
Swoją drogą, przeczytałem swojego wcześniejszego posta, no i Ty przecież nic nie wniosłeś. Napisałem, że Pennant może nie grać, a wtedy Benayoun lub Kuyt...
Babel gra bardzo często na skrzydle
Co za niedługo może sie zmienić bo Liv szuka kogoś do 1 składu na lewe skrzydło ; _)
Yoh Asakura
22-08-2008, 18:31
Czas na moje podsumowanie pierwszej kolejki.
Bramkarz: Green mnie zawiódł. Zapunktował tyle co za występ. Słabiutko. Naprawdę spodziewałem się czegoś więcej. Robert został zmieniony na irlandzkiego geniusza, Shaya Givena, który gra w Newcastle. Jestem pewien, że co mecz będę dzięki niemu inkasował przynajmniej 5-6 punktów. Drugim golkiperem był Jones, ale on chyba w ogóle nie grał. Zmieniłem go na Myhilla z Hull City.
Obrona: Clichy, Ferdinand, Carragher, Meite. Solidny blok obronny. Gael i Jamie ładnie zapunktowali, Meite tyle co za występ. Totalnym niewypałem okazał się Rio, który zgarnął 2 pkt. Jestem jednak pewien, że niedługo się zrehabilituje, na razie go nie zmieniam. Za to ze składu wyleciał McShane, którego zastąpił Cahill z Boltonu. Powinien ładnie punktować, liczę na niego. W następnym meczu jego zespół gra z Newcastle, będzie miał okazję, żeby wykazać się zdolnościami defensywnymi.
Pomoc: Zapunktowałbym znacznie więcej, ale miałem w składzie Fabregasa, który jest kontuzjowany. Szkoda, że wcześniej nie wymieniłem go na Nasriego, ale bałem się, że Samir okaże się niewypałem i będzie bardzo mało punktował. Jednak ładnie wkomponował się w zespół i to teraz Francuz, a nie Hiszpan, jest w moim zespole. Dobra, a co z resztą ? Tacy graczy jak Ashley Young, Steward Downing czy Joe Cole to nie w kij dmuchał. Spodziewałem się, że będą świetnie grać i się nie przeliczyłem. Joe zdobył dla mnie 12 punktów (!), Ashley 7, a Stewart 5. Nie jest, choć po Downingu spodziewałem się czegoś więcej. Jutro czeka go potyczka z Liverpoolem, więc będzie miał naprawdę ciężką przeprawę. Rezerwowym pomocnikiem był Hamann, którego zmieniłem już po pierwszej kolejce na Seola z Fullham. Nie spodziewam się żadnych fajerwerków, ot, taka tania zapchajdziura w składzie.
Atak: Troszkę kiepsko. Spodziewałem się więcej po van Persim, ale on wszedł z ławki rezerwowych. Nie pokazał zbyt wiele, stąd też żałośnie mało punktów jak na gracza tego kalibru. Tylko 2. Wstyd. Ale wynagrodził mi to Santa Cruz, który strzelił gola i dzięki temu zyskałem 7 pkt. Rezerwowym napastnikiem jest Harewood, ale to leszcz i wymieniłem go na Ashtona.
No więc zmiany:
Bramka: Green out, Given in
Obrona: McShane out, Cahill in
Pomoc: Fabregas out, Hamann out, Nasri in, Seol in
Atak; Harewood out, Ashton in
Przyszłe ruchy transferowe:
W składzie na pewno będę musiał znaleźć miejsce dla Cesca. Wydaję mi się, że van Persie będzie musiał pożegnać się ze składem, na jego miejsce wezmę najprawdopodobniej Nicolasa Anelkę. Blok defensywny pozostanie bez zmian, choć zastanawiam się, czy nie wymienić Carraghera na kogoś z Chelsea, np. Ricardo Carvalho. W pomocy pewne miejsce ma Young i Joe Cole, zobaczymy, co będzie z Nasriego. Na razie nie jest źle, choć mogło być znacznie lepiej. W drugiej kolejce powinien mocno zapunktować Joe Cole (Wigan), Young (Stoke), Nasri, Clichy i van Persie (Fullham) oraz pewnie Given, który może być nękany przez Elmandera.
