zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowa metoda płatności - przelew bankowy

Fureyka
31-07-2008, 14:03
W związku z powstaniem nowej metody płatności, postanowiłam stworzyć ten poradnik. Mam nadzieje, że znajdziecie tutaj odpowiedzi na mnóstwo zadanych wcześniej pytań.

Nowa metoda płatności opiera się na przelewie bankowym przez bank w naszym kraju.

Nową metodą możesz zakupić pojedyncze premium time o długości 90, 180 lub 360 dni. Nie można jednak zamówić abonamentu. Cały Tibia payment system jest nadal dostępny tylko dla zamówień z Twojego konta.

Aby zamówić premium time nową metodą, postępujemy według poniższych kroków:

logujemy się na swoje konto na stronie www.tibia.com
wybieramy opcje add premium time
następnie single payment...
... i nową metodę czyli Bank Transfer
wybieramy na jaki okres czasu zamiawiamy premium time
i wpisujemy swoje dane: imię, nazwisko, adres, kod, miasto, kraj, e-mail
klikamy submit a następnie akceptujemy warunki
po zaakceptowaniu pojawi nam się adres oraz numer konta na jaki mamy przesłać pieniądze, w zależności od długości premium time. Znajduje się tam również numer zamówienia i numer referencyjny
przelewamy pieniądze i cieszymy się z korzyści jakie daje nam pacc

PS. To dopiero szkic poradnika, kulturalne sugestie co można dopisać mile widziane.

besn
31-07-2008, 17:59
Jeśli ktoś chce poznać zdanie Droma na ten temat, polecam zapoznanie się najpierw z jego postem tutaj:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=187541

A dopiero potem jakieś próbowanie wyzywania, itd.

Domis
31-07-2008, 18:20
Mam parę pytań, czemu dopiero teraz temat został otwarty? A po napisaniu go został od razu zamknięty? Jak to jest poradnik to powinny i być dodane cenny, (zmieniają się jak kurs Euro, ale nie aż tak bardzo, że jutro będzie 10zł taniej/drożej). Oraz czemu dopiero po tygodniu chcecie rozmawiać na ten temat? Nowa płatność pojawiła się 25 lipca, dziś jest 31, przez te 6-7 dni powstało setki tematów z czego zachował się jeden, ten poddany w linku przez besna. No i do tego warnowanie i banowanie ludzi? Z jakiego powodu?

Zelux
31-07-2008, 18:21
@up twojego posta nie było, jak pisałem, dobrze mówisz. Niestety na forum panuje pewnego rodzaju cenzura :(
Warto dopisać, ile wynoszą ceny pacców:

Ceny:
3 miesiące - 63.98 PLN
6 miesięcy - 112.08 PLN
12 miesięcy - 192.25 PLN

Dla niekumatych możesz dorzucić jakieś fotki ;p

Namekanoth
31-07-2008, 18:21
Dodaj, że za przelew płaci się drobne, nie więcej niż 1,50 pln o ile pamiętam, więc zamówienie sobie pacca przelewem wyniesie nas teraz około 65 złotych, bez żadnych dodatkowych kosztów.

Emok
31-07-2008, 18:23
Ceny:
3 miesiące - 63.98 PLN
6 miesięcy - 112.08 PLN
12 miesięcy - 192.25 PLN

Kurs Euro bardzo skacze, nieroztropnie pisać polskie ceny. Jedna osoba z tibii.org ładnie powiedziała, że "windowsowy kalkulator ma każdy".

@down
Może i można.

Namekanoth
31-07-2008, 18:24
Kurs Euro bardzo skacze, nieroztropnie pisać polskie ceny. Jedna osoba z tibii.org ładnie powiedziała, że "windowsowy kalkulator ma każdy".

Nie skacze jednak znacznie, można napisać cena pacca waha się od 65 do 70 PLN i w nawiasie podać cenę w euro.

Horthead
31-07-2008, 18:26
Jak dla mnie już nie wymyślajcie takich wymówek. Można napisać. Ceny wahają się zależnie od kursu euro, jednak przybliżona wartość to 65zł.

Palladni
31-07-2008, 22:37
Widze temat otwarty, więc pare spraw.

Mysle, ze temat ten powinien wrocic do propozycji aby dac pole do popisu innym poradnikom, ktore byly wczesniej pisane ale co sie z nimi dzialo to sie dzialo : )

W temacie powinnas podac w miare przyblizona cene tak kupywanego premium time, bo jako ze zlotowka jest teraz w miare niestabilna, ale jest mocna to mozna by smialo przyblizyc cene premium do okolo 65 złotych.
Powinien sie tutaj rowniez znalesc link do jakiegos prostego przelicznika walut, tak zeby kazdy sobie z nim poradzil oraz krotki FAQ albo wzmianka, ze po wycofaniu takiej formy platnosci (po zlozeniu zamowienia, ale nie zaplaceniu) nie grozi nam nic itd : )

@offtopic:
Zalece offtopem, nikt nie musi mi odpowiadac ale pytanie zadam : )
Dlaczego dzialo sie to, co sie dzialo? I nie myslcie, ze jestem jednym z tych krzykaczy DROM ZLODZIEJ KRADNIE 32 ZLOCISZE!.

@down:
A nie wiedzialem, przepraszam za pomylke ; )

Golden Demon
31-07-2008, 22:57
@Palladini:
To jest dziewczyna. Xd
Jeśli to szkic to:
a) Dodaj sski.
b) Cennik, ofc. zaokrąglony.
c) Małe FAQ, bo pytania będą się powtażać, np.
Czy to bezpieczne?
Kupujesz prosto przez www.tibia.com, więc bezpieczniej się nie da.
d) Pokazać jak należy wypełnić druczek w banku/ na poczcie.
d) Pomogłem, zrobiłem za Ciebie sski, możesz je dać.
http://i38.tinypic.com/2hz7g3d.jpg
http://i36.tinypic.com/1255dm9.jpg
http://i38.tinypic.com/2h6zorp.jpg
http://i36.tinypic.com/i2k21l.jpg
http://i33.tinypic.com/117wvi1.jpg
http://i35.tinypic.com/10nrcya.jpg
http://i33.tinypic.com/b7x454.jpg
SSki są w odpowiedniej kolejności. : p

PS: Może i cena skacze, ale to nie jest tak, że dziś 63 zł, jutro 70. To kwestia 7-40 groszy...

Nie wymagaj zbyt wiele, jeszcze 1h temu dostał byś delete acc za taki post. Xd

Nanerenderiel
31-07-2008, 23:15
odniose sie do tematu. zrobienie takiego poradnika to delikatne mylenie tych mniej lotnych graczy ktorym trzeba wszystko palcem pokazac. odrzucono poradniki o wiele lepsze i wiecej pokazujace krok w krok.
co do kursu euro to zlotowka jest mocna a jej ruch jest naprawde znikomy a ze mowa o niecalych 20 Euro to cena moze z dnia na dzien machnąc sie o 0.50 do 1 zl gora dziennie. jezeli chce sprawdzic sie ile bedzie kosztowal w danym dnu to najlepiej przejsc sobie za kazdym razem procedure zamowienia do momentu az nie pokaze ceny. sredni kurs euro podawany prrzez NBP czyli wszystkie media odbiega nieznacznie od tego kursu Euro ktory uzywa Cipsoft, bo oni uzywaja mmiedzynarodowego kursy walutowego FOREXu.

co do cen za przelewy to :
poczta: 2,50 zl
inne banki 1- 4, zl
a najlepiej pojsc sobie do ING (bo nr do przelewu to wlasnie jest z banku ING) i wowczas zaplacimy ZERO zlotych za przelew.

jak cos na pytania odpowiadam na priv.

