Pokaż pełną wersje : kradziez, a raport
matador78
31-07-2008, 20:16
Witam. Mam pytanie. Gram w tibie i często widze taki slowa ''dam itemy za zaufanie'' , ''koncze z tibia, rozdaje itemy za zaufanie'' itp. Dosc spotykane sa też losowania, a gdy sie wylosuje item, to sprzedawca sie wylogowuje i pisze bb, chociaz ze sie wygralo,
Czy mozna napisać raport na takie osoby, albo jakoś zaradzic temu że ktos kradnie chociaz mowi calkiem inaczej ? A jakby napisalo kilka osob na jakas osobe ze thief itp to mogli by zbanowac konto ?
P.S
niektorzy high lvl mowia ze sa bany za kradziez itemow, w taki sposob ^^
Czy to prawda ?
Moim zdaniem nie bo to ty "jestes glupi" i mu "sam je dajesz"
niema bana za kradzież
koniec
Aventriss
31-07-2008, 23:53
Z tego co mowisz on oferuje swoje itemy za pokazanie twoich.
Dales mu je z wlasnej nieprzymyszonej woli.. nikt ci nie kazal ;) ;)
matador78
01-08-2008, 12:58
A np za losowanie,
Jeżeli losuje i wygram, a gość sie wyloguje to nie ma rady ?
Vasudanin
01-08-2008, 13:01
Też nie. <znaczki>
matador78
11-08-2008, 21:51
To jest już moje ostatnie pytanie.
A np.
Jak ktoś mówi, że da np. bohy ale jak sie pokaże eq na chwile obok siebie, a gdy sie pokaże, a on rzuci np. fire fielda. Przecież to jest zwykłe obrabianie tibijczykow z itemków.
Przecież on kłamał, bo mówił ze da bohy, jezeli pokaze sie eq. A on tak naprawde to wzioł.
Na to też nie ma rady ? Pisanie raportu da cos ? Czyli kradzież itemów tibii jest dozowlona w taki sposob ?;(
Z gory dziekuje z odp
Prawomysl
11-08-2008, 21:55
omg czlowieku... Itemki pokazales z swojej dobrej woli? Prawda? Prawda! Wiec mogles to przewidziec i za takie cos nie ma bana ani kasacji konta. Pokazales mu itemek z dobrej woli.
Przecież on kłamał, bo mówił ze da bohy, jezeli pokaze sie eq. A on tak naprawde to wzioł.
Ile masz lat ? Nie wiesz ,że nie wszyscy mówia prawde? Radze przejżeć na oczy bo świat jest brutalny
matador78
11-08-2008, 22:00
Czyli jednym slowem nic tej osobie nie mozna zrobic. Lat mam wiele :) Ale tak sie pytam bo w tibia rules nic o tym nie pisze.
Cip z tym nic nie zrobi. I w tej kwestii dobrze ich rozumiem - ciężko (a wręcz niemożliwe) byłoby odgadnięcie kto tak naprawdę był oszustem, prowadziłoby to do wielu nadużyć... Często w takich sytuacjach wystarczy choć trochę pomyśleć - kto daje coś za darmo? Poza tym, w tibia rules gdzieś musi być taki zapis, gdyż to jest to jedno z najczęstszych pytań na tutor teście...
Jedyne co możesz zrobić to ostrzegać innych graczy i samemu nie dać się okraść w taki sposób.
Ile razy sie tak nabrałem...
matador78
11-08-2008, 22:34
Co prowadziłoby to do wielu nadużyć...
Jakich nadużyc ?
w tibia rules gdzieś musi być taki zapis,
Zapis że, kradzież w tibii w taki sposób jest dozwolona ?
Jakich nadużyc ?
Zapis że, kradzież w tibii w taki sposób jest dozwolona ?
Tak, kradzież (np lootbaga) nie łamie żadnych zasad tibii. Każdy tutor Ci to powie.
Już teraz listy są wykorzystywane by dać komuś bana... Myślisz, że gdyby karano za oszustwa nikt by nie chciał tego wykorzystać? Wątpię. Osób, które dostałyby bana za nic byłoby na pewno więcej od tych, którzy uczciwie na to zarobili...
Poza tym, naprawdę mało który doświadczony gracz nabiera się na coś takiego. A co do tych, którzy zaczynają swą przygodę z Tibią... Czasem naprawdę myślenie nie boli.