Zdjęcie obecnego składu:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/ad-6.jpg
Yoh Asakura
24-08-2008, 21:40
Odświeżam !
No cóż, druga kolejka (prawie) za nami. Zostało jeszcze tylko spotkanie United z Portsmouth, mam nadzieję, że Rio jeszcze zapunktuje.
Przeprowadzone transfery:
Najbardziej jestem zadowolony z Givena. Geniusz ! Aż 14 punktów, miałem nosa sprzedając Greena i sprowadzając właśnie Shaya.
O reszcie:
Dobrze zrobiłem zostawiając Jamiego Carraghera, który zdobył gola w ostatnim meczu, niestety, został zaliczony jako asysta. Jednak 8 punktów piechotą nie chodzi, jestem zadowolony. Zawiódł Clichy, dostałem za niego 4 punkty. Cahill z Boltonu najgorzej z obrońców, tylko 2. Czekam jeszcze na Ferdinanda.
W linii pomocy kompletnie zawiódł Joe Cole. Raptem 1 punkt. Muszę pomyśleć nad zmianą kapitana. Dobrze zapunktował tylko Young, który zdobył 5 pkt. Downing i Nasri tylko po 2.
W ataku van Persie i Santa Cruz. Robin jak na razie to dno, ale ogólnie cały mój atak jest beznadziejny. Mój duet zdobył raptem 4 punkciki. :(
Do tego jeszcze 3 punkty za Seola i 2 za Ashtona, nie jest źle jak na rezerwowych. A, i jeszcze 2 punkty od Myhilla.
Zdobyłem 47 punktów. Czekam jeszcze na Rio. Awansowałem na pierwsze miejsce w naszej forumowej lidze, mam nadzieję, że już nie oddam swojego miejsca.
No to co, chłopaki, do następnej kolejki i zachęcam do napisania podsumowań !
Nic nie pisałem o transferach więc teraz w podsumowaniu zaznacze zmiany.
Na Bramce zostawiłem Almunie.. 4 punkty. Słabo.
Obrona: Sagna i Jagielka po 2 pkt. Laursen ładnie zapunktował.. strzelił gola w przegranym meczu AW. 7pkt. Z obrony został Vidic. Liczę, że zapunktuje.
Pomoc: Bardzo dobrze zrobiłem wprowadzając mojego ulubienca z Chelsea - Deco ;) 11 pkt. Już druga bramka w PL. Zmienił go O'neil z boro. Petrov słabo 2pkt. Nasri w 1szym meczu ładnie się pokazał, lecz w drugim tylko 2 pkt. wprowadziłem go zamiast kontuzjowanego Fabregasa. Lepsze 2 pkt. niż 0 :P
Został Diarra z porsmouth.
Atak: Tu bez zmian.. Anelka i Santa Cruz po 2 pkt.
Zdobyłem 34pkt. Kieepsko. Zostało mi dwóch zawodników, którzy rozegrają swoje mecze w poniedziałek.
Zastanawiam się nad użyciem dzikiej karty przed trzecią kolejką bo ten skład trochę kiepawy mam. Może trochę dlatego, że aż tak nie interesuję się ligą angielską, ale mam już nową wizje składu :) Mam nadzieje, że bedzie zdobywał więcej punktów.
PS. Może mi ktoś powiedzieć czy przy użyciu dzikiej karty mogę wymienić cały skład czy tylko kilku graczy?
Points (Rank)
Overall: 52
August: 52
Podawajcie nazwy swoich klubów (mój to Storm FC)
Yoh Asakura
25-08-2008, 11:41
PS. Może mi ktoś powiedzieć czy przy użyciu dzikiej karty mogę wymienić cały skład czy tylko kilku graczy?