Cosinus1990
31-07-2008, 23:46
jestem noobem w tych sprawach, więc mam pytanie

czy karta kredytowa to to samo co karto do bankomatu ;p

Golden Demon
31-07-2008, 23:58
Właściwie to tak, ale nie zawsze, do bankomatu mozesz też wsadzić kartę płatniczą.
W karcie kredytowej możesz wziąć kasę w debet, czyli teraz bierzesz, potem spłacasz. Jeśli to Twoja karta, to jest to płatnicza, gdyż kredytową możesz dostać jak będziesz zarabiać.

Nanerenderiel
01-08-2008, 00:19
jestem noobem w tych sprawach, więc mam pytanie

czy karta kredytowa to to samo co karto do bankomatu ;p

NIE! jest stanowcza roznica.
karta debetowa (do bankomatu) wydawana jest do konta bankowego. pieniadze ktore wybierasz karta w bankomacie wybierasz automatycznie z konta.

karta kredytowa to karta wydawana z limitem, tzn przy wydawaniu karty okreslany jest limit na przyklad 2.000 zl. i mozesz nakupic ta karta za te 2 tys a pozniej masz termin w ktorym musisz oddac te 2 tys. jezeli nie splacisz w wyznaczonym terminie to po nim ten dług jest oprocentowany stawką 20% wzwyz i wtedy dodatkowo musisz splacic odsetki. karta kredytowa tez mozesz wybierac pieniadze w bankomacie i wowczas uszczuplaja one ten twoj limit 2 tys zl.

to fakt jak powiedzial Golden Demon debetowa dostaniesz bez prolemu majac juz 14 lat z kontem izzykonto w mbanku a kredytowa dostaje sie jezeli dochody przekrocza okreslony poziom.

i powiedziałam to ja, Nane ;)

Dextrun
01-08-2008, 16:21
Ja mam pytanie... co zrobić w takim momencie gdy pacc nie przychodzi juz 3 dni w menu acc na tibia.com na czerwono pisze coś po ang i tam tylko da sie kliknoć "Show Detalis" i jak to klikasz to takie coś wyskakuje
http://img168.imageshack.us/img168/308/kljdq6.th.png (http://img168.imageshack.us/my.php?image=kljdq6.png)
i dalej nie wiem co zrobić i co jest nie tak ;(

Xevo123
01-08-2008, 17:08
Witam! Dzisiaj postanowiłem zamówić sobie takiego pacca. Problem w tym , że jak próbuję przelać pieniądze na to podane konto to wyskakuje "proszę podać ulicę".
Kiedy tam nie ma wypisanej żadnej ulicy! Czy ktoś może mi pomóc? Z góry thx.

Nanerenderiel
01-08-2008, 20:31
Witam! Dzisiaj postanowiłem zamówić sobie takiego pacca. Problem w tym , że jak próbuję przelać pieniądze na to podane konto to wyskakuje "proszę podać ulicę".
Kiedy tam nie ma wypisanej żadnej ulicy! Czy ktoś może mi pomóc? Z góry thx.

wszystko to zalezy od strony banku. jezeli ona jest uparta i koniecznie chce ta ulice to wpisz jej durnote, na przyklad : ul. flamingowska.
to jaka ulice wpiszesz w przelewie to nic nie przeszkadza, jak w nazwie odbiorcy wpiszesz "jas fasola" to tez nie przeszkadza. odbiorca twojego przelewu rozpoznawany jest tylko i wylacznie po numerze. jak nie zrobisz bledu w nrze konta to i jako odbiorce binladena mozesz wpisac to i tak nic nie zmienia bo pieniadze dojda do celu.

... i powiedzialam to ja, Nane ;)

Dragon-Fly
01-08-2008, 21:19
Szkic poradnika? W Word'zie/notatniku możesz sobie, Fureyko, zrobić.
Sugestie? To, co każdy poradnik powinien zawierać - zdjęcia, opisy, "faq", przydatne linki.
Zrobiłaś podpunkty - co należy zrobić.
I tylko to.
Nie wiem czemu został skasowany poradnik Azindius (http://forum.tibia.pl/member.php?u=115533)'a, był zrobiony idealnie i CAŁKOWICIE bezstronnie.
Edit: No i interpunkcja ;d.

rajaput
02-08-2008, 09:08
Szczerze mówiąc, to taki sobie jest ten poradnik. Poprzednie były o wiele lepsze. Po pierwsze było dużo zdjęc, wszystko było ładnie, przejrzyście pokazane. A ty tylko wypunktowałaś, co trzeba zrobic... Nie wiem dlaczego poprzednie zostały skasowane, skoro były lepsze ;)

ArcherMisiek
02-08-2008, 19:26
@2x UP

Zgadzam się z tobą całkowicie. To, co się dzieje na forum to już lekka przesada. Z tymi nowymi moderatorami też nie jest w porządku. Wczoraj dostałem punkty karne za to, że w temacie poświęconym Island of destiny koleś napisał coś o piwnicach, a ja zapytałem jakie piwnice. Co więcej nawet do mojego podpisu się uczepili - 1 gif to za dużo w podpisie? Chyba se przejde na inne forum :o
Ale żeby było, że wnoszę coś do tematu, to się wypowiem:

@topic
Był taki fajny poradniczek ze screenami wszystko fajnie pięknie, dałem mu 10/10, aż tu usunęli.

@btw
Czytałem wypowiedź Omadera i rozumiem go, ale dalej nie mam podstaw, żeby kupować przez tibia.pl, skoro przez tibia.com taniej. No chyba, że się mylę.

Kimo
02-08-2008, 21:33
Omg, za przeproszeniem sracie sie do modow i Droma, co w tym do ch*** dziwnego, ze chce nadal prowadzić firme, mieć z tego przyjemność i troche zarobić, i to nie kokosy, tylko kilka zlotych na paccu. Prowadzenie pewnie firmy tez kosztuje, a po tym jak ceny pacca zostaly obnizone, bedzie ona miala mniej klientów i pewnie te koszty się podwyższą ... Myślę że nie powinniście mieć pretensji do nich, ze usuwali tematy, posty etc, moze mieli swoje powody, nie takie jak myślicie? Jak bede kupowal pacc, to napewno nie przez Tibia.com/Allegro tylko firme Drom - wole doplacic te kilkanaście zlotych i mieć świadomość że chociaż komuś w pewnym stopniu pomoglem.

Pzdr

Kruul
02-08-2008, 21:40
Aha... Jak cen nie podali to świetny poradnik, mam rozumieć?
To co się na tym forum dzieje to jest naprawdę śmiechu warte :D i nie mówię tutaj o tym, że Drom zdziera lub nie, ale upadek tej firmy jest nieunikniony, więc nie wiem po co cenzurować D=.

Po co mają podawać cenę jak co chwilę się zmienia kurs euro, a i tak przy składaniu zobaczysz aktualną cenę??

