Pokaż pełną wersje : Na czym trenować?
Mam pytanie. Jako że dawno nie grałem w Tibię, postanowiłem znowu grać, mam aktualnie postać 10 knight skille 40/41 w Axe . Trenuję na rotach hand axe'em na full defense, ale ten trening jest naprawdę uciążliwy. Co chwilę roty padają i trzeba co chwilę chodzić po nowe. Jak zmienić trening, żeby nie zmieniać na długo potwora? Na driuda/sorca nie mam co liczyć bo nikogo nie znam na servie. Jak myślicie co najlepiej zrobić? Zmienić potwora na dwarfa czy na rotach jechać tyle że z sickle na full defense albo balance? . Myślałem także nad tym aby zrobić 11 sorcem i dać kumplowi żeby na nim trenować no i exura gran by co chwilę był i przy okazji mlvl sorcowi zwiększyłby się.
juran_se_spychowa
30-07-2008, 15:36
pomysł z 11 sorcem odpada... (miałby zamały shielding, więc musiał by mieć pro evul eq). Lej dwarfy w piwiarni w kazz albo ewentualnie minoski... innej rady nie ma
Trenuj z słabszą bronią na rotwormach do 50/50 i potem na minosach, broń zależy od tego jak często będziesz zadawał blood hity.
Poradnik "Wszystko o treningu..."
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102&highlight=wszystko+treningu
Trenować wiem jak. Trochę gram dłużej niż ty :) . Ale mniejsza z tym. Dzięki za doradzenie.
Jozi nikt Cię nie pytał czy grałeś więcej czy mniej, lecz jeśli grałeś więcej (wcześniej niż tibia 7.6) to skąd bierzesz taki durne pytania jak na tak doświadczonego gracza??
nock keciron
30-07-2008, 18:55
zmien hand axe na sierp. posiedz na rotach do 50, a potem idz na mino/dwarfy. od skili 60 mozna spokojnie skilowac na slimach.
Sarphiusq
30-07-2008, 19:12
Na rotach i dwarfkach <Kazoo rox> xDDD
nie wiem czemu od razu odrzuciliście pomysł z sorcem :P
sickle+ full def, sorcowi wystarczy jakis chain armor, ewentualnie modyfikujemy po 1 arma w jedną czy drogą, lurujemy rata/wolfa i heja, hity wychodzą po około 1-3 hp :P
ewentualnie mino pod wieżą minosów koło kazordoon, dwarfy w kopalni nr. 4/5 (nikt tam nie chodzi) albo roty, chociaż to może i przesada :D
axe ma to do siebie, że nie ma nic pomiędzy 10 a 5 (jak np. combat knife,club);(
Spellshare
01-08-2008, 11:34
Według mnie pomysł z sorcem jest dobry, ale jednak będzie lepiej gdy pójdziesz z sickle na dwarfy w kazo. :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.