zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy mozna zmienic nick?

Matiszek2
28-07-2008, 09:58
Witam!
Tak jak w temacie, mozna zmienic nick? Czy jest za to jakas kara? Slyszalem ze mozna zmienic nick tylko jak lamie regulamin, moj nie lamie :/ Wiec jest mozliwosc zmiany nicku?

robek
28-07-2008, 10:00
mozesz jesli masz namelocka. jak masz kumpla senior tutora (nie wiem czy musi byc senior) napisz mu, zeby zrobil na ciebie reporta bo masz tam nick który znaczy po jakims tam jezyku 'twoja stara to k...a' czy cos takiego, i juz masz namelocka :P

Matiszek2
28-07-2008, 10:05
Hehe, czyli znajomosci ;) To da sie zalatwic. A czy grozi mi za takie cos ban ? :PP Jest jakies ryzyko?

Slythia
28-07-2008, 10:09
Hehe, czyli znajomosci ;) To da sie zalatwic. A czy grozi mi za takie cos ban ? :PP Jest jakies ryzyko?
Ban nie grozi (chyba, że napisałby, że masz bardzo 'ofensywny' nick). Jeśli zaś odkryją, że to wszystko jest nieprawdą, to tutor dostanie bad namelock.

Matiszek2
28-07-2008, 10:12
Czyli jak poprosze kumpla, to tylko on ryzykuje? A wogole jaka jest szansa ze to wykryja? B) No i wogole, zwykly tutor starczy? Czy musi byc senior? Jak senior to wieksza szansa na powodzenie? :baby:

Slythia
28-07-2008, 10:13
Czyli jak poprosze kumpla, to tylko on ryzykuje? A wogole jaka jest szansa ze to wykryja? B) No i wogole, zwykly tutor starczy? Czy musi byc senior? Jak senior to wieksza szansa na powodzenie? :baby:
Nie ma znaczenia, czy jest to tutor, czy też senior tutor - obaj mogą raportować imiona, są one także sprawdzane w jednym miejscu.

Ryzyko jest tylko po jego stronie. Dlatego też mało kto się zgodzi, jeśli masz naprawdę poprawne imię. Szansa, że wykryją jest dość duża.

Matiszek2
28-07-2008, 10:17
A nawet jesli wykryja ze moj nick nie lamie regulaminu to po reporcie bede mogl tak czy inaczej zmienic nick? Nawet jesli tutek zostanie juz ukarany?
Btw. oni sprawdzaja co znaczy moj nick w kazdym jezyku? 8o

Slythia
28-07-2008, 10:25
A nawet jesli wykryja ze moj nick nie lamie regulaminu to po reporcie bede mogl tak czy inaczej zmienic nick? Nawet jesli tutek zostanie juz ukarany?
Btw. oni sprawdzaja co znaczy moj nick w kazdym jezyku? 8o
Proces raportowania rozpoczyna się od sygnału od tutora mówiącego o tym, że nick jest nielegalny. Następnie jest on sprawdzany przez customer? support (czy coś takiego) - nie wiem, w jaki sposób. Dopiero po pozytywnym rozpatrzeniu gracz musi zmienić imię.

Dlatego też jeśli odkryją, że raport był błędny to nie będziesz mógł zmienić imienia. Wiem także, że mają swoje sposoby na ocenę, czy tłumaczenie ma sens, czy też nie.

Btw, czasem raporty są po prostu odrzucane, bez żadnej kary dla tutora.

Matiszek2
28-07-2008, 10:28
Czasem? hehe A czy moglby tutor napisac ze moj nick po prostu nie opisuje postaci? Mi sie wydaje ze tutek dostaje kare tylko jak mocno przegina z tym reportem.

Slythia
28-07-2008, 10:31
Czasem? hehe A czy moglby tutor napisac ze moj nick po prostu nie opisuje postaci? Mi sie wydaje ze tutek dostaje kare tylko jak mocno przegina z tym reportem.
Nie orientuje się w nowych zasadach, dlatego nie wiem, co miałby napisać. Karę dostaje się za przeginanie i za bardzo głupie raporty. Nie jest wcale trudno wykryć, że ktoś chce pomóc koledze.

@down
Oj jakoś zawsze miałam problemy z zapamiętaniem tej nazwy. I nie podobno...

robek
28-07-2008, 10:34
coustomer? support

customer, po tym jak podobno CMa spotkałas to powinnas wiedziec (;

co do tutora to za opłata ci powinien to zrobic, mi kumpel z rl tak zrobil i nikt do tej pory nic nie wie bo napisal ze po tajlandzku to znaczy jak tam wyzej pisze, nie pamietam bo nie mam passow do konta i nie sprawdze ;p

Matiszek2
28-07-2008, 11:36
Dobra, prosto z mostu. Moj nick zawiera w sobie wyraz "Matesz" nie jest to zadne przeklestwo ani nic, ale doczytalem w necie ze jest to nazwa slepu spozywczego w Polsce xD. Czy to moze byc powod do reporta? B). Pozatym mozna stwierdzic ze ktos chcial napisac czesc zdania: "Ma tesz" tylko ze zamiast 'sz' powinno byc 'ż' :/
A jak nie to ma ktos pomysl na inny powod zeby sie uczepic tego nicku? :baby:

ErAgOg
28-07-2008, 12:00
Ja tam sam sobie raportowałem, nie dostałem namelocka, ale kary też żadnej nie było. : P Możesz spróbować z tym, że Twój nick to część zdania. Nie polecam wymyślania, że w jakimś języku to przekleństwo, bo to przecież łatwo sprawdzić (zapamiętajcie- w googlach znajdziecie wszystko).

Matiszek2
28-07-2008, 12:28
@up
A mozesz powiedziec np. jaki nick raportowales i jaki powod podales? A z tym ze jest to czesc zdania to by sie wszystko zgadzalo tylko ze nie ma takiego wyrazu "tesz", wogole za raportowanie takiego nicku tutek dostanie jakas kare? :P Bo jak to jest ryzykowne to trudno bedzie namowic kumpla