Poradnik który usunięto, a był pierwszy i chyba najlepiej jest w nim wyjaśnione dla nie znających języka angielskiego jest skopiowany na hunted.pl, a dokładnie w tym linku

http://forum.hunted.pl/showthread.php?p=22921#post22921

Fred_Flintston
02-08-2008, 21:53
Po co mają podawać cenę jak co chwilę się zmienia kurs euro, a i tak przy składaniu zobaczysz aktualną cenę??
Bo może nie wiedzą, że można od razu zapłacić w złotówkach, bez cackania się z kantorami jak dawniej?

@UP x2
Zauważ, że co inteligentniejsze jednostki nie mają pretensji do Droma o to, czy sprzedaje PACCe za 95 zł, czy 9500 zł. On prowadzi firmę, on ustala cenę i jak na tym zarabia - OK. Sramy się o cenzurę na forum. Całego tego cyrku by nie było, jakby Drom uczciwie poinformował o nowej metodzie kupienia PACC (i podał odpowiednią cenę). Nie mam zamiaru powtarzać wszystkiego piąty raz, podam cytaty z TORGa:

Tu w ogóle nie chodzi o to, po ile kto sprzedaje pacce. Wiemy, że jego firma jest legalna, płaci podatki, zarabia tylko kilka złotówek od jednego zamówienia. Jak dla mnie może nawet wspierać Caritas, tylko, że nam wszystkim chodzi o zupełnie coś innego. Nikt nie ma pretensji o cene, jaką Drom oferuje za swoje usługi. Może i sprzedawać po 1000zł i guzik nas/mnie to obchodzi. Bo nam chodzi o cenzure na forum tibia.pl. I nie mówie tutaj o tematach pod tytułem "Drom to złodziej", czy też "Skopać Droma".
Wszystko zaczęło sie od tego, że ktoś w niusie usunął info na temat cen pacca. Kilki userów to zauważyło i zaczęli załakładać tematy właśnie z zapytaniem o to, dlaczego sie tak stało. Kadra tibii.pl zamisat im krótko odpowiedzieć w jednym poście ucinającym dyskucje co i jak, zaczęła ich banować (bez większego powodu! i to odrazu permem) oraz usuwać tematy z niewygodnymi dla nich pytaniami. Popełnili oni ogromny błąd, bo co raz więcej osób stawło w obronie tych niesłusznie zbanowanych, przez co co raz więcej osób zaczęło zwracać uwage na całą sprawe.
Słyszałem też o przypadku, gdzie pewnien user założył na forum poradnik 'Jak kupić Pacca' nowymi metodami, gdzie były podane też ceny jakie należy przelać, żeby owego pacca otrzymać. Dostał on - uwaga! - bana na ip!

Więc właśnie jeszcze raz - tu nie chodzi o to, czy Drom sprzedaje pacce po 63, 95 czy 2500 złotych. Tu chodzi o zachowanie kadry tibii.pl i o banowanie userów i o cenzura jaka tam panuje.

bo co stalo na przeszkodzie, aby napisac cala prawde? ze PACCa moze kupic kazdy samodzielnie 30% taniej, o ile ma konto bankowe i potrafi robic przelewy, uzupelniajac to informacja, ze firma DROM nadal bedzie dzialac dla tych, ktorzy chca wesprzec serwis, aby mozliwe bylo utrzymanie strony, fundowanie nagrod i organizowanie konkursow?

a w ten sposob masa ludzi ma, uzasadnione moim zdaniem, pretensje i czuje sie oszukana.

naprawde uwazasz, ze ta akcja w jakikolwiek sposob pomogla w ratowaniu firmy DROM i/lub serwisu t.pl? ze byla przemyslana, rozsadna i na poziomie? mysle, ze nie.

kwestia teraz, czy zaloga t.pl ma wystarczajacy poziom, zeby przyznac sie do bledu, przeprosic uzytkownikow i odbanowac tych, ktorzy niczym nie zasluzyli sobie na bana (co wcale nie znaczy wszystkich, bo wielu sobie zasluzylo ; )

a wtedy DROM nadal bedzie mogl sprzedawac PACCe po takiej, a nie innej cenie - i zapewne znajda sie tacy, ktorzy dla dobra serwisu je kupia - ale wtedy beda wiedzieli co robia i dlaczego placa wiecej i nie beda czuli sie oszukani.

I fajnie by było, gdyby w końcu szefostwo Tibii.pl się w końcu wypowiedziało o całej tej sprawie.

Aha, jakby ten post miał być usunięty, wiedźcie, że się nie poddam w dążeniu do prawdy :cup:

Dziękuję.

ArcherMisiek
02-08-2008, 23:15
Cała prawda, tylko prawda (osoba up).

Tylko, że mnie martwi jedno - to jest poradnik, czyli mamy tu ocieniać pracę i wysiłek, jaki włożył do tego poradnika jego autor. W takim razie wypowiem się:

96% poradników było lepszych od tego, w takim razie taka i ocena będzie: 0,4/10

Lecz zawsze może być lepiej! Podobno ma być on zedytowany (choć nie wierzę w cuda) ;)

Palladni
03-08-2008, 01:12
Omg, za przeproszeniem sracie sie do modow i Droma, co w tym do ch*** dziwnego, ze chce nadal prowadzić firme, mieć z tego przyjemność i troche zarobić, i to nie kokosy, tylko kilka zlotych na paccu. Prowadzenie pewnie firmy tez kosztuje, a po tym jak ceny pacca zostaly obnizone, bedzie ona miala mniej klientów i pewnie te koszty się podwyższą ... Myślę że nie powinniście mieć pretensji do nich, ze usuwali tematy, posty etc, moze mieli swoje powody, nie takie jak myślicie? Jak bede kupowal pacc, to napewno nie przez Tibia.com/Allegro tylko firme Drom - wole doplacic te kilkanaście zlotych i mieć świadomość że chociaż komuś w pewnym stopniu pomoglem.

Pzdr

Jesli mieli takie powody i bylo by one zrozumiale zostaly by nam one podane by zalagodzic sytuacje. Nikt, powtarzam, nikt normalnie myslacy nie ma pretensji do Droma o cene. A w dupie mam, po ile kto sprzedaje. Ba, sam jestem nawet troszke zly bo troche na lewo sprzedawalem PACC'e. Chodzi nam o kasowanie tematow, nie boli Cie to, ze starano sie Ciebie oszukac, a wlasciwie zataic informacje ktore sa dla zwyklego uzytkownika tak wazne? Kazdy przecietny tibijczyk ceni sobie tpl jako zrodlo rzetelnych informacji tibijskich, a jesli czegos tam niema - nie istnieje albo jest klamstwem. "Wy" napisaliscie newsa tak naprawde nic nie mowiacego (dla przecietnego mlodego tibijczyka, to po prostu informacja o jakiejs nieznacznej zmianie w systemie) oraz ten smieszny poradnik, ktory rowniez niewiele tlumaczy. Tym sposobem, tibia.pl nie udzielila rzetelnych informacji, a przeciez wystarczylo napisac

Premium Time na okres 90 dni w tej chwili kosztuje 63,98 zlotych, nalezy jednak wziasc poprawke na niestabilna zlotowke i to, ze cena ta mocno sie waha

Mozna bylo rowniez dodac, ze dla tych ktorzy nie maja zaufania do nowego systemu oraz chcac wspomoc serwis, ze Ci ktorzy nie sa pewni czy poradza sobie z takim rodzajem zamowienia maja ciagle mozliwosc zakupu u DROMA - Szybko, pewnie i bezpiecznie - nawet glupia promocja o te pare zlotych by zrobila swoje. Ale nie, ekipa/jej czesc wybrala sobie za priorytet oglupienie uzytkownikow oraz wprowadzenie totalnej dezinformacji i kasowania jakiejkolwiek wzmianki o korzysciach ktore niesie za soba ta nowa metoda platnosci.

