PDA

Pokaż pełną wersje : 20 level i AOL?

KaCzKa.pl
31-07-2008, 19:28
A więc tak, miałem WT na Honere a jak wiadomo na n-pvp grasują nooby i nie ma jak skillować. Wieć za kase z WT postanowiłem kupić DSM, Demonke, RH, Najt Legs i AOL? Właśnie, czy opłaca się kupić AOL do skillowania na slimach, obecnie mam 54skill/55shield na 17 levelu, ceny itemów to DSM - 45-50k, Demonka - 43-50k, RH 33-35k

erranero
31-07-2008, 19:30
zal ... 17 lvl i aol ... pogielo cie .. wogole takie eq na takim lvl kup p seta i chulaj spokojnie do 30 lvl a potem dopiero knight set etc ... koles jak nie masz co z kasa zrobic to daj do banku niech procentuje ;D

Bazyllu
31-07-2008, 19:31
Oplaca sie.

KaCzKa.pl
31-07-2008, 20:29
K seta juz dawno mam, wiec oplaca sie kupic AOL?

hybrid
31-07-2008, 20:40
Twój plecak ma na pewno wartość max 15k a i to tylko jak weźmiesz do niego obs. knife i idziesz na 5h hunta :P
kupisz all itemy- szansa 3/10 że strata wyniesie ponad 50k więc policzmy na 10 dedów:
zakładamy, że po huncie masz w bp kasę z całego hunta, tj. 1,5 k :D:D:D:cup::cup::cup: (więcej nie uniesiesz)

z aolem :500k straty
bez aola :50k + 50k+ 35k +6k +powiedzmy 10 k premii za resztę + 10x1,5k =166k straty

porównanie nie będzie chyba zbyt trudne :baby:

@ edit
przecież wyraźnie napisałem: więc policzmy na 10 dedów:

Asunul
31-07-2008, 22:10
z aolem :500k straty
bez aola :50k + 50k+ 35k +6k +powiedzmy 10 k premii za resztę + 10x1,5k =166k straty

porównanie nie będzie chyba zbyt trudne :baby:

kupowales kiedys aol? bo chyba nie... kosztuje 50k a nie 500..

Tethi
31-07-2008, 22:12
@2xup

AoL kosztuje 50k a nie 500k

@up
byles szybszy ;/

Fred_Flintston
31-07-2008, 22:12
zal ... 17 lvl i aol ... pogielo cie .. wogole takie eq na takim lvl kup p seta i chulaj spokojnie do 30 lvl a potem dopiero knight set etc ... koles jak nie masz co z kasa zrobic to daj do banku niech procentuje ;D

Zgadzam się z tym panem. NIE opłaca się.

Argen
31-07-2008, 22:18
Dlaczego ma się nie opłacać? Jeśli autor nie jest kompletnym imbecylem, i expi/skilluje w miarę bezpiecznym miejscu, to szansa na zgon na non-pvp wynosi 1%*.

*-dane wzięte z dupy

Gothanor
31-07-2008, 22:29
policzmy na 10 dedów
10 x 50 = 500

@topic, ja na twoim miejscu bym kupił aola, padniesz i wyleci dsm, będziesz musiał szukać nowego sprzedawcy, a aola idziesz na edron i kupujesz.

New.York
31-07-2008, 22:47
up no ta ale nie mozna zawsze liczyc na to ze wypadnie mu ten dsm..a moze byc i tak ze wypadnie mu tylko Bp a moze byc i tak ze wypadnie wiecej niz 1 czesć eq

P$ychop@ta
31-07-2008, 22:55
10 x 50 = 500

@topic, ja na twoim miejscu bym kupił aola, padniesz i wyleci dsm, będziesz musiał szukać nowego sprzedawcy, a aola idziesz na edron i kupujesz.

A jak wyleci dsm bez chorego aola to zaoszczędzi te 50k no nie?