Przeprowadzasz tyle transferów, ile tylko chcesz.
Xendriel
25-08-2008, 13:05
Tak punktowali moi zawodnicy:
http://img254.imageshack.us/img254/6660/punkty2kolejkair4.png (http://imageshack.us)
Przed następną kolejką wykorzystałem dziką kartę zaryzykowałem inne ustawienie. Ciekawe czy się opłaci?
http://img374.imageshack.us/img374/3289/xendrielskad3wu9.png (http://imageshack.us)
Nie wiem czy dobrze zrobiłem zmieniając Artete za Nasriego. Mascherano, który dopiero co wrócił z igrzysk pewnie też na razie za dużo nie pogra, ale to jest skład na dłużej.
Yoh Asakura
25-08-2008, 13:16
Xendriel, popełniłeś ogromny błąd. Wyrzuć Eboue, dopóki ten gość nie zacznie znowu grac na prawej obronie, będzie bezużyteczny.
Xendriel, popełniłeś ogromny błąd. Wyrzuć Eboue, dopóki ten gość nie zacznie znowu grac na prawej obronie, będzie bezużyteczny.
Yoh, ale przecież ja ciągle jestem pierwszy, a jeszcze trzech moich zawodników nie grało (Kranjcar, Defoe, Tevez)...
Swoją drogą, nikt nie skomentował zmian jakie przeprowadziłem po pierwszej kolejce :< Żałuje, że wywaliłem Givena... Carraghera w sumie też.
Yoh Asakura
25-08-2008, 16:00
Yoh, ale przecież ja ciągle jestem pierwszy, a jeszcze trzech moich zawodników nie grało (Kranjcar, Defoe, Tevez)...
W chwili, gdy pisałem tego posta, byłem na pierwszym miejscu w tabeli :confused:
Xendriel
25-08-2008, 16:08
A co myślisz o zmianie Eboue na Denilsona? Oczywiście dopóki nie zaczną grać Fabregas, Diaby i Rosicky.
Yoh Asakura
25-08-2008, 16:14
A co myślisz o zmianie Eboue na Denilsona? Oczywiście dopóki nie zaczną grać Fabregas, Diaby i Rosicky.
Fabregas już w 100% gotowy do gry. Denilson jest beznadziejny, odradzam zakup. Radzę ci sprzedać Mascherano i Eboue, a w ich miejsce sprowadzić kogoś z tych zawodników: Bentley, Modric, Ashley Young, Downing, Arteta, Elano.
Xendriel
25-08-2008, 16:22
Mascherano jest tani 5.5, Eboue z Denilsonem 6.0. Jeśli miałbym wziąć kogoś z poleconych przez ciebie zawodników, musiałbym chyba sprzedać Gerrarda, który wart jest 11.5.No nic przez ten tydzień zlookam dokładnie statystyki i coś wykombinuje;)
Yoh Asakura
25-08-2008, 16:28
Ale Javier ma kontuzję, więc lepiej zastąpić go kimkolwiek, kto w ogóle gra.
Ja się zastanawiam nad wyrzuceniem ze składu Ferdinanda i zastąpieniem go przez Carvalho...
Xendriel
25-08-2008, 16:44
Nie wydaje mi się, żeby Mascherano miał jakąś kontuzję. W sobotę grał cały mecz na igrzyskach i dlatego nie wystąpi w eliminacjach LM. Benitez pewnie będzie chciał mu dać jeszcze trochę odpocząć i nie wiadomo czy zagra w następnej kolejce PL.
Co do Rio to ja właśnie go kupiłem i mam nadzieję, że się rozkręci.
Yoh Asakura
25-08-2008, 16:51
Przy Mascherano jest ten czerwony kwadracik, ale może to faktycznie przez to, że był na IO.