Tak powazny serwis nie powinien sobie pozwolic na taki ruch, zawiodlem sie.

PS. Ciekawe co to bedzie, gdy euro bedzie waluta w polsce : ) Bedziecie sprzedawac w peso?

@edit:
Genialne.
Zbanować mnie na IP (nie, nie mam zmiennego) żeby wyglądało, jakbym opuścił forum i nie mógł się więcej wypowiadać.
Przepraszamy, ale twój adres IP został zbanowany.

Bany na IP są przyznawane, gdy z jakiegoś adresu IP jakiś uzytkownik jest szczególnie uciążliwy (np. mocno spamuje, zamieszcza na forum linki do keylogerów lub cheatów itp.), i nie pomaga banowanie mu konta (zakłada odrazu następne).[...]

Bordo
04-08-2008, 12:39
Mam pytanie!
Czy jeśli tak zamówię PACCa to mogę przelać pieniądze z konta przez bank internetowy czy musze na poczcie/w banku?
Chodzi mi o to, czy mogę im przelać te pieniądze z mojego konta przez mój bank internetowy czyli iPKO (PKO Inteligo). Nie powinno być problemów?
I czy wtedy pieniążki dojdą szybciej?

HubertPol
04-08-2008, 12:58
@up
Możesz przelać jak chcesz aby pieniądze znalazły się na koncie ;)

Bordo
04-08-2008, 13:02
Ok, dzięki :)
A czy kasa przelana z banku internetowego dojdzie szybciej niż bym wpłacił w banku?

Palladni
04-08-2008, 13:06
Ok, dzięki :)
A czy kasa przelana z banku internetowego dojdzie szybciej niż bym wpłacił w banku?

Niema znaczenia : ) Ale podpowiem Ci, jesli masz karte platnicza/debetowa z Inteligo, to mozesz nia zamowic PACC inaczej - mozesz jej uzyc jako karty kredytowej i tym sposobem miec PACC w 5 minut : )

Bordo
04-08-2008, 13:16
Z kart mam tylko MasterCard Electronic i Visa Electron, one tez mogą być?

HubertPol
04-08-2008, 14:37
@up
Visa chyab nie przejdzie sprobuj MC Electronic

Pan_Ziemba
04-08-2008, 15:30
Ja właśnie zapłaciłem za PACC i teraz pozostało mi tylko czekać :D

Palladni
04-08-2008, 16:15
Z kart mam tylko MasterCard Electronic i Visa Electron, one tez mogą być?

@up
Visa chyab nie przejdzie sprobuj MC Electronic

To tak naprawde nie wszystko zalezy od karty, ale od tego na jakie transakcje pozwala bank przy uzyciu danej karty. Tym sposobem, ze Visy Electron w jednym banku nie mozna kupic PACC, a w Inteligo mozna : )

HubertPol
04-08-2008, 17:29
@up
Mi visa nie przeszlo ; p

Pan_Ziemba
04-08-2008, 17:56
Takie pytanie:
Ile się oczekuje na Pacc?

Fred_Flintston
04-08-2008, 17:59
@UP
Jakieś 3 - 5 dni.

mob
04-08-2008, 18:24
@UP
Jakieś 3 - 5 dni.

Sprawdziłeś?

Fred_Flintston
04-08-2008, 18:39
@UP
Nie musiałem. Niżej cytaty z TORGa:

Przelew dochodzi od 2 do 3 dni ;) czyli na nasze 4-5.

Czas oczekiwania jest trudny do określenia, ale myśle, że zamknie się w 3 dniach (chyba warto poczekać 3 dni i zaoszczędzić ~~27zł)

Mi pacc doszedł w ~4 dni xd .

czyli wplacasz z iPKO masz pacc 1-2 dni + obsluga
jak z ing to mozliwe ze w 1 dzien + obsluga (czy w ten sam dzien tego nie wiem) ;)

POCZTA: 3-5 dni ROBOCZE, czasami nawet dłużej
BANK: 2 do maksymanie 5 dni

To chyba wiarygodne źródła.

Nanerenderiel
04-08-2008, 23:25
podaje kilka punktow waznych. jezeli ktos chce rozszerzenie to na priv pytac.

1. przelewy dokonuje sie w zlotych z dowolnego banku poczty, przelewu internetowego czy czego tam chcecie.
2. wplata na poczcie 2,50zl, dowolny bank: od 1-4,50 zl, przelew w ING kosztuje zero zlotych.
3. szybkosc dochodzenia przelewu na konto cipów to 1 dzien roboczy. czyli wplacasz w poniedzialek i cipy maja kase we wtorek itd. UWAGA wplata w piatek, sobote, niedziele dochodzi dopiero w poniedzialek ! wyjatkiem jest przelew/wplata w ING.
4.czas oczekiwania na pacca: wplacasz w poniedizalek z dowolnego banku to cipy dostaja pieniadze we wtorek i w tym dniu realizuja zamowienie czyli we wtorek masz pacca itd, wyjatkiem jest (podobnie jak w punkcie 3) wplata w piatek i na weekend, wowczas pacca masz w poniedzialek.
5. wplacajac w oddziale ING lub robiac przelew z konta ING pacc masz w dniu platnosci.
6. kochana poczta polska! wplacasz im pieniadze w poniedzialek, oni przerzucaja pieniadze na konto swoje we wtorek w srode robia przelew miedzybankowy na konto cipow i cipy pieniadze maja we czwartek i wowczas realizuja usluge. itd. termin ten jezeli im sie chce moze skrocic sie do srody.
7. w zwiazku z tym ze wiekszosc z was ma mbank to przelew nic nie kosztuje i pacc masz w kolejny dzien po wplacie.
8. karta z konta INTELIGO mozesz zakupic karta tak jak karta kredytowa. nie ma tej mozliwosci podczas platnosci karta z konta PKO Inteligo. to znaczna roznica .

bla bla bla, powiedziałam to ja, Nane ;)

Pan_Ziemba
04-08-2008, 23:57
Czyli według Nane PACC powinienem mieć jutro :D:D

Emceem
05-08-2008, 12:00
A ja dziś wg. jego prognostyk powinienem mieć ;pp
a realistycznie:
Czyli może jutro, albo w czwartek ;D

bliink91
06-08-2008, 12:38
ja przelalem pieniadze przez internet (ipko) w poniedzialek i czekam 3 dni ; ]] moze jutro lub dzis bedzie juz ; PP

Bordo
06-08-2008, 17:22
Ja tak samo. Wpłaciłem w poniedziałek wieczorem, i cały czas nie ma. Też z iPKO ;)

Tylko kurde nie spieszy mi się bo bana załapałem na tydzień za dyskusje nie związane z grą na Game Chatcie :/

I tutaj moje pytanie, czy mogą być jakieś trudności z dojściem PACCa jak konto jest zbanowane?

