Pokaż pełną wersje : Magia
Nie wiem jak i gdzie kupić czary do palladyna. W Carlin potrzebna jest jakaś inna kasa niż w Rooku??? Pomóżcie mi!!!!!!! Nie wiem co mam robić.
Jesteś paladynem, więc Ci podopowiem, że na początek powinieneś kliknąć tutaj (http://tibia.pl/carlin.php), a następnie gdy Ci się strona załaduje spójrz na numer 6. W tym miejscu w Carlin kupujesz czary dla paladyna (http://tibia.gery.pl/tibia/paladyn.html). A żeby kupić jakikolwiek czar podejdz do tej miłej pani i powiedz:
-Hello
<ona odpowie ci>
-spell
<teraz ona wymienia liczbę do 15 i wraz z Twojim wzrostem mlvl możesz wybierac wiekszą liczbę>
-[teraz wybierasz numer np.0>
<ona daje ci do wyboru 3 czary:Find Person (Znalezienie osoby), Light (Światło), Create Food (Tworzenie Jedzenia)>
-[odpowiadasz np. Find Person]
<ona się pyta czy chcesz napewno kupić?>
-[jeśli masz wystarczajaco dużo pieniędzy mówisz yes lub jeśli nie chcesz kupić to no]
Bofedojo
13-02-2004, 20:17
Na rooku i na mainie jest taka sama kasa, domyslam ze chodzi ci o plate coins ale na rooku mozesz go tez zdobyc.
1 plate coins=100 gp
-[jeśli masz wystarczajaco dużo pieniędzy mówisz yes lub jeśli nie chcesz kupić to no]
jesli sie nie chce czegos kupic nie trzeba mowic "no" mozna powiedziec cos innego tylko nie "yes" :]
Można też nie mówić nic i odejść :D
Bofedojo, tak btw, chyba "platinium coins" :]
Manowar Do'Urden, jeszcze Valoria
"PKK, Thiefkilling... yeeaaaah:D"
Oryginalnie dodany przez zeus
No ale to jest nie kulturalne :P
Powinno sie mofić :
-hi
-ble ble
-bleble ble
-bye
Oryginalnie dodany przez mkay
Nie wiem jak i gdzie kupić czary do palladyna. W Carlin potrzebna jest jakaś inna kasa niż w Rooku??? Pomóżcie mi!!!!!!! Nie wiem co mam robić.
odnosnie Carlin to wytlumaczyl ci kto inny, czary dla pallka mozesz kupic takze w thias, w gildii pallow pod depotem. Piszesz hi,spell, twoj m lvl, nazwa czaru,yes,bye. To tyle po reszte tutorialu zajrzyjcie na:
www.U$3rToMojTwojWiecNaszidol.com
:)
Eustachy
18-02-2004, 21:02
Oryginalnie dodany przez Haker
Powinno sie mofić :
-hi
-ble ble
-bleble ble
-bye
ale sa tez takie n00by ze czekaja az sprzedawca pierwszy powie :D bo uważa sie za ważniaka i jemu trzeba mowic do widzenia sir n00bie :P
Matheous
18-02-2004, 23:10
odnosnie Carlin to wytlumaczyl ci kto inny, czary dla pallka mozesz kupic takze w thias, w gildii pallow pod depotem. Piszesz hi,spell, twoj m lvl, nazwa czaru,yes,bye
W prawie kazdym miescie GDZIES jest gildia prawie kazdej profesji... Nie mow ze jeszcze tylko Thais jest...O ile mi wiadomo to jeszcze Kazzo, EDRON(nie zapominajmy o paccach) itd no nie?:]
Sephiroth
18-02-2004, 23:45
Matheous
O ile mi wiadomo to jeszcze Kazzo,
Pudło, akurat w Kaz zaklęć dla palka nie można kupić.
Oryginalnie dodany przez Eustachy
Oryginalnie dodany przez Haker
Powinno sie mofić :
-hi
-ble ble
-bleble ble
-bye
ale sa tez takie n00by ze czekaja az sprzedawca pierwszy powie :D bo uważa sie za ważniaka i jemu trzeba mowic do widzenia sir n00bie :P
Muhahaha
Taa spotkałem się z takim noobem. Ale był lepszy (polak ofkors) pyta sie tej panienki w carlin co armor shop ma :
przepraszam, którędy do szaletu?
Muhahaha nOObostwo nas zeżre :)
Albo inny koleś:
wszedł na main i zaraz zaczoł wszystkich atakować :D
Koleś na 8 lvl atakuje 30 lvlowcuf :)
Boze miej ich w opiece
>Close< (bis:D)
kaz i ab to miasta blisko siebie i jedno z nich krasnoludzki drugie elfie to taki kontrast w elfim można tylko czary dla druidow i palkow a w kazz tylko dla knightow i sorcow :D
$corcerer
19-02-2004, 23:12
w AB można qpic WSZYSTKIE czary, tylko trzeba wiedzieć gdzie :)) qpowalem tam leczace (wszystkie u jednej osoby), tworzenie zarcia, swiatlo, wieksze swiatlo (u innej) oraz runki: HMM, LMM, GFB, SD (jeszcze inna) a bylo tego wiecej :)
oprócz tych dla PACC :P
Matheous
20-02-2004, 13:17
To jest fajne w ab-co drugi NPC sprzedaje spelle:D
Ja jak dotad znalazlem u goscia:fire field, energy field, poison field a u innego te przywolujace strzaly(bursty i poisony chyba tez) no i w Cenath Cast to dosc wysokolvlowe czary dla druidow i palkow(summon creature(tylko d) i rozne takie)
Triciol Pogromca
24-02-2004, 21:55
Na rooku i na mainie jest taka sama kasa, domyslam ze chodzi ci o plate coins ale na rooku mozesz go tez zdobyc. A gdzie na rooku plate sa ?? mozes mi powiedziec??
A gdzie na rooku plate sa ?? mozes mi powiedziec?? Nie plate tylko platinium, a zdobedziesz jak naraz sprzedaz na przyklad 20 butelek po potionach.
@scorcerer
SD sie nie da bo to czar dla sorca, a w AB sa tylko dla dru i palków.
Bofedojo
25-02-2004, 21:18
Ups sorki za pomylke. I jeszcze mozna zdobyc sprzedajac 100 chlebkow (chyba).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.