Emlo666
31-07-2008, 23:12
Oplaca sie kupic aol, poniewaz moze mu sie przydac pozniej. Tzn. Teraz skilluje, ale pozniej moze isc na hunta, po dedzie moze stracic cos cennego. Loot + Eq

KaCzKa.pl
01-08-2008, 00:42
Ok widzę że nie bardzo wiecie o co chodzi.

Ide skillić (tak?) więc bije potworka i idzie taki pan zwany noobem i zabija mi potwory na których skilluje. Ja chcąc wbić jak najprędzej 70 lub 80 skill mam zamiar iść trenować na slime (takie zielone gluty) tyle że moje skille obecnie to 54/55 wieć kupiłem u różnych panów ekwipunek (coś takiego jak kolorowe kredki)
i mam zamiar iść trenować na 20 poziomie doświadczenia na owe zielone gluty (jak kto woli, zielona ciastolina), i nasuwa się pytanie czy przy kolorowych kredkach typu: DSM, RH, KNIGHT LEGS, Demon Shield, opłaca się do tego dokupić Amulet of Loss zwany także AOL-em (w kolorze Tinky Winky) ? Plus dodatkowe pytanie czy slimey nie bedą mnie za zbyt dużo punktów życia (HP, taki czerwony pasek) uderzać co w konsekwencji może skończyć się śmiercią mojego pro super bohatera w kolorowe kredki. A dodatkowo w w tornistrze (raczej plecaku) będę miał 2 (dwa) plecaki Health Potion (sok pomarańczowy w termosie) oraz Crimson Sword (metalowy patyk).

hapnik
01-08-2008, 01:33

Ide skillić (tak?) więc bije potworka i idzie taki pan zwany noobem i zabija mi potwory na których skilluje. Ja chcąc wbić jak najprędzej 70 lub 80 skill mam zamiar iść trenować na slime (takie zielone gluty) tyle że moje skille obecnie to 54/55 wieć kupiłem u różnych panów ekwipunek (coś takiego jak kolorowe kredki)
i mam zamiar iść trenować na 20 poziomie doświadczenia na owe zielone gluty (jak kto woli, zielona ciastolina), i nasuwa się pytanie czy przy kolorowych kredkach typu: DSM, RH, KNIGHT LEGS, Demon Shield, opłaca się do tego dokupić Amulet of Loss zwany także AOL-em (w kolorze Tinky Winky) ? Plus dodatkowe pytanie czy slimey nie bedą mnie za zbyt dużo punktów życia (HP, taki czerwony pasek) uderzać co w konsekwencji może skończyć się śmiercią mojego pro super bohatera w kolorowe kredki. A dodatkowo w w tornistrze (raczej plecaku) będę miał 2 (dwa) plecaki Health Potion (sok pomarańczowy w termosie) oraz Crimson Sword (metalowy patyk).
Będą Cię mocno bić. Lepiej się wstrzymaj do 30lvl i skilli 65+ :P A jeśli już tak bardzo chcesz iść i masz za dużo kasy, to kup AOL, bo padniesz i jakiś noob będzie miał uciechę z Twojego DSM...

0wn3D
01-08-2008, 02:17
Moim zdaniem jesli bedziesz uwazal to nie padniesz a w razie czego to nos ten aol :p (jesli bedziesz nosic takie "ekiu")

Aphino
01-08-2008, 03:03
To chyba twoja sprawa co zrobisz z kasą nie?
#Topic
Ehh..Nie kupuj. Na większym levelu możesz ale na taki raczej nie

Asunul
01-08-2008, 08:01

to czeba bylo tak odrazó, z kont ja moguem wieciec o co ci hoci ?

beda Ci bily mocno, poki co chyba nie ma sensu na nie isc skilowac, ale mysle ze na samo skilowanie aol Ci nie potrzebny, chyba ze czesto miewasz kicki

Asunul
01-08-2008, 08:01
omg -.- sry za double

do usuniecia :)

ErAgOg
01-08-2008, 08:22
Nie kupuj AOLa, wsadź eq do depo (zostaw jakiś p set i inne takie), idź skillować normalnie (równie dobrze mogą Ci slima ubić, a po co wastować?), jak wbijesz porządne skille pójdź expić, wbij 30 poziom, wtedy będziesz mógł założyć swoje eq z depo.
Tak, to był rozkaz- nie rada.