@edit
Bliink, napisz jak Ci dojdzie =)

bliink91
06-08-2008, 17:50
Ja tak samo. Wpłaciłem w poniedziałek wieczorem, i cały czas nie ma. Też z iPKO ;)

Tylko kurde nie spieszy mi się bo bana załapałem na tydzień za dyskusje nie związane z grą na Game Chatcie :/

I tutaj moje pytanie, czy mogą być jakieś trudności z dojściem PACCa jak konto jest zbanowane?

@edit
Bliink, napisz jak Ci dojdzie =)

ok xdd ja wplacilem w poniedzialek hmm11-12 cos kolo tego mam nadzieje ze juz jutro bedzie... hmm napewno nie bedzie zadnych trudnosci ; ]

Pan_Ziemba
06-08-2008, 23:03
Ja tez wpłaciłem w poniedziałek, i też jeszcze nie mam, myślę że jutro powinien być :D

PS: Też w PKO :D

Bordo
07-08-2008, 09:42
U mnie już jest =) Wczoraj (środa) o 23:00 już dostałem maila że jest ^^
Ale troche dziwnie z aktywacją, teraz tak zawsze jest? Że żeby aktywować to nie trzeba tam klikać tylko się zalogować do gry :// Troche kiczowato bo chciałem jeszcze na faccu trenić =(

Teraz tylko czekać do poniedziałku aż się ban skończy x_x

@down

Ok, dzięki

DDoS
07-08-2008, 10:10
U mnie już jest =) Wczoraj (środa) o 23:00 już dostałem maila że jest ^^
Ale troche dziwnie z aktywacją, teraz tak zawsze jest? Że żeby aktywować to nie trzeba tam klikać tylko się zalogować do gry :// Troche kiczowato bo chciałem jeszcze na faccu trenić =(

Teraz tylko czekać do poniedziałku aż się ban skończy x_x

Nie ma pytania czy chcesz zaakceptować PACC, gdyż kupiłeś go sam, a nie został Ci on zakupiony przez kolegę / firmę Drom / allegro.

Pan_Ziemba
07-08-2008, 12:36
U mnie jeszcze nie ma :/ Szkoda... Trzeba czekać jeszcze... :)

bliink91
07-08-2008, 13:01
U mnie jeszcze nie ma :/ Szkoda... Trzeba czekać jeszcze... :)

humm no ja wlasnie dzis rano pacca dostalem .. hmm no szkoda troche dziwnie zalogujesz sie i juz pacc:P

rajaput
07-08-2008, 13:04
We wtorek do południa zamówiłem, a teraz czekam. I pacca nie ma ;[
Mam nadzieje, ze jutro dojdzie. : D

HubertPol
07-08-2008, 13:21
@topic
Czy wy nie rozumiecie ktoś napisał w pości, że dochodzi po kilku dniach kogo to obchodzi, że zamówiliście - rozumiem jeżeli by nie doszedł po tygodniu wtedy napisać posta! Czytać poprzednie strony aeee!

Bitterius
07-08-2008, 20:47
Mam jedno, małe pytanie... Czy mogę kupić pacca koledze? Tzn on wypełni wszystko na swoim koncie, wpisze swoje dane i poda mi nr konta oraz tytuł przelewu. Ja jedynie zapłacę za przelew, czy jest to możliwe? :P

Pan_Ziemba
07-08-2008, 22:38
Mam jedno, małe pytanie... Czy mogę kupić pacca koledze? Tzn on wypełni wszystko na swoim koncie, wpisze swoje dane i poda mi nr konta oraz tytuł przelewu. Ja jedynie zapłacę za przelew, czy jest to możliwe? :P

Można, można.. Tak mi się wydaję
Przecież ty idziesz tylko na pocztę/bank i płacisz, ale jako nadawca na druczku widnieje kolega a nie ty.

luk994
12-08-2008, 06:14
ja mam taki problem wyslalem pieniadze na pacca 4 sierpnia przez poczte polska i do tej pory niemam niewiem dlaczego czy cos trzeba aktywowac ?
wiem ze napewno all napisalem dobrze bo mam potwierdzenie i wszystko jest zgodne

i gdzie indziej powiedziano mi ze kasa zaginie .... jakim cudem jestem w stanie ja odzyskac? :d

HubertPol
12-08-2008, 10:41
Skoro napisałes swoj adres otrzymasz zwrot ._.

mob
12-08-2008, 15:21
ja mam taki problem wyslalem pieniadze na pacca 4 sierpnia przez poczte polska i do tej pory niemam niewiem dlaczego czy cos trzeba aktywowac ?
wiem ze napewno all napisalem dobrze bo mam potwierdzenie i wszystko jest zgodne

i gdzie indziej powiedziano mi ze kasa zaginie .... jakim cudem jestem w stanie ja odzyskac? :d

Poczta Polska rulez.

Będziesz miał nauczkę żeby iść do placówki jakiegos banku Pko .etc

A takowo musisz czekać na premmy 1Tyg+

HubertPol
12-08-2008, 16:30
@up
Wiesz ile chcieli za wpłatę na to konto? 10 zl ... - w Pko Bp

kamill91
12-08-2008, 19:28
Ej a mam takie pytanko: Czy to ich konto jest w ING Bank Śląski? bo widzialem jak baba na poczcie wpisywala nr konta to byl chyba na ING z tego co widzialem

rajaput
12-08-2008, 19:33
@up
Tak, ING.

Emcess
12-08-2008, 20:23
mozna tym sposobem kupic pacca na 30 dni? (nie subskrypcje tylko pojedynczy premium time)

kamill91
12-08-2008, 20:57
Aha czyli teraz tylko czekac na pacc`a.Wplacilem kase przez poczte w poniedzialek okolo 13 wiec kiedy moge oczekiwac pt? :D

Matello
14-08-2008, 14:54
Wpłaciłem wczoraj kasę w PKO o 15, kiedy mogę się spodziewac PACC'a?

kamill91
14-08-2008, 18:37
stary ja wplacilem w pon ok. 13 i nie mam do dzis nie wiem o co chodzi :| az tak dlugo idzie przez poczte?

HubertPol
14-08-2008, 18:50
@up
Poczta polska -przelanie pieniędzy 2,3 dni
Bajerki w cipsofcie okolo 2 dni czyli za 5 dni będzie czyli w piątek <lol> : P

Matello
14-08-2008, 19:38
A jak w PKO?

Bitterius
16-08-2008, 08:17
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy dane wpisane na tibia.com mogą być inne niż te podane przy przelewie? Pytam dla pewności, bo chyba ważne, że pieniądze przyjdą na konto z podanym numerem identyfikacyjnym.

Cosinus1990
19-08-2008, 11:37
a ja mam takie pytanie;
czy przelew trzeba dokonać w złotówkach czy w euro?

Ask_or
19-08-2008, 14:36
a ja mam takie pytanie;
czy przelew trzeba dokonać w złotówkach czy w euro?