No cóż, jeszcze 4 godziny do ostatniego meczu tej kolejki. Trzymam kciuki za Rio, nie obrażę się, jeśli strzeli gola B)
No to prezentuje wam skład na najbliższą kolejkę :
Given
Bosingwa-Terry-Ferdinand-Evra
Young-Elano-Deco(c)
Torres-Carew-Fagan
Genialnie spisał się mój pierwszy rezerwowy z Argentyny ;> Coloccini zdobył 6 punktów, a "grał" zamiast kontuzjowanego Kranjcara. Zawiodłem się na Defoe (1pkt) i Tevezie (2pkt). Cech jako kapitan 16 punktów. Szkoda, że na pierwszą kolejkę nie dałem opaski Agbonlahorowi.
Xendriel
26-08-2008, 12:37
A ja miałem Fletchera na ławce;(
Yoh Asakura
26-08-2008, 13:47
Kurde, spadłem z 1 pierwszego miejsca na bodajże 4-5, strasznie dupna ta kolejka. W 3 na pewno lepiej spisze się Clichy, Persie i Nasri. Liczę na nich. :*
* Almunia replaced by Cech
* Kuszczak replaced by Gordon
* Sagna replaced by Evra
* Skrtel replaced by Carragher
* Vidic replaced by Ricketts
* Jagielka replaced by Cahill
* Laursen replaced by Carvalho
* Diarra replaced by Elano
* Nasri replaced by Fabregas
* Petrov replaced by Young A
* Dempsey replaced by Ireland
* Anelka replaced by Carew
* Camara replaced by Baxter
* Santa Cruz replaced by Walcott
Zaszło troszkę zmian :D Skorzystałem z dzikiej karty.
Obecnie mój skład wygląda tak:
http://i24.photobucket.com/albums/c38/Tabascor/fpll.jpg
Zaryzykowałem i postawiłem na pomoc. Trójka solidnych obrońców też powinna zrobić swoje. Walcott i Carew w ataku.. Na Carew'a bardziej licze.. Chociaż skoro Van persie cienko tera gra to myślę, że Walcott wyjdzie w podstawowym i może brameczke zdobędzie :) Zastanawialem sie komu dac opaskę.. ale wybralem Deco.. Fabregas moze byc niepewny po kontuzji.. ale bardzo licze ze zagra :)
joł.
edit: btw. Moja drużyna to Piast ;p
Kurde, spadłem z 1 pierwszego miejsca na bodajże 4-5, strasznie dupna ta kolejka. W 3 na pewno lepiej spisze się Clichy, Persie i Nasri. Liczę na nich. :*
Ty byłeś pierwszy tylko dlatego, że punkty przydzielane są od dołu tabeli, a później każdy cię przeganiał, więc... Masz strzałki, ja jestem cały czas pierwszy, Maggic ciągle drugi, a ty gdzieś daleko :/
Xendriel
26-08-2008, 15:01
@Fintex - Ja tez postawiłem na 5 pomocników;) U ciebie skład wygląda naprawdę dobrze, jedynie nad Walcottem bym się zastanowił. Opaskę też bym dał Deco.
Ja wywaliłem Eboue tak jak radził mi Yoh, a na jego miejsce dałem Modricia. Tylko brakowało mi punktów i musiałem sprzedać Woodgate'a. Za niego dałem Ben Haim z Man City. Dlatego teraz chciałem się zapytać czy warto na niego stawiać, bo szczerze mówiąc nie widziałem go nigdy w akcji?