Leira
01-08-2008, 08:30
kumpel mial podobne eq ale na celescie i prowadzil slima do skilowania, zlapal kicka i tylko p ammy zostalo z eq wiec kup aol

Marvelo13
01-08-2008, 08:38
Hmm, ja grałem na non pvp, treniłem na slimach z lepszym eq (rh, mms, g legi, dsm, steel booty) bez Aol-a i jakoś przeżyłem. Jeśli bardzo boisz się stracić eq i masz trochę kasy w dp, to kupuj śmiało, jeśli nie to nie.

Emlo666
01-08-2008, 09:56
Tak wogole to niewiem po co kupowales to EQ. Strata kasy... Na tym levelu?!

SmOoTHas
01-08-2008, 10:58
widocznie kasy mu nie szkoda, ale AOL na takim levelu jest nieprzydatny , strata kasy i wogóle to szpan mieć AOL na takim poziomie,
Sry za powtórzenia wyrazowe.

KaCzKa.pl
01-08-2008, 16:50
Wcale nie strata, bo nikt mi tego nie zje :), po drugie nie chce szpanować tylko trenować.

Argen
01-08-2008, 16:51
Tak wogole to niewiem po co kupowales to EQ. Strata kasy... Na tym levelu?!

Co za różnica czy kupi eq teraz, czy za 20 lvli?

@down&2down

Jeśli będzie nosił AoLa, to nie straci eq. Pozatym na non-pvp nie jest problemem nie padać... Chyba, że autor ma kicki/lagi, ale skoro o tym nie wspomniał, to raczej nie ma...

domin3x
01-08-2008, 17:24
Co za różnica czy kupi eq teraz, czy za 20 lvli?

Choćby taka, że teraz łatwiej padnie, niż za 20 lvli...

Co do tematu - ja nosiłem aola od 12 lvla. Pierwszy raz z aolem padłem, mając 61...

Emlo666
01-08-2008, 17:47
Wlasnie o to mi chodzi. Pandnie teraz, od jakiejkolwiek przyczyny i moze stracic wszystko :/ Ja bym nie ryzykowal :)

KaCzKa.pl
01-08-2008, 19:44
A wy skilliliście na 20 levelu na slimach i z czym?

domin3x
01-08-2008, 20:33
A wy skilliliście na 20 levelu na slimach i z czym?

Na Twoim lvl, skillach i eq poszedł bym już na slimy.

lamp999
01-08-2008, 20:44
---------------------------------------------------
sry

Aeshma
01-08-2008, 21:25

1.Nie jestes smieszny ;(
2.Wypadnie Ci dsm-40k wypadnie aol-50k
wiec bez sensu,poza tym jesli bedziesz uwazal to nie padniesz na slimach. OMG

Emlo666
01-08-2008, 22:15
To nie o to chodzi. Moze pasc i mu wypadnie DSM+RH itd.!! A tak to wypadnie mu tylko aol. A nie padnie na slimach tylko np. od innej przyczyny tnz. kick, lag. Pomyslales o tym?!

Brtek00
01-08-2008, 23:38
lol poco jakis aol poco takie eq zal niech kupi k seta jakas dobra tarcze i juz starcza mu na slimy.. jak padnie to co 5k za k arm to po ciulu straci a jak padnie z aol to straci aol 50k .....

KaCzKa.pl
02-08-2008, 01:16
Co do mojego doświadczenia w grze to nie podlega dyskusji, gram 4 lata, raz najtem ale na pvp treniłem na Monku.

Czekam na dalsze wypowiedzi.