W zł ,

@Autor tematu

Możesz dodać takie informacje które mam bo wczoraj byłem z bratem przelać,
Bandyci wPKOBP chcą 10zł za taki przelew ,a w SGB banku aby 3zł , pozatym w pko bp nie chciał jej komp na ten nr konta kasy przelać więc ŻAL bo w SGB zrobił bez żadnego problemu.

lubiekasze
19-08-2008, 19:11
Kase przeslalem im dokladnie 10 sierpnia rano (ipko),
pacc doszedl dopiero przed chwila po 9 dniach ...

kiel_vyverny
19-08-2008, 19:19
dobrze ze wprowadzili nowa metode platnosci w polsce tylko mam jedno pytanie jak wypelnic ten druczek na poczcie ???? ktos mi pomoze prosze o fotki

Tipox3
21-08-2008, 14:50
Jak anulować zamówienie?

Już znalazłem :)

Nanerenderiel
22-08-2008, 12:45
@ Ryszard_Czolgista
po prostu wpisz swoje dane, to nic nie przeszkadza;

@ kiel_vyverny
o ile sie nie myle to jest strona przelew.pl i tam jest druczek

@ Bitterius
dane moga byc inne

Crusard
22-08-2008, 15:38
Co dokładnie trzeba wpisać w przelewie? Gdzieś wyczytałem ze trzeba podać nazwę postac i świat. czy to prawda?

lubiekasze
22-08-2008, 17:48
@up

Trzeba podac tylko numer zamowienia

sciera
22-08-2008, 19:53
Mam 1 pytanko: w którym banku zapłacę najmniej za przelew? (jeśli to ma znaczenie to chcę kupić PACC na 90 dni)

dzięki Equa, mam jeszcze kilka pytań :D (sorka ale 1. raz kupuje tak pacc i chce być pewny):

- czy można wpłacić pieniądze na konto CIP Softu jeśli nie mam konta w banku?

- ten "reference number" jest do czegoś potrzebny?

- co to jest ten "Global Collect BV" ?

Equa
22-08-2008, 23:45
@Crusard
Wszystkie informacje (do wpisania w blankiecie przelewu) otrzymujesz przy zamawianiu pacc przez Tibię.
W "Nazwa odbiorcy" piszesz to co pod nazwą odbiorcy (z zamówienia).
Ogólnie, jedyne co przyjdzie Ci samemu "wymyślić" to "Nazwa Zleceniodawcy" (gdzie wpisujemy imię nazwisko, ulicę numer domu i kod kreskowy miejscowości).
Tytuł będziesz miał podany.
http://img217.imageshack.us/img217/8309/blankietty6.jpg
Tak wygląda wypełniony blankiet (innego przelewu, ale działa podobnie).

Co do samego tematu... we wtorek zamówiłem i przesłałem pieniążki, o 23 wracam do domu (dzisiaj) i już jest, zatem nie jest tragicznie. Jakby kogoś to interesowało to pieniądze idą do ING Bank Śląski na konto międzynarodowe (czy coś w tym guście) zatem kasa leci z polskiej poczty na polskie konto.

@Sciera
Nie wiem w którym zapłacić najmniej (nie patrzę na ceny, ale upewnij się ile kosztuje przelew z Twojego banku do ING Bank Śląski), ale wiem, że jeśli zależy Ci na szybkości to wykupi Eliksir (czy jakoś tak)... Płacisz za niego trochę więcej niż za zwykły przelew, ale masz gwarancję szybkiego przesłania pieniędzy.

Nanerenderiel
24-08-2008, 22:02
mała prośba, przed zadaniem pytania przeczytajcie wczesniejsze posty, zapewne znajdzieci tam wiekszosc odpowiedzi i zapewne ich nie zdublujecie.

@ up

co do eliksiru to zupelnie nie trzeba za niego doplacac bo jest niepotrzebny. pieniadze pomiedzy bankami ida z dnia na dzien i eliksir tego nie przyspieszy. eliksir jest wykorzystywany do godziny 8 rano czyli zadziałałby gdybyś zrobil wpłate do godziny 8 i wykupił elliksir wówczas pieniadze doszły by w tym dniu, natomiast gdy wpłacasz póżniej to czy z eliksirem czy bez pieniadze beda na kocie Cipów na drugi dzień.

jak już wspomniano wyżej to najlepiej wpłacac w ING, ale jest jeszcze taki sposób. otwierasz książke telefoniczną internetową (google -> książka telefoniczna), wpisujesz banki i swoje miasto, wyswietlaja ci sie wszystkie banki w Twoim mieście , bierzesz telefon i dzwonisz po kolei do banków i pytasz ile kosztuje przelew do ING, wybierasz najlepszą ofertę i już. oczywiście jeżeli to nie ty płacisz za telefon:).
ale to zawsze jakiś sposób.nbanków spółdzielczych jest dużo w polsce a tam zapewne 2,50 zł przelew.

harnas1
29-08-2008, 12:53
Ja wysłałem pieniądze 8 dni temu do tej pory nie mam, mało tego wszystkie moje maile z pytaniami są ignorowane.

Cosinus1990
29-08-2008, 13:03
mam kolejne pytanie;

poszedłem do banku i chciałem zrobić przelew to babka powiedziała że jest to nr konta w niemczech i trzeba podać nr swift. o co chodzi?

harnas1
29-08-2008, 18:18
Paccus doszedl. Dzieki Dromie

zalowy
29-08-2008, 22:22
Ja mam takie pytanko (moze glupie).

Jezeli bym skorzystal z tej metody platnosci, to przy przelewie bank sobie bierze jakas prowizje? Tzn. placilbym te 65zł~+ jakies dodatkowe koszty?

Nanerenderiel
01-09-2008, 09:34
Ja mam takie pytanko (moze glupie).

Jezeli bym skorzystal z tej metody platnosci, to przy przelewie bank sobie bierze jakas prowizje? Tzn. placilbym te 65zł~+ jakies dodatkowe koszty?

a czytac posty wyzej potrafisz?

Amorekboy
02-09-2008, 10:16
pojedyncze premium time o długości 90, 180 lub 360 dni. Nie można jednak zamówić abonamentu.

Chce kupic swojego pierwszego pacca. Czym sie rozni ten pojedyczy premium time od tego abonamentu??

Nanerenderiel
02-09-2008, 11:52
pojedyncze premium time o długości 90, 180 lub 360 dni. Nie można jednak zamówić abonamentu.

Chce kupic swojego pierwszego pacca. Czym sie rozni ten pojedyczy premium time od tego abonamentu??

zasada jest prosta, abonament jak nazwa wskazuje bedzie umozliwial ci regularne systematyczne przedluzanie pacca w prosty sposob, bo przy 1 razie podajesz nr karty krdytowej i za kazdym razem ta karta jest obciazana. w tej mozliwosci mozesz zakupic pacca na 30 dni, ale nie masz juz tej mozliwosci w opcji "pojedynczego pacca"

przy pojedynczym paccu kupujesz pacca pojedynczego czyli zwyczajnego pacca, mozes za niego zaplacic nowa metoda platnosci a takiej mozliwosci nie masz w abonamencie i co wazne to przy single nie ma mozliwosci paccow 30 dniowych.

jak na 1 pacca to kup go w zwykly sposob, czyli pojedynczy pacc na 90 dni.