Zabrakło mi już kasy na atak :P Ale mam bramkostrzelnych pomocników więc myślę, że nadrobią. Pozatym Walcott grał ostatnio 64 minuty chyba.. w 1szej kolejce też cos pobiegał. Może w trzecież bramkę zdobędzie :)
Dittuś ; ]]] gdyby nie trzy roszady (beznadziejne roszady) to bym miał 114 :D
Cahilla zostawie zawsze lepiej niż Knight, coś punktuje. Nasri dał dupy, i Nolan nie grał ... ; d
Dittuś ; ]]] gdyby nie trzy roszady (beznadziejne roszady) to bym miał 114 :D
Cahilla zostawie zawsze lepiej niż Knight, coś punktuje. Nasri dał dupy, i Nolan nie grał ... ; d
A gdybym ja w ogóle nie przeprowadzał zmian to bym miał pewne miejsce do 5tej kolejki xD
Yoh Asakura
26-08-2008, 19:39
A jak wam idzie w H2H ? Ja mam jedno zwycięstwo i jedną porażkę, w 2-giej kolejce wygrałem z kibicem United (:cup:). I po raz trzeci będę walczył z Anglikiem. No, i mam 6 miejsce.
Ja podobnie. 1 zwycięstwo i 1 porażka z tym, że marne 12 miejsce :P Ale wygrałem z fanem Czelzi :D (Ja w angielskiej jestem fanem MU)
1 zwycięstwo, 1 porażka, 7 miejsce.
Wygrałem z Bolton Fan, przegrałem z Bangladesh (nie wybrał ulubionej drużyny).
dobra ja zrobiłem kolejne 3 roszady, mam nadzieje że tym razem celne, i na dłużej ; ]]
Ronney'a który kosztował mnie 11 kawałków, zmieniłem Yakubu. Alfonso Alvesa zmienił Ashton. Zaoszczędziłem na tym sporo kasy i zmieniłem mój niewypał Nolana na Elano. Mam nadzieję że przez trochę czasu już zmian nie będę robił bo już łącznie 16pkt poszło. Ogólnie co myślicie o tych zmianach?
dobra ja zrobiłem kolejne 3 roszady, mam nadzieje że tym razem celne, i na dłużej ; ]]
Ronney'a który kosztował mnie 11 kawałków, zmieniłem Yakubu. Alfonso Alvesa zmienił Ashton. Zaoszczędziłem na tym sporo kasy i zmieniłem mój niewypał Nolana na Elano. Mam nadzieję że przez trochę czasu już zmian nie będę robił bo już łącznie 16pkt poszło. Ogólnie co myślicie o tych zmianach?
Nie wiem jak Yakubu i Alves, ale myśle ze Elano bedzie duzo punktował.
Calen Futh
27-08-2008, 10:47
Trudno powiedzieć po trzech meczach. Ja tam sądzę, że Elano swój szczyt miał w tamtym sezonie. Chociaż kto wie...
Yoh Asakura
28-08-2008, 21:12
Eh, 16 punktów poszłooo...
Wywaliłem ze składu Ferdinanda. Dlaczego ? Nie powiem.
Został zastąpiony przez Jose Bosingwę. Z bólem serca pozbyłem się Dżo Kola, a na jego miejsce wziąłem Cesca Fabregasa. Pożegnałem się tylko z Robinem van Nie Trafiam Na Pustą Bramkę, na jego miejsce wszedł John Carew. Kapitanem został hiszpański pomocnik z Arsenalu, a zmiany kosztowały mnie 16 punktów. Mam nadzieję, że się opłaci.
http://img208.imageshack.us/img208/9746/adfy9.jpg (http://imageshack.us)
http://img208.imageshack.us/img208/9746/ (http://g.imageshack.us/g.php?h=&i=adfy9.jpg)
Mam nadzieję, że się opłaci.
Gdyby to była inna gra, napisałbym, że spadniesz do drugiej ligi xD
@Down
Ale tak poważnie to te zmiany raczej dość neutralne.