..niektorzy high lvl mowia ze sa bany za kradziez itemow, w taki sposob ^^
Czy to prawda ?
Prawda.
Niektóre metody kradzieży opierają się na tzw "game weakness abuse" - czyli wykorzystywaniu słabości/niedoskonałości gry. A to jest nielegalne.
W pewnych sytuacjach jest więc możliwe zbanowanie oszusta.
Oczywiście nigdy w przypadku gdy pod namową oszusta sam położyłeś gdzieś item, dałeś mu go, zaakceptowałeś trade. Rozmawianie i kłamanie w tibii nie jest zakazane, a Cipsoft nie będzie stał na staży niczyjej naiwności.
Ja gram na servie "Berylia" tam podobno niema Gm'a... Można jakoś zaraportować??
Ja gram na servie "Berylia" tam podobno niema Gm'a... Można jakoś zaraportować??
Made my day!
Tomaszewski
12-08-2008, 09:13
Tibia jest gra RPG - Role Playing Game. Kazdy wciela sie w kogos np. ja bede knajtem obronca i nie dam bic noobow pk. a ktos moze byc palkiem zlodziejem czy szulerem , ogra , oszuka i spieprzy swoimi boszkami lub zrobi magiczna niebieska otoczke wokol siebie ...
Daj se spokoj . Zajmij sie lepiej meczeniem botterow czy innego chamstwa , przeciez te cale 1k to nie jest jeszcze majatek >_<.
Gornik14
12-08-2008, 20:27
na moim świecie też mam taki problem tylko że mi nie chodzi o mnie tylko o innych, mianowicie ludzie się dają nabrać i dają całkiem dobre eq jak blue legs i nie moge patrzeć jak inni wzbogacają się kosztem drugich >.<
matador78
13-08-2008, 21:29
Czyli wniosek taki, że ''takim złodziejom'' nic nie mozna zrobić:]
Podam 1 przykład
Mój kolega sie nabrał na takie cos (każdy był kiedys noobem :p), że kolo go zaprowadził koło rzeczki i kazał mu polozyc eq, a on by mu dał bohy. No i on pokazał a tamten rzucił fire fielda, i mu zabrał. :D Mój kolega zrozpaczony, chciał pisac raporta i pytał sie mnie czy dało by to cos. No to ja na to ze pewnie nie. :)
kakaszi13
28-08-2008, 11:09
Temat sie juz wiele razy powtarzał, nigdzie niepsize nic o kradziezach w tibia rulez, ale wiecie co wam powiem mój kumpel daj serpenta między srzynki(depo) i ziom mu to zabrał, kumpel napisał raporta nagle pojawił sie gm i poprostu zbanował i kumpla i ziomka na 1 miech.:o
kombossik
28-08-2008, 11:50
Noobów jest na prawdę dużo i nie są to newbie lub osoby które dopiero zaczęły grę gdyż ja często ,,dostawałem'' od np jakiegoś 60 ek dsm ,,za zaufanie'' :) oczywiście się z tego cieszyłem xD
Jeśli umiesz manipulować ludźmi (no ja troszkę umiem) to i dsm/bohy lub całe equ (raz mi się to zdarzyło) można zajumać :)
Nielegalna jest kradzież która wedle praw tibi szkodzi twojemu realnemu budżetowi :) Jeżeli ktoś wymuszałby twoje hasło to byłoby zdecydowane złamanie prawa , kupienie pacca etc. ale tracąc pixelowy ekwipunek masz nauczke ... do roboty odrób to i nie daj sie nabrać 2 raz ;p
Jak ktoś mówi, że da np. bohy ale jak sie pokaże eq na chwile obok siebie, a gdy sie pokaże, a on rzuci np. fire fielda. Przecież to jest zwykłe obrabianie tibijczykow z itemków.
Błagam powiedz, że to prowokacja!;(
Lumineros
28-08-2008, 20:30
mało mało ja ze 3kk ^^
jackassia92
28-08-2008, 23:48
Ja mam problem, ostatnio typek mnie wziął do guildii, po czym jak dostałam własny pokój w gh, typek mnie z guildi wywalił i itemy z gh już są jego, można takie coś zraportować?
Ja mam problem, ostatnio typek mnie wziął do guildii, po czym jak dostałam własny pokój w gh, typek mnie z guildi wywalił i itemy z gh już są jego, można takie coś zraportować?
Niestety, nie. Wszelkiego typu kradzieże są dozwolone wg tibia rules.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.