Slythia
02-09-2008, 12:07
przy pojedynczym paccu kupujesz pacca pojedynczego czyli zwyczajnego pacca, mozes za niego zaplacic nowa metoda platnosci a takiej mozliwosci nie masz w abonamencie i co wazne to przy single nie ma mozliwosci paccow 30 dniowych.
Jest możliwość kupna pojedynczego pacca na 30 dni...

http://img139.imageshack.us/img139/5218/48738972zp2.png

Abonament:
http://img266.imageshack.us/img266/1369/obrazbeznazwyzt7.png

Nie ma możliwości kupna pacca na 30 dni nowym sposobem (chyba).

Palladni
08-09-2008, 00:43
Dlaczego ten szkic nie zostal rozbudowany po tak dlugim czasie? Dlaczego on w ogole znajduje sie w dziale Poradnikow odbierajac szanse na zaistnienie innym, duzo lepszym poradnikom na ten temat?

Nanerenderiel
11-09-2008, 10:31
Dlaczego ten szkic nie zostal rozbudowany po tak dlugim czasie? Dlaczego on w ogole znajduje sie w dziale Poradnikow odbierajac szanse na zaistnienie innym, duzo lepszym poradnikom na ten temat?

ponieważ tak był przewidziany. dokładny poradnik tłumaczący co i jak i w jaki sposób na chłopski rozum, szkodziłby Dromowi i całej tibii.pl bo byłoby prawdopodobieństwo odpłynięcia dochodu z pacców od osób które nie potrafią logicznie myśleć. dlatego właśnie to co powinno nazywać się poradnikiem jest ochłapem. osoby logicznie myślące i potrafiące dochodzić po nitce do kłębka załadują sobie pacca na podstawie tego "szkicu" ale mniej doświadczone dzieci poproszą nadal rodziców o wpłacenie pieniędzy na konto droma lub kogoś z allegro bo jest łatwiej.

a z drugiej strony czy prowadząc własny sklep wywiesiłbyś instrukcje jak dotrzeć do hurtowni i kupić taniej towar niż ty sprzedajesz? myśle że nie :).
i tak samo jest w tym przypadku :)

pozdrawiam

G17
13-09-2008, 08:06
a jak mam konto w MBanku i na koncie 1k zł
to jak mam kupic pacc na 30 dni?
wytlumacz ktos bo nie chce mi sie czytac all postow
i ile bedzie to kosztowalo z tymi podatkami sratkami vatami itp?

90 day
i
30 day

HubertPol
13-09-2008, 11:21
@up
nie umiesz wypełniać przelewu? To po co Ci konto w banku... wszystko jest w poradniku: )

nt92
14-09-2008, 13:46
Super sposób na Pacca. Doszedł po 3ch dniach. (PKOi)

Wiceps
16-09-2008, 17:34
Witam,
Jeżeli kolega mi wysłał pacc przelewem bankowym to nie może go wycofać?
____Date_____|__Description__Days__________|Start_ __________|__End
Sep 12 2008__|__Single Premium Time___360__|_Nov 24 2008__|_Nov 19 2009

Wysyłał z swojego konta internetowego przelew bankowy. Czytałem niektóre posty ale nie wiem na 100%.

Slythia
16-09-2008, 19:08
Jeżeli użył nowego systemu (przy którym musisz wygenerować kod logując się na własne konto) to nie da się go wycofać za pomocą tibia.com, gdyż uznali, iż sam go kupiłeś.

Kolega może wycofać, jeśli umożliwia to jego karta/konto. Opcję tę posiadają na pewno karty kredytowe, o innych sposobach nie mam informacji...

Araya99
17-09-2008, 16:51
Ja zamówiłem 2 dni temu przez lukas bank (konto internetowe)
Czy ktos juz zamawiał przez ten bank?
I ile jeszcze będe musiał czekać?

Adow Adan
16-10-2008, 21:01
Witam.

Mam 1 pytanie :

Jeśli dostane ten numer zamówienia i numer referencyjny to gdzie mam je wpisac na przelewie?

Aplauz
19-10-2008, 15:33
Mam pytanie.Może ktoś dać poradnik ze zdjęciami może być po angielsku,lub powiedzieć czy da się zwyklym przelewem takim co się idzie do banku i baba w oknie daje ci taką kartkę.Z góry dzieki:)

Adow Adan
19-10-2008, 16:15
Ponawiam pytanie :

Gdzie na przelewie wpisac ten numer zamówienia i numer referencyjny ?

Bo tego jakos w poradniku nie napisano....

Slythia
19-10-2008, 17:42
Ponawiam pytanie :

Gdzie na przelewie wpisac ten numer zamówienia i numer referencyjny ?

Bo tego jakos w poradniku nie napisano....
Na kwicie pocztowym masz na samym dole dwie linijki na tytuł - są one nawet napisane. W przypadku przelewu internetowego też masz specjalne miejsce na to...

Krukson
19-10-2008, 18:08
http://images31.fotosik.pl/384/a7b374cc078d724b.jpg (www.fotosik.pl)

Zobrazowanie posta wyżej.

Aplauz
19-10-2008, 19:43
Ponawiam pytanie czy da się przeląc pieniądze z takiej kartki czy trzeba w necie.Czekam na odpowiedź

Slythia
19-10-2008, 19:50
Ponawiam pytanie czy da się przeląc pieniądze z takiej kartki czy trzeba w necie.Czekam na odpowiedź
Masz po prostu wpłacić pieniądze na podane konto. Sposób jest całkowicie nieważny. Można wpłacić na poczcie, przez neta, w banku... Jak wolisz.

Aplauz
19-10-2008, 19:59
Dobra dzięki ale może mnie ktoś oświecić co wpisać na tej kartce tam połowe wiem ale drugiej nie ;(.Byłoby fajnie gdyby dziś jeszcze ktos odpowiedział.Jakby co jutro mam na 10.45 do szkoły więc mogę rano jeszcze przeczytać.Z góry Wielkie Dzięki;)

Slythia
19-10-2008, 20:04
http://img227.imageshack.us/img227/7616/jb7h2ehw0.png

Numer rachunku odbiorcy to inaczej numer konta. Mam nadzieję, że reszta jest jasna.

Krukson
19-10-2008, 20:31
Masz po prostu wpłacić pieniądze na podane konto. Sposób jest całkowicie nieważny. Można wpłacić na poczcie, przez neta, w banku... Jak wolisz.

Najlepiej płacić przez neta, że tak się wyrażę, jak macie dostęp. :)

Aplauz
20-10-2008, 08:12
Oki dzięki teraz dorobie jeszcze trochę magic levla i może w czwartek kupię se pacca:)

Oblivion93
21-10-2008, 22:03
Po jakim czasie dostaje się pacca jak już sie dostarczylo kase do ich banku??
Bo sie juz denerwuje troche :(

Slythia
22-10-2008, 00:15
Po jakim czasie dostaje się pacca jak już sie dostarczylo kase do ich banku??
Bo sie juz denerwuje troche :(
W Polsce czeka się jakieś 3-5 dni (z wyłączeniem weekendów).