Yoh Asakura
28-08-2008, 21:30
Do odważnych świat należy B)
No ładny składzik masz. Też chciałem Bosingwe sprowadzić, ale stwierdziłem, że zagram trójką obrońców więc zrezygnowałem z niego. Downinga tylko nie znam. Też wprowadziłem Carewa. Ostatnio ładnie zapunktował. W UEFA nie strzelał może w lidze nadrobi:P
Yoh Asakura
29-08-2008, 00:37
Carew następny mecz gra z Liverpoolem, więc może być kiepsko.
a umnie się to ma tak ;pp
http://img144.imageshack.us/img144/5274/beztytuuad8.png
nie ma bata w next kolejce ze 170pkt moje ; ]]
Yoh, pewnie plujesz sobie teraz w twarz, że wywaliłeś Van Persiego :D
Szkoda, że Theo nie wyszedł w podstawowym ;(
Hej Yoh, pewnie juz orgazm ? >;)
Ciągle na pozycji lidera, mimo, że Ooijer -1, Coloccini 0, Lennon 1... Kranjcar i Tevez przymusowo przesunięci. Cech, Cole, Bentley, Abgonlahor tylko po 2 pkt. Alonso 3, ale Corluka i Clichy po 6! Do tego wspaniały Defoe, aż 16 pkt. Szkoda, że Coloccini i Lennon byli przed Behramim na rezerwie, bo zdobył 5 pkt. James 14, a ja zawsze mianuje bramkarza kapitanem, więc zdobyłby ich aż 28... A tak Cech 4... No cóż, pechowo, ale szczęśliwie (super to brzmi xD).
Zrobie se małe podsumowanie.
W tej ubiegłej kolejce zagrałem nowym składem. Użyłem dzikiej karty. Trochę lepiej na tym wyszedłem, ale nie do końca ;)
Cech wyłapał zaledwie 2 pkt. więc słabiutko..
W obronie też cieniutko. 8pkt. gram trójką, ale Evre zmienili mi automatycznie na Rickettsa, który nic nie zdobył. Carvlho 2pkt, Carragher 6pkt.
Stawiałem na pomoc. Zagrałem piątką. Nie wyszło to źle, ale dobrze też nie :P
26pkt. Elano zagrał tylko kilkanascie minut :/
W ataku Carew 2pkt. i Walcott 1 pkt. Lekki żal :d Ale awansowałem o 3 czy 5 oczek chyba w tabeli :P
Dokonałem dwóch zmian, które kosztowały mnie 4 pkt ;p
* Ricketts replaced by Steinsson
* Walcott replaced by Zaki
Ogólnie ta kolejka dziwna była ;) Mało kto zdobywał powyżej 45 pkt.
joł.
Xendriel
07-09-2008, 13:15
Ta kolejka nie jest jeszcze skończona. Jednak tak czy owak na moje transfery straciłam w sumie chyba z 40pkt, więc teraz zaryzykuję. Moja nowa jedenastka:
http://img210.imageshack.us/img210/2166/kolejka4qv4.png (http://imageshack.us)
Wahałem się czy zamiast Rosjanina nie dać Defoe, ale wydaję mi się, że Pavlyuchenko ma warunki do gry w PL i dobrze zastąpi Berbatova.
Jest skończona. Mi za Evrę dali automatycznie Rickettsa.. nic pkt nie zdobył. Wkurzyłem się bo on był na rezerwie tylko po to zeby tam se ładnie siedział.
Zaryzykowałeś trochę w ataku. dwóch nowych :P nie wiadomo czy se poradzą ;)
Oszusty, brakuje mi jednego punkta ;[ W obu ligach w których gram...
Tak punktowali moi zawodnicy:
http://i24.photobucket.com/albums/c38/Tabascor/6gameweek.jpg
Z napadu jestem zadowolony :) Szkoda, że Carvalho i Deco nie grali... skoro Czelzi wygrała 2:0 to pewnie po 6 pkt by mieli minimum a tak to zmiennicy po 1 punkcie uciułali.
Jeszcze nie uakualnili tabeli, ale myślę, że cosik awansowałem ;p powoli i do porzodu ;]
Yoh Asakura
28-09-2008, 23:26
Rotfl, Deco i Carvalho są kontuzjowani, wywal ich.