Nie jestes smieszny

LOL nie chce być tylko użyłem kilku przenośni dla poprawy stylistyki wypowiedzi.

Aeshma
02-08-2008, 04:03
To nie o to chodzi. Moze pasc i mu wypadnie DSM+RH itd.!! A tak to wypadnie mu tylko aol. A nie padnie na slimach tylko np. od innej przyczyny tnz. kick, lag. Pomyslales o tym?!

omagad..to po kiego wala nosi takie eq na takim levelu i wie ze moze pasc?
bez sensu..

Asunul
02-08-2008, 08:18
kazdy wie ze moze pasc i nosi jakies eq, a takie 100+ lvle tez moga pasc -.- Twoj post jest wlasnie bez sensu, nawet jak bedzie mial kicka to po minucie go wyrzuci z gry a 2 slimy go tak szybko nie ubija, chyba ze go kicknie przy lurowaniu, zawsze pozostaje szansa na to ze spadnie tylko bp ;P

Emlo666
02-08-2008, 10:33
Aeshma:
Ja niewiem po kiego wała, ale nosi. Wiec lepiej niech se zostawi to EQ na pozniej a teraz zagra z k setem + meduska. Strata tego nie bedzie kolosalna, jak np. strata DSM czyt RH :/

Wzorek
02-08-2008, 11:09
Najlepiej kup: warrior(8), g armor(14), k legs(8), fur boots(2), p ammy(2) = 34 armor a takie eq jest 3 razy tańsze od tego poniżej na non-pvp.

a rh(9), dsm(15), k legs(8), fur boots(2), aol(0) = 34 armor

więc wnioski nasuwają się same.

A aola najlepiej kupić jak masz itemek warty powyżej 100k.

przykładowo nosisz DSM i aola do niego jak padniesz aol niszczy się ale masz DSM a za tego aola co się zniszczył mógł byś kupić kolejnego DSM, chyba że też chodzi o zawartość plecaka ale to inna sprawa.

Pozdrawiam

Emlo666
03-08-2008, 10:38
A jak ci wypadnie kilka itemow?! Wlasnie po to sie Aol nosi. Rzeczy ci leca losowo.. -.- Masz np. DSM, RH, K legi, p ammy, bohy. I bez aola ci lootnie DSM+RH+BP. I co?! Niedosc ze caly loot w dupe, to jeszcze kilkanascie k. Wiec lepiej aol kupic... Moj kumpel mial taka sama sytuacje. Najs EQ, ale nie kupil aola. EQ: B legi, DSM, p ammy, bohy,bp of holding loot +15k, demonka. I co mu zostalo z EQ? Tylko demonka. -.- Moral? kupic aol :/

Piotrek Marycha
03-08-2008, 12:40
moral z tego taki żeby najpierw sie zastanowic co sie zrobi z kasa z allegro

PS: Wzorek ci dobitnie udowodnil jaki błąd popełniłeś

Emlo666
03-08-2008, 13:43
Racja :) Ale wogole najlepiej to by kupil k set + dragonka i takie EQ mu starczy do 30lvl :) potem moze zaczac nosic lepsze, bo nie widze powodu do noszenia takiego Eq jesli teraz chodzisz na takie slabe potworki :)

KaCzKa.pl
04-08-2008, 04:44
2x up
Idź do szkoły i naucz się czytać najpierw a potem pisz. -.-

Diuks
04-08-2008, 07:39
Lolz, czytając posty na tym forum można się nieźle zabawić ;D.

Aola się jak najbardziej NIE opłaca, zamiast niego p ammy i śmigasz na slimach do 80/80 czy tam jakie chciałeś.

a EQ jak najbardziej prawidłowe. Tylko zamiast K legów, blue legi by sie przydały ;D

A co do skilowania, to zacznij jak najszybciej (jak najmniejszy lvl) bo później będziesz zapodawać hitami "fajnymi inaczej" i slim ci będzie starczać na 3-5 uderzeń.