Master Rincewind
03-11-2008, 17:44
a ja mam pytanie. tam nalezy wpisać swój adres. czy jakiś dokument potem na ten adres przychodzi? bo nie za bardzo bym chciał aby przyszedł, bo moi rodzice sa sceptycznie do tibii nastawieni :D

Slythia
03-11-2008, 17:47
a ja mam pytanie. tam nalezy wpisać swój adres. czy jakiś dokument potem na ten adres przychodzi? bo nie za bardzo bym chciał aby przyszedł, bo moi rodzice sa sceptycznie do tibii nastawieni :D
Nie. Na domowy adres przychodzi tylko recover key (drugi) zamówiony za 5 euro na tibia.com.

lostfisher
06-11-2008, 21:17
W tytule przelewu trzeba wpisać ten 12 cyfrowy kod który mi wygenerowało czy musze wpisać też to 2008-11-xxxxxxxxxx ??

Slythia
06-11-2008, 21:23
W tytule przelewu trzeba wpisać ten 12 cyfrowy kod który mi wygenerowało czy musze wpisać też to 2008-11-xxxxxxxxxx ??
Dwunastrocyfrowy kod oznaczony "tytułem".

lostfisher
06-11-2008, 21:27
dzięki, bo już się bałem, że coś żle wpisałem bo czekam już 4 dni

InVersoN
18-11-2008, 08:15
Ja kupilem P.a Przez IPKO.PL zrobilem tak jak normalnie single payment tratata....i zrobilem przelew przez internet :P zaplacilem 74.35 i w ile moze mi przyjsc ten p.a?
Edit:
P.a Doszedl mi w 2 dni robocze ;P

Kamillooo
22-11-2008, 10:49
A ja mam pytanie:

Kolega chce mi kupić PACCa, mówi, że ja mam zamowic i dać mu numer jakiś, ktory bede miec.
On zaplaci przelewem i bedzie git.
A w takim przypadku on moglby jakos odwolac pieniadzE?

Bo slyszalem ze jak ktos odwola to ja mam ban i musze kupic pacca jeszcze raz...
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, pozdro

MuLtI_^of^_HeLL
13-12-2008, 20:47
Ja mam 2 pytania

1. Ile kosztuje przez ten przelew pacc na 90 dni na nasze pieniadze??
2. Czy do zakupu go na tiba.com i przez przelew bankowy trzeba bedzie wpisywac recovery-key czy cos innego??

Wapniak-zupa
14-12-2008, 15:35
Wplacal ktos juz w piatek jak ja? Wplacilem zaraz po zamowieniu na tibia com:) PKO. Zobaczymy czy jutro dojdzie(poniedzialek) no ale pytam czy ktos zrobil jak ja? Ewentualnie kiedy mu doszedl?

gertrud
15-12-2008, 10:35
Ja zamowilem i zaplacilem przelewem internetowym w czwartek wieczorem jakos po 20, a dzis jest poniedzialek i nie widac pacc...

Slythia
15-12-2008, 10:41
A ja mam pytanie:

Kolega chce mi kupić PACCa, mówi, że ja mam zamowic i dać mu numer jakiś, ktory bede miec.
On zaplaci przelewem i bedzie git.
A w takim przypadku on moglby jakos odwolac pieniadzE?

Bo slyszalem ze jak ktos odwola to ja mam ban i musze kupic pacca jeszcze raz...
Z tego, co jest mi wiadome, nie ma możliwości wycofania przelewu. Opcja ta istnieje tylko w przypadku płatności kartami kredytowymi.

Ja mam 2 pytania

1. Ile kosztuje przez ten przelew pacc na 90 dni na nasze pieniadze??
2. Czy do zakupu go na tiba.com i przez przelew bankowy trzeba bedzie wpisywac recovery-key czy cos innego??
Cena premium Time wyświetla Ci się w złotówkach na stronie tibia.com (podczas dokonywania płatności). Wg dzisiejszego kursu jest to jakieś 77 złotych.
Recover Key nie jest potrzebny do zakupu pacca, ważny jest tylko wygenerowany kod, którego umieszcza się w tytule przelewu.

Ja zamowilem i zaplacilem przelewem internetowym w czwartek wieczorem jakos po 20, a dzis jest poniedzialek i nie widac pacc...
Poczekaj jeszcze trochę :]. W weekendy nie ma wymiany międzybankowej danych.

Wapniak-zupa
15-12-2008, 20:41
no ale to kiedy mniej wiecej dojdzie? aha i pytanie.. zamawial mi tego pacca kolega taty.. znaczy no wpadl do mnie do domu ja zalogowalem sie na tibie com a on sobie tam uzupelnil no i podal tam swojego maila.. to nic nie szkodzi? no i swoje dane..?kod wygenerowany przez tibie com itd na pewno jest dobrze wpisany a przelewie.. w piatek kolo 16 wyslalem kase a pacca jeszcze nie ma

MuLtI_^of^_HeLL
16-12-2008, 15:12
Mam pytanie co trzeba wpisac w nazwie zleceniodawcy nasze imie itp czy tego co to ma odebrac?? I Skad wziac ten numer zamowienia??

Duch Niespokojny
16-12-2008, 16:03
Prawdopodobnie stąd:
8. po zaakceptowaniu pojawi nam się adres oraz numer konta na jaki mamy przesłać pieniądze, w zależności od długości premium time. Znajduje się tam również numer zamówienia i numer referencyjny

jeri_ghost
16-12-2008, 16:47
Ja mam innego rodzaju pytanko, czy komuś się zdarzyło że Pacc nie doszedł po 5 dniach? i co wtedy zrobił? :>

Wapniak-zupa
16-12-2008, 17:37
Mi wlasnie dzisiaj mija 5 dzien i nic.. Pisalem maile do cipsoftu to oni "spokojnie, trwa to do 5 dni" i takie tam.. no nic zobaczymy wieczorem czy bedzie czy nie. Wyslalem w piatek kolo 16 w pko. Kasa na pewno juz u nich na koncie jest

MuLtI_^of^_HeLL
16-12-2008, 18:34
A ja dzis zamowiłem jutro kase wysle i Myśle ze do piątku przyjdzie :)

Oettinger
16-12-2008, 19:41
Mi wlasnie dzisiaj mija 5 dzien i nic.. Pisalem maile do cipsoftu to oni "spokojnie, trwa to do 5 dni" i takie tam.. no nic zobaczymy wieczorem czy bedzie czy nie. Wyslalem w piatek kolo 16 w pko. Kasa na pewno juz u nich na koncie jest

Jezeli wyslales w piatek ok 16 to kasa niekoniecznie musi byc juz u nich. Niedzieli i soboty sie nie liczy, wiec dzisiaj mija dopiero 3 dzien... chlopcze ^^

Nanerenderiel
16-01-2009, 08:29
a czy ktoras z osob ktora pyta o pacc w 5 dni przeczytala posty wczesniej? gdyby to zrobila to wiedziala by ze ludze czekaja tez o wiele dluzej

Aplauz
15-02-2009, 13:25
Mam pytanie mam karte kredytowom ale nie wiem jak zapłacic po uzupelnieniu na tibia.com.Moze trzeba sie zalogowac na strone Visa.Nie wiem czekam na odp.pozdro:)

Tiba
21-11-2009, 18:26
potrzebuje pomocy, bo pokazał mi się tylko numer zamówienia i ''adres'' firmy
i co zrobic jak nie mam numeru ich konta?
bez tego sie nie da

pomóżcie