Wiem, że mają kontuzję.. Myślałem, że Deco zagra już w tym meczu, ale jest napisane, że powrót w październiku. Carvalho kontuzji doznał chyba jakoś przed meczem... bo wcześniej nie widziałem, żeby czerwona krateczka była.
Myślę czy CR7 nie wprowadzić, ale on cholernie drogi.
Awansowałem na 16 pozycję. 2pkt. straty do ciebie Yoh ; >
Yoh Asakura
29-09-2008, 16:12
Bierz śmiało CR7 B)
Wykonałem parę transferów, wcześniej olałem tę grę. Gdy wróci Nasri, będę grał 5 pomocnikami, zastanawiam się, czy nie warto sprzedać Fabregasa i zamiast niego kupić np. Lampsa, tudzież Gerrarda, który zawsze coś przyfarci. Eksperymentalny atak, Zaki - Carew. Co do Johna to mam właściwie gwarancję punktowania, ale Zaki to niewiadoma, tak samo zresztą jak Wigan, które gra następny mecz z Boro.
Arsenal gra następne spotkanie z Sunderlandem, to będzie chwila prawdy. Jeżeli Fabregas nie zaliczy dobrego występu i nie da paru punktów, wywalam go. To samo tyczy się Clichy'ego, zamiast niego mogę wziąć np. Laursena.
Stosunkowo łatwe spotkanie ma Everton, który zagra z Newcastle. Liczę na Mikela, gol, asysta ?
Zapewne rozczarowaniem będzie Ashley Young, jego zespół gra z Chelsea. Możliwe, że Villa dostanie do zera i Ashley dostanie raptem 2 punkty. To samo tyczy się Carew.
Idealnie w obronie trafiłem z Carragherem. Najlepiej punktujący obrońca - jestem z niego dumny, miałem go bodajże od początku rozgrywek.
Ciężkie życie będzie miał także Wright-Phillips, ale liczę, że Jo, Robinho i reszta paczki rozbije the Reds 3:1. 2 gole Shauna, jedna jego asysta, no i gol z główki Jamiego. Byłoby miło. :)
Ja tam odradzam grać piątką pomocników. U mnie się to nie sprawdziło.
Mam Zakiego od dwóch kolejek i regularnie punktuję. Jest dobry i nie na darmo ogłosili go jeszcze przed sezonem, że ma być obiawieniem premier league.
Laursena miałem na samym początku.. dobry, solidny obrońca nawet strzelił 2 bramki, ale stwierdziłem, że lepiej brać obrońców z zespołów z 'top four' (nie z tottenhamu:P) bo one bardzo mało bramek tracą więc 4pkt+ gdy wygrają to 2pkt+ i jest 6 minimum +czasem brameczki :). Carraghera mam chyba od początku i to się sprawdza. Evra ostatnio tez 6pkt. Carvalho nie grał.
Co do napastników to polecam Defoe bo to bramkostrzelony piłkarz + egzekutor jedenastek a takich w ciągu sezonu kilka pewnie wykona.
Pasuję się pochwalić:D:
http://i24.photobucket.com/albums/c38/Tabascor/fpllast.jpg
CR7 załatwił sprawę.. Poza tym solidna obrona, Ireland i Zaki :) Carew też ostatnio nieźle, Defoe zawodzi.
Najlepsze jest to, że na ławce rezerwowych mam samych asów :D Steinnson jest w drużynie gwiazd. Cahill punktuje regularnie i miał raz asyste, Delap ma coś 6 asyst i parę goli. Raz czwórka rezerwowych zdobyła trochę więcej niż połowę punktów co grająca jedenastka więc jest dobrze.
Wy bawicie się dalej czy olaliście sprawe ? :P
a ja se tak poczynam
http://img374.imageshack.us/my.php?image=trylm5.jpg
mam sporo zawodników, w drużynie gwiazd :O
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.